-
Κι εμενα με εχουν παρει τηλεφωνο μετα απο επισκεψει στο συνεργειο τουλαχιστον σε 2 περιπτωσεις.
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
By the way, o YiannisWalker με εξέπληξε, μια που τον έχω παρατηρήσει ότι είναι από τους βαθείς γνώστες. Εκθείαση του Scott-Russell του Almera I έναντι του Megane I στο όριο δεν περίμενα ποτέ ότι θα διάβαζα, πόσο μάλλον από άνθρωπο με τόσες γνώσεις. Ίσως κάτι να ξέρει παραπάνω, αν και μου φαίνεται απλά ότι δεν έχει ζήσει με το συγκεκριμένο αυτοκίνητο (Megane I) για να μάθει τον τρόπο οδήγησης που επιθυμεί, όπως έχει κάνει με το Almera I.Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια...
Δεν μιλάμε για εκθείαση... Οι διαφορές είναι έτσι και αλλιώς πολύ μικρές. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι υπαρκτές...
Θα ήθελα να σημειώσω εδώ κάτι. Συχνά στα περιοδικά γράφεται
'Το τάδε αμάξι έχει το καλύτερο συνδυασμό άνεσης και οδικής συμπεριφοράς.'Ο Scott Rassel δεν τα πάει καθόλου καλά με την άνεση όπως και το Almera γενικότερα. Επιπλέον τα αμάξια έχουν συγκριθεί με μικρά ελαστικά (175/70/13). Με αύξηση των διαστάσεων σε καταλληλότερες (185/60/14) η συμπεριφορά μετατρέπεται σε περισσότερο υπερστροφική (που για το Almera μεταφράζεται σε ουδέτερη από την ελαφρά υποστροφική που είχε...)
Read between the lines.
Δεν θα ήθελα να προσπαθήσω ή μπορεί και να μην είμαι σε θέση να σας πείσω για το αν το τάδε αμάξι στρίβει καλύτερα από το δίνα. Ίσως και να είμαι και λάθος... Ίσως όμως και όχι...
Η κρίση της οδικής συμπεριφοράς και του κρατήματος ενός αυτοκινήτου δεν μπορεί να γίνει από τον οποιονδήποτε και ιδιαίτερα χωρίς όργανα μέτρησης και ταυτόσημες συνθήκες. Όμως η συμπεριφορά σε ακραίες καταστάσεις είναι πολύ κρίσιμος παράγοντας για αυτοκίνητα που απευθύνονται σε χρήση δρόμου.
Τα σημεία στα οποία θα ήθελα να αναφερθώ είναι
- η ανάκτηση της πρόσφυσης του πίσω άξονα μετά από απώλεια μέσα σε στροφή σε πολλά Km/h.
- το κράτημα του εμπρός μέρους όταν δεν συνεπικουρείται από την 'παθητική τετραδιεύθυνση' (την οποία θεωρώ επικίνδυνη στις απότομες μεταφορές φορτίου...)
Ο Scott Rassel μπορεί να είναι άξονας αλλά δεν είναι όλοι οι άξονες ίδιοι. Δεν θα ήθελα να αναφερθώ σε τεχνικές λεπτομέριες που έχουν γραφεί και των οποίων την ουσία την έχω διαπιστώσει στην πράξη. Και εγώ ήμουν επιφυλακτικός κάποτε αλλά τώρα έχω δει πράγματα στην πράξη και έχω δικαιώσει την επιλογή της διάταξης αυτής σε επίπεδο οδικής συμπεριφοράς. Δεν λέω ότι είναι η απόλυτη διάταξη. Την συγκρίνω με τα δεδομένα της εποχής της.
Θα ήθελα να σημειώσω κάτι για το τέλος.
Τα παραπάνω δεν τα γράφω για να δικαιωθώ. Αποτελούν την άποψή μου και σε καμία περίπτωση δεν θέλω να την επιβάλω ή να αναγκάσω άλλους να την ενστερνιστούν. Τα προσέθεσα απλά διότι είχα διατυπώσει την άποψή μου στο θέμα της οδικής συμπεριφοράς και δεν την είχα τεκμηριώσει. Θα ήμουν ευτυχής αν τα παραπάνω προσφέρουν κάποια πληροφορία ή βοηθούν στην ποιότητα της συζήτησης.
-
Βρε τι επαθα... Πηγα και ειδα το Scenic και μου αρεσε πολυ για αυτο που θελω.
Μετα ειδα αυτο το εδω: 'ΓΙΑΤΙ ΠΕΦΤΟΥΝ ΣΥΝΕΧΩΣ ΟΙ ΠΩΛΗΣΕΙΣ RENAULT ?' Να πω την αληθεια τρομαξα λιγο.
Η αμεσως επομενη κινηση ηταν να δω το Ford Focus C-max. Μου αρεσε αρκετα και αυτο -λιγοτερο απο το Scenic ομως- μεχρι που ειδα το FORD FORUM. Εκει να δειτε πως τρομαξα.
(Το αγαπημενο βεβαια ειναι το Corolla Verso, αλλα ξεφευγει αρκετα απο το οικονομικο οριο που εχω βαλει).
Και τωρα τι;;
Αν μπορειτε βεβαια να με καθησυχασετε ή να επιβεβαιωσετε τους φοβους μου (συχνες βλαβες, service, αντιπροσωπεια, ανταλλακτικα κλπ) για το Scenic θα ημουν ευγνωμων. -
το αγοραζεις...καταρχας ευχεσαι να μην σου τυχει να ναι μαπα το αμαξι οπως μπορει να συμβαινει παντου...μετα βρισκεις μηχανικο και ηλεκτρολογο εκτος αντιπροσωπειας...και εισαι μια χαρα...
-
Φίλε geokaza καλώς η κακώς όποιο αυτοκινητηστικό φόρουμ και να ψάξεις θα βρείς 'βρώμα' για όλες τις μάρκες...
Αν η αξιοπιστία ειναι στο τοπ των priorities σου, τότε κοίτα προς Ιαπωνία μεριά (το Honda FRX ίσως?)
-
Ο χρήστης silencer51 έγραψε:
Φίλε geokaza καλώς η κακώς όποιο αυτοκινητηστικό φόρουμ και να ψάξεις θα βρείς 'βρώμα' για όλες τις μάρκες...Αν η αξιοπιστία ειναι στο τοπ των priorities σου, τότε κοίτα προς Ιαπωνία μεριά (το Honda FRX ίσως?)
Honda FRV
καθαρό 6θέσιο!
/οφτοπικ
-
Δίκιο έχεις Σάββα...
Πως να μη τα μπλέξω ο άνθρωπος με τα κωδικά CRX-FRV-HRV-FBI-CIA-NSA κ.λ.π. της Honda...
-
ουτε οι της χοντα δε ξερουν ποιο ειναι ποιο....
-
Ο χρήστης geokaza έγραψε:
Μετα ειδα αυτο το εδω: 'ΓΙΑΤΙ ΠΕΦΤΟΥΝ ΣΥΝΕΧΩΣ ΟΙ ΠΩΛΗΣΕΙΣ RENAULT ?' Να πω την αληθεια
τρομαξα λιγο. Η αμεσως επομενη κινηση ηταν να δω το Ford Focus C-max. Μου αρεσε αρκετα
και αυτο -λιγοτερο απο το Scenic ομως- μεχρι που ειδα το FORD FORUM.
Εκει να δειτε πως τρομαξα.(Το αγαπημενο βεβαια ειναι το Corolla Verso, αλλα ξεφευγει αρκετα απο το οικονομικο
οριο που εχω βαλει).Και τωρα τι;;
Αν μπορειτε βεβαια να με καθησυχασετε ή να επιβεβαιωσετε τους φοβους μου (συχνες βλαβες,
service, αντιπροσωπεια, ανταλλακτικα κλπ) για το Scenic θα ημουν ευγνωμων.Scenic VS C-MAX φίλε geokaza,
επειδή και εγώ ως σπαστικός το έψαχνα τόσο πολύ όσο εσύ, μετρούσα μήκη, πλάτη,
χώρους, κοιτούσα με τρόμο τι λένε οι άλλοι εδώ και στο εξωτερικό, σου προτείνω...50% Να πάς οποσδήποτε να τα οδηγήσεις, ειδικά σε στροφές. Όπως είπα σε άλλο thread
τρόμαξα με τις κλίσεις που έπαιρνε συγκεκριμένο μοντέλο. Και τα δύο που σκέφτεσαι
είναι ψηλά, ίσως κάποιο να μην σου δίνει 'αίσθηση' ότι μπαίνει στις στροφές καλά
(και ότι βγαίνει από αυτές περισσότερο). ΜΗΝ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ τι λένε, οδήγησε να δείς...20% Να αναλογιστείς αν σε βολεύει/σου αρέσει γενικώς το αυτοκίνητο, αν νοιώθεις
'καλά' μέσα (π.χ ανεβασμένος και όχι κατσούφης)20% Να αναλογιστείς αν σκοπεύεις να το πουλήσεις. Δυστυχώς σε μεταπωλητική αξία η
ford υπερτερεί - μην συζητήσουμε τους ηλίθιους λόγους. Και θα έχεις 5 χρόνια το
κεφάλι σου ήσυχο (+5 χρόνια οδική βοήθεια που δίνουν).10% Να αναλογιστείς αν σε βολεύουν τα συνεργεία (τοποθεσία), και αν έχεις εναλλακτικές
λύσεις αν κάποιοι σου κάνουν νερά. -
Ο χρήστης Montecarlo έγραψε:
Δεν νομίζω για 400 ευρώ να συμφέρει να πουλήσεις 3 χρόνια εγγύησης.Γιατί όχι? Η VW πάντως δίνει με 400
-
310 το χρεωνει η VW για το golf
-
Ο χρήστης geokaza έγραψε:
Μετα ειδα αυτο το εδω: 'ΓΙΑΤΙ ΠΕΦΤΟΥΝ ΣΥΝΕΧΩΣ ΟΙ ΠΩΛΗΣΕΙΣ RENAULT ?' Να πω την αληθεια τρομαξα λιγο.
Η αμεσως επομενη κινηση ηταν να δω το Ford Focus C-max. Μου αρεσε αρκετα και αυτο -λιγοτερο απο το Scenic ομως- μεχρι που ειδα το FORD FORUM. Εκει να δειτε πως τρομαξα.
(Το αγαπημενο βεβαια ειναι το Corolla Verso, αλλα ξεφευγει αρκετα απο το οικονομικο οριο που εχω βαλει).
Και τωρα τι;;
Αν μπορειτε βεβαια να με καθησυχασετε ή να επιβεβαιωσετε τους φοβους μου (συχνες βλαβες, service, αντιπροσωπεια, ανταλλακτικα κλπ) για το Scenic θα ημουν ευγνωμων.Nα χαίρεσαι όταν μπαίνεις σε forum όπου διαβάζεις ανοιχτές συζητήσεις με παράθεση και των προβλημάτων που παρουσιάζουν τ' αυτοκίνητα των χρηστών.Αντίθετα να κρατάς μικρό καλάθι σε forum όπου το λιβανιστήρι πάει σύνεφο και αποκρύπτονται απ' τους ίδιους τους χρήστες,τα προβλήματα των αυτοκινήτων τους στό όνομα της θρησκείας-εταιρείας.
-
Nά'μαι κι εγώ. Έμεινα καιρό μακριά απ' το φόρουμ, αν θυμάμαι καλά απ' την τελευταία φορά που μου έβγαλε βλάβη ο κουβάς (Megane II 1.6 του '04 για όποιον δεν έχει την ευτυχία να θυμάται) μου.
Προχτές πάλι πρόβλημα. Πάω να ξεκινήσω το πρωί και μόλις βάζω ταχύτητα και δίνω γκάζι, σβήνει. Ξαναξεκινάω, πάλι τα ίδια. Κι όχι τίποτα άλλο, βιαζόμουν να πάω να παραλάβω δέμα από καράβι και οι Χριστοπαναγίες που έφαγε η Ρενώ ήταν άλλο πράγμα και ελπίζω ο διευθυντής της να μην φτερνίζεται.
Επειδή το ταξιδάκι στο συνεργείο το έχει μάθει το αμάξι και πηγαίνει πλέον μόνο του, τραβάω μια και δυό. Για να μην πολυλογώ, το πρόβλημα -λέει- ήταν ένας αισθητήρας που βραχυκύκλωσε λόγο σκόνης, σκουπιδάκια, κλπ. 93 ευρώ παρακαλώ, μια και πάπαλα η εγγύηση απ' τον Μάρτη. Δε θυμάμαι το όνομα του φίλου που δουλεύει στη Ρενώ που έλεγε κάτι φιλολογικά το Μάρτη, του τύπου 'μπορεί να καλύψει κάποιο ποσοστό η Ρενώ ακόμα κι αν έχει περάσει η εγγύηση' αλλά πολύ θα ήθελα να ποστάρει ώστε να ανοίξει πάλι η συζήτηση.
Πάνω που είχα ησυχάσει και είχα συμβιβαστεί με την πραγματικότητα του αυτοκινήτου, μια και κανείς δεν είναι ηλίθιος ώστε με τόσες οικονομικές δυσκολίες να θέλει να αλλάζει αμάξια, ήρθε το καινούριο το φασούλι.
Άει σιχτίρ πια με την κωλοεταιρεία.
-
Αισθητήρας σφονδύλου το πρόβλημα;
Έτσι, πες τα να ξεσκάσεις, άνθρωπέ μου! Τους μίλησες για κάλυψη ποσοστού και σου απάντησαν αρνητικά ή έκαναν ευθύς εξαρχής την πάπια;
-
Για τον dali
Αισθητήρας Ανω Νεκρού Σημείου λέγεται αυτό που σου άλλαξαν.
Αν ζητούσες να το δεις αυτο το ανταλλακτικό θα καταλάβαινες ότι μοιάζει αρκετά με ένα μπουζί που σημαίνει ότι υπόκειται σε φθορά και κάποια στιγμή χρειάζεται αλλαγή.
Θα μπορούσαν να είχαν ζητήσεί έκπτωση από την εταιρεία αλλά πίστεψέ με το κέρδος σου δεν θα ήταν πολύ μεγάλο.
Θα μπορούσαν καλύτερα να σου χρεώσουν πιο λιγα εργατικά γιατί μάλλον εκεί έβαλαν πολλά!
Αυτά που λέω για κάλυψη μετά την διετία, αγαπητέ dali δεν είναι καθόλου φιλολογικά όπως λες.
Αν κάποιοι δεν τα κάνουν πράξη δεν φταίω εγώ... -
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Αισθητήρας σφονδύλου το πρόβλημα;Έτσι, πες τα να ξεσκάσεις, άνθρωπέ μου! Τους μίλησες για κάλυψη ποσοστού και σου απάντησαν αρνητικά ή έκαναν ευθύς εξαρχής την πάπια;
Την πάπια και δεν το κούρασα περαιτέρω διότι όταν είχα ξαναπάει μου είχαν πει ότι ΑΝ καλύπτεται κάτι είναι θέμα κεντρικής αντιπροσωπείας και 'θα πρέπει να το δούμε' και φέξε μου και γλύστρισα που χέστηκα, τα πάτησα και έπεσα.
Αυτό που μου είπε το παιδί (και σωστά) είναι ότι δεν μπορούν να αλλάζουν από μόνοι τους εξαρτήματα που φοβούνται ότι ίσως παρουσιάσουν βλάβη εφόσον δεν την παρουσίασαν διότι οι πελάτες δεν τους πιστεύουν. Μου ειπε 'θα σας πω πχ ότι κάποια στιγμή, γύρω στα 4-5 χρόνια, θα πρέπει καλού κακού να αλλάξετε την αντλία νερού ώστε να αποφύγετε επιπλέον κόστος'. Εγώ του απάντησα 'δεν το βλέπω φίλε μου να το κρατάω τόσο καιρό αυτό το αμάξι, έχω και παιδί να θρέψω, δε θα μου τα φάει όλα η Ρενώ'.
-
Ο χρήστης dali έγραψε:
Εγώ του απάντησα 'δεν το βλέπω φίλε μου να το κρατάω τόσο καιρό αυτό το αμάξι, έχω και παιδί να θρέψω, δε θα μου τα φάει όλα η Ρενώ'. -
@thvarveris : Έχουμε κάνει παρόμοια συζήτηση. Εσύ υποστηρίζεις αυτά που υποστηρίζεις και δεν έχω λόγο ούτε κάποιο προηγούμενο για να είμαι κακόπιστος. ΟΜΩΣ, εγώ τί πρέπει να κάνω? Να έρθω στη Φιλαδέλφεια? Πώς? Με ένα αμάξι που ψιλοέβηχε? Να καλέσω την οδική βοήθεια για να το φέρει? Και σημειωτέον, θα τα κάνω όλα αυτά χάνοντας στην ουσία μία ολόκληρη μέρα απ' τη δουλειά μου για άλλη μια φορά?
Εφόσον ισχύει αυτο που λέει ο άλλος, ότι μόνο μέσω κεντρικής αντιπροσωπείας γίνονται οι 'μαγκιές' με την εγγύηση, αυτό είναι κάτι στην ουσία άχρηστο για τον ιδιοκτήτη ενός κουβά Ρενώ.
-
Δεν δουλεύω στην Φιλαδέλφεια dali.Σε αντιπροσωπεία δουλεύω και αυτά που εδώ γράφονται τα βρίσκω μπροστά μου κάθε μέρα.
Εγκρίσεις για πέρα από τα χρόνια εγγύησης και όχι 'μαγκιές' όπως λες γίνονται μόνο με την έγκριση της κεντρικής αντιπροσωπείας αλλά άμα δεν ζητήσει το μαγαζί για λογαριασμό του πελάτη τίποτα τι 'μαγκιά' να γίνει αύτή που δεν ξέρει η αντιπροσωπεία;
Πολλές φορές λοιπόν η κεντρική αντιπροσωπεία ζητάει και από το μαγαζί που έχει κάνει αίτηση για παραπάνω συμμετοχή σε εγγύηση (εκτός χρονικών ορίων φυσικά) και την δική του συμμετοχή στην δαπάνη (του μαγαζιού δηλαδή).
Αν λοιπόν το μαγαζί δεν δεχτεί να συμμετάσχει και ο πελάτη κάνει παράπονα στην κεντρική αντιπροσωπεία τότε του δείχνουν την έγκριση που υπάρχει και που προυποθέτει και την συμμετοχή του μαγαζιού και ξεμπροστιάζουν το μαγαζί και καλά κάνουν για μένα.
Αυτό βέβαια συμβαίνει για μεγάλες ζημιές και εν τέλει το μαγαζί δεν χάνει ακόμα και αν συμμετάσχει.Και πάλι κέρδος έχει.
Εν κατακλείδι
Διαλέξτε τα μαγαζιά που πάτε -
dali δε θυμαμαι τι αλλα προβληματα σου εχει βγαλει το μεγκαν αλλα αμα το χεις ξεχρεωσει καλυτερα ειναι να το πουλησεις και να βγεις απο τη ταλαιπωρεια...δεν εχει νοημα να χαλας την υγεια σου και τη ζαχαρενια σου...μαλλον εισαι ατυχος...
στο φορουμ μπορεις να βρεις τα μοντελα που δε παρουσιαζουν προβληματα.....
ΓΙΑΤΙ ΠΕΦΤΟΥΝ ΣΥΝΕΧΩΣ ΟΙ ΠΩΛΗΣΕΙΣ RENAULT ?