-
Πριν κανω παιδια,ειχα δει τις οθονες πισω στα καθισματα ενος φιλου,και τον καραεκραξα,θεωροντας (οχι οτι δεν ειναι...)νεοπλουτιστικη μ@λ@κια...
Οταν ηρθε με το καλο το πρωτο,και κανοντας το πρωτο ταξιδι (10 μηνων παρακαλω),αρχισα να καταλαβαινω το νοημα...δε τωρα που μεγαλωνουν,ταξιδευουμε μονο ωρες που συνηθως κοιμουνται...
On topic τωρα,χτες εκανα το πρωτο service στο A4 allroad (που ουσιαστικα ειναι ενα χαμηλο Q5),τρεμουλο στο τιμονι εχω λιγο στα 100-120,εγινε δυναμικη ευθυγραμμιση σε μεγαλη αντιπροσωπεια του Αμαρουσιου,και εφοσον με διαβεβαιωσαν οτι λυθηκε ευτυχως το θεμα,το τρεμουλο ειναι εκει,σαφως μικροτερο και αμελητεο ισως για καποιον που δεν την ψαχνει,αλλα ειναι απαραδεκτο εστω και η ιδεα τρεμουλου σε ενα τετοιο αυτοκινητο...
Αλλαγη λαδιων,για την ιστορια divinol 5-30 longlife 3,και ολο το πακετακι με καρτα καυσαεριων στοιχισε 195€ -
Επέμεινε να σου αλλάξουν τα μπροστινά ψαλιδια ,απορώ γιατί δεν το έχουν κάνει ήδη...
-
Ο χρήστης vaggman έγραψε:
Αλλαγη λαδιων,για την ιστορια divinol 5-30 longlife 3,και ολο το πακετακι με καρτα καυσαεριων στοιχισε 195€
Τι λενε αυτα τα λαδακια? Δικη σου επιλογη ή τα εβαλε η Καρεντα? Επισης η τιμη που αναφερεις ειναι με τα λαδια δικα σου ή της αντιπροσωπειας?
Εκανα την αλλαγη λαδιων των 45.000χλμ την προηγουμενη βδομαδα και με τα λαδια δικα μου (castrol edge 5/30), συν υαλοκαθαριστηρες πληρωσα συνολικα 155€.
Sent from my GT-I9100
-
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
Επέμεινε να σου αλλάξουν τα μπροστινά ψαλιδια ,απορώ γιατί δεν το έχουν κάνει ήδη...Δεν περιμενα να μου αλλαξουν ψαλιδια με την πρωτη,αν και σε καποιες περιπτωσεις δεν εφτιαξαν το τρεμουλο...
Μου ειπαν οτι πανε βημα-βημα στις επισκευες,πρωτα δυναμικη ευθυγραμμιση αν δεν φτιαξει,μετα οτιδηποτε αλλο...Αλλαγη λαδιων,για την ιστορια divinol 5-30 longlife 3,και ολο το πακετακι με καρτα καυσαεριων στοιχισε 195€
Τι λενε αυτα τα λαδακια? Δικη σου επιλογη ή τα εβαλε η Καρεντα? Επισης η τιμη που αναφερεις ειναι με τα λαδια δικα σου ή της αντιπροσωπειας?
Εκανα την αλλαγη λαδιων των 45.000χλμ την προηγουμενη βδομαδα και με τα λαδια δικα μου (castrol edge 5/30), συν υαλοκαθαριστηρες πληρωσα συνολικα 155€.
Sent from my GT-I9100
Τα λαδια φυσικα της αντιπροσωπειας,οχι δικη μου επιλογη...πιο στρωτο ακουγεται το μοτερ,αλλα μπορει να ειναι και ιδεα μου...
-
OK ,αφου δεν εφτιαξε ως τωρα ομως πας για αλλαγη control arms με τον νεο κωδικο.
Απο καταναλωση που βρισκεσαι?Εγω με το Α5 ειμαι στο 9.3
Λαδια και εμενα τα Divinol μου βαζουν,εκανα το service των 15000. ΠΟσα χμ εχεις? -
Πάντως έχω παρατηρήσει ότι τα 15.000χλμ είναι πολλά για να μένουν τα ίδια λάδια μέσα σε αυτό το μοτέρ. Η εταιρία μπορεί να λέει ότι θέλει, εγώ πάντως νιώθω ξεκάθαρα το αμάξι να χάνει στο στροφάρισμα του και στην ομαλότητα της λειτουργίας του μετά τα 11-12.000χλμ. Νομίζω ότι το ιδανικό είναι αλλαγές λαδιών κάθε 12.500χλμ, αν όχι κάθε 10.000χλμ. Τώρα που άλλαξα σαν να 'ανέπνευσε' το μοτέρ και πήρε λίγο τα πάνω του. Το ίδιο έχει γίνει και τις άλλες 3 φορές που έχουν μπει φρέσκα λαδάκια.
-
Συμφωνώ απολύτως,εγω τα άλλαξα και στις 7500.
-
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
OK ,αφου δεν εφτιαξε ως τωρα ομως πας για αλλαγη control arms με τον νεο κωδικο.
Λαδια και εμενα τα Divinol μου βαζουν,εκανα το service των 15000. ΠΟσα χμ εχεις?Ναι λογικα θα παμε για αυτη την αλλαγη...Παντως κρυο δεν μου κανει τπτ...Οταν κανω 30-40 χλμ...το ψιλοκανει...
Συνολικη γενικη καταναλωση,εχω 11,2 (εχω πολυ βαρι ποδι... ),σε ταξιδια εχω δει και κατι 6,2...αλλα οχι πανω απο 150-160χλμ...
Χλμ 13,000 -
Συνολικη γενικη καταναλωση,εχω 11,2 (εχω πολυ βαρι ποδι... ),σε ταξιδια εχω δει και κατι 6,2...αλλα οχι πανω απο 150-160χλμ...
Χλμ 13,000Φυσιολογικότατο είναι το πόδι σου. Αυτή είναι η ρεαλιστική κατανάλωση που μπορεί να δώσει ο tfsi σε τέτοιου βάρους αμαξώματα. Για να πέσεις πιο κάτω θα πρέπει ή απλά να τσουλάς το αμάξι ή να κυκλοφορείς αποκλειστικά σε έρημους επαρχιακούς.
-
Λαδια και εμενα τα Divinol μου βαζουν,εκανα το service των 15000. ΠΟσα χμ εχεις?Ναι λογικα θα παμε για αυτη την αλλαγη...Παντως κρυο δεν μου κανει τπτ...Οταν κανω 30-40 χλμ...το ψιλοκανει...
Χλμ 13,000Λογικο μου φαινεται,αν υπολογισω το μεγαλυτερο βαρος και τις περισοοτερες απωλειες και τη χειροτερη αεροδυναμικη σε σχεση με το δικο μου.Δε ξερω τη διαφορες μπορει να εχουν ο δικος μου 180αρης με το 211 που φορας εσυ.
-
Τελικά με το θέμα λάδια έχουμε καταλήξει στα Castrol Edge 5-30??
Ρωτάω γιατί είμαι για service όπου να 'ναι και πρέπει να δω τι θα βάλω.
Και αν έχετε και καμία ιδέα από που να τα πάρω?? -
Ο χρήστης george39 έγραψε:
Τελικά με το θέμα λάδια έχουμε καταλήξει στα Castrol Edge 5-30??
Ρωτάω γιατί είμαι για service όπου να 'ναι και πρέπει να δω τι θα βάλω.
Και αν έχετε και καμία ιδέα από που να τα πάρω??Αν είσαι από Αθήνα: http://www.trade-wind.gr/
Εγώ μόνο αυτά έχω βάλει στο αμάξι και σε γενικές γραμμές είμαι ευχαριστημένος. Φαίνονται μόνο να χάνουν τις ιδιότητές τους μετά τα 11-12.000χλμ, τουλάχιστον με τον τρόπο που οδηγάω εγώ. -
Ευχαριστώ Στέφανε. Κοίταγα στο site τους και είδα ότι είτε πέντε μονόλιτρα πάρεις είτε το πεντόλιτρο ίδια τιμή είναι! Τι μ@λ@κια είναι αυτή??
-
Το 5λιτρο συνήθως δεν το έχει. Δύο φορές που έχω ρωτήσει μου χει πει να το παραγγείλω. Αλλά δεν βολεύει κιόλας γιατί είναι μεγάλο για να το κουβαλάς μέσα στο αμάξι για τυχόν συμπλήρωμα. Ενώ το μονόλιτρο το χώνεις στο διχτάκι δεξιά στο πορτ μπαγκάζ και καθάρισες!
-
Έλεγα να πάρω ένα 5λιτρο για την αλλαγή τώρα και κανά δυο μονόλιτρα για συμπλήρωμα και απ'ότι είδα φαίνετε να έχει στο απόθεμα 5λιτρα, τώρα τι να σου πω, άμα έχει μόνο μονόλιτρα θα γεμίσει ο τόπος μπουκαλάκια.
-
Χλμ 13,000Όσο κι αν είχα προσπαθήσει αυτό δεν το είχα δει ποτέ
Μήπως σε κατηφόρες; -
Καστορια-Λιτοχωρο απο Εγνατια,φουλ μπαγκαζια,απεργιες στα βενζιναδικα,με πολυ στρωτη οδηγηση χωρις (αυγουλακι κατω απο γκαζι και φρενο...)με ταχυτητες 100-150...
Αν θελεις,μπορεις να πας οικονομικα,αλλα οπως εγραψε ο stefan 147 σερνεσαι δεν κινεισαι...αλλα τουλαχιστον εχεις την επιλογη...
Η ημερισια μεση καταναλωση μου παιζει απο 9-10λτ. -
Θεσ/νικη-Ξάνθη 4 άτομα (καλοβαλμένα ),και 2 σάκους στο πορτ μπαγκάζ με ταχύτητες 150-180....13,6 lt/100
-
Γεια χαρά στην παρέα σας.
Είμαι στο τσακ να χτυπήσω στο Q5 κανένα προγραμματάκι. Είμαι μεταξύ MTM και ABT.
Έχετε καμία γνώμη για το ποιον να επιλέξω (ίσως και άλλον;).
Υπάρχει κανείς που να αναγνωρίζεται από την αντιπροσωπεία;
Πόσο επικίνδυνο είναι για τον κινητήρα; Μην τον πάρω στο χέρι. Κρίμα είναι!
Αυτά. Και άντε καλώς σας βρήκα ατιμούτσικα! -
Καλημέρα σε όλους!
Παίδες με το service τι κάνετε; Σε ένα μήνα κλείνει 2 χρόνια αλλά δεν έχει φτάσει τα 30.000km.. Αυτό που γράφουν στο βιβλίο είναι 2 χρόνια ή 30k km. Επειδή γενικά το αυτοκίνητο κάνει κάπου 10-12 το χρόνο τι πολιτική να ακολουθήσω για το Service?
AUDI Q5