-
Ο χρήστης MEMsound έγραψε:
...Πού να δεις και τα ADVAN A032R, σαν τραίνο ακούγονται... πολύ περισσότερο από τον κινητήρα που αρχίζεις και τον ακούς μόνο εάν ξεπεράσεις τις 4500σαλ περίπου! ...
.... μια χαρά ακούγονται...
Ναι μια χαρά. Η πλάκα είναι ότι τώρα με τα κρύα δεν ζεσταίνονται ποτέ και έτσι κάνουν θόρυβο και... γλυστράνε. Ο μαζοχισμός όμως είναι ότι ακόμα κι έτσι μου αρέσουν!
Α, έτσι όμως δεν φθείρονται κιόλας, ευτυχώς!
-
Ο χρήστης keny έγραψε:
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις παιδιά!Τώρα άμα ξέρατε και κανά φτηνό λαστιχά στην Αθήνα θα σας ήμουν υπόχρεως!
195/50 μου είπαν να μη βάλω γιατί το αμάξι θέλει χαμήλωμα μετά.Αληθεύει φαντάζομαι έτσι?
A κάτι ειπώθηκε παραπάνω ότι ο κινητήρας ακούγεται μετά τις 4500σαλ, εγώ γιατί των ακούω μια χαρά και δυνατά πάνω από 2500?Είμαι καλά γιατρέ μου?Εγω εχω 2,5 χρονια 195-50-15 σε 206 xs 1600 16v αντι για 55.
Με απολυτα νορμαλ αναρτηση, χωρις καποιο προβλημα.Το μεγαλο τους πλεονεκτημα ειναι η τιμη και το οτι υπαρχουν πιο πολλες επιλογες, το μικροτερο που κοντενει λιγο η τελικη σχεση μεταδοσης, μειονεκτημα αλλαζει λιγο η αισθηση του τιμονιου αλλα αυτο μπορει και να σου αρεσει.
Λοιπον τα Dunlop Sport 9000 τα δοκιμασα και δεν τα συστηνω να τα βαλει κανεις σε 206....ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΣΚΟΤΩΝΕΣΑΙ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ στα γλιστερα της Αθηνας. Ειναι ωραιο λαστηχο σαν αισθηση αλλα δεν ζεσταινεται καθολου ευκολα (270+ χλμ/ωρα δεικτης ταχυτητας),εχει σχετικα μαλακα πλαινα γενικα θα το εκρινα υπερβολικο.
Τωρα φοραω τα A539 που μετα τα Dunlop μου φανησαν σαν ημισλικ...τρομερο κρατημα(σε σημειο που αλιωνεται η συμπεριφορα του αυτοκινητου), πολυ σκληρα πλαινα, πολυ καλυτερο τιμονι, αλλα στη ΒΡΟΧΗ ανωτατη ταχυτητα επιβιωσης 90χλμ/ωρα...
-
Ο χρήστης kaisaras206 έγραψε:
...αλλα στη ΒΡΟΧΗ ανωτατη ταχυτητα επιβιωσης 90χλμ/ωρα...πού να δεις και τα ADVAN A032R!!
-
Ο χρήστης Miltellas έγραψε:
ξαναρύθμιση για να κάτσει στο σωστό ύψος, όχι παράλληλο αλλά 3-4εκ ψηλότερα σε σχέση με πίσω (μετράς από μαρσπιέ και όχι από θόλους). Διαφορετικά δεν θα συνεργάζεται το εμπρός μέρος με το πίσω που θα καθυστερεί να ακολουθήσει το μπροστά στις αλλαγές πορείας (και στις ανωμαλίες) σε ενοχλητικό βαθμό.
Μίλτο σίγουρο αυτό?
Εγώ θα έλεγα 2-3cm πιο ψιλό πίσω -
niko se παρακαλω αλλαξε υπογραφη σου...ακους εκει 306.
στο 206 μαμα το μαρσπιε εμπρος-πισω εχει συγκεκριμενη διαφορα. καπου 3-4ποντους αυτο μαλλον εννοει ο μιλτος.οτι πρπει να μεινει η εργοστασιακη διαφορα υψους εμπρος-πισω.παντως μικροαποκλισεις δε παιζουν ρολο,.εγω εχω βαλει -0.5χαμηλωμα πισω.
δηλαδη χαμηλωσα 2.5εμππρος -2 πισω. και αμιφιβαλλω οτι θα καταλαβαινα διαφορα επι της ουσιας αν εβαζα 2.5 παντου.ψηλα γραμματα για ενα τταπεινο 206 -
Ο χρήστης pskarm έγραψε:
στο 206 μαμα το μαρσπιε εμπρος-πισω εχει συγκεκριμενη διαφορα. καπου 3-4ποντους αυτο μαλλον εννοει ο μιλτος.οτι πρπει να μεινει η εργοστασιακη διαφορα υψους εμπρος-πισω.
Γιατί εγώ τι λέω?
Η και καλά διαφωνία μου είναι στο ότι το ύψους του πίσω μασπιε πρέπει να είναι μεγαλύτερο από του μπροστά …(ενώ ο Μίλτος εάν κατάλαβα καλά, το αντίθετο) -
to idio lete........
-
Ο χρήστης nik_marin έγραψε:
στο 206 μαμα το μαρσπιε εμπρος-πισω εχει συγκεκριμενη διαφορα. καπου 3-4ποντους αυτο μαλλον εννοει ο μιλτος.οτι πρπει να μεινει η εργοστασιακη διαφορα υψους εμπρος-πισω.
Γιατί εγώ τι λέω?
Η και καλά διαφωνία μου είναι στο ότι το ύψους του πίσω μασπιε πρέπει να είναι μεγαλύτερο από του μπροστά …(ενώ ο Μίλτος εάν κατάλαβα καλά, το αντίθετο)Έχεις δίκιο για την διατύπωση, την διάβασα κι ούτε που κατάλαβα... Την άλλαξα και τώρα είναι και πιο ακριβής για να μην μπερδέψω κι άλλους.
Ο Παναγιώτης ξέρει ότι το ξέρω και γι αυτό δεν πρόσεξε πώς το έγραψα. Όντας σίγουρος ότι το είπα σωστά δεν έδωσε σημασία στην διατύπωση. Άρα όλοι συμφωνούμε.Επίσης το 3-4εκ δεν είναι απόλυτο. Είναι όμως σωστό να ρυθμιστεί εκεί πρώτα για να καταλάβουμε το στήσιμο καλύτερα, και αν μετά αισθανθούμε ότι χρειάζεται παίζουμε και με τα μισάποντα.
-
Ο χρήστης Miltellas έγραψε:
...Πού να δεις και τα ADVAN A032R, σαν τραίνο ακούγονται... πολύ περισσότερο από τον κινητήρα που αρχίζεις και τον ακούς μόνο εάν ξεπεράσεις τις 4500σαλ περίπου! ...
.... μια χαρά ακούγονται...
Ναι μια χαρά. Η πλάκα είναι ότι τώρα με τα κρύα δεν ζεσταίνονται ποτέ και έτσι κάνουν θόρυβο και... γλυστράνε. Ο μαζοχισμός όμως είναι ότι ακόμα κι έτσι μου αρέσουν!
Α, έτσι όμως δεν φθείρονται κιόλας, ευτυχώς!
Δεν έχω αξιωθεί να τα βάλω πάνω καμια κρύα μέρα να δω τι παίζει.
Ίσως και επίτηδες γιατί προκαλεί εξάρτηση κάτι τέτοιο και τα λυπάμαι να τα τρώω στο δρόμο... Πλέον εμπρός είμαι με Br. 540 και πίσω τα 032 (τα άλλα 2 032 θα μπούν πίσω όταν φαγωθούν τα πρώτα)Το αμάξι Μέγαρα είναι απλά μια απόλαυση (αρκεί να μην έχεις πίσω σου τον Παναγιώτη με την PS και της αντιστρεπτικές να σου (sorry για την εκφραση) 'γαμάει' την ψυχολογία... )
...Τωρα φοραω τα A539 που μετα τα Dunlop μου φανησαν σαν ημισλικ...τρομερο κρατημα(σε σημειο που αλιωνεται η συμπεριφορα του αυτοκινητου), πολυ σκληρα πλαινα, πολυ καλυτερο τιμονι, αλλα στη ΒΡΟΧΗ ανωτατη ταχυτητα επιβιωσης 90χλμ/ωρα...
Αυτα τα ρημάδια ( ) τα Α539 είναι μόνο για στεγνό τελικά. Όλοι το ίδιο λένε : 'στα νερά κάνεις την προσευχή σου, δαγνώνεις και την ταυτότητά σου... και στρίβεις... '
Για τα Dunlop 9000 δεν έχω ιδέα. Τα (παλαιότερα, αν δεν κάνω λάθος)Dunlop SP Sport πάντως που είχα δοκιμάσει σε κάποιο Polo 1,4lt 16v (195/45-15) ηταν χάλια και ποοοολύ υποδεέστερα σε άμεση σύγκριση με τα Br. 720 ...
-
Ο χρήστης MEMsound έγραψε:
Αυτα τα ρημάδια ( ) τα Α539 είναι μόνο για στεγνό τελικά. Όλοι το ίδιο λένε : 'στα νερά κάνεις την προσευχή σου, δαγνώνεις και την ταυτότητά σου... και στρίβεις... '
Μήπως τελικά τα σκληρά πλαϊνά είναι εις βάρος της απόδοσης στο βρεγμένο;
Λογικά ναι γιατί θα επενεργούν εις βάρος της προοδευτικότητας που είναι κρίσιμα χρήσιμη στο βρεγμένο. -
Δεν με χαλάει να πειραματιστείς. Μπεις δεν μπεις στο χαντάκι κάτι θα μάθουμε. Αρκεί να βγεις ζωντανός από κει να μας πεις και μας...
-
σκεψου το νοσοκομειακο στο χαντακ και με τα αλαρμ παντα αναμενα απο το bas ετσι για να μη ξεχνιομαστε.....
μανθουκο ξερεις οτι κανω πλακα εεεεεεεε?
υ.γ δε ξαναπαμε μεγαρα??θα εχω στρωσει και χανκοοκ και θα σε φαωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωω -
Παναγιώτη, για πες μου την άποψή σου για τα Hankook. Κάνουν για αυτό που ζητάμε; Σύγκρινέ τα και με κάτι άλλο καλό που έχεις δοκιμάσει...
-
εχω κανει πολυ λιγα χλμ μιλτο για να εχω αποψη...
παντως μεσα στην αθηνα ακομα και σε βροχη ηταν πιο αξιοπρεπη απο τα παλια μου κοντι...επισης δε νομιζω οτι κανουν για πιστα.ενιωθα οτι ειναι εκτος τοπου. μαλλον προς δρομου τα βλεπω σε φιλοσοφια...
επισης αν δεν εχεις abs λενε οτι μπλοκαρουν ευκολα.εγω εχω
το καλοκαιρι παντως θα τα βαλω μονιμα πανω αφου εχω την αισθηση οτι στο στεγνο και ζεσταινονται το ιδιο ευκολα με εξαλτο2 (δηλαδη καθολου) και δουελευουν σιγουρα καλυτερα απο εξαλτο2... -
Ο χρήστης pskarm έγραψε:
εχω κανει πολυ λιγα χλμ μιλτο για να εχω αποψη...
παντως μεσα στην αθηνα ακομα και σε βροχη ηταν πιο αξιοπρεπη απο τα παλια μου κοντι...επισης δε νομιζω οτι κανουν για πιστα.ενιωθα οτι ειναι εκτος τοπου. μαλλον προς δρομου τα βλεπω σε φιλοσοφια...
επισης αν δεν εχεις abs λενε οτι μπλοκαρουν ευκολα.εγω εχω
το καλοκαιρι παντως θα τα βαλω μονιμα πανω αφου εχω την αισθηση οτι στο στεγνο και ζεσταινονται το ιδιο ευκολα με εξαλτο2 (δηλαδη καθολου) και δουελευουν σιγουρα καλυτερα απο εξαλτο2...Το θετικο ειναι οτι στο στεγνο δουλευουν και με τελειως φαγωμενες αυκακωσεις.
Επιβεβαιωμενο απο προφλεξατο rallye! -
Παιδια ηθελα να ρωτησω ...
τα στενα ελατηρια τι διαμετρο πρεπει να εχουν για 206??
τα πιατελα-σπειρωματα ειναι διαφορετικα απο του 106? -
Δεν πάμε και το παρόν στην ενότητα 'Κατασκευαστές - Μοντέλα';
-
Ναι, αν ταιριάζει στην εκεί θεματολογία...
-
Ο χρήστης romilos έγραψε:
Παιδια ηθελα να ρωτησω ...τα στενα ελατηρια τι διαμετρο πρεπει να εχουν για 206??
τα πιατελα-σπειρωματα ειναι διαφορετικα απο του 106? -
Ο χρήστης romilos έγραψε:
Παιδια ηθελα να ρωτησω ...
τα στενα ελατηρια τι διαμετρο πρεπει να εχουν για 206??
τα πιατελα-σπειρωματα ειναι διαφορετικα απο του 106?Νομιζω ιδια με του 106 αλλα ας επιβεβαιωσει καποιος!
Και αυτο γιατι νομιζω πως το ελατηριο της πεζω σπορτ εχει ιδια διαμετρο με του 206.
Τα πάντα για το Peugeot 206