-
λογω του οτι βαριεμαι να ψαχνω ολες τις σελιδες του θρεντ, αν και βλεπω οτι πολλα εχουν αναφερθει...
-
Ο χρήστης Pai Mei έγραψε:
Ευχαριστώ πολύ, Pai mei
Να, σαι καλά!
NA το γραψω το κειμενακι μου με τα θαυματα τωρα ή ειναι περιττό??
-
γραψτο, τι ρωτας?
-
Ο χρήστης Random1 έγραψε:
Ευχαριστώ πολύ, Pai mei
Να, σαι καλά!
Εφόσον τελείωσε ο Hunter με το κατηγορητήριο, η συζήτηση μπορεί να συνεχιστεί...
-
Ο χρήστης Pai Mei έγραψε:
Ευχαριστώ πολύ, Pai mei
Να, σαι καλά!
Εφόσον τελείωσε ο Hunter με το κατηγορητήριο, η συζήτηση μπορεί να συνεχιστεί...
Βρε Αγγελε, ο Αντρέας δεν κατηγορησε κανέναν!
Μάλιστα συμμετείχε στην συζήτηση λέγοντας την άποψή του.
Μην απαξιώνεις! -
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Τώρα γιατί με εμπλέκεις σέ τέτοιο βαθμό δέν ξέρω;
Πιθανόν να τά λές σε μένα για να τα ακούσουν άλλοι έ;Μόνο αυτό ήταν για σένα:
HUNTER, είσαι βέβαιος ότι κάποτε η Επιστήμη θα τα εξηγήσει όλα.
Μου φαινόσουν βέβαιος.
...Η φυσική του σήμερα,φυσικά δέν θεωρείται 'πλήρης'.Δέν έχει τελειώσει όμως η αναζήτηση γιά τήν 'τελική' θεωρεία,πού θα μας κάνει γνωστό καί τό χρονικό διάστημα πού μας διαφεύγει από τήν γέννεση του σύμπαντος.
Κάποια στιγμή,νά είστε σίγουροι,θά γίνει καί αυτό.Μπορεί να μήν έχουμε τήν τύχη να τό δούμε εμείς αυτοπροσώπως (είπαμε ότι ζούμε λίγο),αλλά θα γίνει.
Μέχρι εκείνη τη στιγμή,οφείλουμε όλοι μας να αφήνουμε κάποιο μικρό περιθώριο,στό να μπορεί να υπάρξει κάποια 'άυλη' καί γιά τήν ώρα 'μή-μετρήσημη ενεργειακά' ανώτερη καί νοήμον ύπαρξη.
Οταν θα υπάρξει μία 'τελική' φυσική θεωρεία (πού θα εμπεριέχει ΤΑ ΠΑΝΤΑ) τότε καί αυτό τό περιθώριο θά μηδενιστεί.http://www.4troxoi.gr/forum/viewtopic.p ... 321#262321
Πολύ φιλικά (δεν έβαλα γελαστές φατσούλες για να μην υπάρχει περίπτωση να θεωρηθεί ότι κοροϊδεύω)
Ηλίας -
Α ρε Ηλία.
Μού τα φυλάς όλα έ;Πού διαφωνούμε ακριβώς όμως;Τό ίδιο πράγμα γράφω τώρα,τό ίδιο καί τότε με άλλα λόγια.
-
Ένα αρχαιολογικό εύρημα ήρθε το 2002 να ταράξει τον επιστημονικό κόσμο της αρχαιολογίας, της παλαιογραφίας και της ιστορικής μελέτης της Κ.Δ.
Επρόκειτο για την οστεοθήκη του Ιακώβου.
Δυστυχώς δεν αποκαλύφθηκε σε συστηματική ή σωστική ανασκαφή, αλλά εντοπίστηκε τυχαία από έναν επιγραφολόγο ανάμεσα σε άλλες οστεοθήκες, που ήταν μέρος της ιδιωτικής συλλογής ενός Ισραηλινού.
Οι οστεοθήκες ήταν μέρος του ταφικού εθίμου του ossilegium την εποχή του δευτέρου Ναού στο Ισραήλ, στη διάρκεια του πρώτου μεταχριστιανικού αιώνα, με χρήση έως το 70μ.Χ.
Το ossilegium ήταν το έθιμο, σύμφωνα με το οποίο ο νεκρός παρέμενε έναν χρόνο στον τάφο, και μετά την πάροδο του χρόνου, ο τάφος ανοιγόταν, το σώμα είχε αποσυντεθεί και συγκεντρώνονταν τα οστά του, τα οποία τοποθετούνταν στην οστεοθήκη. Μετά την πρώτη ταφή, ακολουθούσε λοιπόν δεύτερη ταφή, με την οστεοθήκη είτε να παραμένει στον ίδιο τάφο, είτε να μεταφέρεται σε άλλο τάφο στη γενέτειρα του θανόντος.
Το ossilegium επρόκειτο να ισχύσει και στην περίπτωση του Ιησού. Θα παρέμενε στον τάφο του Ιωσήφ Αριμαθαίας για έναν περίπου χρόνο, και μετά θα συλλέγονταν τα οστά του, θα έμπαιναν στην οστεοθήκη και θα μεταφέρονταν στην Ναζαρέτ, πιθανότατα. Η παρερμηνεία του ossilegium οδήγησε δύο ερευνητές στην υπόθεση ότι το σώμα του Ιησού μεταφέρθηκε από τον τάφο του Ι.Α. σε άλλον τάφο, μετά από δύο μέρες, και για αυτό βρέθηκε ο πρώτος κενός. Όμως γνωρίζουμε ότι το ossilegium απαιτούσε την πάροδο ενός χρόνου, πρώτον, ώστε το σώμα να αποσυντεθεί, υπήρχαν εξαιρετικά αυστηρές νομικές κυρώσεις σε περίπτωση που ο οποιοσδήποτε μετακινούσε ένα σώμα από οποιονδήποτε τάφο, καθώς και το θρησκευτικό πλαίσιο του ιουδαισμού απαγόρευε ρητά οποιαδήποτε τέτοια κίνηση. Και εξάλλου το σώμα του Ιησού δεν προοριζόταν για το νεκροταφείο των καταδικασμένων, όπως υποτέθηκε από τους ερευνητές.Ας επιστρέψουμε όμως στον Ιάκωβο και την οστεοθήκη του.
Η επιγραφή ήταν η εξής:
Για'ακόβ μπαρ Γιοσέφ αχούι ντ΄Γεσουά, που σημαίνει Ιάκωβος, υιός Ιωσήφ, αδελφός Ιησού.Αν η οστεοθήκη και η επιγραφή είναι αυθεντικές και αν αποδειχτεί ότι ταυτίζονται με τα τρία πρόσωπα της Κ.Δ. τότε απλώς έχουμε το πρώτο στα χρονικά αρχαιολογικό τεκμήριο που αναφέρεται στον Ιησού.
Η οστεοθήκη, κατόπιν της εξετασής της από την Κρατική Γεωλογική Υπηρεσία του Ισραήλ, που περιλάμβανε ανάλυση της πέτρας, του χώματος που είναι κολλημένο στα πλάγια, και της πάτινας [μεμβράνη που σχηματίζεται από τα χημικά που περνούν μέσα από την πέτρα], αποδείχτηκε ότι ήταν φτιαγμένη από κρητιδικό ασβεστόλιθο του Πετρώματος Μενούχα από το Ορεινό σύμπλεγμα σκοπός. Η Κ.Γ.Υ.Ι, σημείωσε ότι εκμετάλλευση του τμήματος αυτού του πετρώματος 'γινόταν γύρω από την Ιερουσαλήμ κατά τη διάρκεια του 1ου και του 2ου μ.Χ. αιώνα.
Ο έλεγχος της οστεοθήκης έγινε με ηλεκτρονικό μικροσκόπιο σάρωσης που είχε ηλεκτρονικό φασματόμετρο, που εξέτασε πάτινα, χώμα και πέτρα.
Εξετάστηκε ακόμα και η πάτινα που υπήρχε στα γράμματα της επιγραφής, και αποδείχτηκε ίδια με την υπόλοιπη πάτινα της οστεοθήκης.
Οι γεωλόγοι αποφάνθηκαν ότι η πάτινα προσκολλάται ισχυρά στην πέτρα και δεν βρήκαν ίχνη συγκολλητικής ουσίας, που θα μπορούσε να σημαίνει πλαστογράφηση.
Δεν βρέθηκαν καν σημάδια χρήσης σύγχρονου εργαλείου ή οργάνου.
'Δεν βρέθηκαν στοιχεία που θα μπορούσαν να μειώσουν την αυθεντικότητα της πάτινας και της επιγραφής'.Οι περισσότεροι επιγραφολόγοι έχουν συμφωνήσει ότι η επιγραφή είναι γνήσια, αν και το δεύτερο μισό [το αδελφός Ιησού] ενδέχεται να προστέθηκε λίγο αργότερα. Με αυτόν τον τρόπο, ισχυρίζονται, θα πιστοποιείτο η συγγένεια του Ιακώβου με τον Ιησού, που ο αντικτυπός του είχε αυξηθεί σημαντικά, μέσω της επιγραφής.
Από τον κατάλογο των 1000 περίπου επίσημα καταγεγραμμένων οστεοθηκών εκείνης της εποχής, μόνο σε δύο αναφέρονται τα ονόματα των αδελφών. Αυτό γινόταν σε δύο περιπτώσεις μόνο: α) όταν την φροντίδα της ταφής του νεκρού αναλάμβανε ο μεγαλύτερος αδελφός ή β)όταν ο αδελφός ήταν σημαίνον πρόσωπο. Η δεύτερη περίπτωση ταιριάζει απόλυτα, ενώ η πρώτη απορρίπτεται.Όμως πόσο πιθανόν είναι η επιγραφή να αναφέρεται στα πρόσωπα της Κ.Δ.;
Είναι γνωστό ότι ο Ιησούς είχε αδέλφια, και ο αμέσως μικρότερος αδελφός του ήταν ο Ιάκωβος, ο οποίος μάλιστα σύμφωνα με τις αφηγήσεις των ευαγγελιών παρότι αρχικά δύσπιστος και μη ακόλουθος του Ιησού, μετά την Ανάσταση του τελευταίου και την ομολογούμενη εμφανισή του σε αυτόν, άλλαξε στάση και πρωτοστάτησε στο κίνημα.
Κατόπιν στατιστικής ανάλυσης των πληθυσμιακών δεδομένων του Ισραήλ του πρώτου αιώνα μ.Χ. και της ανάλυσης της τεχνοτροπίας της οστεοθήκης και της επιγραφής, οι ερευνήτες κατέληξαν ότι το πιθανότερο είναι ότι αποτελεί όντως την οστεοθήκη του Ιακώβου, του αδελφού του Ιησού.Όμως το 2003 η ΙΑΑ (Israel Antiquites Authority),κατόπιν κι άλλης επανεξέτασης αποφάνθηκε ότι η πάτινα στην επιγραφή ήταν σύγχρονη και ότι αποτελεί πλαστογραφία, αν και η ίδια η οστεοθήκη είναι γνήσια. Πολλοί γεωλόγοι αντέδρασαν στο συμπέρασμα αυτό της ΙΑΑ κρίνοντας το εντελώς ανυπόστατο. Πολλοί αμφιβάλλουν σοβαρά για την αξιοπιστία της ΙΑΑ, εφόσον η τελευταία, είχε κρίνει ακόμα και την οστεοθήκη ως σύγχρονη, από τις φωτογραφίες και μόνο και χωρίς να την αναλύσει. Αλλά σε τελική ανάλυση ακόμα και ο γεωλόγος της ΙΑΑ τελικά υπαναχώρησε λέγοντας ότι η επιγραφή είναι αυθεντική.
Σε τελική ανάλυση ο θόρυβος ακόμα δεν έχει κοπάσει και η επιστημονική διαμάχη σε γενικές γραμμές συνεχίζεται, αν και οι περισσότεροι ειδικοί επιστήμονες υπεραμύνονται των πορισμάτων τους για το γνήσιο της επιγραφής και της οστεοθήκης.
Νομίζω ότι θα πρέπει να αφήσουμε να περάσει ακόμα λίγος χρόνος, ώστε η έρευνα να ωριμάσει, και ψύχραιμα να αποκρυσταλλωθούν τα τελικά συμπεράσματα.
-
Θαύματα έχουν αναφερθεί σέ αρκετές θρησκείες.
Κουφοί ξαναακούσανε,τυφλοί ξαναείδανε καί ανάπηροι ξαναπερπάτησαν.
Είναι όντως αληθινές κάποιες από αυτές τίς αναφορές.Υπάρχουν όμως πολλές μορφές τέτοιων αναπηρειών,οι οποίες οφείλονται σέ συγκεκριμένες εγκεφαλικές καταστάσεις,καί που κάποιες φορές (πολύ σπάνιες) κάτω από συνθήκες έντονης συναισθηματικής φόρτισης γιατρεύονται.
Συμβαίνουν όντως πράματα καί θάματα μέσα στό μυαλό μας,καί η εξαιρετική δυσκολία που αντιμετωπίζουμε όταν προσπαθήσουμε να τα εξηγήσουμε,μας οδηγεί στόν εύκολο δρόμο τού να τα ονομάσουμε 'θαύματα',καί...τέλος.
Είμαι δύσπιστος,άπιστος κ.λ.π. θα πούνε κάποιοι.
Εάν όμως υπήρχε μία καί μόνη αναφορά,σέ κάποιο θαύμα όπου άνθρωπος που δέν έχει χέρια ή πόδι ξαφνικά αυτό ξαναφύτρωσε πάνω του,θα αναγκαζόμουνα να το πίστευα.
Θα ήταν τεκμήριο. -
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Α ρε Ηλία.
Μού τα φυλάς όλα έ;Όχι όλα, τα καλύτερα μόνο.
Πού διαφωνούμε ακριβώς όμως;Τό ίδιο πράγμα γράφω τώρα,τό ίδιο καί τότε με άλλα λόγια.
Μα αυτό προσπαθώ να σου πω καιρό τώρα, ότι δεν διαφωνούμε παρά μόνο στη βεβαιότητα. Εσύ φαίνεσαι βέβαιος, εγώ όχι.
-
Loipon ksekinao syggnomi gia ta greek lish mou alla..
Anafero simerina thavmata pou mporei na paratirisei kaneis opote thelei..- Ta ypodimata toy Ag.Rafael kata ton eortasmo sti Lesbo topothetountai tin paramoni tis eortis se eidiki asfalismeni krypti kai thn epomeni briskontai ftharmena logo xrisis..Legetai oti perpata o Agios olo to nisi..Pistoi poy emeinan olonyxtia to epibebaionoyn oti kaneis den aggizei tin krypti-kouti..Kathe kalokairi
2.H eikona tis Panagias stin Iera moni Ag.Dimitriou stin Tripoli dakryzei kathe 15 August kai mporeite na pate na tin paratirisete.
3.Se eortasmo kathe etos se paralia tis Lesvou pali bgainei kapnos apo ti thalassa otan agiazontai ta nera..Nomizo Batera. - Sti fatni toy Xristoy mas sti Bithleem(exo paei) akoygetai to klama enos morou an baleis to ayti sou ekei. To exo akousei..
5.Ston iero nao tis Anastaseos(exo paei) anabei to fos ton kerion aytomata se osous pistoys briskontai ekei..To epibebeonoyn osoi exoun paei kai einai xiliades atoma..Otan sta teli tou 1800 pige na labei to agio fos o catholic patriarxis epese keraynos se alabastrini kolona stin eisodo toy naoy anapse floga kai anapsan prota ta 32 keria toy ellina patriarxi kai epeita olon ton piston..To kapsimo kai to skisimo tis kolonas fainetai akomi kai to epibebeonoun oloi ekei kai oi klirikoi.
6.Ston iero nao tis Panagias sta Ierosolyma(kai ekei exo paei)yparxoyn se alabastrini kolona entos toy naou 5 opes.An baleis ta daxtyla sou ekei mesa kai meta ta bgaleis tote pairnoyn to sxima tis palamis pou eylogouse o Xristos mas.Stin kolona ayti einai adynato na tin trypiseis me trypani giati to marmaro feygei san floyda.Exoun prospathisei apeiroi me apeira trypania na ftiaksoyn opi ekei kai den kataferan tipota.Eginan oi opes otan o iereas poy pige na ftiaksei to nao eixe apogoitefthei.Emfanistike tote enas Agios o opoios ebale ta daxtyla toy ekei gia na endynamosei tin pisti toy ierea kai etsi kai egine.
7.Piso apo to oros Ararat yparxei mia megali limni den thymamai to onoma tis, alla tha to bro.Ekei oles oi petres sti limni exoun to sxima mikrou psariou.Egine etsi apo tote pou o Xristos mas eylogise arto kai oino kai gemise kai i limni me psaria.
8.Sto monastiri tis Evaggelistrias sto Geraka Lakonias i eikona tis Panagias exei dyo opseis an tin koitakseis apo ar i deksia.Sti mia opsi xamogela kai stin alli klaiei.Osoi agiografoi epsaksan den mporoun na to eksigisoyn.O gerontas pou eftiakse to monastiri ekei tin brike kato apo mia elia prin ftiaksei to monastiri.
Ayta einai ta thavmata tis pisteos.Syndeontai me tin istoriki ypostasi toy Xristoy mas kata ena periergo tropo.oles oi anafores miloun gia prosopo to opoio teloyse thavmata kai prokalouse agapi kai kalosini kai oxi tromo..Oi de anafores oi arxaiologikes sta Ierosolyma miloun gia ton Iisou mas san dedomeno..Px ston Golgotha se ola ta simeia pou stamatise o Xristos mas yparxoyn plakes xaragmenes me analytiki perigrafi.Stin Kana yparxei pali petra xaragmeni me istoriki ypostasi kai imerominia.
Pos ena kratos san to Israel eksakolouthei na dexetai istorika tin yparksi toy Xristoy mas an den isxyei..Tha mou peite emporio kai toyrismos ison money..Den einai etsi..Oi Israilites den goystaroun mia kai me to zori kratame toys naous mas ekei.To patriarxeio dinei maxi gia tin diatirisi ton naon.Oi de ksenagoi mas ekei mas eipan oti ean o Xristos mas yparxei i tha to nioseis(an pas kai deis ta thavmata)i tha anagkasteis na to pistepseis basi evrimaton kai gegonoton pou adynateis na eksigiseis i na nooiseis..Tha epaneltho me synexeia gia to thema den exo xrono..
- Ta ypodimata toy Ag.Rafael kata ton eortasmo sti Lesbo topothetountai tin paramoni tis eortis se eidiki asfalismeni krypti kai thn epomeni briskontai ftharmena logo xrisis..Legetai oti perpata o Agios olo to nisi..Pistoi poy emeinan olonyxtia to epibebaionoyn oti kaneis den aggizei tin krypti-kouti..Kathe kalokairi
-
δε θα μπω στη συζητηση να σου αποδειξω αν τα θαυματα που αναφερεις συμβαινουν η οχι...για αλλα πραγματα υπαρχουν εξηγησεις, για αλλα οχι...
μη ξεχνας οτι για τους εβραιους ο ιησους που ξερουμε εμεις, δεν ειναι θεανθρωπος...οι εβραιοι ακομα περιμενουν μεσσια...δε δεχονται οτι το ατομο που περιμενουν ως μεσσια, ηταν αυτος ο τυπος που λατρευουν οι χριστιανοι...
συν την οικονομικη εκμεταλλευση των αγιων τοπων... -
Random, ακόμα και ήθελα διακαώς να διαβάσω το κείμενό σου, αυτό το 'σεντόνι' με τα greeklish μου έφερε πονοκέφαλο...
Χωρίς παρεξήγηση, έτσι;
-
den gyrnaei sta ellinika to mamidi kai eimai sti douleia re gmt sorry..
-
Randomo-κειμενο translated
Λοιπόν ξεκινάω συγγνώμη για τα greek λύση μου αλλα..
Αναφέρω σημερινά θαύματα που μπορεί να παρατηρήσει κανεις οποτε θέλει..- Τα υποδήματα του Ag.Rafael κατά τον εορτασμό στη Λέσβο τοποθετούνται την παραμονή τις εορτής σε ειδική ασφαλισμένη κρύπτη και την επομενη βρίσκονται φθαρμένα λόγο χρήσης..Λέγεται ότι περπατά ο Αγιος όλο το νησί..Πιστοί που έμειναν ολονυχτια τοεπιβεβαιώνουν ότι κανεις δεν αγγίζει την κρύπτη-κουτί..Κάθε καλοκαίρι το νησί..
2.Η εικόνα τις Παναγιας στην Ιερά μονη Ag.Δημητρίου στην Tripoli δακρύζει κάθε 15 August και μπορείτε να πάτε να την παρατηρήσετε.
3.Σε εορτασμό κάθε έτος σε παραλια τις Λέσβου πάλι βγαίνει καπνός από τι θάλασσα όταν αγιάζονται τα νερά..Νομίζω Βατερά.
- Στη φάτνη του Χριστού μας στη Βηθλεέμ(έχω πάει) ακούγεται το κλάμα ενός μωρού αν βάλεις το αυτή σου εκεί. Το έχω ακούσει..
5.Στον ιερό ναό τις Αναστάσεως(έχω πάει) ανάβει το φως τον κεριών αυτόματα σε όσους πιστούς βρίσκονται εκεί..Το επιβεβαιώνουν όσοι έχουν πάει και είναι χιλιάδες άτομα..Όταν στα τέλη του 1800 πήγε να λάβει το άγιο φως ο catholic πατριάρχης έπεσε κεραυνός σε αλαβάστρινη κολόνα στην είσοδο του ναού άναψε φλόγα και άναψαν πρώτα τα 32 κεριά του έλληνα πατριάρχη και έπειτα όλον τον piston..Το κάψιμο και το σκίσιμο τις κολόνας φαίνεται ακόμη και το επιβεβαιώνουν όλοι εκεί και οι κληρικοί.
6.Στον ιερό ναό τις Παναγιας στα Ιεροσόλυμα(και εκεί έχω πάει)υπάρχουν σε αλαβάστρινη κολόνα εντός του ναού 5 οπές.Αν βάλεις τα δάχτυλα σου εκεί μέσα και μετά τα βγάλεις τότε παίρνουν το σχήμα τις παλάμης που ευλογούσε ο Χριστός μας.Στην κολόνα αυτή είναι αδύνατο να την τρυπήσεις με τρυπάνι γιατί το μάρμαρο φεύγει σαν φλούδα.Έχουν προσπαθήσει άπειροι με άπειρα τρυπάνια να φτιάξουν οπή εκεί και δεν κατάφεραν τίποτα. Έγιναν οι οπές όταν ο ιερέας που πήγε να φτιάξει το ναό είχε απογοητευθεί. Εμφανιστηκε τότε ένας aγιος ο οποιος έβαλε τα δάχτυλα του εκεί για να ενδυναμώσει την πιστη του ιερέα και έτσι και έγινε.
7.Πίσω από το ορος Ararat υπάρχει μια μεγάλη λίμνη δεν θυμάμαι το όνομα τις, αλλα θα το βρω.Εκεί όλες οι πέτρες στη λίμνη έχουν το σχήμα μικρού ψαριού.Έγινε έτσι από τότε που ο Χριστός μας ευλόγησε άρτο και οίνο και γέμισε και η λίμνη με ψαρια.
8.Στο μοναστήρι τις Ευαγγελίστριας στο Γέρακα Λακωνίας η εικόνα τις Παναγιας έχει δυο όψεις αν την κοιτάξεις από αρ η δεξιά.Στη μια όψη χαμογελα και στην άλλη κλαίει.Όσοι αγιογράφοι έψαξαν δεν μπορούν να το εξηγήσουν. Ο γέροντας που έφτιαξε το μοναστήρι εκεί την βρήκε κάτω από μια ελιά πριν φτιάξει το μοναστήρι.
Αυτά είναι τα θαύματα τις πίστεως.Συνδέονται με την ιστορική υπόσταση του Χριστού μας κατά ένα περίεργο τρόπο.όλες οι αναφορές μιλούν για πρόσωπο το οποιο τελούσε θαύματα και προκαλούσε αγάπη και καλοσύνη και όχι τρόμο..Οι δε αναφορές οι αρχαιολογικές στα Ιεροσόλυμα μιλούν για τον Ιησού μας σαν δεδομένο..Πχ στον Γολγοθά σε όλα τα σημεία που σταμάτησε ο Χριστός μας υπάρχουν πλάκες χαραγμένες με αναλυτική περιγραφή.Στην Κάνα υπάρχει πάλι πετρα χαραγμένη με ιστορική υπόσταση και ημερομηνία.
Πως ένα κράτος σαν το Israel εξακολουθεί να δέχεται ιστορικά την ύπαρξη του Χριστού μας αν δεν ισχύει..Θα μου πείτε εμπόριο και τουρισμός ίσον money..Δεν είναι έτσι..Οι Ισραηλίτες δεν γουστάρουν μια και με το ζόρι κρατάμε τους ναούς μας εκεί. Το πατριαρχείο δίνει μάχη για την διατήρηση τον ναών.Οι δε ξεναγοί μας εκεί μας είπαν ότι εάν ο Χριστός μας υπάρχει η θα το νιώσεις(αν πας και δεις τα θαύματα)η θα αναγκαστείς να το πιστέψεις βάση ευρημάτων και γεγονότων που αδυνατείς να εξηγήσεις η να νοήσεις..Θα επανέλθω με συνεχεια για το θέμα δεν έχω χρόνο.
-
Ο χρήστης Aerandir έγραψε:
Randomo-κειμενο translatedΛοιπόν ξεκινάω συγγνώμη για τα greek λύση μου αλλα..
Αναφέρω σημερινά θαύματα που μπορεί να παρατηρήσει κανεις οποτε θέλει..- Τα υποδήματα του Ag.Rafael κατά τον εορτασμό στη Λέσβο τοποθετούνται την παραμονή τις εορτής σε ειδική ασφαλισμένη κρύπτη και την επομενη βρίσκονται φθαρμένα λόγο χρήσης..Λέγεται ότι περπατά ο Αγιος όλο το νησί..Πιστοί που έμειναν ολονυχτια τοεπιβεβαιώνουν ότι κανεις δεν αγγίζει την κρύπτη-κουτί..Κάθε καλοκαίρι το νησί..
2.Η εικόνα τις Παναγιας στην Ιερά μονη Ag.Δημητρίου στην Tripoli δακρύζει κάθε 15 August και μπορείτε να πάτε να την παρατηρήσετε.
3.Σε εορτασμό κάθε έτος σε παραλια τις Λέσβου πάλι βγαίνει καπνός από τι θάλασσα όταν αγιάζονται τα νερά..Νομίζω Βατερά.
- Στη φάτνη του Χριστού μας στη Βηθλεέμ(έχω πάει) ακούγεται το κλάμα ενός μωρού αν βάλεις το αυτή σου εκεί. Το έχω ακούσει..
5.Στον ιερό ναό τις Αναστάσεως(έχω πάει) ανάβει το φως τον κεριών αυτόματα σε όσους πιστούς βρίσκονται εκεί..Το επιβεβαιώνουν όσοι έχουν πάει και είναι χιλιάδες άτομα..Όταν στα τέλη του 1800 πήγε να λάβει το άγιο φως ο catholic πατριάρχης έπεσε κεραυνός σε αλαβάστρινη κολόνα στην είσοδο του ναού άναψε φλόγα και άναψαν πρώτα τα 32 κεριά του έλληνα πατριάρχη και έπειτα όλον τον piston..Το κάψιμο και το σκίσιμο τις κολόνας φαίνεται ακόμη και το επιβεβαιώνουν όλοι εκεί και οι κληρικοί.
6.Στον ιερό ναό τις Παναγιας στα Ιεροσόλυμα(και εκεί έχω πάει)υπάρχουν σε αλαβάστρινη κολόνα εντός του ναού 5 οπές.Αν βάλεις τα δάχτυλα σου εκεί μέσα και μετά τα βγάλεις τότε παίρνουν το σχήμα τις παλάμης που ευλογούσε ο Χριστός μας.Στην κολόνα αυτή είναι αδύνατο να την τρυπήσεις με τρυπάνι γιατί το μάρμαρο φεύγει σαν φλούδα.Έχουν προσπαθήσει άπειροι με άπειρα τρυπάνια να φτιάξουν οπή εκεί και δεν κατάφεραν τίποτα. Έγιναν οι οπές όταν ο ιερέας που πήγε να φτιάξει το ναό είχε απογοητευθεί. Εμφανιστηκε τότε ένας aγιος ο οποιος έβαλε τα δάχτυλα του εκεί για να ενδυναμώσει την πιστη του ιερέα και έτσι και έγινε.
7.Πίσω από το ορος Ararat υπάρχει μια μεγάλη λίμνη δεν θυμάμαι το όνομα τις, αλλα θα το βρω.Εκεί όλες οι πέτρες στη λίμνη έχουν το σχήμα μικρού ψαριού.Έγινε έτσι από τότε που ο Χριστός μας ευλόγησε άρτο και οίνο και γέμισε και η λίμνη με ψαρια.
8.Στο μοναστήρι τις Ευαγγελίστριας στο Γέρακα Λακωνίας η εικόνα τις Παναγιας έχει δυο όψεις αν την κοιτάξεις από αρ η δεξιά.Στη μια όψη χαμογελα και στην άλλη κλαίει.Όσοι αγιογράφοι έψαξαν δεν μπορούν να το εξηγήσουν. Ο γέροντας που έφτιαξε το μοναστήρι εκεί την βρήκε κάτω από μια ελιά πριν φτιάξει το μοναστήρι.
Αυτά είναι τα θαύματα τις πίστεως.Συνδέονται με την ιστορική υπόσταση του Χριστού μας κατά ένα περίεργο τρόπο.όλες οι αναφορές μιλούν για πρόσωπο το οποιο τελούσε θαύματα και προκαλούσε αγάπη και καλοσύνη και όχι τρόμο..Οι δε αναφορές οι αρχαιολογικές στα Ιεροσόλυμα μιλούν για τον Ιησού μας σαν δεδομένο..Πχ στον Γολγοθά σε όλα τα σημεία που σταμάτησε ο Χριστός μας υπάρχουν πλάκες χαραγμένες με αναλυτική περιγραφή.Στην Κάνα υπάρχει πάλι πετρα χαραγμένη με ιστορική υπόσταση και ημερομηνία.
Πως ένα κράτος σαν το Israel εξακολουθεί να δέχεται ιστορικά την ύπαρξη του Χριστού μας αν δεν ισχύει..Θα μου πείτε εμπόριο και τουρισμός ίσον money..Δεν είναι έτσι..Οι Ισραηλίτες δεν γουστάρουν μια και με το ζόρι κρατάμε τους ναούς μας εκεί. Το πατριαρχείο δίνει μάχη για την διατήρηση τον ναών.Οι δε ξεναγοί μας εκεί μας είπαν ότι εάν ο Χριστός μας υπάρχει η θα το νιώσεις(αν πας και δεις τα θαύματα)η θα αναγκαστείς να το πιστέψεις βάση ευρημάτων και γεγονότων που αδυνατείς να εξηγήσεις η να νοήσεις..Θα επανέλθω με συνεχεια για το θέμα δεν έχω χρόνο.
THANKS MAAN
-
Randomo-κειμενο translated
Λοιπόν ξεκινάω συγγνώμη για τα greek λύση μου αλλα..
THANKS MAAN
http://speech.ilsp.gr/greeklish/greeklishdemo.asp
ayto na thanks
-
Βρε, λες τελικά να έχουμε λάθος και να χάσουμε το Kingdom of Heaven?
...και να βρεθούμε στο 'πυρ το εξώτερον';
-
Ο χρήστης sergeant έγραψε:
Βρε, λες τελικά να έχουμε λάθος και να χάσουμε το Kingdom of Heaven?...και να βρεθούμε στο 'πυρ το εξώτερον';
Ο Γάλλος φιλόσοφος και μαθηματικός Pascal θεωρούσε οτι είναι καλύτερα να πιστεύεις απο το να μην πιστεύεις στο θεό. Ο συλλογισμός του ήταν οτι αν δεν πιστεύεις και υπάρχει θεός, θα πάς στην κόλαση. Αντίθετα, αν πιστεύεις αλλά δέν υπάρχει θεός, στο κάτω κάτω δεν έχεις χάσει τίποτα.
Βέβαια, υπάρχουν και γώ δεν ξέρω πόσες θρησκίες στον κόσμο, οι οποίες όλες λένε οτι είναι οι μοναδικές αληθινές και μόνο ο δικός τους θεός υπάρχει. Αν πιστεύεις σε μία απο τις άλλες θρησκείες πάς κατευθείαν στην κόλαση.
Περισσότερες πληροφορίες Pascal's Wager.
Επίσης βιβλίο που προτείνω ανεπιφύλακτα πάνω στο θέμα των θρησκειών: Terry Pratchett's Small Gods -
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Ο Γάλλος φιλόσοφος και μαθηματικός Pascal θεωρούσε οτι είναι καλύτερα να πιστεύεις απο το να μην πιστεύεις στο θεό. Ο συλλογισμός του ήταν οτι αν δεν πιστεύεις και υπάρχει θεός, θα πάς στην κόλαση. Αντίθετα, αν πιστεύεις αλλά δέν υπάρχει θεός, στο κάτω κάτω δεν έχεις χάσει τίποτα.
Καί τήν πίτα ολόκληρη,καί τόν σκύλο χορτάτο.
Ωραίος ο φιλόσοφος!!!Βέβαια, υπάρχουν και γώ δεν ξέρω πόσες θρησκίες στον κόσμο, οι οποίες όλες λένε οτι είναι οι μοναδικές αληθινές και μόνο ο δικός τους θεός υπάρχει. Αν πιστεύεις σε μία απο τις άλλες θρησκείες πάς κατευθείαν στην κόλαση.
Οι περισσότερες (μεγάλες) θρησκείες πιστεύουν οτι ο θεός είναι ένας.
Αλλά ότι ο θεός τών μουσουλμάνων (π.χ.) δέν είναι ο αληθινός!!!
Εάν τό συμπέρασμα αυτό βγαίνει χωρίς να υπάρχει οικονομικό ή κοινωνικό όφελος (για κάποιους ελάχιστους θρησκευτικούς ηγέτες,παπάδες/ιμάμηδες/σαμάνους κλπ),τότε αυτός που το ισχυρίζεται είναι απλά φανατισμένος.
[Διάσπαση] Περί ιστορικής υπόστασης του Ιησού Χριστού