-
Tι λέτε για το σκανδαλο ''λογισμικού'' παρακολουθήσεων από γνωστή εταιρία?
Συμβαίνει και στις άλλες?
ποιοί κρύβοντε από πίσω? -
Για μένα δεν είναι κάτι καινούργιο.
http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_arti ... 006_144827
Ίσως όμως να ταιριάζει πιο καλά στο 'ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ'.
-
Τίποτα κρυφοβαγκέληδες;
-
Σίγουρα δεν είναι ''νέο'' αλλά πρώτη φορά γίνεται επίσημα μια τέτοια αποκάλυψη.
Δεδομένου το ότι σύμφωνα με τα λεγώμενα ήταν εμπλεγμένη και κατασκευάστρια εταιρία με ιστορία στα κατασκοπευτικά ραντάρ κ αντιραντάρ.
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Τίποτα κρυφοβαγκέληδες;Ασέ αυτοί ούτε με υποκλοπές δεν μπορούν να φτιάξουν αυτοκίνητα
-
Το κακό είναι ότι αποκαλύφθηκε πρώτα από εφημερίδα και μετά από θεσμοθετημένα όργανα της πολιτείας. Πλάκα πλάκα πάντως, δεν είναι και λίγο να παρακολουθούν τον πρωθυπουργό και πέντε υπουργούς, χώρια τους όλους τους άλλους!
-
.
Είναι απλό, εξηγείς σε κάποιον ότι μερικά πράγματα είναι εύκολο να παραβιαστούν από πλευράς ασφάλειας και σε γράφουν κανονικότατα, τα γνωστά 'ΔΕ ΒΑΡΙΕΣΑΙ', 'ΣΙΓΑ ΜΗ ΜΟΥ ΤΥΧΕΙ' κλπ κλπ.
Αυτό είναι το μεγαλύτερο μειονέκτημα σήμερα, το ότι οι πολλοί είναι security unaware.
Και φυσικά κανένας δεν πρόκειται και να επενδύσει στην ασφάλεια (γιατί κοστίζει) αλλά και να τη χρησιμοποιήσει (γιατί είναι αρκετά άβολο και χρονοβόρο).
Με λίγα λόγια, τα μέτρα που όφειλε να έχει πάρει ένα στέλεχος που ανταλλάσσει ευαίσθητες πληροφορίες και δεδομένα δεν είχαν παρθεί.
Από εκεί και πέρα τι περιμένουμε;
α, και να μην ξεχάσω, 90% υπάρχει και insider είτε εν γνώση του ή εν αγνοία του, και 10% ένας (ή περισσότεροι admin) δεν έκαναν σωστά τη δουλειά τους)
.
-
Μα το ότι το μάθανε τυχαία από την εταιρία τηλεφωνίας?
Δεν είναι τραγικό?Αυτά που βλέπουμε στα έργα, δηλαδή στελέχη της κυβέρνησης να έχουν ''ασφαλείς'' γραμμές, μάλλον δεν υφίστατε κι ας ζούμε την εποχή του Echellon.....
-
Ο χρήστης kubiak έγραψε:
Είναι απλό, εξηγείς σε κάποιον ότι μερικά πράγματα είναι εύκολο να παραβιαστούν από πλευράς ασφάλειας και σε γράφουν κανονικότατα, τα γνωστά 'ΔΕ ΒΑΡΙΕΣΑΙ', 'ΣΙΓΑ ΜΗ ΜΟΥ ΤΥΧΕΙ' κλπ κλπ.Η πιο αξιολύπητη απάντηση πάντως είναι η 'ας με παρακολουθήσουν, είμαι νόμιμος και δεν έχω τίποτα να κρύψω'.
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Η πιο αξιολύπητη απάντηση πάντως είναι η 'ας με παρακολουθήσουν, είμαι νόμιμος και δεν έχω τίποτα να κρύψω'.Κι άντε να τους εξηγήσεις γιατί οι παρακολουθήσεις είναι επικίνδυνες.
-
Ο χρήστης felleas έγραψε:
Μα το ότι το μάθανε τυχαία από την εταιρία τηλεφωνίας?
Δεν είναι τραγικό?Αυτά που βλέπουμε στα έργα, δηλαδή στελέχη της κυβέρνησης να έχουν ''ασφαλείς'' γραμμές, μάλλον δεν υφίστατε κι ας ζούμε την εποχή του Echellon.....
Μα τι θα μπορουσαν να κανουν και αυτοι, αλλα και εμεις ?????
Η λυση ειναι μην εχουμε κινητο.....
-
Ο χρήστης TRAVELLER έγραψε:
Το κακό είναι ότι αποκαλύφθηκε πρώτα από εφημερίδα και μετά από θεσμοθετημένα όργανα της πολιτείας. Πλάκα πλάκα πάντως, δεν είναι και λίγο να παρακολουθούν τον πρωθυπουργό και πέντε υπουργούς, χώρια τους όλους τους άλλους!Απο οτι ειπαν, ειχε γινει γνωστο απο τις 8/3/2004...και ολο αυτο τον καιρο ψαχναν να βγαλουν ακρη ...που σιγα μην βγαζαν.....
Χθες τελειωσε η προκαταρκτικη και σημερα εγινε επισημη ενημερωση....απλα στην εφημεριδα καποιος το σφυριξε να πουληση κανενα φυλο ...διοτι αν διαβασεις το αρθρο θα δεις οτι δεν εχει καμια γνωση για το θεμα...απλα τον τιτλο εβγαλε.
-
Περίμενες τίποτα καλύτερο από 'Τα Νέα';
-
Α, και κατι αλλο.....
Ο Καραμανλης δεν συμφωνησε να παρακολουθουνται τα κινητα τηλεφωνα .....ΓΙΑΤΙ ΤΩΡΑ ΑΠΟΡΕΙ ΠΟΥ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ???????
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Περίμενες τίποτα καλύτερο από 'Τα Νέα';Ναι. Εγω περιμένω τα καλύτερα από 'Τα Νέα'!
-
Απο το 1964 και μετά, αμφιβάλλω αν υπηρξε ποτε πραγματικα ασφαλές τηλέφωνο,και οι πολιτικοι πιστευω οτι το γνωρίζουν αυτό.
-
Εμένα, παλι, γιατί μου φαινεται οτι αυτό το θεμα (ο χρονος του τουλαχιστον) είναι απόλυτα σχετικό με το περι μισθολογικών αυξήσεων;
Κατα τ' αλλα. Επεσε κανεις από τα σύννεφα; Εγώ γιατί όχι;
-
Ούτε κι εγώ έπεσα απ'τα σύννεφα... Και θέλω να ελπίζω ότι δεν θα ξανάχουμε τα 17νοεμβρίτικα που... έβρεχε Έλληνες (μια κι όλοι 'πέφτανε απ'τα σύννεφα').
NeoΚοριοί....