-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
elteo, για πες παραπάνω για την σκέψη σου περί τιμής του CZT...Γιατί;
Εγώ δεν θα έδινα 18k για μικρό γρήγορο. Αρχίζω να μεγαλώνω ...ίσως.
Το πρώτο μου καινούριο αμάξι ήταν ένα Citroen Saxo VTS 1.6L απολύτως μαμά πλην της ανάρτησης. Εδωσα 3.700.000δρχ. το 99 και για 6 χρόνια ευχαριστήθηκα οδήγηση.
Δεν καταλαβαίνω γιατί να δώσω τα διπλά σήμερα για ένα ραφιναρισμένο πουντότζιντο που είπε κι ένας φίλος; -
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Περιμένεις να σε ρωτήσουμε εντυπώσεις;
Σιγά μην περίμενα να με ρωτήσετε, έναν καφέ πήγα να κάνω πριν τις γράψω
Εσωτερικά είναι πάρα πολύ ευχάριστο, τα πλαστικά αξιοπρεπέστατα για την κατηγορία, οι χώροι πίσω αχανείς (αλλά το πορτ-μπαγκάζ πολύ μικρό), το δε κάθισμα του οδηγού με ωραία πλευρική στήριξη, αν και η βάση του μου φάνηκε ελαφρώς 'ιαπωνικών' διαστάσεων. Τα a-pillars δεν τα βρήκα τόσο ενοχλητικά όσο περίμενα από διάφορα τεστ που είχα διαβάσει. Το μόνο που με 'χάλασε' ήταν τα οργανάκια, που ήταν πολύ μικρά για τα γούστα μου, και η ορατότητα πίσω.
Στο δρόμο ήταν ιδιαίτερα ευθύβολο, περίμενα μάλιστα να επηρεάζεται περισσότερο από τον ισχυρό άνεμο, λόγω ύψους, αλλά ήταν εξαιρετικά σταθερό δεδομένων των συνθηκών και των διαστάσεών του. Το γκάζι ήταν άφθονο και γραμμικότατο, σε σημείο να αναρωτιέσαι πού μπαίνει η τουρμπίνα (καμία σχέση με υστερίες τύπου punto gt), και η ροπή εμφανής από χαμηλά, ενώ το ηλεκτρόγκαζο δεν είχε κάποια εμφανή υστέρηση.
Η ανάρτηση, χωρίς να είναι μαλακή, δεν με ενόχλησε με κοπανήματα, τη βρήκα ευχάριστα σφικτή. Η ουρά του μου έδωσε την εντύπωση ότι έχει κάποιες ελαφριές τάσεις ανεξαρτησίας, αλλά λόγω βρεγμένου δρόμου -και φίλου που μου το εμπιστεύτηκε- είπα να μην παίξω με την τύχη μου Το masc πάντως άναψε μόνο σε μια-δυο γρήγορες εκκινήσεις, μέχρι το αυτοκίνητο να πατήσει κάτω, στις στροφές (που δεν ήταν και ιδιαίτερα απαιτητικές, εδώ που τα λέμε) δεν το ένιωσα να μπαίνει.
Το μοναδικό σημείο που εμφανώς δε με ικανοποίησε ήταν το τιμόνι, που αν και βαρύ (και με 'σωστό' πάχος στη στεφάνη), είχε τεχνητή αίσθηση, ειδικά γύρω από τη θέση της ευθείας, και γενικά μου έδωσε ελαφρώς νωθρή εντύπωση. Το κιβώτιο κούμπωνε δύσκολα, αλλά επειδή το αυτοκίνητο που οδήγησα ήταν δημοσιογραφικό, δεν ξέρω τι χρήση τού είχε γίνει - ή μάλλον, ξέρω
All in all, όπως είπε κάποιος πιο πάνω, είναι ένα μικρό gt, που θα ταξιδέψει σβέλτα και ευχάριστα, τη δε εμφάνισή του, μέσα-έξω, τη βρίσκω συμπεθέστατη.
Εγώ πάντως το czt το βρίσκω ακριβό.
Αν το συγκρίνεις με το focus, το C4 1.6 και αυτοκίνητα αυτής της κατηγορίας, σίγουρα δεν είναι φτηνό. Από την άλλη, ούτε ιδιαίτερα ακριβό το θεωρώ, αν συνυπολογίσεις την εγγύηση, τη χώρα προέλευσής του (κι ας συναρμολογείται στην Ολλανδία) και τις επιδόσεις (που δεν είναι αμελητέες).
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
elteo, για πες παραπάνω για την σκέψη σου περί τιμής του CZT...
Γιατί;
Όταν λέει κάποιος κάτι, πολλές φορές συμβαίνει να αφήνει απορίες ή να χρειάζεται επεξήγηση, μην ψαρώνετε, δεν θέλω να πλακωθώ με κανέναν!
Σωστές οι σκέψεις, αλλά τα πράγματα αλλάζουν στην αγορά αυτοκινήτου, ειδικά σε αυτές τις μικρές κατηγορίες. Τώρα, κουνιέται το καράβι, περπατάς και εσύ μαζί του και δεν ξέρουμε πόσο κινείσαι εσύ και πόσο σε κουνάει αυτό...
Εγώ που δεν έχω φτάσει ακόμα στο σημείο το δικό σου, δεν τα βρίσκω και υπερβολικά τα
-
Μενω εκπληκτος που κανενας δεν αναφερει το μη απενεργοποιουμενο ESP του colt και συγκεκριμενα που δεν το αναφερει ως μειονεκτημα.. ειδικα απο τον popolaro δεν το περιμενα αυτο . Το suzuki δεν το ξερουμε ακομα , οπωτε εγω ψηφίζω c2
Αλλα παντα το τι προτεινει ο καθενας δεν νομιζω οτι βοηθαει ποτε τον ενδιαφερομενο αν δεν γινειται και μια ανάλυση του γιατι, την οποια βαριεμαι να την κανω!
-
Ο χρήστης jim01 έγραψε:
Μενω εκπληκτος που κανενας δεν αναφερει το μη απενεργοποιουμενο ESP του colt και συγκεκριμενα που δεν το αναφερει ως μειονεκτημα.. ειδικα απο τον popolaro δεν το περιμενα αυτο . Το suzuki δεν το ξερουμε ακομα , οπωτε εγω ψηφίζω c2Αλλα παντα το τι προτεινει ο καθενας δεν νομιζω οτι βοηθαει ποτε τον ενδιαφερομενο αν δεν γινειται και μια ανάλυση του γιατι, την οποια βαριεμαι να την κανω!
για να το αναφερεις σαν μειονεκτημα πρεπει το αμαξι να σου δεινει την αισθηση και ισως την σιγουρια για να το απενεργοποιησεις......
προσωπικα δεν με συγκινησε οποτε ουτε καν που ασχοληθηκα για το αν εχει η οχι......... -
CZT... γιατι είναι πιο γρήγορο, καλύτερο ποιοτικά (το swift με απογοήτευσε). κ στην τελική η τιμή δεν έχει κ μεγάλη διαφορα.με το 9% επιτόκιο της suzuki...
Για C2 αδιάφορο(δεν εχω σε εκτίμηση citroen ποιοτικά)
-
Φτου!!Δεν προλαβε να κλεισει χρονο απο το τελευταιο ποστ
Πλακα κανω!!!
-
Αν και δεν δηλωνω οπαδος των ιαπωνικων αυτοκινητων (προς θεου δεν τα αντιπαθω) ομολογω οτι μου αρεσει παρα πολυ το Swift.Εχει κατι διακριτικο και αλητικο ταυτοχρονα,για να αρχισουμε απο την εμφανιση,ενω ειναι απολυτα ουδετερο και ενιοτε παιχνιδιαρικο οσον αφορα την οδικη του συμπεριφορα.Αν και σε αλλο topic σε αντιπαραθεση Swift-Panda ειχα ψηφισει το ιταλικο μικρο (για ιδικους λογους)δεν σημαινει οτι το Swift δεν ειναι εξαιρετικο.Για το Colt τωρα,ειναι γρηγορο,φιλικο,ασφαλες και δεν γραφει καθολου ασχημους χρονους (οχι πως σπαει τα χρονομετρα βεβαια),καλη επιλογη αλλα δεν θα το επαιρνα,ειναι λιγο 'ψηλο' για mini GTi.Τελος το C2 VTS ειναι απο τα πιο παρεξηγημενα αυτοκινητα κραταει καλα κανει εξαιρετικους χρονους αλλα δυστυχως οι μνημες παραμενουν στα Saxo VTS και 106 Rallye.Συνοψιζοντας, Swift, ετσι απλα χωρις ιδιαιτερο λογο.
-
COLT....
Όπως και τα περίστροφα..... -
Αν είναι ποτέ δυνατόν να ψηφίζει ο κόσμος κ να θεωρεί καλύτερο ένα αυτοκίνητο σαν το colt με μη απενεργοποιούμενο esp!!!!Πότε θα σταματήσετε να σκέφτεστε σαν ευθειάκηδες κ θα αρχίσετε να σκέφτεστε λίγο τη πραγματική οδηγηση κ τισ στροφες??βλέπω κάθε βραδυ κόσμο να τρέχει από φανάρι σε φαναρι κ να χαίρεται κ μόλις πάμε λιμανάκια ολοι τις κότες!!!αν λοιπόν το μόνο που σας νοιάζει είναι να ρίχετε 3-4 καρότσες στα c2 τότε ναι πάρτε colt ή ακόμα καλύτερα fr το οποίο ειναι κ πραγματίκα γρήγορο κ όχι κ κάλα πύραυλος...
με το c2 παίρνεις όποια στροφή θες απροβλημάτιστα ακόμα κ αν είσαι άσχετος (κ αλλωστε το c2 σε πίστες δυαλύει πολύ κόσμο με πολύ παραπάνω άλογα)εκεί που τα 'αλλα πασχίζουν να νικήσουν τα ηλεκτρονικά τους...
Ομολογώ οτι δε ξέρω για το swift αλλά τα δυο δεύτερα στις σέρρες πού έφαγε σε πρόσφατο σύγκριτικο λένε πολλά.
επίσης το suzuki σύμφωνα με αντιπροσωπεια πρέπει να καίει 98άρα βενζίνη κ τα τουρμπάτα ως γνωστόν 100 για να πεις οτι αποδίδουν.
έμενα το c2 μου έβγαλε άπειρα προβλήματα αλλα δεν του φερόμουν κ πάρα πόλυ καλά
αλλα σαν ιδέα το c2 σίγουρα πολυ καλύτερη κ πιο 'καθαρόαιμη' λύση απο τον άμεσο ανταγωνισμο -
διαβασα πολλες φορες τη λεξη ποιοτητα για το colt και ψιλοδιαφωνω.επειδη εχει ο ξαδερφος μου το czt αλλα και απο το coltclub οι περισσοτεροι παραπονιουνται οτι τριζει σαν κουδουνιστρα.βεβαια δεν εχω δει και τα αλλα δυο ποτε για να πω αλλα για το colt αληθευει
-
το c2 παίρνεις όποια στροφή θες απροβλημάτιστα ακόμα κ αν είσαι άσχετος
Αν ένας κυριολεκτικά άσχετος δοκιμάσει να το στρίψει στην καλύτερη περίπτωση θα τα ακουμπήσει χοντρά σε κάποιο φαναρτζή.
Απο εμένα αν και δεν είνα ιστις επιλογές Fiesta St, απλά γιατί σε αυτά τα λεφτά (16.000 είπε κάποιος πιο πριν) είνα ιότι καλύτερο μπορείς να αγοράσεις σήμερα ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ!
Κατα τα άλλα, αν κάποιος είχε 106, το fiesta αποκλίεται να τον κάνει χαρούμενο!
-
fiesta ST me 16.000? πότε έγινε αυτό; 19.300 έχει.
-
Το fiesta με χρώμα και πινακιδες εχει λίγο πάνω από 20500Ε. το c2 έχει 15500. το czt έχει 18000 και δεν κλείνει καν το esp. Το c2 που το έχω ζήσει αρκετά είναι η καλύτερη επιλογή. Γράφει φοβερούς χρόνους, στρίβει φοβερά αλλά δεν έχει την ρυθμισιμότητα του st. Αλλά το st είναι λίγο πιο γρήγορο στην ευθεία (πολύ πιο λίγο απ'όσο νομίζει ο περισσότερος κόσμος) αλλά στρίβει χειρότερα και στον δρόμο αλλά και στην πίστα. Ναι μεν έχει καλύτερη αίσθηση αλλά με την αίσθηση δεν στρίβεις καλύτερα. Ειδικά στις Σέρρες το c2 είναι αισθητά πιο γρήγορο και ας έχει λιγότερη ισχύ. Επίσης τα πλεονεκτήματα των 1600 κ.ε. στην Ελλάδα είναι ένα μεγάλο προτέρημα το οποίο συνδυασμένο με την αρκετά χαμηλότερη τιμή κάνουν το c2 μία πολύ καλή επιλογη. Για το czt δεν τίθεται καν ζήτημα αφού θεωρώ πραγματικά απαράδεκτο το γεγονός ότι δεν κλείνει το esp.
-
Να ρωτησω κατι βρε παιδια, λετε και ξαναλετε το Χ αυτοκινητο κανει καλυτερο χρονο απο το Ζ στις Σερρες, για να οδηγει στις Σερρες το θελει ο ανθρωπος η για το δημοσιο δρομο;
Θα ειναι μηπως ο ιδιος οδηγος που το οδηγει στις Σερρες με τον υποψηφιο αγοραστη η μηπως ενα ευκολοτερο να παει στο οριο αυτοκινητο θα ειναι πιο γρηγορο απο ενα πιο απολυτο στον δρομο για τον μεσο οδηγο;
Κι εν πασει περιπτωσει ποια πρεπει να ειναι τα κριτηρια μιας επιλογης για τετοιο αυτοκινητο αν οχι η ευκολια και φιλικοτητα, η αισθηση που αποκομιζεις συνολικα, η ευχαριστηση που μπορει να σου δωσει, η καταναλωση/κοστος συντηρησης, αξιοπιστια κλπ;
Η αποψη μου ας παει ο ανθρωπος να οδηγησει και τα τρια η οσα τελος παντων μπορεσει για αρκετη ωρα και αν μπορει εκτος πολεως η/και σε δρομους γλυστερους/στριφτερους για να καταλαβει πιο του ταιριαζει περισσοτερο, μετα αποφασιζει και βασει προδιαγραφων γιατι απο τη θεωρια στην πραξη πολλα αλλαζουν! -
ναι αλλη φαση στο δρομο,ειναι σωστο αυτο,στο δρομο ενα evo μπορει να δυαλυει κ ferrari αλλα το θεμα ειναι πως αν δε σκασεις πανω απο 30,000 σωστο αυτοκινητο δε παιρνεις..ολα αυτα εινα υποκαταστατα ειδικα αν σου αρεσει να τρεχεις με 16 κ 20 χιλιαρικα δε βγαζεις ακρη...πισωκινηση με μπλοκε η μονη λυση
-
Κόλτ για τον ευθειάκια
Σουίφτ για τον στροφάκια-λίφτ οφ ντριφτάκια
C2 για τον εεεεεε... ξέρω εγώ...
α ναι για αυτόν που είχε σαξόραλλο και νομίζει πως θα είναι το ίδιο
άρα για τον παλιοσαξοραλλάκια???
-
Παντως ολοι λενε για c2 κλπ αλλα τα ποσοστα δειχνουν το czt
-
Παρεπιπτοντως στο Drive γραφουν πως το Swift ριχνει στο C2 στις στροφες και ειναι και πιο ευκολο στο οριο!
-
Ο χρήστης JIM THEO έγραψε:
Παρεπιπτοντως στο Drive γραφουν πως το Swift ριχνει στο C2 στις στροφες και ειναι και πιο ευκολο στο οριο!επειδη διαβαζω ακομα το drive κ ειχα δει το σχετικο συγκριτικο,πρεπει να σου πω οτι επεφταν σε πολλες αντιφασεις..τη μια μιλουσαν για στιβαρο swift,την αλλη για c2 που σε εμπνεει περισσοτερο στις στροφες...επισης μιλουσαν για c2 που αν φυγει πανω στο οριο δε το μαζευεις με τιποτα,μεγαλη ανακριβεια μου ειχε φυγει ακριβως πανω στο πεταλο τη περασμενη βδομαδα και παρολο που ειχα σχεδον γυρισει 180 μοιρες κ εβλεπα τους πισω μου με ενα αναποδο επανηλθε σχεδον μονο του..
αν κ θεωρω ακομα καλυτερο ελληνικο περιοδικο το drive,εχω αρχισει να αμφισβητω πολλα..στο swift οι ιδιοι μιλανε για καλυτερη αισθηση,ενω λιγο πιο κατω μιλανε για ασχημο ηλεκτρικο τιμονι,μετα αρχιζουν κ μιλανε για ανεση κ κατακρινουν το c2 που οντως ειναι κουτσουρο κ μιλανε για ανεσεις λες κ σε νοιαζει σε ενα μικρο gti....τα 0-100 κ 400αρια εχουν γινει προφανως απο κουλομαριες με αστρωτους κινητηρες(γιατι το c2 ΘΕΛΕΙ στρωσιμο)κ τυχαινει να γνωριζω παλικαρι απο POWER TECHNIQUES ο οποιος ειναι κατοχος ενος ραλυ ελαφρως φτιαγμενο οταν ειδε το c2 o ιδιος μου ειπε οτι με το δικο μου εχει γραψει καλυτερους χρονους σε πιστα(με αυτοκινητο που οδηγησε μερικες φορες!!)απ'οτι με το δικο του ραλυ που εχει χρονια....τα συμπερασματα δικα σας...
αλλωστε το ιδιο το drive sto fight club του περασμενου μηνα αλλα ελεγε...
οσο για την αισθηση που αναζητουν καποιοι γεροντες δημοσιογραφοι καλη ειναι αλλα συχνα παραπλανητικη...αυτοι εχουν μαθει αλλιως κ εκθειαζουν ακομα τα κονσερβοκουτια του 80 κ 70 αντι να τα πεταξουν στα σκουπιδια...ελπιζω μονο να μην πιστευω κ γω αντιστοιχες βλακειες σε 20 χρονια....
C2 VTS vs Swift 1.6 vs Colt CZT