-
Μόλις βρήκα αυτό το πολύ ενδιαφέρον βίντεο σε σχέση με τον πάγο: http://www.youtube.com/watch?v=GlYEMH10Z4s
και μιά ερώτηση: αν βάλει κάποιος πχ στο τεριος καθαρά ασφάλτινα λάστιχα ας πούμε contact premium 2, έχει πρόβλημα αν κινείται όλο άσφαλτο;
Υπάρχει κάποιος λόγος να αποφύγει κάποιος αυτά που δεν έχουν χαρακτηρισμό 4χ4; -
Αν κάποιος φίλος βρει GEOLANDER G012 (AT-S) 215/65-16 του 2009 ας ρίξει ένα PM...
-
Ο χρήστης fonzareli έγραψε:
... αν βάλει κάποιος πχ στο τεριος καθαρά ασφάλτινα λάστιχα ας πούμε contact premium 2, έχει πρόβλημα αν κινείται όλο άσφαλτο;
Υπάρχει κάποιος λόγος να αποφύγει κάποιος αυτά που δεν έχουν χαρακτηρισμό 4χ4;Μόνο κέρδος θα έχεις σε θόρυβο, φρενάρισμα, πρόσφυση. Δεν ξέρω τι θα γίνει σε άνεση.
Φυσικά θα πρέπει όποια λάστιχα βάλεις να είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν το βάρος του 4χ4. Για το Terios φυσικά δεν υπάρχει πρόβλημα αλλά για κάποια άλλα, από τα μεγάλα που θέλουν λάστιχα με δείκτη φορτίου πάνω από 100 τα πράματα ίσως να δυσκολεύουν... -
Σωστά. Το μόνο σπαστικό είναι η ανύπαρκτη πρόσφυση σε χιόνι και πάγο...
-
Καλημέρα σας.
Θα ήθελα να ρωτήσω σχετικά με τα michelin alpin.Φοράω εδώ και 4 σχεδόν χρόνια τα bringeston 694 A/T και ήρθε η ώρα της αλλαγής.Εχω παραγγείλει εδώ και 1,5 μήνα τα michelin cross σε 215/70/16 και μου λένε ότι δεν υπάρχουν.Σκέφτομαι να βάλω τα alpin.
Αυτά τα λάστιχα μπορούν να 'πάνε' πέτρα και χώμα?Το καλοκαίρι τι γίνεται?Κάνουν φασαρία?
Ευχαριστώ εκ των προτέρων. -
Φίλε ,
Μόνο εαν κινήσαι σε μέρη που πίανει συνέχεια χιονι και γενικά εχει πολλά κρύα.. κοινως Βόρεια.
Το καλοκαιρι , με πολυ ζέστη , καταστρεφονται γρήγορα, και παράλληλα δεν εχουν καλό κράτημα.Δεν ειναι φτιαγμενα για offroad ... ειναι ουσιαστικά ασφάλτινα χιονολάστιχα....
Ή κάνε υπομονη και γενικά ρωτα και αλλου για τα cross , ή δες άλλη μάρκα.αυτή ειναι η γνωμη μου.
-
Φίλε TAGHeuer ευχαριστώ για την απάντηση.
Ρώτησα και αλλού για τα cross αλλά όλοι μου λένε το ίδιο πράγμα.Δεν υπάρχει διαθέσιμο.
Θα κάνω λίγο υπομονή ακόμη (γιατί μου αρέσει και έχω διαβάσει καλά λόγια).
Μένω σε αναμονή. -
Mια ερώτηση για τα G012 Geolandar.
Εϊναι unidirectional ή όχι; -
Ο χρήστης pepes1gr έγραψε:
Φίλε TAGHeuer ευχαριστώ για την απάντηση.
Ρώτησα και αλλού για τα cross αλλά όλοι μου λένε το ίδιο πράγμα.Δεν υπάρχει διαθέσιμο.
Θα κάνω λίγο υπομονή ακόμη (γιατί μου αρέσει και έχω διαβάσει καλά λόγια).
Μένω σε αναμονή.σωστός !
-
Ο χρήστης tifozif1 έγραψε:
Ψάχνω ασφάλτινα λάστιχα για το rav (executive 2004) μου. Μέχρι τώρα φόραγε τα Bridgestone Dueler 687, κράτησαν μια χαρά για 40.000χλμ και 5 χρόνια (τα αυτοκίνητα δεν τα πιέζω σχεδόν καθόλου ). Η διάσταση που φοράει τώρα είναι 235/60/16 αλλά σκέφτομαι να του βάλω 215/70/16 (αυτά φόραγε το λιγότερο executive mοντέλο τότε πάνω σε ατσάλινη ζάντα) ή 215/65/16. Χώμα πατάω μια-δύο φορές το χρόνο για 30-40 χιλιόμετρα την κάθε φορά σε ΠΟΛΥ κακό χωματόδρομο (κροκάλες, φυτευτές, νεροφαγώματα) αλλά πάω πάντοτε πολύ αργά. Τα dueler με καλυψαν μια χαρά εκεί και έτσι δεν βρίσκω λόγω να πάω σε πιο 'χωμάτινα'.Μέσω του διαγωνισμού EKO-TOYO βρίσκω αυτά σε πολύ καλές τιμές :
OpenCountry H/T : 215/**70 **R16 100H OPHT TL /// τιμή σέτ 413
OpenCountry H/T : 215/**65 **R16 98H OPHT TL /// τιμή σέτ 374
TransPath S/U : 235/60 R16 100H TASU TL /// τιμή σέτ 423Είναι αυτά:
OpenCountry H/T (OPHT):TransPath S/U (TASU):
αλλά και αυτά τα οποία δεν ξέρω τι είναι :
*- 225/70 R16 OPHT για 4χ4-SUV (τιμή σέτ 438)- 235/60 R16 100H TAA11 TL για 4χ4-SUV (τιμή σέτ 444)
- 215/70 R16 99H TAA14 TL για 4χ4-SUV (τιμή σέτ 342)
Είναι πολύ δελεαστικό το 215/65 R16 98H OPHT TL στα 374 ευρώ. Έτσι δεν είναι ? Έχει κανείς εμπειρίες με αυτά τα ελαστικά ? Προτείνεται κάτι διαφορετικό ? Σκέφτομαι να πάω σε 215 από 235 μιας και ο κατασκευαστής το έβγαζε με τέτοιο, και για οικονομία καυσίμου αλλά και καλύτερο πάτημα σε βρεγμένο.
Τι λέτε ?
tifozif1 δεν ξερω αν θελεις καινουρια λαστιχα,παντως εγω εχω μια τετραδα αν ενδιαφερεσαι.ειναι goodyear hp all weather σε διασταση 225/70/16.τα χρησιμοποιησα ελαχιστα μεσα σε 10 μηνες που τα εχω(κυριως το καλοκαιρι σε ταξιδια) και τα πουλαω γιατι πηγα πλεον σε mud.στις αγγελιες τα εχω 300 ευρω αλλα τα αφηνω μεχρι και 250 προκειμενου να τα ξεφορτωθω!αν σε ενδιαφερει...πες μου!
-
Έχει δοκιμάσει κανείς τα νέα michelin latitude cross?
Έχουν φορά περιστροφής; -
Ο χρήστης Archi έγραψε:
Έχουν φορά περιστροφής;Δεν τα έχω δοκιμάσει αλλά όσοι τα έχουν τοποθετήσει έχουν μείνει απόλυτα ευχαριστημένοι.
Μάλιστα έχω αποφασίσει πως αν άλλαζα λάστιχα σήμερα αυτά θα έβαζα (215/70/16 σε RAV4MK2). -
Ο χρήστης meco έγραψε:
Έχουν φορά περιστροφής;Δεν τα έχω δοκιμάσει αλλά όσοι τα έχουν τοποθετήσει έχουν μείνει απόλυτα ευχαριστημένοι.
Μάλιστα έχω αποφασίσει πως αν άλλαζα λάστιχα σήμερα αυτά θα έβαζα (215/70/16 σε RAV4MK2).Για να τα δοκιμάσουμε πρέπει πρώτα να τα βρούμε.
Οπως λέω και πιο πάνω στο post η michellin δεν έχει σε διάσταση 215/70/16 (maverick 2003) λάστιχα εδώ και σχεδόν 2 μήνες.
Αν φυσικά γνωρίζετε κάτι άλλο ενημερώστε για το ψάξω. -
χμμμμμμμ, για αυτή τη διάσταση (215/70/16) σε εμένα είπαν παράδοση την επόμενη μέρα, χωρίς όμως ποτέ να δώσω το ΟΚ για να επιβεβαιώσω. Πάντως μιλούσαν με αποθήκη στο τηλ μπροστά μου και έλεγαν 'Υπάρχει;' ...... 'Α, πολύ ωραία, κράτα τα και θα σε πάρω για να τα στείλεις'. Λες να ήταν θέατρο; Δεν ξέρω. Την περασμένη βδομάδα όλα αυτά, εν μέσω λιμενεργατών.
Τελικά, if its not broken, dont fix it, οπότε τίμησα 694 και πάλι....
-
Ξαναρώτησα πάλι σήμερα και μετά από τηλέφωνο στα 'κεντρικά' μου είπαν......υπομονή θα έρθουν.Μου έδωσαν σαν δικαιολογία ότι τους έκλεψαν την νταλίκα που τα είχε φορτωμένα.
Τι να πω δεν ξέρω.Πάντως τα 694 που φοράω ακόμη τα πάμε μια χαρά(περίπου) αλλά έτσι που πάμε θα περάσει ο χειμώνας. -
Σημερα έβαλα τα TOYO OpenCountry H/T 215/65/R16 98H τα οποία αντικατέστησαν τα 5χρονα Bridgestone Dueler 687 H/T (μαμίσια 235/60/R16 99H)
Παρόλο που η ζάντα έχει 7' φάρδος, κάθησαν μια χαρά και δεν φαίνονται και πολύ στενότερα από τα προηγούμενα (σημ. το RAV4 μου είναι το Executive του 2004 με τα φρύδια στα φτερά).
Πρώτες εντυπώσεις από τα 25 χιλιόμετρα που έκανα, θετικότατες. Ήσυχα (πιο ύσηχα από τα 687) και με βαθύτερες αυλακώσεις από τα παλιά, φαίνονται (οπτικά) πιο 'χωμάτινα/βρόχινα/χιόνινα'. Κόστος (με την προσφορά EKO-TOYO) συνολικό 374 με τοποθέτηση-ζυγοστάθμιση και έλεγχο αμορτισέρ/ευθυγράμμισης στον Καλογρίτσα στον Σταυρό Αγ. Παρασκευής. Το προηγούμενο τεπόζητο με τα BridgeStone στο RAV4 το έκαψα οδηγόντας σε ρυθμό 'στρωσίματος ελαστικών', το ίδιο θα κάνω και με αυτά για να δώ διαφορές στην οικονομία καυσίμου.
Σε μια βδομάδα περίπου θα κάνω post με διαφορές στην κατανάλωση και στην οδήγηση σε άσφαλτο μιας και θα είναι ήδη 'στρωμένα'.
@alex-tj97: Δεν είχα δεί την απάντησή σου, 2008 ή 2009 είναι ? Αυτά είναι http://www.goodyear.com.au/TyreDetailAc ... m=nPerPage ?
-
Τα MICHELIN LATITUDE TOUR HP τα έχει φορέσει κάποιος;
-
Ο χρήστης tifozif1 έγραψε:
Σημερα έβαλα τα TOYO OpenCountry H/T 215/65/R16 98H τα οποία αντικατέστησαν τα 5χρονα Bridgestone Dueler 687 H/T (μαμίσια 235/60/R16 99H)Παρόλο που η ζάντα έχει 7' φάρδος, κάθησαν μια χαρά και δεν φαίνονται και πολύ στενότερα από τα προηγούμενα (σημ. το RAV4 μου είναι το Executive του 2004 με τα φρύδια στα φτερά).
Πρώτες εντυπώσεις από τα 25 χιλιόμετρα που έκανα, θετικότατες. Ήσυχα (πιο ύσηχα από τα 687) και με βαθύτερες αυλακώσεις από τα παλιά, φαίνονται (οπτικά) πιο 'χωμάτινα/βρόχινα/χιόνινα'. Κόστος (με την προσφορά EKO-TOYO) συνολικό 374 με τοποθέτηση-ζυγοστάθμιση και έλεγχο αμορτισέρ/ευθυγράμμισης στον Καλογρίτσα στον Σταυρό Αγ. Παρασκευής. Το προηγούμενο τεπόζητο με τα BridgeStone στο RAV4 το έκαψα οδηγόντας σε ρυθμό 'στρωσίματος ελαστικών', το ίδιο θα κάνω και με αυτά για να δώ διαφορές στην οικονομία καυσίμου.
Σε μια βδομάδα περίπου θα κάνω post με διαφορές στην κατανάλωση και στην οδήγηση σε άσφαλτο μιας και θα είναι ήδη 'στρωμένα'.
@alex-tj97: Δεν είχα δεί την απάντησή σου, 2008 ή 2009 είναι ? Αυτά είναι http://www.goodyear.com.au/TyreDetailAc ... m=nPerPage ?
ναι μπραβο αυτα ειναι!Σεπτεμβρη του 2008 τα εβαλα.
-
Μερικές φώτος (το τιμόνι είναι στραμμένο λίγο αριστερά) :
Sorry αλλα δεν τα καταφέρνω στις φωτογραφίες
Ημερομηνία κατασκευής τους 26η εβδομ. του 2009 (DOT CXHB CY4 2609)
-
Τελικά σήμερα ήρθαν τα michelin cross μετά από αναμονή 2 μηνών.
Πρόλαβα να κάνω 200χιλ. όλα άσφαλτο.Αρα οι εντυπώσεις μου είναι μηδενικές.
Πάντως σαν πρώτη εντύπωση είναι ότι τα λάστιχα είναι αθόρυβα σε σχέση με τα 694 που άλλαξα.
Εβδομάδα παραγωγής 48/09!!!!!!!Είναι τα πιο φρέσκα λάστιχα που έχω βάλει (και έχω αλλάξει πολλά σε διάφορα αυτοκίνητα).
ΛΑΣΤΙΧΑ ΓΙΑ 4Χ4 Κ.Α.