-
330 λιμπρες ειναι πολυ για δρομο...πρεπει να ειναι σουπα το αμορτισερ για να ειναι ανεκτη...τι να πω.
η πεζο σπορτ που εχω ειναι 280 και εσπαγε κοκκαλο οταν ηταν καινουργια...
-
Σε ενα κορολλα ελεγε οτι τα ωρισκει μαλακα το ιδιο μοντελο.Σιγουρα εχει να κανει και το πωσ δουλευει και στο καθε αμαξι.
Ειδωμεν!! -
Η ορθογραφια μου σπαει κοκκαλα!
-
Θα μας φτιάξουν τώρα οι Ιάπωνες αναρτήσεις για τους Γαλλους....
Δεν λέω ότι είναι αδύνατο αλλά οι Γάλλοι το έχουν σπουδάσει το αντικείμενο και είναι ικανοί να σου φτιάξουν μία ανάρτηση τστα μισά λεφτά τόσο καλορυθμισμένη που να αγοράσεις μία super ρυθμιζόμενη γιαπωνέζικη και να μην μπορείς να βρεις την ιδανική ρύθμιση για να δουλέψει σωστά στο καρούλι σου. Το να κάνεις μία ανάρτηση για Corolla που να δουλεύει καλύτερα από την εργοστασιακή είναι ευκολότερο από το να πετύχεις το ίδιο για μία εργοστασιακή γαλλική που κουβαλάει τεχνογνωσία (όχι απαραίτητα και τεχνολογία) ενός αιώνα. -
ρε συ Μίλτο μην υπερβάλλεις.
Όταν λέμε Γαλλικό στήσιμο και ανάρτηση δεν εννοούμε τα αμορτισερ και ελατήρια ΜΟΝΟ!
Εννοούμε όλη την γεωμετρία/μορφολογία της ανάρτησης = μήκη ψαλιδιών σημεία έδρασής τους γωνίες κάστερ κάμπερ / ελατήρια εμπρός ράβδους πίσω κλπ κλπ κλπ κλπ . . . .
Από μόνο του ένα Γαλλικό ή ιαπωνικό αμορτισερ δεν καθορίζει τον τρόπο συμπεριφοράς ενός αυτοκινήτου.
Στην συγκεκριμένη περίπτωση η ΤΕΙΝ στην υπάρχουσα Γαλλική γεωμετρία/μορφολογία ανάρτησης δίνει της δικιά της 'επιλογή'
Ουσιαστικά αυτό που κάνουμε με τα αμορτισερ/ελατήρια/ράβδους στρέψης(αν δεν παρέμβουμε σε αλλαγές κάστερ/κάμπερ κλπ κλπ και αφήσουμε τις μαμά τιμές) είναι να αλλάζουμε τον ρυθμό και το ποσό ταλάντωσης του αυτοκινήτους στις ανωμαλίες του δρόμου και στις στροφές.
Οι αλλαγές αυτές μπορούν να κάνουν το αμάξι πιο υποστροφικό ή υπερστροφικό, γρήγορο ή αργό όχι σε km/h αλλά σε 'ευελιξία' κλπ κλπ... αλλά πάντα θα έχει τον γαλλικό χαρακτήρα του και την γαλλική συμπεριφορά του ή αντίστοιχα την ιαπωνική, την ιταλική, ή την γερμανική ...
Φυσικά και δεν λέω ότι η ΤΕΙΝ είναι κορυφαία.
Νομίζω ότι αυτό άλλωστε δεν μπορούμε να το πουμε για καμία ανάρτηση γιατί πάντα υπάρχει η υποκειμενική κρίση του κάθε οδηγού και του στυλ οδήγησής του. -
μανθο ολα ειναι σχετικα....
π.χ. εχεις δει κανεναν να εβαλε τη κορυφαια pss σε 106 που τη χρυσοπληρωνεις και να ηταν ευχαριστημενος?ολοι ριμπιλτ τις κανουν βορεια για να δουλεψουν...και εκει πληρωνεις ακομα πιο πολλα απο τη τειν και περιμενεις ο γερμανος να το εχει ψαξει το θεμα.
και δε μιλαμε μονο για χρηση δρομου αλλα και για πιστα που παλι ακυρη βγαινει η pss ....
ποσο μαλλον τα γιαπωνεζακια που βλεπουν 206 στις φωτο μονο.γενικα εγω εμαι πολυ επιφυλακτικος με ολα τ αυτα τα σετ κοιλοβερ αναρτησεων και αν δε τη δω φορεμενη πανω και δε μπω και μεσα δε πιστευω κανεναν για τι λεει!
-
Θα ήθελα κάποιος που ξέρει να μου πει κι εμένα υπεύθυνα τι διαμετρήματος αντιστρεπτικές και ράβδο στρέψης έχω μιας και τις πρώτες σκοπεύω άμεσα να αλλάξω μήπως και δω φως.
Έχω την εντύπωση ότι φοράω 18αρες μιας και το 206 μου είναι 1.4 16V dynamic 5 θυρο μοντέλο 2006. Ξέρω σίγουρα οτι δεν φοράει ιδιες με αυτές του αντίστοιχου 3 θυρου.
Ρωτάω να μάθω τι έχω τώρα ώστε να με βοηθήσει να αποφασίσω ευκολότερα τι θα βάλω.
Απ' ότι διάβασα εδώ, κι επειδή θέλω υπερστροφή, κατέληξα σε κάτι σκληροτερο πίσω απ' ότι μπροστά. Αλλά δεν ξέρω πόσο σκληρό και τι διαφορά η μπρος με την πίσω. Έτσι πως τα έχω στο μυαλό μου ενα update απο 2.0 θα ηταν καλο... δλδ με 20μπρος και 21πίσω.
Τι λέτε? -
Λοιπον καλο για το αμαξι σου ειναι να βαλεις αντιστρεπτικew apo 1.6 xs (19mm μ-π) και ραβδους απο gti 19,5mm.Κατι περισσοτερο θα στο κανει μαλλον πιο αποτομο στο οριο.20μ-21π απο 2.0λτ μαλλον θα χασει σε προοδευτηκοτητα που εχει το αμαξι σε συμπεριφορα στο οριο και θα θεσ χερια μετα.
-
Επισης φορας 18αρες. Παντωσ αν δεν εχεις αλλαξει ακομα αναρτηση καλο θα ηταν να σκεφτεισ να κανεισ αυτο πρωτα. Μετα κοιτας και τα υπολοιπα. Σιγουρα μια ακομα παχυτερη αντιστρεπτικη πίσω θα στο κανει ακομα πιο υπερστροφικο.
Ειναι σπαζοκεφαλια το στησιμο του αυτο κινητου, και μην κανεισ βεβιασμενες κινησεις!! -
Περισσοτερες πληροφοριες 'Μiltellas'.Einai εγγυηση..
-
Ο χρήστης babyonboard έγραψε:
Λοιπον καλο για το αμαξι σου ειναι να βαλεις αντιστρεπτικew apo 1.6 xs (19mm μ-π) και ραβδους απο gti 19,5mm.Κατι περισσοτερο θα στο κανει μαλλον πιο αποτομο στο οριο.20μ-21π απο 2.0λτ μαλλον θα χασει σε προοδευτηκοτητα που εχει το αμαξι σε συμπεριφορα στο οριο και θα θεσ χερια μετα.Aν πρόσεξες προτιμάει υπερστροφή. Οπότε θα πρέπει να εκκινήσει από 20.6εμπρός του CC και 21πίσω του 2.0GTi και τις 20ρες ράβδους του GTi ή RC. Μετά βλέπει. Αλλά αφού ο Γιάννης έμεινε σε αυτή την επιλογή δε νομίζω να ψάξει κι άλλο. Υπόψιν ότι ο Γιάννης φοράει H&R 3εκ εμπρός και RSP του 1.6 (πάει για του 2λιτρου σύντομα). Δεν υπάρχει άλλο πακέτο σε κοντινά λεφτά (μην πω και για αρκετά περισσότερα) και ταυτόχρονα τόσο μα τόσο αποτελεσματικό! Δοκιμάστηκε μακροχρόνια και ΠΕΤΥΧΕ!
Δεν ξέρω τί ακριβώς φοράει το 1.4 16V σε 5Θ αλλά το 3Θ είναι σπορτίφ και φοράει παρόμοιες ή και ίδιες με του 1.6 3Θ. Πρέπει να δω τον κατάλογο στην αντιπροσωπεία για να μάθω τί έχει αλλάξει γιατί χρειάζομαι ένα update.
ΜΑΝΘΕ, αν βάλεις τα Record SP τότε θα καταλάβεις γιατί έγραψα τα παραπάνω για Γάλλους και αναρτήσεις. Οι άνθρωποι το ψάχνουν το θέμα, ακόμη και σε απλά πράγματα όπως τα αμορτισέρ. Αν δεις τον κατάλογο της Record θα δεις ότι κυρίως στα γαλλικά μοντέλα (αλλά και σε ιταλικά και άλλα) δίνει διάφορους κωδικούς και δεν βγάζει έναν universal για 206, έναν για 106 ή 306 και μιλάμε μόνο για τα SP και όχι και για τα Maxigaz ή τα Super (αμορτισέρ αντικατάστασης ΟΕΜ). Βάζεις τα RSP και γίνεσαι ΤΟΣΟ ευχαριστημένος που μετά φοβάσαι να πας αλλού μπας και πετάξεις λεφτά, γιατί μιλάμε ότι το επόμενο βήμα είναι στα διπλά χρήματα. Μετά τα RSP οι επόμενες επιλογές κινούνται στα πλαίσια του ρίσκου.
-
Εγώ ένα έχω να πω ότι, με πολύ λίγα λεφτά μπορούμε να στήσουμε αξιοπρεπέστατα τα αμαξάκια μας, χωρίς κόπο, χωρίς πεταμένα λεφτά!
Οι λύσεις γνωστές!!Αξιόπιστες!Δοκιμασμένες με τα πιο δύσκολα stantard!!!
EE Μίλτο?!!
Οι Γάλλοι είναι αλλού λέμε!!! -
Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις.
Μίλτο θα εκτιμούσα αν μπορείς να κοιτάξεις τι φοράει το 1.4 16V 5Θ ειναι μοντ 2006.Για αρχή και για οικονομικούς λόγους έχω σκεφτεί την 20.6ζαμφορ μπροστά και την 21 ζαμφορ πίσω. Ξέρει κάποιος τιμές και κωδικούς?
Τα αμορτισερ λόγω οικονομικής στενότητας και μιας και σκοπεύω να βάλω κάτι αρκετά καλό,και το αμάξι ακόμα δεν έχει κλεισει χρόνο, θα τα αλλάξω εν καιρώ.
Επόμενο βήμα ακραξόνια PS (νομίζω 270 και τα 2?)
Επόμενο αμορτισερ, στρέψης 20mm και ελατήρια H&R.
Αυτά έχω κατά νου.Ξέρει κάποιος υπάρχον τιμές για
20.6 & 21mm αντιστρεπτικές αντίστοιχα,
20αρες στρέψης,
ακραξονια PS? -
αν βαλεις ακρα με μαμα αναρτηση θα εχεις εντονη υπερστροφη μη ελεξιμη απο τη μαμα πισω αναρτηση...
αν θες τη γνωμη μου βαλε 22αρες αντιστρεπτικες εμπρος πισω. και 4 αμορτισερ χωρις ελατηρια για αρχη...
κοστος
ρεκορντ 250+ευρω
αντιστρτεπτικες 200-ευρω
συνολο με τοποθετηση κανα 500αρι! -
Ο χρήστης pskarm έγραψε:
αν βαλεις ακρα με μαμα αναρτηση θα εχεις εντονη υπερστροφη μη ελεξιμη απο τη μαμα πισω αναρτηση...αν θες τη γνωμη μου βαλε 22αρες αντιστρεπτικες εμπρος πισω. και 4 αμορτισερ χωρις ελατηρια για αρχη...
κοστος
ρεκορντ 250+ευρω
αντιστρτεπτικες 200-ευρω
συνολο με τοποθετηση κανα 500αρι!Πιστεύω μπρος πισω 22αρα θα το κάνει ουδέτερο-προς υποστροφικό, ειδικά χωρίς το αρνητικό κάμπερ.
Όσο για τα αμορτισερ σίγουρα σαν σειρά ίσως είναι το πρώτο βήμα αλλά επειδή τα μαμά είναι ούτε ενος χρόνου μιας και το αμάξι ειναι καινούριο θέλω να τα ξεζουμίσω ακόμα και να τα αλλάξω σε κανα εξάμηνο.
Γι αυτό και θέλω να αρχίσω με τις αντιστρεπτικές που είναι και οικονομικότερες αλλά και θα μείνουν. Θέλω να τα κάνω και ένα ένα αν βήματα ώστε να καταλαβαίνω την διαφορά κι αν κατι δεν μου αρέσει να ξέρω τι φταίει. Άμα τα βάλω όλα μαζί τρέχα γύρευε.
Για τις ζαμφόρ πιστεύω 21π και 20μ, δλδ αυτες του 2.0, σε συνδυασμό με ακρα PS, αμορτισέρ ισως τα Record SP για 2.0,ένα σετ ελατήρια ως 300lbs το πολύ και πίσω ράβδους στρέψης 20mm. Θα είναι κάτι σχετικά οικονομικό, υπερστροφικό (ως ενα σημείο ελπίζω, δλδ όχι να στρίβεις με γκάζι και να σβουρίζει) και γενικά μια καλή βελτίωση της ανάρτησης.
-
Ο Παναγιώτης καλά στα λέει και εξηγώ γιατί.
Αν έχεις σκοπό να βάλεις τα άκρα τότε πήγαινε σε 22άρες γιατί με την 20.6 εμπρός η μούρη θα βιδώσει σε βαθμό που θα σβουρίζεις για πλάκα. Παθών! Αυτή τη στιγμή έχω ένα πολύ ισοροπημένο στήσιμο και αν κάτι ζητάω τώρα είναι 21ρες πίσω (όχι 22 γιατί μετά μάλλον θα χρειάζομαι Κυρλαγκίτση για τα πίσω αμορτισέρ και θα χάσω -λογική υπόθεση- την όμορφη λύση των RSP από τις επιλογές μου).
Αν δεν βάλεις άκρα μένεις στην λύση του Γιάννη. Μη νομίζεις ότι αν ακολουθήσεις την δική μου λύση και όχι του Γιάννη θα είσαι και καλύτερα καθότι μετά από ένα επίπεδο δεν θα μπορείς να οδηγάς γρήγορα σε δημόσιο δρόμο με τόση ασφάλεια όσο πριν αφού θα πρέπει να είσαι πάντα στην τσίτα και ως συνήθως χαλαρός θα την φάς και όχι στην τσίτα. Μπορείς να είσαι πάντα στην τσίτα; Με άλλα λόγια, αν είσαι αποφασισμένος όταν σανιδώνεις να είσαι 101% στο τιμόνι και ποτέ χαλαρός τότε προχώρα όσο φτάνεις, αλλιώς κάνε κάτι απλό και ισορροπημένο για να μην σου γίνει η ταχύτητα εφιάλτης αλλά μία διαρκής απόλαυση. Εγώ πχ με τα πειράματά μου έχω φοβηθεί τόσο πολύ στην βροχή (αρνητικό κάμπερ, 20.6εμπρός, 22πίσω, 20άρες και ημισλίκ.... σκέτη αυτοκτονία με χρονοκαθυστέρηση) που δυσκολεύομαι πλέον να το ξεπεράσω και έχω επιλέξει την οδό της κότας. Τα πράγματα άλλαξαν άρδην όταν έβαλα την 22άρα εμπρός και τώρα με τα RSP και τα πιο νορμάλ ελαστικά (yokotsoko avs) έγιναν ακόμη καλύτερα και ξανααισθάνομαι ότι επικοινωνώ άρα ασφαλής. Αλλά στην βροχή δεν το ξεπέρασα και ακόμη πάω κότα και δύσκολα το βλέπω να αλλάζει αυτό, ίσως και για το καλό μου... -
Άρα Μίλτο αυτά που είπα έξω τα άκρα?
Ξέρεις τιμές και κωδικούς για:
Αντιστρεπτικη μπρος 20.6
Αντιστρεπτικη πίσω 21
Στρέψης 20Πιστεύω με αυτό το setup ειμαι ΟΚ(?), για την ώρα θα βάλω τις ζαμφορ, καταλήγω δλδ 20μ 21π, τιμή κωδικό?
O Παναγιώτης μου είπε για RSP περι τα 250e, αυτά του 2.0 που λεεί ο Γιάννης έχουν την ίδια τιμή και ποια η διαφορά απο αυτα για το 1.6. -
Κωδικούς δεν θυμάμαι. Πήγαινε στην αντιπροσωπεία στα ανταλλακτικά και ρώτα τους ό,τι θέλεις. Εγώ δεν δουλεύω σε αντιπροσωπεία, απλά πηγαίνω και τους πρήζω λίγο. Πελάτης τους είσαι θα σε υπομείνουν.
Μπορείς όμως και να παραγγείλεις κατευθείαν από Ντίνο (αυτό σου προτείνω να κάνεις) για να σου φέρει φτηνότερα από την Peugeot Sport στην Γαλλία (2310323000 - Ντίνος Γκαγκαστάθης, πες του το όνομά μου - Mίλτος PRC Club). Ρώτα τον τιμές για 20.6χιλ εμπρός αντιστρεπτική από το CC, 21χιλ πίσω, 20χιλ ράβδους στρέψης. Τζάμπα θα σου βγουν.
-
Ο χρήστης Miltellas έγραψε:
Κωδικούς δεν θυμάμαι. Πήγαινε στην αντιπροσωπεία στα ανταλλακτικά και ρώτα τους ό,τι θέλεις. Εγώ δεν δουλεύω σε αντιπροσωπεία, απλά πηγαίνω και τους πρήζω λίγο. Πελάτης τους είσαι θα σε υπομείνουν.Μπορείς όμως και να παραγγείλεις κατευθείαν από Ντίνο (αυτό σου προτείνω να κάνεις) για να σου φέρει φτηνότερα από την Peugeot Sport στην Γαλλία (2310323000 - Ντίνος Γκαγκαστάθης, πες του το όνομά μου - Mίλτος PRC Club). Ρώτα τον τιμές για 20.6χιλ εμπρός αντιστρεπτική από το CC, 21χιλ πίσω, 20χιλ ράβδους στρέψης. Τζάμπα θα σου βγουν.
Αν δεν θυμηθεί Του Μίλτου πες και το δικό μου!!!
-
Σ' ευχαριστώ πολύ Μίλτο & Γιάννη
Τα πάντα για το Peugeot 206