-
Καλημερα..τι ακριβως μου εκανε το δικο μου..το πρωι εβαζα μπρος πατουσα συμπλεκτη αλλα ταχυτητα δεν εμπαινε..προσπαθουσα 2-3 φορες μεχρι να κουμπωσει ξανα πατουσα συμπλεκτη και ξανα μανα...μετα εν κινησει στην πολη με 1η βγαζω νεκρα γιατι φτανω σε φαναρι και μολις φτανω αναβει το φαναρι και θελω να βαλω παλι την 1η αλλα δεν μπαινει..πρεπει να σταματησει το αυτοκινητο και μετα να μπει η ταχυτητα...Δεν ξερω αν σας θυμιζει τιποτα παντος δεν πρεπει να ειμαι ο μονος που ειχα και εχω σε μικροτερο βαθμο το προβλημα..το μονο που θελω να κανω εναν τσεκ απ αν ειναι ο δισκος μηπως και εχει καποιο προβλημα η φθορα..!!
-
Ο χρήστης docoupe έγραψε:
Τί είναι ο MAF GTZ?
Και επίσης πώς μπορει να μπούκωσε το φίλτρο αέρα; Μέχρι στιγμής πάντως λαμπάκι δεν ξαναάναψε...
Τέλος σχετικά με το κιβώτιο ταχυτήτων με τί μετρο συγκρισης μιλάμε για δυσκολία αλλαγής απο 1η σε 2α;Σκαλώνει σε αργη αλλαγη, σε γρήγορη ή χάνουμε και αλλάγη στο όριο;Γενικά πάντως δεν φημιζεται για τη αίσθησή του το κιβωτιο της Χ3 και από όσα εχω διαβάσει, αλλά και από προσωπική εμπειρία!Υπάρχουν και καλύτερα για να το θέσω πιο...δικαια!Ο MAF είναι ο μετρητής μάζας εισερχόμενου αέρα.Βάσει των ενδειξεων του MAF ο εγκέφαλος ρυθμίζει το μείγμα αέρα καυσίμου.
Η ποσότητα αέρα που εισέρχεται στους diesel δια μέσου του φίλτρου αέρα είναι τεράστια συγκριτικά με τους αντιστοιχους βενζινοκινητήρες,οπότε το φίλτρο γεμίζει με ότι μπορείς να φανταστείς ακόμα και σε λίγα σχετικά χιλιόμετρα,ιδίως αν οδηγεις σε περιοχές με πολλά αιωρούμενα σωματιδια κλπ.Εγω χρησιμοποιώ φίλτρο της ΚΝ και το αλλάζω με καθαρό (έχω 2 φίλτρα) κάθε 10000 χλμ.
Οσον αφορά το κιβώτιο.Οντως η αλλαγή της πρώτης σε δευτέρα είναι πάντα λίγο γρατσουνιστή αλλά και πάλι δεν έχει κάποιο τρομερό πρόβλημα.Συγκριτικά με το σαζμάν της Laguna μου (όπου έχω μέτρο σύγκρισης) είναι μέρα με τη νύχτα (υπέρ της Laguna) αλλά και πάλι δεν έχω τρομερό πρόβλημα όπως περιγράφεται παραπάνω... -
SUBJECT
Gears Difficult to Select in 6-Speed Manual Transmission - Diagnostic HintsMODEL
E82, E88, E83, E9x with 6-speed manual transmission (GS6-17BG; GS6-37BZ; GS6-37BG)SITUATION
The customer may complain that intermittently one or several gears are difficult to select (engage).CAUSE
The possible causes may include:Obstructed clutch pedal movement
Defective gearshift mechanism
Clutch hydraulic fluid contaminated with air
Clutch disc movement obstructed on the input shaft tampered splines
Internal defect of the transmission
INFORMATION
The following procedure should be performed when diagnosing a hard gear engagement complaint:Make sure that the clutch pedal can be fully depressed to the floor without any obstruction. Additional floor mats or carpets may limit the clutch pedal travel and thus prevent a full disengagement of the clutch.
Make sure that the gear lever can be moved freely into all shift gates and/or gears, i.e., the shift path is not impeded by the gaiter on the gear lever, by the bellows beneath (black rubber boot), or by the shift level bearing.
If the aforementioned steps were performed without correcting the complaint, then the clutch hydraulic system must be checked for the presence of air in the system. If the hydraulic system is contaminated by air, the clutch pedal feels very spongy when depressed (particularly in the first half of the pedal travel). In addition, the clutch engagement point would be very low down when the clutch pedal is released ('clutch engages immediately after release').If you suspect air in the clutch hydraulic system, the clutch hydraulics must be bled in accordance with the Repair Instructions and then transmission gear engagement must tested.
If the problem still persists, then continue with the following procedure:
Engine running at idle speed
Depress the clutch pedal.
Attempt to engage the gear which is difficult to select from the Neutral position. If the gear is difficult to engage, hold the gear selector lever at the point of resistance (approx. half way along the shift path) with a steady, light force.
When pressing the gear selector, switch off the engine. If the gear can now be fully engaged (i.e., the gear lever slides into the end position without any further/additional pressure), then the clutch mechanism is probably not disengaging properly.
If the gear lever remains at the point of resistance, the root cause may be in the gearbox, the external gearshift mechanism, or in the mechanical components of the clutch system.
Remove the gearbox.
During the removal of the transmission, the proper operation of the external gearshift mechanism (external selector rod, selector rod joint, selector arm, selector arm bearing, etc.) must be checked and replaced if found defective.
-
Check whether the two Dowel pins (sleeves #1, 2) are fitted between the engine and the gearbox. The lack of adapter sleeves may cause a harsh gear engagement.
-
Check the tapered splines on the gearbox input shaft for corrosion or dirt.
-
Remove the clutch pressure plate assembly and place the clutch disc onto the tapered splines to check whether it can slide easily on the shaft without resistance (binding/catching).
If the tapered splines are found to be contaminated and/or corroded, or the clutch disc jams when moved on the splines, proceed with the cleaning and lubrication procedure from step #16. -
Check the pilot bearing and replace if necessary.
-
Check ball pin #6 (counter support for the release lever) and wire clip #5 for wear and firm seating, and replace if needed.
-
Check guide sleeve #7 for abrasion or damage. If there is major abrasion or entrenchment, the sleeve must be replaced.
Note: bare points on the sliding surface of the guide sleeve are normal during usage of the gearbox. The guide sleeve is Teflon-coated and the coating can be polished off over time. -
The surface rust deposits on the flexible tongues of the clutch pressure plate, on the release bearing, and on the guide sleeve do not have any negative effect on the disengaging behavior of the clutch, and should be a deciding factor when condemning the clutch assembly for replacement.
-
Check the dual-mass flywheel for leaks. A small amount of grease leaking from the flywheel does not have an adverse effect on the ease of gear shifting. The dual-mass flywheel needs to be replaced only if an excessive amount of leakage is found, which may also lead to contamination of the clutch disc surface.
-
Check the engine and the gearbox for traces of oil and/or transmission fluid leaks, and repair if needed.
-
Thoroughly clean the tapered splines on the gearbox input shaft and in the hub of the clutch disc.
-
Check the clutch for wear and replace if needed.
-
Grease the tapered splines on the gearbox input shaft with 'Esso UNIREX S2 grease (P/N 83 23 9 416 138), using the following steps:
Insert the grease scraper ring (P/N 21 220/240) on input shaft #1 until it reaches the edge of the guide sleeve.
Apply the grease evenly with a brush to the sides and the base of the splines, as far as the scraper ring.
Remove the grease scraper ring.
Also coat the shaft journal with a thin layer of UNIREX grease.
Note:
The guide sleeve in a 6-speed gearbox are Teflon-coated and must not be greased on the sliding surfaces.-
Lubricate the release lever:
On the 6-speed transmissions equipped with the release module (release lever and bearing integrated into one component, introduced since 06/07), grease should not be applied at the sliding surfaces (# 1 and # 2). Small amounts of grease should be placed at the contact points with the slave cylinder actuating shaft and the ball pin (opposite ends of the lever). -
The release lever lubrication points for vehicles produced prior to 06/07 (separate from the release bearing) are indicated in the illustration (F–friction surfaces)
-
The gearbox should be replaced in the following cases:
No defects were found in the external gearshift mechanism.
The gearbox input shaft was clean (not contaminated).
The lubrication on the tapered splines was still present.
The clutch disc could be moved freely on the tapered splines.
The adapter sleeves and clutch mechanical and hydraulic systems did not show any signs of damage or malfunction.
- If the gearbox is replaced, the lubrication specifications as described in point 16 must also be followed. The new Dowel sleeves must be fitted between the engine and transmission.
WARRANTY INFORMATION
For information only -
-
Θεέ μου τι τραγική μετάφραση.... περιμένεις να αντέξουμε να το διαβάσουμε και να προπσθήσουμε να βγάλουμε νόημα....;;;
-
Καλύτερα θα ήταν Δημήτρη να παρέθετες την αυθεντική πηγή,καθώς συνήθως τέτοιες αυτόματες μεταφράσεις είναι τελικά στο αποτέλεσμά τους ανούσιες!
Τώρα θα ήθελα να ρωτήσω κάτι άλλο...
Λίγο παραπάνω περιέγραφα ένα ζήτημα που μου προέκυψε με το λαμπάκι διαχείρισης του κινητήρα!Για να υπενθυμίσω λιγάκι το συμπέρασμα ήταν οτι ο εγκέφαλος στιγμιαία διέγνωσε πρόβλημα με την ποσότητα εισερχόμενου αέρα!Έσβησε μόνο του,δεν ξαναναψε έκτοτε ,αλλά...σήμερα παρατήρησα οτι η κατανάλωση βάσει board computer έχει ανέβει! Το μηδενίζω διαρκώς και τεστάρω με διάφορους τρόπους οδήγησης! Κατέληξα ότι δείχνει περίπου 1,5lt/100km παραπάνω (πάνω από 8,5 δηλ μέση μετά από αρκετά χλμ)!Θα το δω λίγο ακόμα και θα υπολογισω φυσικά και πραγματική κατανάλωση στο επόμενο γέμισμα στο βενζινάδικο!
Πιστεύετε όμως οτι μπορεί να έχει σχέση με το θέμα με το λαμπάκι; -
Συγνωμη εχετε δικιο χαλια μεταφραση..ειπα μπας και ηταν πιο ευκολο να διαβαστει αλλα μαλλον χειροτερα ηταν..γι αυτο και εγω το αλλαξα με το αγγλικο κειμενο..Τωρα κατι αλλο εχει δοκιμασει κανεις καποιο βελτιωτικο καυσιμου απο αυτα που λενε πως καθαριζουν τα μπεκ βελτιωνουν την καυση καθαριζουν την αντλια πετρελαιου κ.τ.λ επεσε στα χερια μου ενα της REDEX και διαβασα απο πισω τι εγραφε και μου τραβηξε το ενδιαφερον..
-
τι επαθε βρε παιδια το thread? ακρα του ταφου σιωπη ? που πηγε η χ3 , μας εφαγε το Q5 ? GTZ που χαθηκες ?
-
Εγω εδω είμαι...
Ωστόσο αν δεν έχω κάποιο,άξιο λόγου,νέο δεν γράφω.
Οι υπόλοιποι κάτοχοι Χ3 δεν εχουν τίποτε να μας πουν?P.S.
Βασικά αυτόν τον καιρό ασχολούμαι με την Laguna... -
Μετά απο αρκετο ψαξιμο άλλαξα την Τρίτη που μας πέρασε ελαστικα!Κατέληξα στα Continental CrossContact UHP στη διασταση που ήδη είχα (235/55/17) ,μετά απο 50000χλμ με τα Michelin Latitude HP Tour....Ξεκινάω με χαρά την πρώτη μου βολτιτσα και βρέθηκα αντιμέτωπος με αυτό που δεν περίμενα....!
Θόρυβος....! Απερίγραπτα νεύρα!
Σε τεστ στο διαδίκτυο αθόρυβο http://www.autoexpress.co.uk/products/p ... _test.html .Από την άλλη η Continental γενικά έχει παράδοση ήσυχων ελαστικών...Στο δε site της σε κάποια από τα test results για το UHP το αυτοκινητο δοκιμής ήταν η Χ3 http://www.conti-online.com/generator/w ... bNr=2.html !Και έτσι ,ένω τόσα χρόνια ο θόρυβος των ελαστικών ήταν κατι που ακουγα μόνο σαν περιπτωσιολογία ξαφνικα να σου το να γίνεται και δική μου περίπτωση...!
Πιο συγκεκριμενα από τα 40Km/h αρχίζει ένα βουητό με μια ήπια δόνηση η οποία μεγιστοποιείται γύρω στα 90 (μετά αρχίζουν φυσικά να αυξάνονται και οι άλλοι θόρυβοι).Στις στροφές δε, σε αυτό το εύρος ταχύτητας ο θόρυβος αυξάνει ακόμα περισσότερο!
Επιστρέφω την επομένη στο λαστιχά και τον πηγαίνω αμέσως μια βόλτα για να αποφύγω τις στερεότυπες ερώτησεις και αυτόματες απαντήσεις-δικαιολογίες που δίνουν όταν παραπονεθείς για κάτι (είναι φαρδια,είναι σκληρά,είναι άστρωτα,είναι,είναι κτλ)...!Εκπλήσσεται και αυτός και παρόλο που το αναγνωρίζει με παροτρύνει να αποκλείσουμε την περίπτωση βλάβης στα ρουλεμάν!Το πηγαίνω στην BMW,το δοκιμάζουν,λάστιχα μου λένε καιι αυτοί...!Μόλις γύρισα από ένα διήμερο στο Καρπενήσι ποντάροντας στην τελευταία ελπίδα που είχα και είχε να κάνει με το στρώσιμο!Δυστυχώς τίποτα...!Έχει χαλάσει αφάνταστα η ποιότητα κύλισης...και μαζί μ'αυτό και η διάθεση μου, σε βαθμο που αναπολώ τα παλια λάστιχα έστω και φθαρμένα.
Περισσότερα νέα από αύριο...! -
καλα γιατι εφυγες απο τη michelin? να τα πας πισω και να ζητησεις το diamaris
-
Γεια σας ποια η διαφορα σε θορυβο αναμεσα στα scorpion kai ta latitud .τωρα φοραω τα scorpion απο τη μανα τους δεν μπορω να πω οτι ειναι θορυβώδη αλλα ουτε και αθορυβα (μαλιστα στην αρχη που ειχα πρωτοπαρει το Χ3 με ενοχλουσε λιγο ο θορυβος μια και ειχα πριν πιο αθορυβο αμαξι αλλα οχι suv και το απεδωσα εκει) δεν εχω συγκριση,γιαυτο ρωταω αν τα ειχε καποιος και τα δυο.Κατα τα αλλα τα scorpion τα εχω ευχαριστηθει 30000 xlm.
-
Κατι αλλο τωρα,μου παρουσιαστηκε διαροη λαδιων στο σαζμαν (αυτοματο Χ3 ),αλλαξαμε φλαντζα και για την ωρα οκ 2-3 μερες εχει.Προβληματιζομαι στο οτι μου εβαλαν τα ιδια λαδια ,μια και αυτα ειναι για μια ζωη ,και αν και καποια χυθηκαν στο ανοιγμα του καπακιου του και αλλα οταν τα ξαναβαλανε μεσα .Συνολικα σε 3λιτρα που τα υπολογισα περιπου να χυθηκε ενα ποτηρι ,ολα στο περιπου.Ο τεχνικος μου ειπε οτι δεν υπαρχει προβλημα και οτι βαζουν παραπανωκαι κατι τετοια.Παντως απο το σημειο που τα εβαζε δεν μπορούσαν να μπουν παραπανω γιατι στην τελευταια μπουκαλα ενεσης που εβαλε λιγο πεταχτηκε εξω ,και εβαλε γρηγορα την ταπα για να μην τρεξει αλλο.Οταν τον ρωτησα πως οι αυστριακοι το εχαν γεμισει παραπανω μου ειπε οτι πιεσαν δυνατα αυτη την μπουκαλα -ενεση και εκλεισαν γρηγορα την ταπα .Τι λετε ποια η γνωμη σας.Τον τεχνικο παντως τον πιστεψα και νομιζω (1η φορα πηγα εκει) οτι ξερει καλα το αντικείμενο εξαλλου θα μπορουσε να το ειχε αποσιωπησει γιατι δεν φαινοταν οτι εχανε εσταζε ,δακρυζε καλυτερα σε ενα πλαστικο καλυμα που εχει κατω απο το σαζμαν και δεν ειχε καμοια ενδειξη στο ταμπλο.Το ειπε ομως και το περασαμε στην εγγυηση που εληγε σε 2 μερες
-
Η τρύπα είναι σε τέτοιο ύψος ώστε να λειτουργεί και σαν υπερχείλιση.... ακριβώς για να μην βάλεις παραπάνω. Δεν έχεις λόγο να το ζορίσεις. Αν είσαι σίγουρος ότι έχει χαθεί περισσότερο από όσο χώρεσε τότε πρέπει αφού δουλευτεί λίγο να ξαναελέγξεις τη στάθμη. Με το δούλεμα πάει στον μετατροπέα ροπής (φαντάσου το σαν ένα ξεχωριστό λαδοδιαμέρισμα που επικοινωνεί μόνο όταν λειτουργεί η αντλία του κιβωτίου) οπότε θα φανεί αν έχει πέσει η στάθμη.
Γενικά με τα αυτόματα της BMW το λάδι είναι ολίγον ιστορία. Εκτός του ότι είναι πανάκριβο (αν βάλεις το κανονικό και δεν βάλεις πολλά άλλα που το καλύπτουν) κανονικά πρέπει να το ελέγχεις με βάση και τη θερμοκρασία κλπ.
Δεν πρέπει να σε στεναχωρεί που δεν το αλλάξανε, αυτό προβλέπεται, να ξαναβάλουν το ίδιο. Παρόλα αυτά θα σου πρότεινα σε κάποια στιγμή κάθε 80-100.000χλμ να αλλάξεις τα λάδια (όσα μπορείς εύκολα, είναι δύσκολο να αλλάξουν όλα, αυτό που λέω πιο πριν για το ξεχωριστό χώρο) και φίλτρο (υπάρχει και φίλτρο στο κιβώτιο) με ταυτόχρονο καθάρισμα των ρινισμάτων από τα σχετικά μαγνητάκια και αλλαγή στεγανοποιητικής τσιμούχας. -
Δυστυχώς τα νέα δεν ειναι και πολύ ευχαριστα...Θα έλεγα καλύτερα ότι είναι μάλλον μπερδεμένα!
Το πρόβλημα εστιάστηκε μετά από πολλές δοκιμες με διαφορετικές πιέσεις και μετατοπίστηκε από τα λάστιχα στο...δεξιό ρουλεμάν!Όχι ακόμα οριστικά γιατί αυριο θα επισκεφτω την τοπική BMW!
Το περίεργο είναι πως η ίδια BMW μου είπε πως δεν υπήρχε τέτοιο πρόβλημα τουλάχιστον μεχρι την Παρασκευή όπως έγραψα και χθες!Η αλήθεια είναι πως με το αυτοκίνητο στη ράμπα ο δεξιός τροχός ακούγονταν περίεργα όταν γυρνούσε σήμερα,κάτι που δεν έκανε στο συνεργείο της BMW!Να υποθέσω ότι επιδεινώθηκε μεσα στο τριήμερο;Δεν ξέρω!Θα δείξει αύριο!Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι πώς συνέπεσε με την αλλαγή των ελαστικών... Τελοσπάντων!Αύριο ελπίζω να εχω περισσοτερα στοιχεια!Ο λόγος που έφυγα από την Michelin είναι κατά πρώτον ότι απο την πρώτη στιγμή δε με άφησε καθόλου ευχαριστημένο στο βρεγμένο και κατά δεύτερον αυτή η μέτρια τελικά αποδοση σε όλες τις δοκιμασίες στο βωμό της φιλικότητας, της χιλιομετρικής απόδοσης και του χαμηλου θορυβου!(υποκειμενικά μιλώντας πάντα).Όσον αφορά το Diamaris είναι 100% ασφάλτινο;Γιατί τουλάχιστον το Continental δίνει και ένα 5% για offroad κατι που με εκανε να το συγκρίνω με το Latitude Tour HP που είχα!
Τέλος για το φίλο που ρωτά για scorpion str και latitude tour, αναφερω την προσωπικη μου εμπειρια κάποιες σελίδες πισω!Αν ωστόσο ενδιαφέρεσαι μόνο για το θόρυβο θα έλεγα οτι δεν υπηρχε αισθητη διαφορά τουλάχιστον όσο τη θυμαμαι!Λίγο πιο ήσυχα ίσως τα michelin αλλα και πάλι δε θυμαμαι να με ενοχλουσε καθόλου ο θόρυβος με τα str!Ανεπαίσθητη διαφορά κατά τη γνώμη μου!
-
ευχαριστω για τις απαντησεις κυριοι.οNyx ετσι ακριβως εκαναν στο συνεργειο,δηλ. αφου γεμισε μια φορα και ξεχυλησε εβαλε μπροστα τη μηχανη με ανοιχτη ταπα στο σαζμαν αλλαξε 2-3 φορες ταχυτητα και εβαλε το υπολοιπο περιπου μισο λιτρο ακομα,οσο για το φιλτρο το πλυναμε μαζι και τα μαγνητακια που λες που κρατανε τα ρινισματα.Βλεπω το κατεχεις το αντικειμενο,νομιζω οτι μου εκανε καλη δουλεια.[ομως δεν καταλαβαινω πως ειχε τοσο λαδι μεσαπως το βαλανε εξ αρχης ενω εμεις δεν μπορουσαμε να βαλουμε παραπανω ]
-
Τέλος στην ταλαιπωρία με το θόρυβο...με ανάμικτα όμως συναισθήματα!
Αφού ξαλάφρωσα από 380 ευρώ (ποιος τα χρειάζεται άλλωστε τώρα τα παραπάνω χρήματα;;;)...άλλαξα τα ρουλεμάν των μπροστινών τροχων και το ...τρακτέρ έγινε ξανά αυτοκίνητο!
Όλα πολύ καλά και πάλι λοιπόν, και νομίζω θα ήταν άδικο να μην αναφέρω πως τα Continental όχι μόνο φανηκε ότι είναι τελικά αθόρυβα αλλά οτί είναι και πολύ καλά στο βρεγμένο!Μετά από 80 χλμ σε πολύ δυνατή ως καταρρακτώδη βροχή το φρενάρισμα,το κράτημα και γενικότερα η ασφάλεια που μου ενέπνεαν ήταν ασύγκριτα καλύτερη σε σχέση με τα προηγούμενα ελαστικά ακόμα και όταν εκείνα ήταν καινουρια!
Όπως και να είναι όμως ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω πώς συνέπεσε να βγουν 'εκτός' και τα δύο ρουλεμαν ταυτόχρονα ,τόσο νωρις (103000 χλμ) και μάλιστα με την αλλαγή των ελαστικών...!Μήπως να παίξω κανένα λόττο;
-
Πάντως κι εγω έχω την εντύπωση οτι έχω θόρυβο απο ρουλεμάν απο το τέλος του καλοκαιριού.Το πήγα μάλιστα τότε στο συνεργείο όντας απορημένος απο ένα θόρυβο που έμοιαζε με αυτον των ελαστικών (μάλιστα τοτε είχα τα καλοκαιρινά επάνω).Κάναμε μια βόλτα με το μάστορα και μου λέει οτι 'αυτο που ακούς είναι θόρυβος ελαστικών'.Για να πω την αλήθεια δεν είχα προσέξει τέτοιο θόρυβο παλιότερα,αλλά υπέθεσα οτι τα λάστιχα σκλήρυναν με τη ζέστη του καλοκαιριού και απο την άλλη επειδη οδηγούσα την αθόρυβη σε αυτο τον τομέα Laguna για αρκετό καιρό,οτι τελικά είχε δίκιο ο μάστορας.Στη συνέχεια έβαλα τα χειμερινά που ούτως ή άλλως έχουν λίγο θορυβάκο,οπότε και δεν έδωσα συνέχεια στο θέμα.Για να δούμε όμως... .Μήπως τότε τελικά είχα δίκιο?
Τελικά πώς ανακαλύφθηκε πρόβλημα στο ρουλεμάν;
Γυρισε τον τροχό ελεύθερα με το αμάξι σηκωμένο και άκουσε ασυνήθιστο θόρυβο; -
Πρώτα το οδήγησαν!Εξαρχής μου αναφέρανε ότι πρόκειται για ρουλεμάν αλλά το ανέβασαν και στη ράμπα.Εκεί με 2α άφησαν τους τροχούς να περιστραφούν ελεύθερα και κατόπιν με ακουστικά ακούγανε κάθε ρουλεμάν ξεχωριστά!Έτσι καταλήξανε στα μπροστινά!Το δεξιό περισσότερο απο το αριστερό,αλλά τα άλλαξα και τα δύο!
Στο λαστιχά πάντως η διαδικασία ήταν πιο...κλασική!Με γρύλο σήκωνε και γύριζε έναν έναν τους τροχούς και ο προβληματικός πραγματικά ακουγότανε πολύ 'γρατσουνιστά'!Τώρα όμως...
-
μου κολλησε για 3η φορα μπεκ βενζινης το οποιο ευκολα με τον τροπο που μου χε δειξει τη 2η φορα το παληκαρι του mobile ξεκολλησα μονος...σας εχει τυχει?πηγα ν αγορασω καθαριστικο βενζινης απο την αντιπρ.που παραμελησα τη 2η φορα να βαλω οπως μου ειχαν πει,κι ο υπαλ.ανταλλακτικων.μου ειπε οτι τρεχει ανακληση...μετα απο ελεγχο στο πι-σι του ειπε οτι ανακληση εχουν μονο τα f/l...γνωριζετε τπτ?
-
Tαξίδεψα το Σάββατο με ένα χ3 diesel ως συνοδηγός. Μου άρεσε.
BMW Χ3 (Ε83)