-
= όταν πχ στρίβεις πατημένος στην αριστερή Κ8, το αμάξι 'κάθετε' πίσω δεξιά.
Εκείνη τη στιγμή ο πίσω δεξιός βραχίονας πιέζεται προς το εσωτερικό του αυτοκινήτου. Η μπάρα που έχει το RC ουσιαστικά αποτρέπει ακόμα και την ελάχιστη 'κίνηση' ('στρέβλωση') του βραχίονα προς τα μέσα.
(εκείνη την στιγμή στην αριστερή πλευρά γίνεται ακριβώς το αντίθετο)
Έτσι η γεωμετρία των πίσω τροχών διατυρείται σταθερή -
Γεια σας παιδια και στους 4τροχους..
Λοιπον με πεισατε, απο αυριο που τελιωνω με τα μαθηματα θα ψαξω στην Πατρα για αξονα RC-SW....
Η εξατμιση του RC τί διαμετρο εχει?
πως μπορουμε να το μαθουμε σιγουρα?Αν ειναι κοντα στο 50mm, και οχι πολυ πανω, μπαινει τουλαχιστον σε μενα που εχω χταποδι περασμενο.Οποτε δεν υπαρχει προβλημα, εκτος απο την τιμη της που θα πρεπει να μαθουμε...
-
καισαρ μπορεις να βαλεις και καποιο χειροποιητο.διοτι η εξατμιση του ρουσου θελει και αλλη τρυπα στο προφυλακτηρα πιο μεγαλη...
κυριο μανθο-μιλτο μηπως να ξαναδιαβασετε το προηγουμενα ποστ μου?
τι ειναι αυτο που γκρινιαζω? μηπως οτι χανω το κωλο και δε ξερω που ειναι.οχι το αν μπορω να τον ελεγξω-αυτο αφορα τις ραβδους σιγουρα...- αλλα το που ειναι?
συγκεκριμενα εγραφα οτι νιωθω την αναρτηση να καταρεει και να χανει τις γωνιες της σα να στριβει προς τα μεσα η ροδα... αρα αφου μου επιβεβαιωνετε για χιλιοστη φορα οτι φταιει μαλλον αυτο και αφου κανεις μας δεν εχει λεφτα να το διαπιστωσει αγοραζοντας αξονα ρουσου ας κατσουμε εμπρος στο τζακι να κοιταμε το χιονι και να ονειρευομαστε τετρακινητατελικα μαθαμε τι μοναδες δινει ο τυπος του βασιλη?
-
Ο χρήστης pskarm έγραψε:
τελικα μαθαμε τι μοναδες δινει ο τυπος του βασιλη?
Σε lb/in
Μετατρέπεις πρώτα τα μετρικά σε inches , τα βάζεις στο calculator και σου βγάζει δύναμη σε lb/in
-
Ο χρήστης pskarm έγραψε:
τι ειναι αυτο που γκρινιαζω? μηπως οτι χανω το κωλο και δε ξερω που ειναι.οχι το αν μπορω να τον ελεγξω-αυτο αφορα τις ραβδους σιγουρα...- αλλα το που ειναι?
Όντως εδώ το 206 έχει ένα μικρό πρόβλημα. Έχει μειωθεί πολύ με τα ADVAN A032R αλλά έχασε και σε φιλικότητα-προοδευτικότητα... Ξέρεις... κρατάει, κρατάει, κρατάει.... γειά σας! Από την άλλη όμως είναι σαφέστερο ακόμη και όταν χαθεί η πρόσφυση, οπότε έχεις πάντα δυνατότητα επαναφοράς ελέγχου (κοίτα σε τί καταλήγουμε να συζητάμε...).
Γνωρίζεις φυσικά ότι αυτό βελτιώνεται αισθητά εάν αλλάξεις τα πίσω σινεμπλόκ με PS (χάνοντας πάλι σε φιλικότητα-άνεση, αλλά εδώ πιστεύω ότι το τελικό αποτέλεσμα είναι υπέρ της απόδοσης ειδικά με ημισλίκ).Και κατά τα άλλα συνεχίζω να ονειρεύομαι μπροστά στο τζάκι πίσω άξονα από RC-SW...
-
Ο χρήστης pskarm έγραψε:
êáéóáñ ìðïñåéò íá âáëåéò êáé êáðïéï ÷åéñïðïéçôï.äéïôé ç åîáôìéóç ôïõ ñïõóïõ èåëåé êáé áëëç ôñõðá óôï ðñïöõëáêôçñá ðéï ìåãáëç...êõñéï ìáíèï-ìéëôï ìçðùò íá îáíáäéáâáóåôå ôï ðñïçãïõìåíá ðïóô ìïõ?
ôé åéíáé áõôï ðïõ ãêñéíéáæù? ìçðùò ïôé ÷áíù ôï êùëï êáé äå îåñù ðïõ åéíáé.ï÷é ôï áí ìðïñù íá ôïí åëåãîù-áõôï áöïñá ôéò ñáâäïõò óéãïõñá...- áëëá ôï ðïõ åéíáé?
óõãêåêñéìåíá åãñáöá ïôé íéùèù ôçí áíáñôçóç íá êáôáñååé êáé íá ÷áíåé ôéò ãùíéåò ôçò óá íá óôñéâåé ðñïò ôá ìåóá ç ñïäá... áñá áöïõ ìïõ åðéâåâáéùíåôå ãéá ÷éëéïóôç öïñá ïôé öôáéåé ìáëëïí áõôï êáé áöïõ êáíåéò ìáò äåí å÷åé ëåöôá íá ôï äéáðéóôùóåé áãïñáæïíôáò áîïíá ñïõóïõ áò êáôóïõìå åìðñïò óôï ôæáêé íá êïéôáìå ôï ÷éïíé êáé íá ïíåéñåõïìáóôå ôåôñáêéíçôáôåëéêá ìáèáìå ôé ìïíáäåò äéíåé ï ôõðïò ôïõ âáóéëç?
ìÞðùò ãéáôß ç áíÜñôçóç ôùí 206 åßíáé ñõèìéóìÝíç íá ôï êÜíåé áõôü (áêá ôåôñáäéåýèõíóç ) ??
ãéáôé ôï êÜíåé êáé óå Üëëïõò ÷ùñßò êáìßá áëëáãÞ ....ïôáí âñßóêïõí êáëÞ Üóöáëôï êáé öôéÜ÷íïíôáé íá áëëÜæïõí ðïñåßá îáíá ìÝóá óôçí óôñïöÞ áðïöåýãïíôáò ðáñÜëëçëá íá óôåßëïõí ôçí ïõñÜ áëëïý . -
εχω σοβαρες αμφιβολιες για το αν εχει παθητικη τετραδιευθυνση το 206...
-
Αυτή η υποτιθέμενη παθητική τετραδιεύθυνση προκαλείται από την ενδοτικότητα των σινεμπλόκ του πίσω άξονα και παύει να υφίσταται με την αλλαγή τους με PS σινεμπλόκ. Κάποτε ο Πάνος (pduke) προσδιόρισε το φαινόμενο ως 'Michael Jackson Effect'. Μιλάμε για αστείο αλλά και για πολύ επιτυχημένο προσδιορισμό...
-
καλα με την 22αρα μονο πισω και την 20αρα εμπρος αντιστρεπτικη σε συνδυασμο με μαμα αναρτηση και κατι τελειωμενα κοντι το αμαξι δεν ηταν τζακσον αλλα παρτον και αστον...τετοια υπερστροφη ουτε σε 106 δεν την ειχα δει... αφου δεν ηθελα να βαλω τα υπολοιπα πραματα πανω.
αφηνες γκαζι και ειχες σβουριξει πριν ανοιγοκλεισεις τα ματια σου. και ολα αυτα με ασφαλεια αφου το κοντερ εδειχνε 40-50χλμ/ωρα -
Εντάξει, με έπεισες! Το επόμενο βήμα μου είναι η 22άρα εμπρός. Έκλεισε!
Κοίτα που έφτασα να παρακαλάω για λίγη υποστροφή... εγώ ο πολέμιός της!
Πού να το φανταστώ; Ήθελα να την μειώσω και όχι να την... σκοτώσω!Εύχομαι μόνο μετά να μην αρχίσω να γλυκοκοιτάω τίποτα παχύτερες ράβδους στρέψης. Εκεί που έλεγα ότι έκλεισα με το θέμα 'ανάρτηση'...
-
μλιτο με την 22αρα εμπρος απλα δε θα νιωθεις το κωλο να φευγει τοσο ευκολα...αλλλιως μη περιμενεις τοσο μεγαλη διαφορα. ειναι οτι ακριβως χρειαζεσαι...
τις τελευταιες ωρες με απασχολει κατι αλλλο.
απο οτι φαινεται χρειαζομαι 21ραβδο πισω...
αν βαλω20 και αφαιρεσω ρεζερβα??? η πισω αναρτηση θα φορτιζεται κατα 15κιλα λιγοτερο...αρα και οι ραβδοι θα εχουν πιο ευκολο ρολο...
με το υπαρχον σεταπ εχεις δοκιμασει μιλτο να βγαλεις τη ρεζερβα? -
Όχι! Ενδεχομένως στο όριο να κάνει τη διαφορά. Αυτό που ψάχνεις... Όταν πας στην πίστα δοκίμασέ το και πες μας. Εγώ δεν θα το καταλάβω εύκολα εκτός πίστας γιατί τα ημισλίκ στην κρύα άσφαλτο χρειάζονται έναν αιώνα ζέσταμα... Όχι ότι και τα συνήθη σπορ του εμπορίου ζεσταίνονται εύκολα με τέτοιον καιρό. Χώρια οι παγοπαγίδες του δρόμου!
Αλλά σκέψου και τον ρόλο της ποσότητας καυσίμου στο ρεζερβουάρ;! Από άδειο έως γεμάτο απέχει περίπου 45-50κιλά!!Α, εκεί ακόμη χιόνια έχετε; Εδώ έλιωσαν από τους δρόμους (αν θεωρήσουμε χιόνια αυτά που είχε)...
Ο χρήστης pskarm έγραψε:
τις τελευταιες ωρες με απασχολει κατι αλλλο.Μή μου πεις;!
-
Επειδή το topic δεν είναι μόνο για ανρτήσεις να σας πω και εγώ κάτι.
Είχα πρόβλημα με την μίζα.Έκανε 'τσαφ' αλλά δεν έπερνε μπροστά.
Πήγα λοιπόν στο συνεργείο,την ανοίξαμε και είδαμε ότι ήθελε αλλαγή το γρανάζι της μίζας.Αυτό υπό κανονικές συνθήκες γυρνάει προς την μια μεριά.Το δικό μου γύριζε και από τις δύο.Βάλεμε καινούριο και τώρα πέρνει με την μία.Καθάρισμα δεν ήθελε δεν είχε πρόβλημα.Υ.Γ Η κατάρα των γραναζιών με κυνηγάει παντού!!
-
Ο χρήστης GIANNIS206 έγραψε:
Επειδή το topic δεν είναι μόνο για ανρτήσεις να σας πω και εγώ κάτι.
Είχα πρόβλημα με την μίζα.Έκανε 'τσαφ' αλλά δεν έπερνε μπροστά.
Πήγα λοιπόν στο συνεργείο,την ανοίξαμε και είδαμε ότι ήθελε αλλαγή το γρανάζι της μίζας.Αυτό υπό κανονικές συνθήκες γυρνάει προς την μια μεριά.Το δικό μου γύριζε και από τις δύο.Βάλεμε καινούριο και τώρα πέρνει με την μία.Καθάρισμα δεν ήθελε δεν είχε πρόβλημα.Υ.Γ Η κατάρα των γραναζιών με κυνηγάει παντού!!
Εχω και εγω προβλημα με τη μιζα, στις χαμηλες εξωτερικες θερμοκρασιες,τα πρωινα ξεκινηματα.
Κανει ενα τζζζζζζζζζζζζ, σαν να επιμενω στη μιζα, ενω δεν κανω κατι λαθος, προσπαθω να εκκινησω κανονικα.
Και εγω για γραναζι με κοβω οτι ειναι. -
Μαλλον και εσύ φίλε μου για γρανάζι πας!Δεν είναι κάτι δύσκολο αλλά θέλει χρόνο να κατέβει μίζα!Το κόστος του ανταλλακτικού ήταν 15ευρώ!
-
Ο χρήστης GIANNIS206 έγραψε:
Μαλλον και εσύ φίλε μου για γρανάζι πας!Δεν είναι κάτι δύσκολο αλλά θέλει χρόνο να κατέβει μίζα!Το κόστος του ανταλλακτικού ήταν 15ευρώ!Όχι δεν νομίζω ότι χρειάζεται ακόμα αυτό...
Απλά αργεί να επανέλθει στην θέση του το γραναζάκι και ακούγεται αυτός ο ήχος... Νομίζω ότι με μια απλή περιποίηση της μίζας, ίσως να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα. Αλλά αν μιλάμε για 15 ευρώ (το μεγαλύτερο ποσοστό του κόστους ανήκει στην εργασία)
Στο δικό μου το κάνει πολύ σπάνια.Ερώτηση : Τώρα στα σφικτά κρύα τι θερμοκρασία έχει το παραφλού σας;
Σε 'μένα δεν περνάει με τίποτα τους 70οC, όταν κινούμαι σε ανοικτό δρόμο. Άμα κόψω ή βρω κίνηση πάει μέχρι και τους 90.
Αλλά μου κάνει εντύπωση. Και στους 140 να πάει το λάδι (που λέει ο λόγος), το παραφλού θα είναι κολλημένο στους 70
Ξανά : Για ανοικτό δρόμο μιλάω. Σε κίνηση πάει στους 90+. Το καλοκαίρι δε, σε ανοικτό δρόμο, είναι στους ~75+ βαθμούς, ενώ στην κίνηση παίζει στους 90-100.Μήπως δεν κλείνει ο θερμοστάτης; Μήπως έχει κολλήσει δηλαδή και δεν κλείνει; Γιατί μου φαίνεται πολύ χαμηλή η θερμοκρασία...
-
Το ίδιο συμβαίνει και στο δικό μου, αλλά το ίδιο συνέβαινε και σε όλα τα αυτοκίνητα που είχα στο παρελθόν και έτσι δεν παραξενεύομαι. Είναι προφανές ότι η θερμοκρασία που βλέπουμε δεν είναι η θερμοκρασία του παραφλού στον εσωτερικό χώρο του κινητήρα που αν δεν πιάσει τους 90-95C δεν ανοίγει ο θερμοστάτης να κυκλοφορήσει. Δεν γνωρίζω όμως από που παίρνει την θερμοκρασία για να το εξηγήσω με σαφήνεια. Θα ρωτήσω τους Βασίληδες, αυτοί πρέπει να ξέρουν.
-
Δηλαδή στο δικό σου είναι κολλημένο στους 70 σε ανοικτό δρόμο, αυτήν την περίοδο και με το καλοριφέρ αναμμένο;
Ρώτα άμα είναι και πες μου. Άμα είναι να το πάω (μετά το τέλος της εξεταστικής) να το δούνε λίγο...
Επίσης κάθε φορά που ξεκινάω από στάση, ο συμπλέκτης προκαλεί ένα τρέμουλο και έναν θόρυβο στο αμάξι, ειδικά στα πολύ απαλά ξεκινήματα, όπου αργείς να αφήσεις τον συμπλέκτη...
Εκτός δηλαδή από το τρέμουλο κάνει και έναν θόρυβο, ο οποίος σου θυμίζει τζόγο από ψαλίδι. Αλλά το αμάξι έχει ελεγθεί εξονυχιστικά πολλάκις και είναι 'πεντακάθαρο'. Μου είπανε μόνο (στον Στόικο που το πήγα) ότι ο συμπλέκτης, λόγω άγριας εκκίνησης (;;; ) έχει καψίματα πάνω του, γι' αυτό και στα κάνει αυτά...
Θα το πάω και στους Βασίληδες για σιγουριά (αν και μάλλον αυτό θα είναι)..
-
EMENA 70 το νερο mono κρυο δειχνει...συνηθως ειναι καπου 90 με 100 στη κινηση!!!! α ρε αθηνα!
-
Ο χρήστης pskarm έγραψε:
EMENA 70 το νερο mono κρυο δειχνει...συνηθως ειναι καπου 90 με 100 στη κινηση!!!! α ρε αθηνα!Εφω εχω παρατηρησει οτι μενει στους 70 αν ανοιξεις και το κλιμα ταυτοχρονα.
Αν δεν το ανοιξεις και αντεξεις το κρυο, τοτε ακομα και με πολικες θερμοκρασιες καποια στιγμη θα φτασει στους 90.
Κατα τα αλλα θα συμφωνησω με Πανο.
Α ρε Νοτια Ελλαδα
Τα πάντα για το Peugeot 206