-
Ο χρήστης sters έγραψε:
Τα χαρακτηριστικά του είναι πλέον 177ps,390nmΞέρει κανείς αν τα χαρακτηριστικά αυτά είναι ίδια με το δίλιτρο πετρελαιοκίνητο μοτέρ που φοράει η BMW στα καινούρια μοντέλα της;
-
Eκείνο είναι 177ps 350Νm...
-
Σήμερα το απόγευμα ερχόμενος από αθήνα στην ευθεία στο Σείριο το κοντέρ έδειξε 220 (212gps) και φυσικά τέρμα το γκάζι.
Λίγο αργότερα στη ευθεία των οινοφύτων (σχετική ανηφόρα) με 4 άτομα ανέβηκα με 190+(gps).Σε γενικές γραμμές, σε όλες τις σχέσεις μέχρι λίγο πάνω από τις 4500 στροφές όσο πιέζεις το γκάζι ανεβάζει πολύ γρήγορα.
Δεν συζητάμε για γεμίσματα από εκκινηση.Εκει οι ρεμπριζ είναι καταιγιστικές, μέχρι που νιώθεις την πλάτη σου να πιέζει αρκετά το κάθισμα.
Επίσης έχει εξαφανισθεί και μια μικρή υστερηση που είχε ο κινητήρας μέχρι τις 1700στροφές.
H κατανάλωση ίσως έχει ανέβει μισό λίτρο αλλά αυτό πρέπει να το ξανατσεκάρω.
-
Ο χρήστης sters έγραψε:
Μόλις το πρωί της Τετάρτης(13/2) έβαλα το control unit της AC-SCHNITZER στο 2d.Η πρώτη μου εντύπωση είναι εξαιρετικά καλή. Το αμάξι μεταμορφώθηκε.
Μου είπαν όμως να το δουλέψω σχετικά normal δηλ.μέχρι 140km/h για τα πρώτα 200km.
Τα χαρακτηριστικά του είναι πλέον 177ps,390nm
Με τον καιρό θα σας πω τις εντυπώσεις μου με περισσότερες λεπτομέρειεςGεια χαρα,
ειμαι και εγώ κάτοχος μιας Χ3 2.0 και θα με ενδιέφερε μια αναβάθμιση σαν την δική σου ή του φίλου GTZ.
Το μόνο πρόβλημα είναι οτι είμαι εντελώς άσχετος επι του θέματος, αν μπορούσατε να μου εξηγήσετε λίγο τις μεθόδους αυτες θα σας ήμουν ευγνόμων! -
Ο χρήστης sters έγραψε:
Σήμερα το απόγευμα ερχόμενος από αθήνα στην ευθεία στο Σείριο το κοντέρ έδειξε 220 (212gps) και φυσικά τέρμα το γκάζι.
Λίγο αργότερα στη ευθεία των οινοφύτων (σχετική ανηφόρα) με 4 άτομα ανέβηκα με 190+(gps).Σε γενικές γραμμές, σε όλες τις σχέσεις μέχρι λίγο πάνω από τις 4500 στροφές όσο πιέζεις το γκάζι ανεβάζει πολύ γρήγορα.
Δεν συζητάμε για γεμίσματα από εκκινηση.Εκει οι ρεμπριζ είναι καταιγιστικές, μέχρι που νιώθεις την πλάτη σου να πιέζει αρκετά το κάθισμα.
Επίσης έχει εξαφανισθεί και μια μικρή υστερηση που είχε ο κινητήρας μέχρι τις 1700στροφές.
η καταναλωση ισως ειναι απ το επιπλεον σκισιμο που του κανεις απο ενθουσιασμο
-
Ο χρήστης sters έγραψε:
Wellcome to the club λοιπόν (Οχι τίποτε άλλο αλλά να μην φαίνομαι και υπερβολικος σε αυτά που κατα καιρούς γράφω για το δικό μου)
Το μοτέρ είναι αλλού όπως λές με την αναβάθμιση αυτή.
Εγω εχω δεί στο κοντέρ (με αρκετή υπομονή βέβαια) 215 στην ευθεία της Θήβας στην κάθοδο προς Αθήνα.Εκεί δεν είναι ούτε ανηφόρα ούτε κατηφόρα.Τα 200 τα έχει στο τσεπάκι του το αυτοκίνητο σε ανοιχτό δρόμο ενω με υπομονή βλέπεις και τα νούμερα που είπα παραπάνω...
Πραγματικά η 2.0D με την αναβάθμιση αυτή σε κάνει να αναρωτιέσαι το λόγο ύπαρξης των δυνατότερων μοντέλων... -
Ο χρήστης GTZ έγραψε:
Πρίν απο λίγες μέρες αναγκάστηκα να συμπληρώσω 1 κιλό λάδι στα 7000 χλμ που έχω διανύσει απο τον Ιούλιο του 2007 που εκανα την τελευταία αλλαγή.Η αλήθεια είναι οτι το μοτέρ δούλευε πολύ συχνά κοντά στον κόφτη και γενικά του φερόμουν αλύπητα ακόμη και την περίοδο των παρατεταμένων καυσώνων του καλοκαιριού.Δυστυχώς δεν είχα ελέγξει ως τώρα τη στάθμη του λαδιού ωστε να ξέρω αν υπάρχει γενικώς απώλεια ή αν αυτό προέκυψε τώρα τελευταία αλλά και τις 2 φορές που άλλαξα λάδια μέχρι τώρα δεν μου είχε αναφερθεί κάτι απο τους τεχνικούς του σερβις.Ρωτάω λοιπόν κατόχους 2.0d αν έχουν διαπιστώσει κατανάλωση λαδιού,αν ναί,πόσο και στά πόσα km???
Λαδιών συνέχεια...
Αφού συμπλήρωσα 1 λίτρο λάδι στα 26000 χλμ,ξαναμέτρησα τα λάδια στα 1000 χλμ απο το συμπλήρωμα.Η στάθμη είχε πέσει λίγο (κάπου στα 3 χιλιοστά απο το φούλ).Στα 1000 αυτά χιλιόμετρα η οδήγηση ήταν χαλαρή έως σβέλτη και ποτέ με σκισίματα.
Αναγκάστηκα λοιπόν να αλλάξω λάδια και να βάλω τα BMW 0-40 long life μέχρι το σέρβις των 30000 χλμ (έχω τώρα 27000 χλμ).Στα 3000 χλμ θα δείξει πιστεύω αν καίει ή όχι και θα το οδηγώ ελεύθερα πια ώστε να ξέρω τι ακριβώς γίνεται ακόμη και σε ακραίες συνθήκες οδήγησης.
Πάντως παρατηρώ οτι με αυτά τα λάδια (ΒΜW) 'κροταλίζει' πολύ λιγότερο ο Diesel τα πρωινά με το κρύο...
Είδωμεν -
Να κι ενα χθεσινό βιντεάκι σε κάποια ευθεία της εθνικής οδού (όχι κατηφόρα φυσικά...εγω δεν κλέβω)...ετσι για να ξακολλήσει λίγο το thread:
High Speed -
Να κι ενα χθεσινό βιντεάκι σε κάποια ευθεία της εθνικής οδού (όχι κατηφόρα φυσικά...εγω δεν κλέβω)...ετσι για να ξακολλήσει λίγο το thread:
High SpeedΟύτε εγώ κλέβω, απλά στην κατηφόρα παεί πιο γρήγορα πως να το κάνουμε
Πάντως όσον αφορά τα λάδια, την πρώτη αλλαγή την έκανα στις 12000(σχετικά αργά). Η απώλεια λαδίου ήταν μισό λίτρο περίπου (τιμή ικανοποιητική σε σχέση με τα km αφού το manual λέει μέχρι και 1λιτ στις 10000) με ταχύτητες βέβαια χαμηλές και συντηριτική οδήγηση ελέω ρονταρίσματος. Εχω βάλει φυσίκα τα λάδια της bmw (spanos) και θα δούμε στις 20000 πλέον την τυχόν απώλεια.
Πάντως φίλε Γιώργο είμαι πολύ ενθουσιασμένος απο την αναβάθμιση που σκεφτομαι πλέον σοβαρά να βάλω το pbox στο terrano.To πρόβλημα μου είναι ότι δεν έχουν συνεργάτη στην περιόχη μου και η Λαμία μου πέφτει λίγο μακρυά για να το βάλω εκεί.Αν και απο ενα τηλεφ. που έκανα μου είπαν ότι είναι πανεύκολο και ότι αν με βοηθήσει καποιος υποψιασμενος μπορώ να το βάλω και μόνος μου.
-
Το 'κλέψιμο' δεν είχε να κάνει με σένα,απλά το ανάφερα γιατί πολλοί θα μπορούσαν να ισχυριστούν οτι το βίντεο τραβήχθηκε σε ...γκρεμό!!!
Το p box αν έχεις λίγο μεράκι και χρόνο το βάζεις και μόνος σου!
Η δυσκολία στην Χ3 οφείλονταν στο πλαστικό καπάκι της μηχανής που το συγκρατούν κάμποσες βίδες και έπρεπε να τακτοποιηθούν όλα κάτω απο αυτό.Στο Terrano μάλλον θα είναι απλά τα πράγματα,έχω την εντύπωση! -
Καμμιά γνώμη υπάρχει για το καινούργιο 2.0D με τα 177 άλογα (όχι πειραγμένο) ??? Ψήνομαι να το κλείσω. Μου είπανε παράδοση 4 μήνες. Πως θα αντέξω τόσο καιρό ???
-
ξέρω ένα καλό μπάρ...
-
Ο χρήστης alfajuni έγραψε:
Καμμιά γνώμη υπάρχει για το καινούργιο 2.0D με τα 177 άλογα (όχι πειραγμένο) ??? Ψήνομαι να το κλείσω. Μου είπανε παράδοση 4 μήνες. Πως θα αντέξω τόσο καιρό ???Η γνώση είναι θεωρητική δυστυχώς...
Προς το παρόν οι 4Τ (και άλλα περιοδικά) ασχολούνται με το Outlander και τους κλώνους του,ενω βλέπουμε και συγκριτικά τέστ επιτέλους κάποιων μοτέρ Diesel (του ΧΤrail με το εξαιρετικό diesel της Renault-αλήθεια γιατί κρύψατε κύριοι των 4Τ την προέλευση του μοτέρ αυτού?Σε άλλες περιπτώσεις αναφέρετε την προέλευση,εδω...σιωπή!!!).
Πάντως ,για να επανέλθω στο θέμα μας ο νέος BMW 2.0D αναμένεται εξαιρετικός...
Θα έλεγα να το κλείσεις το αυτοκίνητο με κλειστά μάτια... -
Καμμιά γνώμη υπάρχει για το καινούργιο 2.0D με τα 177 άλογα (όχι πειραγμένο) ??? Ψήνομαι να το κλείσω. Μου είπανε παράδοση 4 μήνες. Πως θα αντέξω τόσο καιρό ???Πάρτο με κλειστά μάτια.
Οχι μόνο γιατί ο νέος κινητήρας θα είναι εξαιρετικός αλλά γιατί γενικότερα το αμάξι είναι κορυφαίο σε όλους του τομείς.Οσον αφορά τους 4 μήνες, αν πραγματικά γνωρίζεις τι θα έχεις στα χέρια σου μετα από αυτό το διάστημα, τότε θα πρέπει να καταλαβαίνεις από μονος σου ότι αξίζει να περιμένεις!!!
-
Όπως άντεχες τόσο καιρό χωρίς αυτό θα αντέξεις λίγους μήνες ακόμα. Όλοι λένε ότι την αξίζει αυτή την αναμονή (που να λέμε την αλήθεια δεν είναι παράλογη, τόσο θέλεις έτσι κι αλλιώς για οποιοδήποτε αυτοκίνητο δεν είναι ετοιμοπαράδοτο ανεξαρτήτως μάρκας).
-
Κι εγω υπέρ αυτής της άποψης είμαι...
Να περιμένει λίγο προκειμένου να πάρει κάτι που πραγματικά αξίζει... -
Λαδιών συνέχεια...
Μετά απο 1800 χλμ με τα λάδια της BMW και μετά απο άπειρο σκίσιμο ( πολύ συχνή οδήγηση απο 3000 έως και 4500σαλ με το Steinbauer στο on) τελικιάσματα (εξ ου και το βίντεο σε προηγούμενο πόστ), η κατανάλωση περιορίστηκε στα 2 mm πτώσης του δείκτη λαδιού,πράγμα απόλυτα φυσιολογικό θα έλεγα.Θα το παρακολούθήσω μέχρι τα 30000 χλμ όπου η εικόνα θα είναι ακόμα πιο ξεκάθαρη... -
Καμμιά γνώμη υπάρχει για το καινούργιο 2.0D με τα 177 άλογα (όχι πειραγμένο) ??? Ψήνομαι να το κλείσω. Μου είπανε παράδοση 4 μήνες. Πως θα αντέξω τόσο καιρό ???ΠΡΩΤΕΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 850 ΚΜ. Ο ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΣ ΣΕ ΑΠΟΔΟΣΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΣ. ΜΕΣΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ (ΜΕ ΧΕΙΡΟΚΙΝΗΤΟ ΚΙΒΩΤΙΟ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΓΚΑΖΙΑ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΡΟΝΤΑΡΙΣΜΑ) 8.8 ΛΙΤ/100ΚΜ Η ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΚΥΛΙΣΗΣ ΚΑΙ Η ΑΝΕΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΙΧΤΑ (ΛΑΣΤΙΧΑ ΠΙΡΕΛΙ ΣΚΟΡΠΙΟΝ= ΤΖΙ-ΤΖΙ). Η ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΥΛΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΦΙΝΙΡΙΣΜΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε46 ΠΟΥ ΕΠΙΣΗΣ ΕΧΩ. ΤΙ ΘΑ ΑΛΛΑΖΑ ΑΝ ΕΙΧΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΠΡΙΝ; ΘΑ ΕΒΑΖΑ ΣΠΟΡ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΚΛΙΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΣΤΡΟΦΕΣ ΥΠΕΡΒΑΙΝΟΥΝ ΤΟ ΓΟΥΣΤΟ ΜΟΥ, ΑΥΤΟΜΑΤΟ ΚΙΒΩΤΙΟ ΓΙΑΤΙ Η ΡΟΠΗ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΑΡΙ ΚΙΒΩΤΙΟ ΜΕ ΜΠΕΡΔΕΥΕΙ ΛΙΓΟ. Α ΘΑ ΕΒΑΖΑ ΚΑΙ ΗΛΙΟΡΟΦΗ. ΤΙ ΘΑ ΠΕΤΑΓΑ; ΤΟΥΣ ΑΙΣΘΗΤΗΡΕΣ ΠΑΡΑΚΑΡΙΣΜΑΤΟΣ. ΜΟΥ ΣΠΑΝΕ ΤΑ ΝΕΥΡΑ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΝΟΧΛΗΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΠΙΣΩ ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΛΑΣΠΩΝΕΤΑΙ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΑ.
ΣΤΑ ΛΙΓΑ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑ ΣΕ Χ1 ΚΑΙ Χ2 ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΑΝΕΤΟ. ΦΥΣΙΚΑ ΤΟ ΛΥΠΑΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕ ΘΑ ΤΟ ΒΓΑΛΩ ΠΟΤΕ ΕΧΤΟΣ ΔΡΟΜΟΥ. ΑΛΛΑ ΤΙΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΜΟΥ ΘΑ ΤΙΣ ΚΑΝΩ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΟΤΙ ΤΙΣ ΕΚΑΝΑ ΜΕ ΤΟ GRAND VITARA
ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΧΡΟΝΟΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ 1,5 -2 ΜΗΝΕΣ. ΕΓΩ ΠΑΡΑΓΓΕΙΛΑ 25 ΙΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΠΗΡΑ 28 ΜΑΡ
ΤΕΛΙΚΗ ΕΤΥΜΗΓΟΡΙΑ: ΑΚΡΙΒΟ ΑΛΛΑ ΑΛΛΗ ΡΑΤΣΑ. ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ. HIGHLY RECOMMENDED -
Καλορίζικο .
Τώρα που εσύ αγόρασες τη δική σου,η δική μου κλείνει 2 χρόνια στα χέρια μου και χαίρομαι που επιβεβαιώνονται κι απο έναν ακόμη κάτοχο οσα λέω συνολικά για τη Χ3 όλον αυτόν τον καιρό....
Συμφωνώ οτι ίσως ενα αυτόματο σαζμάν να ήταν πιό ταιριαστό,αλλά και το 6άρι δεν με χαλάει.Το μοτέρ αυτό πρέπει να είναι εκπληκτικό και δεν το κρύβω οτι σε ζηλεύω λιγουλάκι....Με τον νέο 2.0d 177 ίππων η BMW έκανε ματ στην κατηγορία...
Για τις αναρτήσεις ειναι θέμα γούστου όπως λές...
Καλορίζικο και πάλι... -
ΑΓΑΠΗΤΕ GTZ ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΧΕΣ ΣΟΥ. ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΤΟ ΜΟΤΕΡ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΚΑΙ ΕΠΙΤΑΧΥΝΕΙ ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ ΚΑΙ ΤΟ LAG EINAI ΑΝΕΠΑΙΣΘΗΤΟ ΕΩΣ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ. ΘΑ ΛΕΓΑ ΠΩΣ ΥΠΕΡΒΑΙΝΕΙ ΤΙΣ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΚΕΣ ΜΟΥ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ. ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΗ ΜΟΥ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΒΡΩΜΟΠΕΤΡΕΛΑΙΟ. ΠΑΝΤΩΣ ΤΟ ΕΞΑΡΙ MT ME ΔΥΣΚΟΛΕΥΕΙ ΚΑΠΩΣ ΑΚΟΜΗ. ΘΑ ΤΟ ΗΘΕΛΑ ΛΙΓΟ ΠΙΟ ΣΑΦΕΣ ΑΛΛΑ ΜΑΛΛΟΝ ΕΙΝΑΙ ΝΩΡΙΣ ΓΙΑ ΤΕΛΙΚΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ.ΟΙ ΚΛΙΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΣΤΡΟΦΕΣ ΜΕ ΦΟΒΙΖΟΥΝ ΛΙΓΟ-ΔΕΝ ΕΧΩ ΣΥΝΗΘΙΣΕΙ.
BMW Χ3 (Ε83)