-
Νεώτερα:
Το άνοιξα μέχρι 190km/h χθές σε επίπεδο δρόμο (186km/h στο GPS...)
Δεν το ζόρισα παραπάνω,αλλά πιστεύω οτι τα 200 στο κοντέρ ήταν εφικτά με άνεση... -
2050km έχει πια η Χ3!
Oλα ΟΚ μέχρι στιγμής...
Κατανάλωση 7,5λιτρα/100χλμ με ταχύτητες 140-160 στην Ε.Ο. και 10,2lt/100km μέσα στην πόλη με 1η-2α ταχύτητα.
Vmax μεχρι στιγμής στα 195km/h και ετοιμάζω tuning στο μοτέρ (αφού συμπληρωθούν καποια km ακόμα) με 176ps και 396Nm.... -
Φιλε GTZ Παρακολουθω εδω και καιρο αυτα που γραφεις.Ειλικρινα πολυ κατατοπιστικα.Συνεχισε να μας ενημερωνεις ,ιδιαιτερα για την οικονομια και την αποδοση του 2.0 d γιατι χθες μπηκα σε μια 320d SW και εχω αρχισει να ψηνομαι...(Αν και λιγο μικρη σε χωρους).Εσυ απο τους χωρους της Χ3 εισαι ευχαριστημενος.Φορας σπορ αναρτηση?
-
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
Φιλε GTZ Παρακολουθω εδω και καιρο αυτα που γραφεις.Ειλικρινα πολυ κατατοπιστικα.Συνεχισε να μας ενημερωνεις ,ιδιαιτερα για την οικονομια και την αποδοση του 2.0 d γιατι χθες μπηκα σε μια 320d SW και εχω αρχισει να ψηνομαι...(Αν και λιγο μικρη σε χωρους).Εσυ απο τους χωρους της Χ3 εισαι ευχαριστημενος.Φορας σπορ αναρτηση?Οι χώροι είναι πραγματικά μεγάλοι στη Χ3 σε σημείο η Laguna να δείχνει λίγο στενόχωρη...
Φοράω την κανονική ανάρτηση...
Πως σου φάνηκε ο 2.0d?:iconcool: -
GTZ εγραψε:
Οι χώροι είναι πραγματικά μεγάλοι στη Χ3 σε σημείο η Laguna να δείχνει λίγο στενόχωρη...
Φοράω την κανονική ανάρτηση...
Πως σου φάνηκε ο 2.0d?Mου φανηκε πολυ καλος.Το αυτοκινητο πρεπει να ειναι αρκετα γρηγορο και η ροπη αφθονη.163 ιπποι αλλα και λιγοτερο βαρος απο την Χ3.Δεν εχω και μεγαλη εμπειρια βεβαια απο diesel.Το συγκεκριμενο ηταν αυτοματο οποτε δεν μπορεσα να παιξω πολυ για να δω καλυτερα τα χαρακτηριστικα αποδοσης. Βεβαια δεν καταλαβα καθολου κραδασμους απο τη λειτουργια του κινητηρα,μιας και δεν υπηρχε συμπλεκτης.Παντως μου αρεσε παρα πολυ το αυτοκινητο σε σημειο που σκεφτομαι οτι η 330d ειναι υπερβολη.Ισως η καλυτερη λυση να ειναι ο κινητηρας της 525d ο οπιος δε μπαινει στη 3 αλλα ουτε και στην Χ3(Αν και η διαφορα δεν ειναι πολυ μεγαλη ,177 ps εχει ο 2.5).Απο κρατημα κλασσικα bmw: Kαι στιβαρο κρατημα και αισθηση και ανεση(οχι κορυφαια, ενταξει).Το μονο που δε μου αρεσε ηταν οι χωροι .Οχι οτι ηταν μικροι,αλλα η σχεδιαση του ταμπλω και της κονσολας καπως σε στενευει.Για την Χ3 ,αμα μου λες οτι η laguna σου φαινετε μικρη... καταλαβα:) Πιστευω οτι η Χ3 ειναι η χρυση τομη γιατι θεωρω την Χ5 too much.Μου αρεσει που η Χ3 ειναι πιο compact.Αυτα φιλε μου .Καλοριζικο το αυτοκινητο σου και να το χαιρεσαι .Η αποψη μου ειναι οτι προκειται για μια απο τις πιο καλες επιλογες .Συνεχισε να μας ενημερωνεις !
-
Οπως είχα ξαναπεί προχώρησα στην εφαρμογή ενός performance kit που ανέβασε την ισχύ στα 176ps και τη ροπή στα 396Nm... .
Μέχρι πρότινος είχα ένα σβέλτο και αρκετά δυνατό SUV...
Τώρα πια έχω ένα γρήγορο SUV !
Η 3η πια γεμίζει όπως γέμιζε πριν η 2α...
Γενικώς,η απόκριση βελτιώθηκε και σε κάθε πάτημα του γκαζιού το αυτοκίνητο πετάγεται εμπρός.Οι επιταχύνσεις είναι πιά είναι καταιγιστικές!
Περισσότερα όμως σε λίγες μέρες... -
χεχεχε λιγο τον εγκεφαλο να προγραμματισεις κερδιζεις τρελη ισχυ στους diesel,ταχα πει εγω και ξερω τι θα πει 400Nm ροπη!Αν δεν το ζησεις δεν το αντιλαμβανεσε
Ερωτησεις:
1)Σε ποιον πηγες για το πουσαρισμα?(Εδω ιταλια στον μοντεο το κανει η ιδια ι φορντ )
2)Παρατηρησες αν καπνιζει λιγο περισσοτερο στα ανοιγματα?Αντε και καλα γκαζια!!!!
-
Είναι πρόσθετος εγκέφαλος που παρεμβαίνει στα μπέκ,είναι τηλεχειριζόμενος (μπορείς δηλαδή εκ κινήσει να διαλέγεις αν το μοτέρ θα δουλεύει με τις εργοστασικές ρυθμίσεις ή με το πρόγραμμα performance) και κουμπώνει πάνω στις εργοστασιακές φύσες,ενω αφαιρείται ανα πάσα στιγμή μέσα σε 10 λεπτά...
Δεν καπνίζει ακόμα και σε τέρμα γκάζι,σύμφωνα με οδηγό άλλου αυτοκινήτου που ακολουθεί απο πίσω μου...
Ωστόσο χρειάζομαι κάμποσα χιλιόμετρα ακόμη (εθνική οδό) για να δω αν κέρδισα σε τελική,αν αυξήθηκε πολύ η κατανάλωση κλπ.
Μέχρι στιγμής όλα δείχνουν ΟΚ!
Δεν θέλω να δώσω περισσότερα στοιχεία για το εγκεφαλάκι για να μην κάνω διαφήμιση... -
Με την αντιπροσωπεια και εγγυησεις υπαρχει κανενα προβλημα ή δεν το παιρνουν χαμπαρι?Ποσο πηγε τελικη τιμη?
-
Αυτό όντως είναι ένα θέμα,αλλά δεν νομίζω οτι μπορεί να αποδειχθεί τίποτε αν το αφαιρέσει κανείς!
Η τιμή γύρω στα 0,9k € μαζί με το σύστημα τηλεχειρισμού! -
Μια χαρα τιμουλα!
Εδω η φορντ -ανεπισημα βεβαια- ζηταει 300 ευρω για μονιμη μετατροπη-update εγκεφαλου.
Το κακο ειναι οτι το αμαξι καπνιζε περισσοτερο αλλα δεν ειχε φιλτρο FAP για τα σωματιδια.
Στειλε μου με ενα PM που το εκανες -
Mετά τη μετατροπή έκανα ένα ταξίδι στην Αθήνα:
Η Vmax είναι πιά 210km/h...
Η κατανάλωση δε,δείχνει να έπεσε παρόλη την αύξηση ισχύος...
Το ταξίδι στην Ε.Ο. είναι πια απόλαυση....
Βάζεις την 6η και προσπερνας άνετα τους πάντες με τα 396Nm,ενω τα 200km/h έρχονται για πλάκα.Με ελάχιστη επιμονή έρχονται και τα 210km/h (εννοείται οτι μιλάω για δρόμο χωρίς κλίση...). -
Ωραιος!Αυτα ειναι πολυ καλα νεα!Με τετοια ροπη... και αφου δεν ανεβηκε η καταναλωση
Καταλαβες καμια αλλαγη στο ποσο ομαλα αποδιδεται η δυναμη? -
Μέση κατανάλωση 8,8lt/100km σε διαδρομή Λαμία-Πύργος Ηλείας-Λαμία μέσω Ιτέας-Ναυπάκτου (650 συνολικά χιλιόμετρα) με πολύ νταλίκα και Ι.Χ.σήμερα στην επιστροφή και προσπεράσματα στην τσίτα,φωρτωμένο με μπακάζια και το clima στο On!
396Νm στο δεξί πόδι!Μεγάλη υπόθεση τελικά!
Η δύναμη έρχεται σαφώς πιο απότομα,αλλά όμως και απο τις 1750 σαλ τραβάει γερά με οποιαδήποτε σχέση στο σαζμάν!
Απο 1000-1500 σαλ δεν υπάρχει ουσιαστική διαφορά με πρίν... -
Το σασμαν του σ αρεσει?Μες στη πολη 1η -δευτερα η τελευταια σου γρατζουναει καθολου?Εγω στο βενζινης Χ εχω αγανακτησει αφου ουτε τις μισες αλλαγες της δεν μπορω να πετυχω.Ωρες ωρες νοιωθω οτι οδηγω το JOHN DEERE του θειου μου στη Χαλκιδικη...
-
Ο χρήστης JABAR έγραψε:
Το σασμαν του σ αρεσει?Μες στη πολη 1η -δευτερα η τελευταια σου γρατζουναει καθολου?Εγω στο βενζινης Χ εχω αγανακτησει αφου ουτε τις μισες αλλαγες της δεν μπορω να πετυχω.Ωρες ωρες νοιωθω οτι οδηγω το JOHN DEERE του θειου μου στη Χαλκιδικη...Οντως το σαζμάν 'γρατσουνάει' ελαφρώς στην αλλαγή απο 1η-2α,όταν είναι κρύο.Οταν λέω γρατσουνάει,το καταλαβαίνω σαν αίσθηση στο χέρι και όχι ακούγοντας κάποιο θόρυβο!Σαφώς και δεν μπορώ να πώ οτι είναι απο τα σαζμάν που σε προδιαθέτουν για γρήγορες αλλαγές,ενω σε συνδυασμό με την (συγκριτικά με το υπόλοιπο φάσμα) έλλειψη ροπής χαμηλά (απο τις 1000-1400 σαλ),ενδέχεται να κουράσει κάποιους στο σταμάτα ξεκίνα του μποτιλιαρίσματος στις μεγαλουπόλεις.Για να καταλάβεις,παίρνοντας τη Laguna turbo μετά απο οδήγηση της Χ3,νομίζω οτι οδηγάω Nissan Micra (όσον αφορά την ευκολία οδήγησης).
Συγκρίνοντας όμως με τη δίλιτρη βενζίνης και πάλι η diesel είναι δυνατότερη χαμηλά και κινείται με μια-δυό σχέσεις πάνω μέσα στην πόλη.
Ορίστε και το διάγραμμα ιπποδύναμης ροπής πρίν-μετά τη βελτίωση: -
Πήγα την Παρασκευή στην αντιπροσωπεία της BMW στη Κύπρο για την Χ3 2.0D. Το μόνο που με προβλημάτισε λίγο είναι η εικόνα και η ποιότητα του εσωτερικού της. GTZ τι λες για αυτό; Πως σου φαίνεται από άποψη ποιότητας το αυτοκίνητο;
Κατά τα άλλα αποφάσισα, με την προτροπή μάλιστα του πωλητή, να περιμένω λίγο ακόμη για δω το ανανεωμένο μοντέλο. Από ότι είπε, χωρίς να έχει κάτι επισήμως, μέσα στον Ιούλιο ίσως να μπορεί να δώσει περισσότερα στοιχεία για το ανανεωμένο μοντέλο. Αυτό που ελπίζω είναι να τοποθετηθεί ο κινητήρας με τους 164 ίππους που τοποθετείται και στη σειρά 3. -
αλλάζει** και** η Χ3;
-
Η Χ3 θα δεχτεί ένα 'facelifting' και θα παρουσιαστεί μέσα στο καλοκαίρι, μάλλον τον Ιούλιο.
-
Αποφάσισαν να καταργήσουν το αγροτικό look και να βάψουν τα πλαστικά στο χρώμα του οχήματος....
Θα γίνουν και οι υπόλοιπες συνήθεις μικροαλλαγές, προφυλαχτήρες, φωτιστικά σώματα....
BMW Χ3 (Ε83)