-
Χα! Αύξησα και την ιπποδύναμη! HDD 5W30... Δεν κάνω πλάκα...
Μου φαίνεται ότι βρήκα το τέλειο πάντρεμα λαδιού και κινητήρα μας. Αναμείνατε! -
μιλτο μπραβο με τα ρεκορντ..
παντως το τλευταιο καιρο τα ακουω και απο αλλους
πραγμα που σημαινει οτι γινονται διασημα..σπυρο δεν εβγαλα ακρη με αλεξ γιατι στην αρχη ανοιξαμε 4-5φορες με μανθο μεχρι 180...
και μετα με αλιξανδρο που ακολουθουσε αλλα δε το παταγε παντα...
μετα οταν ανοιξαμε με αλεξ ειχα συμπληρωσει κανα 20λεπτο σκισιματος και παρατηρησα οτι το αμαξι δεν ανεβαζε μετα τις 6 με τιποτα....
απλα εκεινη τη στιγμη πανω στη φουρια μου ουτε που το σκεφτηκα...παντως για να λεμε και τα πραγματα σωστα το αμαξι του αλεξ ειναι ιδιαζουσα περιπτωση.παει σα το δικο σου σπυρο μαμα.....εχει εξατιμση μεσαιο τελικο μονο.
και προχτες ειμασταν ιδια βαρη.
αυτος ειχε +80συνοδηγο.αλλα ειχεκαι 100αρα. -μαμα 1030+80=1010
εμενα ειναι +60και βαλε βαρυτερο με απλη... -μαμα 1090
οποτε απο βαρη καπου ηταν ισα τα αμαξια...και παρολαυτα πηγαινα χειροτερα απο την αλλη φορα που ανοιξαμε οταν δε δουλευε προγραμμα....και ηταν και μονος του τοτε.....και ημουν και λιγο μπροστα...
ειναι χαρακτηριστικο οτι το δικο μου για ενα ανεξηγητο ρολο στη 3η (το παρατηρησα 2φορες) εκοβε!!!!!!
και εμενα μισο φτερο πισω που το μαζευα στη4η. και δε μιλαω για αλλαγες ταχυτητων. μιλαω για καθαρα κομματια επιταχυνσης εκεινη τη στιγμη.
με εχει κουρασει πολυ παντως αυτο το μοτερ...αν δε δουλεψει και με εξατμιση.......δε ξερω τι θα κανω
υ.γ.επισης οι διαφορες με διλιρο δεν ειναι και τοσο τραγικες.
οταν ανοιγαμε απο 2α με 3000σαλ(ημαρτον εκει το δικο μου σερνεται ρε μανθο) μου εφυεγε μια κολωνα και κατι περιπου στα 180.οταν ανοιξαμε πιο ψηλα(2α με 4000+σαλ) μου εφυγε πιο δυσκολα...
παλι στα 180 πρεπει να ηταν μια κολωνα παρα κατι,δηλαδη 1καροτσα κοντιτερα ...δε συζτηταω αν υπαρχει διαφορα....απλα μονο με εξατιμση και κορωνοπηνιο θα ειμαι κοντα βλεπω....
-
Μιλτο, τις γιορτες μαλλον θα ανεβω Κατερινη, οποτε ετοιμασου για δοκιμες και ανταλλαγη αποψεων!
Παναγιωτη, ετσι οπως το περιγραφεις μπορει να ευθυνεται και το προγραμμα που δε σου ανοιγει η τριτη!
Ρε συ να σου δωσω το lw να το βαλεις προσωρινα να δεις τι παιζει με ελευθερο καζανακι μονο? -
σπυρο...μου ανοιγε μια χαρα τη 3η...
με αλεξ μοταν παραζεσταθηκε εβλεπα διαφορα.
και οχι οτι δεν ανοιγε αλλα οτι εφευγε ο αλεξ χωρις λογο...
ενω 2α.4η ηταν στανταρ οι διαφορες.στη 3η το δικο μου εμενε πισω...το ξαναλεω μη μπλεκετε σαζμαν κοφτες κλπ...
διπλα διπλα ημασταν εβλεπα ποτε αλλαζε αυτος και εγω... -
Ο χρήστης pskarm έγραψε:
μετα οταν ανοιξαμε με αλεξ ειχα συμπληρωσει κανα 20λεπτο σκισιματος και παρατηρησα οτι το αμαξι δεν ανεβαζε μετα τις 6 με τιποτα....
Αυτός λες να συμβαίνει και με το μαμίσιο; Σε συνεχόμενες κόντρες με C2 VTS φίλου (αυτός με 2 άτομα και με 17άρες ζάντες) στην αρχή του φεύγω γιατί ξυρίζω (συγκριτικά) μετά τις 6000σαλ και σιγά-σιγά η διαφορά μειώνεται και στο τέλος μετά τις 6000σαλ δεν τρέχει τίποτα ιδιαίτερο και με μαζεύει. Λες δλδ να είναι ένα εγγενές πρόβλημα σχεδίασης που προκύπτει από τις υψηλές θερμοκρασίες του κινητήρα και την θέση του καταλύτη; Να έχει να κάνει μήπως και με τους εκκεντροφόρους (να επιδεινώνεται η κατάσταση);
δε συζτηταω αν υπαρχει διαφορα....απλα μονο με εξατιμση και κορωνοπηνιο θα ειμαι κοντα βλεπω....
Θα φεύγεις εγώ λέω...
Και μία που το έφερε ο λόγος παρέλειψα κάτι σημαντικό. Εχθές σε γνωστή διαδρομή που το έσκισα παρατήρησα ότι τα λάδια (HDD) δεν ανέβασαν θερμοκρασία πάνω από τους 120C (περίπου) ενώ με το ίδιο πλάκωμα πάντα έβλεπα 130C (περίπου με τα ΑΜΟ - που με τα ΤΟΤΑL 5W40 έβλεπα 135C), αφού με το που έφτανα σπίτι μου έκανα πάντα μία μεγάλη γύρα στην γειτονιά για να ρίξω λίγο την θερμοκρασία πριν σβήσω τον κινητήρα. Αισθητή διαφορά. Είναι καινούρια ακόμη και πρέπει να τα δω και σε βάθος χρόνου-χρήσης. Εξάλλου πρέπει να δω και το θέμα της κατανάλωσής του 5W30 καθότι στο μοτέρ έμπαινε επί 108600χλμ πάντα 40ρι.
Αν η θερμοκρασίες λειτουργίας με το 30ρι παραμείνουν χαμηλές τότε αυτό θα σημαίνει λογικά ότι το συγκεκριμένο 30ρι (και όχι οποιοδήποτε 30ρι) είναι παρόμοια (όχι εξίσου μην τρελλαθούμε κιόλας) ασφαλές για τον κινητήρα μας σε σχέση με το 40ρι .
Εξηγώ:
Στους 130C το νέο ΑΜΟ 10W40 έχει κινηματικό ιξώδες 8.18cSt, το AFL 5W40 έχει 7.79cSt, το 300V 10W40 έχει 7.81cSt, το 300V 5W40 έχει 7.86cSt, το ELF 5W40 έχει 8.00cSt και το TOTAL 5W40 έχει 7.90cSt
Στους 120C το HDD 5W30 έχει κινηματικό 7.86cSt δηλαδή κινείται στο ίδιο επίπεδο με τα καλά 40ρια! Υπόψιν ότι ήδη το HDD είναι παχύ 30ρι και λόγω φιλοσοφίας της AMSOIL στα περισσότερα συνθετικά της όταν παλιώσει μπαίνει στην ζώνη των 40ριών (αντισταθμίζοντας τις μειωμένες προστατευτικές ιδιότητες από την χρήση) αρκεί να μην υπάρχει πολύ πλούσιο μίγμα σε βενζίνη που προκαλεί το φαινόμενο Fuel Dilution που μολύνει τάχιστα οποιοδήποτε λιπαντικό (ειδικά στα συνθετικά προκαλεί μεγάλο σκαλοπάτι απόδοσης κάτι που ανησυχεί τον οδηγό δημιουργώντας την αίσθηση της 'ξαφνικής πτώσης ιξώδους' που είναι λογικό - αυτό έχει σχέση και με τα φαινόμενα που έχουν παρουσιαστεί σε πολλούς με πλούσιο μίγμα στα 300V). Αυτό διορθώνεται αποτελεσματικά μόνο με 'πρόωρη' αλλαγή του λιπαντικού (που όσο υπάρχει fuel dilution θα είναι πάντα πρόωρη).
Γενικά, όλα δείχνουν ότι ο TU5JP4 έχει εκ κατασκευής πολύ κλειστές ανοχές σε συνδυασμό με ασυναγώνιστη ποιότητα μετάλλων.
Σημ Οι θερμοκρασίες που αναφέρω είναι στο δικό μου οργανάκι και μπορεί να έχουν αποκλίσεις από τα δικά σας (με του Γιάννη έχουμε πάντα διαφορά 5-10C!! με ίδια λάδια σε ίδια διαδρομή τη ίδια ώρα ταυτόχρονα) -
Ο χρήστης Miltellas έγραψε:
Γενικά, όλα δείχνουν ότι ο TU5JP4 έχει εκ κατασκευής πολύ κλειστές ανοχές σε συνδυασμό με ασυναγώνιστη ποιότητα μετάλλων.Οι κινητήρες δεν είναι πιο 'κλειστοί' σε σχέση με το παρελθόν. Οι ανοχές είναι πολύ πιο προσεγμένες. Αν δεν έχεις μεγάλα +/- σε σχέση με το βασικό διάκενο, μπορείς να έχεις πιο 'σφιχτό' κινητήρα χωρίς να κινδυνεύεις να έχεις ένα πολύ σφιχτό κουζινέτο που θα χαλάσει αμέσως. Σε παλιούς κινητήρες μπορεί να είχες μικρά διάκενα (μπορεί και μικρότερα από τα σημερινά) αλλά είχες και τεράστια που απαιτούσαν χοντρά λάδια. Οι μικρές ανοχές στους καινούριους κινητήρες τους επιτρέπουν να δουλεύουν με ασφάλεια και λεπτά λάδια χωρίς να κινδυνεύεις να έχεις πολύ χαμηλή πίεση σε κάποιο χάρβαλο κουζινέτο (από απρόσεκτη κατασκευή).
Με λεπτά λάδια έχεις μεγαλύτερη ιπποδύναμη και οι ομάδες χρησιμοποιούν πολύ λεπτά λάδια. Αυτοί όμως ανοίγουν συχνά τους κινητήρες και δεν τους ενδιαφέρει τόσο η μακροζωία αλλά η ιπποδύναμη. Μη το παρακάνεις με λεπτά λάδια επειδή το σκίζεις.
-
Είσαι τυχερός που είμαι Σέρρες!!Αν ήμουν εκεί (αφού λες ότι πήρες και δύναμη) θα σε έβαζα λίγο στη θέση σου!!!Λές να τα βάλω δηλαδή τα λάδια?
-
σρους κορμους πασχει....
που ανοιγουν σα μαργαριταρια αμα τα τσιτωνεις πολυ σε δυναμη(τουρμπο κλπ)μιλτο εγω θελω ενα λαδι για 10000χλμ....για να δουμε θα μας βγαλει το 30αρι?
-
Λεο σε ευχαριστώ για την τοποθέτηση-διευθέτηση.
Αν δεις τα χαρακτηριστικά του HDD θα καταλάβεις ότι πρόκειται για πολύ 'σκληρό' 30ρι και όχι κάτι τυχαίο. Το TSO στροφάρει ακόμη καλύτερα και είναι επίσης πολύ προστατευτικό αλλά επειδή η λογική μου για 30ρι ήταν να πάρω το πλέον προστατευτικό και υπεύθυνο. Σε ερώτησή μου στην AMSOIL εξηγώντας τους τις συνθήκες λειτουργίας και τρόπο οδήγησης με λεπτομέρειες μου πρότειναν το HDD 5W30 (βέβαια τους κατεύθυνα να μου υποδείξουν 30ρι εφόσον όμως το εγκρίνουν οι ίδιοι και δεδομένου ότι είχα εντοπίσει ότι το ΑΜΟ 'έσφιγγε' τον κινητήρα μου σε αίσθηση σε σχέση με τα TOTAL-ELF-IGOL κλπ GrIII 5W40). Δεν είναι καθόλου τυχαία η επιλογή μου και είναι επίσης απολύτως υπεύθυνη αφού έτσι αισθάνομαι για τον κινητήρα μου που αν πάθει ζημιά απλώς θα μείνω από αυτοκίνητο επ αόριστον. Είμαι από πάνω και παρακολουθώ για οτιδήποτε ανησυχητικό. Για αρχή όλα δείχνουν να πηγαίνουν εξαιρετικά όπως το περίμενα. Παρακολουθώ πλέον για κατανάλωση λιπαντικού και φυσικά περιμένω να δω σε βάθος χρόνου. Από σκίσιμο επί του παρόντος δεν δείχνει να μασάει μία (ήχος και θερμοκρασία λαδιού είναι από ίδια έως καλυτερα κι από πριν).Γιάννη, δοκίμασα στην ευθεία στην περιφερειακή στο σπίτι μου εχθές το βράδυ μέχρι τα 'κεντήματα' και είδα στο κοντέρ 180χαω ενώ πριν δυσκολευόμουν να ανέβω τα 175χαω (εσύ λόγω άλλου βήματος θα δεις σαφώς πάνω από 180χαω - κάποτε με τα 195/50/15 είχα δει 188χαω με τα γρανάζια των εκκεντροφόρων σε διαφορετική θέση). Σαν γνωστό πειραματόζωο που είσαι και δεδομένου ότι εμπιστεύομαι τα αισθητήριά σου βάλτα. Βέβαια, αν έχεις χλμ ακόμη να κάνεις κάνε τα για να βγάλω καλύτερα συμπεράσματα σε βάθος χρόνου γιατί δεν ξέρω καν τί θα παίξει από κατανάλωση λιπαντικού (πιστεύω ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα αλλά ας το δω πρώτα).
-
Ο χρήστης pskarm έγραψε:
μιλτο εγω θελω ενα λαδι για 10000χλμ....για να δουμε θα μας βγαλει το 30αρι?
Δεν ξέρω. Εγώ θέλω να βγάζει τουλάχιστον 4μηνο (που για μένα σημαίνει τουλάχιστον 6500-7000χλμ περίπου) έως 5μηνο/8-8500χλμ. Καθαρά οικονομικό το όριο. Θα δείξει.
Το ΑΜΟ το άλλαξα στα 8300χλμ/5μήνες και πήγαινε άνετα κι άλλο. Το πιο ανθεκτικό στην σκληρή χρήση μαζί με το AFL (την 1η έκδοση ΑPI SL) που έχω δοκιμάσει. -
double post
-
Μίλτο για το θέμα με το λάδι θα το δούμε!!
Υ.Γ θυμάσαι στα κεντήματα πόσα είχε το Espace?????
-
Έβγαζε 170χαω νομίζω...
-
Μίλτο το λάδι που έβαλες κάνει και για τα 106κια μας (το λέω γιατί λες ότι μίλησες με την AMSOIL για την χρήση που του κάνεις κλπ) και ποια είναι η τιμή του?
Η διαφορά που είδες είναι απο τριβή?
-
Ο χρήστης Miltellas έγραψε:
Έβγαζε 170χαω νομίζω...Δεν θυμάμαι ακριβώς αλλά θυμάμαι ότι δεν σταματήσαμε στα κεντήματα!!!!!!
-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
Μίλτο το λάδι που έβαλες κάνει και για τα 106κια μας (το λέω γιατί λες ότι μίλησες με την AMSOIL για την χρήση που του κάνεις κλπ) και ποια είναι η τιμή του?Κατά την AMSOIL αλλά και για τις προδιαγραφές του κινητήρα της Peugeot σίγουρα κάνει, αλλά θα προτιμούσα να περιμένετε να τελειώσω έναν κύκλο σε μένα για να βγάλω τουλάχιστον ένα πληρέστερο προσωπικό συμπέρασμα, καθότι θα το δοκιμάσω σε σκληρή χρήση. Και θα είναι καλύτερα να το δοκιμάσει κάποιος που έχει όρεξη να παρακολουθεί τον κινητήρα του.
Η διαφορά που είδες είναι απο τριβή?
Ναι, από τριβή και είναι λογικό αφού τα 'μόρια' του 30ριού είναι μικρότερου μεγέθους από του 40ριού κάτι που κάνει το 30ρι γενικώς ρευστότερο. Απλά πρέπει να προσέξουμε ώστε να εξακολουθεί να προστατεύεται ο κινητήρας από το λιπαντικό όταν πλακώνουμε το μοτέρ. Καλύτερα να χάνεις 2PS λόγω 'σκληρού' λιπαντικού παρά να κερδίζεις 2 χάνοντας σε προστασία. Βασικά, θεωρώ ότι εφόσον δεν δούμε ασυνήθιστη κατανάλωση τότε σημαίνει ότι ταίριαξε στις ανοχές μας, άρα θα είναι ασφαλές, δεδομένου ότι μιλάμε για ένα από τα ισχυρότερα 5W30 GrIV/V με ΑCEA A3 και HTHS 3.5cP, που ταυτόχρονα προωθείται σαν 30ρι για κινητήρες diesel άρα για πολύ αντίξοες συνθήκες..
-
Ευχαριστώ!
Αν και το κατα πόσο προστατεύει θα το μάθουμε πολύ αργότερα.
-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
Ευχαριστώ!Αν και το κατα πόσο προστατεύει θα το μάθουμε πολύ αργότερα.
bale to amsoil 10-40....θεωρω οτι ειναι μια χαρα και για τα 106 και 10000χλμ.
επισης αν δε κανω λαθος ειναι και αισθητα πιοφτηνο απο το 30αρι... -
Ναι, το AMO 10W40 είναι κατά πολύ φτηνότερο από το HDD 5W30. Είναι και πολύ ισχυρότερο (το καινούριο AMO απ'έξω πλεόν γράφει καθαρά ότι είναι για χρήση σε αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες κατά JASO MA). Στα σαξόραλλα έχει δοκιμαστεί με απόλυτη επιτυχία. Αντέχει τα πάντα και διαρκεί (εφόσον φυσικά δεν υπάρχει πρόγραμμα που δίνει πλούσιο μίγμα όπου κανείς δεν μπορεί να υποσχεθεί τίποτα για το πόσο θα αντέξει το λάδι). Αυτό που κάνω με το 30ρι είναι πείραμα. Πιστεύω ότι θα στεφθεί από επιτυχία -καθότι είναι κατά τη γνώμη μου ό,τι καλύτερο σε 30ρι, σαν τα AMO στα 40ρια- αλλά όπως και να έχει, ακόμη και αν πετύχει το πείραμα, μιλάμε για ένα μόνο δείγμα-άποψη. Το να πω σε όλον τον κόσμο να το γυρίσει σε 30ρια περιέχει ρίσκο (όχι μεγάλο, αλλά περιέχει...). Αντιθέτως κάτι τέτοιο δεν συνέβαινε όταν πρότεινα 40ρια όπου κινούμουν σε απόλυτα επίπεδα ασφάλειας, και το πολύ-πολύ να μην άρεσε -στροφάρισμα, αντοχή κλπ- αλλά από ασφάλεια είμασταν στο 100%.
-
Παίδες sorry για το εμβόλιμο,αλλά μήπως μπορείτε να μου δώσετε το official website της Record;
Τα έχει βάλει κανείς σε άλλο αυτοκίνητο εκτός Peugeot;
Ενδιαφέρομαι για τη Βmw μου και ψάχνω να δω τί θα βάλω...Η τιμή που μου έδωσε για τα μπλε Selex η Αmorteam,φθάνει την τιμή των χοντρομπούκαλων Βilstein
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων
Τα πάντα για το Peugeot 206