-
O alapis ειναι μια εταιρία που βασίζεται στο μετρητό και αγοράζει εταιρίες που πουλάνε φάρμακα στο δημόσιο και οι οποίες δεν εισπράττουν ποτε και γι' αυτό έχουν πρόβλημα μετρητών. Ερχεται λοιπόν η Αλάπις του αγοράζει - ξελασπώνει τους επιχειρηματίες οι οποίοι έχουν φτάσει στο αμήν μια και δεν πληρώνονται από το δημόσιο (πολλοί από αυτούς έχουν υποθηκεύσει και προσωπικές περιουσίες προκειμένου να αντιμετωπίσουν το αρνητικό λειτουργικό cash flow).
H Alapis είχε μετρητό λόγω της ΑΜΚ που έκανε πρόσφατα 800εκ. περίπου τα οποία:
- αποπλήρωσαν δάνεια της εταιρίες
- χρηματοδοτούν τις εξαγορές μικρών ετιαριών
γ. αποπληρώνουν τα δάνεια των εξαγοραζόμενων και
δ. αποτελούν πηγή χρηματοδότησης για να αντέχει η ετιαρία τις καθυστερημένες πληρωμές του δημοσίου.
Από τα 800εκ της αύξησης έχουν μείνει 400 περίπου. Η εταιρία αυτή την στιγμή προσπαθεί να ανοίξει (και θα ανοίξει) δανειακές γραμμές (lines) με τράπεζες μέχρι 800 εκ ευρώ.
Η κεφαλαιοποίησή της είναι περίπου 2,1 δις.Το μόνο που είναι υπέρ της (ΙΜΗΟ πάντα) είναι ο Λαυρεντιάδης ως επιχειρηματίας (λόγω της εκπληκτικής πορείας της Νεοχημικής και σε επίπεδο εταιρικής διακυβέρνησης). Ομως τα φάρμακα (αποθήκευση και πωλήσεις) είναι διαφορετική δουλειά από τα χημικά. Και οι απαιτήσεις σε μετρητό τεράστιες για να είναι η εταιρία υγιής και να παραμείνει έτσι. Εδώ απαιτεί προσοχή και στενή παρακολούθηση.
-
Alapis κατα την γνωμη μου οποιος αγορασε κοντα στο 1Ε καλα εκανε,με την τωρινη κεφαλαιοποιήση το ρισκο ειναι σαφώς πολυ μεγαλύτερο.Προσοχη,λεω οτι το ρισκο ειναι σαφως μεγαλυτερο,δεν λεω οτι θα κατρακυλησει,ουτε οτι ειναι σαπακι,ουτε τιποτα τετοιο,αλλα οπως και να το κανεις τα νουμερα ειναι πολυ υψηλα πια.
-
Ο χρήστης Lippi έγραψε:
O alapis ειναι μια εταιρία που βασίζεται στο μετρητό και αγοράζει εταιρίες που πουλάνε φάρμακα στο δημόσιο και οι οποίες δεν εισπράττουν ποτε και γι' αυτό έχουν πρόβλημα μετρητών. Ερχεται λοιπόν η Αλάπις του αγοράζει - ξελασπώνει τους επιχειρηματίες οι οποίοι έχουν φτάσει στο αμήν μια και δεν πληρώνονται από το δημόσιο (πολλοί από αυτούς έχουν υποθηκεύσει και προσωπικές περιουσίες προκειμένου να αντιμετωπίσουν το αρνητικό λειτουργικό cash flow).H Alapis είχε μετρητό λόγω της ΑΜΚ που έκανε πρόσφατα 800εκ. περίπου τα οποία:
- αποπλήρωσαν δάνεια της εταιρίες
- χρηματοδοτούν τις εξαγορές μικρών ετιαριών
γ. αποπληρώνουν τα δάνεια των εξαγοραζόμενων και
δ. αποτελούν πηγή χρηματοδότησης για να αντέχει η ετιαρία τις καθυστερημένες πληρωμές του δημοσίου.
Από τα 800εκ της αύξησης έχουν μείνει 400 περίπου. Η εταιρία αυτή την στιγμή προσπαθεί να ανοίξει (και θα ανοίξει) δανειακές γραμμές (lines) με τράπεζες μέχρι 800 εκ ευρώ.
Η κεφαλαιοποίησή της είναι περίπου 2,1 δις.Το μόνο που είναι υπέρ της (ΙΜΗΟ πάντα) είναι ο Λαυρεντιάδης ως επιχειρηματίας (λόγω της εκπληκτικής πορείας της Νεοχημικής και σε επίπεδο εταιρικής διακυβέρνησης). Ομως τα φάρμακα (αποθήκευση και πωλήσεις) είναι διαφορετική δουλειά από τα χημικά. Και οι απαιτήσεις σε μετρητό τεράστιες για να είναι η εταιρία υγιής και να παραμείνει έτσι. Εδώ απαιτεί προσοχή και στενή παρακολούθηση.
Πολύ εύστοχη τοποθέτηση
Και όπως είπε και ο Tiger δε νομίζω ότι υπαινίσσεται κανείς ότι η εταιρία είναι προβληματική, απλά για την ώρα δεν είναι και ευκαιρία.
Απλή αποτίμηση της περιουσίας της είναι η κεφαλαιοποίησή της αυτή τη στιγμή και όχι απόδειξη της επιτυχημένης πορείας της στα νέα λημέρια που μπήκε.
Αν ο Λαυρεντιάδης τη μετατρέψει σε μια νέα Νεοχημική τότε απλά του βγάζω το καπέλο
Υ.Γ. Ο πατέρας μου είχε συμμετάσχει προ 6-ετίας περίπου (ίσως και λίγο περισσότερο, δε θυμάται ακριβώς) σε σεμινάριο μάνατζμεντ όπου συμμετέχουσα ήταν και η μαμά Λαυρεντιάδη. Φαίνεται ότι το άθλημα το κατέχει λοιπόν ολόκληρη η οικογένεια...
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Ανεβαινει σημερα
Στην υγεια των κοροϊδων....Που πουλούσαν για να αγοράζεις εσύ χαμηλά;
Που ψαρωσαν σημερα και μπηκαν ωστε να ξεφορτωσουν οι μαγκες, ενω παμε για νεα χαμηλα
-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Ανεβαινει σημερα
Στην υγεια των κοροϊδων....Που πουλούσαν για να αγοράζεις εσύ χαμηλά;
Που ψαρωσαν σημερα και μπηκαν ωστε να ξεφορτωσουν οι μαγκες, ενω παμε για νεα χαμηλα
Μου αρεσει ο τροπος που σκεφτεστε
-
ΤΤ σκεφτεται κανείς; Έχει πέσει πολύ χαμηλά και ίσως να παρουσιαστεί κάτι πολύ καλό 26/11
-
Έχω κάτι ψιλά από τα 16+...Πήρα και προχτές κάτι λίγα στα 11.96...Σίγουρα είναι φτηνό, επίσης μπορεί να πρωταγωνιστήσει σε κανένα σενάριο...
Αν όμως συνεχιστεί το πτωτικό κλίμα μπορεί να πιεστεί κι άλλο...Φαίνεται να έχει επηρεαστεί από τη subprime crisis περισσότερο από όλα τα πιστωτικά ιδρύματα και με δεδομένη την αβεβαιότητα για το πόσο ακριβώς (καθότι η διοίκηση δεν νομίζω να έχει δώσει στη δημοσιότητα ακριβή στοιχεία) οι ξένοι δε μασάνε : πουλάνε...
Για σεντουκάκι δεν νομίζω να βγεις χαμένος -
Λογικα δεν εχει δει τα χαμηλα του ακομα
Ευτυχως εγω πουλησα τις της δημοσιας εγγραφης + το bonus 10% στα 19 ευρω. Νομιζω εκανε και 22 μετα -
ΤΤ κατω απο τα 12Ε μια χαρα ειναι, πιθανως θα γυρισει παλι εκει γιατι ακομα δεν εχει ανακοινωσει τις ζημιες του απο τα subrimes.Μεσοπροθεσμα πιανει τα 13Ε ευκολα και μακροπροθεσμα τα 20Ε.
Αυτα με δεδομενο οτι θα εχουμε καλο κλιμα στις αγορες,αλλα σε καθε περιπτωση,αμα μπουν στο σεντουκι που λεει ο koutsan, θα βγουν τουλαχιστον με +50%.
Εγω οταν αρχισα να παιζω χρηματιστηριο εχανα γιατι επαιζα περισσοτερα απο οσα επρεπε και αναγκαζομουνα να πουλαω συγκυριακα ασχετα με τις τιμες στοχους που ειχα θεσει.Στο χρηματιστηριο πρεπει να περιμενεις και 10 χρονια με την μετοχη αγκαλια αν χρειαστει.Αυτα προς γνωσην των τυχον νεοτερων που παρακολουθουν. -
*Μειώνει την τιμή-στόχο για τη μετοχή του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου η Citi σε σχετική της έκθεση με ημερομηνία 26 Νοεμβρίου όπου χαρακτηρίζει τα μεγέθη γ΄ τριμήνου 'αδύναμα'. Συγκεκριμένα, ο οίκος μειώνει την τιμή-στόχο στα 13 ευρώ, σε σχέση με τα 15 ευρώ προηγουμένως, ενώ διατηρεί τη σύσταση 'hold'. *
Ουφ....Ανακουφίστηκα, γιατί ένα φόβο τον είχα
Αν μπορούσε να βγάλει και μια σύσταση 'sell' τότε όλα θα ήταν περίφημα -
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
*Μειώνει την τιμή-στόχο για τη μετοχή του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου η Citi σε σχετική της έκθεση με ημερομηνία 26 Νοεμβρίου όπου χαρακτηρίζει τα μεγέθη γ΄ τριμήνου 'αδύναμα'. Συγκεκριμένα, ο οίκος μειώνει την τιμή-στόχο στα 13 ευρώ, σε σχέση με τα 15 ευρώ προηγουμένως, **ενώ διατηρεί τη σύσταση 'hold'. ***Ουφ....Ανακουφίστηκα, γιατί ένα φόβο τον είχα
Αν μπορούσε να βγάλει και μια σύσταση 'sell' τότε όλα θα ήταν περίφημαΚοινώς: ΚΡΑΤΑ ΕΣΥ,ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΩ ΕΓΩ ΠΡΩΤΟΣ!!!
-
-
Για να δούμε και το Ultrex ...Μη μας βγει καμιά bull trap...Σύντομα θα ξέρουμε...
Πάντως αν είναι να πάρουν τα ηνία οι ταύροι ας περιμένουν 6-7 συνεδριάσεις : είναι κρίμα να αγοράσω κάνα 10% ακριβότερα επειδή είμαι άψιλος τώρα
Επαναοπλίζω 6 και 10 Δεκεμβρίου, το πρόβλημά μου είναι πόσα στέλνω προς ΧΑΑ -
Θα τρεχεις και δεν θα φτανεις,στα σκ@τα του ταυρου θα πατας
Σημερα πηγαμε καλα στο εγχωριο,στην συνεχεια φορτσαριστος ο αμερικανος,αρα αυριο θα γινει οτι γινεται στα Ζαρα στις εκπτωσεις ,αν και ο κανονας ειναι οτι ΠΑΝΤΑ υπαρχουν ευκαιριες στο χρηματιστηριο. -
Να κανω μια ερωτηση...ας πουμε οτι εχω εγω Χ μετοχες μιας εταιριας, και θελω να τις πουλησω στον πατερα μου αδερφο μου κλπ.
Μπορει να γινει αυτη η διαδικασια αν ας πουμε εχουμε και οι 2 λογαριασμο στην ιδια χρηματηστηριακη χωρις να βγουν στο 'παζαρι' οι μετοχες να εχει κταθεσει ο αγοραστης το ποσο, το οποιο μετα την πωληση θα παρει ο πωλητης? Δλδ απλα να παρει την προμηθεια της η χρηματηστιριακη και να αλλαξουν ονομα οι μετοχες? -
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
Να κανω μια ερωτηση...ας πουμε οτι εχω εγω Χ μετοχες μιας εταιριας, και θελω να τις πουλησω στον πατερα μου αδερφο μου κλπ.
Μπορει να γινει αυτη η διαδικασια αν ας πουμε εχουμε και οι 2 λογαριασμο στην ιδια χρηματηστηριακη χωρις να βγουν στο 'παζαρι' οι μετοχες να εχει κταθεσει ο αγοραστης το ποσο, το οποιο μετα την πωληση θα παρει ο πωλητης? Δλδ απλα να παρει την προμηθεια της η χρηματηστιριακη και να αλλαξουν ονομα οι μετοχες?Δες αναλυτικά εδώ, με υποδείγματα αιτήσεων και δε συμμαζεύεται
http://www.helex.gr/index.php?option=co ... emid=10284Εξωχρηματιστηριακή Μεταβίβαση Αξιών
Σύμφωνα με την παράγραφο 4 του άρθρου 15 του Ν.3632/1928 η εξωχρηματιστηριακή μεταβίβαση αξιών λόγω πώλησης τοις μετρητοίς δεν επιτρέπεται: α) αν ασκείται κατ΄επάγγελμα από κάποιον από τους συμβαλλομένους και β) ο αριθμός των μετοχών που αποτελούν αντικείμενο της πώλησης να μην υπερβαίνει το ήμισυ τοις εκατό (0,5%) του συνολικού αριθμού των μετοχών της ίδιας κατηγορίας του αυτού εκδότη.
Στις περιπτώσεις όπου επιτρέπεται η εξωχρηματιστηριακή μεταβίβαση αξιών λόγω πώλησης απαιτείται:
- Εντολή του πωλητή στον Χειριστή του για να μεταφέρει τις μετοχές που πρόκειται να μεταβιβασθούν στον Ειδικό Λογαριασμό
-Αίτηση εξωχρηματιστηριακής μεταβίβασης άυλων κινητών αξιών συμπληρωμένη με τα στοιχεία του αγοραστή και του πωλητή που κατατίθεται μαζί με τα παρακάτω έγγραφα στο Αποθετήριο.
-Ιδιωτικό συμφωνητικό ή συμβολαιογραφικό έγγραφο εξωχρηματιστηριακής μεταβίβασης λόγω πώλησης μεταξύ του πωλητή και του αγοραστή. Εάν το ένα από τα συμβαλλόμενα μέρη είναι νομικό πρόσωπο απαιτείται να προσκομισθεί στο Αποθετήριο αντίγραφο του καταστατικού του, από το οποίο να προκύπτει ο σκοπός του, καθώς και αντίγραφο δημοσιευμένου πρακτικού του σχετικού καταστατικού του οργάνου, όπου ορίζεται ο νόμιμος εκπρόσωπός του νομικού προσώπου. Επίσης, απαιτείται βεβαίωση του γνησίου των υπογραφών των δύο συμβαλλομένων μερών.
Κάθε συμβαλλόμενος θα πληρώσει επίσης στην ΕΧΑΕ 0,1% επί της αξίας μεταβίβασης.
-
-
koutsan Ευχαριστω πολυ ρε φιλε!
** β) ο αριθμός των μετοχών που αποτελούν αντικείμενο της πώλησης να μην υπερβαίνει το ήμισυ τοις εκατό (0,5%) του συνολικού αριθμού των μετοχών της ίδιας κατηγορίας του αυτού εκδότη.**
Μωρε ας ειχα το 0,5 τις εκατο της Εθνικης τραπεζας και δεν με ενοιαζε τπτ!
-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
koutsan Ευχαριστω πολυ ρε φιλε!** β) ο αριθμός των μετοχών που αποτελούν αντικείμενο της πώλησης να μην υπερβαίνει το ήμισυ τοις εκατό (0,5%) του συνολικού αριθμού των μετοχών της ίδιας κατηγορίας του αυτού εκδότη.**
Μωρε ας ειχα το 0,5 τις εκατο της Εθνικης τραπεζας και δεν με ενοιαζε τπτ!
Είσαι ψιλικατζής ρε παιδί μου...Το 0,5% της ΕΤΕ είναι μόλις 100 εκατομ ευρώ
-
Υπαρχει και η ιστορια της Κοινής Επενδυτικής Μερίδας αλλα δεν ξερω ποσο εχει προχωρησει.
http://www.imerisia.gr/article.asp?cati ... bid=318280
Χρηματιστήριο: Η υποστροφή (ισχύος)