-
Ο χρήστης aris07 έγραψε:
Παιδιά καλησπέρα,
Τελικά χτες προχώρησα στην τοποθέτηση του πίσω Spoiler της ABT με 2 τελικά ABT Sebring 84mm και τοποθέτησα πρόγραμμα από την ABT επίσης που το εκτόξευσε στα 275 Ps και 40kgm ροπή.
Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι ότι το αμάξι δεν κομπιάζει πλέον και έχει βελτιωθεί παρά πολύ στο ψηλό φάσμα στροφών. Οι επιδόσεις με πρώτη ματιά φαίνονται εκρηκτικές.
Επίσης βελτιώθηκε θεαματικά ο ήχος κ έχει γίνει άγριος σε φυσιολογικά επίπεδα πάντα...Περισσότερες εντυπώσεις θα αναφέρω προσεχώς...
Το μόνο που με προβληματίζει και μένα είναι η κατανάλωση.Όταν έχεις νεώτερα ενημέρωσε..και για εκτός πόλης
Ειναι τρελοι αυτοι οι Ρωμαιοι!Ουσιαστικα ενα παιχνιδι Οτι δεν προβλεπεται απο το εργοστασιο της ΑUDI,με κανει σκεπτικο!
-
-
Ο χρήστης xristos68 έγραψε:
Ειναι τρελοι αυτοι οι Ρωμαιοι!Ουσιαστικα ενα παιχνιδι Οτι δεν προβλεπεται απο το εργοστασιο της ΑUDI,με κανει σκεπτικο!
Προβλέπεται...Audi S3, Golf R, Scirocco R, Leon Cupra...
-
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Γράψε όμως και τις διαφορές στην δομή του κινητήρα. Εγώ κινητήρες δεν πειράζω ποτέ! Αν δεν με ικανοποιούν οι επιδόσεις πριν το αγοράσω παίρνω το πιο μεγάλο μοντέλο.
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Γράψε όμως και τις διαφορές στην δομή του κινητήρα. Εγώ κινητήρες δεν πειράζω ποτέ! Αν δεν με ικανοποιούν οι επιδόσεις πριν το αγοράσω παίρνω το πιο μεγάλο μοντέλο.
προφανώς όμως έχεις και την οικονομική δυνατότητα να το κάνεις! Διαφορετικά είναι πολύ καλό value for money 60hp+4kg=1500€ έστω και με μια μικρή θυσία (ψυχολογική κυρίως πιστεύω) ως προς την αξιοπιστία. Κατά τα άλλα και γω είμαι αντίθετος σε οποιαδήποτε μετατροπή σε αυτοκίνητο. Συγκεκριμένα πάντως για το Q5 οι μηχανικές διαφορές δεν είναι τόσο μεγάλες από όσο ξέρω, ώστε να απαγορεύουν τέτοια αύξηση ιπποδύναμης. Να μαι ειλικρινής πιο μεγάλο πρόβλημα θα αντιμετωπίζουν τα φρένα και η ανάρτηση παρά το μοτέρ με την αλλαγή προγράμματος.
-
χάρη που είσαι ? Σταμάτησες να γράφεις και με ανησυχείς .... Μήπως κανείς αποτοξίνωση από την αναμονή ?
Υ.Γ πλάκα κάνω μην με παρεξηγείς
-
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
προφανώς όμως έχεις και την οικονομική δυνατότητα να το κάνεις! Διαφορετικά είναι πολύ καλό value for money 60hp+4kg=1500€ έστω και με μια μικρή θυσία (ψυχολογική κυρίως πιστεύω) ως προς την αξιοπιστία. Κατά τα άλλα και γω είμαι αντίθετος σε οποιαδήποτε μετατροπή σε αυτοκίνητο. Συγκεκριμένα πάντως για το Q5 οι μηχανικές διαφορές δεν είναι τόσο μεγάλες από όσο ξέρω, ώστε να απαγορεύουν τέτοια αύξηση ιπποδύναμης. Να μαι ειλικρινής πιο μεγάλο πρόβλημα θα αντιμετωπίζουν τα φρένα και η ανάρτηση παρά το μοτέρ με την αλλαγή προγράμματος.
Stefan έχεις απόλυτο δίκιο. Να προσθέσω ότι για αυτό επέλεξα ABT και όχι οποιοδήποτε άλλο branch για λόγους αξιοπιστίας και μόνο και ότι η τιμή του προγράμματος είναι 1850 € και όχι 1500.
Εγώ πάντως για προβλήματα σε βελτίωση ABT δεν έχω ακούσει ποτέ κάτι. Να αναφέρω εδώ επι τη ευκαρία ένα άλλο παράδειγμα. Θυμάστε το Octavia ΑΒΤ που ήτανε ουσιαστικά το 1.8 Τ με πρόγραμμα ΑΒΤ; Η Scoda με τις ευλογίες του Group το πούλαγε εξαρχής chippαρισμένο χωρίς να θέτει κανένα θέμα αξιοπιστίας και χωρίς καμία μετατροπή στον κινητήρα..Επίσης η ΑΒΤ κατεβαίνει με την Audi στο DTM και τα 2 τελευταία χρόνια και όχι μόνο κερδίζει διαρκώς..Είναι δυνατόν λοιπόν η Audi να εμπιστεύεται καποιον που είναι αναξιόπιστος;Και τέλος μετα το πρόγραμμα το αμάξι πλέον σε καλύπτει απόλυτα από πλευράς επιδόσεων και ανταποκρίνεται σε αυτό που προσδοκούσες από την αρχή χωρίς υστέρηση στην απόκριση. Όταν κάνεις τη μετατροπή καταλαβαίνεις ότι συμπλήρωσες το κενό που υπήρχε...
Θα επανέλθω προσεχώς με λεπτομέρειες όσο αναφορά στις καταναλώσεις...
-
Ο χρήστης VagQ5 έγραψε:
Stefan έχεις απόλυτο δίκιο. Να προσθέσω ότι για αυτό επέλεξα ABT και όχι οποιοδήποτε άλλο branch για λόγους αξιοπιστίας και μόνο και ότι η τιμή του προγράμματος είναι 1850 € και όχι 1500.
Εγώ πάντως για προβλήματα σε βελτίωση ABT δεν έχω ακούσει ποτέ κάτι. Να αναφέρω εδώ επι τη ευκαρία ένα άλλο παράδειγμα. Θυμάστε το Octavia ΑΒΤ που ήτανε ουσιαστικά το 1.8 Τ με πρόγραμμα ΑΒΤ; Η Scoda με τις ευλογίες του Group το πούλαγε εξαρχής chippαρισμένο χωρίς να θέτει κανένα θέμα αξιοπιστίας και χωρίς καμία μετατροπή στον κινητήρα..Επίσης η ΑΒΤ κατεβαίνει με την Audi στο DTM και τα 2 τελευταία χρόνια και όχι μόνο κερδίζει διαρκώς..Είναι δυνατόν λοιπόν η Audi να εμπιστεύεται καποιον που είναι αναξιόπιστος;Και τέλος μετα το πρόγραμμα το αμάξι πλέον σε καλύπτει απόλυτα από πλευράς επιδόσεων και ανταποκρίνεται σε αυτό που προσδοκούσες από την αρχή χωρίς υστέρηση στην απόκριση. Όταν κάνεις τη μετατροπή καταλαβαίνεις ότι συμπλήρωσες το κενό που υπήρχε...
Θα επανέλθω προσεχώς με λεπτομέρειες όσο αναφορά στις καταναλώσεις...
ολα αυτα καλα ρε παιδια, αλλα μια ερωτηση που μου γεννηθηκε σημερα....ξερω οτι η εγγυηση εξακολουθει να ισχυει αν κανεις την αναβαθμιση απο την mtm....αν γινει απο την abt τι γινεται με την εγγυηση???? και δεδομενου οτι ολοι σχεδον εχουμε παρει επεκταση εγγυησης???????
-
Ο χρήστης ststrato έγραψε:
ολα αυτα καλα ρε παιδια, αλλα μια ερωτηση που μου γεννηθηκε σημερα....ξερω οτι η εγγυηση εξακολουθει να ισχυει αν κανεις την αναβαθμιση απο την mtm....αν γινει απο την abt τι γινεται με την εγγυηση???? και δεδομενου οτι ολοι σχεδον εχουμε παρει επεκταση εγγυησης???????
Εξακολουθεί να ισχύει και από ΑΒΤ μπες και στο site να δεις 2 χρόνια ή 100.000 km. Νομίζω ότι καλύπτει κ την επέκταση (εγώ προσωπικά δεν έχω κάνει επέκταση).
-
Ο χρήστης VagQ5 έγραψε:
Εξακολουθεί να ισχύει και από ΑΒΤ μπες και στο site να δεις 2 χρόνια ή 100.000 km. Νομίζω ότι καλύπτει κ την επέκταση (εγώ προσωπικά δεν έχω κάνει επέκταση).
Οκ ευχαριστω για την αμεση απαντηση.....
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
δεν ειναι ιδια τα μοτερ υπαρχουν διαφορες αλλες τουρμπινες , το δικο σας 2λιτρο εχει μεταβλητο βυθισμα βαλβιδων εξαγωγης, εχει καδενα εμας ειναι το μονο ακομα με ιμαντα παιζει να εχει αλλα μπουζι , αλλο intercooler , αλλα σωθικα και η λειτουργια ειναι τελειως διαφορετικη
(σε μαμα κατασταση το δικο σας δεν ειναι για κοφτες, δινει τη ροπη του παρα πολυ χαμηλα, ενω το δικο μας ξυπναει μετα τις 3000)ΥΓ εννοειται οτι με προγραμμα το αυτοκινητο γινεται πιο ζωντανο παντου και τα οποιο lag μειωνεται..επισης σε νορμαλ οδηγηση υπαρχει πολυ συχνα και μικροτερη καταναλωση
το τουρμπο ομως πιεζεται περισσοτερο και σιγουρα θα βγαλει λιγοτερα χλμ απο το εργοστασιακο (τα οποια δε θα ειναι απαραιτητα λιγα, αλλα οχι τα απειρα που υποτιθεται οτι προβλεπονται)
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
δεν ειναι ιδια τα μοτερ υπαρχουν διαφορες αλλες τουρμπινες , το δικο σας 2λιτρο εχει μεταβλητο βυθισμα βαλβιδων εξαγωγης, εχει καδενα εμας ειναι το μονο ακομα με ιμαντα παιζει να εχει αλλα μπουζι , αλλο intercooler , αλλα σωθικα και η λειτουργια ειναι τελειως διαφορετικη
(σε μαμα κατασταση το δικο σας δεν ειναι για κοφτες, δινει τη ροπη του παρα πολυ χαμηλα, ενω το δικο μας ξυπναει μετα τις 3000)ΥΓ εννοειται οτι με προγραμμα το αυτοκινητο γινεται πιο ζωντανο παντου και τα οποιο lag μειωνεται..επισης σε νορμαλ οδηγηση υπαρχει πολυ συχνα και μικροτερη καταναλωση
το τουρμπο ομως πιεζεται περισσοτερο και σιγουρα θα βγαλει λιγοτερα χλμ απο το εργοστασιακο (τα οποια δε θα ειναι απαραιτητα λιγα, αλλα οχι τα απειρα που υποτιθεται οτι προβλεπονται)
-
δεν ειπα οτι δεν παει 270 παει , απλα δεν ειναι ακριβως το ιδιο μοτερ, εχουν διαφορες
αυτο λεω
το δικο μου με την ιδια λογικη (και μια εξατμισουλα) παει 320
βεβαια εγω θα θελω σιγουρα και αλλο δισκο , αλλιως δε θα μεινει κουνουπι ορθιο
και τα εγκαρσια dsg σε αντιθεση με τα δικα σας καλυτερα να μεινουν μαμα
γιατι εκει ειναι που δε θα μεινει τιποτα ορθιοΥΓ αν ο φιλος εβαλε μονο προγραμμα δε μιλαμε για 270 τροχο θα χει παρει δηλαδη καμια 40αρα και κατι ψιλα πραγματικα αλογα
-
Αυτό λέω ρε George! Δεν είναι ίδια τα μοτέρ ειδικά απτη στιγμή που το δικό μας είναι με το Valvelift. Απο κει και πέρα όμως και η τουρμπίνα του αλλά και τα σωθικά του φαίνεται να αντέχουν σχετικά (γιατί ποτέ δεν ξέρεις) απροβλημάτιστα μια τέτοια αύξηση ιπποδύναμης. Το πρόγραμμα λέει 265-275 άλογα και εννοείται όχι τροχό! Αν ήταν τροχό με τις απώλειες που υποψιάζομαι πως έχει το Q5, θα έπρεπε να μιλάμε για 300+ στο στρόφαλο. Πράγμα που φυσικά δεν παίζει.
-
σε gti και ΤΤ που απο 200 πηγαν στα 250-260 δεν εχω δει προβληματα
μονο παραπανω θορυβο κανουν και πιο εντονα σκασιματα στην εξατμιση ακουγονται
επισης δουλευουν και πιο ωραια , αλλα η τουρμπινα δουλευει σε πιεσεις που δεν προτιμωνται απο τα εργοστασια ακομα και για hardcore μοντελα.. εκει ειναι το οποιο προβλημαπρωτο σταδιο δεν ειναι τπτ
δεν ειναι εργοστασιακα βεβαια, αλλα μεχρι εκει τα περισσοτερα τουρμπατα εχουν περιθωριο να πανε με αρκετη αξιοπιστια οπως και τα πιο δυνατα εχουν μεγαλυτερο περιθωριο..τα 40-50 αλογα ειανι ψωμοτυρι για τα tsi (και γενικα για πολλα τουρμπατα) , για να πας πιο ψηλα θες πολυ χρημα αν θες να συνεχισεις να εχεις καποια σοβαρη αξιοπιστια και εκει περναμε σε επιπεδο κοντρακια
-
Το να σου δίνει κάποιος εγγύηση για 100.000 Km δηλώνει ότι είναι δοκιμασμένο, αλλιώς κανείς δεν παίρνει την ευθύνη να αλλάζει ή να επισκευάζει σπασμένα μοτέρ.
Κ εκτός των άλλων η ΑΒΤ προβλέπεται να βγάλει και νέα βελτίωση Power R που θα το παει στα 300+ με αλλαγή τουρμπίνας όμως εδω..γεγονός που δηλώνει ότι το μοτέρ αντέχει μεγαλύτερη ισχύ!
Ρίξτε μια ματιά και στα διαγράμματα ισχύος και ροπής
http://www.abt-sportsline.de/uploads/tx ... C_HS_D.pdf -
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
σε gti και ΤΤ που απο 200 πηγαν στα 250-260 δεν εχω δει προβληματαμονο παραπανω θορυβο κανουν και πιο εντονα σκασιματα στην εξατμιση ακουγονται
επισης δουλευουν και πιο ωραια , αλλα η τουρμπινα δουλευει σε πιεσεις που δεν προτιμωνται απο τα εργοστασια ακομα και για hardcore μοντελα.. εκει ειναι το οποιο προβλημαπρωτο σταδιο δεν ειναι τπτ
δεν ειναι εργοστασιακα βεβαια, αλλα μεχρι εκει τα περισσοτερα τουρμπατα εχουν περιθωριο να πανε με αρκετη αξιοπιστια οπως και τα πιο δυνατα εχουν μεγαλυτερο περιθωριο..τα 40-50 αλογα ειανι ψωμοτυρι για τα tsi (και γενικα για πολλα τουρμπατα) , για να πας πιο ψηλα θες πολυ χρημα αν θες να συνεχισεις να εχεις καποια σοβαρη αξιοπιστια και εκει περναμε σε επιπεδο κοντρακια
+1000
-
Ωραια αυτα που λετε,αλλα η καταναλωση που εκτοξευεται?
-
Ο χρήστης vaggman έγραψε:
Ωραια αυτα που λετε,αλλα η καταναλωση που εκτοξευεται?ανάλογα πώς θα το πας μετά τη 'βελτίωση'.
Πχ αν το πηγαίνεις με τον ίδιο/παρόμοιο ρυθμό με πριν, μπορεί να δεις και μείωση κατανάλωσης.επειδή όμως** όλοι που βάζουμε πρόγραμμα στο αμάξι μας, δεν το βάζουμε 'για να κάθεται', αλλά το πιέζουμε ακόμα παραπάνω αφού πλέον βγάζει περισσότερη δύναμη (να πάει χαμένη? ), αυτό σημαίνει ότι βλέπουμε μεγαλύτερες καταναλώσεις** από πριν.
Εμπειρικά (και μόνο), συνήθως με το 1ο στάδιο ανεβαίνει περίπου 1lt η κατανάλωση (ανάλογα και το πόσο βαρύ δεξί πόδι έχεις ).
-
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
Πχ αν το πηγαίνεις με τον ίδιο/παρόμοιο ρυθμό με πριν, μπορεί να δεις και μείωση κατανάλωσης.
επειδή όμως** όλοι που βάζουμε πρόγραμμα στο αμάξι μας, δεν το βάζουμε 'για να κάθεται', αλλά το πιέζουμε ακόμα παραπάνω αφού πλέον βγάζει περισσότερη δύναμη (να πάει χαμένη? ), αυτό σημαίνει ότι βλέπουμε μεγαλύτερες καταναλώσεις** από πριν.
Εμπειρικά (και μόνο), συνήθως με το 1ο στάδιο ανεβαίνει περίπου 1lt η κατανάλωση (ανάλογα και το πόσο βαρύ δεξί πόδι έχεις ).
Φίλε μου έχεις απόλυτο δίκιο. Στο μεσαίο φάσμα στροφών ενδέχεται με συνετή οδήγηση να δεις και μείωση κατανάλωσης γιατί το πρόγραμμα κάνει καλύτερη διαχείριση. Εκεί που θα δεις πιστεύω μεγάλη αύξηση είναι σε ψηλές ταχύτητες ανώ των 150.
Σε 2 βόλτες που βγήκα εντός πόλης βράδυ χωρίς πολύ κίνηση και φτάνοντας μέχρι max τις 3500 rpm την πρώτη φορά και 4000 rpm τη δεύτερη, είδα καταναλώσεις 10.9 και 11.6 /100 Km αντίστοιχα. Τα χιλιόμετρα που διάνυσα ήταν 35 και 45 Km αντίστοιχα και πραγματοποιούσα που και που και στιγμιαία ανοίγματα.
Επειδή δε θυμάμαι ακριβώς την εργοστασιακή κατανάλωση μπορεί να μας πει κάποιος πόσο περίπου του καίει εντός πόλης;
AUDI Q5