-
ναι, γυρω στα 18.000 η εκδοση sport και 19.300 η titanium. η ghia ειναι καπου αναμεσα...
-
Ο χρήστης GTI_ έγραψε:
.Από μεγκάν όμως σε φόκους πολύ λίγα πράγματα θα καταλάβεις ως διαφορά.
says who???
Ένας φίλος μου,τυφλός.
Έχεις φόκους συνονόματε;;
**Πάντως με την Αλφα θα καταλάβει περισσότερα,διαφωνείς;Πιο γρήγορη,πιο νευρική,πιο όμορφη,πιο νεανική(**δεν είναι οικογενειάρχης το παιδί)..ποιοτική αρκετά καλή..
Ντρίφτερ σ'αυτήν την κατηγορία έχεις αποκλείσει τα περισσότερα.
Μήπως(αφού είσαι και εργένης)να σκεφτόσουν κάτι διαφορετικό;
Ίσως ένα HOT supermini,ibiza cupra,mini cooper,fiesta st
Ίσως ένα ΜΧ5..αν το θετεις ετσι , ναι εχεις δικιο........
-
Ο χρήστης GTI_ έγραψε:
Από μεγκάν όμως σε φόκους πολύ λίγα πράγματα θα καταλάβεις ως διαφορά.Ενα απο αυτα τα λιγα ειναι τα 100 κιλα διαφορας στο βαρος που πνιγουν τον κινητηρα...
ΚΑΤΑ:
- ΜΕΤΡΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΑΝ ΤΑΞΙΔΕΥΕΙΣ ΜΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 150
- ΕΥΑΙΣΘΗΤΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ
- Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΦΩΤΩΝ
- ΔΕΝ ΔΕΘΗΚΑ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΟΠΩΣ ΜΕ ΤΗΝ LANCIA ΠΟΥ ΕΙΧΑ
- Πανω απο τα 150 ολα καταναλωνουν πολυ, δοκιμασε να ταξιδεψεις με 130 ουτε θα αργησεις πολυ και η τσεπη σου θα ανασανει.
- Δεν ειναι καθολου ευαισθητα, το Megane απλα εχει ορισμενα σημεια που θα χαλασουν στανταρ οπως συμβαινει σε ολα τα αυτοκινητα σημερα. Πολλαπλασιαστες και ηλ. παραθυρα ή αλλιως οπως τα ειπε καποιος φιλος μηχανικος οι παιδικες ασθενιες του μοντελου. Πλεον το δικο μου εχει γινει ενηλικας, τις εχουμε περασει
- Σοβαρα δεν εισαι ικανοποιημενος? Δεν εχω παρατηρησει καποιο προβλημα σε αυτο τον τομεα.
- Ε, αυτο ειναι υποκειμενικο
Γνωμη μου για το ερωτημα που θετεις; Γενικα το Megane ειναι ενα αυτοκινητο που παραμενει αξιοπρεπες απεναντι στον πιο συγχρονο ανταγωνισμο, απο αυτη την αποψη δεν εχεις πολλα να κερδισεις μενωντας στην ιδια κλαση. Αν πραγματικα θες αναβαθμιση (και αφου εισαι ακομη εργενης) πουλα οτι εχεις και παρε ενα πιο ειδικο και διασκεδαστικο αυτοκινητο.
-
Drifter, οπως εγραψαν κι αλλοι φιλοι παραπανω, 'χτυπα' το Mini με τα 115 Hp, τωρα που μπορεις. Παιζει στα ιδια περιπου χρηματα και ειναι κατι διαφορετικο.
Αν επιμενεις στις δυο αρχικες επιλογες, την 147. Φοκους μπορεις να παρεις την επομενη φορα, που μπορει να χρειαζεσαι τους χωρους περισσοτερο (αμα πχ εχεις να κουβαλας καμια πεθερα) -
Πετάω μια ερώτηση στο άσχετο...
Το Grande Punto με τι κινητήρες έρχεται και σε τι λεφτά; -
Ο χρήστης cavallino έγραψε:
Το Grande Punto με τι κινητήρες έρχεται και σε τι λεφτά;Η ερωτηση ειναι on ή off-topic;
Γιατι αν ειναι off topic, εχει καλως. On topic ομως, δεν παιζει. Αν ενδιαφερεται ο ανθρωπος για την 147, δε νομιζω να του κανει το Punto. Να ελεγες το Stilo, μαλιστα. -
το φιατ ειναι καινουργιο αυτοκινητο και δεν θα αντεξω να αντιμετωπισω κι αλλες παιδικες ασθενειες οπως αυτες του megane....
ειναι ομως ομορφο... -
Ο χρήστης kantoniou έγραψε:
Το Grande Punto με τι κινητήρες έρχεται και σε τι λεφτά;Η ερωτηση ειναι on ή off-topic;
Γιατι αν ειναι off topic, εχει καλως. On topic ομως, δεν παιζει. Αν ενδιαφερεται ο ανθρωπος για την 147, δε νομιζω να του κανει το Punto. Να ελεγες το Stilo, μαλιστα.Διαφωνώ. Το Grande Punto είναι ελάχιστα μικρότερο από την 147.
-
Με τις προυποθεσεις που θετεις μεταξυ των 2 ......την 147.
-
Ο χρήστης kantoniou έγραψε:
Γιατι αν ειναι off topic, εχει καλως. On topic ομως, δεν παιζει. Αν ενδιαφερεται ο ανθρωπος για την 147, δε νομιζω να του κανει το Punto. Να ελεγες το Stilo, μαλιστα.Αν και φαίνεται παράταιρο το αυτοκίνητο, πιστεύω είναι on topic. Με την έννοια πως ο όγκος του έχει μεγαλώσει αρκετά (έως υπερβολικά για Punto), νομίζω πως έχει περάσει στην επόμενη κατηγορία. Επίσης με τα ζόρια που τραβάει το Gruppo αυτούς τους καιρούς, δεν υπάρχουν περιθώρια για αποτυχίες. Γι αυτό και πιστεύω πως το νέο Punto θα είναι καρατσεκαρισμένο ειδικά στους τομείς της ασφάλειας και της ποιότητας, ακολουθώντας τον ίδιο δρόμο εξέλιξης και ποιοτικού ελέγχου με την 159.
Έχοντας αυτά στο μυαλό μου και θεωρώντας δεδομένο ότι ασφάλεια+ποιότητα=βάρος, ρώτησα με τι κινητήρες θα διατίθεται με την προοπτική να πάει ο φίλος στους μεγαλύτερους και τελικά να πληρώσει λιγότερα (λόγω 'Fiat') από όσα θα πλήρωνε για τις άλλες του επιλογές, παίρνοντας ένα φρέσκο, όμορφο (υποκειμενικά), στιβαρό και ασφαλές αυτοκίνητο. -
παρε κατι που θα το διασκεδασεις γιατι σε λιγο καιρο μπορει να ρθουν οικογενειες κτλ κτλ....και μετα ουτε μχ5 ουτε περιεργες βολιδες θα εχεις...
have fun, τα δυο που προτεινεις ειναι καλα αλλα εγω στη θεση σου θα την εψαχνα για αλλου τυπου αμαξακι...μην πανε σε φοκους 22.000 ευρω..
αν επιμενεις, απο τα δυο θα παιρνα αλφα 147 γιατι το φοκους μπορει να ναι πολυ καλο αλλα σαν σχεδιαση θα με χαλουσε καθε πρωι....το st μπορεις να το παρεις?
-
Ο χρήστης DRIFTER37 έγραψε:
ΑLFA 147, Ti (ΔΙΣΤΑΖΩ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥ ΕΛΑΦΡΥ ΤΙΜΟΝΙ ΠΟΥ ΕΧΕΙ) 22.000
Πολύ ελαφρύ το τιμόνι της 147 και μάλιστα Ti τουτέστιν 17άρια; Μήπως είσαι λίγο υπερβολικός;
Το μόνο σημαντικό μειονέτημα της alfa είναι η κατανάλωση. Αν δεν σε προβληματίζει αυτό, και με δεδομένο ότι είσαι εργένης όρμα της.Υ.Γ. Εγώ πάντως μπορεί και να σκεφτόμουνα και ένα mx5. Άνοιξη έρχεται.
-
το ST θα βγει στα 30-31.000 με το κλειδι στο χερι.....
-
δε λες τελικα αμα σκεφτεσαι το ενδεχομενο αλλων αυτοκινητων εκτος απο τα 2 που ειπες...
-
Πάντως όποια απόφαση και να πάρεις,πήγαινε οπωσδήποτε να τα δοκιμάσεις τα μοντέλα που σε απασχολούν.Εγώ πιστεύω ότι αν μπεις σε ένα μινι κουπερ ή σε ένα φιέστα στ θα διαπιστώσεις πράγματα που από τις φωτογραφιες και τα σχόλια των περιοδικών αυτοκινήτων δεν μπορείς να τα δεις.
Ίσως όταν δοκιμάσεις 5-6 μοντέλα θα είναι πιο ουσιαστική η κουβέντα μας.
-
σωστος GTI.
η αληθεια ειναι οτι οταν πηγα να οδηγησω την alfa ημουν κατενθουσιασμενος και πιστευα οτι θα το παραγγειλω. Διστασα ομως μετα το test drive. Η αληθεια ειναι οτι δεν δινουν test drive την 147 ti αλλα την απλη με τα 120 αλογα. η διαφορα ειναι στις 17αρες ζαντες (16αρες η απλη) και στα φαρδυτερα ελαστικα
στο test drive λοιπον, στην αλφα 'χωνεσαι' στο καθισμα (ειμαι 1.77) και η θεση οδηγησης ειναι αρκετα επιθετικη και σπορτιβ. Η καταναλωση ειναι ενα μειον του αυτοκινητου. Ειναι σα να εισαι σε μαχητικο, δεν ξερω....δεν ειμαι ο οδηγος που θα το παρει να το 'Σπασει' το αμαξι...μονο στην Εθνικη τρεχω (εκει κανω και το 80% των χιλιομετρων αφου εδω μεσα προτιμω την μηχανη, στην Αθηνα ειμαι πολυ νορμαλ).Το focus θα το οδηγησω την Τεταρτη....εχω οδηγησει το παλιοτερο μοντελο το 1.800...καλο ηταν, καλο πατημα...[/list]
-
εχω οδηγησει απο φιλους και γνωστους διαφορα, ακομα και το golf to 1.6 fsi...παιδια δεν το παω με τιποτα....και το 116 bmw την ιδια εντυπωση μου εκανε.
-
Την έχω δει στο δρόμο την ΤΙ,είναι απίστευτη.Απλά καμία σχέση με τις απλές. Σε επίπεδο σπορτίφ αισθητικής πάντα,έτσι;Κατά τα άλλα αν εξαιρέσεις τις σφιχτότερες αναρτήσεις και τις 17αρες ζάντες ίδιο αυτοκίνητο ειναι.Και μόνο όμως που θα μπεις στο εσωτερικό και θα δεις τα δερματινα μπάκετ καθίσματα δεν θες τιποτα άλλο.Μπες και στο σιτε της αλφα στο νετ,έχει πολλά στοιχεία,φώτος,επίπεδα εξοπλισμού αναλυτικότατα.Επιδίωξε να κάνεις ένα τεστ ντράιβ και την ΤΙ,πριν πάρεις απόφαση.Το φόκους είναι πάρα πολύ καλο αυτοκίνητο,αλλά έχεις χρόνια μπροστά σου να ξανασυναντηθούν οι δρομοι σας.
Απ'οτι κατάλαβα τα φιεστα στ και άλλα μικρά πυραυλάκια δεν πρέπει να σε ενθουσιάζουν..
-
οχι, δεν με ενθουσιαζουν, εχεις δικιο....το ti δεν το βρισκω για test drive.
-
οντως η Τι πρεπει να ειναι μουρλια
RENAULT MEGANE II - ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ...ΜΕ ΤΙ ΟΜΩΣ???