-
Ο χρήστης kotetsi έγραψε:
Για το Tipo δε μιλάς? Kαι στο δικό μου Fiat τα ίδια γίνονται. Στην ΕΟ που κινούμαι με ταχύτητα η θερμοκρασία πέφτει αρκετά (γύρω στους 75 βαθμούς). Εγώ το βρίσκω απόλυτα φυσιολογικό διότι είναι αποτέλεσμα του αέρα που μπαίνει με ταχύτητα στο χώρο του κινητήρα και τον κρυώνει.Ναι, για το Tipo μιλάω. Πήγα την Τρίτη στην αντιπροσωπεία και άλλαξα το θερμοστάτη. Αν και δεν πρόλαβα να το δοκιμάσω σε κίνηση με υψηλή ταχύτητα πιστεύω ότι το πρόβλημα λύθηκε. Από θερμοκρασίες μικρότερες των 70οC σε κίνηση στη Λεωφόρο Συγγρού δεν είδα χαμηλότερη θερμοκρασία από 85οC καθώς επέστρεφα από την αντιπροσωπεία. Το αυτοκίνητο έχει ακινητοποιηθεί από τότε οπότε όταν το δοκιμάσω σε κίνηση στην εθνική θα επιβεβαιώσω τη διόρθωση ή μη του προβλήματος.
-
Ξεθάβω αυτο μιας και φαινεται ότι ποιο συγγενικό στο θεμα που εχω..
λοιπόν, μοτοσυκλέτα Honda deuville nt700va, μοντ.2007 με καπου 35,000 χλμ
Παλαιότερα ο δείκτης πήγαινε ύπο κανονικές συνθήκες στο 1/4 της διαδρομής και έμενε εκει. Εξαίρεση η κινηση στην πόλη όπου έφτανε στο 1/2 της διαδρομής όπου και έμπαινε το βεντιλατερ.Τωρα (κανά δυο μήνες δηλαδη) ανεβαίνει ποιο συχνά μεχρι το 1/2 της διαδρομής. Διαβάζοντας το νήμα υποψιάζομαι πως ίσως εχω θεμα με την αντλία.
Εκανα ηδη ενα εξωτερικό καθαρισμό με χημικό καθαρισμού κινητήρα και πιεστικό και δεν άλλαξε αισθητά η συμπεριφορά.
Μπορει να ειναι κατι αλλο;
-
Από υγρά είσαι ΟΚ; Παίζει να έχεις χάσει ψυκτικό.
-
Το ειδα αυτο, ειμαι πανω απο το max.
Διάβασα και αυτο
If you are overheating at speed then there are several possible issues.
Blocked radiator.
Faulty or incorrect thermostat.
Fan not working.
Fuel mixture incorrect.
Faulty or failed water pump.
It's very, very, very, hot outside.... (probably not applicable to the UK)
Faulty temperature sensor.Combination of more than one of the above.
Just because you may have a NEW thermostat, doesn't meant it's the correct one and also that it is working.....
The fan may have been working recently, doesn't mean it's working now.
The radiator fins may be clogged with dirt, flies, mud, etc., best method of removing this is to remove the radiator and pressure wash from behind.
If it is a new, or refurbished radiator, paint flakes can accumulate in the cooling system and obstruct flow internally.
http://www.deauvilleuk.org/forum/viewto ... =5&t=18005
-
Ο χρήστης mesastou έγραψε:
Το ειδα αυτο, ειμαι πανω απο το max.Διάβασα και αυτο
If you are overheating at speed then there are several possible issues.
Blocked radiator.
Faulty or incorrect thermostat.
Fan not working.
Fuel mixture incorrect.
Faulty or failed water pump.
It's very, very, very, hot outside.... (probably not applicable to the UK)
Faulty temperature sensor.Combination of more than one of the above.
**Just because you may have a NEW thermostat, doesn't meant it's the correct one and also that it is working.....
**
The fan may have been working recently, doesn't mean it's working now.The radiator fins may be clogged with dirt, flies, mud, etc., best method of removing this is to remove the radiator and pressure wash from behind.
If it is a new, or refurbished radiator, paint flakes can accumulate in the cooling system and obstruct flow internally.
http://www.deauvilleuk.org/forum/viewto ... =5&t=18005
Κατ αρχην θερμοστάτης , μετά αντλία αφού έχεις πλύνει τα ψυγεία
-
Λες να έχει χαλάσει ο θερμοστάτης με τον σπάνιο τρόπο, δηλαδή να μην γυρίζουν τα υγρά;
οκ, θα κοιτάξω αυτό πρώτα, εξωτερικό πλύσιμο έκανα, εσωτερικό δεν πιστεύω πως χρειάζεται μιας και έχω evans εδώ και 4+ χρόνια και έχει μόνο 35,000 χλμ (από την άλλη είναι πλέον 8 ετών... )
-
Νομίζω ότι είνια το προφανές πρώτο βήμα.Για ποιότητα υγρών δεν νομίζω να είναι πρόβλημα
-
Πήγα στον μηχανικό μου χθες και αυτό που πρότεινε σαν 1ο βήμα, παρόλο που το δοχείο διαστολής ήταν γεμάτο, ήταν να συμπληρώσουμε υγρό κατευθείαν στο ψυγείο.
Μετά την κουβέντα δέχθηκε και εκείνος πως μάλλον ο θερμοστάτης είναι σε αρχική φάση προβλήματος. Το παρακολουθώ λοιπόν ...
Υπερθέρμανση κινητήρα(;)