-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Θα σε κουφάνω: το 'Blues' του Hendrix το έχω σε διπλό βινύλιο 200gr της Classic Records.ΕΕΕΕΕΕΜΑ ΤΙ ΣΚ@ΤΑ ΛΕΜΕ ΤΩΡΑ>ΑΚΟΥ ΚΑΙ ΕΒΑΝΕΣΕΝΣ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΠΕΣ ΜΟΥ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ!!!!!!
Ο άνθρωπος είχε βγάλει ΦΟΥΣΚΑΛΕΣ στον κ@λο του παιδεύοντας και ακούγοντας τη τζαζ και το μπλούζ, δεν ξύπνησε ένα πρωϊ να σηκωθεί να γράψει μουσική απο την κοιλιά του, ρε Σκαλ...Τους άλλους σε δυο χρονάκια ούτε που θα τους θυμάται κανείς (τυχαία τους αναφέρω).
Και γιαυτό ο Χεντριξ είναι μάγκας και θεωρείται πλεον κλασσικός.
1, 2, 3, 4...(μέχρι το 400 πάλι να ηρεμήσω...) -
Ο χρήστης dimitrios έγραψε:
Δεν είναι μόνον ο Σκαλκώττας... Είναι κι ο Σαμάρας και άλλοι. Εγώ πάντως δεν θα βιαζόμουν να αρνηθώ την αξία του έργου των Ελλήνων κλασσικών μουσουργών.
Σε ό,τι αφορά το heavy metal, εμένα με εκνευρίζουν οι εμμονές αυτού του είδους.
βασικά ακούω ραμσταιν αλλα δεν γνωρίζω σε ποιο ειδος να τους καταταξω...
Στο 'industrial' τους κατατάσσουν.
-
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
ΕΕΕΕΕΕΜΑ ΤΙ ΣΚ@ΤΑ ΛΕΜΕ ΤΩΡΑ>ΑΚΟΥ ΚΑΙ ΕΒΑΝΕΣΕΝΣ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΠΕΣ ΜΟΥ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ!!!!!!
Δεν είναι κακοί οι Evanescence. Ξέρουν να δημιουργούν ατμόσφαιρα και έχουν το καλό ότι η θεματολογία τους δεν είναι τόσο κλισέ όσο άλλων σχημάτων. BTW, εγώ τώρα ακούω το 'Tres Palabras' του Kenny Burrell.
-
Ο χρήστης hrdoukas έγραψε:
Τελικά ο Yanni είναι σημαντικότερος μουσικός από τον Βαμβακάρη;
Ο Vangelis όταν ήταν στους Aphrodite's Child ήταν γιεγιές και μετά με τις Mythodies έγινε άνθρωπος;Να, κάτι τέτοια ακούω και τρελαίνομαι...απο που και ως που ο Υαννης σοβαρός μουσικός ρε παιδιά... επειδή κοπανάει πέντε θλιβερά ακόρντα;
-
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
Τελικά ο Yanni είναι σημαντικότερος μουσικός από τον Βαμβακάρη;
Ο Vangelis όταν ήταν στους Aphrodite's Child ήταν γιεγιές και μετά με τις Mythodies έγινε άνθρωπος;Να, κάτι τέτοια ακούω και τρελαίνομαι...απο που και ως που ο Υαννης σοβαρός μουσικός ρε παιδιά... επειδή κοπανάει πέντε θλιβερά ακόρντα;
Μεγάλος απατεώνας! (όπως και οι περισσότεροι από το 'συνάφι' του 'New Age')
-
Δεν είναι κακοί οι Evanescence. Ξέρουν να δημιουργούν ατμόσφαιρα και έχουν το καλό ότι η θεματολογία τους δεν είναι τόσο κλισέ όσο άλλων σχημάτων. BTW, εγώ τώρα ακούω το 'Tres Palabras' του Kenny Burrell.
Την τρίτη φορά που το άκουσα (επειδή δε με είχε φτύσει τότε και η κοπέλα μου να με πιάσει η συγκίνηση) το βαρέθηκα...
Καλό είναι, πάντως, για όταν σκαλίζω τον κήπο μου, ή όταν διαβάζω (αρκά) που θέλω κάτι στο Background για να μη με απασχολεί και πολύ...
Εγώ ακούω Χάνκοκ... -
Ο χρήστης hrdoukas έγραψε:
Μεγάλος απατεώνας! (όπως και οι περισσότεροι από το 'συνάφι' του 'New Age')
Επίσης, μ'αρέσουν και αυτοί που παίζουν αργάααα αργάαααααα εκφραστικά αργάααααααα (5 ακόρντα πάλι αλλα βάζουν και 10κιλά 'Συναίσθημα' ). Είναι και ένας που έχει όνομα αυτοκινήτου!!!
Zzzzzzz -
Δε νομίζω ότι μπαίνουμε στη λογική της σύγκρισης παραδοσιακών - κλασικών δημιουργών.
Θεωρώ όμως ότι είναι προσβολή να μη θεωρούνται μουσικοί άνθρωποι που είχαν τη μουσική στη φλέβα τους. Άνθρωποι που δεν ήξεραν γράμματα, πόσο μάλλον νότες και παρ' όλα αυτά είχαν ΑΥΤΙΑ, τεχνική και ταλέντο ώστε να δημιουργήσουν συνθέσεις αθάνατες. Απλές, σίγουρα, αλλά είναι μουσικές που συγκινούν.
Ένας άνθρωπος αγράμματος που πάνω στο γλέντι απλώνει όλη τη φαντασία του και παραλάσσει, μετασχηματίζει και δημιουργεί νέα κομμάτια δεν είναι μουσικός; Κάποιος που βάζει όλη του τη φαντασία στο παίξιμο και με μόνο όπλο το έμφυτο ταλέντο κάνει παραλλαγές αυτοστιγμεί δεν είναι μουσικός; Κάποιος που πάνω στο γλέντι βρίσκει επί τόπου γέφυρες για να κινείται από τη μια κλίμακα στην άλλη;
Τόσοι και τόσοι μουσικολόγοι(και ξένοι μάλιστα πολλές φορές) που ασχολήθηκαν με τη μουσική μας ήταν άσχετοι και δεν άκουγαν τα δήθεν 'λάθη'; Και στην τελική τι σόι 'λάθη' είναι που ένας ΓΝΩΣΤΗΣ μουσικής θέλει εξάσκηση και προσοχή για να τα διακρίνει, και μάλιστα όταν 'δεν έχει σχέση με το τι είναι εύηχο και τι παράφωνο'.
-
D-Jet: Ωχ τι μου θύμισες τώρα... Τρίτη λυκείου και στο φροντιστήριο η κλίκα μου ήταν λίγο διαφορετική απ'ό,τι του σχολείου... Εκεί ήταν κι ένας τυπάς που τα'χε με μια καλή μαθήτρια απ'το δικό μου σχολείο. Καλός μαθητής κι αυτός, ξύπνιος, ψηλός, γεροδεμένος, τον βλέπανε οι τσούπρες σαν ξερολούκουμο, αλλά αυτός εκεί, στη συμμαθήτριά μου (που δεν ήταν και καμμιά εξαιρετική, απλώς βλεπόταν). ΩΡΑΙΟΣ τύπος παιδιά, να μη λέμε χαζομάρες. Και πάει η σουρουκλεμέ και τον παρατάει για τον πιο βλάκα του τμήματός μου, που έγλειφε τις καθηγήτριες μπας και περάσει κάνα μάθημα.
Ο φίλος μου στα πατώματα... Καλά, ήμουν κι εγώ καψούρης με μια συμμαθήτριά μου τότε... Ήμασταν κι οι δυο σε απίστευτη κατάσταση.
Gary Moore... 'Nothing's The Same'.
-
Για να επιστρέψουμε στο θέμα μας, οι μουσικές μου γνώσεις είναι 6 χρόνια κλασσική κιθάρα σε ωδείο. Όταν ξεκίνησε το Λύκειο τα παράτησα και πλέον παίζω μόνος μου όποτε έχω όρεξη.
Η κιθάρα μου είναι μια ισπανική χειροποίητη Sanchis
Έχω και μία αρχαία ηλεκτρική (ούτε το όνομά της δεν θυμάμαι ) και ενισχυτή.
-
Ο χρήστης Hellenic tifosi έγραψε:
Δε νομίζω ότι μπαίνουμε στη λογική της σύγκρισης παραδοσιακών - κλασικών δημιουργών.Αδελφέ, είναι το ίδιο... απλά αυτοί που ονομάζονται 'κλασσικοί' επειδή η μουσική τους είναι περισσότερο παγκόσμια και τυγχάνουν αποδοχής από περισσότερους λαούς, αυτό είναι όλο!
Η αξία του λυράρη στην Κρήτη δεν είναι ούτε κατ'ελάχιστο μιρκότερη από αυτή του πιανίστα στο Μόναχο. Άντε τώρα να καταλάβει, όμως, ο Γερμανός από Κρήτη... -
Εγώ έχω μια on-off σχέση με τη μουσική... Ψιλοπαίζω ηλεκτρική (αλλά πρέπει να ξαναρχίσω μαθήματα, για τα οποία ποτέ δεν είχα την πειθαρχία) και ακουστική. Η ακουστική πλέον έχει παραχωρηθεί σ'ένα φίλο μου, μου έμεινε η ηλεκτρική (μια Fender Stratocaster American Standard του '92) να μου θυμίζει κάποια αγάπη μου παλιά...
-
Ο χρήστης Hellenic tifosi έγραψε:
Δε νομίζω ότι μπαίνουμε στη λογική της σύγκρισης παραδοσιακών - κλασικών δημιουργών.Θεωρώ όμως ότι είναι προσβολή να μη θεωρούνται μουσικοί άνθρωποι που είχαν τη μουσική στη φλέβα τους. Άνθρωποι που δεν ήξεραν γράμματα, πόσο μάλλον νότες και παρ' όλα αυτά είχαν ΑΥΤΙΑ, τεχνική και ταλέντο ώστε να δημιουργήσουν συνθέσεις αθάνατες. Απλές, σίγουρα, αλλά είναι μουσικές που συγκινούν.
Ένας άνθρωπος αγράμματος που πάνω στο γλέντι απλώνει όλη τη φαντασία του και παραλάσσει, μετασχηματίζει και δημιουργεί νέα κομμάτια δεν είναι μουσικός; Κάποιος που βάζει όλη του τη φαντασία στο παίξιμο και με μόνο όπλο το έμφυτο ταλέντο κάνει παραλλαγές αυτοστιγμεί δεν είναι μουσικός; Κάποιος που πάνω στο γλέντι βρίσκει επί τόπου γέφυρες για να κινείται από τη μια κλίμακα στην άλλη;
Τόσοι και τόσοι μουσικολόγοι(και ξένοι μάλιστα πολλές φορές) που ασχολήθηκαν με τη μουσική μας ήταν άσχετοι και δεν άκουγαν τα δήθεν 'λάθη'; Και στην τελική τι σόι 'λάθη' είναι που ένας ΓΝΩΣΤΗΣ μουσικής θέλει εξάσκηση και προσοχή για να τα διακρίνει, και μάλιστα όταν 'δεν έχει σχέση με το τι είναι εύηχο και τι παράφωνο'.
ποτέ δεν υποστήριξα ότι όλοι αυτοί δεν είναι μουσικοί.
αυτό που παράγουν υποστηρίζω οτι δεν είναι μουσική εφάμιλλη με αυτή της κλασσικής.
τα λάθη στη μουσική είναι αδύνατο να τα διακρίνει με το αυτί κάποιος μη γνώστης.
το ότι καποιος εκανε ένα φάλτσο το καταλαβαίνει και η γιαγιά μου.
αυτό που για σένα είναι ευηχο πχ παράλληλες πεμπτες εμένα μου τρυπάει τα αυτιά.
το να μην γνωρίζεις τι είναι οι παράλληλες πεμπτες δεν είναι κακό,αλλα τότε δεν μπορείς να εκφέρεις γνώμη για το τί είναι μουσική και τι οχι.αναγνωρίζω το ταλέντο πολλών ανθρώπων,τα περισσότερα γυφτάκια έχουν ταλέντο στο ρυθμό, τα έχεις ακούσει να παίζουν τουμπερλέκι?
τρομερό τέμπο και ας μην έχουν μουσικές γνώσεις.τελος παντων,δεν μπορώ να σου δώσω να καταλάβεις τι εννοώ υπαρχει ενα χάσμα,το οποίο αδυνατώ να καλύψω.
Μουσική είναι αυτό που μας αρέσει να ακούμε και μας κάνει να αισθανόμαστε όμορφα.....το αν είναι σωστή η λάθος σύμφωνα με τους κανόνες της αρμονίας,της φούγκας και της αντίστιξης είναι αλλο θέμα....
-
αυτό που παράγουν υποστηρίζω οτι δεν είναι μουσική εφάμιλλη με αυτή της κλασσικής.
Και γιατί παρακαλώ; Τι έχει να ζηλέψει, π.χ., ένα παραδοσιακό Ρώσσικο τραγούδι από το 1812;
-
το αν είναι σωστή η λάθος σύμφωνα με τους κανόνες της αρμονίας,της φούγκας και της αντίστιξης είναι αλλο θέμα....Οι οποίοι κανόνες είναι εν πολλοίς αυθαίρετοι, αν δεν απατώμαι.
-
το αν είναι σωστή η λάθος σύμφωνα με τους κανόνες της αρμονίας,της φούγκας και της αντίστιξης είναι αλλο θέμα....
Οι οποίοι κανόνες είναι εν πολλοίς αυθαίρετοι, αν δεν απατώμαι.
απατάσαι
-
το αν είναι σωστή η λάθος σύμφωνα με τους κανόνες της αρμονίας,της φούγκας και της αντίστιξης είναι αλλο θέμα....
Οι οποίοι κανόνες είναι εν πολλοίς αυθαίρετοι, αν δεν απατώμαι.
απατάσαι
ΟΚ
-
αφιερωμένο απο μένα σε σένα
είσαι μεγάλο -
Μουσική είναι αυτό που μας αρέσει να ακούμε και μας κάνει να αισθανόμαστε όμορφα.....Δημήτρη, αυτό είναι η 'μουσικούλα' που δεν έχει και τίποτα απολύτως κακό, εδώ που τα λέμε (αλλά και τίποτα ιδιαίτερο). Η μουσική, όπως και όλες η μορφές τέχνης, είναι ο συμπυκνωμένος πολιτισμός που έχει 'παραλάβει' ο δημιουργός, με βάση τους προηγούμενους δημιουργούς του είδους, έχοντας σαφείς στόχους για τους 'επόμενους'.
Και όπως κάθε είδος τέχνης αν δεν έχεις την κατάλληλη γνώση (είτε ακούσματα είναι αυτά, είτε νότες, είτε ότι άλλο θέλετε) ΔΕΝ μπορείς να την αξιολογήσεις.
Οβερ εντ άουτ. -
@dimitrios: whatever.
Παίζουμε μουσική/σαματά;