-
O ΕΦΙΑΛΤΗΣ που λέγεται κατανάλωση λαδιου ξύπνησε.
Ξέρω χιλιο ειπώθηκε το θέμα.
Δεν ξέρω αν είναι σοβαρό αλλα μόλις αγόρασαν το αμάξι,έριξα μια ματιά στο ΜΜΙ και είδα την στάθμη στα 4/5 τις Μπάρας.
Τωρα μετα απο 500χλμ η ένδειξη είναι κάτω απο την μέση.δεν άναψε καμία ένδειξη,αλλα υπερβολική δεν είναι?
Ο πρωιν κάτοχος μου είπε ότι δεν χρειάστηκε να συμπληρώσει λάδι ποτε.βεβαια 24500χλμ έκανε. -
Ο χρήστης bazz6666 έγραψε:
O ΕΦΙΑΛΤΗΣ που λέγεται κατανάλωση λαδιου ξύπνησε.
Ξέρω χιλιο ειπώθηκε το θέμα.
Δεν ξέρω αν είναι σοβαρό αλλα μόλις αγόρασαν το αμάξι,έριξα μια ματιά στο ΜΜΙ και είδα την στάθμη στα 4/5 τις Μπάρας.
Τωρα μετα απο 500χλμ η ένδειξη είναι κάτω απο την μέση.δεν άναψε καμία ένδειξη,αλλα υπερβολική δεν είναι?
Ο πρωιν κάτοχος μου είπε ότι δεν χρειάστηκε να συμπληρώσει λάδι ποτε.βεβαια 24500χλμ έκανε.Δυστυχως δεν ξερεις αν σου ελεγε αληθεια ή οχι....
Αρχικα θα σε ρωταγα αν εισαι σιγουρος οτι μετρας σωστα τη σταθμη?
Με το κινητηρα ζεστο και σε επιπεδο εδαφος σβηνεις τη μηχανη.Περιμενεις 3 με 5 λεπτα και βαζεις τον κινητηρα στο ON χωρις να βαλεις μπροστα.Περιμενεις να σου δειξει ενδειξη τουλαχιστον αλλα 3 λεπτα.Προσοχη η πρωτη ενδειξη που εμφανιζεται μπορει να αλλαξει.Για να εισαι σιγουρος οτι εχει παρει νεα ενδειξη ανοιγεις το καπω ωστε να εμφανιστει η ενδειξη σταθμης λαδιου και στη μικρη οθονη αναμεσα στο στροφομετρο και το ταχυμετρο
(MFD-DIS).
Αν η ενδειξη που μας ειπες ειναι σωστη,ειναι υπερβολικη για 500χμ.
Αν οντως εχεις καταναλωση λαδιου περνα απο την αντιπροσωπεια για να σου κανουν τον ελεγχο.
Εγγυηση εχει?
Τι ημερομηνια παραγωγης εχει το αμαξι? -
Να ξέρεις ότι η μπάρα είναι 1λτ λάδι. Δες, λοιπόν, πόσο πρέπει να συμπληρώσεις για να πάει στο full και μετά άρχισε τη μέτρηση για να είναι όσο πιο σωστή γίνεται. Επίσης καλό θα ήταν να του κάνεις πρώτα και μια αλλαγή λάδια-φίλτρο για να είσαι απολύτως σίγουρος ότι έχει μέσα τις σωστές ποσότητες και το σωστό λάδι.
-
Ευχαριστω για τις απαντήσεις σας.
Kosti20,η αλήθεια ειναι οτι την μέτρηση δεν την έχω κάνει όπως την περιγράφεις.Μαλιστα θα έλεγα ότι βλακεία μου κιόλας,αλλα με την μηχανή αναμμένη.Νομιζα ότι η μπάρα αυτή στο ΜΜΙ δεν υπόκειται στην ίδια διαδικασία που κάνουμε και με τον δικτι στην μηχανή.
Ειναι 2010 μοντέλο.Νομιζα ότι είχε διορθωθεί το θεμα στα επόμενα μοντέλα.(με CDN αριθμό κινητήρα)όπως το δικό μου
Το πήγα στον Μανδυλα σήμερα.Το άφησα για να αρχισουν την διαδικασία τις τσεκαρισματος.Θα αλλάξουν κάποια πράγματα μου είπε.Τσιμουχες,κατι στον στροφαλο ειπε?Ολα έγιναν βιαστικά και δεν συγκρατησα τα λεγόμενα του.Ηταν προς το κλείσιμο του συνεργειου.έτσι το άφησα για αυριο.Μετα τις πρώτες αλλαγές που θα κάνουν,θα πρέπει να τους το παω πίσω στα 1000χλμ,να δουν τον κατανάλωση.Τωρα δεν χρειάζεται να το βγάλουν το λάδι και να το μετρήσουν.Ολα γίνονται ηλεκτρονικά είπε.
Μου κάνει εντύπωση,και δεν είναι αυτο που περίμενα,ότι θα αλλάξουν καποια πράγματα στην μηχανη πριν να έρθω πίσω στα 1000χλμ.ξέρω μιλάω αόριστα αλλα αυριο θα ξέρω καλύτερα.
Δεν είναι βεβαια η μεγάλες εργασίες που χρειάζεται να γινουν,αν πραγματικά υπάρχει πρόβλημα.
Για αυτές,σε περίπτωση που θα χρειάστη,τον ρώτησα αν αναλαμβάνει η Αudi εφόσον το πρόβλημα είναι γνωστό.
Μου είπε πως ναι,αλλα τα εργατικά τα πληρώνω εγω?Ετσι είναι?
Για αυριο μου είπε ότι το κόστος θα είναι γύρω στα 150ε.
Εγγύηση δεν έχει το αμάξι.
Τι γίνετε με τα έξοδα αυτού του θέματος αλήθεια? -
Ο χρήστης bazz6666 έγραψε:
Ευχαριστω για τις απαντήσεις σας.Kosti20,η αλήθεια ειναι οτι την μέτρηση δεν την έχω κάνει όπως την περιγράφεις.Μαλιστα θα έλεγα ότι βλακεία μου κιόλας,αλλα με την μηχανή αναμμένη.Νομιζα ότι η μπάρα αυτή στο ΜΜΙ δεν υπόκειται στην ίδια διαδικασία που κάνουμε και με τον δικτι στην μηχανή.
Ειναι 2010 μοντέλο.Νομιζα ότι είχε διορθωθεί το θεμα στα επόμενα μοντέλα.(με CDN αριθμό κινητήρα)όπως το δικό μου
Το πήγα στον Μανδυλα σήμερα.Το άφησα για να αρχισουν την διαδικασία τις τσεκαρισματος.Θα αλλάξουν κάποια πράγματα μου είπε.Τσιμουχες,κατι στον στροφαλο ειπε?Ολα έγιναν βιαστικά και δεν συγκρατησα τα λεγόμενα του.Ηταν προς το κλείσιμο του συνεργειου.έτσι το άφησα για αυριο.Μετα τις πρώτες αλλαγές που θα κάνουν,θα πρέπει να τους το παω πίσω στα 1000χλμ,να δουν τον κατανάλωση.Τωρα δεν χρειάζεται να το βγάλουν το λάδι και να το μετρήσουν.Ολα γίνονται ηλεκτρονικά είπε.
Μου κάνει εντύπωση,και δεν είναι αυτο που περίμενα,ότι θα αλλάξουν καποια πράγματα στην μηχανη πριν να έρθω πίσω στα 1000χλμ.ξέρω μιλάω αόριστα αλλα αυριο θα ξέρω καλύτερα.
Δεν είναι βεβαια η μεγάλες εργασίες που χρειάζεται να γινουν,αν πραγματικά υπάρχει πρόβλημα.
Για αυτές,σε περίπτωση που θα χρειάστη,τον ρώτησα αν αναλαμβάνει η Αudi εφόσον το πρόβλημα είναι γνωστό.
Μου είπε πως ναι,αλλα τα εργατικά τα πληρώνω εγω?Ετσι είναι?
Για αυριο μου είπε ότι το κόστος θα είναι γύρω στα 150ε.
Εγγύηση δεν έχει το αμάξι.
Τι γίνετε με τα έξοδα αυτού του θέματος αλήθεια?Η μετρηση πρεπει να γινετε οπως σου εγραψα.
Την ημερομηνια παραγωγης θα τη δεις πανω στον δεξιο θολο ανοιγοντας το καπω,καθως και στο μπροστινο μερος του μοτερ ,αυτο που κοιταει προς το ψυγειο σε αυτοκολλητο με barcode.
O κωδικος κινητηρα δε νομιζω οτι εχει αλλαξει στο Q5 με τα 211 ,ειναι CDNC.
Αυτο που σου ειπαν ειναι το πρωτο σταδιο ελεγχου και περιλαμβανει καποιο update και αλλαγη τσιμουχας στροφαλου.Μετα απο αυτο θα κανεις 1000χμ και θα το ξαναπας.Λιγα αυτοκινητα εχουν δει βελτιωση και οι περισσοτεροι πανε για αλλαγη ελατηριων.
Για το θεμα των εργατικων δε ξερω αλλα οι περισσοτεροι που το εχουν κανει δεν εχουν πληρωσει τιποτα.Το εχει κανει συναδελφος στη δουλεια σε Q5. -
Σε τέτοιες περιπτώσεις που παίζει η λεγόμενη 'σιωπηλή εγγυήση' είναι θέμα συνεννόησης του αντιπροσώπου με το εργοστάσιο το αν θα χρεωθεί ο κάτοχος τουλάχιστον τα εργατικά. Καλό θα ήταν να υπάρξει μια σχετική πίεση στον αντιπρόσωπο να απαιτήσει όλο το κόστος να το καλύψει το εργόστασιο αλλά γι' αυτό θα πρέπει να υπάρχει πλήρες service book σε εξουσιοδοτημένο.
Πάντως κατά τη γνώμη μου ήταν πολύ βιαστική κίνηση να πάει το αμάξι κατευθείαν συνεργείο χωρίς να υπάρχει πρώτα έγκυρη μέτρηση της κατανάλωσης από τον νέο ιδιοκτήτη. Συν του ότι αν όντως υπάρχει τόσο μεγάλο θέμα θα έπρεπε να είχε γίνει αντιληπτό από τον προηγούμενο και να είχε αντιμετωπιστεί εντός εγγύησης. Άρα ο προηγούμενος ή ήταν άσχετος ή πούλησε φύκια για μεταξωτές κορδέλες.
-
Ναι αυτο μου είπαν θα κάνουν σαν πρώτο στάδιο,αναβάθμιση αν χρειάζεται,και αλλαγή τσιμουχας στροφαλου.
Ίσως να βιαστηκα να το παω αφού η μέτρηση δεν εγινε και όπως πρέπει.Όλα αυτά που διάβασα για το θεμα θα μου εγινε εμμονή.
Το σίγουρο είναι ότι τις ένδειξης τις μπάρας απο την αρχή τις πήρα κάτω απο ίδιες συνθήκες.
Μικρο το κακο αν κανω λάθος.Θα φανεί στα 1000 που θα τους το ξανάπαω.
Επίσης χθες στον Μανδυλα Ξαναειδαμε το θεμα τις αναβάθμισης τον χαρτών του navigation.
Εγω έχω το ΜΜΙ το low.Και το navigation της low έκδοσης είναι cd based και όχι hard drive navigation που έχει το ΜΜΙ plus η high.
Όταν τους το πήγα την πρώτη φορά στα χέρια μου είχα cd Navigation του 2012 και στην συσκευασία έγραφε 3 κωδικούς.
Αυτοί κακώς μου ζήτησαν sd κάρτα για να γίνει το update.κάτι που χρειάζεται η plus έκδοση.
Χθες το κατάλαβαν το λάθος τους.
Μου έκανε πολυ άσχημη εντυπώση όμως να μην μπορούν να ξεχωρίσουν τις 2 εκδόσεις.Οι διάφορες τους βγάζουν ματια ακομη και σε κάποιον σαν εμένα που 3 εβδομάδες ασχολήθηκα με το νέο μου αμάξι.Ποσο μάλλον για κάποιον ειδικό μέσα στην αντιπροσωπεία!
For the record το high σε σύγκριση με το low έχει joystick,3d απεικόνιση γραφικών,10 kb storage space,jukebox...
Ένα τρίτο θεμα που τους είπα να δουν είναι στο τιμόνι.Όταν το στριβω,ακουγεται απο την κρεμαριερα ένα διπλό ντουπ.Το νοιώθης και στο τιμόνι.
Το κάνει και όταν είμαι και σταματημενος και όταν κανω μανουβρα με χαμηλή ταχύτητα απο το γκαράζ μου.
Έχετε ακούσει κάτι γίαυτο? -
Εγώ πάντως που έχω το ΜΜΙ plus δεν έχω SD. Έχω σκέτους κωδικούς σε ένα κουτί που μοιάζει με κουτί απο DVD και το update γίνεται online.
Αυτό που λες για το τιμόνι μου το κάνει κι εμένα τώρα τελευταία. Κάθε φορά που γυρνάει 180 μοίρες ακούγεται ένα σκούξιμο, σαν 2 μέταλλακια να τρίβονται μεταξύ τους. Θα προσπαθήσω να το ηχογραφίσω σε βιντεάκι αλλά ακούγεται ελάχιστα και δεν ξέρω αν θα ακουστεί. Το μυαλό μού πάει σε τίποτα μπιλιοφόρους ή φούσκες.
-
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Το μυαλό μού πάει σε τίποτα μπιλιοφόρους ή φούσκες.Μάλλον κάποια φούσκα θέλει αντικατάσταση. Και σ' εμένα το κάνει τώρα τελευταία, αύριο που πάω για τακάκια θα το κοιτάξω.
-
Ποιος ξέρει τι κουστουμάκι θα γράφουν εκεί στην Καρέντα για κάτι τέτοιο. Θα το αφήσω για αρχές καλοκαιριού που θα πάω για το ετήσιο service.
-
Η mercedes θέλει ένα 400ρικάκι για μπιλιοφόρο (εργασία και ανταλλακτικά). Σε εξειδικευμένο ζητάνε γύρω στα 250.
Για το audi θα μάθω αύριο (σε εξειδικευμένο). Αν θες ρωτάω και για το Q5. -
Μισό να πάω να δω αν έχει μπαταρίες ο απινιδωτής που μας φέρανε προ ημερών στη δουλειά γιατί εσύ τα λες πολύ απότομα!
Η αλήθεια είναι ότι αν δεν έχει βγει κάνα σημαντικό update δεν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος να πάω στην Καρέντα γιατί μόνο λάδια, φίλτρο, φίλτρο καμπίνας θα αλλάξω. Αν δεν σου κάνει κόπο και το θυμηθείς ρίξε μια ερώτηση για το κόστος στο Q5.
-
Ναι, το 400άρι (ή 250άρι του εξειδικευμένου) είναι για γνήσιο σετ 'μπιλιοφόρος και φούσκες', ανεξάρτητα αν υπάρχει πρόβλημα σε ένα από τα δύο (συνήθως στη φούσκα). Στο εξειδικευμένο αλλάζουν μόνο τη φούσκα με ένα 80άρι περίπου (εργασία & ανταλλακτικά), αλλά δεν είναι η εγκεκριμένη από τη μερσεντές αντιμετώπιση (στην αντιπροσωπεία δηλαδή δε σου αλλάζουν μόνο φούσκα).
Θα ρωτήσω και θα σου πω (άσε τον απινιδωτή στην άκρη προς το παρόν ). -
Το θέμα είναι ότι σ' αυτές τις περιπτώσεις που το αμάξι σου δείχνει τις ευαισθησίες του, μήπως είναι πιο σοφό να αντικαθίστανται τα πάντα (μπιλιοφόρος + φούσκα) και γιατί όχι και προληπτικά και οι 2 μεριές?
-
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Το θέμα είναι ότι σ' αυτές τις περιπτώσεις που το αμάξι σου δείχνει τις ευαισθησίες του, μήπως είναι πιο σοφό να αντικαθίστανται τα πάντα (μπιλιοφόρος + φούσκα) και γιατί όχι και προληπτικά και οι 2 μεριές?Για τις δύο μεριές ίσως έχεις δίκιο (αν και εφόσον δεν είναι διπλή δουλειά = Χ2 τα εργατικά). Όσο για τον μπιλιοφόρο, δε βρίσκω το λόγο να τον αλλάξεις λόγω μια τρύπιας φούσκας, παρά μόνο αν έχει υποστεί κάποια φθορά (επειδή π.χ. έχασε όλο το γράσο του λόγω της τρύπιας φούσκας).
Με επιφύλαξη όλα αυτά γιατί μηχανικός δεν είμαι. Ό,τι ακούω 'από 'δω κι από 'κει' λέω . -
Ο χρήστης Scotch έγραψε:
Για τις δύο μεριές ίσως έχεις δίκιο (αν και εφόσον δεν είναι διπλή δουλειά = Χ2 τα εργατικά). Όσο για τον μπιλιοφόρο, δε βρίσκω το λόγο να τον αλλάξεις λόγω μια τρύπιας φούσκας, παρά μόνο αν έχει υποστεί κάποια φθορά (επειδή π.χ. έχασε όλο το γράσο του λόγω της τρύπιας φούσκας).
Με επιφύλαξη όλα αυτά γιατί μηχανικός δεν είμαι. Ό,τι ακούω 'από 'δω κι από 'κει' λέω .Κι εγώ με αυτό το σκεπτικό το λέω περισσότερο. Βέβαια αυτοί όλοι είναι και αγιογδύτες οπότε ποτέ δεν ξέρεις τι εργατοώρες θα χρεώσουν ειδικά αν δεν μπορείς να είσαι παρόν στην επισκευή. Τώρα ως αναφορά τα ανταλλακτικά που θα πρέπει να αλλαχθούν κι εγώ δεν τα ξέρω τόσο καλά ώστε να μπορώ να κρίνω τι είναι απολύτως απαραίτητο να αλλαχθεί και τι όχι.
-
Τελικα τους το άφησα για ακόμη μια μέρα,στο συνεργείο,αφού επρεπε να παραγγειλουν την τσιμούχα στροφάλου.
Για το θόρυβο που σας είπα τις κρεμαριερας είναι τελικά ο σταυρος.Δεν είναι κάτι που χρειάζεται άμεσα αλλαγή,και όταν μου είπαν και την τιμή...συμφώνησα μαζι τους 330+ΦΠΑ!.
Πείτε μου γιατί να μην το κανω εκτός αντιπροσωπείας?Ειμαι και στο χώρο του αυτοκινητου και ανταλλακτικών οπότε τον σταυρό θα τον βρω σε 'αλλη' τιμή.Πιθανον να φοράει τον ίδιο με τα αδελφάκια του Α4/Α5 οπότε μεγαλώνει το φάσμα Διαθεσιμότητας.Kosti20,αυτός ο συνάδελφος σου που έιχε το θεμα με την κατανάλωση λαδιου ήταν σε εγγύηση το αμάξι του?Εφόσον εγω δεν έχω, να μην τους βγάλω και γλώσσα τωρα.Μιλησαν για μια χρέωση για την πρώτη αυτη εργασία που κάνουν για την κατανάλωση τις τάξεως των 180e.Ίσως λογικό σε αυτη την προκαταρτικη φαση.Αφου αν εμφανίζεται ο καθένας και λέει ότι έχει υπερβολικη κατανάλωση λαδιου,δεν μπορούν αυτοί να ξεκινάνε στο δωρεάν.Αν αποδειχτεί μετα τα 1000χλμ ότι όντως έχει θεμα?
Πάντως αυτη την αλλαγή τις τσιμουχας στροφάλου,το συζητησα και με πελάτες μηχανικούς Audακιδες,δεν βγάζει νόημα.
Το αμάξι δεν χάνει λάδια,καεί λάδια.Τσιμουχες βαλβιδων θα ακουγόταν πιο λογικό.
Ένας άλλος μηχανικός μου έδωσε μια αλλη θεωρία για το πρόβλημα αυτο των TFSI.
Αυτοί που τα πινανε στο στρωσιμο,αφού κυκλοφορουσε και μια φημη ότι έρχονταν στρωμενα απο το εργοστάσιο.
Σε αυτήν την περίπτωση γίνονται χαρακιες/ραβδωσις στα κυλινδρα που όποια διορθωτική κίνηση τις τάξεως αλλαγη ελατηριων
που γίνεται μετα δεν διορθώνει το πρόβλημα.Θα χρειαστεί ρεκτιφιε η άλλο κινητήρα.
Μου έκαναν και ένα άνοιγμα στην αντιπροσωπεία,για επέκταση εγγύησης.για ένα χρόνο κάπου 880 ε.
Πως σας ακούγεται αυτο?Αν τελικα δεν έχει θεμα με την κατανάλωση λαδιου,που και πάλι ψιλο κάλυπτετε με την σιωπηλή εγγύηση,τζάμπα λεφτά δεν είναι?Το αμάξι έχει 25000χλμ,και εγω κανω 8000χλμ το χρόνο. -
Οσο και αν μου φαινοταν και εμενα περιεργο πολυ λιγα αυτοκινητα ΕΧΟΥΝ δει βελτιωση με τη τσιμουχα και το update οποτε κατι θα ξερουν που την αλλαζουν.Αλλα μιλαμε για πολυ μικρο ποσοστο.
Η επισκευη που κανει η Audi δεν ειναι μονο ελατηρια αλλα και μέταλλα μπιελας και δε ξερω εγω τι αλλο.Οσοι την εχουν κανει ,απο οτι εχω διαβασει και στο net ,στην Ευρωπη και στην Αμερικη εχουν βρει οριστικη λυση στο προβλημα και κανενας δεν εχει αντιμετωπισει το παραμικρο προβλημα.Αυτη την επισκευη την εχουν κανει χιλιαδες αυτοκινητα.Ειναι σχεδον τυποποιημενη.
Νομιζω οτι ο συναδελφος ηταν εκτος εγγυησης αλλα η επισκευη εγινε εκει που αγορασε το αμαξι και εκανε τα service.Επισης απο οτι θυμαμαι τους ειχε αναφερει το προβλημα πριν τη ληξη της εγγυησης.Μηπως να εκανες ενα τηλεφωνακι και στον πρωην ιδιοκτητη?
Παντως δε εβλαπτε να τους ελεγες οτι σε καποιους αυτη η επισκευη εγινε εντελως δωρεαν ,να δεις τι θα γινει. -
Προχθες ημουν Μαρουσι & οταν πηγα να ξεπαρκαρω ειδα οτι ειχα λαστιχο (μπροστα δεξια).Χρησιμοπιοησα την τρομπα που εχει απο την μπαταρια του αυτοκινητου κ στα 500 μ ειχε βουλκανιζατερ.Ομως αντι να βγαλει το λαστιχο κ να το κολλησει του εκανε μια 'ενεση' κ το φουσκωσε.Ταξιδεψα 200χλμ κ την αλλη μερα επειδη δεν ενοιωθα σιγουρος πηγα στον λαστιχα μου, ο οποιος εβαλε το λαστιχο, το κολλησε (περιπου 20λεπτα) κ αλλαξε κ τα μπροστα λαστιχα -πισω.(εχω 37,000 χλμ κ δεν τα ειχα αλλαξει μπροστα-πισω κ τα μπροστα ειναι πιο καταπονημενα απο τα πισω)
Συμπερασμα¨ ποτε ενεση -παντα κολλημα (να βγει το λαστιχο) κ καλο ειναι να αλλαζονται τα λαστιχα μπροστα-πισω ,μεχρι να μπουν τα νεα scorpion verde!! ( συμφωνεις ΣΤΕΦΑΝΕ)??? -
Μιας και μιλάμε για λάστιχα μου πρότειναν για αλλαγή (235/55/R19) εκτός από τα γνωστά pirelli scorpion verde (870 ευρώ ) και τα Goodyear Efficient Grip SUV (850 ευρώ). Γνωρίζει κάποιος για τα Goodyear, τι λένε;
AUDI Q5