-
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
Δεν ξερω , ο πωλητης μου ειπε οτι εχει 2 GP το ενα με city αλλο χωρις
Για ποια μοντελα μιλαμε? 1.2 ή 1.4 ?
και τα 2 ειναι 1400αρια στην εκδοση active
Να ρωτησω και κατι αλλο , η εκδοση 1,4 active εβγαινε μονο με 77 αλογα ?
-
Ο χρήστης Drunkard έγραψε:
Δεν ξερω , ο πωλητης μου ειπε οτι εχει 2 GP το ενα με city αλλο χωρις
Για ποια μοντελα μιλαμε? 1.2 ή 1.4 ?
και τα 2 ειναι 1400αρια στην εκδοση active
Να ρωτησω και κατι αλλο , η εκδοση 1,4 active εβγαινε μονο με 77 αλογα ?
Διορθωση: ΟΛΑ εχουν 'city' mode
Τουλαχιστον εγω δεν εχω βρει καποια εκδοση που να μην εχει...Η active εβγαινε με 65 (1200cc) και 77 (1400cc) αλογα.
Γιατι δε ψαχνεις κανενα 1400 16v με 95 καλυτερα?
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Ξερει κανεις αν στο Grande punto υπαρχει αυτο το προβλημα ?
Δεν εχω ακουσει κατι για GP
Οκ να το θεσω αλλιως , επειδη παιζει να αγορασω ενα μτχ Grande punto του 2008 μοντελο ξερουμε αν παρουσιαζει και τι ειδους προβληματα?
Εχω 2 επιλογες το ενα εχει την λειτουργια city και αλλο οχι ,σκεφτωμουν να προτιμησω αυτο χωρις το city γιατι ειχα αkουσει οτι υπηρχε καποιο θεμα με τα τιμονια τους αλλα χαρηκα τωρα που μου ειπες οτι αυτη η βλαβη δεν αφορα τα grande punto.Δεν ειναι στανταρ το city σε ολα τα πουντο;
Οτι Punto εχει υποβοηθηση εχει και CITY mode... ΝΟΜΟΣ - ΚΑΝΟΝΑΣ .-
-
οποτε ο πωλητης μου λεει μαλακιες , τωρα ή άθελα του ή εις γνωσιν του
-
Καλησπέρα! Είμαι κάτοχος ενός Fiat Seicento 1100 μοντέλο 2003. Εδώ και λίγους μήνες παρατήρησα ότι υπάρχει εισροή υδάτων στα πόδια του οδηγού, ενώ η περιοχή των πεντάλ είναι στεγνή. Γνωρίζει κανείς την αιτία του προβλήματος και, τόσο το καλύτερο, την λύση αυτού;
-
Ο χρήστης papapost1994 έγραψε:
Καλησπέρα! Είμαι κάτοχος ενός Fiat Seicento 1100 μοντέλο 2003. Εδώ και λίγους μήνες παρατήρησα ότι υπάρχει εισροή υδάτων στα πόδια του οδηγού, ενώ η περιοχή των πεντάλ είναι στεγνή. Γνωρίζει κανείς την αιτία του προβλήματος και, τόσο το καλύτερο, την λύση αυτού;Νερο ή παραφλου;Εχεις ελενξει μηπως εχει πεσει η σταθμη του παραφλου στην μηχανη;Μπορει δηλαδη να εχει χαλασει το καλοριφερ και να χανει απο εκει υγρα.
-
Έλεγξα το παραφλού αλλά όλα εντάξει. Κάτι άλλο που θα ήθελα να μάθω είναι σχετικά με έναν θόρυβο (σαν τρίξιμο) που ακούγεται, όταν το αυτοκίνητο περνάει μέσα από νερά βροχής. Ακούγεται για 1-2 δευτερόλεπτα και μετά σταματάει. Το παρατήρησα μετά από αλλαγή ιμάντα χρονισμού σε ιδιώτη. Δεν ξέρω αν υπάρχει κάποια σχέση, απλώς το αναφέρω.
-
Στα G Punto όταν πχ έχει καεί λάμπα στο βγάζει στην οθόνη κ συνοδεύεται κ από λαμπάκι ?
-
Έχω κι εγώ το πρόβλημα με το ηλεκτρικό τιμόνι, το έβαλα εδώ:
viewtopic.php?f=6&t=39654&p=1773333#p1773274Κι εγώ το έχω παρατηρήσει όταν 'κουράζεται' το μοτέρ, δηλαδή όταν το στρίβω στα άκρα.
Μου το έχει εμφανίσει εδώ και μια εβδομάδα, και φαίνεται ότι φταίει ο αισθητήρας ροπής (torque sensor), διότι το μοτέρ δουλεύει κανονικά (στο city για παράδειγμα αυξάνει την υποβοήθηση).Δεν έχω ρωτήσει ακόμη για κόστος, ίδωμεν!!
-
παιδια επειδη ειμε σε ενα διλημα..... αληθευει οτι ο κινητηρας ττης Οπελ 1,3 CDti ειναι ουσιαστικα ο m-jet 1.3 της Φιατ?
-
Nώε, είναι σοκαριστικό αλλά ναι, είναι ο ίδιος κινητήρας, παρακαταθήκη και απόρροια της σύντομης ιδιοκτησίας της Φίατ από τη μισητή Τζιέμ και των οικονομιών κλίμακος που επιχειρήθηκαν τότες.
-
Ο χρήστης noe έγραψε:
παιδια επειδη ειμε σε ενα διλημα..... αληθευει οτι ο κινητηρας ττης Οπελ 1,3 CDti ειναι ουσιαστικα ο m-jet 1.3 της Φιατ?O 1,3mjet είναι δημιουργία της Fiat Power Technologies,αλλά αποτελεί προϊόν πνευματικής συνιδιοκτησίας κατά 50% με την GM.Κατασκευάζεται δε στο πολωνικό εργοστάσιο της Bielsko Biala,το οποίο ανήκε κατά 50% στις Fiat και GM.
H GM εκχώρησε πρόσφατα το 50% του ποσοστού συμμετοχής της στο εργοστάσιο της Bielsko Biala στη FiatPT,αλλά διατήρησε το 50% της πνευματικής ιδιοκτησίας στον 1,3Small Diesel Engine,τον οποίο θα συνεχίζει να παράγει η Fiat για λογαρισμό της GM.
Βάσει της συμφωνίας που είχε συναφθεί,η Fiat ήταν υποχρεωμένη να παρέχει τις αναβαθμίσεις του 1,3 SDE και στην GM,μέχρι το τέλος του 2009.Η τελευταία αναβάθμιση του κινητήρα αυτού με χρήση τεχνολογίας multijet II,δεν περιλαμβάνεται στη συμφωνία.Συνεπώς multijet II είναι πλέον μόνον οι κινητήρες της FPT και όχι και της GM.
-
Η τελευταία αναβάθμιση του κινητήρα αυτού με χρήση τεχνολογίας multijet II,δεν περιλαμβάνεται στη συμφωνία.Συνεπώς multijet II είναι πλέον μόνον οι κινητήρες της FPT και όχι και της GM
Άρα, για να μην ξαναμπερδευτεί ο Νώε, ο 1.3 CDti είναι ο γνωστός 1.3 mjet της Φίατ.
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Η τελευταία αναβάθμιση του κινητήρα αυτού με χρήση τεχνολογίας multijet II,δεν περιλαμβάνεται στη συμφωνία.Συνεπώς multijet II είναι πλέον μόνον οι κινητήρες της FPT και όχι και της GM
Άρα, για να μην ξαναμπερδευτεί ο Νώε, ο 1.3 CDti είναι ο γνωστός 1.3 mjet της Φίατ.
μια και εγω μιλαω για τον 1.3 m-jet I (γιατι στο evo εχουν ακομη αυτους) τους ΙΙ θα τους βαλουν αργοτερα .αλλα δεν μπορω να περιμενω δυστηχως
**Σας ευχαριστω παντως **. Αυτο θα παιξει μεγαλο ρολο στο τι να επιλεξω μεταξυ του corsa kai του evo. -
Ο χρήστης noe έγραψε:
μια και εγω μιλαω για τον 1.3 m-jet I (γιατι στο evo εχουν ακομη αυτους) τους ΙΙ θα τους βαλουν αργοτερα .αλλα δεν μπορω να περιμενω δυστηχως
**Σας ευχαριστω παντως **. Αυτο θα παιξει μεγαλο ρολο στο τι να επιλεξω μεταξυ του corsa kai του evo.Δεν ξέρω τι σου λένε,αλλά ο multijet II των 95 ίππων είναι εδώ και καιρό διαθέσιμος στο evo,παράλληλα με τον multijet I των 90 ίππων (μιλώ πάντα για την ευρωπαΪκή αγορά).
Έχε υπόψιν σου ότι ο multijet II είναι euro 5 και με χαμηλότερες εκπομπές CO2 από τον multijet I,που είναι αποκλειστικά euro 4.Τέλος ο τελευταίος έχει χαμηλότερες εκπομπές CO2 στην περίπτωση του evo και όχι του corsa.
-
Χρόνια πολλά σε όλους! Χι! Χι!
http://www.flickr.com/photos/01steven/3 ... 7/sizes/l/
-
Ο χρήστης Alba Parietti έγραψε:
Δεν ξέρω τι σου λένε,αλλά ο multijet II των 95 ίππων είναι εδώ και καιρό διαθέσιμος στο evo,παράλληλα με τον multijet I των 90 ίππων (μιλώ πάντα για την ευρωπαΪκή αγορά).
Έχε υπόψιν σου ότι ο multijet II είναι euro 5 και με χαμηλότερες εκπομπές CO2 από τον multijet I,που είναι αποκλειστικά euro 4.Τέλος ο τελευταίος έχει χαμηλότερες εκπομπές CO2 στην περίπτωση του evo και όχι του corsa.
Το ξερω ρε συ alba αλλα στην Ελλαδα ακομη δεν ειναι διαθεσιμος. Μεσα στο 2ο εξαμηνο του 2010 θα ερθει.
Τωρα εστω για τον m-jet I .... ειναι ' καλος'? απο την πλευρα του αν αξιζει να δωσω 15000 € σε ενα αυτοκινητο που τον φοραει. -
Ο χρήστης noe έγραψε:
Το ξερω ρε συ alba αλλα στην Ελλαδα ακομη δεν ειναι διαθεσιμος. Μεσα στο 2ο εξαμηνο του 2010 θα ερθει.
Τωρα εστω για τον m-jet I .... ειναι ' καλος'? απο την πλευρα του αν αξιζει να δωσω 15000 € σε ενα αυτοκινητο που τον φοραει.Aν κάνεις πάνω απο 20Κ χιλιόμετρα το χρόνο αξίζει οικονομικά τον κόπο.
Αν δεν έχεις σκοπό να κάνεις πολλά χιλιόμετρα σε autostrada θα ήταν ακόμα καλύτερη λύση (και πιο οικονομική)ο 1,3mjet 75cv (ιδίως αν έχει έρθει στην Ελλάδα η euro 5 έκδοσή του με PDF και S&S).
Αν κάνεις πολύ εθνική οδό τότε 90CV.Ο multijet II βέβαια είναι πολύ καλύτερος κινητήρας.Παρόλα αυτά έχει υπόψιν σου ότι η Fiat με τους κινητήρες mjet στα GPunto 'τσακίζει' στις τιμές.....γιατί πουλάνε σαν τρελά.
-
ποιος χρωμα του παει ;
εγω διαλεγω το ασπρο.
-
Εγω εχω αυτο στην πρωτη φωτογραφια αλλα σε ασπρο και πιστευω του παει πιο πολυ.Και σε κοκκινο ειναι ωραιο αλλα οχι οποιο και οποιο κοκκινο, ενα ειδικο που βγαζει η Fiat.
Γιατι ρωτας , σκεφτεσαι να αγορασεις ή απο περιεργεια?
FIAT FORUM