-
Ο χρήστης VolvoZeus έγραψε:
geia sas paidia...eimai kainourios sto forum alla auto den exei kamia simasia giati se 2 meres tha paralavo to kainourio mou q5... epelexa gia diaforous logous to 3.2 me mpolika extra(peripou 10000E sinolika)...!theoreite pos to diko mou q5 tha einai se genikes grammes kalitero i xeirotero apo mia glk 280 pou agorase prosfata enas kolitos mou????
Αν επαιρνες GLK θα ρωταγες για το ποσο καλυτερο ειναι σε καποιο forum της GLK??
Τι απαντησεις περιμενεις δηλαδη να παρεις σε ενα forum που αποτελειτε κυριως απο ιδιοκτητες του μοντελου?Ανεξαρτητα απο αυτο παντως, σε οσα συγκριτικα εχω δει και διαβασει, το Q5 βγανει το καλυτερο στην κατηγορια του.
Σε αυτο πχ το Q5 βγαινει πρωτο και η GLK τεταρτη:video: http://www.youtube.com/watch?v=GT_x-Ubf ... r_embedded
Text: http://www.motortrend.com/roadtests/suv ... sults.html
-
Θα το δοκιμάσω !!thanks
-
Ο χρήστης takisot έγραψε:
geia sas paidia...eimai kainourios sto forum alla auto den exei kamia simasia giati se 2 meres tha paralavo to kainourio mou q5... epelexa gia diaforous logous to 3.2 me mpolika extra(peripou 10000E sinolika)...!theoreite pos to diko mou q5 tha einai se genikes grammes kalitero i xeirotero apo mia glk 280 pou agorase prosfata enas kolitos mou????
Τι απαντησεις περιμενεις δηλαδη να παρεις σε ενα forum που αποτελειτε κυριως απο ιδιοκτητες του μοντελου?Ανεξαρτητα απο αυτο παντως, σε οσα συγκριτικα εχω δει και διαβασει, το Q5 βγανει το καλυτερο στην κατηγορια του.
Σε αυτο πχ το Q5 βγαινει πρωτο και η GLK τεταρτη:video: http://www.youtube.com/watch?v=GT_x-Ubf ... r_embedded
Δεν αμφισβητω το αν ειναι καλυτερο ή οχι. Οταν μιλαμε για τα κορυφαια της κατηγοριας οι διαφορες ειναι τελικα ελαχιστες. Οπως επισης αν ψαξεις θα βρεις πολλα τεστ που μπορει να εχουν αλλη τελικη σειρα.
Το καλυτερο ομως το κρινει ο καθενας μας βαση των θελω του και των εμπειριων/συνηθειων που εχει. Απο τη στιγμη λοιπον που οι περισσοτεροι σε αυτο το thread επελεξαν το Q5 προφανως το θεωρησαν καλυτερο. Οποτε και η γνωμη τους στις διαφορες συγκρισεις δεν μπορει να εχει και τοση αξια παρα μονο να ευλογει ο ενας τα γενια του αλλου.
Θα μπορουσαμε να κρινουμε το καλυτερο βαση τεχνικων στοιχειων/μετρησεων αλλα και παλι το αποτελεσμα δεν θα μπορουσε να ειναι καταληκτικο! Ειναι πολλα περισσοτερα που κρινουν ενα αυτοκινητο ποσο μαλλον σε αυτη την τιμη. -
Παίδες να είμαστε ρεαλιστές η GLK είνια πολή καλή εκτός και ίσως καλυτερη από το Q5 και το εκτός δρόμου μετράει πολύ σε αυτά τα αυτοκίνητα! Για μένα είναι το σημαντικότερο
Αν δεν είσαι τύπος off road ΙΜΟ δεν χρειάζεσαι ούτε Q5 ούτε GLK.Στους βατούς χωματόδρομους πάνε και άλλες κατασκευές των δύο group που πάνε πολύ καλύτερα στο δρόμο.
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Παίδες να είμαστε ρεαλιστές η GLK είνια πολή καλή εκτός και ίσως καλυτερη από το Q5 και το εκτός δρόμου μετράει πολύ σε αυτά τα αυτοκίνητα! Για μένα είναι το σημαντικότερο
Αν δεν είσαι τύπος off road ΙΜΟ δεν χρειάζεσαι ούτε Q5 ούτε GLK.Στους βατούς χωματόδρομους πάνε και άλλες κατασκευές των δύο group που πάνε πολύ καλύτερα στο δρόμο.
Συμφωνώ, αλλά έχω να πω ότι οι αγοραστές αυτών των αυτοκινήτων δεν τα κρίνουν τόσο στις εκτός δρόμου δυνατότητές τους αλλά κάτι σαν 80% εντός και 20% εκτός γιατί ούτως η άλλως, τα όρια τους δεν πρόκειται κανένας μας (την γνώμη μου λέω πάντα) να τα φτάσει εκτός δρόμου. Υπάρχουν άλλα καλύτερα αυτοκίνητα για αυτήν την δουλειά. Βλέπε Land Rover Defender, Mercedes G, Jeep Wrangler κλπ. Αυτό που έχει σημασία στο Q5, την GLK, το XC60 κ.α. του είδους είναι η συνολική εικόνα. Αυτός που θέλει επιβατικό αλλά θέλει να πάει και μια φορά την εβδομάδα μια βόλτα στα χωράφια με πατημένο χώμα θα προτιμήσει ένα από τα παραπάνω. Δεν νομίζω ότι κανείς έχει σκοπό να περάσει μισό μέτρο νεροφάγωμα με ένα Q5 (ή μια GLK κλπ), ή τελικά να το βάλει μέσα σε μισό μέτρο νερό.
-
Ο χρήστης VolvoZeus έγραψε:
Δεν αμφισβητω το αν ειναι καλυτερο ή οχι. Οταν μιλαμε για τα κορυφαια της κατηγοριας οι διαφορες ειναι τελικα ελαχιστες. Οπως επισης αν ψαξεις θα βρεις πολλα τεστ που μπορει να εχουν αλλη τελικη σειρα.
Το καλυτερο ομως το κρινει ο καθενας μας βαση των θελω του και των εμπειριων/συνηθειων που εχει. Απο τη στιγμη λοιπον που οι περισσοτεροι σε αυτο το thread επελεξαν το Q5 προφανως το θεωρησαν καλυτερο. Οποτε και η γνωμη τους στις διαφορες συγκρισεις δεν μπορει να εχει και τοση αξια παρα μονο να ευλογει ο ενας τα γενια του αλλου.
Θα μπορουσαμε να κρινουμε το καλυτερο βαση τεχνικων στοιχειων/μετρησεων αλλα και παλι το αποτελεσμα δεν θα μπορουσε να ειναι καταληκτικο! Ειναι πολλα περισσοτερα που κρινουν ενα αυτοκινητο ποσο μαλλον σε αυτη την τιμη.Γενικα μιλωντας, εχεις δικιο.
Ομως επειδη πριν καταληξω στο Q5 εριξα πολυ διαβασμα και googlαρισμα (περαν του test drive), δεν βρηκα ουτε ενα συγκριτικο τεστ που να βγαζει καλυτερη την Merc απο το Audi! Αν εχεις κατι υποψην σου, μπορεις να παραθεσεις κανενα link. Στα περισσοτερα παντως, ο πιο φιλοδοξος 'σφετεριστης' του audi ειναι το volvo XC-60 και οχι η GLK.
Και επειδη μου αρεσει να διαβαζω συγκριτικα αυτοκινητων, με εχει εντυπωσιασει η ομοφωνια των απανταχου testers σε σχεση με την υπεροχη του Q5 στην κατηγορια του! Σπανια διαβαζεις τοσους πολλους reviewers να εχουν τοσο παραπλησια γνωμη για ενα αυτοκινητο.. -
...και 2 ακομα συγκριτικα για οποιον ενδιαφερεται:
-Car & Driver: http://www.caranddriver.com/reviews/com ... ison_tests-Auto Express: http://www.audi.co.uk/etc/medialib/cms4 ... 6.File.pdf
-
Ο χρήστης takisot έγραψε:
Γενικα μιλωντας, εχεις δικιο.
Ομως επειδη πριν καταληξω στο Q5 εριξα πολυ διαβασμα και googlαρισμα (περαν του test drive), δεν βρηκα ουτε ενα συγκριτικο τεστ που να βγαζει καλυτερη την Merc απο το Audi! Αν εχεις κατι υποψην σου, μπορεις να παραθεσεις κανενα link. Στα περισσοτερα παντως, ο πιο φιλοδοξος 'σφετεριστης' του audi ειναι το volvo XC-60 και οχι η GLK.Με παρεξηγησες....δεν υπερασπιζομαι την GLK! Αλλα και με τα τεστ δυστυχως δεν μπορεις να εχεις τοσο σαφη εικονα υπεροχης. Απο τα links που παραθετεις βγαινουν διαφορετικα συμπερασματα για τα ιδια πραγματα (πχ αισθηση τιμονιου) στα ιδια αυτοκινητα. To AutoExpress θαβει την οδικη συμπεριφορα και αισθηση του XC60 (Combined with the numb steering, this means the Volvo doesn’t inspire) ενω το Motor Trend λεει ακριβως το αντιθετο (They usually feel gluey, but this steering rack imparts a nicely weighted sensation and is probably the best I've experienced in a Volvo,' says Kiino. Overall handling is impressive from this high-riding Swede; despite nine inches of ground clearance, the XC60 corners flat and holds on tight). Χωρια το οτι η καλη συμπεριφορα του Audi κατα το motor trend οφειλετε στο Drive Select (but the real secret is Audi's Drive Select system)(Αληθεια ποσοι απο εδω μεσα εχουν αυτο το συστημα-δεν νομιζω να ειναι στανταρ) ενω το XC60 ειναι χωρις το Four-C! Το δε (Βρετανικο) What Car εχει το XC60 What Car αυτοκινητο της κατηγοριας! Τι συμπερασμα μπορει να βγει απο ολα αυτα δηλαδη?
Και αυτοι λοιπον (οι δημοσιογραφοι) σαν εμας ειναι. Εχουν τις μαρκες που τους αρεσουν περισσοτερο, υποστηριζουν τις σχολες με τις οποιες γαλουχηθηκαν, περιμενουν συγκεκριμενα πραγματα οπως τα εχουν συνηθισει...με μια ομως μεγαλη διαφορα....εχουν και σπονσορες!
Επομενως πως κρινεις το καλυτερο? Διαβασε το προηγουμενο μου ποστ -
Θα συμφωνησω κ με τους δυο σας γιατι κ οι δυο παραδεχεστε οτι τα παραπανω μοντελα αποτελουν κορυφαιες επιλογες στην κατηγορια τους . Αν σε αυτο μετρησει κ η τιμη τους ....ε τοτε με κλειστα τα ματια to q5 ειναι η καλυτερη επιλογη ( χωρις να ξερουμε σε βαθος χρονου την αξιοπιστεια σε ανταλακτικα σερβις κ α του καθε μοντελου).
-
Καλησπέρα σε όλους. Είμαι ένας χαρούμενος αγοραστής, αφού μόλις σήμερα το πήρα στα χέρια μου. ( 2.0 TFSI, χειροκίνητο). Αφού περάσουν λίγες ημέρες χρήσης του αυτοκινήτου και σας παραθέσω και εγώ τις εντυπώσεις μου, θα ήθελα να αναφέρω κάτι που με προβλημάτισε. Όταν το αυτοκίνητο είναι στο ρελαντί τρέμει ο λεβιές των ταχυτήτων μέχρις ότου μαρσάρω οπότε και σταματά το τρέμουλο. Αυτό έχω να το δω πολλά χρόνια σε παλιά αυτοκίνητα που είχα. Στο προηγούμενο αυτοκίνητο που οδηγούσα ( VW POLO) ο λεβιές ήταν τόσο ακίνητος (νεκρός) λες και ήταν σβηστή η μηχανή.
Συμβαίνει και σε άλλους αυτό; Είναι φυσιολογικό;;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων !!! -
Ο χρήστης christav έγραψε:
Καλησπέρα σε όλους. Είμαι ένας χαρούμενος αγοραστής, αφού μόλις σήμερα το πήρα στα χέρια μου. ( 2.0 TFSI, χειροκίνητο). Αφού περάσουν λίγες ημέρες χρήσης του αυτοκινήτου και σας παραθέσω και εγώ τις εντυπώσεις μου, θα ήθελα να αναφέρω κάτι που με προβλημάτισε. Όταν το αυτοκίνητο είναι στο ρελαντί τρέμει ο λεβιές των ταχυτήτων μέχρις ότου μαρσάρω οπότε και σταματά το τρέμουλο. Αυτό έχω να το δω πολλά χρόνια σε παλιά αυτοκίνητα που είχα. Στο προηγούμενο αυτοκίνητο που οδηγούσα ( VW POLO) ο λεβιές ήταν τόσο ακίνητος (νεκρός) λες και ήταν σβηστή η μηχανή.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων !!!Καλορίζικο και καλοτάξιδο !!!!
Οσο για τον λεβιέ, θα σου πω όταν θα το παραλάβω, αν το κάνει και στο δικό μου.... -
Ευχαριστώ εκ των προτέρων !!!Καλορίζικο και καλά χιλιόμετρα
Σε όσα forums εχω δει πάντως (και είναι πολλά) δεν εχει αναφερθεί κάτι τέτοιο...πάντως η συντριπτική πλειοψηφία είναι s-tronic οπότε δεν υπάρχει μεγάλο δείγμα χειροκίνητων για να βγάλεις ασφαλές συμπέρασμα
Στην αντιπροσωπεία ρώτησες?? -
καλοριζικο καλοταξιδο με πολλα κ ασφαλη χλμ σε οσους εχουν παραλαβει. Με ειδοποιησαν το πρωι για το δικο μου (S TRONIC) τελος του μηνα θα εχω στα χερια μου κ θα σας γραψω εντυπωσεις ,αν κ εχουν γραφτει τα περισοτερα για να μην πω ολα. Βεβαια καθε οδηγος εχει τις δικες του απαιτησεις κ δικο του τροπο οδηγησης.ΚΑΛΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ κ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ για να χαρουμε τα αυτοκινητα μας.
-
Ευχαριστώ εκ των προτέρων !!!εχω το χειροκινητο απο αρχες Μαρτιου και δεν εχω παρατηρησει κατι τετοιο.το προβλημα μου ειναι ο δεικτης της βενζινης,δεν μου δειχνει σωστα πχ οταν γεμιζω δεν αναβαινει αμεσως αλλα σταδιακα,το αμαξι με αφησε απο βενζινη 2 φορες(το εχω παει 3 φορες συνεργείο εκαναν απο οτι μου ειπαν τους ελεγχους αλλα δεν εγινε τιποτα) γιατι εδειχνε υπολοιπο 1/4 ενω ηταν αδειο.στο service ακομη δεν ξερουν τι να κανουν,χθες αλλαξα φλοτερ αλλα το ιδιο και περιμενω αντικατασταση κατραν γιατι φταιει λενε ο δεικτης.
α να δουμε θα φτιαξει γιατι συνεχεια πρεπει να χω το νου μου στα χιλιομετρα που κανω και να βαζω βενζινη συνεχεια. -
Παιδιά καλησπέρα. Επειδή οι περισσότεροι στο forum διαπιστώνω ότι είστε πολύ καλοί γνώστες των τεχνικών-οδηγικών θεμάτων, αλλά και κάτοχοι του Q5, θα ήθελα τη γνώμη σας για το εξής: Έχω εδώ και περίπου 3 εβδομάδες το αυτοκίνητο (2.0 χειροκίνητο), έχω κάνει 2.900 χλμ και γενικά είμαι ενθουσιασμένος από αυτό (για αμάξι της κατηγορίας του, να μην συγκρίνουμε ανόμοια πράγματα), τις ίδιες δε εξαιρετικές εντυπώσεις έχει αφήσει σε όσους είτε μπήκαν στο αυτοκίνητο ως επιβάτες, είτε το οδήγησαν (φίλοι που έχουν εμπειρία από οχήματα αντίστοιχα). Πλην του 'προβλήματος' της πρώτης ημέρας που έχω αναφέρει σε παλαιότερο post δεν έχει παρουσιαστεί κάτι άλλο. Σήμερα μόλις, βρήκα χρόνο να πάω το αυτοκίνητο για ζυγοστάθμιση αφού παρουσίαζε το γνωστό σε όλους τρέμουλο του τιμονιού στα 120-140 χλμ/ώρα. Πράγματι μου επιβεβαίωσαν ότι υπήρχε μεγάλη διαφορά στους τρόχούς και το πρόβλημα αποκαταστάθηκε όπως διαπίστωσα μετά. Όμως ταυτόχρονα (?) εμφανίστηκε ένα τρέμουλο στο τιμόνι στο(σχετικά) απότομο φρενάρισμα του αυτοκινήτου σε ταχύτητες κοντά στα 120, 130 χλμ. Άραγε απλά υπήρχε και το διαπίστωσα σήμερα (που το θεωρώ απίθανο διότι όλο το πρώτο διάστημα οδηγώ με εξαιρετικά τεταμένες τις αισθήσεις μπηως και εμφανιστεί κάτι)? Έχετε διαπιστώσει εσείς κάτι παρόμοιο στα δικά σας? Είναι πιθανό να οφείλεται στη σημερινή ζυγοστάθμιση? Η δική μου λογική και εμπειρία με τέτοιο σύμπτωμα με παραπέμπει σε πρόβλημα στις δισκόπλακες των φρένων. Ελπίζω πως δεν είνα αυτή η περίπτωση!
Θα εκτίμουσα τις απαντήσεις σας. -
0 2.0TFSI κάνει ένα κροτάλισμα στο ρελαντι σαν diesel και αν είσαι ψείρας και πιάσεις το κιβώτιο θα νιώσεις ένα μικρό συχρονισμό. no problem at all
-
Ο χρήστης john74 έγραψε:
...εμφανίστηκε ένα τρέμουλο στο τιμόνι στο(σχετικά) απότομο φρενάρισμα του αυτοκινήτου σε ταχύτητες κοντά στα 120, 130 χλμ. ...Για να το τσεκάρουμε... Το τρέμουλο το έχω και δεν έχω πάει ακόμα για ζυγοστάθμιση, οπότε θα σ' ενημερώσω!
-
Thanks για την απάντηση, δες το και εσύ...
-
Ευχαριστώ εκ των προτέρων !!!Καλησπέρα,
ενα τρέμουλο υπάρχει και σε μένα..Μόνο στο ρελαντί,βέβαια όχι κατι φοβερό.Αξίζει λες να το ψάξουμε ή είναι φυσιολογικό; Οι υπόλοιποι τι λέτε;;
-
Ο χρήστης john74 έγραψε:
Thanks για την απάντηση, δες το και εσύ...Το τσέκαρα johnnie, δεν παρατήρησα κάτι κάνοντας και σκληρά ( άναβαν τα αλάρμ μόνα τους ) φρεναρίσματα στην αττική οδό από 180.
Για να δουμε και μετά την ζυγοστάθμιση.
AUDI Q5