-
Το ζεσταίνεις το αμάξι πριν το ξεκινήσεις ή το πλακώνεις απευθείας; Ακολούθησες καθόλου τη διαδικασία ρονταρίσματος;Επίσης το κρυώνεις μετά απο πλακώματα;
Μονο το τελευταιο δεν κανω, και αυτο διοτι μου ειπαν απο το συνεργειο οτι δε χρειαζεται, επειδη εχει ενα μηχανισμο turbo-κατι (μου διαφευγει το ονομα) το οποιο φροντιζει για να γινει σωστα το κρυωμα του κινητηρα.
Το καρτερ πως το ελεγχω?
Οντως μεχρι 1λιτρο /1000 χλμ δικαιολογει η audi. Ειμαι ακριβως στο οριο. Αυτο που με ανησυχει ειναι το οτι η καταναλωση εχει αυξηθει μεσα σε αυτα τα 5000 χλμ. Ξεκινησε 1λιτρο για 1600χλμ και σιγα σιγα ισορροπησε στο 1/1000.2 πραγματα ακομα. α)Θυμαμαι παλιοτερα αλλους χρηστες να αναφερονται σε νεα software για το s-tronic (Ισως να το εχω διαβασει σε ξενο φορουμ). Ρωτησα στο συνεργειο και ειπαν οτι δεν εχουν κατι. Τι ειναι αυτα και που βοηθανε?
β) Στο 30% των περιπτωσεων οταν παταω ελαφρως το φρενο, δηλαδη για πολυ μικρη επιβραδυνση, μου τρεμει το τιμονι αρκετα. Μου ειπαν οτι αφου δε συμβαινει παντοτε θα φταιει το οδοστρωμα. Ομως μου συμβαινει και σε νεα, φρεσκοστρωμενα οδοστρωματα (θεωρητικα χωρις ανωμαλιες) . Καμια ιδεα?Σας ευχαριστω για τις απαντησεις σας
-
αυτο με το τιμονι δες το λιγο ... μου φαινεται παραξενο.
εμενα στα 12000 χιλιομετρα που αλλαξα τα λαδια , μου ειχε καψει 1 λιτρο περιπου .
-
Ο χρήστης SOKATSA έγραψε:
Το ζεσταίνεις το αμάξι πριν το ξεκινήσεις ή το πλακώνεις απευθείας; Ακολούθησες καθόλου τη διαδικασία ρονταρίσματος;Επίσης το κρυώνεις μετά απο πλακώματα;
Μονο το τελευταιο δεν κανω, και αυτο διοτι μου ειπαν απο το συνεργειο οτι δε χρειαζεται, επειδη εχει ενα μηχανισμο turbo-κατι (μου διαφευγει το ονομα) το οποιο φροντιζει για να γινει σωστα το κρυωμα του κινητηρα.
Ξεκίνα να το κάνεις και όταν πλησιάζεις στον ποοορισμό σου πήγαινε χαλαρά, ενώ αφού παρκάρεις άστο να δουλέψει κ στο ρελαντί κανά 3 λεπτο.. Μήπως με αυτό το turbo-κατι (μου διαφευγει το ονομα) που λες αναφέρεσαι στο turbo timer?Αυτό αποκλείεται να το έχει εργοστασιακά εκτός και αν το έχεις βάλει after market..
Επιπλέον άστο να ζεσταθεί στην εκκίνηση κανα 3 λεπτο και αφού πιάσεις τους 90 μην το σκίζεις αμέσως μιας και η θερμοκρασία λαδιού δεν έχει φτάσει στα σωστά επίπεδα. Περίμενε κανά 3 λεπτο ακόμα και μετά άνοιγε το προοδευτικά χωρίς να πας κόφτη απευθείας. Το ξέρω είναι σπαστικο αλλά καλό είναι να ακολουθείς ευλαβικά τη διαδικασία...Το καρτερ πως το ελεγχω?
Πήγαινε σε ένα συνεργείο να στο ελέγξουνε ή κατ ανάγκη και στην αντιπροσωπεία, ενώ θα σου συνιστούσα να κάνεις και μια αλλαγή λαδιού και να το παρακολουθήσεις από εκεί κ μετά...
Θυμαμαι παλιοτερα αλλους χρηστες να αναφερονται σε νεα software για το s-tronic (Ισως να το εχω διαβασει σε ξενο φορουμ). Ρωτησα στο συνεργειο και ειπαν οτι δεν εχουν κατι. Τι ειναι αυτα και που βοηθανε?
Αν κ έχω manual νομίζω ότι αναφέρονται στο τρεμόπαιγμα των στροφών που παρατηρούνταν με cruise control + s tronic σε συγκεκριμένο αριθμό στροφών.
Στο 30% των περιπτωσεων οταν παταω ελαφρως το φρενο, δηλαδη για πολυ μικρη επιβραδυνση, μου τρεμει το τιμονι αρκετα. Μου ειπαν οτι αφου δε συμβαινει παντοτε θα φταιει το οδοστρωμα. Ομως μου συμβαινει και σε νεα, φρεσκοστρωμενα οδοστρωματα (θεωρητικα χωρις ανωμαλιες) . Καμια ιδεα?
Είναι το γνωστό τρέμουλο που παρατηρείται σε συγκεκριμένες ταχύτητες 100 + κάτι ψιλά που αντιμετωπίζεται με αλλαγή βραχίονα ψαλιδιών..Πρέπει να πας αντιπροσωπεία να στο ελέγξουνε και να σου πούνε..
-
Turbo-timer οντως αυτο ειναι. Μου ειπαν οτι το εχω. Δεν το εχω βαλει εγω.
Είναι το γνωστό τρέμουλο που παρατηρείται σε συγκεκριμένες ταχύτητες 100 + κάτι ψιλά που αντιμετωπίζεται με αλλαγή βραχίονα ψαλιδιών..Πρέπει να πας αντιπροσωπεία να στο ελέγξουνε και να σου πούνε..
Αυτο το ειχα διαβασει και εγω παλιοτερα αλλα νομιζω/νομιζα οτι αναφερεται σε τρεμουλο οταν κινεισαι κανονικα, οχι οταν φρεναρεις. Αμα κανω λαθος παρακαλω διορθωσε με.
-
Ο χρήστης SOKATSA έγραψε:
Turbo-timer οντως αυτο ειναι. Μου ειπαν οτι το εχω. Δεν το εχω βαλει εγω.Είναι το γνωστό τρέμουλο που παρατηρείται σε συγκεκριμένες ταχύτητες 100 + κάτι ψιλά που αντιμετωπίζεται με αλλαγή βραχίονα ψαλιδιών..Πρέπει να πας αντιπροσωπεία να στο ελέγξουνε και να σου πούνε..
Αυτο το ειχα διαβασει και εγω παλιοτερα αλλα νομιζω/νομιζα οτι αναφερεται σε τρεμουλο οταν κινεισαι κανονικα, οχι οταν φρεναρεις. Αμα κανω λαθος παρακαλω διορθωσε με.
Σε κάποιες περιπτώσεις το τρέμουλο παρατηρείται και στο φρενάρισμα και όχι μόνο εν κινήσει...
Επίσης αν έχεις turbo timer αυτό πρακτικά σημαίνει ότι βγάζοντας το κλειδί ο κινητήρας εξακολουθεί να δουλεύει για λίγα λεπτά και σβήνει αυτόματα μετά από λίγο όταν πέσει η θερμοκρασία λαδιού ...
Γίνεται αυτό στο δικό σου; Χλωμό το κόβω να υπάρχει τέτοιος εργοστασιακός εξοπλισμός ... -
Για το θεμα που λες Βαγγελη μου ειχαν πει οτι υπαρχει μια ηλεκτρονικη αντλια νερου που συνεχιζει και δουλευει αφου σβησουμε το αμαξι και ετσι παγωνει η τουρμπινα και δεν ξερω τι αλλο...μερικες φορες ακουγεται κιολας...
-
να είμαστε καλά να χαιρόμαστε τις αμαξαρες μας !!! Πάντως εγώ ακολουθώ κατά γράμμα το τι λένε οι γερμανικές προδιαγραφές ..... Και δεν γράφει πουθενά ότι πρέπει να περιμένεις με αναμένη τη μηχανή για να κρυώσει το τούρμπο..... Και για άλλη μια φορά θα το πω ... Με 17500 χιλιόμετρα δεν εχω ακόμα βρει ψεγάδι και απορώ με εσάς (χωρίς παρεξήγηση ) που το επιλέξατε με χειροκίνητο κιβώτιο !
-
Ο χρήστης leftgalan έγραψε:
να είμαστε καλά να χαιρόμαστε τις αμαξαρες μας !!! Πάντως εγώ ακολουθώ κατά γράμμα το τι λένε οι γερμανικές προδιαγραφές ..... Και δεν γράφει πουθενά ότι πρέπει να περιμένεις με αναμένη τη μηχανή για να κρυώσει το τούρμπο..... Και για άλλη μια φορά θα το πω ... Με 17500 χιλιόμετρα δεν εχω ακόμα βρει ψεγάδι και απορώ με εσάς (χωρίς παρεξήγηση ) που το επιλέξατε με χειροκίνητο κιβώτιο !Μου ξύνεις πληγές... μιας και πρόλαβα ένα από τα τελευταία με μειωμένες τιμές και δεν είχα πολλά περιθώρεια επιλογής. Προτίμησα γκρι με ηλιοροφή και χειροκίνητο από άσπρο αυτόματο με τα ίδια υπόλοιπα εξτρα... Πιστεύω πως το αυτόματο του ταιριάζει καλύτερα, αν και προσωπικά, παρά το ότι το προτιμούσα αυτόματο, μάλλον θα το βαριόμουνα αρκετά σε κάποιες στιγμές, όπως μου συμβαίνει και με τα υπόλοιπα αυτόματα της οικογένειας εδώ και 20 χρόνια....
Βέβαια το συγκεκριμένο αυτόματο είναι μακράν το καλύτερο από οτιδήποτε άλλο έχω οδηγήσει και άρα δεν μπορώ να είμαι και απόλυτα σίγουρος για το ποια θα ήταν η εξέλιξη της σχέσης μας... -
Ο χρήστης leftgalan έγραψε:
να είμαστε καλά να χαιρόμαστε τις αμαξαρες μας !!! Πάντως εγώ ακολουθώ κατά γράμμα το τι λένε οι γερμανικές προδιαγραφές ..... Και δεν γράφει πουθενά ότι πρέπει να περιμένεις με αναμένη τη μηχανή για να κρυώσει το τούρμπο..... Και για άλλη μια φορά θα το πω ... Με 17500 χιλιόμετρα δεν εχω ακόμα βρει ψεγάδι και απορώ με εσάς (χωρίς παρεξήγηση ) που το επιλέξατε με χειροκίνητο κιβώτιο !Λευτερη (χωρις παρεξηγηση) μαλλον δεν εχεις το μικροβιο της βελτιωσης και μπορω να πω οτι εισαι τυχερος που δεν το εχεις...αν το ειχες θα ηξερες οτι το S-Tronic αν του δωσεις παραπανω 5 κιλα ροπης δεν το σηκωνει και επεμβαινει βαζοντας κατι σαν κοφτη.Εγω απο την αλλη και Buggati Veyron να παρω και παλι κατι θα του κανω,ετσι ειμαι...οποτε πιστευω να καταλαβαινεις γιατι επελεξα manual...
-
Μια χαρά ένιαι το χειροκίνητο! Εγώ το χαίρομαι κάθε μέρα και παντού το αυτοκίνητό μου και δεν μετανιώνω που το παράγγειλα έτσι! άλλωστε είχα οδηγήσει και το s-tronic αλλά θα αργούσε πολύ! Τελικά το μόνο που ψιλο-μετάνιωσα είναι το ΜΜΙ που δεν έβαλα.
Θα το βάλω όμως στο μέλλον... ήδη έχω αρχίσει τον σχεδιασμό...
-
Ο χρήστης stispan έγραψε:
να είμαστε καλά να χαιρόμαστε τις αμαξαρες μας !!! Πάντως εγώ ακολουθώ κατά γράμμα το τι λένε οι γερμανικές προδιαγραφές ..... Και δεν γράφει πουθενά ότι πρέπει να περιμένεις με αναμένη τη μηχανή για να κρυώσει το τούρμπο..... Και για άλλη μια φορά θα το πω ... Με 17500 χιλιόμετρα δεν εχω ακόμα βρει ψεγάδι και απορώ με εσάς (χωρίς παρεξήγηση ) που το επιλέξατε με χειροκίνητο κιβώτιο !
Λευτερη (χωρις παρεξηγηση) μαλλον δεν εχεις το μικροβιο της βελτιωσης και μπορω να πω οτι εισαι τυχερος που δεν το εχεις...αν το ειχες θα ηξερες οτι το S-Tronic αν του δωσεις παραπανω 5 κιλα ροπης δεν το σηκωνει και επεμβαινει βαζοντας κατι σαν κοφτη.Εγω απο την αλλη και Buggati Veyron να παρω και παλι κατι θα του κανω,ετσι ειμαι...οποτε πιστευω να καταλαβαινεις γιατι επελεξα manual...
Λευτέρη καλό και το S - tronic αλλά συμφωνώ με τον Κώστα ότι το manual έχει μεγαλύτερες ανοχές και δυνατότητες βελτίωσης. Επίσης είχα διαβάσει κάπου και κάτι περίεργα ότι όταν θες να πας στον κόφτη σε κόβει νωρίτερα και ανεβάζει μια ταχύτητα καθώς και ότι όταν θες να κάνεις κατέβασμα και πας για ψηλές στροφές δε σε αφήνει για προστασία του κιβωτίου, άρα δεν παίρνεις απόλυτα τη δυναμική συμπεριφορά που θέλεις...Δεν ξέρω αν ισχύει βέβαια στο Q5 100% αυτό...
-
Ο χρήστης VagQ5 έγραψε:
Λευτερη (χωρις παρεξηγηση) μαλλον δεν εχεις το μικροβιο της βελτιωσης και μπορω να πω οτι εισαι τυχερος που δεν το εχεις...αν το ειχες θα ηξερες οτι το S-Tronic αν του δωσεις παραπανω 5 κιλα ροπης δεν το σηκωνει και επεμβαινει βαζοντας κατι σαν κοφτη.Εγω απο την αλλη και Buggati Veyron να παρω και παλι κατι θα του κανω,ετσι ειμαι...οποτε πιστευω να καταλαβαινεις γιατι επελεξα manual...
Λευτέρη καλό και το S - tronic αλλά συμφωνώ με τον Κώστα ότι το manual έχει μεγαλύτερες ανοχές και δυνατότητες βελτίωσης. Επίσης είχα διαβάσει κάπου και κάτι περίεργα ότι όταν θες να πας στον κόφτη σε κόβει νωρίτερα και ανεβάζει μια ταχύτητα καθώς και ότι όταν θες να κάνεις κατέβασμα και πας για ψηλές στροφές δε σε αφήνει για προστασία του κιβωτίου, άρα δεν παίρνεις απόλυτα τη δυναμική συμπεριφορά που θέλεις...Δεν ξέρω αν ισχύει βέβαια στο Q5 100% αυτό...
'Οταν το s-tronic το βάλεις στη θέση manual μπορείς να κάνεις οτι θέλεις με τα paddles,ακόμα και να το πας στα κόκκινα.Ότι καλύτερο εχω οδηγήσει...
-
Ο χρήστης aris07 έγραψε:
'Οταν το s-tronic το βάλεις στη θέση manual μπορείς να κάνεις οτι θέλεις με τα paddles,ακόμα και να το πας στα κόκκινα.Ότι καλύτερο εχω οδηγήσει...
Άρη αυτό που λες ισχύει και στο κατέβασμα?Δλδ αν έχεις π.χ. 5.200 rpm με 4η και κατεβάσεις 3η που πας κοντά 6.000 ή και λίγο παραπάνω στο επιτρέπει στη θέση sport?
Και κάτι άσχετο βρήκες εύκολα αγοραστή για το q5 σου?
-
Τελικα κατεληξα επιτελους...
-
Ο χρήστης VagQ5 έγραψε:
Άρη αυτό που λες ισχύει και στο κατέβασμα?Δλδ αν έχεις π.χ. 5.200 rpm με 4η και κατεβάσεις 3η που πας κοντά 6.000 ή και λίγο παραπάνω στο επιτρέπει στη θέση sport?
Και κάτι άσχετο βρήκες εύκολα αγοραστή για το q5 σου?
Όταν χειρίζεσαι τα paddles δεν υπάρχει λειτουργία S ή D.Λειτουργεί σαν χειροκίνητο με τη μόνη διαφορά οτι δεν ανακατεύεις φασολάδα ,αλλά απλά ανεβάζεις ή κατεβάζεις με το πάτημα του +ή -
Ναι μπορείς να κατεβάσεις απο όποιες στροφές θέλεις αλλά δεν ξέρω τι γίνεται αν θελήσεις να κατεβάσεις απο τα κόκκινα ή απο πολύ κοντά στα κόκκινα..δεν το είχα κάνει ποτέ
Πουλήθηκε πανεύκολα και πολύ γρήγορα.Σκέψου οτι το δημοσίευσα πέμπτη απόγευμα και την παρασκευή το πρωι μου τηλεφώνησε αυτός που το πήρε.Τις επόμενες μέρες είχαν πάρει ακόμα 20-25 άτομα τηλ -
+1000000 οσο για τη φασολαδα δεν θα εκφερω γνωμη γιατι θα δημιουργησω εχθρους σ αυτο το αγαπημενο τοπικ και δεν το θελω
-
Ο χρήστης aris07 έγραψε:
Πουλήθηκε πανεύκολα και πολύ γρήγορα.Σκέψου οτι το δημοσίευσα πέμπτη απόγευμα και την παρασκευή το πρωι μου τηλεφώνησε αυτός που το πήρε.Τις επόμενες μέρες είχαν πάρει ακόμα 20-25 άτομα τηλ
Απίστευτο πραγματικά...
Το έδωσες παραπάνω από όσο το αγόρασες λόγω της αύξησης των τιμών; -
Εγω παντως βαριεμαι αφορητα τα αυτοματα...ασε που συνεχεια παει το χερι μου στο κιβωτιο, ενω δεν μπορω να συνηθίσω την ελλειψη αμπραγιαζ. Συνειδητα αγορασα χειροκινητο και δεν το εχω μετανιωσει καθολου! Μονο αν ειχα πολλες διαδρομες στην κινηση, θα ηθελα αυτοματο.
-
Ο χρήστης VagQ5 έγραψε:
http://www.audienthusiasts.com/VagCom.html
Υπεροχα κολπακια με το VagCom...Ειδικά το Adjustable Ambiance/Background lighting είναι πολύ καλό! Το δοκίμασα χθες!
Φίλε nisiotis, επειδή είχες πει παλιότερα ότι είχες ενεργοποιήσει την ένδειξη θερμοκρασίας λαδιού, είχες ενεργοποιήσει και το Lap Timer που διατίθεται στις σειρές S?Δηλαδή υπάρχει option να ενεργοποιηθεί η θερμοκρασία λάδιου χωρίς να ενεργοποιηθεί το Timer?
*Enabling Lap Timer on MY2010+
*Oil temperature will be enabled as well:
[17 - Instruments]
[Coding - 07] -> Long Coding Helper -> Byte 1 Bit 3 change from 0 to 1
Or Check the box for 'Lap Timer active' if available.Αυτό δεν το είχα δει φίλε... sorry! Όχι το lap timer περιέχει την ένδειξη θερμοκρασίας λαδιού και ενεργοποιείται ως άνωθεν.
-
Για πες ρε Νησιωτη και τιποτα για το Vag.com. Αξιζει;
AUDI Q5