-
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις παιδιά!Τώρα άμα ξέρατε και κανά φτηνό λαστιχά στην Αθήνα θα σας ήμουν υπόχρεως!
195/50 μου είπαν να μη βάλω γιατί το αμάξι θέλει χαμήλωμα μετά.Αληθεύει φαντάζομαι έτσι?
A κάτι ειπώθηκε παραπάνω ότι ο κινητήρας ακούγεται μετά τις 4500σαλ, εγώ γιατί των ακούω μια χαρά και δυνατά πάνω από 2500?Είμαι καλά γιατρέ μου? -
Ο χρήστης keny έγραψε:
Åõ÷áñéóôþ ãéá ôéò áðáíôÞóåéò ðáéäéÜ!Ôþñá Üìá îÝñáôå êáé êáíÜ öôçíü ëáóôé÷Ü óôçí ÁèÞíá èá óáò Þìïõí õðü÷ñåùò!
195/50 ìïõ åßðáí íá ìç âÜëù ãéáôß ôï áìÜîé èÝëåé ÷áìÞëùìá ìåôÜ.Áëçèåýåé öáíôÜæïìáé Ýôóé?
A êÜôé åéðþèçêå ðáñáðÜíù üôé ï êéíçôÞñáò áêïýãåôáé ìåôÜ ôéò 4500óáë, åãþ ãéáôß ôùí áêïýù ìéá ÷áñÜ êáé äõíáôÜ ðÜíù áðü 2500?Åßìáé êáëÜ ãéáôñÝ ìïõ?195/50-15 -ðñïöáíþò - êáé ÷áìÞëùìá
Ìçí ðáò íá óïõ áëëÜîïõí ëÜóôé÷á åêåß.......Ýôóé áðëÜ ........ äåí éó÷ýåé êÜôé ôÝôïéï êáé âñßóêåôáé óôéò ðñïäéáãñáöÝò ôïõ êéâùôßïõ ðïõ Ý÷ïõìå.ôï ìüíï ðñüâëçìá åßíáé ìéá ìéêñÞ áðüêëéóç ôïõ êïíôÝñ ,äåß÷íåé ëßãá ðåñéóóüôåñá áðï üôé åßíáé ðñáãìáôéêÜ ,~10% åðéðëåïí ðåñßðïõ
Ãéá ôéò 4500 Ý÷åé íá êÜíåé ìå ôáîéäÜêé ÷áëáñü ôï ïðïßï äåí õößóôáôáé óå áõôÝò ôéò óôñïöÝò ôïõ êéíçôÞñá
-
Καλησπέρα!Θέλω να χαμηλώσω το 206 μου 1.4 16V είναι.Φοράω πάνω
λάστιχα 195-45-16' και μαμά αμορτισέρ.Αυτή τη στιγμή φοράω κάτι ελατήρια της H&R που υποτίθεται οτι έχει χαμηλώσει περί τους 2.5πόντους μπροστά.
Παρα τάυτα το αμάξι μου φαίνεται αρκετά ψηλό ακόμα.Και ειδικά τώρα που με τα λάστιχα που έβαλα η απόσταση από τους θόλους έχει αυξηθέι περί του 1 πόντου περίπου..Έχω κατι ελατήρια
Vogland στην κατοχή μου που υποτίθεται οτι είναι για χαμήλωμα 5πόντων περίπου.Αλλά άκουσα οτι θα κοπανάνε πολύ..Οπότε δε θέλω να τα βάλω τσαμπα πανω και μετά να βάζω αλλα...Οπότε..
Τι θα μου προτείνατε?
Να βάλω τα Vogland??
Ή να βάλω κάποια άλλη μάρκα??Θέλω maximum 5 πόντους χαμήλωμα όχι πιο πολύ.. -
Τα H&R χαμηλώνουν περίπου 3εκ το αμάξωμα. Στο 2λιτρο λίγο περισσότερο, στο 1.4 και στο 1.1 λίγο λιγότερο.
Παραπάνω μην χαμηλώνεις γιατί δεν θα λειτουργεί σωστά η ανάρτηση. Βγαίνει εκτός η γεωμετρία. Κράτημα θέλεις ή εμφάνιση; Άλλο το ένα άλλο το άλλο.
Αν θέλεις σωστή οδηγική συμπεριφορά μας ακούς, αν θέλεις εμφάνιση και τίποτα άλλο κάνε ότι σου πούνε οι επαγγελματίες του χώρου (πλην ελαχίστων ίσως; ). Τα γαλλικά με ράβδους στήνονται πολύ οικονομικά αλλά έχουν ιδιοτροπίες που δεν ξέρω γιατί οι περισσότεροι επαγγελματίες δεν τις δίνουν σημασία, ενώ είναι απλές. Ίσως γιατί δεν υπάρχουν και πολλοί πελάτες που να γνωρίζουν το θέμα ώστε να τους παιδέψουν για να ασχοληθούν με σοβαρότητα.
Τα Vogland πούλα τα σε κάποιον που ζητάει εμφάνιση.
Επίσης χρειάζεσαι και παχύτερες ράβδους στρέψης πίσω (19.5χιλ ή 20χιλ) (όπως και παχύτερη αντιστρεπτική πίσω στα 21χιλ αλλά και εμπρός στα 20.6χιλ από 206CC 1.6) και ξαναρύθμιση για να κάτσει πίσω στο σωστό ύψος, όχι παράλληλο αλλά 3-4εκ ψηλότερα σε σχέση με εμπρός (μετράς από μαρσπιέ και όχι από θόλους). Διαφορετικά δεν θα συνεργάζεται το εμπρός μέρος με το πίσω που θα καθυστερεί να ακολουθήσει το μπροστά στις αλλαγές πορείας (και στις ανωμαλίες) σε ενοχλητικό βαθμό.
Φυσικά και τα αμορτισέρ πρέπει να αλλαχτούν για να συνεργαστούν με την σκληρότερη ανάρτηση αλλά και με το χαμηλότερο ύψος της.
Τα καλύτερα και δοκιμασμένα αμορτισέρ που αξίζουν με το παραπάνω τα λεφτά τους για την απόδοση που θα δώσουν είναι ξεκινώντας από το καλύτερο: αμορτισέρ Peugeot Sport (τα φτηνά αρκούν), τα αμορτισέρ του 206RC (μόνο για χαμήλωμα), Record SP (που δουλεύουν και σε κανονικό ύψος αλλά και σε χαμήλωμα έως 3εκ). -
Ο χρήστης gskarmou έγραψε:
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις παιδιά!Τώρα άμα ξέρατε και κανά φτηνό λαστιχά στην Αθήνα θα σας ήμουν υπόχρεως!
195/50 μου είπαν να μη βάλω γιατί το αμάξι θέλει χαμήλωμα μετά.Αληθεύει φαντάζομαι έτσι?
A κάτι ειπώθηκε παραπάνω ότι ο κινητήρας ακούγεται μετά τις 4500σαλ, εγώ γιατί των ακούω μια χαρά και δυνατά πάνω από 2500?Είμαι καλά γιατρέ μου?195/50-15 -προφανώς - και χαμήλωμα
Μην πας να σου αλλάξουν λάστιχα εκεί.......έτσι απλά ........ δεν ισχύει κάτι τέτοιο και βρίσκεται στις προδιαγραφές του κιβωτίου που έχουμε.το μόνο πρόβλημα είναι μια μικρή απόκλιση του κοντέρ ,δείχνει λίγα περισσότερα απο ότι είναι πραγματικά ,~10% επιπλεον περίπου
Για τις 4500 έχει να κάνει με ταξιδάκι χαλαρό το οποίο δεν υφίσταται σε αυτές τις στροφές του κινητήρα
Σχετικά με το χαμήλωμα μου το είπαν τρία καταστήματα που επισκέφτηκα.Δε θέλω να πιστέψω ότι δεν ήξεραν και μου απάντησαν έτσι, μάλλον θέλαν να πάρω τα ακριβότερα(το 50 έχει περίπου 280 ενώ το 55 450 euro) για μεγαλύτερο δικό τους κέρδος. Αυτό που θέλω είναι ένα λάστιχο που θα με κρατάει τόσο στο στεγνό όσο και στο βρεγμένο.Προσανατολίζομαι στα exalto. Βέβαια ότι και να βάλω μετά τα continental θα μου φανούν μέρα με τη νύχτα.
-
Ο χρήστης keny έγραψε:
Σχετικά με το χαμήλωμα μου το είπαν τρία καταστήματα που επισκέφτηκα.Δε θέλω να πιστέψω ότι δεν ήξεραν και μου απάντησαν έτσι...
Να το πιστέψεις...
Αυτό με το χαμήλωμα ως επιχείρημα ακούγεται επιεικώς ηλίθιο... Εννοούσαν φυσικά ότι δημιουργείται μεγαλύτερο άνοιγμα στον θόλο και πρέπει να χαμηλώσεις για να κλείσει. Εμφανισιακό θέμα δηλαδή... Σκεπτικό παντελώς άσχετου με ζητήματα οδηγικής συμπεριφοράς.
Θα το καταλάβαινα εάν σου έλεγαν ότι αλλάζοντας το βήμα σου πιθανότατα θα χαλάσεις την γεωμετρία άρα και την οδηγική συμπεριφορά του αυτοκινήτου σου. Είναι κατανοητό το να μη γνωρίζουν ότι τα 195/50/15 δουλεύουν άριστα τόσο με το σασμάν όσο και με την ανάρτηση του 206! Απλά κοπανάνε λίγο παραπάνω και το κοντέρ δείχνει περισσότερα χαω (πχ στα 200 δείχνει 210 - τεσταρισμένο). Η ποιότητα κύλισης πέφτει αλλά η οδηγική συμπεριφορά γίνεται περισσότερο σπορ!Περισσότερη προσοχή με τους λαστιχάδες χρειάζεται αν θα αγοράσεις ζάντες. Να θυμάσαι: OFFSET 27 με 28χιλ!
-
Τώρα άμα ξέρατε και κανά φτηνό λαστιχά στην Αθήνα θα σας ήμουν υπόχρεως!
Καλημερα φιλε μου, σου στελνω με PM το τηλεφωνο ενος πολυ καλου λαστιχα & ευθυγραμμισα με απιστευτες γνωσεις πανω στο αντικειμενο, γνωστος στον χωρο των αγωνων.
-
ΜΙΛΤΟ η πεζο σπορτ η φτηνη που εχει κανα 550αρι με φαρδυ ελτηριο eibach ειναι μεγαλη μουφα...τη φορα φιλος και το αμαξι ειναι κουκουρουκου....
-
Ο χρήστης Miltellas έγραψε:
...Πού να δεις και τα ADVAN A032R, σαν τραίνο ακούγονται... πολύ περισσότερο από τον κινητήρα που αρχίζεις και τον ακούς μόνο εάν ξεπεράσεις τις 4500σαλ περίπου! ....... μια χαρά ακούγονται...
ΜΙΛΤΟ η πεζο σπορτ η φτηνη που εχει κανα 550αρι με φαρδυ ελτηριο eibach ειναι μεγαλη μουφα...τη φορα φιλος και το αμαξι ειναι κουκουρουκου....
θα συμφωνήσω απόλυτα.
-
Ο χρήστης B.M-SPORT έγραψε:
Καλημερα φιλε μου, σου στελνω με PM το τηλεφωνο ενος πολυ καλου λαστιχα & ευθυγραμμισα με απιστευτες γνωσεις πανω στο αντικειμενο, γνωστος στον χωρο των αγωνων.
Μήπως μπορείς να μας το πείς και ανοιχτά ή έστω στέλε μου και εμένα ένα pm..???
-
Thanks!
-
Δεν το ανεφερα για να μην τυχον θεωρηθει διαφημισει, δεν εχω προβλημα να το αναφερω ανοιχτα, αν συνφωνουν και οι υπολοιποι πολυ ευχαριστως.
-
Δεν το ανεφερα για να μην τυχον θεωρηθει διαφημισει, δεν εχω προβλημα να το αναφερω ανοιχτα, αν συνφωνουν και οι υπολοιποι πολυ ευχαριστως.Σωστά.
καλύτερα με pm! -
Ο χρήστης pskarm έγραψε:
ΜΙΛΤΟ η πεζο σπορτ η φτηνη που εχει κανα 550αρι με φαρδυ ελτηριο eibach ειναι μεγαλη μουφα...τη φορα φιλος και το αμαξι ειναι κουκουρουκου....Ξέρεις, δεν εννοώ αυτά τα τόσο φτηνά. Δεν υπάρχουν καν στο site της PS και ο Ντίνος που είχα ρωτήσει μου είπε δεν τα ξέρει και ότι μάλλον τα φτιάχνει κάποιος φασόν και τα πουλάει σαν PS. Πρέπει να στο έχω ξαναπεί (νομίζω).
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Φοράω τα ΥΟΚΟΗΑΜΑ AVS SPORT σε 195/50/15 και είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος μέχρι τώρα!Και σε στεγνό και σε βρεγμενο το λάστιχο είναι πολύ καλό.Ακόμα βέβαια δεν το έχω δει σε υψηλές θερμοκρασίες καλοκαιριού αλλά πιστεύω ότι θα με εντυπωσιάσει και εκεί.
Τα εχω και εγω σε πουντο σε ταχυτητα V .Το καλοκαιρι θα κολλαει κατω χωρις να λιωνει οπως το 539.Βγαζουν και χιλιομετρα αλλα αρχιζουν να κανουν θορυβο.
Με χαροποεί πολύ αυτό που μου λες!!
Όσο για τον θόρυβο ας ακούμε κανέναν ακόμη...... -
εγω παντως παιδια εχω 3 φιλους με avs σπορτ σε 15-17-18 διασταση και οι τρεις μου ειπαν το ιδιο πραμα...δυσκολο σχετικα να το ζεστανουν και οτι το λαστιχο σαπουνιαζε ευκολα σε ορικαη χρηση... ειδικα το γκολφ του κολλητου μου(17αρια) 2 φορες λιμανακια-τρυπες και το λαστιχο γινοταν νιανια....βεβαια τωρα εβαλε μισελεν σπορτ τα πληρωσε και 800 και βριζει 3φορες περισσοτερο.εκει να δειτε μουφα λαστιχο.
αρα ολα οπως εχουμε πει χιλιαδες φορες ειναι υποκειμενικα...υ.γ μιλτο ο ντινος ειναι λιγο κουκουρουκου στα 206.ουτε τη δικια μου εβρισκε κωδικους της και ειναι πλεον σιγουρο οτι δε βγαινει επισημα απο πεζο σπορτ γαλλιας αλλα σε συνεργασια με ελλαδα.το θεμα ειναι ομως οτι δουλευει
-
Ο χρήστης pskarm έγραψε:
υ.γ μιλτο ο ντινος ειναι λιγο κουκουρουκου στα 206.ουτε τη δικια μου εβρισκε κωδικους της και ειναι πλεον σιγουρο οτι δε βγαινει επισημα απο πεζο σπορτ γαλλιας αλλα σε συνεργασια με ελλαδα.το θεμα ειναι ομως οτι δουλευει
Σιγουρα καποια μπινια παιζεται, αφου τα κανονικα αγωνιστικα αμορτισερ της πεζω σπορτ εχουν τα μπροστινα μονο 800+ ευρω.
Προφανως αυτα που φορα ο πανος ειναι καποια συνεργασια ισως με πεζω σπορ αγγλιας, για road use. -
Χμ! Μου φαίνεται ότι τα καλύτερα είναι τα αμορτισέρ του RC... με 240E! Άσχημα; Με λίγα λιγότερα τα Record SP... Άσχημα;
Κι αν τυχόν δεν σου αρέσουν δεν θα κλαις κιόλας! (εμένα μου άρεσαν αμφότερα και τα ξαναβάζω φυσικά) -
Ο χρήστης pskarm έγραψε:
...
υ.γ μιλτο ο ντινος ειναι λιγο κουκουρουκου στα 206...Όχι, απλά ο Ντίνος δουλεύει μόνο PS.
-
Ο χρήστης pskarm έγραψε:
εγω παντως παιδια εχω 3 φιλους με avs σπορτ σε 15-17-18 διασταση και οι τρεις μου ειπαν το ιδιο πραμα...δυσκολο σχετικα να το ζεστανουν και οτι το λαστιχο σαπουνιαζε ευκολα σε ορικαη χρηση... ειδικα το γκολφ του κολλητου μου(17αρια) 2 φορες λιμανακια-τρυπες και το λαστιχο γινοταν νιανια....βεβαια τωρα εβαλε μισελεν σπορτ τα πληρωσε και 800 και βριζει 3φορες περισσοτερο.εκει να δειτε μουφα λαστιχο.
αρα ολα οπως εχουμε πει χιλιαδες φορες ειναι υποκειμενικα...Έτσι συμβαίνει πάντα σε όποιον δεν κάθεται ή δεν τολμάει να παίξει με τις πιέσεις...
Τα πάντα για το Peugeot 206