-
Έχουμε και λέμε...
ήμουνα στον μπάρμπα μου για 3 μέρες ο οποίος παρέλαβε το Q5 μέσα Δεκέμβρη... 2,0TFSI. DSG.Ο εξοπλισμός δεν παίζει ρόλο.
Το οδήγησα το ευχαριστήθηκα το αμάξι, πολύ καλό σε όλα του, ξεχνάς οτι οδηγείς SUV. Για ποιότητα κλπ πάνω κάτω στα επίπεδα της AUDI.
Μάλλον όμως είμαι κατσικοπόδαρος... Μία μέρα αφού έφυγα, με παίρνει τηλ και μου λέει...
'Την ώρα που οδηγούσα...χάνει ηλεκτρική υποβοήθηση το τιμόνι, βγάζει ένδειξη, βγάζει και άλλη μία ένδειξη για το κιβώτιο και μπαίνει το αμάξι σε SAFE MODE, δηλαδή μέχρι 50χλμ/ω... '
Πάλι καλά που δεν προσπερνούσε καμία νταλίκα ή δεν ήταν σε κανένα ορεινό στροφιλίκι.
Σταματάει, σβήνει, ξανα ανάβει...όλα οκ.
Την επόμενη μέρα στο συνεργείο, συνδέεται το διαγνωστικό, βλέπει τις βλάβες. Επαφή με τα κεντρικά...και την επόμενη μέρα το αμάξι με νταλίκα στην κοσμοκαρ. (από επαρχία, Θράκη)
Του είπανε ότι είναι σοβαρή βλάβη αν και προσωρινή και περιμένουνε 2 τεχνικούς από Γερμανία για να το δούνε και την Τετάρτη θα του έχουνε νέα. Του στέλνουνε αμάξι αντικατάστασης.
Ξενέρωσε από την ζωή του και ήτανε στο τσακ να ανταλλάξει την CLS με ένα καινούργιο S5.
Θα το σκεφτεί πολύ καλά αν θα το κάνει είπε. Μ@λ@κια του λέω εγώ αν δεν το κάνεις…Το δεύτερο AUDI στην οικογένεια μέσα (το άλλο είναι Α3 1,8TSI που τον Μάι κλείνει 2 χρόνια) και οι εντυπώσεις για την αξιοπιστία τους...δεν είναι και οι καλλίτερες. Φοβερά αμάξια αλλά...
-
Τωρα μας εκανες τη καρδια περιβολι
-
Ο χρήστης RXristos έγραψε:
Για ποιότητα κλπ πάνω κάτω στα επίπεδα της AUDI.Το δεύτερο AUDI στην οικογένεια μέσα (το άλλο είναι Α3 1,8TSI που τον Μάι κλείνει 2 χρόνια) και οι εντυπώσεις για την αξιοπιστία τους...δεν είναι και οι καλλίτερες. Φοβερά αμάξια αλλά...
νομιζω οτι αυτο αρκουσε απο ολο το ποστ..
λυπαμαι για το προβλημα...
-
Άσχημη κατάσταση, αλλά συμβαίνει παντού και σε όλους.
Ιδίως σε φρέσκα μοντέλα. -
Πόσα μου δίνετε για να μην ρίξω σύρμα στον busso και γίνει εδώ μέσα το Κούγκι...;
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Πόσα μου δίνετε για να μην ρίξω σύρμα στον busso και γίνει εδώ μέσα το Κούγκι...;Βάλε και ρεύμα μαζί
-
Θα ξανα έπαιρνα Audi άνετα μη επηρεασμένος από αυτά που βλέπω. Αν και όλα τα καινούργια αυτοκίνητα που όσο περισσότερα ηλεκτρονικά και εγκεφάλους έχουν τόσο πιθανότερο είναι να πάθουν κάτι... εμένα δεν μου έκανε εντύπωση η βλάβη που έβγαλε. Αρκεί να είναι μέσα στην εγγύηση, αλλιώς μετά το τέλος αυτής θέλει γερές τσέπες ένα Audi.
Και Ιαπωνικό να ήταν πάλι δεν θα μου έκανε εντύπωση μια τέτοια βλάβη.
Όσο πιο πολύπλοκη είναι μια μηχανή τόσο πιθανότερο είναι να βγάλει προβλήματα ακόμα και αν το έχει κατασκευάσει η ίδια η NASA (βλεπε challenger kai columbia)Πάντως απο εξυπηρέτηση πελατών super. Ίδη έχει στην κατοχή του ένα Α4 2,0Τ (όχι το νέο)
-
Και εγω που ειμαι παλιος πελατης τις audi δεν ειχα ποτε προβλημα με τα αυτοκινητα(3)για αυτο παλι audi θα αγορασω
-
ΚΙ εγώ γουστάρω το Q5 και γενικότερα την 'αίσθηση Audi' ,αλλά έχω καεί από το Α3 και θα το σκεφτώ πολύ αν θα το πάρω.
-
Αν και έχω το Α4 1.8 Turbo Quattro που γενικά βγήκε καλό, ήδη σκεφτόμαστε να 'ανέβουμε' κατηγορία από πιθανοί αγοραστές του Q5 και να μεταπηδήσουμε στο ML.
Το GLK ήταν μέσα στα υπόψην αλλά μια ψυχή που να ναι βγει...
Πάντως η ποιότητα του ML350 (που είδα και οδήγησα για λίγο) κατακρεουργεί κάθε Audi που έχω μπει ή οδηγήσει συμπεριλαμβανομένου και του Q7.
-
Ο χρήστης Maskaras2008 έγραψε:
Πάντως η ποιότητα του ML350 (που είδα και οδήγησα για λίγο) κατακρεουργεί κάθε Audi που έχω μπει ή οδηγήσει συμπεριλαμβανομένου και του Q7.Σε ποια ποιότητα αναφέρεσαι?
-
Απάντηση από την Audi για το πρόβλημα που παρουσιάστηκε στο Q5 του μπάρμπα μου...
Αλλαγή κιβωτίου
Δύο μηνών αμάξι ξήλωμα τρελό...άντε να ήταν κανένας εγκέφαλος του κιβωτίου να έλεγα εντάξει, εδώ θα κατέβει το μισό αμάξι. Ξενέρωσε από την ζωή του.Φίλε Maskaras μπορώ να σου πώ με βεβαιότητα, επειδή ο ίδιος ο μπάρμπας μου αντικατέστησε την
την ML350 με την CLS 350CGI, (την κράτησε ένα χρόνο την ML) ότι τα παραπάνω λεφτά που στοιχίζει η ML δεν αντικατοπτρίζουν την πραγματική αξία.Οδήγησα και τα δύο για αρκετά χιλιόμετρα... (την ML μάλιστα έκανα και ταξίδι με εμένα οδηγό Θράκη-Αθήνα)
Η ML εμφανισιακά μου αρέσει πολύ περισσότερο και από το Q5 και από το καράβι Q7. Αυτό όμως είναι θέμα του καθενός.Το παραπάνω βάρος της ML έχει σοβαρές επιπτώσεις σε κατανάλωση/επιδόσεις/συμπεριφορά.
Το Q5 έχει αρκετά μικρότερη κατανάλωση, έχει καλύτερες επιδόσεις ακόμα και με τον 2,0Τ σε σχέση με την ML που έχει 5 κιλά ροπής και καμιά 60αρια άλογα παραπάνω και στρίβει έτσι που ξεχνάς ότι οδηγείς SUV. Από τιμόνι καμιά σχέση, ναι ακόμα και στο Q5 ανάλογα το πρόγραμμα που χρησιμοποιείς μπορείς να έχει βαρύ τιμόνι με πολύ καλή αίσθηση. Επίσης το 7G tronic της ML (καi στην CLS ακόμα που έχει πιο σπορ ρύθμιση) δεν έχει καμία σχέση σε ταχύτητα αλλαγών με το DSG. Το πότε φτάνει από την 1η στην 4η - 5η...απλά δεν το καταλαβαίνεις. Λες και έχει κιβώτιο συνεχώς μεταβαλλόμενων σχέσεων.
Όσον αφορά την ποιότητα κατασκευής...νομίζω ότι το Q5 (για το Q7 δεν γνωρίζω-δεν λέω) όχι μόνο δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από την ML αλλά ίσως και την ξεπερνάει σε σημεία. Βέβαια η ML έχει μια περισσότερο χλιδάτη αίσθηση μέσα αλλά λόγω σχεδίασης και όχι λόγω υλικών.
Εκτός αυτού... με 70.000 για το Q5 παίρνεις... το MMi της Audi που τα σπάει με ηχοσύστημα Bang & Olufsen, πανοραμική ηλιοροφή, δέρμα, 19αρες, αυτόματο φωτισμό, DSG (για μένα το μεγαλύτερο ατού) με προγράμματα οδήγησης που επηρεάζουν εκτός από τις αλλαγές ταχυτήτων και την υποβοήθηση του τιμονιού και πολλά άλλα ψιψινια και κοκοκοψαρα που στην ML δίνεις 92.000Ε για 19αρες, δέρμα, 7G... και αυτά....
Στο μόνο που νομίζω ότι υπερέχει αισθητά η ML (και αυτό από τα γραφόμενα των περιοδικών) είναι στην κίνηση εκτός δρόμου που ας μην γελιόμαστε...ποιος θα εξαντλήσει τις δυνατότητες είτε του Q5 είτε της ML...
Νομίζω ότι το Q5 είναι πάρα πολύ καλό για τα λεφτά του και αυτή η εντύπωση είναι και δική μου και του μπάρμπα μου έχοντας οδηγήσει και τα δύο.
Ελπίζω να βοήθησα.
-
Xαιρομαι που ακουω τετοια πραγματα απο ανθρωπους που εχουν καποια εμπειρια στα συγκεκριμενα αμαξια ML-Q5
-
+1
To Q5 ένα πραγματικά άμεμπτο σε κατασκευή αυτοκίνητο το οποίο καταφέρνει να κρύψει σημαντικά το βάρος του.
-
παιδιά, γειά σας κ από εμένα. Είμαι κ εγώ στο club εκείνων που περιμένουν το Q5 τους... 3/11 έκανα την παραγγελία, 2.0 TFSI Stronic με padles, Μαυρο, 18άρες, με διάφορα -όχι πολλά γιατί τσούζει- καλούδια..
με ενημέρωσαν ότι μόλις μπεί ο Απρίλιος θα το έχω στα χέρια μου... από Ρώρη Αγ. Στεφάνου η αγορά...
Το οδήγησα σε δρόμο όλο στροφες και κλίσεις, με βροχή που μόλις είχε ξεκινήσει κ το αμάξι πετούσε! πάρα πολύ καλά κρατήματα, υπέροχη αίσθηση, καλή οπτική, super φρένα, ακόμη κ σε πολύ δύσκολα σημεία κ αφού τα είχα ζορίσει... όλα τα ηλεκτρονικά λειτουργούσαν αρμονικά κ το ΜΜΙ το συνηθίζεις σε 5' και όχι σε μήνες που κάποιο περιοδικό δημοσίευσε (ημαρτον!)..
Γενικά οι αλλαγές του stronic ήταν άριστες κ πολύ γρήγορες κ το σειριακό ήταν απλά απόλαυση για παιχνίδι σε ένα πραγματικά δύσκολο δρόμο! (ουφ, πολύ το διαφήμισα!!)
Γενικά με ενθουσίασε κ τώρα περιμένω με αγωνία..μόνο που με τα προβλήματα που αναφέρθηκαν από τους φίλους του forum, ομολογώ ότι ένα αγχος το έχω... έχω κ κακή εμπειρία από Q7 της αδερφής μου που χαλάει κάθε εβδομάδα κ η Audi όλο έβρισκε δικαιολογίες χαζές κ τους πρώτους 2 μήνες ούτε αμάξι αντικατάστασης δεν έδινε... anyway, τελικά το έφτιαξαν, οπότε ελπίζω -στατιστικά- να μην μου τύχει κ εμένα ελατωματικό...
(προηγούμενη εμπειρία οδήγησης: Α3 1.6 και Land Cruiser 90... και άπειρα άλλα για μικρά διαστήματα..
Το Q5 έχει μια πολυτέλεια κ αίσθηση που βάζει κάτω τα περισσότερα 'μεγάλα' & πολυδιαφημισμένα σεντάν κ SUV...)Μετράμε μερες... καλό τριήμερο σε όλους..!
-
Πολυ χαιρομαι που αυξανομαστε οι υποψηφιοι αγοραστες του Q5 22k σημερα
-
Με πηραν τηλεφωνο το αμαξι ειναι Ελλαδα τις 16 μαρτιου θα ειναι στην αντιπροσωπεια κ 19 θα το παρω
-
αντε μανωλιό, καλώς να σου έρθει, γερό και καλοτάξιδο να είναι! Α! και όταν το παραλάβεις (με το καλό) μην μας ξεχάσεις εμάς εδώ, στην ουρά της αναμονής! περιμένουμε νέα και εντυπώσεις!!!!!
-
Ο χρήστης jimstag έγραψε:
αντε μανωλιό, καλώς να σου έρθει, γερό και καλοτάξιδο να είναι! Α! και όταν το παραλάβεις (με το καλό) μην μας ξεχάσεις εμάς εδώ, στην ουρά της αναμονής! περιμένουμε νέα και εντυπώσεις!!!!!Σε ευχαριστω αντε με το καλο κ το δικο σου.Αν κ δε το περιμενα τοσο νωρις μαλλον για αρχες απριλιου αλλα δε με χαλασε καθολου αντιθετως μαλιστα ηταν πολυ ευχαριστη εκπληξη για μενα
-
Μανώλη καλημέρα,
αντε 3 και σημερα μεινανε.....ουτε απολυτηριο στρατου να επαιρνες......δεν χρειαζεται να σου υπενθυμισω βεβαια οτι μολις με το καλο το παρκαρεις σπιι σου, το βγαζεις φωτογρφιες απο ολες τις πιθανες γωνιες και μου τις στελνεις, γιατι αλλο να βλεπεις το χρωμα σε πλακακι και αλλο το πραγματικο αυτοκινητο.....ελπιζω να μην ειναι πολυ κουραστικη αυτη η χαρη που σου ζηταω...εξαλλου ηρθε η ωρα να ξεπληρωσεις το ρολοι που σου εκανε παρεα τοσο καιρο νομιζω.......
αντε και παλι καλοριζικο.....
στρατης
AUDI Q5