-
Θα ήθελα να σημείωσω εδώ οτι η σύγκριση της διαφοράς comfort-auto & auto -dynamic δεν είναι και τόσο αντιπροσωπευτική γιατι στο dynamic μπαίνει το προγράμμα S στο κιβώτιο,θέση που δεν υπάρχει στα αυτοκίνητα με ADS.
Είναι πολυ πιθανό πάντως να προέρχεται απο το κιβώτιο το θέμα. -
Περισσότερο βλέπω το πρόβλημα στο λογισμικό που δίνει την εντολή για αλλαγή των ταχυτήτων στο s-tronic στο auto & comfort, γιατί όπως ανέφερα είχα δει διαφορά στα δύο προγράμματα αυτά. Π.χ. από 3 → 4 στα 40χλμ/ώρα, από 4 → 5 στα 50χλμ/ώρα, από 5 → 6 στα 60χλμ/ώρα και από 6 → 7 στα 71χλμ/ώρα στο auto σε ευθεία με ελαφρύ γκάζι για νορμάλ επιτάχυνση, ενώ τώρα από 3 → 4 στα 37χλμ/ώρα, από 4 → 5 στα 47χλμ/ώρα, από 5 → 6 στα 57χλμ/ώρα και από 6 → 7 στα 68χλμ/ώρα.
-
Θα το κοιταξω Stabilo αυτο που λες,με τις αλλαγες...,αλλα μαλλον δε θα κατεβασει 6η...γενικως την 7η την εχει για πλακα μεσα,ακομη και με πολυ μικρες ταχυτητες,35+κιλα ροπης ειναι αυτα...
θα το κοιταξω αλλα παιζει να εχουν αλλη κλιμακωση,allroad με Q5...αυτοκινητο το ενα,φορτηγο το αλλο... -
Ο χρήστης stabilo έγραψε:
Τι είναι το reflash στο s-tronic. Update έκανα πριν 10 ημέρες.
Μετά από αυτό εξακολουθεί το πρόβλημα? Γενικότερα ξέχωρα από το ADS το s-tronic είναι φυσιολογικό σε όλα του?
-
Φίλε vaggman
Σε ευχαριστώ για το χρόνο σου. Περιμένω νέα σου.Φίλε stefan147
Αν το reflash είναι το γνωστό update, τότε σου λέω ότι το πρόβλημα εξακολουθεί.
Το s-tronic είναι κανονικό. Δεν σκοτσάρει, δεν κλωτσά κ.τ.λ. Μόνο την ημέρα εκείνη με 7η και 50χλμ/ώρα στην ανηφόρα, που φυσικά στον εγκέφαλο και στο block τιμών μέτρησης δεν έδειξε τίποτα. Να πως βγαίνεις εύκολα τρελός...... -
Στην ουσια το reflash είναι ίδιο με το update. Το ίδιο λέμε πάνω κάτω. Από κει και πέρα δυστυχώς δεν μπορώ να βοηθήσω γιατί δεν έχω ADS. Δεν χάνεις κάτι πάντως να δοκιμάσεις κι ένα άλλο συνεργείο. Δοκίμασε και Καρέντα Αμαρουσίου. Ποτέ δεν ξέρεις...
-
Καλημερα σε ολους και ...καλο φθινοπωρο (σε οσους επεστρεψαν). Για να μην ψαχνω το βιβλιο κατασκευαστη ,θυμαται κανεις να μου πει τι περιλαμβανει το service στην τριετια και ποιο το κοστος περιπου ;Υποψιν οτι το αυτοκινητο εχει κανει μονο 21000 χλμ.και εχει επεκταση εγγυησης οποτε το service πρεπει να γινει σε εξουσιοδοτημενο
-
Μικρό service είναι στην 3ετια, με την προϋπόθεση ότι έχει γίνει κανονικά το μεγάλο της 2ετίας. Θα χρειαστεί επίσης υγρά φρένων και μπουζί. Τα υπόλοιπα είναι λάδια, ξύδια, φίλτρα. 400-450€ σε εξουσιοδοτημένο υπολογίζω.
-
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Μικρό service είναι στην 3ετια, με την προϋπόθεση ότι έχει γίνει κανονικά το μεγάλο της 2ετίας. Θα χρειαστεί επίσης υγρά φρένων και μπουζί. Τα υπόλοιπα είναι λάδια, ξύδια, φίλτρα. 400-450€ σε εξουσιοδοτημένο υπολογίζω.@ stefan
Ευχαριστω για την αμεση απαντηση
Μια απορια : στην πορτα του οδηγου υπαρχει ο διακοπτης που ενεργοποιει-απενεργοποιει το κεντρικο κλειδωμσ.Οταν ενεργοποιειται το κεντρ.κλειδωμα (χειροκινητα η αυτοματα μεσω του menu) το κοκκινο λαμπακι πανω στο διακοπτη αναβει και παραμενει αναμενο συνεχως ; Ρωταω γιατι στο δικο μου αναβει μονο στιγμιαια την στιγμη που παταω το 'κλειδωμα',και μετα παραμενει σβηστο,ενω στο Q5 φιλου ειδα οτι παρεμενε συνεχως αναμενο. -
Και σε μένα συνεχώς αναμμένο μένει.
-
Ο χρήστης ThanosL έγραψε:
Μια απορια : στην πορτα του οδηγου υπαρχει ο διακοπτης που ενεργοποιει-απενεργοποιει το κεντρικο κλειδωμσ.Οταν ενεργοποιειται το κεντρ.κλειδωμα (χειροκινητα η αυτοματα μεσω του menu) το κοκκινο λαμπακι πανω στο διακοπτη αναβει και παραμενει αναμενο συνεχως ; Ρωταω γιατι στο δικο μου αναβει μονο στιγμιαια την στιγμη που παταω το 'κλειδωμα',και μετα παραμενει σβηστο,ενω στο Q5 φιλου ειδα οτι παρεμενε συνεχως αναμενο.
Εχεις ενεργοποιημενο το αυτοματο κλειδωμα μολις περασει τα 10 χαω το αυτοκινητο?
Αν θυμαμαι καλα ειχε βγει καποιο update,που αλλαζε το πως αναβει το φωτακι.
Και σε μενα αναμμενο μενει με το αυτοματο κλειδωμα on. -
ThanosL
Και σε μένα αναμμένο μένει με το αυτόματο κλείδωμα on, σε κάθε περίπτωση. -
Παιδες , σας ευχαριστω ολους για τις απαντησεις. Θα αναφερω το θεμα σε λιγες μερες που θα παω για το service. Λιγο ...νωρις το καταλαβα , αλλα καλλιο αργα παρα ποτε!!!
-
Γνωρίζει κανείς πότε θα έρθει το ανανεωμένο 2.0 tdi με τα 177 άλογα;
-
Με το νέο έτος.. Πάντως αν είναι στις επιλογές σου αξίζει λίγη αναμονή.
-
Ο χρήστης stabilo έγραψε:
Φίλε kostis20
Φίλε vaggman
Θα μπορούσε να με βοηθήσεις κάνοντας ένα μικρό test σαν αυτό που θα σου περιγράψω παρακάτω?
Αν σε ευθεία το s-tronic έχει 7η ταχύτητα με 71 και άνω χλμ/ώρα και με απελευθέρωση του πεντάλ του γκαζιού, πέσει η ταχύτητα στα 65 ή 66χλμ/ώρα και μετά με ελαφρύ (χαϊδεύοντας) πάτημα του γκαζιού ζητήσεις έστω και ελάχιστη επιτάχυνση το s-tronic κατεβάζει αμέσως 6η ταχύτητα ή προσπαθεί με 7η να επιταχύνει, πάντοτε στο auto. Γενικά η 4η , 5η , 6η , και 7η στα πόσα χιλιόμετρα μπαίνουν στο auto, αν έχεις παρατηρήσει?Λοιπον σημερα εκανα το τεστ που ζητησες...
70+χλμ,με μικρη ανηφορικη κλιση με 7η,αφημα γκαζιου εως και 58 χλμ,δεν κατεβασε σε 6η,το εκανα μερικες φορες,μονο μια φορα κατεβασε 6η,και ολες αυτες με χαϊδεμα στο γκαζι.
Οι αλλαγες γινονται απο 2α σε 3η στα 29χλμ,4η στα 39,5η 49,6η 59,7η 69,+/- 2χλμ...
Αυτα με δυο ατομα μεσα...Ελπιζω να βοηθησα...
-
Μικρό service είναι στην 3ετια, με την προϋπόθεση ότι έχει γίνει κανονικά το μεγάλο της 2ετίας. Θα χρειαστεί επίσης υγρά φρένων και μπουζί. Τα υπόλοιπα είναι λάδια, ξύδια, φίλτρα. 400-450€ σε εξουσιοδοτημένο υπολογίζω.Το 'μεγαλο' της 2ετιας στοιχιζει περι τα 400€,στην Καρεντα Αμαρουσιου,πολλα δεν ειναι?
Τι περιλαμβανει stefan,μιας και τα παιζεις στα δακτυλα? -
Τόσο πρέπει να βγαίνει πάνω κάτω. Δεν έχω κάνει ποτέ service βασει της ηλικίας γιατί πάντα κάνω βάσει χιλιομέτρων. Αν υπολογίσεις ότι 65€+ΦΠΑ έχει η εργατοώρα τους και τουλάχιστον 2 ώρες που θα το κρατήσουν μέσα πάμε αμέσως αμέσως στα 130€+ΦΠΑ χωρίς τα ανταλλακτικά. Το λάδι πρέπει να το χρεώνουν περί τα 22-24€ το λίτρο (και θέλουμε 5λτ) και μετά τα άλλα είναι τα φίλτρα (λαδιού, αέρος, καμπίνας).
-
Σε ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σου.
Και στο δικό μου μέχρι τα 63χλμ που έχω δει, δεν κατεβάζει σε 6η .
Οι αλλαγές των ταχυτήτων στο δικό μου, γίνονται : από 3 → 4 στα 37χλμ/ώρα, από 4 → 5 στα 47χλμ/ώρα, από 5 → 6 στα 57χλμ/ώρα και από 6 → 7 στα 68χλμ/ώρα. Βλέπω μικρή διαφορά με το δικό σου. -
Τόσο πρέπει να βγαίνει πάνω κάτω. Δεν έχω κάνει ποτέ service βασει της ηλικίας γιατί πάντα κάνω βάσει χιλιομέτρων.Μαλλον θα το παω ετσι και γω...και ας βαραει το service due...απενεργοποιειται αυτο?Στο car options κατι εχει παρει το ματι μου?
Σε ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σου.
Και στο δικό μου μέχρι τα 63χλμ που έχω δει, δεν κατεβάζει σε 6η .
Οι αλλαγές των ταχυτήτων στο δικό μου, γίνονται : από 3 → 4 στα 37χλμ/ώρα, από 4 → 5 στα 47χλμ/ώρα, από 5 → 6 στα 57χλμ/ώρα και από 6 → 7 στα 68χλμ/ώρα. Βλέπω μικρή διαφορά με το δικό σου.Να σαι καλα!
Θα μπορουσε να ειναι και στα ιδια χλμ οι αλλαγες...Στο service δεν σου βρηκαν κατι...αρα εισαι φυσιολογικος...
AUDI Q5