-
Σήμερα, έβαλα Militec-1 στο σασμάν. Μετά από 15-20χλμ όπου δεν συνέβηκε τίποτα το αξιοσημείωτο, η 1η πλέον μπαίνει εν κινήση ακόμη πιο εύκολα και η όπισθεν μπαίνει με λιγότερο θόρυβο (μη ανατριχιαστικό) όταν βιαστείς να την κουμπώσεις πριν ακινητοποιηθεί πλήρως το 206. Οι αλλαγές ταχυτήτων γενικά έγιναν ευκολότερες. Και αυτά παρότι έχω ELF TRP 75W80 στο σασμάν που είναι ίσως ό,τι καλύτερο μπορεί να μπει (έχω στα σκαριά να δοκιμάσω σε 306 την Group IV βαλβολίνη 75W90 της AMSOIL - είναι ψιλή 90άρα, 85άρα για την ακρίβεια).
Εν τω μεταξύ από τεστ του Militec-1 έχει φανεί ότι χρειάζεται πάρα πολλά χιλιόμετρα (1000-3000χλμ ανάλογα με την χρήση) για ωφελήσει τα μέγιστα και να αποδώσουν τα μέταλλα στο μάξιμουμ (υπόσχεται 80% μείωση τριβής!).
-
Ο χρήστης Miltellas έγραψε:
υπόσχεται 80% μείωση τριβής!Δεν θέλεις τέτοια μείωση τριβής στο σαζμάν, θα γλιστράνε τα συγχρονιζέ και θα γρατζουνάει στις αλλαγές.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
υπόσχεται 80% μείωση τριβής!
Δεν θέλεις τέτοια μείωση τριβής στο σαζμάν, θα γλιστράνε τα συγχρονιζέ και θα γρατζουνάει στις αλλαγές.
Ξέρεις... το σκέφτηκα, αλλά το ρισκάρησα γιατί υπέθεσα ότι δεν θα το συνιστούσαν για σασμάν αν δεν τους συνέφερε. Το συνιστούν επίσημα πάνω στην ετικέττα, οπότε ενδεχομένως να παίζουν και άλλα πράγματα ρόλο ώστε τελικά να μη συμβαίνει αυτό που αναφέρεις.
Θα δείξει σύντομα, δεδομένου ότι τα συγχρονιζέ μου είναι ήδη ταλαιπωρημένα. Θα κρατήσω το forum ενήμερο.
-
Μπηκαν επιτελους τα μεταλλικα σωληνακια της Tarox.
Στα πρωτα χλμ που το δοκιμασα λιγο, φαινεται να εχει καλυτερη αισθηση το φρενο, χωρις να μεγαλωνει η αποσταση του πεταλ στα απανωτα φρεναρισματα.
Κρατιεται σταθερη.
Μπορει να ειναι και ψυχολογικη η βελτιωση, και σιφουρα οφειλεται και στην εξαερωση μαζι με τα καινουρια υγρα.Τελικο συμπερασμα θα βγει μονο στην πιστα για το αν αξιζε η αλλαγη τους η οχι.
-
Μπράβο παιδιά! Έτσι μας θέλω! Από την θεωρία στην πράξη!
-
akoma δεν απαντησες για 21αρεςςςςς
-
Ο χρήστης pskarm έγραψε:
λοιπον μανθο μεχρι του αγιου @#%@τσου ανημερα εγω θα εχω βαλει εκκεντρφορους 106 με προγραμμα εσυ αναρτηση και θα παμε μεγαρα να φαμε τις μπουκλες μας γιατι εκει που θα εχουμε καρακαυλωσει θα ερθει κανα στημενο 106 θα μας περασει απο πανω σα σταματημενους και μετα θα αρχισουμε τις φιλοσοφικες συζητησεις τυπου δεν ειχα πιιεση στα λαστιχα δεν ειχα φαει καλα το βραδυ - με πονα το δεξι μου κλπ κλπ...αχ και θελει να παμε μαζι μεγαρα ο λεφ...ρε δε σφαξανε!!!!!!!!!!!!!!
ειδικα τωρα που τον εχω τσιτα με το σπριντ χεχεχε
Βρέθηκα στην πίστα μαζί με τον 'bugs'... απλά με πέρασε σα σταματημένο...
Βεβαια ο λευτερης δυσκολο να μπορει να με ακολουθησει μεγαρα καθως το μπουρδελακι του συνεχως θα μενει απο κατι
άστα να πάνε. Ταλαιπωρία αυτό το 106 (αλλά και πόρωση )
Μας γάμησε την ψυχολογία την Κυριακή αλλά δεν πειράζει.
Συμβαίνουν και αυτά.
Μάλλον είναι απλά 'προβλήματα νεότητας'.... δεν ειχα φαει καλα το βραδυ...
Εγώ έχω προσέξει ότι και να φας καλά το βράδυ πάλι χάνεις... Επιβαρύνεις την αναλογία κιλών ανά ίππο.
όλα διορθώνονται με μια επίσκεψη στην τουαλέτα...
Παρεπιπτοντως μιας και έχετε πιάσει το θέμα του Fiesta ST.
Εγώ το δικό μου δεν θα το άλλαζα με τίποτα με το ST.
και ας έχει καλύτερο τιμόνι και κάμποσα άλογα ακόμα κλπ κλπ.
Τώρα αν είχα το 1,6 ίσως και να το σκεφτόμουν, αλλά και πάλι όχι απαραίτητα ιδίως αν είχα ήδη ένα 'μισό-στημένο' 206 (βλ του pskarm) που με ελάχιστα ακόμα γίνεται μια χαρά fun car και ας μην έχει όση ροπή θα ήθελε.
Από την άλλη αν οικονομικά έχετε την άνεση πάρτε το, να έχουμε και κάτι να συγκρίνουμε άμεσα. -
μανθο αν εξαιρεσεις το αισθητικο που ειναι υποκειμενικο-εμενα να φανταστεις δε μου αρεσει το 206.θεωρω πιο ομορφο το 106 βλαμενος εεεε?-
κατα τα αλλα το φιεστα ειναι αλλου. μη γινουμε και ρεζιλι και μας περασουν για ψωνια.
σκεψου 16000 το φιεστα +2500 για να φτασει το λεφτα του 206 σου.
τι κανεις με 2500ευρω.....οεοε?οεο?οεο?για καινουργιο δε το συζητω πλεον το 206 1.6 gti ειναι αποτυχια σαν επιλογη για οποιον παει να το παρει. αλλα και δικο μου καπου 16 θα παει (12πωληση+αναρτηση+μοτερ κλπ κλπ) και το θεμα ειναι οτι εισαι κορυφη ενω με το φιεστα τοτε θα ξεκινας.....
υ.γ ποτε πηγες μεγαρα?
-
και γω 106 ήθελα αλλά υπήρχαν 'γονειακοί' περιορισμοί... οπότε 'συμβιβάστηκα'... (λέμε τώρα...)
Δεν ξαναπήγα Μ. από τότε με την λάσπη...
-
μενα υπηρχε οικογενειακη απαγορευση...ξερει ο λεφ!
2ο ραλλυ δε θα το αντεχε η καρδια του πατερα μου -
Το millitec τι ακριβως ειναι?Σαν το motorkote κατι?Ειχα ακουσει παλιοτερα κατι για καποια προσθετα σε σωληναριο της liqui molly, οπως και για κατι βαλβολινες γραφιτουχες της ιδιας εταιριας.Συνδιαζοντας τα καποιοι ειχαν δει θεαματικα αποτελεσματα.
Σημερα ξαναπηγα συνεργειο.Ημουν τυχερος.Ο θορυβος που ακουγονταν στο engine bay και μου χε σπασει τα νευρα δεν ακουγεται πια.Μετα απο 1 ωρα ψαξιματος τα παιδια καταφεραν να βρουν οτι ειχε ξελασκαρει ενα στελεχος του μοχλικου του σαζμαν το οποιο επαιζε σαν τρελο.Το σφηξαμε κ τωρα ολα καλα.Επισης εκανα κ μια ευθυγραμμιση.Το αμαξι ηταν αλλου απο γωνιες κτλ. γι αυτο συμπεριφεροταν τοσο χαλια.Τωρα η διαφορα ειναι θεαματικη.Βεβαια το αμαξι ζητα αναρτηση, αλλα κ παλι μπορω να πω οτι το ευχαριστηθηκα.Εκανα εναν τεραστιο κυκλο το πρωι μετα το συνεργειο για να παω δουλεια κ εκαψα μισο κ βαλε ντεποζιτο.Αυτο νομιζω τα λεει ολα.
Πιστευω οτι αν αλλαξω κ τα κωλοναυλον λαστιχα που φοραω (eagle ntc 5)θα ειναι super.
Γενικα το μοτερ μας στα ποσα km μπορει κανεις να ισχυριστει οτι εχει ανοιξει?Παντως δεν χανω την ευκαιρια καθε φορα να ανοιξω με οτι βρω.Μεχρι στιγμης εχω βρεθει μπροστα πολλακις απο bmw 320,ibiza top gun, miata 1.6 και μια φορα στη βαρης κοροπιου σε καθε φαναρι ανοιγα μ εναν τυπο αρκετα χοντρο ( παιζει ρολο τελικα) ο οποιος οδηγουσε ενα toyota mr2 με εξατμισεις, εισαγωγες κτλ.Παραδοξο αλλα τον ειχα πολυ ευκολα.Για την κυριακη κανεις δεν ψηνεται τελικα?Μιλτο δεν κατεβαινεις εσυ λεω εγω?
-
Αλέξανδρε την Κυριακή έχει ανάβαση Ριτσώνας.
Με τα παιδιά από psclub και 106sportclub θα είμαστε εκεί από νωρίς.
Αν δεν κανονήσετε τίποτε άλλο και θες να ανέβεις στείλε μου πμ να κανονήσουμε να βρεθούμε -
Ο χρήστης αλεξανδρος έγραψε:
Το millitec τι ακριβως ειναι?Σαν το motorkote κατι?Ειχα ακουσει παλιοτερα κατι για καποια προσθετα σε σωληναριο της liqui molly, οπως και για κατι βαλβολινες γραφιτουχες της ιδιας εταιριας.Συνδιαζοντας τα καποιοι ειχαν δει θεαματικα αποτελεσματα.Σαν το Motorkote και καμία σχέση με τα υπόλοιπα ούτε σαν προϊόν ούτε σαν αποτέλεσμα. Στο σασμάν έκανε δουλειά, και όταν το έβαλα πίστευα ακράδαντα ότι δεν θα είναι αντιληπτή η παρουσία του, απλά το έβαλα για να έχω την ιδέα ότι έκανα κάτι καλό για το σασμάν μου. Α, παρεπιπτόντως, η μαγνητική τάπα του σασμάν δεν είχε ίχνος ρινίσματα!! ELF TRP 75W80 και προσκυνώ το μεγαλείο της για άλλη μία φορά...
Σημερα ξαναπηγα συνεργειο.Ημουν τυχερος.Ο θορυβος που ακουγονταν στο engine bay και μου χε σπασει τα νευρα δεν ακουγεται πια.Μετα απο 1 ωρα ψαξιματος τα παιδια καταφεραν να βρουν οτι ειχε ξελασκαρει ενα στελεχος του μοχλικου του σαζμαν το οποιο επαιζε σαν τρελο.Το σφηξαμε κ τωρα ολα καλα.Επισης εκανα κ μια ευθυγραμμιση.Το αμαξι ηταν αλλου απο γωνιες κτλ. γι αυτο συμπεριφεροταν τοσο χαλια.Τωρα η διαφορα ειναι θεαματικη.Βεβαια το αμαξι ζητα αναρτηση, αλλα κ παλι μπορω να πω οτι το ευχαριστηθηκα.Εκανα εναν τεραστιο κυκλο το πρωι μετα το συνεργειο για να παω δουλεια κ εκαψα μισο κ βαλε ντεποζιτο.Αυτο νομιζω τα λεει ολα.
Πιστευω οτι αν αλλαξω κ τα κωλοναυλον λαστιχα που φοραω (eagle ntc 5)θα ειναι super.Καλά πας...
Γενικα το μοτερ μας στα ποσα km μπορει κανεις να ισχυριστει οτι εχει ανοιξει?Παντως δεν χανω την ευκαιρια καθε φορα να ανοιξω με οτι βρω.Μεχρι στιγμης εχω βρεθει μπροστα πολλακις απο bmw 320,ibiza top gun, miata 1.6 και μια φορα στη βαρης κοροπιου σε καθε φαναρι ανοιγα μ εναν τυπο αρκετα χοντρο ( παιζει ρολο τελικα) ο οποιος οδηγουσε ενα toyota mr2 με εξατμισεις, εισαγωγες κτλ.Παραδοξο αλλα τον ειχα πολυ ευκολα.
Μετά τα 20000χλμ το δικό μου.
Εγώ από MR2 έχανα χαλαρά παντού... Και από 320i χάνω επίσης μετά τα 400μ...Για την κυριακη κανεις δεν ψηνεται τελικα?Μιλτο δεν κατεβαινεις εσυ λεω εγω?
Την Κυριακή θα είμαι στο Αιγίνιο (αν δεν βρέξει). Θα κόψουμε και την πιτούλα εκεί...
Ευπρόσδεκτοι όλοι φυσικά! -
Ο χρήστης pskarm έγραψε:
akoma δεν απαντησες για 21αρεςςςςςΆσε... είδα τις 21mm και 21.5mm του 206 Super 1600 με 73.5Ε το κομμάτι και τρελλάθηκα. Μετά από το σχόλιό σου ξαναείδα τις 21mm του 206 XS Volant με 138.73Ε και τότε κατάλαβα το λάθος μου.
Λες να μπαίνουν από το Super 1600 σε μας; Θά'θελα... -
Εγώ από MR2 έχανα χαλαρά παντού... Και από 320i χάνω επίσης μετά τα 400μ...Μιλτο το cc εχεις η το hatchback?
Παντως ενας γνωστος μου με μαμα cc ειχε συνεχως με ανεση (μεχρι τεταρτες ,παραπανω δεν ανοιξαν) την μπεμπα 320 ενος κοινου γνωστου μας, που φοραγε full schnitzer εξατμιση αλλα και 19αρες...
Eγω επισης την ειχα με πολυ μεγαλυτερη ανεση.
Φοραω μια εισαγωγουλα και ενα cat back και νομιζω οτι εχει αρκετα καλη αποδοση.Ειδικα χαμηλα, οπου μεχρι προτινος δεν σηκωνε καν δευτερα αν δεν παιρνουσα τις 2500-3000σαλ.Τωρα και με 1500 ανεβαζει ανετοτατα.Ισως βεβαια επειδη εχει ανοιξει απο τοτε το μοτερ.Εχω 15Κ χλμ
κ θελω να δω αν οντως μετα τα 20-25Κ χλμ που λενε ολοι θα εχω διαφορα.
Παντως με το mr2 και γω απορουσα αφου αυτο νομιζω ειναι 140 ps και παναλαφρο.Φαινεται ο χοντρουλης ηταν κ κουλος (οχι οτι εγω ειμαι οδηγαρα, ετσι? μην παρεξηγηθουμε κιολας...) ή το mr2 ηταν ρημαδι...Μια μερα ανοιξα με type r και ημουν 2 κολωνες μπροστα μεχρι τα 260+χλμ... Μετα κοψαμε γιατι το honda κοφταριζε στην τελικη του... Πλακα ετσι?
-
Ο χρήστης Miltellas έγραψε:
ÌåôÜ ôá 20000÷ëì ôï äéêü ìïõ.
Åãþ áðü MR2 Ý÷áíá ÷áëáñÜ ðáíôïý... Êáé áðü 320i ÷Üíù åðßóçò ìåôÜ ôá 400ì...!Ïýôå ìåôÜ ôá 400 ìÝôñá ïýôå ðñßí áðï 320 ôïõëÜ÷éóôïí
...Ìßëôï ìÞðùò äåí Þôáí êáé ôüóï 320 ???? ´
ÂÝâáéá Ì3 Å46 êáé ôéìïíéÝñç êáëü ôçí åßäá ìå ôï áíôéáåñïðïñéêü -
Ο χρήστης gskarmou έγραψε:
Ούτε μετά τα 400 μέτρα ούτε πρίν απο 320 τουλάχιστον
...Μίλτο μήπως δεν ήταν και τόσο 320 ???? ΄Ε καλά. Δε θα είναι παράξενο να ήταν πειραγμένη...
Αλέξανδρε, το 3θυρο έχω και πάει καλά (όσο προβλέπεται γι αυτό που είναι και όχι λιγότερο). Υπολογίζω καμιά 123PS περίπου με τους εκκεντροφόρους από Rallye.
-
Εγώ από MR2 έχανα χαλαρά παντού... Και από 320i χάνω επίσης μετά τα 400μ...
Μιλτο το cc εχεις η το hatchback?
Παντως ενας γνωστος μου με μαμα cc ειχε συνεχως με ανεση (μεχρι τεταρτες ,παραπανω δεν ανοιξαν) την μπεμπα 320 ενος κοινου γνωστου μας, που φοραγε full schnitzer εξατμιση αλλα και 19αρες...
Eγω επισης την ειχα με πολυ μεγαλυτερη ανεση.
Φοραω μια εισαγωγουλα και ενα cat back και νομιζω οτι εχει αρκετα καλη αποδοση.Ειδικα χαμηλα, οπου μεχρι προτινος δεν σηκωνε καν δευτερα αν δεν παιρνουσα τις 2500-3000σαλ.Τωρα και με 1500 ανεβαζει ανετοτατα.Ισως βεβαια επειδη εχει ανοιξει απο τοτε το μοτερ.Εχω 15Κ χλμ
κ θελω να δω αν οντως μετα τα 20-25Κ χλμ που λενε ολοι θα εχω διαφορα.
Παντως με το mr2 και γω απορουσα αφου αυτο νομιζω ειναι 140 ps και παναλαφρο.Φαινεται ο χοντρουλης ηταν κ κουλος (οχι οτι εγω ειμαι οδηγαρα, ετσι? μην παρεξηγηθουμε κιολας...) ή το mr2 ηταν ρημαδι...Μια μερα ανοιξα με type r και ημουν 2 κολωνες μπροστα μεχρι τα 260+χλμ... Μετα κοψαμε γιατι το honda κοφταριζε στην τελικη του... Πλακα ετσι?
Μόνο σαν πλάκα... Αλλιώς θα μπορούσες να το περάσεις μόνο σε ελεύθερη καταβαση-γκρεμό
-
123 milto??????????????
ξεχνα το.δηλαδη του μακη ποσα ειναι 130? -
Ο χρήστης pskarm έγραψε:
123 milto??????????????
ξεχνα το.δηλαδη του μακη ποσα ειναι 130?Του Μάκη τουλάχιστον 130PS. Τα Ραλλάκια πχ δεν τα παίρνει αλλά τα παλεύει αξιοπρεπώς.
Βέβαια, δεν νιώθω άνετα να μιλάω με ιπποδυνάμεις αφού δεν έχω δυναμομετρηθεί. Ο Μάκης όμως ήταν σημείο αναφοράς για το Club επειδή το 206 του μαμίσιο είχε δυναμομετρηθεί 119,6PS ή κάπου εκεί στο πιο δοκιμασμένο και φημισμένο δυναμόμετρο της Θεσσαλονίκης. Και το δικό μου με τους εκκεντροφόρους πήρε, αλλά πόσο δεν ξέρω, λίγο πάντως. Επειδή δεν γνωρίζω πόσα PS είχα μαμά, μου αρέσει πειρσσότερο να λέω '120 με 125PS' ή 'περίπου 123PS' που πέφτει κάπου στη μέση (όχι στην ρόδα φυσικά).
Τα πάντα για το Peugeot 206