-
Ελα μωρέ...
Εγω δεν μετανοιώνω για τίποτε...Κάθε πράγμα το παίρνω όταν γουστάρω.Αμα ειναι να περιμένω κάθε φορά τις ευκαιρίες θα μένω στο περίμενε...Οταν πηρα τη δικιά μου έβγαινε ακόμα το μοτέρ των 150 ίππων.Μετά ήλθε η facelift με άλλο διάκοσμο,άλλο DSC,μετά βγηκε το μοτέρ των 177 ίππων,μετά ήλθε η οικονομική κρίση,μετά οι εκπτώσεις...και πάει λέγοντας.Σε λίγο καιρό θα αλλάξει μοντέλο η Χ3...και τι έγινε;
Εχω Χ3 απο ο 2006,την πήρα 54000 και δεν μετάνοιωσα στιγμη που δεν την πήρα πιό αργά ωστε να πάρω κάποιο απο τα μεταγενέστερα βελτιωμένα μοντέλα ή να επωφεληθω των ευκαιριών...
Αν την έπαιρνα τωρα,θα ειχα χάσει 3 χρόνια οδηγικής απόλαυσης της Χ3...
Κάθε πράγμα στον καιρό του λοιπόν... -
Λίγα λόγια για τα Latitude Tour HP...μετα απο 700 χλμ.
Αθορυβα και άνετα.Σε σχέση με τα χειμερινά δεν ειδα διαφορές στο τιμόνι...Σε βροχή δεν τα ειδα ακόμα,μιας και δεν έβρεχε αυτες τις μέρες.
Εχω την εντυπωση όμως οτι μειώθηκε αρκετά η αντισταση κύλισης.Η μέση κατανάλωση με ταχυτητες πάνω απο 140 και με αρκετά τελικιάσματα ήταν 9.0lt στα 100km.(με 54λιτρα έκανα 601 χλμ).Κάτι άλλο που συνηγορούσε για την μικρή αντισταση κύλισης ήταν η υψηλή τελική που πετύχαινε ευκολα το αυτοκίνητο.Στα GPS ειδα 208 χλμ/ώρα και στο κοντερ κάπου 215 σε ευθεια με μηδενική κλίση (στην ευθεια πριν το '90' στην άνοδο προς Λαμία).Υπήρχε μάλιστα και ένας 'γρηγορος' με RX8 που μάλλον εξεπλάγη δυσάρεστα με τις ταχυτητες που έπιανε το... 'τζιπ' -
καλημερα!
Θα ηθέλα την γνώμη σας στο θέμα λαστιχα, εχω X3 2.0 2006 που φοραγε michelin 235/55/17 τα οποία εχουν φθαρθεί και θέλουν άλλαγμα.
τα θέλω περισσότερο για άνεση και ασφάλεια στη άσφαλτο και μετά για χιόνι, δεν κάνω κάποια ιδιαίτερη χρήση off road.
ποιές είναι οι προτάσεις και οι εμπειρίες σας?
ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων
-
Χαιρετε!
Σχετικά με το ζήτημα των ελαστικών κε Λεφάκη η προσωπική μου εμπειρία με την Χ3 αφορά δύο σετ ελαστικών!Το πρώτο ηταν το εργοστασιακά τοποθετημένο Pirelli Scorpion STR το οποίο κρατησα για 50000 χιλιομετρα και το δεύτερο με το οποίο εχω κανει αλλα 35000 χιλιομετρα ως τώρα ειναι το Michelin Latitude TourHP!Και τα δυο σετ 235/55/17.Τα επόμενα λοιπον αφορουν συγκριτικά συμπεράσματα κατα την προσωπικη μου κρίση...
Πρώτον και κύριον και τα δύο ειναι ασφαλέστατα όπως και κάθε μάρκα πιστεύω στις μέρες μας.Οι διαφορές εντοπιζονται σε επιμέρους αποδόσεις οι οποίες μπορεί να ενδιαφερουν κάποιον περισσοτερο απο καποιον άλλον!Για παράδειγμα η πρώτη διαφορα που εντοπισα αναμεσα στα δυο ηταν οτι το Michelin εδινε μια αισθηση πιο άνετου και ήσυχου ελαστικού αλλά οχι τόσο άμεσου ή sportive αν θέλετε(στα πλαισια βεβαια ενος SAV)!Έτσι πιστευω οτι με το Pirelli είχα μια πιο συμμετοχική οδηγηση ενώ το Michelin μου επέβαλε έναν πιο χαλαρό τρόπο οδήγησης!Θαρρώ επισης οτι το PIrelli φρεναρε καλυτερα ενώ το Michelin εδινε λιγα περισσοτερα χιλιομετρα ως αυτονομία!Το μόνο ενοχλητικό μειον στα τελευταία ηταν πιστευω η σχετικα ευκολη και γρηγορη υδρολίσθηση!Εμπειρια σε χιόνι δεν έχω αλλα σε χώμα και τα δυο φάνηκαν ανθεκτικά και διασκεδαστικα!Κλείνοντας θα ανέφερα οτι μάλλον το τριτο σετ δε θα ηταν Michelin ενω αν δεν είχα άλλη επιλογη θα ξαναέβαζα το Pirelli!Τέλος ρίξτε και μια ματια στο Ιντερνετ καθώς και στα δύο τευχη του AutoBild 4x4! -
Πριν λίγες μέρες άλλαξα τακάκια (4άδα)...
109 ευρώ τα μπροστινά 110 τα πίσω συν το ΦΠΑ.260 ΕΥΡΩ η τετράδα!!! + λάδια,+ φίλτρο λαδιού+ ροδέλλες+εργασία+200 ευρώ βάψιμο η πίσω δεξιά πόρτα (την χτυπησε η γυναίκα μου στο πάρκιγκ) + 45 ευρώ το πλαστικό του φτερού που τσακισε=730 ευρώ!!!!!
Ολα νορμάλ αλλά τα τακάκια πανάκριβα!!!Απο δω και πέρα τέρμα το φρένο με το πεντάλ!!!Θα φρενάρω με άγκυρα... -
se forfour που εβαλα εκτος εξουσιοδοτημενου για φθηνα μου πηραν 90+90=180 ευρω τετραδα...
δεν τολμησα να ρωτησω στο εξουσιοδοτημενο(εκτος αν πιαστηκα κοροιδο...)σιο χ3 πρεπει να πληρωσα περσι στον Ηρακλη(θεσσαλονικη)140 ε περιπου τετραδα... -
Δεν το φαντάστηκα οτι θα πλήρωνα τόσο...
Επρεπε να βάλω μια 4άδα aftermarket ΕΒC εκτός εξουσιοδοτημένου να τελειώνω...
Τουλάχιστον θα είχα γλυτώσει ένα 100άρικο!!! -
Καλησπέρα,
Σήμερα το απόγευμα ξεκίνωντας από Σπάρτη για Θήβα, όλα πήγαιναν καλά στις πρώτες ανηφόρες μέχρι το πρώτο χωριό(περίπου 10κμ). Στην πρώτη ευθεία λοιπόν βγήκα να προσπεράσω τον προπορευόμενο όμως μάταια.Μετά τις 3000σαλ το αμάξι μουλάρωσε. Μου κόπηκαν τα πόδια, δεδομένου την περιπέτεια που έιχα περάσει λίγο καιρό πριν με την αντικατάσταση του φίλτρου σωματιδίων. Τουλάχιστον τώρα δεν έιχε μουλαρώσει τελείως όπως τότε.Προχώρησα μέχρι τη Τρίπολη, έβαλα καύσιμο και βγήκα εθνική. Τότε λοιπόν θυμήθηκα το φίλο GTZ που έιχε αντιμετωπίσει το ίδιο πρόβλημα με το μπούκωμα του φίλτρου σωματιδίων. Το δούλεψα σχεδόν μέχρι την κόρινθο με πιο μικρή σχέση και πολλές στροφές. Αυτό ήταν!!!!το φίλτρο ξεμπούκωσε το αμάξι πέταγε και η καρδιά μου πήγε στη θέση της.
ΥΓ Η αλήθεια έιναι ότι τις προηγούμενες μέρες είχα κάνει πολλά χλμ με μικρές ταχύτητες, πολλές εναλλάγες και πολύ κοντινές διαδρομές.
-
Σπαστικο αυτο.Δεν σου βγαζει καποια ενδειξη οταν 'μπουκωνει' για να σε προειδοποιεί;
-
Προφανώς για τα νορμάλ αυτοκίνητα, δηλ. για αυτά που δεν έχουν ΄
βελτίωση(παραλλ.εγκεφαλο), το μπούκωμα δεν εμφανίζεται πότε.
Οπότε ο κατασκευαστής δεν κρίνει απαραίτητο να βάλει μια τέτοια ένδειξη για μια δυσλειτουργία που φυσιολογικά δεν πρόκειται ποτέ να συμβεί. -
'Αυτό το φαινόμενο με το DPF και το μπούκωμα, είναι κλασικό πρόβλημα που παρουσιάζουν 'ερασιτεχνικές' βελτιώσεις στα BMW, όχι από μεγάλους βελτιωτικούς οίκους που ξέρουν.....'
Τάδε έφη προϊστάμενος συνεργείου στην εδώ αντιπροσωπεία, όντας κατά των βελτιώσεων στα BMW.....
-
Ετσι πίστευα και γω μέχρι τώρα, ότι το πρόγραμμα της schnitzer δεν θα έιχε τέτοια προβληματα.
Γιαυτό και το ακριβοπλήρωσα για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο.Παραμύθια λοιπόν όλα αυτά ίδια είναι απλά αλλάζει το περίβλημα και το λογότυπο του κατασ/στη.Τελικά το ιδανικότερο θα ήταν να πληρώσω κάτι παραπάνω, να πάρω τον 3λιτρο diesel, να έχω πολύ καλύτερες επιδόσεις με το ίδιο αμάξωμα χωρίς να χρειάζεται να κάνω μαιμουδιές.
Στερνή μου γνώση να σ'είχα πρώτα που λέει και ο λαός. -
Ο χρήστης sters έγραψε:
Ετσι πίστευα και γω μέχρι τώρα, ότι το πρόγραμμα της schnitzer δεν θα έιχε τέτοια προβληματα.
Γιαυτό και το ακριβοπλήρωσα για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο.Παραμύθια λοιπόν όλα αυτά ίδια είναι απλά αλλάζει το περίβλημα και το λογότυπο του κατασ/στη.Τελικά το ιδανικότερο θα ήταν να πληρώσω κάτι παραπάνω, να πάρω τον 3λιτρο diesel, να έχω πολύ καλύτερες επιδόσεις με το ίδιο αμάξωμα χωρίς να χρειάζεται να κάνω μαιμουδιές.
Στερνή μου γνώση να σ'είχα πρώτα που λέει και ο λαός.Κάτι τέτοια Post διαβάζω και ξεχνάω το θέμα βελτίωσης για το δικό μου.......
-
Προφανώς το πρόγραμμα της Schnitzer δινει πολύ καύσιμο σε όλο το εύρος των στροφών και το μοτέρ μπουκώνει γρήγορα αν κινείσαι εντός πόλης.
Ευτυχώς με το p-box της Steinbauer έχω τηλεχειριστήριο και μέσα στην πόλη το βγάζω off.Βέβαια για να λέω και την αλήθεια,έχω 8 μήνες να το βγάλω off,απλά εντός πόλης κινούμαι χαλαρά μέ λίγο γκάζι και πραγματικά το φίλτρο δεν ξαναμπούκωσε ποτέ.Εχω ακούσει επίσης οτι το πετρέλαιο με μεγάλη περιεκτικότητα σε θείο μπουκώνει πιό εύκολα το dpf φίλτρο,οπότε προτιμάτε πετρέλαια απο εταιρείες με καλύτερες προδιαγραφές (υποθέτω οτι το v power diesel είναι κάτι τέτοιο). -
αυτά δεν εχουν κουμπάκι όπως στα ΣΕΑΤ να το κόβεις μέσα στην πόλη?
-
Στις 93000 χιλιόμετρα πλέον και ενώ όλα βαίνουν γενικά καλώς η μαλακή αίσθηση από τη φθορά των αμορτισέρ αρχίζει να ενοχλεί αρκετά.Το αυτοκίνητο δεν εμπνέει το ίδιο πλέον στην είσοδο των στροφών με αρκετά χιλιόμετρα,είναι πιο επιρρεπές στους πλευρικούς ανέμους,και ενώ στην κίνηση με λίγα χιλιόμετρα έχεις την αίσθηση ότι είναι πιο άνετο,το όποιο όφελος φαίνεται να εξανεμίζεται με την αυξηση της ταχύτητας στα αμέσως επόμενα δευτερόλεπτα.
Φτάνει λοιπόν ο καιρός για την αλλαγή τους σιγά σιγά...
Έχει αλλάξει κανείς από το forum αμορτισέρ μέχρι στιγμής;Πώς βλέπετε την τοποθέτηση μη εργοστασιακών ως επιλογή; -
Ειμαι στα 51000 χλμ και δεν φαινεται να υπάρχει ακόμα πρόβλημα στα αμορτισέρ.Το αμάξωμα ελέγχεται πολύ καλά σε όλες τις περιπτώσεις και η ανάρτηση παραμένει σφιχτή χωρις να υποφέρει η άνεση. Με δεδομένη την πολύ καλή απόδοσή τους λοιπόν αλλά με τη μεγάλη διάρκεια ζωής τους δεν θα τα άλλαζα με κάτι άλλο.Εδω η BMW δείχνει να ξέρει πολύ καλά τι έχει βάλει σαν πρώτη τοποθέτηση και αλλάζοντας με κάτι aftermarket ενδεχεται ο αρχικός πετυχημενος συνδυασμός κρατήματος/σπορτιφ συμπεριφοράς/άνεσης να πάει περίπατο...
Λογικά η τιμή τους θα είναι τσουχτερή πάντως... -
Μετά από μια μικρή έρευνα αγοράς γύρω από τα αμορτισέρ προκύπτουν τα ακόλουθα αξιοπερίεργα...
Εργοστασιακά αμορτισέρ της BMW 757€ +300 παρά κάτι η τοποθέτηση...
Sachs για Χ3 350€ με τοποθέτηση...
Βoge για Χ3 500€ με τοποθέτηση...
Και Bilstein για X3 750€ με τοποθέτηση...
Καλό εύρος διακύμανσης στις τιμές σαν μια πρώτη παρατήρηση!Ωστόσο το πράγμα αρχισε να περιπλέκεται όταν ρώτησα τον υπάλληλο της BMW ποια αμορτισέρ χρησιμοποιεί η εταιρεία στα αυτοκίνητά της και η απάντηση που έλαβα ηταν τα...Sachs!Σε ακόλουθη ερώτησή μου εάν τα aftermarket Sachs είναι τα ίδια με τα εργοστασιακά μου απάντησε πως δεν γνωρίζει!Την ίδια απάντηση έλαβα και από τον 'αμορτισερά' περίπου,με μόνη έξτρα διευκρίνηση οτι κάθε εταιρεία φτιάχνει τα αμορτισέρ της ειδικά για το κάθε αυτοκίνητο!Τέλος μια αναζήτηση στο διαδίκτυο με οδήγησε σε κωδικούς της Sachs που αντιστοιχουν σε κάποιους εργοστασιακούς κωδικούς...δηλαδή πρέπει να αναζητησω κωδικούς στην αντιπροσωπεία μήπως και καταλήξω κάπου...
Σαν επιθυμητή επιλογή να αναφέρω οτι προτιμώ την εργοστασιακή,συμφωνώντας μαζί σου GTZ για τη χρυσή τομή που εξασφαλίζει αυτή!Αν όμως μιλάμε για το ίδιο Sachs αμορτισερ δε φαντάζει εξαιρετικά δελεαστικο το όφελος των 700€;
Μπορεί κανείς να με διαφωτίσει; -
Ο χρήστης docoupe έγραψε:
Μετά από μια μικρή έρευνα αγοράς γύρω από τα αμορτισέρ προκύπτουν τα ακόλουθα αξιοπερίεργα...
Εργοστασιακά αμορτισέρ της BMW 757€ +300 παρά κάτι η τοποθέτηση...
Sachs για Χ3 350€ με τοποθέτηση...
Βoge για Χ3 500€ με τοποθέτηση...
Και Bilstein για X3 750€ με τοποθέτηση...
Καλό εύρος διακύμανσης στις τιμές σαν μια πρώτη παρατήρηση!Ωστόσο το πράγμα αρχισε να περιπλέκεται όταν ρώτησα τον υπάλληλο της BMW ποια αμορτισέρ χρησιμοποιεί η εταιρεία στα αυτοκίνητά της και η απάντηση που έλαβα ηταν τα...Sachs!Σε ακόλουθη ερώτησή μου εάν τα aftermarket Sachs είναι τα ίδια με τα εργοστασιακά μου απάντησε πως δεν γνωρίζει!Την ίδια απάντηση έλαβα και από τον 'αμορτισερά' περίπου,με μόνη έξτρα διευκρίνηση οτι κάθε εταιρεία φτιάχνει τα αμορτισέρ της ειδικά για το κάθε αυτοκίνητο!Τέλος μια αναζήτηση στο διαδίκτυο με οδήγησε σε κωδικούς της Sachs που αντιστοιχουν σε κάποιους εργοστασιακούς κωδικούς...δηλαδή πρέπει να αναζητησω κωδικούς στην αντιπροσωπεία μήπως και καταλήξω κάπου...
Σαν επιθυμητή επιλογή να αναφέρω οτι προτιμώ την εργοστασιακή,συμφωνώντας μαζί σου GTZ για τη χρυσή τομή που εξασφαλίζει αυτή!Αν όμως μιλάμε για το ίδιο Sachs αμορτισερ δε φαντάζει εξαιρετικά δελεαστικο το όφελος των 700€;
Μπορεί κανείς να με διαφωτίσει;Αναμφιβολα αν πρόκειται για το ίδιο αμορτισέρ,γιατι κανεις να πληρώσει τα 700 επιπλέον?
Συμφωνώ μαζί σου και επαυξάνω... -
Εγω την Τετάρτη το βάζω για δευτερη φορά μεσα,μέσα σ'ένα χρόνο,λόγω ελαττωματικού θερμοστάτη.Το Φεβρουάριο τον άλλαξα γιατι κολλούσε ανοικτός,τώρα πάλι τα ίδια.
Κατεβηκα απο τον Παρνασσό στο λιβάδι της Αράχωβας πριν 5 μέρες και η θερμοκρασία έπεσε λίγο πάνω απο το μπλέ...Σε καθημερινές συνθήκες δεν το αντιλαμβάνεσαι οτι πέφτει η θερμοκρασία γιατί όταν ο δείκτης είναι στη μέση μπορεί να έχει απο 72 έως και τουλάχιστον 92 βαθμούς το νερό (το είδαμε συνδεοντας το διαγνωστικό),οπότε αν δεν παει κανεις σε παρατεταμένες κατηφορικές δεν αντιλαμβάνεται μετακίνηση του δεικτη...
BMW Χ3 (Ε83)