-
χωρις 4κινηση και 'κοντα', ενα καλο λαστιχο δεν θα σε σωσει απο μια πραγματικα δυσκολη κατασταση
απο οσα εχω ακουσει τα latitude cross σαν ΑΤ ειναι μια χαρα για σενα. ακομα και αυτα δυσκολα χωρις 4κινηση να μπορεσεις να τα αξιοποιησεις -
H μονη - πρακτικα - διαφορά που θα εχεις ειναι οτι τα AT λαστιχα συνηθως εχουν πιο ενισχημενο σκελετό για αντοχη σε κακοτραχαλα ( κοτρονια κ.λ.π.)
Ενα δευτερο που ειναι προβλημα περαν της 4κινησης ειναι το υψος. Θα 'βρεις' και ενδεχομενως 'σκαλωσεις' πολυ ευκολα.Κατα την προσωπικη μου γνωμη ουσιαστικά δεν θα σου προσφερουν αυτο που υποψιαζομαι οτι θες...
Αν μας ελεγες και σε τι αυτοκινητο σκεφτεσαι να τα βαλεις να βρισκαμε κι αλλα θέματα..
Παντως αν δεν υπαρχει αλλη επιλογή, θα πηγαινα σε μια πιο 'επιθετική' χαραξη πελματος να εξισοροπισω καπως την ελλειψη 4κινησης. -
Σε προηγούμενες σελίδες έχουμε σχολιάσει όλα τα ελαστικά που έχεις 'στα υπόψη'.
Αν κάνεις ένα κόπο θα απαντηθούν πολλά από τα ερωτήματά σου. -
Κρατα ομως στο μυαλο σου οτι το ιδιο λαστιχο σε διαφορετικη διασταση η/και σε διαφορετικο αυτοκινητο μπορει να ειναι / να μην ειναι το ιδιο καλό.
Εχει συμβει... -
Παιδια καλησπερα!
Κατ'αρχας ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας
Λοιπον, να ξεκαθαρισω πως δεν τρεφω αυταπατες για το που μπορει να φτασει το αυτοκινητο, vw T4 μπροστοκινητο (το υψος απο κατω το'χουμε!). Η χρηση θα ειναι camper οπως το περιγραφω απο πανω στο χωμα δηλαδη πατημενοι χωματοδρομοι η γρασιδι αν τυχει, μεχρι το σημειο της κατασκηνωσης, νορμαλ πραγματα δηλαδη, με τη διαφορα οτι σε τετοιους δρομους δεν ειναι να εχεις εμπιστοσυνη με μια βροχη μπορει να δυσκολεψει η κατασταση. Ψαχνω λοιπον λαστιχο να πηγαινει αξιοπρεπως εκτος (δηλαδη να μη με κολλησει αυτο που ειναι το ευκολοτερο, για να φτασω να βρω κατω σημαινει πως πηγαινα γυρευοντας! ) αλλα κ με ασφαλεια εντος δρομου. Ο πατερας μου εχει το ιδιο σε syncro και φοραει μαξιςς Trepador, τα οποια ομως στα 120 ακουγονται σα να φορας ερπιστριες!! Εμπειρια απο τετοια ενδιαμεσα λαστιχα λοιπον δεν εχω γι'αυτο ξεκινησα το ψαξιμο καπως στα τυφλα ειναι η αληθεια. Ευχαριστω για τη συμβουλη, θα κοιταξω πιο πισω και θα επανελθω!!
ΥΓ τωρα για τις διαστασεις μου εκανες την καρδια περιβολι ποιος φοραει 15αρια??
-
Δες τα BF AT... κατα πολλους ( και εμενα ) ειναι το πιο 'εκτός' ΑΤ.. κι εχω δοκιμασει και κουπερ και γκεολαντερ ( το 11 ) και τα μαξις που ειπες ( φοβερο λαστιχο..) το οποιο θα το ελεγα σε αντιθεση με το προηγουμενο το.... πιο ΑΤ MUD...
ΟΜΩΣ
πρεπει να δεις ΚΑΙ τον δεικτη φορτιου πλεον... to BF παντος υπαρχει σε 215-75-15 καθος.... αυτο φοραω!( αληθεια.... επειση δεν ξερω, ποσο δυσκολο ειναι να το κανεις συνκρο κι αυτο????)
-
Επιτελους το διαβασα ολο το θεμα!!
Να πω την αληθεια, χαμογελασα αρχικα με τις τιμες που ειδα (κατω απο 400) για το μισλεν τουλαχιστον.
To BF At ειναι αυτο εδω?? http://www.bfgoodrichtires.com/tire-sel ... a-ko-tires
Αν ναι δεν εχει δυστυχως 205/70/15 (κριμα γιατι εχουν κ τον καλυτερο δεικτη φορτιου) και η αλθηεια ειναι οτι αυτη η διασταση ειναι ηδη μεγαλυτερη απο την εργοστασιακη. Κανονικα φοραει 195/70.. αλλα εκτος του οτι σε αυτη τη διασταση υπαρχουν μονο φορτηγατζιδικα για >2,5 τονους (τετοια φορα τωρα) καλυτερα πιο φαρδυ πελμα εφοσον θα πατα λιγοτερο λαστιχο κατω στην ασφαλτο (αφου παμε σε πιο αγριο σκαλισμα)Ο δεικτης φορτιου ειναι ποσο βαρος σηκωνουν?? Ειναι το 'Li'?? Αν ναι, αντιστοιχει στο βαρος που σηκωνει το καθε ενα λαστιχο ετσι?? Αυτα που αναφερω πιο πανω εχουν 96 που σημαινει 710κιλα το καθενα απ'οτι ειδα αρα συνολικο καπου 2800kg οποτε με μικτο 2,400 με σηκωνουν σωστα??
Για να το κανεις συνκρο παλαιοτερα που το εψαχνε ο πατερας μου θυμαμαι ειχε πει για καποιον στη Θεσσαλονικη που το εκανε με 3 χιλιαδες περιπου, σημερα που τον ρωτησα δε θυμοταν αν αλλαζει κινητηρας η οχι, διαφορικα-κιβωτιο παντως σιγουρα. Προσωπικα δε θα το εκανα για εκδρομικη χρηση μονο, καλυτερα να εβαζα καποιο κιτ τυπου westfalia που το κανει πραγματικο τροχοσπιτο σε συσκευασια αυτοκινητου! πατα στο γκουγκλ vw california να δεις τι εννοω. αλλα τοσο μεγαλες μετατροπες δεν προβλεπονται ($$) οποτε εργαλεια μαζι κι αμα κολλησουμε χωρις παρεα, σκαψιμο!!
Οσο γι'αυτα που ανεφερα πριν, απ'οτι διαβασα κατεληξα στο εξης συμπερασμα
Επιλογες (με σειρα προτεραιοτητας):
1 geolandar a/t-s (απ'οτι καταλαβα ειναι τα πιο 'σκληροτραχηλα' κι εχουν κ σημανση για χιονι ενω τα αλλα οχι)
2 michelin latitude cross (νεοτερης τεχνολογιας, τα καλυτερα στην ασφαλτο)
3 pirelli atr (σαν outsider -επειδη ειναι παλαιοτερου σχεδιασμου χωρις να υστερουν πολυ- αν δε βρω τα αλλα δυο)ΑΛΛΑ με 2 κριτιρια, α) ημερομηνια κατασκευης και β) τιμη (γιατι μεχρι τωρα μονο στο νετ εχω ψαξει)
Σωστος μεχρι εδω???
ΥΓ να βαλω στο παιχνιδι και τα bridgestone 694 η δεν εχουν να προσφερουν κατι σε σχεση με τα προηγουμενα??
Και παλι ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις και συγγνωμη αν κουρασα με το μεγαλο ποστ!!
-
Ευθύμη καλησπέρα! Δεν πέρασε ούτε μήνας που έψαχνα και γώ για λάστιχα, και τό'ψαξα πολύ... Κατέληξα στα Michellin που γράφεις, μετά από πολλές συγκρίσεις με τα υπόλοιπα... Εγώ έχω το Jimny (πισωκίνητο), οπότε κάποια πράγματα που ισχύουν σε μένα, μπορεί να μην ισχύουν στο δικό σου (πχ γλίστρημα σε βρεγμένη άσφαλτο που το παθαίνεις με τα Βridgeston). Να ξέρεις ότι τα Michellin είναι Μ+S! (και γώ δεν το ήξερα, όταν τα φόρεσα το είδα). Όσο για ημ/νία, επειδή είναι καινούρια, φαντάζομαι θα βρεις εύκολα 'φρέσκα'... Τιμή, οι περισσότεροι τα έδιναν 450,00, βρήκα έναν μόνο με 400,00 και έναν με 420,00, όπου και πήγα, γιατί θα τά'φερνε την επόμενη μέρα, ενώ οι άλλοι θα αργούσαν λίγο+γώ βιαζόμουν... (τιμές στη Θεσ/νίκη αυτές)
-
Καλησπερα Νατασα! Ευχαριστω πολυ για τις πληροφοριες!! Τα μισλεν ειναι καλη επιλογη κυριως γιατι υπαρχει και 'αντιπροσωπεια' διπλα στο σπιτι μου οποτε λογικα θα ειναι αμεσα διαθεσιμα.. Οσο για την τιμη τα 350 τα ειδα σε πιο παλιο ποστ κι απ'το δικο σου για τη δικη μου ακριβως διασταση, ε τωρα να εχουν παρει κ λιγο πανω λογω αυξησεων, λογικο θα ειναι. Οποτε να φανταστω στην ασφαλτο ολα οκ ετσι?? Εκτος τα εχεις δοκιμασει καθολου??
Τα γιοκοχαμα στον ουρανο τα εψαχνα στη γη τα βρηκα ηρθε επισκεψη ενας ξαδερφος σημερα και ανεβαινοντας στο σπιτι τα βλεπω φορεμενα στο χ-trail του!! Μου ειπε οτι με την πολλη ζεστη το καλοκαιρι γλιστρουσαν στην ασφαλτο, αλλα χειμωνα, βροχη και χωμα κανενα προβλημα... Δυσκολη η επιλογη, γιατι δεν υπαρχει καλυτερο η χειροτερο συνολικα, οποιο κι αν επιλεξω καπου χανω καπου κερδιζω..
Θα αρχισω απ'αυριο τα τηλεφωνα να δω τι παιζει απο διαθεσιμοτητα... Και παλι ευχαριστω!!
-
Συντοπίτη πήγαινε σε Παπαεμμανουήλ (μετά τη ΔΕΗ), Χύτα (στην έξοδο του παγοποιείου δεξιά, πριν τη Χαλυβουργική), Αμαλία Τζαφέρη (στη Κυπραίου) και πάρε τιμές.
-
Γεια σου πατριωτη!!
Εκει ακριβως ειχα σκοπο να παω, στον 1ο επειδη ειναι γνωστος του πατερα κ στο 2ο επειδη πρεπει να εχει τεραστια αποθηκη -απ'οτι φαινεται- το 3ο δεν το ηξερα, καλα που μου το ειπες να'χουμε μια εναλλακτικη!!
Ευχαριστω πολυ!!
-
Καλησπέρα ξανά, ελπίζω να σε πρόλαβα, αλλιώς ...καλοφορεμένα! Πρόλαβα και έκανα περίπου 2.000χλμ με τα Michelin. Και σε βρεγμένη άσφαλτο...ΦΟΒΕΡΑ! Και σε λασπουριές τρελλές το πήγα στο βουνό... Κανένα παράπονο! (τώρα περιμένω να χιονίσει!) Πιο πολύ όμως άκου αυτούς που τα έχουν καιρό, εμένα καινούρια είναι ακόμα... Εγώ από κεί πήρα γνώμες, είχα κόλλημα να μην γλιστράνε στη βρεγμένη άσφαλτο και να ανταπεξέρχονται σε off-road καταστάσεις (όχι extreme πράγματα, δεν λέω να κάνω τα φοβερά που κάνουν σε κάτι βιντεάκια που έχω δει!) και κατέληξα σ'αυτά...
-
Καλησπερα!! Ναι με προλαβες, δεν αγοραζω τοσο βιαστικα εκτος κι αν υπαρχει αναγκη!!
Ευχαριστω πολυ για τις εντυπωσεις!! Ρωτησα για διαθεσιμοτητα/ τιμη σ'ενα μεγαλο καταστημα εδω για τα μισλεν και μου ειπαν πως δεν υπαρχουν διαθεσιμα και μαλλον θα ερθουν μεσα στο Δεκεμβρη. Μου εδωσε κι ενδεικτικη τιμη, 630€
Μου εκανε τρομερη εντυπωση γιατι στην ιδια ακριβως διασταση ενας φιλος σε προγουμενες σελιδες τα ειχε βρει στα 350, οποτε μαλλον αποκλειεται το συγκεκριμενο καταστημα.. Θα ποσταρω τις τιμες οσων ρωταω για να δουμε τις αποκλισεις και ποια ειναι η καλυτερη τιμη που μπορουμε να τα βρουμε -
Αν είναι ένας από τους 3 που ξέρουμε, μου φαίνεται χλωμό να έχει 300 έουρος διαφορά. Γενικά κάνουν καλές τιμές οι δικοί μας (Ελευσίνα). Για τσέκαρε πάλι τα γραφόμενα του φίλου στις προηγούμενες σελίδες, μήπως έκανε εκείνος λάθος ή κοίτα και τιμές στο ίντερνετ (Ελλάδα και Αγγλία).
-
Μπα, δε νομιζω να εκανε λαθος ο ανθρωπος, μαλλον εφαγε μια μερα στο ψαξιμο viewtopic.php?f=10&t=16504&start=330#p1736458
Και η Νατασσα που εγραψε πιο πανω με 400 τα βρηκε!! Βεβαια μου ειπε 'τιμη καταλογου' αφου δεν υπηρχε στοκ και μετα ανεφερε κατι για 'πολυ καλη εκπτωση' αλλα δε ρωτησα περισσοτερα γιατι αφου περιμενα να ελεγξει τη διαθεσιμοτητα περασε η ωρα κι επρεπε να φυγω για μαθημα. Παντως δε νομιζω να εχουν παραλογες τιμες ακομα κι αυτοι αν τα ειχαν διαθεσιμα μαλλον πολυ χαμηλοτερα θα τα εδιναν. Ενδεικτικα να αναφερω πως τα michelin O/R που φοραει το τζιπ του αβαταρ ειχαν κοστισει 600€.
-
Λοιπόν ήρθε η ώρα της αλλαγής ελαστικών στο CHEROKEE KK 08'.
Παρακαλώ για τη βοήθειά σας.
Δεν θέλω κάτι τελείως ασφάλτινο μιας και το χρησιμοποιώ και για χαλαρό εκτός δρόμου (κυνήγι).
Επίσης δεν θέλω λάστιχο 50-50 μιας και κυκλοφορώ και ταξιδεύω αρκετά.
Έχω δει τα Michelin latitude cross με τιμή στα 850€.
Επίσης έχω δει τα GOODYEAR WRANGLER HP τα οποία φορούσα στο προηγούμενο jeep το kj και είμαι αρκετά ευχαριστημένος.
Αυτά στα 890€.
Ευχαριστώ προκαταβολικά. -
Παιδια και εγω θελω γνωμες για 235-65-17 που φοραει το ΣανταΦε μου..χρηση κυριως σε ασφαλτο και οποτε το πολυ να ειναι 80-20..ακουω γνωμες καθως και τιμες αν γνωριζετε..ευχαριστω...
-
Ο χρήστης Random έγραψε:
Παιδια και εγω θελω γνωμες για 235-65-17 που φοραει το ΣανταΦε μου..χρηση κυριως σε ασφαλτο και οποτε το πολυ να ειναι 80-20..ακουω γνωμες καθως και τιμες αν γνωριζετε..ευχαριστω...Κοιταξε τα michelin latitude cross, δες εδω γνωμες απο χρηστες viewtopic.php?f=10&t=16504&start=300#p1705730 (σελ 21, 22) για τιμες.. δεν εχω ιδεα σ'αυτη τη διασταση.. σε 205/70/15 κοστιζουν περι τα 400€...
-
Ο χρήστης Random έγραψε:
Παιδια και εγω θελω γνωμες για 235-65-17 που φοραει το ΣανταΦε μου..χρηση κυριως σε ασφαλτο και οποτε το πολυ να ειναι 80-20..ακουω γνωμες καθως και τιμες αν γνωριζετε..ευχαριστω...Άγγελε, καινούριο Santa Fe είναι αυτό ή αυτό που είχες;
Αν είναι το παλιό τα 235/65/17 είναι μεγάλα. Καλύτερα 225/65/17. -
Ο χρήστης meco έγραψε:
Παιδια και εγω θελω γνωμες για 235-65-17 που φοραει το ΣανταΦε μου..χρηση κυριως σε ασφαλτο και οποτε το πολυ να ειναι 80-20..ακουω γνωμες καθως και τιμες αν γνωριζετε..ευχαριστω...
Άγγελε, καινούριο Santa Fe είναι αυτό ή αυτό που είχες;
Αν είναι το παλιό τα 235/65/17 είναι μεγάλα. Καλύτερα 225/65/17.Γεια σαου φιλε meco,φιλια στην ομορφη Κρητη..Λοιπον ειναι το παλιο σανταφε απλα εχω βαλει τα ζαντολαστιχα του καινουργιου απο ενα φιλο που τα αλλαξε..τωρα ηλθε η ωρα για αλλαγη..235-65-17 λοιπον..ενταξει το θηριο παει πολυ καλα και με τις νεες διαστασεις..το καρε ειναι ολοιδιο με του νεου σανταφε
ΛΑΣΤΙΧΑ ΓΙΑ 4Χ4 Κ.Α.