-
Eντάξει...Συγκρίνεις τους Ιταλούς που είναι πορωμένοι με το design και μπράβο τους. Εμείς μόνο το τσιμέντο γνωρίζουμε...
-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Τις προαλλες ημουν στη Ρωμη και πηγα στο Castel Romano (εμπορικο τυπου Factory) για ψωνια. Εχεi τη θεμελιωδη διαφορα απο τα δικα μας οτι δεν προκειτai για εναν τσιμεντενιο κολοσσο, αλλα για ενα συγκροτημα απο καλαισθητα σπιτακια σε πλακοστρωτα δρομακια σαν ενα μικρο χωριο.
Αυτο εχω (εχουμε, νομιζω) με τα εμπορικα τυπου The Mall. Τσιμεντο στο τσιμεντο της τσιμεντουπολης (για να μην πιασω τις κοινωνικες συνεπειες)Ακριβώς το ίδιο και στην Αμερική. Εμπορικά πάρκα και εμπορικά χωριά. Άπλετο δωρεάν πάρκινγκ με φύση (λίμνες/δέντρα/σημεία για περπάτημα και ποδήλατο) και με καταστήματα τύπου Mall αλλά σε ένα επίπεδο που απλώνεται σε μία μεγάλη εμπορική περιοχή.
Είχα την τύχη να επισκεφτώ ένα στην Φλόριντα (Sawgrass Mill) που είχε πάνω από 300 καταστήματα και έπαθα την πλάκα μου...
Μέσα στην ερημιά ένα τεράστιο εμπορικό πάρκο ... προσβάσιμο από παντού ...
Κάπως έτσι είναι και τα Mall στην λεκάνη της Αττικής με τα 7 euro πάρκινγκ... κλπ...κλπ... Και επειδή ένα δεν φθάνει ... 1 χιλιόμετρο ποιο πέρα φτιάχνουν άλλο ένα ...
-
H λογική τέτοιων καταστημάτων είναι πολύ απλή.
Συνδιαστική κατανάλωση ήτοι αν κανονικά σου χώνουμε τη χερούκλα μας στο πορτοφόλι, τώρα σε στριμώχνουμε στον τοίχο...
Εκεί που πας για ψώνια, θα κάτσεις να πιείς και ένα καφέ.
Εκεί που πας να πιείς ένα καφέ θα πας να φας και κάτι.
Πάνω στη χώνεψη λες δεν βλέπω και μια ταινία, να χωνέψω τον άμπακα που έφαγα στο Ρούμπι Τιούσντεϊ...
Φυσικά το συγκεκριμένο μοντέλο αρπάγματος είναι αποτελεσματικό σε άτομα που είτε κυκλοφορούν με καμμιά 300 ευρώ μετρητά μαζί τους σε καθημερινή βάση ή έχουν άνεση στις πιστωτικές τους ή σε παιδάκια που βούτηξαν την πιστωτική του μπαμπά...
Η αφαίμαξη των Β.Π έπρεπε να λέγεται και όχι Mall. Εμένα μου αρέσει πάντως γιατί δεν ανήκω σε καμμία από τις 3 αυτές κατηγορίες (δεν έχω καν πιστωτική)και με βολεύει ο προαστιακός μαζί με τον ηλεκτρικό, οπότε σε μισή ώρα το πολύ είμαι εκεί... -
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Τις προαλλες ημουν στη Ρωμη και πηγα στο Castel Romano (εμπορικο τυπου Factory) για ψωνια. Εχεi τη θεμελιωδη διαφορα απο τα δικα μας οτι δεν προκειτai για εναν τσιμεντενιο κολοσσο, αλλα για ενα συγκροτημα απο καλαισθητα σπιτακια σε πλακοστρωτα δρομακια σαν ενα μικρο χωριο.
Αυτο εχω (εχουμε, νομιζω) με τα εμπορικα τυπου The Mall. Τσιμεντο στο τσιμεντο της τσιμεντουπολης (για να μην πιασω τις κοινωνικες συνεπειες)Ακριβώς το ίδιο και στην Αμερική. Εμπορικά πάρκα και εμπορικά χωριά. Άπλετο δωρεάν πάρκινγκ με φύση (λίμνες/δέντρα/σημεία για περπάτημα και ποδήλατο) και με καταστήματα τύπου Mall αλλά σε ένα επίπεδο που απλώνεται σε μία μεγάλη εμπορική περιοχή.
Είχα την τύχη να επισκεφτώ ένα στην Φλόριντα (Sawgrass Mill) που είχε πάνω από 300 καταστήματα και έπαθα την πλάκα μου...
Μέσα στην ερημιά ένα τεράστιο εμπορικό πάρκο ... προσβάσιμο από παντού ...
Κάπως έτσι είναι και τα Mall στην λεκάνη της Αττικής με τα 7 euro πάρκινγκ... κλπ...κλπ... Και επειδή ένα δεν φθάνει ... 1 χιλιόμετρο ποιο πέρα φτιάχνουν άλλο ένα ...
Και εγώ επισκεύθτηκα ένα τέτοιου τύπου mall (μεξικάνικο χωριό) έξω από το Sacramento και ομολογώ ότι μου άρεσε πολύ.
ΑΛΛΑ:1- ήταν πάρα πολύ έξω από την πόλη και μόνο με αυτοκίνητο πήγαινες εκεί.
2- παρόλο που είχε τεράστιο δωρεάν πάρκινγκ έπρεπε να παρκάρω αρκετά μακρυά λόγο πήκτρας και να περπατήσω πολύ μέχρι την είσοδο αφού ήταν ένα επίπεδο.
3- ο χώρος έπιανε μια ΤΕΡΑΣΤΙΑ σε μέγεθος έκταση.
Θα ήθελα να δώ κάτι ανάλογο και εδώ (καλά όχι μεξικάνικο χωριό ) αλλά ΠΟΙΟΣ θα ήθελε να πηγαίνει π.χ. στα Μέγαρα για ψώνια ;;;;
-
Ο χρήστης dpolal έγραψε:
Θα ήθελα να δώ κάτι ανάλογο και εδώ (καλά όχι μεξικάνικο χωριό ) αλλά ΠΟΙΟΣ θα ήθελε να πηγαίνει π.χ. στα Μέγαρα για ψώνια ;;;; -
Οι του φόρουμ πάντως θα γούσταραν... θα άφηναν γυναίκες και παιδιά στο εμπορικό και μετά βουρ για την πίστα.
-
Ο χρήστης dpolal έγραψε:
Θα ήθελα να δώ κάτι ανάλογο και εδώ (καλά όχι μεξικάνικο χωριό ) αλλά ΠΟΙΟΣ θα ήθελε να πηγαίνει π.χ. στα Μέγαρα για ψώνια ;;;;Είναι στα σκαριά, στα Σπάτα ...
-
Ο χρήστης yandr έγραψε:
Δεν καταλαβαίνω ποιο είναι το πρόβλημα με τα εμπορικά τύπου The Mall.Όαση μέσα στην κατάρα της Αθήνας τα χαρακτηρίζω και προσδοκώ τον πολλαπλασιασμό τους για να υπάρχει και ποικιλία.
Τόσο για αγορές, όσο και για διασκέδαση / βόλτα.
Προσωπικά δεν έχω ψωνίσει ποτέ από το Mall, δε θα με ενοχλούσε όμως καθόλου η ύπαρξή του αν δεν είχαν γίνει μεγάλες κομπίνες για μεταφορά συντελεστών δόμησης, κτλ. Τώρα απλά αποτελεί μια επιπλέον χοντρή επιχειρηματική παρανομία, η οποία έχει αποδειχτεί και ΠΟΛΥ κερδοφόρα (πώληση του μισού σε ένα χρόνο με τιμή περίπου ίση με το σύνολο της αρχικής επένδυσης)
-
Γι αυτο ακριβως ΔΕΝ θα πας στο παρκινκ που μπορει να φας κατι ωρες να μπεις και να βγεις οταν εχει πολυ κοσμο, ουτε θα χρυσοπλυρωσεις υπηρεσιες που δεν υπαρχουν...
ΝΟΜΙΜΟ παρκινκ ακομα υπαρχει στα οικοπεδα/αλανες μετα την γεφυρα του σταθμου της Νερατζιωτισσας δεξια...
Φυσικα θα περπατησεις 5-10 λεπτα για να μπεις στο Mall....Προσωπικα δεν ψωνιζω ποτε απο το Mall παραμενω πιστος στην Ν Ιωνια και τα συνοικιακα (ασε που δεν συμπαθω τα περιοσοτερα μαγαζια του μωλ)..
Το Μωλ μονο για καμια ταινια και αν... -
Ο χρήστης Madman77 έγραψε:
ΝΟΜΙΜΟ παρκινκ ακομα υπαρχει στα οικοπεδα/αλανες μετα την γεφυρα του σταθμου της Νερατζιωτισσας δεξια...Aυτό δεν είναι ΝΟΜΙΜΟ πάρκινγκ. Αυτό είναι καταπάτηση οικοπέδων ιδιωτών οι οποίοι είχαν και περίφραξη και κάποια στιγμή μέσα σε ένα βράδι κάποιοι 'άγνωστοι' έριξαν κάτω τις περιφράξεις με το έτσι θέλω.
Ηδη έχουν ξεκινήσει εργασίες για περίφραξη των οικοπέδων με τη βοήθεια του (νέου) Δήμου. Δυστυχώς μένω κοντά και έχω ζήσει κωμικοτραγικά γεγονότα μέχρι και ξύλο. Επιπλέον καθημερινά η τροχαία (γράφει και γράφει) καταπατητές πεζοδρομίων στον ηλεκτρικό αλλά και στα γύρω στενά...
-
Storm, αυτός είναι ο ίδιος Δήμος που «αμπάρωσε» το Ψαλίδι από τις υπόλοιπες περιοχές, κάνοντάς το τυπικά απροσπέλαστο λίγο μετά το ξεκίνημα λειτουργίας του Mall, τοποθετώντας δεκάδες απαγορευτικά σήματα και τα άλλα τόσα «Εξαιρούνται οι μόνιμοι κάτοικοι»;
Καταλαβαίνω βέβαια ότι προφανώς πιέστηκε από τους κατοίκους εκεί αλλά όχι κι έτσι... Για να πάω σπίτι μου ερχόμενος από τον παράδρομο του Mall (έχοντας λοιπόν το Mall στα αριστερά μου) πρέπει να κάνω τουλάχιστον μία παρανομία. Για να πάω σπίτι μου ερχόμενος από Λ. Κύμης... άσε πόσα τέτοια απαγορευτικά παραβιάζω.
Μη βιαστείτε να με χαρακτηρίσετε ζώο. Απλά δεν υπάρχει άλλος τρόπος, όλα ήταν κανονικά μέχρι που «ταμπουρώθηκε» το Ψαλίδι.
-
Ο χρήστης kotetsi έγραψε:
Storm, αυτός είναι ο ίδιος Δήμος που «αμπάρωσε» το Ψαλίδι από τις υπόλοιπες περιοχές, κάνοντάς το τυπικά απροσπέλαστο λίγο μετά το ξεκίνημα λειτουργίας του Mall, τοποθετώντας δεκάδες απαγορευτικά σήματα και τα άλλα τόσα «Εξαιρούνται οι μόνιμοι κάτοικοι»;Καταλαβαίνω βέβαια ότι προφανώς πιέστηκε από τους κατοίκους εκεί αλλά όχι κι έτσι... Για να πάω σπίτι μου ερχόμενος από τον παράδρομο του Mall (έχοντας λοιπόν το Mall στα αριστερά μου) πρέπει να κάνω τουλάχιστον μία παρανομία. Για να πάω σπίτι μου ερχόμενος από Λ. Κύμης... άσε πόσα τέτοια απαγορευτικά παραβιάζω.
Μη βιαστείτε να με χαρακτηρίσετε ζώο. Απλά δεν υπάρχει άλλος τρόπος, όλα ήταν κανονικά μέχρι που «ταμπουρώθηκε» το Ψαλίδι.
Φίλε μου η Αττικής Οδός απλώνεται από το αεροδρόμιο μέχρι την Ελευσίνα. Εχει πολλές εξόδους αλλά και εισόδους. Μάλιστα εισόδους και εξόδους έχει και σε κοντινές περιοχές όπως π.χ. Βριλήσια, Χαλάνδρι, Δουκίσσης Πλακεντίας και με μετρό.
Ομως το Mall έγινε σε ένα κορεσμένο χώρο όπου υπήρχαν ήδη Ολυμπιακές εγκατάστάσεις, οικίες, σχολές.Λίγο ποιο πέρα στην είσοδο/έξοδο Βριλησσίων ο Δήμος δεν επέτρεψε ούτε καν την πρόσβαση από την παράλληλη της Αττικής Οδού.
Πριν γίνει το Mall και όλοι αυτοί οι περίεργοι δρόμοι εκεί γύρω ... καθημερινά χρησιμοποιούσα τον παράλληλο του Ηλεκτρικού να πηγαίνω προς Ηράκλειο/Ν.Ιωνία. Τώρα απλα το αποφεύγω. Δεν φταίνε οι κάτοικοι που θέλουν να ζήσουν.
Οσο για τον Δήμο μιλάς για τον προηγούμενο Δήμαρχο και την γνωστή παρέα του... Είναι γνωστά τα τερτίπια τους στο Δήμο...http://www.galera.gr/magazine/modules/a ... =68&page=2
http://www.galera.gr/magazine/modules/a ... =97&page=1 -
Ο χρήστης yandr έγραψε:
Δεν καταλαβαίνω ποιο είναι το πρόβλημα με τα εμπορικά τύπου The Mall.Όαση μέσα στην κατάρα της Αθήνας τα χαρακτηρίζω και προσδοκώ τον πολλαπλασιασμό τους για να υπάρχει και ποικιλία.
Για αυτο δεν προκειται να μεινει ουτε μια προσωπικη μικρομεσαια επιχειρηση στην Ελλαδα
Θα μας κατασπαραξουν τα ''mall'' και θα γινουμε ολοι υπαλληλοι των 700 -
Ο χρήστης After έγραψε:
Δεν καταλαβαίνω ποιο είναι το πρόβλημα με τα εμπορικά τύπου The Mall.
Όαση μέσα στην κατάρα της Αθήνας τα χαρακτηρίζω και προσδοκώ τον πολλαπλασιασμό τους για να υπάρχει και ποικιλία.
Για αυτο δεν προκειται να μεινει ουτε μια προσωπικη μικρομεσαια επιχειρηση στην Ελλαδα
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Όαση μέσα στην κατάρα της Αθήνας τα χαρακτηρίζω και προσδοκώ τον πολλαπλασιασμό τους για να υπάρχει και ποικιλία.
Ο χρήστης After έγραψε:
Οι συνεπειες ειναι γνωστες, θα γινουμε υπαλληλοι ΟΛΟΙ
Μερικοι δεν θελουν τον κουμουνισμο, για αυτο τον λογο, και τελικα, οι χειροτερη μορφη του καπιταλισμου, ειναι ενας κουμουνισμοςΘα μου επιτρέψεις να πω ότι δεν γίνεται αυτό...
Ο καθείς θα πάει εκεί που είναι πιο φτηνά, πιο καλά ή πιο βολικά γι αυτόν...Ο καταναλωτής κοιτά την τσέπη του, την άνεσή του και την ποιότητα αυτού που αγοράζει...Αν οι μικρομεσαίοι τα προσφέρουν αυτά, ή έστω κάτι από αυτά, θα επιβιώσουν αλλιώς θα χαθούν...Θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω κάθετα. Ο καταναλωτής κοιτά μεν την τσέπη του, αλλά καλό θα ήταν παράλληλα να αποκτήσει και κοινωνική συνείδηση, κοιτώντας λίγο πέρα από τα 1-2 ευρώ που γλιτώνει ψωνίζοντας από πολυκαταστήματα τέτοιου τύπου και βλέποντας λίγο πιο μακροπρόθεσμα. Είχε ανοιχτεί παλιότερα αντίστοιχο thread για αυτό το θέμα:
http://www.4troxoi.gr/forum/viewtopic.p ... highlight=
-
Θα μου επιτρέψεις να πω ότι δεν γίνεται αυτό...
Ο καθείς θα πάει εκεί που είναι πιο φτηνά, πιο καλά ή πιο βολικά γι αυτόν...Ο καταναλωτής κοιτά την τσέπη του, την άνεσή του και την ποιότητα αυτού που αγοράζει...Αν οι μικρομεσαίοι τα προσφέρουν αυτά, ή έστω κάτι από αυτά, θα επιβιώσουν αλλιώς θα χαθούν...
Καμία έκκληση δεν πρόκειται να λειτουργήσει όταν πάει - έστω και λίγο -κόντρα στο συμφέρον του καταναλωτή...Χρειάζεται κίνητρο ο πελάτης και όχι εκκλήσειςΓιατι, νομιζεις οτι αυτα τα τεραστεια καταστηματα, εχουν κερδος?
Συνηθως το ποσοστο κερδους ειναι αστειο, και μην ακουσω οτι εχουν πολλες πωλησεις για αυτο βγαζουν
Αποδεδειγμενα το κερδος που εχουν ειναι αστειο
ΑΛΛΟΥ παιζεται το παιχνιδι, στις επενδυσεις που κανουν απο το μετρητο που παιρνουν
Αν πανε καλα οι επενδυσεις εχει καλως
Αν οχι, τοτε κλεινουν.....βραδυ
Εχει συμβει σε παρα πολλες εταιριες, και δεν εχουμε παρει χαμπαριΤο Makro παντως ετσι δουλευει, αυτη ειναι η πολιτικη του
Το οτι δεν εχει κλεισει, σημαινει οτι εχει καλους συμβουλους επενδυσεωνΤωρα για το θεμα του πελατη:
O πελατης θα παει οπου παει και η μαζα/μοδα
Σαν τα προβατα δηλαδη
Μα μαμα, ο Μπαμπης του κ.Πετρου πηγε mall, παμε κει μειιιιιις
Got it??
Τα ηλεκτρονικα καταστηματα του mall και καθε mall, ειναι αποδεδειγμενα ΤΑ ΠΙΟ ΑΚΡΙΒΑ ολης της χωρας
Το ξερω και τα παρακολουθουσα, γιατι πολυ απλα ηταν πελατες μου
Οι τιμες ειναι οι ανωτερες που υπαρχουν στο εμποριο
Απλα αρχικα ειχαν μικρες τιμες για να παρουν μεριδιο αγορας, και μετα επιστρεψαν στις αρχικες
Αυτο ειναι παγεια τακτικη, ΠΑΝΤΟΥΦωτογραφικες μηχανες αγοραζω απο 3-4 καταστηματα του κεντρου
Κινητα, απο μια στοα στο κεντρο, που οι τιμες ειναι τουλαχιστον 30-40% κατω των εμπορικων κεντρων
Κ.α κ.α. κ.α.Πειτε οχι λοιπον, μπας και τα χρηματα ξαναμοιραστουν σε ολων τον κοσμο, αλλιως θα κοιταμε παντα τις γνωστες οικογενειες απο χαμηλα
-
Sorry για το offtopic αλλά... που είναι η στοα?
-
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
Sorry για το offtopic αλλά... που είναι η στοα?Αν θεωρηθει διαφημιση, ας το σβησουν οι mod
Προκειται για την Στοα Φεξη, στην πλ.Κανιγγος
Εχει κολλητα 2 ''κινηταδικα'' τα οποια πουλανε μεταχειρισμενα και καινουργια, στις καλυτερες τιμες της αγοραςΠλεον πηγαινω mediamarkt για να ''παιξω'' με τα κινητα, και μετα πηγαινω και αγοραζω απο εκει που ξερω
Και δεν ειμαι ο μονος που το κανει αυτο
Εχω δει φιλους να το κανουν για φωτογραφικες, καμερες, κινητα, τηλεορασεις, κ.α., και σιγουρα πολλοι απο εδω μεσα θα γελασαν, γιατι το κανουν και αυτοι
Το κόλπο του The Mall [οι τρόποι του μεγαλοεπιχειρηματία]