-
Ο χρήστης hrdoukas έγραψε:
To εμπόριο είναι μια υπηρεσία, είναι οικονομική δραστηριότητα και συνεπώς πηγή πλούτου. Το ότι στην Ελλάδα δεν ξέρουμε να κάνουμε τίποτε άλλο είναι άλλο θέμα...
Το οτι αυτές οι επενδύσεις 'παράγουν πλούτο' (sic) δεν τις κάνει και παραγωγικές. Οικονομική δραστηριότητα και παροχή υπηρεσίας ασκούν και οι οίκοι ανοχής. Αν ανοίξουμε αύριο ένα Hyperfuck θα έχουμε συμβάλει σε τίποτα άλλο πέρα από την πλήρωση της τσέπης μας;
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
To εμπόριο είναι μια υπηρεσία, είναι οικονομική δραστηριότητα και συνεπώς πηγή πλούτου. Το ότι στην Ελλάδα δεν ξέρουμε να κάνουμε τίποτε άλλο είναι άλλο θέμα...
Το οτι αυτές οι επενδύσεις 'παράγουν πλούτο' (sic) δεν τις κάνει και παραγωγικές. Οικονομική δραστηριότητα και παροχή υπηρεσίας ασκούν και οι οίκοι ανοχής. Αν ανοίξουμε αύριο ένα Hyperfuck θα έχουμε συμβάλει σε τίποτα άλλο πέρα από την πλήρωση της τσέπης μας;
Δεν καταλαβαίνω το ούμορ σας κύριε κρουσενστερν. Ο αγαπητός hrdoukas είχε την καταπληκτικότερη ιδέα, για μια επένδυση που θα έδινε ζωή και ανάπτυξη σε όλη την Αθήνα. Ένα τέτοιο κέντρο, θα προσέλκυε τουρίστες από τις πλουσιότερες χώρες του κόσμου και σκέψου την υπεραξία των ακινήτων, καθώς και όλες τις νέες επενδύσεις που θα γίνονταν γύρω από αυτό το κέντρο, από ξενοδοχεία μέχρι ψησταριές (γιατί το πήδημα ανοίγει την όρεξη, όχι; ).
-
Θα έχετε συμβάλει στην ικανοποίηση των πελατών
Και την οικονομική αποκατάσταση των εργαζομένων εκεί! -
Ο χρήστης GFON έγραψε:
Aν καταλαβα καλα η 'παρανομια' ηταν οτι αυξησαν τον συντελεστη δομησης για να χτιστει το κτιριο??Ότι έκαναν τον διαγωνισμό 'νύχτα.
Ότι αύξησαν τον συντελεστή δόμησης ΜΕΤΑ τον διαγωνισμό (αν ήξεραν κάτι τέτοιο οι άλλοι θα έκαναν άλλη προσφορά... )
Ότι έχτισαν καταστήματα σε περιοχή αμιγούς κατοικίας.
Ότι δεν έχτισαν αυτά που υποσχέθηκαν σε αυτόν που τους έδωσε το οικόπεδο.
Ότι δεν έχουν πληρώσει ακόμα τον οικοπεδούχο με οποιονδήποτε (έστω) τρόπο.
Ότι το κτίριο είναι μεγαλύτερο από όσο λένε τα σχέδια.
Ότι δεν έχει άδεια λειτουργίας.
Ότι έγινε 'για τους Ο.Α. την στιγμή που το μόνο που υπήρχε τότε ήταν... πανέλα να καλύπτουν τα μπάζα...Λίγα είναι;
-
Μια χαρα ιδεα ειναι,αν και πλουσιους δεν θα μαζέψει.
Θα καταπολεμηθεί και η ανεργία στις γυναίκες,και μαλιστα ακριβως στις ηλικίες οπου υπαρχει πρόβλημα -
Ενδιαφέρων αντίλογος!
Ο χρήστης wantone έγραψε:
Τα δημοτικα τελη θα ενισχυσουν τα ταμεια του δημου. Νεες επενδυσεις σε κτιρια στην γυρω περιοχη--> αυξηση της αξιας της γης---> μεγαλυτερη αξια των κατοικιων---> Μαρουσιωτες που εχουν αγορασει σπιτια--> πλουσιοτεροι.
Το σπίτι μου στο Μαρούσι παίρνει αξία διαρκώς από τότε που το πήραμε κάποιες δεκαετίες πίσω.
Παρόλα αυτά ενώ με έργα συγκοινωνιών ανέβηκε η αξία του (πχ Α.Ο., προαστιακός κλπ), αντίθετα δεν θα ανέβει με το Μωλ, όπως δεν ανέβηκε με το Καρφούρ ή τα Βίλατζ.
Απεναντίας πιθανώς και να πέσει η αξία, δεδομένης της επιπλέον ρύπανσης, ηχορύπανσης και σαφέστατα ΚΙΝΗΣΗΣ!Οπότε πλουσιότερος θα γινόμουν ούτως ή άλλως μιας και το σπίτι μου σταθερά γινόταν ακριβότερο, αλλά πλέον αρχίζει να υποβαθμίζεται η περιοχή (όχι φυσικά ΜΟΝΟ από το Μωλ, αλλά σαφώς από τέτοιες επενδύσεις και 'παιχνίδια'...) και από προάστιο έγινε ό,τι ήταν οι Αμπελόκηποι το '80... Και ενώ η αξία ανεβαίνει, η ζωή μου μόνο καλύτερη δε γίνεται.
Και να το βράσω το αν πουληθεί το σπίτι μου ακριβότερα (άλλωστε για να μείνω το πήα, όχι για να το διαπραγματευτώ...) και εγώ πλέον πρέπει να πάω να μείνω σε άλλη περιοχή και να χάνω ΑΛΛΗ μισή ώρα από τη ζωή μου, να ΜΗΝ έχω μετρό (ηλεκτρικός στο Μαρούσι υπάρχει αρκετές δεκαετίες, και ήταν... χωριό...) και συν τοις άλλοις να πρέπει να πάρω ένα ΠΑΝΑΚΡΙΒΟ σπίτι το οποίο σίγουρα δεν προσφέρει όσα το Μαρούσι πριν το πιάσουν τα όρνια...Σε οποια χωρα εχω παει τετοια μερη ωφελουν τις τοπικες κοινωνιες. Εξαλλου, ειναι πιο ευκολο να πας σε αυτο αν μενεις κοντα--> γλιτωνεις χρονο και βενζινα.
Με το 'τέτοια μέρη' εννοείς Μωλ;
Με κάτι σε στυλ Καρφούρ (το πολύ!!!) το δέχομαι!
Με Μωλ όμως δεν ισχύει για τους εξής λόγους:- Στο (ευρωπαϊκό) εξωτερικό δεν έχει ΤΟΣΟ μεγάλα 'Μωλς' μέσα σε κατοικημένη περιοχή.
- Όποιο κέρδος και να έχω σε βενζίνα με το Μωλ να είναι στο Μαρούσι και όχι... Στην Μάνδρα Αττικής ή το Κορωπί πχ το χάνω σε παρκιν (μιας και προφανώς μιλάμε για μετακινήσεις με το αμάξι) αν θεωρήσουμε σύγκριση με ένα αντίστοιχο κατάστημα πιο μακρυά, αλλά με δωρεάν πάρκιν...
- Τον όποιο χρόνο κερδίζω (; ) τον χάνω ανεπιστρεπτί ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ λόγω της κίνησης, αλλά και την ίδια τη στιγμή που πάω στο Μωλ μέσα στα παρκιν του (ο φίλος γράφει πως ΑΦΟΥ πλήρωσε του πήρε τόση ώρα που έπρεπε να ξαναπληρώσει!!! Χριστούγεννα και τις αγορές τους είχαμε και παλιότερα, τέτοιο πράγμα όμως ποτέ!! )
Οπότε το παραπάνω δεν ισχύει...
Αμα δεν σου αρεσει ο κοσμος και η βαβουρα τοτε απλα πουλας το σπιτι σου με το μεγαλο κερδος και φευγεις για αλλου με περισσοτερη ησυχια (εννοειται μακρια απο την πολη).
Μα στο Μαρούσι γεννήθηκα, και στο Μαρούσι μεγάλωσα.
Πόσα χρήματα πιστεύεις πως αντισταθμίζουν το να εκδιωχθώ από την περιοχή μου;;
Αν ήταν μόνο τα λεφτά, τότε δεν θα είχα κανένα λόγο να φύγω από την Ελβετία όπου σχετικά εύκολα θα βρώ δουλειά με 4.000 ή περισσότερα ευρώ το μήνα για να έρθω στην Ελλάδα για να βρω (; ) με 1000-1500...Παντως δεν βλεπω να παραπονιεσαι για την αττικη οδο που περναει σουβλακι το Μαρουσι. Οποιος μενει σε διαμερισμα με θεα την ΑΟ σιγουρα βασανιζετε απο την ηχορυπανση σε βαθμο που να τους λυπαμαι. Αμφιβαλλω να μπορεις να κοιμηθεις ποτε. Γιαυτο και ολα τα κτιρια γραφεια ειναι πανω σε μεγαλους δρομους και μεσα ειναι τα σπιτια.
Ποτέ δεν έφερα αντίρρηση με την κατασκευή ή την τοποθεσία της Α.Ο. (παρά μόνο για τις αρπαχτές στην τιμολόγηση κλπκλπ), όμως κάνεις λάθος για το λόγο που ΔΕΝ παραπονιέμαι...
Η Α.Ο. είχε ΠΡΟΒΛΕΦΘΕΙ από το '60 να περάσει ΕΚΕΙ που πέρασε!! Πιθανώς να έφαγε και 3-5 μέτρα παραπάνω εκατέρωθεν, αλλά η χάραξη ήταν γνωστή!!
Γιαυτό και στις περιοχές εκείνες δεν χτίστηκε ΤΙΠΟΤΑ, παρόλο που οι δίπλα περιοχές χτίστηκαν ΚΑΡΓΑ! (δίπλα εννοώ 20 μέτρα δίπλα!!!)Έτσι, όποιος αγόραζε εκεί και είχε ανοιχτά τα μάτια του, ΗΞΕΡΕ πως αργά ή γρήγορα θα περάσει μια Α.Ο., ενώ αυτός που αγόραζε στην περιοχή του Μωλ ήταν τόσο σίγουρος πως δεν θα χτιστεί κάτι τέτοιο δίπλα του, όσο και ένας κάτοικος Παπάγου ή Παλαιού Ψυχικού!! Προορίζοταν ΑΜΙΓΩΣ για κατοικίες!!!
Αντίστοιχα με την Α.Ο. κι εγώ ήξερα για την ηχορύπανση όταν αγόραζα σπίτι με πρόσοψη στην Κηφισίας. Γιαυτό και ποτέ δεν παραπονέθηκα πως κάποιος μου φταίει για αυτό!
Αν όμως το άλσος Συγγρού γίνει αεροδρόμιο, τότε να είσαι σίγουρος πως θα κλείσω την Κηφισίας σαν... καπνοπαραγωγός!!Εχω εντυπωσιαστει απο το The Mall αν και τα εχω βαρεθει εδω και χρονια αυτου του ειδους τα mall και ζωντας σε μικρη αποσταση απο αυτο μονο θετικο το βλεπω (το οτι μπορω να περπατησω σε ενα μερος που συγκεντρωνει τοσο πολυ κοσμο). Δεν παρατηρω διαφορα στην κινηση, εξαλλου δεν οδηγω και πολυ, αλλα η εντυπωση μου ειναι οτι πριν 10 χρονια ειχε 2-3Χ την σημερινη κινηση στην περιοχη μου.
Πριν 10 χρόνια η Αθήνα (και μόνο) είχε περίπου 1,5 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ λιγότερα οχήματα...
Εκτός λοιπόν αν έμενες δίπλα σε αμαξοστάσιο που μεταφέρθηκε, είναι μάλλον αδύνατον να είχε διπλή και τριπλή κίνηση τότε...
Επίσης στην κοντινή ('με τα πόδια') περιοχή του Μωλ γνωρίζω πολύ καλά πως υπήρχαν ελάχιστα (5-10) σπίτια, τα οποία είχαν από αμελητέα έως καθόλου κινητικότητα (κινητικότητα, κίνηση ήταν αδύνατον, εκτός αν χανόταν ΝΑΤΟικό κονβόι όπως με τότε στην Θεσσαλονίκη... )Από την άλλη, αν πας με τον ηλεκτρικό (που πρακτικά ανέκαθεν υπήρχε στο Μαρούσι), μικρή η διαφορά από το να πήγαινες στο κέντρο πχ που πάντα συγκέντρωνε πάρα πολύ κόσμο...
'Κάμπριο' δρόμοι βέβαια, και όχι με γυάλινο θόλο διά-δρομοι... -
Κι εδώ διπλό ποστ...
Βάζεις Ούχου και (το φόρουμ) κολλάει!! -
Ο χρήστης GeorgeTabs έγραψε:
Δεν παρατηρω διαφορα στην κινηση, εξαλλου δεν οδηγω και πολυ, αλλα η εντυπωση μου ειναι οτι πριν 10 χρονια ειχε 2-3Χ την σημερινη κινηση στην περιοχη μου.
Πριν 10 χρόνια η Αθήνα (και μόνο) είχε περίπου 1,5 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ λιγότερα οχήματα...
Εκτός λοιπόν αν έμενες δίπλα σε αμαξοστάσιο που μεταφέρθηκε, είναι μάλλον αδύνατον να είχε διπλή και τριπλή κίνηση τότε...
Επίσης στην κοντινή ('με τα πόδια') περιοχή του Μωλ γνωρίζω πολύ καλά πως υπήρχαν ελάχιστα (5-10) σπίτια, τα οποία είχαν από αμελητέα έως καθόλου κινητικότητα (κινητικότητα, κίνηση ήταν αδύνατον, εκτός αν χανόταν ΝΑΤΟικό κονβόι όπως με τότε στην Θεσσαλονίκη... )Αυτο μου εκανε και εμενα μεγαλη εντυπωση, περισσότερη κίνηση πριν απο 10 χρόνια,όταν μια μεση τετραμελής οικογένεια είχε μολις 1 αυτοκίνητο.
-
Όσον αφορά το 'hyperfuck', έχω να πω ότι θα ήταν ένα εξαιρετικό έργο!
Θα ανέβαζε το δείκτη ερωτικής ενέργειας,
Θα υπήρχε άνοδος στην ποιότητα των υπηρεσιών, αφού θα γινόταν ένα είδος multiplex (κοινά WC, φαγητό, ίσως μερικά bar για το 'ψήσιμο', ΑΤΜ για ρευστό που ενδεχομένως να υπάρχει πρόβλημα, strip show για αυτούς/ες που απλά θέλουν να βλέπουν και για bachelor party)
Στον ίδιο χώρο και παροχή αντρικών υπηρεσιών, ώστε να μπορεί ένα ζευγάρι να πάει και να διασκεδάσει στον ίδιο χώρο, χωρίς να υπάρχουν στενοχώριες του τύπου 'πού να είναι τώρα ο χαμένος;'
Εκπτώσεις λόγω όγκου πελατών
Κλείσιμο μέσω τηλεφώνου
Καλύτερη προστασία, αποτροπή εγκλήματος από προαγωγούς,
Παροχή ολόκληρης της φορολογίας στο κράτος.
Για τα οφέλη της περιοχής, δεν θα πω τίποτα ('Πού μένεις; Φάληρο, κοντά στο Hyperfuck; Και γ@@@ την περιοχή, μεγάλε!')
...βέβαια, θα γκρινιάζετε τότε για το κλείσιμο των μικρών τίμιων επιχειρήσεων στο Βαρδάρη και στο αντίστοιχο της Αθήνας, όπως θα γκρινιάζετε για το ότι 'θα μείνουν στο δρόμο οι μικρομεσαίες συνοικιακές τσατσάδες...'!
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Όσον αφορά το 'hyperfuck', έχω να πω ότι θα ήταν ένα εξαιρετικό έργο!Παίδες, πολύ καλή ιδέα αυτό το υπερμπουρδ@@ο, αλλά ξεχνάτε ότι έχει ήδη υλοποιηθεί, και ονομάζεται 'Αθήνα'.
-
Ο χρήστης tazz έγραψε:
Παίδες, πολύ καλή ιδέα αυτό το υπερμπουρδ@@ο, αλλά ξεχνάτε ότι έχει ήδη υλοποιηθεί, και ονομάζεται 'Αθήνα'.
Ναι,και οι π@υτάνες...είμαστε εμείς
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Παίδες, πολύ καλή ιδέα αυτό το υπερμπουρδ@@ο, αλλά ξεχνάτε ότι έχει ήδη υλοποιηθεί, και ονομάζεται 'Αθήνα'.
Ναι,και οι π@υτάνες...είμαστε εμείς
Οι νταβατζήδες δε πολλοί, και ίσα που τα βγάζουμε πέρα...
-
H απογοητευση ειναι εμφανης σε ολους.
δεν πολυασχοληθηκαμε και με το αρχικο ποστ του σαντο γιατι το εχουμε συνηθισει τα ιδια και τα ιδια και δεν υπαρχει εξοδος διαφυγης.ο καθενας να κατσει να κανει τη ζωη του χωρις να περιμενει καμια βοηθεια απο τους πολιτικους.αλλωστε πως γινεται καποιος πολιτικος? η απαντηση μας λεει γιατι ελαχιστοι αξιζουν
α και για το the mall(akes) εγω αυτο που διαπιστωνω το τελευταιο καιρο ειναι οτι δε γινομαστε τιποτα περισοτερο απο ενας πολιτισμος αμερικανικος .δεν εχω παει ουτε υπαρχει λογος να παω
-
Κ γω που πηγα στο the mall δε μ αρεσε καθολου μα καθολου..
Παντως ωραιο τοπικ αυτο..Δλδ αν ειναι πραγματι ετσι νταξει τι να πει κανεις.. -
Που είναι τα κανάλια και οι δημοσιογραφάρες μας να δείξουν την αλήθεια στον ελληνικό λαό?
Μας πρήξανε με το Ρώσο ενώ ένα τέτοιο θέμα ούτε που το αγγίζουνε?
Οτι και να πει κανείς λίγο είναι....
-
Ο χρήστης asyrigos έγραψε:
Που είναι τα κανάλια και οι δημοσιογραφάρες μας να δείξουν την αλήθεια στον ελληνικό λαό?Μας πρήξανε με το Ρώσο ενώ ένα τέτοιο θέμα ούτε που το αγγίζουνε?
Οτι και να πει κανείς λίγο είναι....
Αμ το γριπιασμένο πτηνό που τελικά δεν ήταν γριπιασμένο πού το πας;;;
Όλες οι χώρες προσπαθούν να κουκουλώσουν τα κρούσματα που έχουν, κι εμείς που ΔΕΝ το είχαμε, το διατυμπανίζαμε...
Σαν τους Ιταλούς που όλο λένε πως θα τους έρθει τρομοκρατικό χτύπημα από την Αλ Κάιντα... άμεσα! (αλλά το λένε 4-5 χρόνια τώρα... )
-
Ωραίο θέμα!!!
Αλήθεια πιστεύετε πώς το The Mall θα 'πιάσει' από άποψη κόσμου και κερδών στο προσεχές μέλλον?
-
Ο χρήστης jgio1987 έγραψε:
Αλήθεια πιστεύετε πώς το The Mall θα 'πιάσει' από άποψη κόσμου και κερδών στο προσεχές μέλλον?Nαι, σίγουρα παρά το ότι είναι στη μέση του πουθενά και όποιος πάει εκεί πάει ή με αυτοκίνητο ή με συγκοινωνία.
Αν ήταν μικρότερο και με δεδομένο ότι δεν υπάρχει τίποτα άλλο να προσελκύσει κόσμο στους γύρω χώρους θα υπήρχε πρόβλημα, το ίδιο όμως προσφέρει τα πάντα συνεπώς no problem! -
Ο χρήστης jgio1987 έγραψε:
Ωραίο θέμα!!!Αλήθεια πιστεύετε πώς το The Mall θα 'πιάσει' από άποψη κόσμου και κερδών στο προσεχές μέλλον?
Αυτή είναι η κρίσιμη ερώτηση!
Προσωπικά δε νομίζω ότι υπάρχει περίπτωση να πηγαίνω περισσότερο από 1 φορά το εξάμηνο(παρ' όλο που μένω Μαρούσι), κι αυτό μόνο αν το αποφασίσει η παρέα. Γενικά πάντως νομίζω ότι η λατρεία του μέσου Έλληνα για τα τρέντικα ξενόφερτα πράγματα καθώς και ο έμφυτος μαζοχισμός(δώσε ακριβό πράμα να γουστάρουμε) θα το κάνουν εξαιρετικά κερδοφόρο.
-
Για το 'πιο ακριβό' είναι καρατσεκαρισμένο ή έχει ακουστεί σαν αρβύλα ? Γιατί μου κάθεται κάπως παράξενα , μια τόσο τεράστια ,καινούργια και πανάκριβη επένδυση, μακριά από το κέντρο και με επιπλέον κόστος χρήσης (πάρκινγκ κλπ) να μην είναι ανταγωνιστική σε επίπεδο τιμών. Υπάρχει κάποιο χειροπιαστό παράδειγμα για να καταλάβουμε τις διαφορές ?
Το κόλπο του The Mall [οι τρόποι του μεγαλοεπιχειρηματία]