-
-
...
-
-
Παίδες, ο οικοδεσπότης εδω είναι οι 4Τ!
Καλό είναι να μένουμε στο θέμα που επιλέγει ο συγγραφέας (που άλλωστε κρίνεται).
Δεν έχουν θέση τσακωμοί και καβγάδες που αφορούν άλλα Φόρα.
Σε αυτό νομίζω ότι συμφωνείται! -
ως ελαχιστο δειγμα σεβασμου προς τον εαυτο μου πρωτα και μετα προς το φορουμ και αυτους που το διαβαζουν εσβησα τα προηγουμενα ποστ μου που δημιουργησαν μια χωρις λογο παρεξηγηση...
θα προτεινα κυριοι να κανετε και εσεις το ιδιο.
δεν ειναι αναγκη να το κανουν παντα αυτο οι moderator.φιλικα
παναγιωτης -
ΟΚ
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Παίδες, ο οικοδεσπότης εδω είναι οι 4Τ!
Καλό είναι να μένουμε στο θέμα που επιλέγει ο συγγραφέας (που άλλωστε κρίνεται).
Δεν έχουν θέση τσακωμοί και καβγάδες που αφορούν άλλα Φόρα.
Σε αυτό νομίζω ότι συμφωνείται!Απόλυτα και στα 2.
Διόρθωσα και το δικό μου ποστ. -
Σας ευχαριστώ όλους!
Αλήθεια, για την ρύθμιση των βαλβίδων στο 206 μου, απαιτείται επίσκεψη σε αντιπροσωπεία ή μπορεί να το κάνει και ο μηχανικός μου? (Γιαλούρης για όσους ξέρουν!)
-
Γιαλούρης ... βέβαια !!
-
-
Υπάρχουν περισσότεροι έμπειροι μηχανικοί εκτός αντιπροσωπείας. Και για την ρύθμιση βαλβίδων η εμπειρία μετράει περισσότερο από τα καλύτερα μηχανήματα.
Η ρύθμιση βαλβίδων γίνεται με κινητήρα κρύο οπότε θα χρειαστεί να περιμένεις. Ευτυχώς με τέτοιο κρύο δεν θα περιμένεις πολλές ώρες... Ανοίγουν το καπώ, βγάζουν το κάλυμμα του κινητήρα για να αποκαλυφθούν οι βαλβίδες και μετά το αφήνουν να κρυώσει. Έτσι κρυώνει γρηγορότερα το μοτέρ. Στο συνεργείο μου χρησιμοποιούν και ανεμιστήρα που το καλοκαίρι είναι must για την περίπτωση.8βάλβιδο έχεις, σωστά;
-
Ο χρήστης ΒΑΣΙΛΗΣ έγραψε:
Γιαλούρης ... βέβαια !!+1
Πληροφοριακά, στο ΑΧ τις ρύθμιζα κάθε 20000χλμ και μετά την ρύθμιση πέταγε
-
Ο χρήστης Miltellas έγραψε:
Υπάρχουν περισσότεροι έμπειροι μηχανικοί εκτός αντιπροσωπείας. Και για την ρύθμιση βαλβίδων η εμπειρία μετράει περισσότερο από τα καλύτερα μηχανήματα.
Η ρύθμιση βαλβίδων γίνεται με κινητήρα κρύο οπότε θα χρειαστεί να περιμένεις. Ευτυχώς με τέτοιο κρύο δεν θα περιμένεις πολλές ώρες... Ανοίγουν το καπώ, βγάζουν το κάλυμμα του κινητήρα για να αποκαλυφθούν οι βαλβίδες και μετά το αφήνουν να κρυώσει. Έτσι κρυώνει γρηγορότερα το μοτέρ. Στο συνεργείο μου χρησιμοποιούν και ανεμιστήρα που το καλοκαίρι είναι must για την περίπτωση.8βάλβιδο έχεις, σωστά;
Σωστά!
Την ξέρω την διαδικασία. Απλά ήθελα να βεβαιωθώ ότι δεν υπάρχει κάποια ιδιαίτερη απαίτηση! -
Πληροφοριακά θα πω ότι άλλαξα τον θερμοστάτη (βλ topic 'Υπερθέρμανση κινητήρα').
Άλλαξα τα λάδια, με τα Amsoil, τα οποία είναι εξαιρετικά λάδια. Ίσως να τα κρατήσω και 10.000 χλμ, αν και το 7.500 μου αρέσει ως νούμερο!Λάστιχα βρήκα κάτι 205/50/15 Michelen Pilot Exalto σε πολύ καλή κατάσταση. Τα είδα. Το πέλμα τους ήταν σχεδόν αφάγωτο, ενώ διατηρούνταν σε δροσερό και κλειστό μέρος. Πρέπει να κατασκευάστηκαν κατά τα τέλη του 2003.
Μου είπε ότι μου τ' άφήνει με 25 ευρώ το ένα (με ζυγοστάθμιση)... -
Λογικά πρέπει να είσαι ο πρώτος στην Θεσσαλονίκη που έβαλε AMSOIL στον κινητήρα του. Πιθανότατα θα είμαι ο 2ος.
Στην Αμερική 'παραμιλάνε' για τα AMSOIL και τώρα άρχισαν και στην Ευρώπη. The best in synthetics! Για να δούμε...
-
Ο χρήστης Δημήτριος έγραψε:
Πληροφοριακά θα πω ότι άλλαξα τον θερμοστάτη (βλ topic 'Υπερθέρμανση κινητήρα').
Άλλαξα τα λάδια, με τα Amsoil, τα οποία είναι εξαιρετικά λάδια. Ίσως να τα κρατήσω και 10.000 χλμ, αν και το 7.500 μου αρέσει ως νούμερο!Λάστιχα βρήκα κάτι 205/50/15 Michelen Pilot Exalto σε πολύ καλή κατάσταση. Τα είδα. Το πέλμα τους ήταν σχεδόν αφάγωτο, ενώ διατηρούνταν σε δροσερό και κλειστό μέρος. Πρέπει να κατασκευάστηκαν κατά τα τέλη του 2003.
Μου είπε ότι μου τ' άφήνει με 25 ευρώ το ένα (με ζυγοστάθμιση)...Με τον συμπλέκτη τι έκανες? Πόσο σου κόστισαν τα Amsoil και γιατί ιξώδες μιλάμε?
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Με τον συμπλέκτη τι έκανες? Πόσο σου κόστισαν τα Amsoil και γιατί ιξώδες μιλάμε?Για τον συμπλέκτη δεν έδειξαν κάποια ανησυχία οι Βασίληδες...
Είπα να το αφήσω προς το παρόν. Ούτε ο Μίλτος που το είδε έδειξε να ανησυχεί...Τα Amsoil κοστίζουν 14 ευρώ το λίτρο. Αλλά μπορέι ο Μίλτος να σου τα δώσει σε μια αρκετά καλύτερη τιμή. Είναι 5w-40.
Τις βαλβολίνες, μετά από μια σειρά ατυχών συμβάντων, δεν τις άλλαξα. Ούτε θα τις αλλάξω. Αφού οι Valvoline που έχω (εδώ και 3.000 χλμ), ενώ στην αρχή δείχναν μάπα, τώρα ο επιλογέας κινείται χωρίς πρόβλημα, ενώ στα κατεβάσματα δεν παρουσιάζει κάτι το ιδιαίτερο. Μου θυμίζει τις (πολύ καλές) TRP.
Απλά μια φορά θα ήθελα να πάω στους Βασίληδες (ξανά), να μου ανοίξουν την τάπα, ώστε να δω αν (και πόσα) γρέζια έχει μαζέψει στο μαγνητάκι.
Εκεί είναι που θα φανεί πόσο αποτελεσματικές είναι οι βαλβολίνες έναντι της φθοράς (βασικότατο, δεν φτάνει μόνο να διευκολύνει την λειτουργία των συγχρονιζέ).
Π.χ. με τις TRP είχε μαζέψει πολύ λίγα γρέζια, μετά από 25.500 χλμ. Και πρέπει να είχα χτυπήσει και το κόμπλερ της όπισθεν 2-3 φορές σε αυτό το διάστημα (ξέρετε, η γνωστή ατυχία)... -
Α! Έβαλα και τα λάστιχα.
Είναι 205/50/15 Michelen Pilot Exalto στις (πολύ ελαφρύτερες ) σιδερένιες ζάντες του Markvag.
Πιο πολύ μου άρεσε με τις σιδερένεις. Δείχνει πιο αλήτικο!
Κρίμα που δεν είχα τότε (09/2001) μυαλό να μην τις παραγγείλω με την αγορά του αυτοκινήτου τις ζάντες που έχω τώρα (15x6' Sirocco). Και παραπάνω 500 ευρώ έδωσα και καταναλώνει ο κινητήρας παραπάνω ροπή για την γωνιακή τους επιτάχυνση... (τα αντίστοια ισχύουν και για τα φρένα)...Έχουν δείκτη V και έχουν κατασκευαστεί την 23η εβδομάδα του 2002 (εντάξει λίγο παλιούτσικα, αλλά τόσο καιρό ήταν κλεισμένα σε δροσερό μέρος).
Η γόμα τους δείχνει πολύ καλή, ενώ δεν έχουν πουθενά ρηγματώσεις.Κόστος τοποθέτησης : 100 ευρώ (δεν έκανα κανένα παζάρι, δεν μου έδωσε όμως απόδειξη).
Στην τιμή συμπεριλαμβάνονταν : Ζυγοστάθμιση και καινούργιες βαλβίδες. -
Ο χρήστης Miltellas έγραψε:
Ανοίγουν το καπώ, βγάζουν το κάλυμμα του κινητήρα για να αποκαλυφθούν οι βαλβίδες και μετά το αφήνουν να κρυώσει. Έτσι κρυώνει γρηγορότερα το μοτέρ. Στο συνεργείο μου χρησιμοποιούν και ανεμιστήρα που το καλοκαίρι είναι must για την περίπτωση.Το χειμώνα δύσκολα κρυώνει ενώ το καλοκαίρι δεν κρυώνει εκτός αν περάσουν 6-7 ώρες.
Εγώ πηγαίνω το μεσημέρι - απόγευμα, πριν κλείσει το συνεργείο και αφήνω το αυτοκίνητο εκεί για να ρυθμίσουν βαλβίδες το πρωί που είναι κρύο.
Αυτό που δε μου αρέσει καθόλου είναι να κάθεται ο κινητήρας χωρίς το καπάκι των βαλβίδων στη σκόνη για ώρες. Προτιμώ να κάτσει το αυτοκίνητο εκεί 2 μέρες, έτσι κι αλλιώς συνέχεια παρκαρισμένο είναι τις καθημερινές.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Εγώ πηγαίνω το μεσημέρι - απόγευμα, πριν κλείσει το συνεργείο και αφήνω το αυτοκίνητο εκεί για να ρυθμίσουν βαλβίδες το πρωί που είναι κρύο.
Κι εγώ με το παλιό μου αυτοκίνητο αυτό έκανα.
Ο ανεμιστήρας βοηθάει να μην κάτσει σκόνη (σε καλυμμένο χώρο και υποθέτωντας πάντα ότι δεν σηκώνεται και καμιά οικοδομή δίπλα).
Τα πάντα για το Peugeot 206