-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
Αν απλα εχουν υγρασια, τα στεγνωνει, τα καθαριζει... και παιρνει καινουργια καπακια με κανα 20ευρω... και το πιθανοτερο ειναι να μην ξαναπαθει ποτε τιποτα! Το ειχα παθει και εγω σε ενα φαναρι... με μια αλλαγη του πισω καπακιου εναντι λιγων ευρω λυθηκε το ζητημα οριστικα.
Τις βαζελινες και λοιπες πατεντες αστες για αλλες χρησεις
Εσυ εισαι καπιταλας.
Εμεις, παιδια του λαου. Και χρησιμοποιουμε βαζελινη οπου μπορουμε... -
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
Εμεις, παιδια του λαου. Και χρησιμοποιουμε βαζελινη οπου μπορουμε...
Ατσα ρε... σε λιγοθα μας πεις πως εχεις και Volkswagen
-
Όταν λές για τα ηλεκτρικά παίζει ρόλο η μπαταρία τι ακριβώς εννοείς και τι μπορούμε να κάνουμε εμείς για να προφυλαχτούμε?
-
Παιζει ρολο η κατασταση της μπαταριας.
Πριν 2-3 χρονια μου ειχε βγαλει σφαλμα το τιμονι, αναψε λαμπακι και εχασε την υποβοηθηση.
Αλλαξα το μοτερ υποβοηθησης (ετσι εκριναν οι 'μηχανικοι' της Fiat), αλλα μετα απο μερικους μηνες, ξαναεβγαλε βλαβη.
Επισκευτηκα αλλο (εξουσιοδοτημενο) συνεργειο, εκτος αντιπροσωπειας.
Αλλαχτηκε η μπαταρια και καποιος ηλεκτρολογος με συμβουλεψε να μη βαζω κατευθειαν μπροστα, αλλα να γυρναω πρωτα το κλειδι στη θεση 1, και αφου σβυσουν τα λαμπακια να το γυρναω στη θεση 2.
Απο τοτε, κανενα προβλημα. -
Ποιο PUNTO έχεις.Σου έχει βγάλει προβλήματα.Πόσα χλμ έχεις κάνει?Το λαμπάκι μου είχε ανάψει και μένα έχασα την υποβοήθηση για μια μέρα αλλά μετά ξαναήρθε.Κουλό ε?
-
Ο χρήστης TALL έγραψε:
Ποιο PUNTO έχεις.Σου έχει βγάλει προβλήματα.Πόσα χλμ έχεις κάνει?Το λαμπάκι μου είχε ανάψει και μένα έχασα την υποβοήθηση για μια μέρα αλλά μετά ξαναήρθε.Κουλό ε?8/2000 ειναι το δικο μου, με 98000χλμ
Απο σοβαρα προβληματα: Θερμοστατη (που οδηγησε σε καμμενη φλατζα), μοτερ τιμονιου.
Υπ'οψιν, το τιμονι ενδεχεται να χασει την υποβοηθηση προσωρινα αν ζεσταθει κατοπιν χρησης σε μανουβρα για παρκαρισμα πχ. Το αναφερει και στο μανουαλ.
Λοιπα προβληματα:
Σε καποια φαση, αναβε μονο το δεξι φαναρι, το αριστερο ποτε αναβε ποτε δεν. Καθαρισα τις επαφες και ολα οκ
Παρουσιασε αρρυθμια στο ρελαντι. Αλλαξα μπουζοκαλωδιο, ειχε διαρροη (σκισμενο).Ολα οκ.Δε θυμαμαι τιποτα αλλο...
-
9/2001.80000 xlm.φλάντζα και έγω όπως και όλα τα Πουντο πιστεύω.Θέλω να αλλάξω και αμορτισερ κάτι κοντά στα μαμίσια γιατί κοπανάει ήδη αρκετά.Bilstein μαύρα ή SACHS?Το καλό είναι οτι έχει φτηνά ανταλλακτικά.Νομίζω γενικά οτι είναι αξιόπιστο και ολα είναι μύθος.Έιδαμε και τα Toyota.
-
H φλατζα (και οι δυο βασικα) νομιζω εχει αντικατασταθει (σαν κωδικος) απο τη Fiat, οποτε λογικα η πρωτη 'φουρνια' ηταν ελαττωματικη. Γεγονος ειναι οτι τα μοντελα μετα το 02 δεν παρουσιαζουν τοσο συχνα το συγκεκριμενο προβλημα.
Περι αμορτισερ:
Τα bilstein ειναι σκληρα.
Για τα Sachs εχω ακουσει καλα λογια, ψιλοσκληρα και αυτα.
Τα Kayaba, συμφωνα με χρηστες, δινουν λιγη ανεση στο αμαξι.
Τα monroe επισης, αλλα η αποδοση τους πεφτει σχετικα συντομαΑν αλλαξεις αμορτισερ, αλλαξε και top mounts και ελεγξε την κατασταση των silent blocks.
-
Θα αλλάξω σύντομα τι ακριβώς να κοιτάξω?αλλάζεται και κάτι άλλο μαζί με τα αμορτισέρ?
-
Ανάκληση αυτοκινήτων Fiat 500 και Ford KA
http://www.naftemporiki.gr/news/static/09/03/13/1640708.htm -
Fiat Grande Punto Facelift First Spy Photos
http://www.worldcarfans.com/9090217.004/fiat-grande-punto-facelift-first-spy-photos
Fiat Grande Punto Facelift 5-door Spy Photos
http://www.worldcarfans.com/9090313.003/fiat-grande-punto-facelift-5-door-spy-photos
Fiat Sedici 2009: Αλλάζει, άρα υπάρχει
http://www.in.gr/auto/espionage/espionage.asp?lngEntityID=59773
Και κάπου είδα και το νέο Doblo καμουφλαρισμένο.Ετος αλλαγών...
-
Τα συνηθεστερα σοβαρα προβληματα του Punto ειναι:
- Μοτερ ηλεκτρικου τιμονιου , κοστος 200-250€
- Θερμοστατης , κοστος 15-20€. Αν δε το αντιληφθεις, πας για φλατζα, κοστος 200-250€
- Εγκεφαλος. Ανακατασκευη απο τη Fiat, κοστος 250€
Μέσα είσαι. Το πρώτο μου παρουσιάστηκε αμέσως.. και τα 2,3 αρκετες φορές σε Punto ενός φίλου.
Το συνεργείο όμως της Renault στο οποίο πήγα το αυτοκίνητο, μου ζήτησε 400 Ευρώ για το μοτέρ τιμονιού και 50 για την εργασία του ηλεκτρολόγου.
Τα δεδομένα άλλαξαν και δεν πλήρωσα μοτερ, αλλά...θεωρείς ότι προσπάθησαν να με κλέψουν;
(Σημείωσε ότι δεν έχω ιδέα όσον αφορά το τεχνικό μέρος του αυτοκινήτου, πράγμα το οποίο πρέπει να είχαν καταλαβει...)
-
Ο χρήστης Neuge έγραψε:
Τα δεδομένα άλλαξαν και δεν πλήρωσα μοτερ, αλλά...θεωρείς ότι προσπάθησαν να με κλέψουν;
211,36€ το αγορασα απο τη Fiat πριν 2-3 χρονια, και δε πληρωσα εργατικα.
-
Πρώτη μέρα στη δουλειά σήμερα και ήρθα αντιμέτωπος με τα πρώτα προβλήματα. Μεγάλος αριθμός Grande Punto έχουν πρόβλημα και στα 2 χερούλια των πίσω πορτών. Αλλάζονται βέβαια στα πλαίσια της εγγύησης αλλά αν είναι ένα ελλατωματικό υλικό γιατι δεν γίνεται η επισκευή του απο το εργοστάσιο?
-
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
Πρώτη μέρα στη δουλειά σήμερα και ήρθα αντιμέτωπος με τα πρώτα προβλήματα. Μεγάλος αριθμός Grande Punto έχουν πρόβλημα και στα 2 χερούλια των πίσω πορτών. Αλλάζονται βέβαια στα πλαίσια της εγγύησης αλλά αν είναι ένα ελλατωματικό υλικό γιατι δεν γίνεται η επισκευή του απο το εργοστάσιο?Γιατί μπορεί το πρόβλημα να ανακαλύφθηκε εκ των υστέρων. Γι'αυτό δεν γίνονται και οι ανακλήσεις;
-
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
Μεγάλος αριθμός Grande Punto έχουν πρόβλημα και στα 2 χερούλια των πίσω πορτών.Μου εχει τυχει και εμενα. Δεν ανοιγει?
-
Ο χρήστης StavrosG έγραψε:
Πρώτη μέρα στη δουλειά σήμερα και ήρθα αντιμέτωπος με τα πρώτα προβλήματα. Μεγάλος αριθμός Grande Punto έχουν πρόβλημα και στα 2 χερούλια των πίσω πορτών. Αλλάζονται βέβαια στα πλαίσια της εγγύησης αλλά αν είναι ένα ελλατωματικό υλικό γιατι δεν γίνεται η επισκευή του απο το εργοστάσιο?
Γιατί μπορεί το πρόβλημα να ανακαλύφθηκε εκ των υστέρων. Γι'αυτό δεν γίνονται και οι ανακλήσεις;
Ναι αλλά ανάκληση για αυτο το πρόβλημα δεν έχει γίνει.
Saxon ναι όλα τα χερούλια άχρηστα. Οι πόρτες δεν ανοίγουν ούτε με ευχέλαιο!!!
-
μηπως ειναι απο το εργοστασιο του τζιτζιμπριτζινο?
-
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
μηπως ειναι απο το εργοστασιο του τζιτζιμπριτζινο?ειρωνευεσε νεος?
-
.
FIAT FORUM