-
Καλώς. Ευχαριστώ και πάλι για την απάντηση. Μάλλον θα πάω προς τα εκεί. Εχούμε καμια ένδειξη τιμής?
Και άλλη μια ερώτηση. Βάζοντας αυτά θα πρέπει να αλλάξω και την ρεζέρβα που δεν έχει χρησιμοποιηθεί ποτέ. Αρα θέλω 5 λάστιχα έτσι δεν είναι? Η μπορώ να κρατήσω την ρεζέρβα και ας είναι 235/60. Ελπίζω να μην κουράζω. -
Ο χρήστης toyo έγραψε:
Ευχαριστώ για την απάντηση.
Το συγκεκριμένο λάστιχο δεν βγαίνει σε 235/60? Δεν θέλω να αλλάξω διάσταση και λόγω ομορφιάς όπως λές αλλά και λόγω βήματος του αυτοκινήτου. Σίγουρα με διαφορετική διάσταση ελαστικού θα αλλάξει και το βήμα του αυτοκινήτου. Συμφωνώ η toyota το έβαλε για μούρη αλλά δεν πάυει να το δοκίμασε και να το εξέλιξε πάνω σε τέτοιο λάστιχο άρα είναι και το κατάλληλο για το αυτοκίνητο. Υπάρχει κάποιο καλό ελαστικό σ'αυτό το μέγεθος 235/60 R15 με περισσότερο ασφάλτινο χαρακτήρα? Και δίνω μεγάλη βαρύτητα στην ασφάλεια και στον θόρυβο.Το βήμα αλλάζει λίγο αλλά αλλάζει προς τη σωστή κατεύθυνση. Το RAV4 σχεδιάστηκε και δοκιμάστηκε με 215/70/16. Μόνο οι πλούσιες εκδόσεις στο f/l μοντέλο έβγαιναν με 235/60/16. Όλα τα υπόλοιπα ΜΚ2 έβγαιναν με 215/70/16.
Αν θέλεις περισσότερο ασφάλτινο χαρακτήρα (για να μην πω μόνο ασφάλτινο) τότε μπορείς να κοιτάξεις και τα
Michelin Latitude Tour HP 215/70 R16
General GRABBER UHP 215/70 R16
COOPER Zeon XST-A 215/70 R16 100H.
Από αυτά εγώ θα έβαζα τα cooper χωρίς όμως να είμαι απόλυτα βέβαιος ότι είναι και τα καλύτερα. Και τα 3 παραπάνω βγαίνουν σε 235/60/16 αν επιθυμήσεις τελικά να μην αλλάξεις διάσταση. -
Ευχαριστώ και πάλι για την βοήθειά σου. Μάλλον προσανατολίζομαι για michelen. Οφείλω να ομολογήσω για τα δύο τελευταία που μου γράφεις δεν τα γνωρίζω ως μάρκες. Πάντως και πάλι ευχαριστώ.
-
Μου πρότειναν απο το μαγαζί και τα pirelli scorpion zero. Εχει κανείς άποψη για αυτά. Μου τα δίνει ως τα κορυφαία στην κατηγορία αυτή. Μιλάμε για λάστιχο 235/60 R16.
-
Ο χρήστης toyo έγραψε:
Μου πρότειναν απο το μαγαζί και τα pirelli scorpion zero. Εχει κανείς άποψη για αυτά. Μου τα δίνει ως τα κορυφαία στην κατηγορία αυτή. Μιλάμε για λάστιχο 235/60 R16.Δε νομίζω ότι είναι τόσο καλό όσο τα ασφάλτινα που σου πρότεινα πιο πριν. Από το cooper έχω πολύ καλές κριτικές από ένα παιδί που τα φόρεσε στο rav4club. Τα scorpion zero τα έψαξα λίγο στο web και δεν είδα αντίστοιχο ενθουσιασμό. Τώρα τι να σου πω κάνε όπως νομίζεις. Πάντως ξανασκέψου το για τα 215. Κερδίζεις σε άνεση, οικονομία σε καύσιμο και θα είναι φθηνότερα στην αγορά. Μόνο στην αμεσότητα από το τιμόνι θα χάσεις που στην ουσία είναι χρήσιμη μόνο αν 'στρίβεις' με το rav4 σου. Εγώ πάντως ούτε με το 215/70/16 είχα πρόβλημα (τα φορούσα 2 περίπου χρόνια) ούτε με το 225/70/16 που φοράω εδώ και 3 περίπου χρόνια (πρέπει να αλλάξω και εγώ ελαστικά).
-
Πω πω φίλε έχω καταμπερδευτεί. Κοιτα όσο αναφορά το μέγεθος θα πάω στο 235/60 για πολλούς λόγους. Πρώτον έχω ήδη μια ρεζέρβα της bridgestone 235/60 και θα ταιριάζει καλύτερα εαν χρειαστεί να χρησιμοποιηθεί. Δεύτερον αυτο με τις στροφές είναι αλήθεια ότι μ'αρέσει να μπαίνω πιο επιθετικά και δεν σκοτώνομαι για τελικές και τελευταίο του πάει πιο πολύ. Βέβαια ισχύει αυτό που λες περι κατανάλωσεις αλλά δεν πειράζει μπρος στα κάλη τί είναι ένα λύτρο βενζίνης? Το θέμα είναι τώρα τί? Μichelen - Cooper - Pirelli? Εδώ σε θέλω. Πάντως μου κάνουν ένα κλικ τα michelen χωρίς να έχω κάποιο λόγω. Απλά έτσι.
-
Ο χρήστης toyo έγραψε:
Πω πω φίλε έχω καταμπερδευτεί. Κοιτα όσο αναφορά το μέγεθος θα πάω στο 235/60 για πολλούς λόγους. Πρώτον έχω ήδη μια ρεζέρβα της bridgestone 235/60 και θα ταιριάζει καλύτερα εαν χρειαστεί να χρησιμοποιηθεί. Δεύτερον αυτο με τις στροφές είναι αλήθεια ότι μ'αρέσει να μπαίνω πιο επιθετικά και δεν σκοτώνομαι για τελικές και τελευταίο του πάει πιο πολύ. Βέβαια ισχύει αυτό που λες περι κατανάλωσεις αλλά δεν πειράζει μπρος στα κάλη τί είναι ένα λύτρο βενζίνης? Το θέμα είναι τώρα τί? Μichelen - Cooper - Pirelli? Εδώ σε θέλω. Πάντως μου κάνουν ένα κλικ τα michelen χωρίς να έχω κάποιο λόγω. Απλά έτσι.ok για τη διάσταση.
Από εκεί και μετά βάλε τα michelin αφού νιώθεις πιο σίγουρος για αυτά. Για να σε βοηθήσω τα tour HP τα έχει βάλει ένα φίλος μου σε RAV4 ΜΚ2 (235/60/16) και δηλώνει ευχαριστημένος.
Επίσης, σύμφωνα με το michelin.gr τα latitude cross βγαίνουν και σε 235/60/16 οπότε έχεις τη δυνατότητα του πιο χωμάτινου ελαστικού.
Καλή επιλογή. -
Ο χρήστης toyo έγραψε:
Μου πρότειναν απο το μαγαζί και τα pirelli scorpion zero. Εχει κανείς άποψη για αυτά. Μου τα δίνει ως τα κορυφαία στην κατηγορία αυτή. Μιλάμε για λάστιχο 235/60 R16.αντί γι αυτά ρώτα για τα PIRELLI SCORPION VERDE.Eίναι τα καινουρια της εταιρίας κι από διάβασα είναι ότι πιο τελευταίο σε τεχνολογία.
-
Spiro ευχαριστώ για την ενημέρωση αλλά ήδη παρήγγειλα τα michelen lattitude tour hp.Ελπίζω να έκανα καλά. Περισσότερες πληροφορίες θα έχω μόλις τα βάλω. Ευχαριστώ και πάλι.
-
Έχοντας ο αδερφός μου το Skoda Yeti 1.8tsi και λόγο τον off road διαδρομών και εκδρομών ,η σκέψη είναι να τοποθετούνται για τέτοιες διαδρομές μια τετράδα ζάντες και ελαστικά...και να μπαίνουν στην άκρη τα δικά του.
Θα ήθελα κάποια βοήθεια στις επιλογές και ότι άλλο χρήσιμο χρειάζετε να γνωρίζουμε όσο αφόρα αυτό τον τομέα...
Το αμάξι από την μάνα του φορά 215/60/16
Τώρα θέλουμε και να διατηρήσουμε ή και να ψιλώσει λίγο ακόμη το αμάξι με την τοποθέτηση ζάντας ελαστικών αν είναι δυνατών.
Η πρώτη γνώμη είναι για ζάντα είναι BRAID WINRACE TA SAFARI ,λέμε μάλλον για 15' (σωστό ή παραμένει στις 16'?)
Και λάστιχα μια πρώτη ιδέα για τα Hankook VENTUS R201
http://mstires.eu/hankook/content/view/52/48/lang,el/ή τα VENTUS R203
http://mstires.eu/hankook/content/view/49/50/lang,el/Η διαδρομές είναι συνήθως βουνίσιες με κάποια σκληρά περάσματα και κάποιες φόρες λασπώδης.
Οποιαδήποτε βοήθεια ή και πληροφορία είναι καλοδεχούμενη
Ευχαριστώ πολύ!!!!!
-
Σίγουρα μια πιο άγρια σχεδίαση ελαστικών θα κάνει τεράστια διαφορά στις εκτός δρόμου επιδόσεις. Γενικά είναι η σωστή προσέγγιση εφόσον έχεις την ευκολία να αλλάζεις ζάντες κάθε τόσο. Βέβαια πρέπει να σκέφτεσαι και τα μειονεκτήματα των άγριων ελαστικών: αυξημένη κατανάλωση, θόρυβος και ποιότητα κύλισης, μειωμένες επιδόσεις στο δρόμο, μειωμένη διάρκεια ζωής, μειωμένο όριο ταχύτητας.
Πολλοί βάζουν 15άρες για μεγαλύτερη ποικιλία και καλύτερες τιμών ελαστικών. Σιγουρέψου ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με τα φρένα (ένας από τους λόγους του να βάζεις μεγάλες ζάντες είναι να χωράνε τα φρένα).
Επίσης να σκεφτείς ότι βάζοντας ελαστικά μεγαλύτερης διαμέτρου από τη μία ψηλώνεις το αυτοκίνητο αλλά από την άλλη μακραίνεις τις σχέσεις και αυτό σε αυτοκίνητο χωρίς κοντές σχέσεις μπορεί να το κάνει δύσχρηστο στα αργά περάσματα (εκεί που το παιδεύεις με πρώτη και συμπλέκτη).
Υποθέτω ότι αντιλαμβάνεστε ότι πλέον δεν μπορείς να εμπιστευτείς το ταχύμετρο (θα δείχνει πχ 120 αλλά θα πηγαίνεις με 125). -
Εγώ θα έβαζα ένα 50-50 σε 215/65/16 (pirelli ATR, yokohama G012) και εκεί θα έκλεινε το θέμα.
Στο δικό μου RAV4 ΜΚ2 φοράω τα πρώτα (σε 225/70/16 από 215/70/16-ψήλωσα και εγώ λίγο)και δεν έχω προβληματιστεί πουθενά (άσφαλτο, χώμα, χιόνι). Δεν θα πάνε κάπου ακραία εκτός δρόμου αλλά το αυτοκίνητο μου δεν είναι σχεδιασμένο για μεγάλες ταλαιπωρίες όπως άλλωστε και το δικό σου.Υ.Γ. Πιο σωστή διάσταση είναι η 225/60/16 γιατί θα ψηλώσεις λίγο χωρίς όμως να ξεφεύγεις από τα όρια ανοχής και χωρίς ο χιλιομετρητής σου να έχει μεγάλες αποκλίσεις, αλλά εκεί δύσκολα θα βρεις ελαστικό 50-50.
-
Παιδιά καλησπέρα! Το Jimny μου θέλει καινούρια λάστιχα, τό'ψαξα από 'δώ, τό 'ψαξα από κεί, και τελικά κατέληξα (λέμε τώρα) σε 6-μόνο! Καταρχήν να σας πω ότι κάνω 60 χλμ τη μέρα άσφαλτο, οπότε προέχει ασφάλεια εκεί και μετά ό,τι περισσότερο σε off-road... SOS, να ΜΗΝ ΓΛΙΣΤΡΑΕΙ σε βρεγμένη άσφαλτο! Τα Bridgeston 684 το είχαν αυτό... Όποιος μπορεί να βοηθήσει με κάποια γνώμη για κάποια από τα 6 που κατέληξα.. Ευχαριστώ!
- Yokohama G012 AT-S
- Michelin Latitude Cross
- Bridgestone Dueler 693
- CONTINENTAL CrossContact AT
- General graber hts
- BF Goodrich long trail tour
Διαστάσεις ξέχασα να σας πω! 205/70/15
-
μπες στο jimnyclub.com και θεσε εκει το ερωτημα σου....
-
Ο χρήστης NatassaWP έγραψε:
Παιδιά καλησπέρα! Το Jimny μου θέλει καινούρια λάστιχα, τό'ψαξα από 'δώ, τό 'ψαξα από κεί, και τελικά κατέληξα (λέμε τώρα) σε 6-μόνο! Καταρχήν να σας πω ότι κάνω 60 χλμ τη μέρα άσφαλτο, οπότε προέχει ασφάλεια εκεί και μετά ό,τι περισσότερο σε off-road... SOS, να ΜΗΝ ΓΛΙΣΤΡΑΕΙ σε βρεγμένη άσφαλτο! Τα Bridgeston 684 το είχαν αυτό... Όποιος μπορεί να βοηθήσει με κάποια γνώμη για κάποια από τα 6 που κατέληξα.. Ευχαριστώ!- Yokohama G012 AT-S
- Michelin Latitude Cross
- Bridgestone Dueler 693
- CONTINENTAL CrossContact AT
- General graber hts
- BF Goodrich long trail tour
Διαστάσεις ξέχασα να σας πω! n205/70/15
Το δεύτερο επειδή είναι πιο σύγχρονο και λιγάκι ακόμα ασφάλτινο σε σχέση με τα υπόλοιπα, ενώ η χάραξή του δείχνει μεγάλες δυνατότητες αποχέτευσης νερού.
Καλή επιλογή είναι και το general grabber UHP αν βγαίνει φυσικά σε διάσταση για jimny το οποίο τα πηγαίνει πολύ καλά στο βρεγμένο.
Αν θέλεις κάτι που να είναι πιο καθαρά 70-30 κοίταξε και το pirelli ATR το οποίο βγαίνει σε 205/70/15 όπως και το G012 που είναι στις επιλογές σου.
Καλή επιλογή. -
Ωραία!τα Michelin Latitude Cross, ετσι ακριβώς λέγονται?/Μeco, το general grabber UHP που είπες το είχε στην κατηγορία summer... Το 4 μου βγήκε στο ψάξιμο,καμιά γνώμη σε σχέση με τα άλλα..? οπότε είμαι μεταξύ 4 τώρα...
- Yokohama G012 AT-S
- Michelin LatitudeCross
- Pirelli Scorpion ATR
- Firestone Destination
Ευχαριστώ για την άμεση ανταπόκριση!
Και κάτι ακόμα: Μέχρι ποια διάσταση μπορώ να βάλω? (Δύσκολη υπόθεση να διαλέγεις λάστιχα... Ελπίζω να μην κουράζω και σας μόνο!
-
Ο χρήστης NatassaWP έγραψε:
Ωραία!τα Michelin Latitude Cross, ετσι ακριβώς λέγονται?/Μeco, το general grabber UHP που είπες το είχε στην κατηγορία summer... Το 4 μου βγήκε στο ψάξιμο,καμιά γνώμη σε σχέση με τα άλλα..? οπότε είμαι μεταξύ 4 τώρα...- Yokohama G012 AT-S
- Michelin LatitudeCross
- Pirelli Scorpion ATR
- Firestone Destination
Ευχαριστώ για την άμεση ανταπόκριση!
Και κάτι ακόμα: Μέχρι ποια διάσταση μπορώ να βάλω? (Δύσκολη υπόθεση να διαλέγεις λάστιχα... Ελπίζω να μην κουράζω και σας μόνο!
Μη σε μπερδεύει ο όρος 'summer'. Αυτό σημαίνει ότι δεν κάνουν για χιόνι πάγο. Όχι ότι δεν αποδίδουν στη βροχή. Ενδεικτικά θα σου πω ότι τα michelin exalto II που τα φορούσα στο προηγούμενο αυτοκίνητό μου και τα φοράει τώρα στο δικό της η φιλενάδα μου, είναι καλοκαιρινά ελαστικά, αλλά στη βροχή είναι κορυφαία. Αν πάντως έχεις ενδοιασμούς για τα UHP βάλε τα HTS. Πρέπει να είναι καλό ελαστικό αλλά δυστυχώς δεν έχω feedback πέρα από μερικές κριτικές στο web.
Κλείνοντας θα πω ότι τα michelin είναι η σίγουρη λύση ενώ atr και G012 θα 'σε πάνε παραπέρα' εκτός δρόμου.
Tα ATR τα φοράω εδώ και 3+ χρόνια και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Όμως τώρα επειδή πλέον έχουν αρχίσει να ξεραίνονται στο βρεγμένο δεν αποδίδουν καλά, αλλά αυτό είναι φυσιολογικό και συμβαίνει σε όλα τα ελαστικά. -
Ναι αλλά τα θέλω και για χιόνια... Τα Bridgeston που φοράω τώρα μια χαρά τραβούσαν στα χιόνια πέρσι-με τη βρεγμένη άσφαλτο τα χρειάστηκα πολλές φορές...Ήδη έχω απορρίψει τα Yoko-διάβαζα τώρα ότι γλιστράνε κι αυτά πολύ, ίσως τελικά έχει να κάνει με το αν έχει μόνιμη 4κίνηση τ'αμάξι ή όχι...Και σε πολλά Jimny έβγαλαν πρόβλημα-τραβάει λέει το αμάξι δεξιά. Άρα μένουν 3 επιλογές...Και συνεχίζω το ψάξιμο! Και πάλι ευχαριστώ!
-
Κατέληξα!!! Michelin! Μένει τώρα να δω για τιμές, πού να τα περάσω κλπ... Αν ξέρει κάποιος κάποιον στη Θεσ/νίκη πολύ θα το χαιρόμουνα! (και μια ακόμα ερώτηση...Πολύ για SUV το πασάρουν και το διαφημίζουν, θά'πρεπε να με προβληματίζει αυτό για το Jimny???) Meco χίλια ευχαριστώ για την πολύτιμη βοήθεια!
-
Καλησπερα!!
Ψαχνω για ελαστικα παντος εδαφους κι εχω ψιλοπελαγωσει ειπα λοιπον να ρωτησω εδω
Κατ'αρχας η διασταση ειναι 205/70/15 και η χρηση για την οποια προοριζονται ειναι σε εκδρομες, βουνα, κινηση σε επαρχιακες και λιγοτερο εθνικη με ταχυτητα ταξιδιου το πολυ 150. Και φυσικα στην πολη οποτε χρειαστει αλλα αυτο δε νομιζω να επηρεαζει.
Τι θελω: να ειναι ανετα και κυριως ασφαλη εντος δρομου αλλα εκτος να μην υστερουν. Δε θα πηγαινω για να κανω off road επιτηδες, αλλα στις εκδρομες αυτες οι αντιξοες συνθηκες παραμονευουν...Ολοκληρωμενη αποψη χρηστη βρηκα για τα pirelli ATR τα οποια απ'οτι λεει ειναι 60-40.
Απο κει κ περα τσεκαρα τα michelin latitude cross (στο λινκ αυτο http://www.off-road.gr/article1495.html αποσπα πολυ καλες κριτικες) και τα yokohama geolandar A/T-S.
Δεν ξερω, ειναι της ιδιας κατηγοριας κι αν οχι μπορειτε να μου πειτε για τι χρηση προοριζονται??
ΥΓ τετρακινηση δεν υπαρχει, μηπως πρεπει να παρω κατι πιο σκληροτραχηλο ωστε να μειωθουν κι αλλο οι πιθανοτητες ακινητοποιησης, ή δεν παιζει ρολο??
Ευχαριστω εκ των προτερων!!!
ΛΑΣΤΙΧΑ ΓΙΑ 4Χ4 Κ.Α.