-
Ακούω Progressive Rock 70's με κλίση στο Canterbury, Jazz από το Silent Way χρονικά, πολύ λίγο κλασσική μουσική. Γενικά ακούω και καινούρια, αλλά έτσι ότι τύχει. Επίσης, αρέσω πάρα πολύ Ozric Tentacles.
-
-
Ο χρήστης JimClark έγραψε:
Ακούω Progressive Rock 70's με κλίση στο Canterbury, Jazz από το Silent Way χρονικά, πολύ λίγο κλασσική μουσική. Γενικά ακούω και καινούρια, αλλά έτσι ότι τύχει. Επίσης, αρέσω πάρα πολύ Ozric Tentacles.ετσι ετσι
και εγω proggas Τζιμ , αν δεν εχεις ακουσει, ακουσε ΟΠΩΣΔΗΜΠΟΤΕ the Tangent απο τα καινουρια groups οτι καλυτερο και με πολλες επιροες απο Canterbury.
http://www.progarchives.com -> the bible of prog rock
-
Ο χρήστης msamaro έγραψε:
Το συστήνω ανεπιφύλακτα!Schiller - Tag Und Nacht 2005
κι από εμένα.
-
Καλησπέρα σε όλους τους φίλους!
Ψάχνω να βρω την αυθεντική προέλευση του τραγουδιού/ρυθμού YANKA, που τουλάχιστον εδώ στην Ελλάδα πρωτακούσαμε από τους Dragons (Λάκης Παπαδόπουλος) στην έκδοση Acropolis Yanka, περίπου 30-35 χρόνια πριν.
Με ενδιαφέρει λοιπόν, να μάθω ό,τι σχετικό, όχι κυρίως για την ελληνική έκδοση (δηλ. το Acropolis Yanka), αλλά για τον αυθεντικό ρυθμό (π.χ. χώρα προέλευσης, εποχή που δημιουργήθηκε, mp3 με την αυθεντική yanka, δημιουργός αν υπάρχει, διάφορες περιγραφές για την yanka, σημειώσεις με τον τρόπο χορού και τη διδασκαλία της yanka, κ.λ.π.)
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη βοήθειά σας!
-
Eγω ακουω κατι ολοκαινoυργιο...Led Zeppelin Live at Knebworth 1979
-
Ο χρήστης iceman_angel έγραψε:
Eγω ακουω κατι ολοκαινoυργιο...Led Zeppelin Live at Knebworth 1979Όχι ρε iceman_angel, δεν κάνω πλάκα! Χρειάζομαι τα στοιχεία για την YANKA γιατί φτιάχνω μια εργασία γι΄αυτήν!
-
Ο χρήστης treasure έγραψε:
Όχι ρε iceman_angel, δεν κάνω πλάκα! Χρειάζομαι τα στοιχεία για την YANKA γιατί φτιάχνω μια εργασία γι΄αυτήν!
Oυτε εγω κανω πλακα
-
Μπορείτε να μου προτείνετε μερικά rock τραγούδια στο στυλ του seven nation army & του headstrong?
-
Πιστεύω ειναι προφανές... Όλα τα άλμπουμ των White Stripes (best για μένα το Elephant & White Blood Cells), απο κει και πέρα για τέτοιο στύλ 'old school' ρόκ πρέπει να ψάξεις παλιότερα άλμπουμς και συγκροτήματα...
Π.χ. παλιά Primal Scream, Jam, Stones κ.λ.π.
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Μπορείτε να μου προτείνετε μερικά rock τραγούδια στο στυλ του seven nation army & του headstrong?Hives... και θα με θυμηθείς
-
Eγω ακουω κατι ολοκαινoυργιο...Led Zeppelin Live at Knebworth 1979Ωχ τί είπες τώρα. Τον τελευταίο καιρό όλη μέρα Led Zeppelin ακούω και βλέπω. Ακόμα και μόνος μου τραγουδάω όταν δεν τους ακούω
-
Σάμπως με ξεχάσατε παιδιά με την ΥΑΝΚΑ!
Κανείς λοιπόν δεν γνωρίζει ?
-
Ο χρήστης Theofaman έγραψε:
Ωχ τί είπες τώρα. Τον τελευταίο καιρό όλη μέρα Led Zeppelin ακούω και βλέπω. Ακόμα και μόνος μου τραγουδάω όταν δεν τους ακούω
You need coolin'....
-
Για τους προγκάδες όταν αναφέρομαι σε Canterbury πρώτα από όλα περιέργως βάζω τους Soft Machine. Αν και κάπου στα vol.1 και vol.2 παίζουν κάτι σαν τζάζ ψυχεδέλεια. Το vol. 3 είναι αριστούργημα και το vol. 4 είναι αρκετά κοντά. Από το vol. 5 και μετά φεύγει ο Wyatt και η μπάντα χάνει την αίγλη της (τι είναι η Ρόβερ??)
Μετά βάζω τους Egg και με δυσκολία ξεχωρίζω για καλύτερο κάποιον από τους 3 δίσκους, μάλλον αγαπημένο μου το The Polite Force.
Μετά τους Gong και τους Caravan. Τώρα τελευταία κατέβασα μια πλειάδα άλμπουμς και μου έκλεψαν την καρδιά οι Khan.
Εκτός των Canterbury μου αρέσουν πολύ οι Yes, Focus, ELP, Moody Blues, Strawbs, Gentle Giant, Genesis, Camel, Van de Graaf και πάει λέγοντας
Δεν μου αρέσουν σχεδούν καθόλου οι Pink Floyd και οι King Crimson.
Ιδιαίτερη συμπάθεια έχω στα Ιταλικά συγκροτήματα όπως Le Orme, PFM και ιδίως τους Banco. Αυτά εν ολίγοις. Για ερωτήσεις απορίες συμβουλές, pm
-
Ο χρήστης treasure έγραψε:
Καλησπέρα σε όλους τους φίλους!Ψάχνω να βρω την αυθεντική προέλευση του τραγουδιού/ρυθμού YANKA, που τουλάχιστον εδώ στην Ελλάδα πρωτακούσαμε από τους Dragons (Λάκης Παπαδόπουλος) στην έκδοση Acropolis Yanka, περίπου 30-35 χρόνια πριν.
Με ενδιαφέρει λοιπόν, να μάθω ό,τι σχετικό, όχι κυρίως για την ελληνική έκδοση (δηλ. το Acropolis Yanka), αλλά για τον αυθεντικό ρυθμό (π.χ. χώρα προέλευσης, εποχή που δημιουργήθηκε, mp3 με την αυθεντική yanka, δημιουργός αν υπάρχει, διάφορες περιγραφές για την yanka, σημειώσεις με τον τρόπο χορού και τη διδασκαλία της yanka, κ.λ.π.)
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη βοήθειά σας!
http://tovima.dolnet.gr/print_article.p ... m=C07&aa=1
Πρέπει να παρουσιάστηκε νωρίτερα στην Ελλάδα ως Jeronymo Yanka.Οταν ο κονφερανσιέ Ικαρος σιγοψιθύριζε, εκεί γύρω στο 1959-60, στον Βαγγέλη Παπαθανασίου και στον Σωτήρη Αρνή έναν δημοτικό σκοπό (της Ρουμανίας ή της Φινλαδίας) κανένας δεν φανταζόταν την επιτυχία της γιάνκας. Οι θρυλικοί Forminx (μαζί με τους δύο προαναφερθέντες οι Τάσος Παπασταμάτης, Γιώργος Σκόκος και Βασίλης Μπακόπουλος) είναι οι επίτιμοι προσκεκλημένοι σε όλα τα «υψηλά» σαλόνια της εποχής. Η «Γιάνκα» δεν έχει στίχους εκτός ίσως από την οιμωγή «Τζερόνιμοοοοο» του Παπαθανασίου στο τέλος του δίσκου , όσο για τα βήματά της είναι απλά ακόμη και για τον βλακωδέστερο mod της εποχής: ο ένας πιάνει τον άλλον από τη μέση και τα πόδια εκτοξεύονται εναλλάξ δεξιά και αριστερά.
Για την 'Acropolis Yanka'
http://www.compactdisclub.gr/pdetails.a ... oductid=14
CD1-Track5 ACROPOLIS YANKA, που δεν είναι προς το παρόν διαθέσιμο. -
Ωχ τί είπες τώρα. Τον τελευταίο καιρό όλη μέρα Led Zeppelin ακούω και βλέπω. Ακόμα και μόνος μου τραγουδάω όταν δεν τους ακούω
You need coolin'....
babe i'm not foolin'*
-
Aπλα θεος...
(ας το τελιωσουμε ομως γιατι θα φαμε τρελο κραξιμο )
-
Κράξιμο για τους LZ???!!!!! Δεν είμαστε καλά!!!
The Lemon Song......
-
Κραξιμο επειδη ποσταρουμε fotos
Αγαπημένο είδος μουσικής