-
Καλησπέρα σε όλους/ες!
Σκέφτομαι να αγοράσω ένα Fiat Bravo 1.4 120HP Dualogic. Υποψιάζομαι ότι μέσα στο Δεκέμβρη θα βγουν πολύ συμφέρουσες προσφορές για αγορά τοις μετρητοίς...
Βασικά ψάχνω για αυτοκίνητο στην κατηγορία του Punto, αλλά αυτόματο το βγάζει με το μοτέρ των 77 ίππων οπότεΈχει κανένας σχετική εμπειρία; Επειδή δεν έχω αγοράσει fiat ποτέ, προκατειλημμένος γαρ με την αξιοπιστία και την εξυπηρέτηση των συνεργείων από προβλήματα φίλων, φοβάμαι τον παράγοντα βλάβες ειδικά στο αυτόματο κιβώτιο.
Φιλικά,
Bela -
Χωρίς να σημαίνει κάτι αυτό ...μην παρεξηγηθώ.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Χωρίς να σημαίνει κάτι αυτό ...μην παρεξηγηθώ.Απολύτως μεμονωμένο περιστατικό.
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Απολύτως μεμονωμένο περιστατικό.
το ξέρω και το είπα...αλλά πρέπει να το ξέρει ΚΑΙ αυτό.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Απολύτως μεμονωμένο περιστατικό.
το ξέρω και το είπα...αλλά πρέπει να το ξέρει ΚΑΙ αυτό.
Παρεξηγηθηκες ηδη!
Να ξερει οτι ΤΙ? -
Ωχ! Κατάλαβα... Ας το ξεχάσω το Bravo... Ίσως στην επόμενη δεκαετία
Προς το παρόν ας ξαναδώ το Fabia
Ευχαριστώ! -
ΟΧΙ...το Bravo 120hp dualogic είναι ΣΑΦΩΣ καλύτερη επιλογή. Απλά όπως και τα γαλλικά έτσι κ τα ιταλικά έχουν κάποια μικρά θεματάκια. Είναι να μην σου κάτσει το λαχείο...
*γαλλικό έχω...
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
ΟΧΙ...το Bravo 120hp dualogic είναι ΣΑΦΩΣ καλύτερη επιλογή. Απλά όπως και τα γαλλικά έτσι κ τα ιταλικά έχουν κάποια μικρά θεματάκια. Είναι να μην σου κάτσει το λαχείο...*γαλλικό έχω...
Σε επίπεδο τεχνικών χαρακτηριστικών κλπ, δεν αντιλέγω, το Bravo δείχνει πιο ελκυστικό.
Απλά από το άλλο ποστ που διάβασα, προκύπτει ότι η ΦΙΑΤ έχει ακόμη τα προβλήματα που με απωθούσαν από την αγορά αυτοκινήτου της μέχρι σήμερα.
Εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τη χρήση που έχει το κάθε αμάξι. Για μένα αυτό θα είναι αυτοκίνητο εργαλείο. Δεν έχω το περιθώριο να τρώω το χρόνο μου στα συνεργεία. Την πάτησα με το 306, την πάτησα με τη Laguna, δεν την ξαναπατάω.
Όχι ότι μόνο η ΦΙΑΤ/Πεζώ/Ρενώ έχουν πρόβλημα, αλλά από ότι καταλαβαίνω δεν μπορούν να εξασφαλίσουν σταθερή ποιότητα στα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους.
Ξέρεις τι θα πει να έχει η αντιπροσωπεία το ενός έτους αμάξι σου στο συνεργείο για 15 μέρες και να μην μπορεί να το βάλει μπροστά; Λένε ότι όποιος καεί με το χυλό, φυσάει και το γιαούρτι
Προτιμώ να πάρω κάτι πιο αξιόπιστο κατά μέσο όρο , κι ας είναι λιγότερο συναρπατικό
Για κάποιον που δουλεύει κοντά στο σπίτι του και σε συνεργείο και μπορεί να ¨πετάγεται¨ και να ασχολείται με το αυτοκίνητο, ενδεχομένως να είναι αποδεκτό το ρίσκο.
Για μένα η δουλειά μου είναι 50 χιλιόμετρα από το σπίτι, και το πλησιέστερο συνεργείο ΦΙΑΤ στα 20 χιλιόμετρα -
Ο χρήστης blugosi έγραψε:
Ευχαριστώ!Και θες να αφησεις το μπραβο για να πας στη fabia; καποιο συγκεκριμενο θεμα με το μπραβο παντως μεχρι τωρα δεν εχει ακουστει,αλλα αν σου αρεσει η φαμπια (γουστα ειν αυτα) περισσοτερο τοτε περι ορεξεως..
-
Ο χρήστης pasxos έγραψε:
Ευχαριστώ!Και θες να αφησεις το μπραβο για να πας στη fabia; καποιο συγκεκριμενο θεμα με το μπραβο παντως μεχρι τωρα δεν εχει ακουστει,αλλα αν σου αρεσει η φαμπια (γουστα ειν αυτα) περισσοτερο τοτε περι ορεξεως..
Δε λέω για το Bravo σαν αυτοκίνητο, απλά έψαξα λίγο στο Ιντερνετ σχόλια για το αυτόματο κιβώτιο και βρήκα αρκετές αναφορές σε προβλήματα (όπως αυτή που μου υπέδειξε ο φίλος παραπάνω)...
Αντίθετα για το tiptronic της Fabia και την αξιοπιστία της, μόνο καλά λόγια διαβάζω.
Προφανώς το Bravo μου αρέσει περισσότερο, αλλά όπως ανέφερα δεν είναι αυτό το κύριο κριτήριό μου... -
Προφανώς το Bravo μου αρέσει περισσότερο, αλλά όπως ανέφερα δεν είναι αυτό το κύριο κριτήριό μου...
Εφοσον λοιπον δεν ειναι αυτο το κριτηριο σου... δεν μπορω να αντιληφθω πως καταληγεις στο Fabia. Μαλλον σε Yaris θα επρεπενα κοιτας...
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
Προφανώς το Bravo μου αρέσει περισσότερο, αλλά όπως ανέφερα δεν είναι αυτό το κύριο κριτήριό μου...
Εφοσον λοιπον δεν ειναι αυτο το κριτηριο σου... δεν μπορω να αντιληφθω πως καταληγεις στο Fabia. Μαλλον σε Yaris θα επρεπενα κοιτας...
Από εκεί ξεκίνησα να το ψάχνω , γιατί έχουμε ήδη Yaris, αλλά τελικά το νέο Yaris είναι ΜΜΤ με αρκετά προβλήματα στη λειτουργία του (το οδήγησα κιόλας) γι αυτό ίσως και δε γίνεται σταθερή εισαγωγή...
Άστα, η επιλογή αυτόματου σε αυτή την κατηγορία είναι αρκετά δύσκολη άσκηση... -
Ευχαριστώ!ΟΧΙ. Μην το ξεχασεις. Σου μιλαει αυτος που τη πατησε με το 500 και το dualogic. Εχω αρχισει να γραφω σιγα σιγα χλμ μεσα στη πολη και το ημιαυτοματο κιβωτιο της fiat αφήνει πολυ καλες εντυπωσεις. Ειναι ανεκτιμητο το γεγονος πως μπορεις να επικεντρωνεσαι στο δρομο και να δινεις το 100% εκει χωρις να μπλεκεις με συμπλεκτη.
Οπως επισης το dualogic εχει το εξης πλεονεκτημα. Ειτε παιζεις σειριακα και αλλαζεις εσυ ταχυτητα, είτε στην αυτοματη επιλογη μπορεις να κατεβάσεις ταχύτητα χειροκινητα ωστε πχ να χρειαστει να προσπερασεις χωρις την αναγκη του kick down(αποτομα πατημα του γκαζιου ωστε να κατεβάσει ταχύτητα). Οι αλλαγες επισης γίνονται ομαλα χωρις να γίνονται παντα αντιληπτες. -
Ο χρήστης CptBill έγραψε:
Ευχαριστώ!ΟΧΙ. Μην το ξεχασεις. Σου μιλαει αυτος που τη πατησε με το 500 και το dualogic. Εχω αρχισει να γραφω σιγα σιγα χλμ μεσα στη πολη και το ημιαυτοματο κιβωτιο της fiat αφήνει πολυ καλες εντυπωσεις. Ειναι ανεκτιμητο το γεγονος πως μπορεις να επικεντρωνεσαι στο δρομο και να δινεις το 100% εκει χωρις να μπλεκεις με συμπλεκτη.
Οπως επισης το dualogic εχει το εξης πλεονεκτημα. Ειτε παιζεις σειριακα και αλλαζεις εσυ ταχυτητα, είτε στην αυτοματη επιλογη μπορεις πχ να κατεβάσεις ταχύτητα χειροκινητα ωστε πχ να χρειαστει να προσπερασεις χωρις την αναγκη του kick down(αποτομα πατημα του γκαζιου ωστε να κατεβάσει ταχύτητα). Οι αλλαγες επισης γίνονται ομαλα χωρις να γίνονται παντα αντιληπτες.ΟΚ, δεν αντιλέγω ότι δουλεύει σωστά (όταν είναι όλα ΟΚ εννοώ) αλλά και το Fabia έχει Tiptronic εξάρι με χειροκίνητη λειτουργία...
Δεν είναι η ΦΙΑΤ ο μόνος κατασκευαστής που προσφέρει κάτι τέτοιο...Απλά δεν έχω κουράγιο να πάθω ότι έπαθα με τα γαλλικά που είχα, και αισθάνομαι ότι η αντιπροσωπεία της ΦΙΑΤ είναι συντονισμένη σε άλλη συχνότητα... Επιτρέπεται να μην έχουν για το αμάξι σου το ανταλλακτικό; Ακόμη και αν είχε γίνει γκέλα, να κανονίζανε να το φέρουνε αεροπορικώς αυθημερόν... Έτσι κάνουμε στη δουλειά μου για να εξυπηρετήσουμε τον πελάτη.... -
Ευχαριστώ!Έτυχε ΕΝΑ μεμονωμένο περιστατικό. Κάτι ανάλογο μπορεί να τύχει σε ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ κατασκευαστή.
Φυσικά αν είναι να σε τρώει το άγχος και να σου καρφωθεί η ιδέα ότι το φιατ είναι αναξιόπιστο, καλύτερα να πάρεις κάτι άλλο και να μη βασανίζεσαι.Πάντως ένα το bravo με τα 120 άλογα μάλλον είναι πολύ καλυτερο αυτοκίνητο απ το φάμπια.
-
αστο καλυτερα...αν ειναι να παρεις bravo και τρεμει το φυλλοκαρδι σου κοιτα καλυτερα καμια αλλη μαρκα που πιστευεις(γιατι σιγουρος δεν μπορεις να εισαι)οτι δεν θα σου βγαλει προβληματα.
Τις αγορες των fiat αστες για που παιρνουμε τα ρισκα....Υ.Γ:σαν πολλα bravo να βλεπω τωρα τελευταια στον δρομο,για να λιγοστευουμε σιγα σιγα....
-
Ο χρήστης ftskamins έγραψε:
Υ.Γ:σαν πολλα bravo να βλεπω τωρα τελευταια στον δρομο,για να λιγοστευουμε σιγα σιγα....
Δωσε το καλο παραδειγμα κ παρε πουντο παλι αλλα οχι φιατ ποτε θα βρεθουμε χωρις βροχη να σου αναπτυξω την επιχειρηματολογια μου;
-
Ο χρήστης ping of death έγραψε:
Υ.Γ:σαν πολλα bravo να βλεπω τωρα τελευταια στον δρομο,για να λιγοστευουμε σιγα σιγα....
Δωσε το καλο παραδειγμα κ παρε πουντο παλι αλλα οχι φιατ ποτε θα βρεθουμε χωρις βροχη να σου αναπτυξω την επιχειρηματολογια μου;
Κατσε στα αυγα σου εσυ.....το στρωνεις
Παντως για αυτη την τριτη μαλλον μεσα ειμαι παλι αμα κατεβειςαλλα να μου το πεις να βαλω κατοσταρα να βγαλω ρεζερβες καθισματα κ.τ.λ
-
Ο χρήστης ftskamins έγραψε:
αστο καλυτερα...αν ειναι να παρεις bravo και τρεμει το φυλλοκαρδι σου κοιτα καλυτερα καμια αλλη μαρκα που πιστευεις(γιατι σιγουρος δεν μπορεις να εισαι)οτι δεν θα σου βγαλει προβληματα.
Τις αγορες των fiat αστες για που παιρνουμε τα ρισκα....Ναι και εγώ συμφωνώ μην πάρεις Fiat ...αυτοί 100 χρόνια στην πιάτσα και δεν έμαθαν να βγάζουν αυτοκίνητα ....
Να πάρεις scoda (είναι και κουκλί ) ε! αν πέσει και κανένα ηλ. παράθυρο θα βρεις τρόπο να δικαιολογήσεις την επιλογή σου... -
Τελικά είναι γονιδιακό, ε?
FIAT FORUM