-
Ο χρήστης GPAIGIO έγραψε:
Συμπερασμα¨ ποτε ενεση -παντα κολλημα (να βγει το λαστιχο) κ καλο ειναι να αλλαζονται τα λαστιχα μπροστα-πισω ,μεχρι να μπουν τα νεα scorpion verde!! ( συμφωνεις ΣΤΕΦΑΝΕ)???
Μιας και μιλάμε για λάστιχα μου πρότειναν για αλλαγή (235/55/R19) εκτός από τα γνωστά pirelli scorpion verde (870 ευρώ ) και τα Goodyear Efficient Grip SUV (850 ευρώ). Γνωρίζει κάποιος για τα Goodyear, τι λένε;
Τόσο χαμηλή τιμή τα Πιρέλλι και μάλιστα σε 19αρια?
-
Μόλις γυρισα απο την Audi σε γενικές γραμμές απογοητευμένος.Και απο τις υπηρεσίες αλλα και και τη σκατα αυτοκίνητο αγόρασα.
Για αυτές τις πρώτες εργασίες για την κατανάλωση λαδιου που είπαμε + ενημέρωση χαρτών τις πλοήγησης έδωσα 283.13
Μου φάνηκαν πολλά.Για εργατικα ΜΌΝΟ.
Τα ανταλλακτικά μου είπαν ότι τα πέρασε στην εγγυηση.
Αναλυτικά χρεώσεων
Διαχωριστική λαδιου 30
Αποσβετηρα ταλαντωσεις 54
Τσιμουχας στροφαλου. 18
Αναβάθμιση 30
Αναβάθμιση χαρτών 99
Ξαναλέω αυτά είναι τα εργατικα μόνο μου είπαν.
Το τελευταίο με τους χάρτες ιδίως, μου φαίνεται ακριβό.Αν θυμαμαι στο φορουμ διαβασα ότι κάποιοι απο εμάς το έχουν κάνει και δωρεάν?
Το άλλο παραξενο,είναι που δεν άλλαξαν το λάδι.Μου είπαν απλώς προσθέτουν.
Τέλος πάντων,και το κερασακι.Μου δίνουν το αμάξι να φύγω και κοιτάζω να δω,τωρα που πρόσθεσαν λάδι,που βρίσκεται η μπάρα στο ΜΜΙ.
Ήταν εκει που ήταν και όταν τους το έφερα.Στην μέση.
Έρχεται ένας μάστορας απο μέσα παραξενευεται και αυτος και ξεκινάει την διαδικασία να τσεκάρει το λάδι και ζεστενει το αμάξι πρώτα,στο ρελαντί.Ανοιγη-κλείνει πόρτες και το καπώ.Προσθετει λάδι και η ένδειξη ΜΜΙ ανεβαίνει ελάχιστα.Τσεκαρη παραλληλα και με τον δικτι μεσα στη μηχανη και είναι στο max??Κάτι τρέχει λέει ο μάστορας. Οι 2 ενδείξεις δεν συντρέχουν.
Με στέλνει μια βόλτα για να πάρει τις σωστές θερμοκρασίες που πρέπει η μηχανη.Γυρναω σβηνω την μηχανη ανοίγω/κλεινω καπώ περιμένουμε 3 λεπτά.Η ένδειξη στην μέση πάλι.Αποφαση τελικα χαλασμενος αισθητήρας του καπώ.Οντως γιατι μέσα στο κατραν δεν φαινόταν ένδειξη για το ανοιχτό κάπω.Με αποτέλεσμα να μην δείχνει σωστά ένδειξη στο ΜΜΙ.
Οπότε ξανά Δευτέρα πίσω στο συνεργείο να αλλάξουμε αισθητήρα,να ακυρώσουν και να ξανά ρυθμιστούν την διαδικασία τον 1000χλμ.
Δεν σας κρύβω άρχισα να απαγοητευομαι λίγο.
5 Χρόνια με το ML 320 Cdi. Ένα σέρβις το χρόνο.Αυτη ήταν η επίσκεψη μου σε συνεργεία.
Τελικα λέτε να ισχύει το'αν δεν έχει το αυτοκίνητο άστρο χεστο και άστο¨ -
Ο χρήστης bazz6666 έγραψε:
Αναβάθμιση χαρτών 99
Πάρα πολύ λίγα. Οι χάρτες του 2012 έχουν 350€. Δεν ξέρω μήπως χρησιμοποιείς άλλους πιο απλούς χάρτες, επειδή δεν έχεις το MMI plus. Προσωπικά μου έστειλαν γράμμα μια μέρα από την Καρέντα και μου έλεγαν να περάσω από κει και να κάνω την αναβάθμιση δωρεάν, αλλά είχα υπερπλήρες service book σε αυτούς και ήταν κάτι σαν επιβράβευση. Στην ουσία τους έχω πληρώσει κανονικά...
-
αν φτανουμε σε σημειο να δικαιολογουμε τετοια κοστη για αναβαθμιση software (δηλαδη μιλαμε για κατι που το κανει ενα παιδι γυμνασιου σε 5 λεπτα) τοτε τι να πω .... καλα κανουνε και χρεωνουνε τοσο τα premium
-
Μακάρι να ήταν έτσι απλό. Έχω δοκιμάσει να βρω σπασμένους και να τους περάσω από DVD αλλά δεν γίνεται. Πλέον για τα ΜΜΙ σαν το δικό μου γίνονται μόνο σε αντιπρόσωπο και με το αμάξι συνδεδεμένο με servers του εργοστασίου και παίρνει περί τις 2 ώρες η όλη διαδικασία. Άρα ας πούμε ότι μέσα στα 350 που ζητάνε χρεώνουν και τις εργατοώρες (~65€ +ΦΠΑ την ώρα). Από κει και πέρα άποψή μου είναι ότι αν έχεις δώσει τα 4.000€ για να έχεις ΜΜΙ, οφείλεις να σεβαστείς την 'επένδυσή' σου και να είσαι πάντα updated.
-
Ο χρήστης bazz6666 έγραψε:
Μόλις γυρισα απο την Audi σε γενικές γραμμές απογοητευμένος.Και απο τις υπηρεσίες αλλα και και τη σκατα αυτοκίνητο αγόρασα.
Για αυτές τις πρώτες εργασίες για την κατανάλωση λαδιου που είπαμε + ενημέρωση χαρτών τις πλοήγησης έδωσα 283.13
Αναλυτικά χρεώσεων
Διαχωριστική λαδιου 30
Τσιμουχας στροφαλου. 18
Αναβάθμιση 30
Αναβάθμιση χαρτών 99
Το τελευταίο με τους χάρτες ιδίως, μου φαίνεται ακριβό.Αν θυμαμαι στο φορουμ διαβασα ότι κάποιοι απο εμάς το έχουν κάνει και δωρεάν?
Τέλος πάντων,και το κερασακι.Μου δίνουν το αμάξι να φύγω και κοιτάζω να δω,τωρα που πρόσθεσαν λάδι,που βρίσκεται η μπάρα στο ΜΜΙ.
Έρχεται ένας μάστορας απο μέσα παραξενευεται και αυτος και ξεκινάει την διαδικασία να τσεκάρει το λάδι και ζεστενει το αμάξι πρώτα,στο ρελαντί.Ανοιγη-κλείνει πόρτες και το καπώ.Προσθετει λάδι και η ένδειξη ΜΜΙ ανεβαίνει ελάχιστα.Τσεκαρη παραλληλα και με τον δικτι μεσα στη μηχανη και είναι στο max??Κάτι τρέχει λέει ο μάστορας. Οι 2 ενδείξεις δεν συντρέχουν.
Με στέλνει μια βόλτα για να πάρει τις σωστές θερμοκρασίες που πρέπει η μηχανη.Γυρναω σβηνω την μηχανη ανοίγω/κλεινω καπώ περιμένουμε 3 λεπτά.Η ένδειξη στην μέση πάλι.Αποφαση τελικα χαλασμενος αισθητήρας του καπώ.Οντως γιατι μέσα στο κατραν δεν φαινόταν ένδειξη για το ανοιχτό κάπω.Με αποτέλεσμα να μην δείχνει σωστά ένδειξη στο ΜΜΙ.
Οπότε ξανά Δευτέρα πίσω στο συνεργείο να αλλάξουμε αισθητήρα,να ακυρώσουν και να ξανά ρυθμιστούν την διαδικασία τον 1000χλμ.
5 Χρόνια με το ML 320 Cdi. Ένα σέρβις το χρόνο.Αυτη ήταν η επίσκεψη μου σε συνεργεία.
Τελικα λέτε να ισχύει το'αν δεν έχει το αυτοκίνητο άστρο χεστο και άστο¨Εμ έφυγες απο το Άστρο , αυτά έχουν οι 'premium' εταιρείες
-
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Μακάρι να ήταν έτσι απλό. Έχω δοκιμάσει να βρω σπασμένους και να τους περάσω από DVD αλλά δεν γίνεται. Πλέον για τα ΜΜΙ σαν το δικό μου γίνονται μόνο σε αντιπρόσωπο και με το αμάξι συνδεδεμένο με servers του εργοστασίου και παίρνει περί τις 2 ώρες η όλη διαδικασία. Άρα ας πούμε ότι μέσα στα 350 που ζητάνε χρεώνουν και τις εργατοώρες (~65€ +ΦΠΑ την ώρα). Από κει και πέρα άποψή μου είναι ότι αν έχεις δώσει τα 4.000€ για να έχεις ΜΜΙ, οφείλεις να σεβαστείς την 'επένδυσή' σου και να είσαι πάντα updated.Δεν θα μπορουσα να διαφωνισω περισσοτερο...
εχεις δωσει ενα σκασμο λεφτα και ειναι δικαιωμα σου να εχεις το latest SW
Το οτι εχουνε κανει τοσο δυσκολο το update wokflow δε δικαιολογει τιποτα, να το σχεδιαζανε διαφορετικα που να κανει update με ενα κλικ. Μη μου πεις οτι ειναι θεμα licenses cost κτλ.. (μιλαμε παντα για update/upgrade)δηλαδη σε ολες τις αλλες συσκευες που τις αγοραζεις μια και μετα παντα εχεις free update (απο λογισμικο πχ Windows, καρτες γραφικων drivers, μεχρι firmware σε DSLR , τηλεορασεις, DVD plyers κτλ..) εκει γιατι να μην πληρωνεις;
Καλα φανταζεσαι να πηγαινα να κανω update στο Android και να μου ζηταγε χρηματα.... αχαχα... τους ειχε παρει ο διαλος τον πατερα...ειναι τραγικο το οτι οχι μονο γινονται αποδεκτες τετοιες πρακτικες, αλλα καταληγουνε οι καταναλωτες να το θεωρουνε και δικαιολογημενο.
-
Ο χρήστης Thomas_C200K έγραψε:
Αναλυτικά χρεώσεων
Διαχωριστική λαδιου 30
Τσιμουχας στροφαλου. 18
Αναβάθμιση 30
Αναβάθμιση χαρτών 99
Τελικα λέτε να ισχύει το'αν δεν έχει το αυτοκίνητο άστρο χεστο και άστο¨Εμ έφυγες απο το Άστρο , αυτά έχουν οι 'premium' εταιρείες
Ασε Θωμα τα εχουμε ζησει και τα χαλια της mercedes.
-
Με στέλνει μια βόλτα για να πάρει τις σωστές θερμοκρασίες που πρέπει η μηχανη.Γυρναω σβηνω την μηχανη ανοίγω/κλεινω καπώ περιμένουμε 3 λεπτά.Η ένδειξη στην μέση πάλι.Αποφαση τελικα χαλασμενος αισθητήρας του καπώ.Οντως γιατι μέσα στο κατραν δεν φαινόταν ένδειξη για το ανοιχτό κάπω.Με αποτέλεσμα να μην δείχνει σωστά ένδειξη στο ΜΜΙ
Δεν καταλαβα, δηλ επειδη χαλασε ο αισθητηρας του καπω δειχνει λαθος την ενδειξη σταθμης λαδιου?? Η μπαρα ενδειξης λαδιου δεν θα επρεπε να δειχνει σωστα??? -
Ειναι αλληλένδετα, και μέρος τις ιεροτελεστιας για σωστή ένδειξη στο ΜΜΙ,το άνοιγμα του καπώ.
Σωστά τα λέω Stefan147 και kosti20?
Το q5 δεν έχει δικτη στο κινητήρα για τσεκαρισμα τις στάθμης σωστα?
Είδα χθες τον μάστορα έβαζε ένα δικό του δικτη. Κύταξα σήμερα έχει μια ταπα σε εκείνο το σημείο που την βούτηξε. Δεν ήθελα να την ζόρισω αλλά δεν άνοιγε. -
Αμα θελεις κλασσικο δεικτη υπαρχει part number,που μπαινει στη παρδοσιακη θεση .Στα αμαξια μας ειναι κλειστη με πωμα.Στα συνεργεια εχουν δεικτη που ρυθμιζεται αναλογα με το μοντελο.
Σε οτι αφορα το ανοιγμα του καπω.Το συστημα δε κανει αμεσως καινουρια μετρηση μολις επιλεξεις oil level απο το menu CAR του MMI.Εμενα αμα το αφησω κανενα 5λεπτο παιρνει καινουρια μετρηση χωρις να ανοιξω το καπω.
Απλα με το ανοιγμα του καπω εισαι σιγουρος οτι γινετε νεα μετρηση.Προφανως για τη περιπτωση που αλλαζεις λαδια ή συμπληρωνεις.Κατι σαν service mode.
Υπαρχει βεβαια και η πιθανοτητα αυτα να μην ισχυουν για παλιοτερα μοντελα μιας και σε μερικα αυτοκινητα εχει αλλαξει ο τροπος μετα απο update. -
Ο χρήστης kiloMeater έγραψε:
Δεν θα μπορουσα να διαφωνισω περισσοτερο...
εχεις δωσει ενα σκασμο λεφτα και ειναι δικαιωμα σου να εχεις το latest SW
Το οτι εχουνε κανει τοσο δυσκολο το update wokflow δε δικαιολογει τιποτα, να το σχεδιαζανε διαφορετικα που να κανει update με ενα κλικ. Μη μου πεις οτι ειναι θεμα licenses cost κτλ.. (μιλαμε παντα για update/upgrade)δηλαδη σε ολες τις αλλες συσκευες που τις αγοραζεις μια και μετα παντα εχεις free update (απο λογισμικο πχ Windows, καρτες γραφικων drivers, μεχρι firmware σε DSLR , τηλεορασεις, DVD plyers κτλ..) εκει γιατι να μην πληρωνεις;
Καλα φανταζεσαι να πηγαινα να κανω update στο Android και να μου ζηταγε χρηματα.... αχαχα... τους ειχε παρει ο διαλος τον πατερα...ειναι τραγικο το οτι οχι μονο γινονται αποδεκτες τετοιες πρακτικες, αλλα καταληγουνε οι καταναλωτες να το θεωρουνε και δικαιολογημενο.
Ντάξει εγώ ίσως και να μιλάω λίγο εκ του ασφαλούς καθώς (τυπικά) δεν πλήρωσα κάτι για το update. Από την άλλη όμως αν το ψάξεις θα δεις ότι οι χάρτες του 2012 περιέχουν 25GB(!) νέο υλικό. Οπότε δεν μιλάμε για το σύνηθες update των google maps στο κινητό. Μιλάμε για τεράστιο όγκο δεδομένων, μιλάμε για 3D απεικόνιση, μιλάμε για πολύ χρόνο και χρήμα για να φτιαχτούν αυτά. Το μεγαλύτερο φάουλ είναι ότι η εγκατάσταση γίνεται αποκλειστικά μέσω servers του εργοστασίου αλλά και αυτό γίνεται προφανώς για την καταπολέμηση φαινομένων πειρατείας.
Στο θέμα του λαδιού...εγώ προσωπικά δεν κάνω κάτι από τα παραπάνω. Κάνω κανονικά τη διαδρομή μου και όταν φτάνω σπίτι που είναι επίπεδο το παρκινγκ μου, αφήνω 1-2 λεπτά να κρυώσει turbo κτλ μέχρι να μαζέψω τα υπάρχοντά μου και εκείνη την ώρα βλέπω που βρίσκεται η στάθμη. Μπορεί να χάνω λίγο σε ακρίβεια αλλα το θεωρώ αμελητέο.
-
Δεν μπορω να καταλαβω πως με έστειλαν χωρίς να τσεκαρουν την ένδειξη στο ΜΜΙ.Ο λόγος που τους το πήγα,ήταν να παρακολουθουμε την κατανάλωση για τα επόμενα 1000χλμ.Με χσλασμενη ένδειξη??
Αυτός που το φουλαρε με λάδι είπε ότι η μέτρηση γίνετε ηλεκτρονικά και δεν συμβουλέυετε το ΜΜΙ.
Ποιο λάδι βάζουν στην Audi για το Q5.Θυμιστε μου λίγο παρακαλώ.Castrlol edge νομίζω?ποιο?Ποσά λίτρα?
Θα τους το παω εγω να μου το αλλάξουν κιόλας.Θελω να γίνει αυτη η μέτρηση με τον καλύτερο τροπο.
Αυτη συμπλήρωσαν μόνο.Αλλα δεν ξέρω εγω τι λάδι έβαζε ο πρωιν κάτοχος?Και ο tfsi Με λάθος λάδι καίει πολυ περισσοτερο. -
Θες 5λτ από αυτό και θα σου περισσέψει και μισό λίτρο για συμπλήρωμα.
-
Ευχαριστώ!
-
Ποια είναι η έκδοση Q5 που έχει τις ποδιές κάτω χαμηλά γύρω γύρω του αυτοκινητου στο ίδιο χρωμα?
-
Σχετικά με το λάδι,επειδή είδα ότι παιζει και το αντίστοιχο με τον όρο ´professional¨ που χρησιμοποιούν μέσα στις αντιπροσωπείες.Βρηκα λοιπόν αυτο
Castrol EDGE 5W-30 FST fully synthetic engine oil can be used instead of Castrol edge professional 5W-30 FST, products that are mainly only available from main dealerships and are generally a lot more expensive with similar / same specifications.
Σε περίπτωση που ειπωθεί ότι άλλο λάδι τους πάμε και άλλο βάζουν αυτοί.
-
Η κάθε αντιπροσωπεία έχει δικό της λάδι. Μπορεί κατά 70-80% να χρησιμοποιούν castrol αλλα δεν αποκλείεται να πετύχεις και άλλη μάρκα με τις ίδιες προδιαγραφές. Η Καρέντα Αμαρουσίου ας πούμε θυμάμαι έβαζε Aral.
-
Κάτι έψαχνα και έπεσα πάνω στους χάρτες και μιας και το συζητάγαμε ανεβάζω φώτο.
-
Κάπως έτσι είναι και η συσκευασία των δικών μου χαρτών,σε θήκη DVD.Εσένα όμως είχε μέσα sd card!εμενα cd με κωδικούς.
Σήμερα άφησα ξανά το αμάξι στον Μανδυλα για να να αλλάξουμε τον αισθητήρα του καπω,και να ξανά τσεκαρουν την ποσότητα λαδιου.Για να γίνει και σωστά η όλη διαδικασία όταν ξανάπαω στα 1000χλμ.
Το παραδοξο είναι ενώ είχα φύγει την Παρασκευή με το δείκτη λαδιου ΜΜΙ να είναι περίπου στην μέση,και με διάγνωση χαλασμενου αισθητήρα,την Κυριακή πήγα ένα ταξιδακι 150 χλμ.Στο γυρισμο που τσεκαρα τον δείκτη ήταν στο φουλ!Απο μόνος του.
Το καπω όμως εξακολουθεί να μην φαίνεται στην οθόνη μέσα ότι είναι ανοιχτό όταν το ανοίγω.Οπως δειχνει για τις υπόλοιπες πόρτες.Η όπως είπε ο Stefan20 να εμφανίζει την ένδειξη λαδιου και στην μικρή οθόνη.
AUDI Q5