-
Ο χρήστης stsalkit έγραψε:
Καλημέρα σε όλους. Σχεδιάζω ταξίδι στο εξωτερικό για αρκετές μέρες - Ιταλία, Γαλλία, Ελβετία κλπ. Το είχα ξανακάνει στο παρελθόν με ένα Audi 4 τότε και η εμπειρία μου με το Navigation ήταν εξαιρετική (δεν θα μπορούσα να πάω στο Ξενοδοχείο μου στο κέντρο του Μιλάνο χωρίς την βοήθειά του λόγω της απίστευτης μονοδρόμισης...). Οι χάρτες που έχει το Q5 μου είναι του 2010 φαντάζομαι - το πήρα αρχές του 2010 και σκέφτομαι να τους αναβαθμίσω. Εχω ακούσεις για κάτι τρελλές τιμές για αυτό... έχει κανείς σας σχετική εμπειρία? ποιά είναι η γνώμη σας?Καλησπέρα και καλώς όρισες σ'αυτό το forum.
Λοιπόν πριν περίπου δύο μήνες έκανα την αναβάθμιση που λες και στοίχησε γύρω στα 350 μαζί με την τοποθέτηση. Στη σχετική δυσφορία μου για το νούμερο μου είπαν ότι μελετάνε στην Audi να γίνονται οι αναβαθμίσεις χωρίς κόστος (όπως θα ήταν και το λογικό άλλωστε γιατί δεν είναι δυνατόν να δίνεις κάθε χρόνο 350άρια) αλλά προς το παρόν δεν έχει ακόμα γίνει και δε ξέρουμε και αν θα γίνει τελικά.
Τώρα για το αν αξίζει ή όχι τι να σου πω, τα συμπεράσματα δικά σου, εγώ πάντως το έκανα και δεν το μετάνοιωσα..... ΛΕΥΤΕΡΗ!!! -
Ο χρήστης george39 έγραψε:
Καλημέρα σε όλους. Σχεδιάζω ταξίδι στο εξωτερικό για αρκετές μέρες - Ιταλία, Γαλλία, Ελβετία κλπ. Το είχα ξανακάνει στο παρελθόν με ένα Audi 4 τότε και η εμπειρία μου με το Navigation ήταν εξαιρετική (δεν θα μπορούσα να πάω στο Ξενοδοχείο μου στο κέντρο του Μιλάνο χωρίς την βοήθειά του λόγω της απίστευτης μονοδρόμισης...). Οι χάρτες που έχει το Q5 μου είναι του 2010 φαντάζομαι - το πήρα αρχές του 2010 και σκέφτομαι να τους αναβαθμίσω. Εχω ακούσεις για κάτι τρελλές τιμές για αυτό... έχει κανείς σας σχετική εμπειρία? ποιά είναι η γνώμη σας?
Καλησπέρα και καλώς όρισες σ'αυτό το forum.
Λοιπόν πριν περίπου δύο μήνες έκανα την αναβάθμιση που λες και στοίχησε γύρω στα 350 μαζί με την τοποθέτηση. Στη σχετική δυσφορία μου για το νούμερο μου είπαν ότι μελετάνε στην Audi να γίνονται οι αναβαθμίσεις χωρίς κόστος (όπως θα ήταν και το λογικό άλλωστε γιατί δεν είναι δυνατόν να δίνεις κάθε χρόνο 350άρια) αλλά προς το παρόν δεν έχει ακόμα γίνει και δε ξέρουμε και αν θα γίνει τελικά.
Τώρα για το αν αξίζει ή όχι τι να σου πω, τα συμπεράσματα δικά σου, εγώ πάντως το έκανα και δεν το μετάνοιωσα..... ΛΕΥΤΕΡΗ!!!Στη βόρεια Ευρώπη η εμπειρία μου με oem navi ήταν εξαιρετική. (Όχι με Audi και τις 2 φορές – το 2010 με BMW, το 2006 με Chrysler) Γιατί να αναβαθμίσεις περσινό χάρτη;
-
Ο χρήστης nisiotis έγραψε:
Καλημέρα σε όλους. Σχεδιάζω ταξίδι στο εξωτερικό για αρκετές μέρες - Ιταλία, Γαλλία, Ελβετία κλπ. Το είχα ξανακάνει στο παρελθόν με ένα Audi 4 τότε και η εμπειρία μου με το Navigation ήταν εξαιρετική (δεν θα μπορούσα να πάω στο Ξενοδοχείο μου στο κέντρο του Μιλάνο χωρίς την βοήθειά του λόγω της απίστευτης μονοδρόμισης...). Οι χάρτες που έχει το Q5 μου είναι του 2010 φαντάζομαι - το πήρα αρχές του 2010 και σκέφτομαι να τους αναβαθμίσω. Εχω ακούσεις για κάτι τρελλές τιμές για αυτό... έχει κανείς σας σχετική εμπειρία? ποιά είναι η γνώμη σας?
Τώρα για το αν αξίζει ή όχι τι να σου πω, τα συμπεράσματα δικά σου, εγώ πάντως το έκανα και δεν το μετάνοιωσα..... ΛΕΥΤΕΡΗ!!!Στη βόρεια Ευρώπη η εμπειρία μου με oem navi ήταν εξαιρετική. (Όχι με Audi και τις 2 φορές – το 2010 με BMW, το 2006 με Chrysler) Γιατί να αναβαθμίσεις περσινό χάρτη;
Αυτό είναι όντως ένα θέμα. Στο δικό μου οι χάρτες ήταν του 2008 και απ'οτι μου είπαν είχαν μεγάλη διαφορά με του 2011. Τώρα για περσινούς χάρτες δε ξέρω τι διαφορά έχουν οπότε θα πρότεινα να γίνει μια σχετική ερώτηση σε κάποια σοβαρή αντιπροσωπεία μήπως και αυτοί ξέρουν κάτι (αν και το βλέπω χλωμό)
-
Τώρα για το αν αξίζει ή όχι τι να σου πω, τα συμπεράσματα δικά σου, εγώ πάντως το έκανα και δεν το μετάνοιωσα..... ΛΕΥΤΕΡΗ!!!Που το άκουσες για δωρεάν updates στους χάρτες? Το λογικό αυτό είναι φυσικά εφόσον έχεις ήδη δώσει τα 4.000€ για το navi και όταν άκουσα τα 350€ τους είπα τόσες να είναι οι ώρες τους. Έχω χάρτες του 2009 και είναι απλώς επαρκείς. Αλλιώς google maps στο iphone και τελειώνει η ιστορία.
-
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Τώρα για το αν αξίζει ή όχι τι να σου πω, τα συμπεράσματα δικά σου, εγώ πάντως το έκανα και δεν το μετάνοιωσα..... ΛΕΥΤΕΡΗ!!!Που το άκουσες για δωρεάν updates στους χάρτες? Το λογικό αυτό είναι φυσικά εφόσον έχεις ήδη δώσει τα 4.000€ για το navi και όταν άκουσα τα 350€ τους είπα τόσες να είναι οι ώρες τους. Έχω χάρτες του 2009 και είναι απλώς επαρκείς. Αλλιώς google maps στο iphone και τελειώνει η ιστορία.
Στο Ρώρρη μου το είπε κάποιος αλλά μπορεί να είναι και π@π@ριές, τι να σου πω??
-
Στο Ρώρρη μου το είπε κάποιος αλλά μπορεί να είναι και π@π@ριές, τι να σου πω??
Μάλλον π@π@ριές σου είπαν.... Δεν ξέρω αν μπορείς να βρεις πειρατικούς. (Για έκδοση με σκληρό δίσκο λίγο δύσκολο.) Στο προηγούμενο μου Α4 με το DVD είχα βρει χάρτες από το Βέλγιο με 50€...
-
Νομίζω δεν θα συμφωνήσω με τους φίλους που προτείνουν κινητά (ακόμα και το iphone)... νομίζω δεν συγκρίνεται η 7αρα οθόνη αλλά έχοντας χρησιμοποιήσει το navi plus της audi πριν από χρόνια βέβαια στην Ευρώπη, δεν παίζεται. Πιθανότατα για Ελλάδα που δεν έχει TMC / TP κλπ. καλούδια ή πολύ καλύτερη λύση φαίνεται το 'κινητό' η εν πάση περιπτώσει το πρόσθετο με φεντούζα. Για την Ευρώπη όμως....! Θα μου πεις τωρα για ένα ταξίδι των 15-20 ημερών αξίζουν τα 350 που ζητά η audi? ελα μου ντε!
George39 παρατήρησα ότι έγραψες 350 '...μαζί με την εγκατάσταση'. Χρειάζεται κάτι το ιδιαίτερο? απ' οτι είδα από το μενου του navi plus μπορεί να γίνει και από τον χρήστη... ή κάνω λάθος? -
To DVD σου δίνουν νομίζω και είτε στο εγκαθιστούν αυτοί εκεί, είτε το κάνεις μόνος σου. Όπως και να έχει το DVD είναι δικό σου για να το έχεις.
-
Με αυτή την τιμή (350!) τους αξίζει να ψάξεις για πειρατικό... αλλά που?
-
Έχω ακούσει για πειρατικούς χάρτες ότι έχουν πετύχει αλλά έχω ακούσει και για κόλλημα εγκεφάλου μετά το update με αυτούς τους χάρτες. Θα προτιμούσα να μην κάνω την αναβάθμιση παρά να διακινδυνέψω μια τόσο σοβαρή βλάβη ακόμα και με χαμηλά ποσοστά αποτυχίας.
Για το θέμα της εγκατάστασης νομίζω ότι δεν είναι τίποτα πολύ δύσκολο απλά ήθελα να το κάνουν αυτοί που το έχουν ξανακάνει και όχι εγώ που όσο να'ναι θα ψαχνόμουν. Όσον αφορά το dvd όντως το κρατάς εσύ αλλά την αξία την έχουν οι ενεργοποιημένοι κωδικοί που έρχονται από Γερμανία. Το κόστος εγκατάστασης απ'οτι βλέπω ήταν 60 ευρώ αλλά με μία έκπτωση της τάξης του 20% έγινε 48 ευρώ. -
Έχω ακούσει για πειρατικούς χάρτες ότι έχουν πετύχει αλλά έχω ακούσει και για κόλλημα εγκεφάλου μετά το update με αυτούς τους χάρτες. Θα προτιμούσα να μην κάνω την αναβάθμιση παρά να διακινδυνέψω μια τόσο σοβαρή βλάβη ακόμα και με χαμηλά ποσοστά αποτυχίας.
Για το θέμα της εγκατάστασης νομίζω ότι δεν είναι τίποτα πολύ δύσκολο απλά ήθελα να το κάνουν αυτοί που το έχουν ξανακάνει και όχι εγώ που όσο να'ναι θα ψαχνόμουν. Όσον αφορά το dvd όντως το κρατάς εσύ αλλά την αξία την έχουν οι ενεργοποιημένοι κωδικοί που έρχονται από Γερμανία. Το κόστος εγκατάστασης απ'οτι βλέπω ήταν 60 ευρώ αλλά με μία έκπτωση της τάξης του 20% έγινε 48 ευρώ.Σε ευχαριστώ πολύ - κατατοπιστικότατος
-
Πλάκα κάνεις? Χρεώνουν οι αληταράδες 60€ για την εγκατάσταση του νέου DVD?? Αφού ούτως ή άλλως το αμάξι (με ΜΜΙ) έχει από τη μάνα του DVD και αναφέρεται λεπτομερώς στο manual πως γίνεται η εγκατάσταση ή η επαναφόρτωση σε περίπτωση προβλήματος. Οι τύποι είναι αναίσχυντοι και απλά βασίζονται στο γεγονός ότι το 90% των πελατών τους είναι παντελώς άσχετοι με οτιδήποτε έχει σχέση με το αυτοκίνητο.
-
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Πλάκα κάνεις? Χρεώνουν οι αληταράδες 60€ για την εγκατάσταση του νέου DVD?? Αφού ούτως ή άλλως το αμάξι (με ΜΜΙ) έχει από τη μάνα του DVD και αναφέρεται λεπτομερώς στο manual πως γίνεται η εγκατάσταση ή η επαναφόρτωση σε περίπτωση προβλήματος. Οι τύποι είναι αναίσχυντοι και απλά βασίζονται στο γεγονός ότι το 90% των πελατών τους είναι παντελώς άσχετοι με οτιδήποτε έχει σχέση με το αυτοκίνητο.Η εκμετάλλευση αυτού του είδους είναι διάχυτη σε όλη την ελληνική κοινωνία... και επαγγέλματα - γιατί να ξεφύγουν τα συνεργεία!
Πρέπει όμως να σημειώσουμε ότι το manual, το ελληνικό τουλάχιστον, είναι πραγματικά απαράδεκτο από πλευράς μετάφρασης και πρέπει να διαβάσεις 10 φορές μια πρόταση για να αρχίσεις να αντιλαμβάνεσαι τι περίπου εννοεί! -
Ψάχνοντας για ένα αξιοπρεπες αγγλικό manual, 'έπεσα' σε αυτό το link http://forums.audiworld.com/showthread.php?t=2762673
Πρόκειται για μία απλούστατη διαδικασία για να περάσει κάποιος το CD με το manual του ΜΜΙ στο PC του - πολύ ευχρηστο! τό έκανα και δουλέύει -
Ο χρήστης christav έγραψε:
Κατ' αρχάς συγχαρητήρια για την ωραία εκδρομή που διοργανώσατε, του χρόνου και εμείς μαζί σας (μόλις μεγαλώσει η μικρή μας)!!!!! (Leftgalan έχεις ταλέντο στη περιγραφή!!!)
Λοιπόν, μόλις σήμερα έφτασε με SMS ένα μήνυμα απο τον επίσημο αντιπρόσωπο VW AUDI της Λάρισας που έλεγε: ''Παρακαλώ όπως επικοινωνήσετε με την AUDI για αναγκαία επανορθωτική εργασία του αυτοκινήτου σας'' Τους κάλεσα ακολούθως και με ενημέρωσαν ότι πρέπει να αντικαταστήσουν κάποια τμήματα (καπάκι μηχανής;;;; δεν συγκράτησα τι ακριβώς λόγω του ότι είμαι ΤΕΛΕΊΩΣ ΑΣΧΕΤΟΣ) και θα με ενημερώσουν μόλις φθάσουν τα ανταλλακτικά από Γερμανία. Το ίδιο ακριβώς μήνυμα έλαβε σήμερα και ένας γνωστός μου που έχει AUDI A4. Γνωρίζει κανείς κάτι για αυτό το θέμα;; Έγινε κάτι αντίστοιχο και σε άλλες αντιπροσωπίες;; Ευχαριστώ προκαταβολικά.Μετά από επικοινωνία με γνωστές αντιπροσωπίες της Αθήνας οι οποίες μου επιβεβαίωσαν για το θέμα της αναγκαίας επανορθωτικής εργασίας σε ορισμένα Q5 (τους έδωσα τον αριθμό πλαισίου για επιβεβαίωση) προχώρησα σε αυτή την επιδιόρθωση. Η εργασία διήρκεσε περίπου 2 ώρες και αφορούσε σε αντικατάσταση του ''καθρέφτη'' του κινητήρα με το οποίο επιτυγχάνεται αύξηση της πίεσης του λαδιού και καλύτερη λειτουργία του εκκεντροφόρου (εεε....χμ...καλά τα λέω;;;). Βέβαια ουδέποτε αντιμετώπισα πρόβλημα και φυσικά ούτε που κατάλαβα μέχρι τώρα κάποια διαφορά. Αυτά τα νέα μου, καλό τριήμερο σε όλους.
-
Την επόμενη εβδομάδα , ερχεται το q 5 μου στο τελονείο ισχύει ότι θέλει μετά 1 μήνα να παραλάβω όπως μου είπε ο αντιπρόσωπος ;
-
Καλησπέρα σε όλους! Είμαι νέο μέλος στο forum και θα ήθελα τη βοήθειά σας ή τη γνώμη σας για ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζω με το Q5. Έχω κάνει 33000km και από τότε που το πήρα συμπληρώνω κάθε 4000km 1lt λάδι περίπου! Μετά το τελευταίο service των 30000km η κατανάλωση αυξήθηκε στο 1lt με το πέρασμα των 1900km!!! Σε 15 μέρες τελειώνει η εγγύηση και στην karenta που πήγα να τους πω για το πρόβλημα μου είπαν οτι πρέπει να κάνω δύο μετρήσεις ακόμα κάθε 1000km (δηλαδή 2000km) και να τις στείλουν στη Γερμανία για να τους πουν τι να κάνουν, με πιθανότερο σενάριο να μου αλλάξουν τα έμβολα απ' ότι μου είπαν! Το θέμα είναι το εξής: Για να κάνω 2000km σίγουρα θα ξεπεράσω τις 15 μέρες που απομένουν για τη λήξη της εγγύησης και απ' ότι μου είπαν θα είμαι εκτός εγγύησης!!!! Πώς ρε παιδιά θα μπορέσω να κατοχυρωθώ ότι υπάρχει το πρόβλημα πριν τη λήξη της εγγύησης, αφού αυτοί ισχυρίζονται οτι πρέπει να γίνουν πρώτα αυτές οι 2 μετρήσεις και μετά θα θεωρηθεί πρόβλημα, αν θα υπάρχει, συμφωνα πάντα με τις οδηγίες που θα τους δώσουν οι Γερμανοί?!!
-
Ο χρήστης arza έγραψε:
Καλησπέρα σε όλους! Είμαι νέο μέλος στο forum και θα ήθελα τη βοήθειά σας ή τη γνώμη σας για ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζω με το Q5. Έχω κάνει 33000km και από τότε που το πήρα συμπληρώνω κάθε 4000km 1lt λάδι περίπου! Μετά το τελευταίο service των 30000km η κατανάλωση αυξήθηκε στο 1lt με το πέρασμα των 1900km!!! Σε 15 μέρες τελειώνει η εγγύηση και στην karenta που πήγα να τους πω για το πρόβλημα μου είπαν οτι πρέπει να κάνω δύο μετρήσεις ακόμα κάθε 1000km (δηλαδή 2000km) και να τις στείλουν στη Γερμανία για να τους πουν τι να κάνουν, με πιθανότερο σενάριο να μου αλλάξουν τα έμβολα απ' ότι μου είπαν! Το θέμα είναι το εξής: Για να κάνω 2000km σίγουρα θα ξεπεράσω τις 15 μέρες που απομένουν για τη λήξη της εγγύησης και απ' ότι μου είπαν θα είμαι εκτός εγγύησης!!!! Πώς ρε παιδιά θα μπορέσω να κατωχηρωθώ ότι υπάρχει το πρόβλημα πριν τη λήξη της εγγύησης, αφού αυτοί ισχυρίζονται οτι πρέπει να γίνουν πρώτα αυτές οι 2 μετρήσεις και μετά θα θεωρηθεί πρόβλημα, αν θα υπάρχει, συμφωνα πάντα με τις οδηγίες που θα τους δώσουν οι Γερμανοί?!!για να είσαι κατοχυρωμένος μια λύση υπάρχει... όλο το ιστορικό όπως το έγραψες παραπάνω θα το αναφέρεις σε ένα εξώδικο στο οποίο θα ενημερώνεις την εταιρεία για το πρόβλημα αναφέροντας ότι ήδη τους το γνωστοποίησες και σε κάθε περίπτωση το πρόβλημα εμφανίστηκε κατά τη διάρκεια της εγγύησης...το εξώδικο θα το επιδώσεις με δικαστικό επιμελητή πριν τη λήξη της εγγύησης και τουλάχιστον από νομικής απόψεως είσαι καλυμμένος όσον αφορά την κάλυψη εντός της εγγύησης...
-
Ο χρήστης mouzourakisk έγραψε:
Την επόμενη εβδομάδα , ερχεται το q 5 μου στο τελονείο ισχύει ότι θέλει μετά 1 μήνα να παραλάβω όπως μου είπε ο αντιπρόσωπος ;Οχι βέβαια!
Τι θα κάνουν 1 μήνα;τον εκτελωνισμό;
Κανονικά σε 7-10 μέρες πρέπει να παραλάβεις,εκτός κι αν υπάρχει κάποιο θέμα που δεν ξέρουμε
Ο 1 μήνας που σου είπαν είναι ο συνολικός χρόνος που απαιτείται για να έρθει το αυτοκίνητο απ' το εργοστάσιο μέχρι να το πάρεις στα χέρια σου -
Ο χρήστης arza έγραψε:
Καλησπέρα σε όλους! Είμαι νέο μέλος στο forum και θα ήθελα τη βοήθειά σας ή τη γνώμη σας για ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζω με το Q5. Έχω κάνει 33000km και από τότε που το πήρα συμπληρώνω κάθε 4000km 1lt λάδι περίπου! Μετά το τελευταίο service των 30000km η κατανάλωση αυξήθηκε στο 1lt με το πέρασμα των 1900km!!! Σε 15 μέρες τελειώνει η εγγύηση και στην karenta που πήγα να τους πω για το πρόβλημα μου είπαν οτι πρέπει να κάνω δύο μετρήσεις ακόμα κάθε 1000km (δηλαδή 2000km) και να τις στείλουν στη Γερμανία για να τους πουν τι να κάνουν, με πιθανότερο σενάριο να μου αλλάξουν τα έμβολα απ' ότι μου είπαν! Το θέμα είναι το εξής: Για να κάνω 2000km σίγουρα θα ξεπεράσω τις 15 μέρες που απομένουν για τη λήξη της εγγύησης και απ' ότι μου είπαν θα είμαι εκτός εγγύησης!!!! Πώς ρε παιδιά θα μπορέσω να κατοχυρωθώ ότι υπάρχει το πρόβλημα πριν τη λήξη της εγγύησης, αφού αυτοί ισχυρίζονται οτι πρέπει να γίνουν πρώτα αυτές οι 2 μετρήσεις και μετά θα θεωρηθεί πρόβλημα, αν θα υπάρχει, συμφωνα πάντα με τις οδηγίες που θα τους δώσουν οι Γερμανοί?!!καλώς ήρθες στο forum. Υπάρχει και μια η λύση της επέκτασης εγγύησης, με 1150 ευρώ περίπου. Γιατί και δικαστικά να μπλέξεις όλο και κάτι θα σου στοιχίσει, και σίγουρος δεν είσαι
AUDI Q5