-
Ξέρει κάποιος ποια είναι η διαδικασία (και το κόστος!) για να κατοχυρώσει κάποιος ενα λογότυπο ή γενικότερα σχέδια κλπ ωστε να καλύπτεται απο πνευματικά δικαιώματα?
-
Ξέρει κάποιος ποια είναι η διαδικασία (και το κόστος!) για να κατοχυρώσει κάποιος ενα λογότυπο ή γενικότερα σχέδια κλπ ωστε να καλύπτεται απο πνευματικά δικαιώματα?
-
-
Πρέπει ν' απευθυνθείς στον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας, αν αυτά για τα οποία ενδιαφέρεσαι μπορούν να θεωρηθούν ευρεσιτεχνίες ή εφαρμοσμένη τέχνη.
http://www.obi.gr/online/ -
Με τα ονόματα ιστοσελίδων γίνεται αυτό. Με εμπορικά σήματα όμως όχι. Αν πχ πήγαινα εγώ να κατοχυρώσω στην Ελλάδα το σήμα ΙΚΕΑ, πριν αυτά έρθουν εδώ, θα αρνούνταν να το κάνουν.
Για τις ευρεσιτεχνίες τα πράγματα είναι κάπως διαφορετικά, αφού (αν θυμάμαι σωστά) είναι διαφορετική η ελληνική, η ευρωπαϊκή και η διεθνής κατοχύρωση. Θέλει τρέξιμο η υπόθεση για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. -
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Ξέρει κάποιος ποια είναι η διαδικασία (και το κόστος!) για να κατοχυρώσει κάποιος ενα λογότυπο ή γενικότερα σχέδια κλπ ωστε να καλύπτεται απο πνευματικά δικαιώματα?Σου συνιστώ να αποτανθείς σε ένα δικηγορικό γραφείο ειδικευμένο σε πνευματική ιδιοκτησία και να μην μπλέξεις με συμβουλές φίλων και 'ειδημόνων', ούτε να τρέχεις στις υπηρεσίες.
Tο κόστος είναι ανάλογο με το τι, πώς και πού θέλεις να κατοχυρώσεις.
Πάντως είναι ασήμαντο σε σύγκριση με τη ζημιά που μπορείς να πάθεις σε ανύποπτη στιγμή στο μέλλον! -
Για ρίξε μια ματιά...
http://www.esee.gr/el/Emporio/DedomenaProsopikouXaraktira/N2121.shtml
-
Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις, θα το ψάξω και αν έχω κάποιο νεο θα το ποστάρω.
-
Ο χρήστης balo έγραψε:
Για ρίξε μια ματιά...http://www.esee.gr/el/Emporio/DedomenaProsopikouXaraktira/N2121.shtml
Με ενδιαφέρει και εμένα το θέμα και ο νόμος είναι αρκετά κατατοπιστικός όσον αφορά στον προσδιορισμό του πνευματικού δικαιώματος. Αυτό που δεν βρήκα, όμως, είναι ο τρόπος κατοχύρωσης ενός κειμένου (π.χ. ενός σεναρίου). Ένας φίλος πρότεινε συστημένη επιστολή στον εαυτό μου που θα περιέχει τοπροτότυπο κείμενο. Φυσικά, η επιστολή θα πρέπει να παραμείνει κλειστή μέχρι να προκύψει θέμα πνευματικής ιδιοκτησίας. Η γνώμη σας;
-
Για τα πνευματικά έργα τα πράγματα είναι απλά. Πας στην Εθνική Βιβλιοθήκη, καταθέτεις ένα αντίτυπο και σου δίνουν το σχετικό χαρτί.
-
Ο χρήστης TGD έγραψε:
Για τα πνευματικά έργα τα πράγματα είναι απλά. Πας στην Εθνική Βιβλιοθήκη, καταθέτεις ένα αντίτυπο και σου δίνουν το σχετικό χαρτί.παει πια αυτο.τερμα!
-
Ο χρήστης xristos69 έγραψε:
Για τα πνευματικά έργα τα πράγματα είναι απλά. Πας στην Εθνική Βιβλιοθήκη, καταθέτεις ένα αντίτυπο και σου δίνουν το σχετικό χαρτί.
παει πια αυτο.τερμα!
Οπότε τι μένει να κάνω; Πρέπει να μπλέξω σε συμολαιογραφεία, κλπ;
-
Ο χρήστης Hachiroku_GR έγραψε:
Αυτό που δεν βρήκα, όμως, είναι ο τρόπος κατοχύρωσης ενός κειμένου (π.χ. ενός σεναρίου). Ένας φίλος πρότεινε συστημένη επιστολή στον εαυτό μου που θα περιέχει τοπροτότυπο κείμενο. Φυσικά, η επιστολή θα πρέπει να παραμείνει κλειστή μέχρι να προκύψει θέμα πνευματικής ιδιοκτησίας. Η γνώμη σας;Αυτός είναι ο πιο απλός, φτηνός και διαδεδομένος τρόπος να κατοχυρώσεις όχι μόνο γραπτό έργο, αλλά και μουσική. Το στέλνεις συστημένο στον εαυτό σου, κρατάς την απόδειξη κατάθεσης από το ταχυδρομείο, και το φάκελο τον ανοίγεις μόνο στο δικαστήριο, αν ο μη γένοιτο...
-
Ο χρήστης tazz έγραψε:
Αυτό που δεν βρήκα, όμως, είναι ο τρόπος κατοχύρωσης ενός κειμένου (π.χ. ενός σεναρίου). Ένας φίλος πρότεινε συστημένη επιστολή στον εαυτό μου που θα περιέχει τοπροτότυπο κείμενο. Φυσικά, η επιστολή θα πρέπει να παραμείνει κλειστή μέχρι να προκύψει θέμα πνευματικής ιδιοκτησίας. Η γνώμη σας;
Αυτός είναι ο πιο απλός, φτηνός και διαδεδομένος τρόπος να κατοχυρώσεις όχι μόνο γραπτό έργο, αλλά και μουσική. Το στέλνεις συστημένο στον εαυτό σου, κρατάς την απόδειξη κατάθεσης από το ταχυδρομείο, και το φάκελο τον ανοίγεις μόνο στο δικαστήριο, αν ο μη γένοιτο...
Απ' ότι ξέρω, αυτός ο τρόπος δεν είναι επίσημα κατοχυρωμένος, αλλά κατά κανόνα αναγνωρίζεται απ' το δικαστήριο. Πάντως, είναι ο πιο φτηνός, καθώς ο συμβολαιογράφος θέλει 200 ευρώ 'με το καλημέρα'...
κατοχύρωση πνευματικών δικαιωμάτων