-
Καλησπέρα κ καλές γιορτές, αν μπορεί να με βοηθήσει κάποιος, θέλω ελαστικά 195 R14C για αγροτικό, περισσότερο για χώμα. Μπορείτε να προτείνεται κάτι?
-
Τελικα βρήκατε Yokohama Geolandar AT/S με normal ημερομηνια κατασκευής(6μηνο)?
Ενδιαφερομαι να βαλω τα 215/60R16 στο SX4 μου
-
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
Μιχάλη σε ευχαριστώ.
Φοράνε 245/70 R16.
Το πρόβλημα είναι ότι α) δε ξέρω τί λάστιχα είναι αυτα που ήδη φοράει. Είναι 50/50, 60/40??? Δε ξέρω. Άφου λοιπόν δε ξέρω, δεν είμαι και σε θέση να πώ για τί είδος ελαστικού ενδιαφέρομαι. Ξέρω ότι με αυτα που φοράει είμαι ικανοποιημένος κατά 80-90 % για άσφαλτο και χώμα όσο αφορά τις δουλειές που του ζητάω να κάνει. Στο χώμα μεν, όπου το έχω βάλει με φορτίο ή χωρίς δεν με έχει προβληματίσει ενω στην άσφαλτο δεν κάνουν καθόλου θόρυβο στις μεγάλες ταχύτητες.
Εχω ένα μικρο προβληματισμο στην αντοχή τους όμως. 26000 χλμ και είναι ήδη στο όριό τους? Το λέω αυτο γιατι δε νομίζω ότι είναι κάτι τόσο κακό για τα λάστιχα να οδηγάω σε λασπωμένα χώματα? Θεωρώ ότι έχουν σκιστεί περισότερο απο όσο θα περίμενα. Ίσως το ότι είναι 3 χρονών να έχει παίξει και αυτο το ρόλο του.
Τεσπα αν μπορει κανείς να βοηθήσει θα το εκτιμήσω πολύ.Μάνο τα λάστιχα που φοράει από τη μάνα του είναι 80-20. Εσύ από ότι κατάλαβα θέλεις κάτι σε 70-30 με 60-40. Έτσι θα έχεις καλή απόδοση στην άσφαλτο και στο χώμα θα σου προσφέρουν το κάτι παραπάνω που ζητάς.
Καταρχήν θα πρότεινα να επιλέξεις μικρότερη διάσταση. Τα 245 είναι υπερβολικά και δεν προσφέρουν κάτι. Επίσης είναι και σημαντικά ακριβότερα.
Θα πρότεινα να πας σε πέλμα 205 ή 215 αλλά θα είναι μάλλον στενό για τη ζάντα που φοράς. Επέλεξε λοιπόν 225/75/16 που υπάρχουν πολλές επιλογές σε ελαστικά ή 235/75/16 που είναι όμως πιο περιορισμένες. Και για τις δύο δεν υπάρχει αξιοσημείωτη διαφορά στη διάμετρο του ελαστικού οπότε και μπορείς να τις επιλέξεις άφοβα. Επιπλέον θα έχεις μείωση στην κατανάλωση και αύξηση στις επιδόσεις.
Από ελαστικά τώρα κοίταξε το Yokohama G012 AT-S, το Pirelli ATR, το καινούριο Michelin Latitude Cross καθώς και το Bridgestone Dueler 694 .
Σου ταιριάζουν όλα τα παραπάνω με το Michelin να είναι μάλλον το καλύτερο, αλλά δεν είμαι σίγουρος αν θα το βρεις στη διάσταση που θέλεις. Επίσης στον τομέα του θορύβου έχουμε υπεροχή των michelin και μία υστέρηση των bridgestone, τα οποία όμως αποδίδουν καλύτερα στη λάσπη. Yokohama και Pirelli είναι κάπου στη μέση με μειωμένο θόρυβο, όχι όμως όσο το michelin και μάλλον (δεν είμαι σίγουρος για αυτό) λίγο καλύτερες επιδόσεις εκτός.
Έχουν βγει και τα dueler 696 που μάλλον είναι κορυφαία, αλλά θα αργήσουμε να τα δούμε στην Ελλάδα. Μία ερώτηση πάντως δεν βλάπτει. Προσοχή όμως γιατί μοιάζουν πολύ με τα 694 τα οποία δεν θα τα πρότεινα και τόσο τώρα που το ξανασκέφτομαι μιας και είναι πλέον ένα ελαστικό 6 (ίσως και παραπάνω) ετών.
Καλή επιλογή.Υ.Γ. Εναλλακτικά μπορείς να δεις και το BF Goodrich Mud-Terrain T/A KM2 σε 225/75/16 το οποίο είναι καθαρά εκτός δρόμου, αλλά καταφέρνει να έχει πάρα πολύ καλές επιδόσεις εντός. Σχετικά αθόρυβο και με άψογη συμπεριφορά στα πολλά χιλιόμετρα (σχετικά πάντα). Σύμφωνα με αυτά που έχεις γράψει πάντως, σε υπερκαλύπτει. Υποψιάζομαι όμως ότι με κατεξοχήν ασφάλτινη χρήση θα φθαρεί γρήγορα και θα χάσει σημαντικό μέρος από τις καλές του επιδόσεις.
-
σημερα εκανα και το πρωτο ταξιδι με τα cross latitude.. πραγματικα αθορυβα και πολυ καλη ποιοτητα κυλησης... το μονο που μας μενει ειναι να τα δουμε κ σε χωμα λασπες χιονι...
-
Μιχάλη σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τη βοήθεια. Να πώ μονο ότι εάν όντως τα μαμίσια ελαστικά που φοράει το αγροτικό είναι 80-20 μπορώ να φανταστώ ότι με πιο off road ελαστικά το αμάξι θα πηγαίνει κολυμπόντας Πειραιά πιο γρήγορα και απο το Superfast. Δε ξέρω τί λένε τα τεχνικά χαρακτηριστικά για τα Dueller, έχω να πώ όμως ότι είναι ικανότατα ελαστικά για εκτός δρόμου.
Θα προσπαθήσω να τα κρατήσω και για αυτο το χειμώνα και θα πάω για αντικατάσταση την άνοιξη. -
Μιχάλη σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τη βοήθεια. Να πώ μονο ότι εάν όντως τα μαμίσια ελαστικά που φοράει το αγροτικό είναι 80-20 μπορώ να φανταστώ ότι με πιο off road ελαστικά το αμάξι θα πηγαίνει κολυμπόντας Πειραιά πιο γρήγορα και απο το Superfast. Δε ξέρω τί λένε τα τεχνικά χαρακτηριστικά για τα Dueller, έχω να πώ όμως ότι είναι ικανότατα ελαστικά για εκτός δρόμου.
Θα προσπαθήσω να τα κρατήσω και για αυτο το χειμώνα και θα πάω για αντικατάσταση την άνοιξη.Mάνο πρώτα από όλα, καλή χρονιά και χρόνια πολλά.
Μία διευκρίνιση: Dueler λένε ΟΛΑ τα ελαστικά για SUV της Bridgestone. Εσύ λογικά πρέπει να φοράς τα 840 τα οποία όπως σου είπα είναι 80-20.
Αν σε έχουν καλύψει πάντως αυτά εκτός δρόμου (πραγματικά μου φαίνεται απίστευτο) τότε με ένα 70-30 όπως αυτά που σου πρότεινα πιο πάνω θα μείνεις υπερ-ικανοποιημένος και η λύση των BF Goodrich KM2 είναι μάλλον περιττή.
Αν είναι να βγάλεις το φετινό χειμώνα τότε να βγάλεις και την άνοιξη και το καλοκαίρι και να αλλάξεις το φθινόπωρο του 2010. Διαφορετικά άλλαξέ τα τώρα. Τα λάστιχα δείχνουν τη φθορά τους το χειμώνα κατά κύριο λόγο. Όταν ανεβούν οι θερμοκρασίες και οι δρόμοι είναι στεγνοί δεν έχουν τόσο μεγάλη διαφορά. Επιπλέον αν τα αλλάξεις όταν ξεκινάει ο χειμώνας αποφεύγουν την έντονη ηλιοφάνεια του καλοκαιριού η οποία γερνάει τα ελαστικά. -
καλησπερα και καλη χρονια!
ειμαι για αλλαγη ελαστικων στο HRV. τωρα το αυτοκινητο φοραει Pirelli Scorpion STR 205/70/15. πρεπει να ειναι λιγο μεγαλυτερα απο την αρχικη εργοστασιακη διασταση. εγω τους εχω κανει γυρω στα 30.000+ χιλιομετρα αλλα δεν ξερω ποσο εχουν συνολο.
η χρηση που κανω ειναι κυριως ασφαλτο (πολη- εθνικη) αλλα αρκετα Σ/Κ ανεβαινω χιονοδρομικο Παρνασσου. αρα εκτος ασφαλτου με ενδιαφερει και η καλη αποδοση στο χιονι/ παγο. για αυτο και στο ψαξιμο κοιταζω κατι σε all terain 50-50. οι επιλογες προς το παρον ειναι
Pirelli Scorpion ATR
Cooper Discoverer ATR
Bridgestone Dueler 694
ποια η γνωμη σας? μηπως ειναι υπερβολη και πρεπει να παρω κατι street και να βολευτω με αλυσιδες/πανια για το χιονι?ευχαριστω
-
Φίλε Kozo πιστεύω ότι και ένα 60/40 όπως το michelin cross θα σου κάνει καλύτερα από ένα 50/50.Ειχα τα 694 bringeston για 50.000χιλ.
Και στα εκτός πάει θαυμάσια (χιόνια κ.λ.π) και στην άσφαλτο δεν κάνει φασαρία.
Τα έχω 4000χιλ και έμεινα ικανοποιημένος σε όλες τις καταστάσεις και μιλάω για πολλά χιόνια. -
Ο χρήστης pepes1gr έγραψε:
Φίλε Kozo πιστεύω ότι και ένα 60/40 όπως το michelin cross θα σου κάνει καλύτερα από ένα 50/50.Ειχα τα 694 bringeston για 50.000χιλ.
Και στα εκτός πάει θαυμάσια (χιόνια κ.λ.π) και στην άσφαλτο δεν κάνει φασαρία.
Τα έχω 4000χιλ και έμεινα ικανοποιημένος σε όλες τις καταστάσεις και μιλάω για πολλά χιόνια.ευχαριστω για την απαντηση. αλλα... με μπερδεψες λιγο με ποιο απο τα 2 εχεις παει σε πολλα χιονια? το michelin ή το bridgestone?
-
Μιλάω για το michelin.
Αν κοιτάξεις σε προηγούμενο post μου θα δεις φωτογραφία πρόσφατη.
Σχεδόν 7 χιλ σε απάτητο χιόνι ύψος 30cm τουλάχιστον και χωρίς αλυσίδες.
Καλά ήταν. -
Ο χρήστης pepes1gr έγραψε:
Μιλάω για το michelin.
Αν κοιτάξεις σε προηγούμενο post μου θα δεις φωτογραφία πρόσφατη.
Σχεδόν 7 χιλ σε απάτητο χιόνι ύψος 30cm τουλάχιστον και χωρίς αλυσίδες.
Καλά ήταν.ευχαριστω! δυσκολη επιλογη! για ολα αυτα που ανεφερα + τα michelin που λες εχω ακουσει καλα λογια...
-
Ο χρήστης kozo έγραψε:
καλησπερα και καλη χρονια!ειμαι για αλλαγη ελαστικων στο HRV. τωρα το αυτοκινητο φοραει Pirelli Scorpion STR 205/70/15. πρεπει να ειναι λιγο μεγαλυτερα απο την αρχικη εργοστασιακη διασταση. εγω τους εχω κανει γυρω στα 30.000+ χιλιομετρα αλλα δεν ξερω ποσο εχουν συνολο.
η χρηση που κανω ειναι κυριως ασφαλτο (πολη- εθνικη) αλλα αρκετα Σ/Κ ανεβαινω χιονοδρομικο Παρνασσου. αρα εκτος ασφαλτου με ενδιαφερει και η καλη αποδοση στο χιονι/ παγο. για αυτο και στο ψαξιμο κοιταζω κατι σε all terain 50-50. οι επιλογες προς το παρον ειναι
Pirelli Scorpion ATR
Cooper Discoverer ATR
Bridgestone Dueler 694
ποια η γνωμη σας? μηπως ειναι υπερβολη και πρεπει να παρω κατι street και να βολευτω με αλυσιδες/πανια για το χιονι?ευχαριστω
Στην κατηγορία που αναφέρεις υπάρχουν και τα εξαιρετικά YOKOHAMA A/T-S(G012) και τα CONTINENTAL ContiCrossContact AT.Τα conti είναι λίγο πιο σκληροτράχηλα.Τα ΥΟΚΟ είναι πολύ ανθεκτικά και κρατάνε πολλά χλμ(διάρκεια ζωής).
Τα Pirelli από ότι έχω ακούσει είναι καλά μόνο στο πρώτο στάδιο ζωής τους(10.000-15.000 χλμ).
-
πω πω πονοκεφαλος! παιζουν και τα Yokohama πολυ δυνατα!
μαλλον για να καταληξω πρεπεινα κανω και ενα τσεκ στις τιμες...
-
Δεν χρειαζετε να πας σε 50-50,
τα ασφαλτινου προσανατολισμου λαστιχα μπορουν να εχουν καλυτερες επιδοσεις στο χιονι και σιγουρα στην ασφαλτο θα σε πηγαινουν καλυτερα -
απο οτι εχω διαβασει αυτα που αναφερω (all terain) μπορει να θεωρουνται 50-50 αλλα στην ουσια εχουν ασφαλτινο προσανατολισμο και ειναι ενα σταδιο ποιο ικανα στο εκτος δρομου/ χιονι απο τα STR που ειναι καπου στο 80-20. εκει που χανεις στην ασφαλτο ειναι περισσοτερο στο θορυβο που απο οτι λενε δεν εχει σημαντικη διαφορα και ισως στην φθορα αφου τα συγκεκριμενα θα αντεξουν καπως λιγοτερο.
θεωρητικα ειναι ολα βεβαια απο το διαβασμα που εχω ριξει και απο το feedback αλλων χρηστων. φυσικα αν εχεις να μου προτεινεις καποιο συγκεκριμενο λαστιχο πολυ ευχαριστως!
-
εχετε να μου προτεινετε καποιο μαγαζι με λαστιχα στα βορεια ή ανατολικα προαστια της αττικης με pm?
μαλλον για τα yokohama παω
ευχαριστω -
Ο χρήστης meco έγραψε:
Bridgestone Dueler 694
Τα βρήκα απο γνωστό μου 550 ευρώ η τετράδα, καλά είναι?
-
Bridgestone Dueler 694
Καλή ακούγεται αλλά πρέπει να μου πεις και τη διάσταση για να σου πω σίγουρα. Τα άλλα μοντέλα που σου πρότεινα τα έψαξες;
-
Ο χρήστης meco έγραψε:
Bridgestone Dueler 694
Καλή ακούγεται αλλά πρέπει να μου πεις και τη διάσταση για να σου πω σίγουρα. Τα άλλα μοντέλα που σου πρότεινα τα έψαξες;
Στη διάσταση που έχει τώρα, δε θυμάμαι να πώ την αλήθεια. Τα άλλα δεν έχω προλάβει να τα δω ακόμα.
-
Στη διάσταση που έχει τώρα, δε θυμάμαι να πώ την αλήθεια. Τα άλλα δεν έχω προλάβει να τα δω ακόμα.550€ τα 694 σε 245/70/16 δηλαδή. Δεν ξέρω να σου πω με βεβαιότητα. Καλή μου φαίνεται για ένα τόσο μεγάλο λάστιχο αλλά κοίταξε και αλλού.
Επίσης σε συμβούλεψα να πέσεις λίγο σε διάσταση π.χ. 225/75/16 μιας και θα είναι προς το συμφέρον σου. Το 694 είναι ένα καλό ελαστικό, όμως έχει αρκετό θόρυβο σε σχέση με τα υπόλοιπα που σου πρότεινα και είναι και παλαιότερης κοπής. Τώρα έχει βγει ήδη ο αντικαταστάτης του (696) αλλά δεν ξέρω πότε θα έρθει στην Ελλάδα.
ΛΑΣΤΙΧΑ ΓΙΑ 4Χ4 Κ.Α.