-
Ο χρήστης asteris έγραψε:
Δεν έχες ξανανέβει σε 8V? Η ροπή από το ρελαντί είναι αυτό που φαίνεται σε χαροποιεί...+1
-
εγω στο ειχα πει οτι θα το εκτιμησεις
ειχα το climbing gia 1 χρονο, που οποιος εμπαινε μεσα ελεγε το τρενακι του τρομου μεσα στην πολη και τωρα πηρα το 100αρι..
To μεγεθος του και η ευελιξια του μεσα στην πολη δεν παιζεται..
Τα 8Β της ΦΙΑΤ χαμηλα ειναι απλα φανταστικα.... -
το 1.2 παντως κινειται αρκετα σβελτα και σε επαρχιακο δικτυο..
ισως ειναι το μεγεθος του που το κατατασσει αυτοματως στη κατηγορια 'γτπ καβαλα' αλλα σε διαψευδει στο τελος...
ειναι καλο αυτοκινητακι! -
Εννοείτε ότι στο παρκάρισμα στρίβεις το τιμόνι ενώ τσουλάει το αμάξι.
Το κάνεις και δεν έχεις κανένα πρόβλημα. (Καλομαθημένοι μου είστε )
Καλό είναι αυτό να γίνεται και στο υδραυλικό βέβαια. -
Ο χρήστης Nikos120i έγραψε:
Εντυπώσεις...άκρως σπαστικό το 'αναλογικό' τιμόνι. Ειδικά στο παρκάρισμα είναι...άστα να πάνε...έχει βέβαια το κόλπο του...το αφήνεις να τσουλήσει λίγο και ελαφραίνει..Και που να είχες Fiat χωρίς υδραυλικό που από τα εργοστασιακά 165άρια ελαστικά πλέον φοράει 185άρια. Εκεί να δεις μάχες στο παρκάρισμα
-
Η αλήθεια είναι ότι καλομάθαμε με τα ηλεκτροϋδραυλικά...αλλά τι να κάνουμε...το επιβάλει η εποχή/τεχνολογία. Είναι σαν να λέμε...καλομάθαμε με το ηλεκτρικό ρεύμα
Πάντως το κόλπο Panos272 είναι όντως αυτό (το γνωρίζω από παλαιότερα μη-υδραυλικά αυτοκίνητα)...αλλά πάλι όταν το στριμώχνεις στο παρκάρισμα...δεν έχεις περιθώριο για πολύ μπρος-πίσω.
Χθες ήμουν στην εθνική με 130-140 (σε ευθεία εννοείτε...στις στροφές το ψιλοφοβάμαι να σας πω...) και ήταν μια χαρά...βράχος σε σχέση με το Ματίζ.
Ίδια κατηγορία είναι το Πάντα με τα Ματίζ/Άτος??? Γιατί δε του φαίνεται...είναι ένα κλικ πάνω λίγο...αλλά σε ποιότητα είναι τα ίδια χάλια...πλαστικούρα παντού.
-
Ο χρήστης Nikos120i έγραψε:
Η αλήθεια είναι ότι καλομάθαμε με τα ηλεκτροϋδραυλικά...αλλά τι να κάνουμε...το επιβάλει η εποχή/τεχνολογία. Είναι σαν να λέμε...καλομάθαμε με το ηλεκτρικό ρεύμαΠάντως το κόλπο Panos272 είναι όντως αυτό (το γνωρίζω από παλαιότερα μη-υδραυλικά αυτοκίνητα)...αλλά πάλι όταν το στριμώχνεις στο παρκάρισμα...δεν έχεις περιθώριο για πολύ μπρος-πίσω.
Χθες ήμουν στην εθνική με 130-140 (σε ευθεία εννοείτε...στις στροφές το ψιλοφοβάμαι να σας πω...) και ήταν μια χαρά...βράχος σε σχέση με το Ματίζ.
Ίδια κατηγορία είναι το Πάντα με τα Ματίζ/Άτος??? Γιατί δε του φαίνεται...είναι ένα κλικ πάνω λίγο...αλλά σε ποιότητα είναι τα ίδια χάλια...πλαστικούρα παντού.
Οχι πως σε νοιάζει βέβαια μιας και δεν είναι δικό σου, αλλά το Panda όπως και τα Punto έχει ηλεκτρική υποβοήθηση, που ουσιαστικά είναι ένα ηλεκτρικό μοτέρ δίπλα στην κολώνα του τιμονιού, η κρεμαγιέρα από κάτω είναι ουσιαστικά ίδια (τα λέω με επιφύλλαξη, αν είναι διαφορετικά τα πράγματα ας με διορθώσει κάποιος...).
Η μικρή κίνηση του αυτοκινήτου, ελαφρώνει πολύ το τιμόνι, επίσης αν δεν μπορείς να κινηθείς, τότε ΜΗΝ πατάς φρένο αν γίνεται (γενικά σταματημένος κι αν στρίβεις, μην πατάς φρένο, ειδικά στα εμπροσθιοκίνητα, φθείρει πολύ το σύστημα διεύθυνσης και κίνησης -κρεμαγιέρα, ημιαξόνια, ρουλεμάν ).
Τέλος, ναι , η κατηγορία του Panda είναι η ίδια με των Matiz, Atos, Picanto και τα πλαστικά του, στις βασικές εκδόσεις δείχνουν μετριότατα, αλλά στις πλουσιότερες που αλλάζουν οι ταπετσαρίες και κάποιες άλλες λεπτομέρειες είναι καλύτερα τα πράγματα...
Γενικά, στο δρόμο, καμία σχέση το Panda με τα υπόλοιπα... Εξάλλου, παλιά της τέχνη κόσκινο της Fiat τα μικρά αυτοκίνητα.... -
Μαλλον παω για αλλαγη δισκο πλατω...
Το πουντακι εχει κανει 87000χλμ χωρις να αλλαχθει ο δισκος.Επειδη δεν εχω ξαναλλαξει δισκο στο πουντακι και δεν ξερω τα 'συμπτωματα',σας τα αναφερω:
Τις τελευταιες μερες, πατωντας τον συμπλεκτη ακουω ενα θορυβο (σαν 'κρακ') περιπου οταν ειναι στη μεση της διαδρομης του κατα τη συμπλεξη ,εστω και χωρις να βαλω ταχυτητα.
Επισης απο χθες, δυσκολευεται καμμια φορα να μπει η πρωτη, ενιοτε η δευτερα και 2-3 φορες μου γρατζουνισε την οπισθεν...Ποσο παει η αλλαγη?
Υπαρχει κατι να προτεινετε σε aftermarket, ? (πχ Valeo?) -
λοιπόν, το θέμα με την +3 εγγύηση της φιατ έχει ξεφύγει! Ο κάθε πωλητής λέει τα δικά του για το τί ισχύει-καλύπτει. Πάντως, στον παζαρόπουλο μου είπαν πως από τον ιανουάριο θα ισχύει επέκταση της εργοστασιακής εγγύσης που καλύπτει τα πάντα για όσους έχουν πάρει 2χρόνια, για άλλα 3 χρόνια με 300 ευρώ. Άρα πρότεινε να παραγγείλω αμάξι πέρνωντας την εγγύηση των 2χρόνων και τoν ιανουαριο να κάνω επέκταση πληρώνοντας 300ευρώ. Πρέπει να το ψάξω βεβαια, αν όντως ισχύει
Καλά, η φιατ έκανε αύξηση τιμών σε όλη τη γκάμα της την εβδομάδα που μας πέρασε;
Πήραν τηλέφωνο φίλη μου που έχει το 77αρι πούντο από την ιταλία (μιλάνο)για να τη ρωτήσουν πως της συμπεριφέρθηκαν στην τελευταία επίσκεψη στο συνεργείο, να τους βαθμολογήσει, και της έδωσαν και τηλέφωνο να τους παίρνει κατευθείαν και χωρίς χρέωση αν έχει κάποιο πρόβλημα. Δεν ήμουν εκεί κοντά να τους τα χώσω που δεν είχαν στείλει ανάκληση για το τιμόνι -
Ο χρήστης chemic έγραψε:
λοιπόν, το θέμα με την +3 εγγύηση της φιατ έχει ξεφύγει! Ο κάθε πωλητής λέει τα δικά του για το τί ισχύει-καλύπτει. Πάντως, στον παζαρόπουλο μου είπαν πως από τον ιανουάριο θα ισχύει επέκταση της εργοστασιακής εγγύσης που καλύπτει τα πάντα για όσους έχουν πάρει 2χρόνια, για άλλα 3 χρόνια με 300 ευρώ. Άρα πρότεινε να παραγγείλω αμάξι πέρνωντας την εγγύηση των 2χρόνων και τoν ιανουαριο να κάνω επέκταση πληρώνοντας 300ευρώ. Πρέπει να το ψάξω βεβαια, αν όντως ισχύει
Καλά, η φιατ έκανε αύξηση τιμών σε όλη τη γκάμα της την εβδομάδα που μας πέρασε;
Πήραν τηλέφωνο φίλη μου που έχει το 77αρι πούντο από την ιταλία (μιλάνο)για να τη ρωτήσουν πως της συμπεριφέρθηκαν στην τελευταία επίσκεψη στο συνεργείο, να τους βαθμολογήσει, και της έδωσαν και τηλέφωνο να τους παίρνει κατευθείαν και χωρίς χρέωση αν έχει κάποιο πρόβλημα. Δεν ήμουν εκεί κοντά να τους τα χώσω που δεν είχαν στείλει ανάκληση για το τιμόνιΑυτό που σου είπε για δυνατότητα επέκτασης της εγγύησης εκ των υστέρων (μετά την αγορά), ισχύει. Όσες αντιπροσωπείες προσφέρουν επέκταση εγγύησης, σου δίνουν αυτή τη δυνατότητα να το κάνεις οποιαδήποτε στιγμή ΠΡΙΝ λήξει η κανονική σου εγγύηση. Βέβαια αν επιλέξεις να το κάνεις εκ των υστέρων, θα συνεκτιμηθεί ο κίνδυνος για την ασφαλιστική, δηλαδή τι ζημιές έχει βγάλει το αυτοκίνητό σου. Οπότε αν πέσεις σε ελαττωματικό αυτοκίνητο ενδέχεται να μην δεχτούν την επέκταση. Για αυτό είναι καλό να την κάνεις από την αρχή όταν το αυτοκίνητο είναι καινούργιο.
-
Εγω το λεω δεν ειμαι πολυ φαν του +3 χρονια γιατι οταν αρχισουν το αυτο δεν καλυπτεται ξερω οτι θα αρχισω να παιζω μπουνιες... Χωρια που θα νιωθω μαλακας που θα εχω ενα αυτοκινητο, που σιγουρα θα εχει χασει πανω απο 30% αξια και θα πληρωνω σερβις στην αντιπροσωπια.. ασε που τους επιστημονες της φιατ δεν τους παω καθολου.. Οσο ειναι στην εγγυηση αν χρειαστει κατι στην Φιατ και τα υπολοιπα στον Μαγο, μετα βλεπουμε..
SAXON το πιο ευκολο τεστ ειναι τραβα το χειροφρενο, βαλε πρωτη και κανε πως ξεκινας.. με το μαλακο βεβαια, αν ανεβαινουν οι στροφες μαλλον ηρθε η ωρα του..
Νικο, μην το φοβασαι, θα γειρει αλλα θα στριψει.. το γονατο στην κονσολα, γιατι τα G ειναι πολλα μονο στην πολυθρωνα του παντα
-
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
Μαλλον παω για αλλαγη δισκο πλατω...
Το πουντακι εχει κανει 87000χλμ χωρις να αλλαχθει ο δισκος.Επειδη δεν εχω ξαναλλαξει δισκο στο πουντακι και δεν ξερω τα 'συμπτωματα',σας τα αναφερω:
Τις τελευταιες μερες, πατωντας τον συμπλεκτη ακουω ενα θορυβο (σαν 'κρακ') περιπου οταν ειναι στη μεση της διαδρομης του κατα τη συμπλεξη ,εστω και χωρις να βαλω ταχυτητα.
Επισης απο χθες, δυσκολευεται καμμια φορα να μπει η πρωτη, ενιοτε η δευτερα και 2-3 φορες μου γρατζουνισε την οπισθεν...Ποσο παει η αλλαγη?
Υπαρχει κατι να προτεινετε σε aftermarket, ? (πχ Valeo?)Εμένα αυτό δεν μου φαίνεται για σύμπτωμα δίσκο-πλατό, αλλά συρματόσχοινου συμπλέκτη. Αν έχεις συρματόσχοινο, εννοείται!
Αν είναι αυτό που λέω, γρήγορα στην αντιπροσωπεία γιατί θα σε αφήσει και δεν θα μπορείς ν'αλλάξεις ταχύτητα!
ΑΝ σε αφήσει, με σβηστό το αυτοκίνητο, βάζεις δευτερα, και γυρνάς την μίζα! Κλωτσάει λίγο, αλλά πέρνει μπροστά και φεύγει κανονικά, οπότε μπορείς να συνεχίσεις έτσι, για να μην εμποδίζεις την κυκλοφορία... Πρόβλημα πάντως είναι τα φανάρια!Κοίταξέ το, ίσως γλιτώσεις την ακριβή αντικατάσταση του δίσκου...Αν και δεν μου μοιάζει για δίσκος ξαναλέω... Ισως κάποιο ρουλεμάν.
Ο δίσκος, όταν είναι στα τελευταία του, πατινάρει, δεν κάνει τέτοιους ήχους. Σταματημένος, τραβάς χειρόφρενο, βάζεις 4η και αφήνεις συμπλέκτη σιγά σιγά: αν δεν σβήσει αμέσως, τότε ο δίσκος σου έχει πρόβλημα. -
Ο συμπλεκτης ειναι υδραυλικος στο πουντο.
Επισης, απο κατοχους, γνωριζω οτι ακομα και στα τελευταια του δεν πατιναρει... -
Μπορεί να είναι και σπασμένο ελατήριο του δίσκου...
Επίσης φθαρμένοι δίσκοι σε Fiat, μερικές φορές προκαλούν την σκλήρυνση του πεντάλ.
-
Επίσης φθαρμένοι δίσκοι σε Fiat, μερικές φορές προκαλούν την σκλήρυνση του πεντάλ.
Εχει σκληρυνει, οντως... Εδω και αρκετα χλμ ομως, οχι ξαφνικα...
-
Ναι, δεν το κάνει με την μία, σιγά σιγά έρχεται...
-
asteris
Ποσο παει η αλλαγη?
Υπαρχει κατι να προτεινετεις σε aftermarket, ? (πχ Valeo?) -
Valeo - Sachs είναι μιά χαρά. Κάπου 200-230
-
Αν αλλάξεις και βαλβολίνες θες και κάνα δίκιλο από δαύτες (Amsoil MTG που λέει και ο Mitellas...)Απο οσο ξερω οι βαλβολινες αλλαζουν ετσι και αλλιως με το καινουργιο δισκο.
Δωσε πληροφοριες για Amsoil MTG... Απο που τις αγοραζουμε, τι παιζει με αυτες γενικοτερα?Σου εστειλα Pm...
-
Ο δίσκος είναι άσχετος με τις βαλβολίνες, αν θες και έχεις φτάσει τα χιλιόμετρα αλλαγής, τις αλλάζεις.
Σου στέλνω ΠΜ.
FIAT FORUM