-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Το έγραψα στο thread περί Ολυμπιακής, το μεταφέρω και στο κατάλληλο thread:'Σε όσους από εσάς αρέσουν τα του χρηματιστηρίου απλά να αναφέρω ότι αυτή τη στιγμή η μετοχή της Aegean αποτελεί ευκαιρία μιας και τα προβλεπόμενα καθαρά κέρδη της χρήσης 2007 αναμένεται να κυμανθούν περίπου στο 10% της τωρινής χρηματιστηριακής αξίας, ένα νούμερο ΠΟΛΥ ελκυστικό!!! Ακόμα και οι τράπεζες με τα 'υπερκέρδη' τους κινούνται σε ποσοστά του 8-8,5 %.'
Μα την πίστη μου πολύ πρωτότυπη διατύπωση του Ρ/Ε! Πρώτη φορά βλέπω να σχολιάζει κάποιος το αντίστροφο κλάσμα!
-
Ο χρήστης NIGA έγραψε:
Το έγραψα στο thread περί Ολυμπιακής, το μεταφέρω και στο κατάλληλο thread:
'Σε όσους από εσάς αρέσουν τα του χρηματιστηρίου απλά να αναφέρω ότι αυτή τη στιγμή η μετοχή της Aegean αποτελεί ευκαιρία μιας και τα προβλεπόμενα καθαρά κέρδη της χρήσης 2007 αναμένεται να κυμανθούν περίπου στο 10% της τωρινής χρηματιστηριακής αξίας, ένα νούμερο ΠΟΛΥ ελκυστικό!!! Ακόμα και οι τράπεζες με τα 'υπερκέρδη' τους κινούνται σε ποσοστά του 8-8,5 %.'
Μα την πίστη μου πολύ πρωτότυπη διατύπωση του Ρ/Ε! Πρώτη φορά βλέπω να σχολιάζει κάποιος το αντίστροφο κλάσμα!
Ακόμα και αν υπάρξει πάντως επιβράδυνση των εσόδων στο δ΄ τρίμηνο και μειωμένα κέρδη, τα καθαρά κέρδη ~33,4 εκ
-
[quote='aserf']Ακόμα και αν υπάρξει πάντως επιβράδυνση των εσόδων στο δ΄ τρίμηνο και μειωμένα κέρδη, τα καθαρά κέρδη ~33,4 εκ
-
Καλά, προφανώς και δεν είμαι σίγουρος για τίποτα...
Το έχω διαβάσει το περί των εκτιμήσεων, λέγεται όμως ότι αυτές είναι απαισιόδοξες προβλέψεις που θα διαψευστούν.
Από κει και πέρα κατ' εμέ ένα Ρ/Ε θεωρείται καλό αφενός μεν συγκριτικά με τις υπόλοιπες μετοχές, αφετέρου με το αν το Ρ/Ε είναι καλύτερο από το να είχες τα λεφτά σου στην τράπεζα.
Τα μερίσματα είναι μεν πάντα μόνο ένα ποσοστό των καθαρών κερδών, απ' τη στιγμή όμως που ό,τι δε δίνεται υπό τη μορφή μερίσματος επανεπενδύεται, πρακτικά ανεβαίνει η αξία της 'ιδιοκτησίας' σου.
Τεσπα, δεν είμαι χρηματοοικονομικός αναλυτής. Μπορεί να κάνω και λάθος ως προς τη μετοχή της Aegean, άποψή μου όμως είναι ότι σύντομα θ' αρχίσει ν' ανεβαίνει και όσοι αγοράσουν τώρα θα βγουν κερδισμένοι.
Όσον αφορά την άνοδο των τιμών του καυσίμου αφενός από την 1η Οκτωβρίου υπάρχει επίναυλος καυσίμων, αφετέρου η ανανέωση του στόλου με αεροσκάφη νέας τεχνολογίας θα οδηγήσει σε μείωση της κατανάλωσης των αεροσκαφών, αφετέρου η εισαγωγή νέων δρομολογίων θα οδηγήσει σε αύξηση των εσόδων (στοιχεία επίσης παρμένα από την παρουσίαση των αποτελεσμάτων του 9μήνου).
-
παπαγάλος ο [papaγálos] O18 : 1α. πουλί τροπικών περιοχών με χοντρό κυρτό ράμφος και με έντονα συνήθ. χρώματα (όπου κυριαρχεί το πράσινο), που έχει την ιδιότητα να μιμείται την ανθρώπινη φωνή ή άλλους ήχους: Mέσα στο κλουβί ήταν δυο πολύχρωμοι παπαγάλοι. β. (τεχν.) εργαλείο (οδοντωτό κλειδί) που μοιάζει με ράμφος παπαγάλου. 2. (μτφ.) άνθρωπος φλύαρος, που επαναλαμβάνει άκριτα τα λόγια άλλων ή που αποστηθίζει μηχανικά κτ. (κείμενο κτλ.) χωρίς να το κατανοεί ή να το αφομοιώνει: Eίναι πολύ καλός μαθητής, δεν είναι ~. **παπαγαλάκι **το YΠOKOP. [1: αντδ. <
-
-
Εντελώς άστοχος ο υπαινιγμός, μάθαμε τη λέξη και την πληκτρολογούμε με καμάρι
Όποιος 'προτείνει' μια μετοχή δεν είναι παπαγαλάκι.
Δεν είναι το κατάλληλο μέρος για παπαγαλάκια αυτό το forum : υπάρχουν πολύ καλύτερα κλίματα για τα πτηνά αυτά , εδώ δεν υπάρχει πελατεία, ιδιαίτερα με τέτοιο καιρό έξω... -
Ως προς την ΑΡΑΙΓ δεν θα υπεισέλθω επί της ουσίας ΛΑΘΟΣ(πάντως σίγουρα υπάρχουν ελκυστικότερες και φθηνότερες). Δεν είναι κακή πάντως.
Το ζήτημα σήμερα δεν είναι να βρούμε φτηνές μετοχές να αγοράσουμε αλλά να δούμε που πάνε τα χρηματιστήρια...Ο ουρανός είναι πολύ μαύρος, καλύτερα πιθανές αγορές να ανασταλούν καθότι δεν ξέρουμε που βαδίζουμε...Μπορεί να έχουμε εισέλθει σε πτωτική τροχιά επ'αόριστον...Το γεγονός ότι η FED ξεκίνησε και συνεχίζει κύκλο μείωσης επιτοκίων μόνο κακό σημάδι είναι. Συνήθως η μείωση των επιτοκίων σηματοδοτεί την είσοδο μίας οικονομίας σε φάση ύφεσης. Τα υψηλά επιτόκια είναι 'υγεία' για τις αγορές επειδή υποδηλώνουν την ύπαρξη ή την απειλή του πληθωρισμού. Οι οικονομίες αναπτύσσονται και η συνολική ζήτηση είναι μεγαλύτερη από τη συνολική προσφορά. Οπότε καθόλου δεν με καθησυχάζουν οι φήμες περί νέας μείωσης εποτικίων στη συνεδρίαση του Δεκεμβρίου.Πλησιάζουμε το 200ρη ΚΜΟ του ΓΔ. Αν τον διασπάσουμε και παραμείνουμε για 2-3 συνεδριάσεις κάτω από το 200ρη θα είναι ένα ακόμα πολύ κακό σημάδι για το μέλλον...
Όσοι έχουν αγοράσει μετοχές πρόσφατα ΜΗΝ ΚΑΝΟΥΝ moyen : είναι καταστροφή. Οι μεγαλύτερες περιουσίες έχουν χαθεί προσπαθώντας να βρούμε τον πάτο.
Εγώ δυστυχώς είμαι 95% μέσα και έφαγα πολύ ξύλο (έκανα και μια εξαιρετικά άστοχη επιλογή με φοβερό ρίσκο και την πλήρωσα αμέσως. Επιχείρησα να τζογάρω και μου έμεινε στα χέρια με πολύ ζημιά (ευτυχώς μόνο 5% του κεφαλαίου μου)..Την πάτησα λοιπόν σαν αρχάριος βλάκας. Προς γνώση κα συμμόρφωση άλλων : 'ΜΑΙΚ' ΜΗΝ ΑΓΓΙΖΕΤΕ μπορεί να πονέσει ).
Αν σπάσουμε το 200ρη ελπίζω να βρω το κουράγιο να αποσύρω τουλάχιστον 50% ρευστότητα...
Α και κάτι άλλο για τους παλιούς : ας έχουν πάντα στο μυαλό τι λέγαμε το Δεκέμβρη του 99, το Φλέβάρη του 2000 κτλ : 'ρε συ έπεσε πάρα πολύ είναι ευκαιρία να αγοράσουμε κι άλλο' (δεν λέω ότι έχουμε ένα νέο 99 αλλά καλό είναι να το έχουμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας)..
Τα λέω στον εαυτό μου βασικά για να συγκρατηθώ να μην διοχετεύσω ρευστότητα αβασάνισταΥπάρχει όμως και κάτι πολύ καλό : όλοι (κι εγώ μαζί) φοβούνται πολύ. Αυτό μόνο καλό είναι
EDIT
Ξαναδιάβασα το post μου και μου οφείλω αυτόΥπεισέρχομαι **στην **ουσία και όχι επί, το υπογραμμίζω και το αφήνω για να θυμάμαι τη μ@λακία που με δέρνει
-
Koutsan μαζί σου 100%!!!!
Ιδίως η τελευταία φράση σου είναι ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ! -
Συμφωνώ με τον koutsan. Πρώτα κοιτάμε την αγορά και μετά επιλέγουμε μετοχές. Δεν έχει νόημα να πάρουμε φτηνή και καλή μετοχή όταν οι προοπτικές των αγορών δεν φαίνονται και τόσο ρόδινες.
Για την Aegean: δεν λέω ότι είναι κακή εταιρία. Αλλά θεωρώ ότι οι αεροπορικές εταιρίες έχουν μεγάλο ρίσκο από απρόβλεπτους παράγοντες. Π.χ. τρομοκρατικές ενέργειες, ακραία καιρικά φαινόμενα, ταξιδιωτικές οδηγίες, πολιτικές εξελίξεις. Όλες οι μεγάλες αμερικάνικες εταιρίες κήρυξαν πτώχευση μετά την 11η Σεπτεμβρίου του 2001. Η Aegean μόλις που σώθηκε. Και ήταν ή μόνη ιδιωτική Ελληνική εταιρία που σώθηκε, επειδή κατάφερε να αντέξει λίγο περισσότερο από τις άλλες. Αυτό το ρίσκο εγώ δεν θέλω να το πάρω.
-
Ο χρήστης NIGA έγραψε:
Έκαναν μία άστοχη κίνηση στην Aegean. Έκαναν hedging κατά 70% στο δολάριο στο 1,32 κι έτσι έχουν φάει όλη την πτώση του δολαρίου που θα μπορούσε να είχε μετριάσει την αύξηση του κόστους των καυσίμων. Η ζημία από αυτή την κίνηση εκτιμάται στα 8 εκατ. αν το δολάριο κλείσει τη χρονιά εκεί που έχει φτάσει τώρα.....Πως έχεις πρόσβαση στα fx hedging deals?
Είσαι στην οικονομική διεύθυνση ή το management της εταιρείας, ορκωτός ή τραπεζικός που έχει κάνει τα deal? -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Αυτη που πρεπει να ξεκινησει ένα τρεξιματάκι τωρα απο Δευτέρα ει δυνατον, ειναι η ΕΛΜΕΚ.Έχει ήδη κάνει αρκετό χαρη στο Factory Outlet, περιμένεις τπτ αυξηση κερδών;
-
koutsan
'Οσον αφορά την πιθανά επικείμενη μείωση των επιτοκίων εχω να παρατηρήσω τα εξής:
Το σκηνικό που έχει διαμορφωθεί στις διεθνείς οικονομίες με τις τράπεζες, τα συνταξιοδοτικά ταμεία και τα κρατικά funds τα οποία έχουν επενδύσει
1.σε Hedge Funds (των οποίων η λειτουργία είναι αυτό που στην οικονομική θεωρία αποκαλόύμε 'black box' = το αποτέλεσμα προέρχεται από άγνωστες διεργασίες/επενδύσεις),
2. σε δομημένα προϊόντα όλων των διαρκειών (από 3 μήνες έως 10 ετίες) των οποίων η συμπεριφορά δεν είναι κοινή (πχ.: όταν πέφτουν τα επιτόκια = ανεβαίνουν τα ομόλογα και τα αντίθετο, κάτι το οποίο δεν ισχύει απαραίτητα για όλα τα structured που υπάρχουν στα χαρτοφυλάκια των προαναφερόμενων επενδυτών),οδηγεί τις Κεντρικές Τράπεζες (FED, ECB) να είναι πολύ επιφυλακτικές όσον αφορά τις κινήσεις στα επιτόκια. Οι τελευταίες κινήσεις τις FED δεν ήταν αποτέλεσμα απλά και μόνο της ΠΙΘΑΝΗΣ επιβράδυνσης της οικονομίας, αλλά κυρίως προσπάθεια να ενισχυθεί η ρευστότητα των τραπεζών οι οποιες είχαν σοβαρό πρόβλημα με τα subprime, Σημειωτέρου ότι το βάθος/εύρος των ζημιών από τα SIVs είναι άγνωστο και θα παραμείνει για πολύ καιρό.
Άλλο ένα σημείο που συνηγορεί σε αυτή την κίνηση των Κ.Τ. είναι ότι η αιτιολόγηση των επιτοκιακών κινήσεων τους παραμένει λίγο-πολύ η ίδια το τελευταίο διάστημα (κοινώς: 'βλέποντας και κάνοντας'). Άλλωστε κοινό μυστικό όσων παρακολουθούν τα μακρο μεγέθη των ΗΠΑ ήταν ότι η FED έπρεπε να χαλαρώσει την επιτοκιακή πολιτική λόγω έλλειψης πληθωριστικών πιέσεων στις ΗΠΑ, αλλά από την άλλη το δίκοπο μαχαίρι είναι ο υψηλός δανεισμός των ΗΠΑ σε συνδυασμό με τα πετρέλαιο/μέταλλα που βαδίζουν σαν το διαστημόπλοιο Enterprise: 'where no man has gone before'.Οι αγορές είναι σε κρίσιμο σημείο και αυτό φαίνεται από την άυξηση του volatility. Κοινώς: κράτα μικρό καλάθι μέχρι να δεις ισορροπία. Από την άλλη αν έχει κανείς @@ εδώ ή λίγο πιο κάτω (ΓΔ 4900 περίπου) επιλέγει και κάνει αγορές μαζί με το σταυρό του (ή οποια παράκληση προς όποιο Θεό πιστεύει) και περιμένει. Θέτει σαφή όρια stop loss (τόσο αντέχω να χάσω και από εκεί και πέρα ρευστοποιώ μέρος ή όλο της θέσης μου).
-
Η παρατήρησή μου ήταν περισσότερο στατιστική και λιγότερο ουσιαστική ως προς τη σχέση των χρηματιστηριακών κύκλων με την πορεία των επιτοκίων...Συνήθως η σταδιακή μείωση των επιτοκίων (2-3 μειώσεις η μία μετά την άλλη) ακολουθείται από την αρχή ενός πτωτικού χρηματιστηριακού κύκλου...(προφανώς αυτό κυρίως εξηγείται από την είσοδο της οικονομίας σε ύφεση)
Πάντως αν η πτώση των επιτοκίων είναι μόνο για να ενισχυθεί η ρευστότητα των τραπεζών δεν θα πρέπει αν και εφόσον περάσει ή έστω αποτιμηθεί το εύρος και το βάθος της sub-prime crisis να επανέλθουν τα επιτόκια στα προηγούμενα επίπεδα? (πράγμα που δεν μου φαίνεται πολύ πιθανό) Δεν ξέρω κι όλας...Μακάρι να μη σηματοδοτεί τίποτα άλλο η έναρξη της πτώσης των επιτοκίων ως προς τα χρηματιστήρια παρά μόνο καλά νέα...
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
......παρά μόνο καλά νέα...
Σημερα, παντως, σπαει καθε στηριξη....
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Έκαναν μία άστοχη κίνηση στην Aegean. Έκαναν hedging κατά 70% στο δολάριο στο 1,32 κι έτσι έχουν φάει όλη την πτώση του δολαρίου που θα μπορούσε να είχε μετριάσει την αύξηση του κόστους των καυσίμων. Η ζημία από αυτή την κίνηση εκτιμάται στα 8 εκατ. αν το δολάριο κλείσει τη χρονιά εκεί που έχει φτάσει τώρα.....
Πως έχεις πρόσβαση στα fx hedging deals?
Είσαι στην οικονομική διεύθυνση ή το management της εταιρείας, ορκωτός ή τραπεζικός που έχει κάνει τα deal?Αυτές είναι πληροφορίες που έχουν δοθεί από την ίδια την εταιρεία στη δημοσιότητα.
-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
......παρά μόνο καλά νέα...
Σημερα, παντως, σπαει καθε στηριξη....
Εσύ μόκο
Σου βγήκε σε καλό που πήρες το Focus και κλαίγεσαι. Ας μην τούμπαρες και τώρα θα έγλειφες τις πληγές σου με τη MIG που θα ψώνιζες(Από παλιά όσοι έπαιρναν αυτοκίνητο γλύτωναν τα λεφτουδάκια τους από το ΧΑΑ...Ακόμα θυμάμαι το αυτοκίνητο του γείτονα που το φώναζε το 'Σοφοκλάκι' επειδή το είχε πάρει με τα κέρδη από το ΧΑΑ το 99 )
-
Πρόσθεσε κι άλλον ένα που πηρε το miata του λόγω Σοφοκλέους.
Υ.Γ.Βέβαια εγώ 'έφαγα' τα υπόλοιπα κέρδη στα ταξίδια, οπότε νάναι καλά η Σοφοκλέους.
-
Η δική μου παρατήρηση έχει να κάνει περισσότερο με την απομυθοποίηση των ΚΤ. Σίγουρα πτωτικός επιτοκιακός κύκλος δεν είναι καλός για τα χρηματιστήρια, αλλά μάλλον είναι νωρίς να πούμε με σιγουριά κάτι τέτοιο.
Αυτό που περισσότερο με τρομάζει είναι η μικρή, αλλά υπαρκτή πιθανότητα των υψηλών πληθωριστικών πιέσεων λόγω των commodities (πετρέλαιο, αέριο, μέταλλα, τρόφιμα) + πολύτιμα μέταλλα, αλλά και λόγω Κίνας (άν η Κινα αρχίσει να μεταβάλει τα επιτόκιά της όπως θα ήθελε τότε κλαφτα Χαράλαμπε) σε συνδυασμό με την χαμηλή ανάπτυξη που παρατηρούμε σε Ευρωζώνη και ΗΠΑ. Αυτό οδηγεί στο υπέροχο φιανόμενο του Στασιμοπληθωρισμού. Μικρή η πιθανότητα, αλλά υπαρκτή. (ας μην προτρέχω)
Τα επιτόκια δεν θα επανέλθουν στα προηγούμενα επίπεδα μια και:
- το εύρος της κρισης των SIVs είναι άγνωστο = οι ΚΤ δεν προκειταί να ρίξει λάδι στην φωτιά
- τα fed fund rates (FFR) ήταν ήδη πολύ υψηλά δεδομένης της ανάπτυξης + πληθωρισμού.
- Η FED εχει να ανυσηχεί και για το $.
Αυτό που κράταγε τα FFR ψηλά είναι η άγνοια της FED για αυτά που προανέφερα (επενδύσεις και η συμπεριφορά τους στις μεταβολές των επιτοκίων). Η αγορά των ομολόγων είχε ήδη προεξοφλίσει πτώση. (Τα επιτόκια της 10ετίας ήταν χαμηλότερα από τα επιτόκια spot μέχρι μήνα, κοινά η καμπύλη επιτοκίων ήταν ανεστραμένη).
-
Προσωπικα κατεχω MIG και δεν σκοπευω να την αποχωριστω
Σημερα δημιουργουνται ευκαιριες αγορων (για πολλοστη φορα φετος που το volatility εχει σπασει ολα τα ρεκορ ).
Εμμενω στην αποψη μου για την ΕΛΜΕΚ,οποιος την παρει χαμενος δεν θα βγει,αλλωστε δεν εχει χασει ουτε...γραμμαριο αυτες τις μερες λογω της δημοσιας προτασης.
Οσο για τον ΜΑΙΚ που ανεφερε ο koutsan,νομιζω αποτελει-πλεον κατω απο 1.70€- καλη επενδυση για μακροχρονιους,οπως και ο Τιτάνας στα τωρινα επιπεδα τιμων (κατω απο 31€)
Χρηματιστήριο: Η υποστροφή (ισχύος)