-
Χθες το βράδυ στη Βουλιαγμένης έφαγα την πρώτη μου κλήση...με τις υγείες μου!
Ο τίτλος γράφει 'επικίνδυνοι ελιγμοί'. Η πραγματικότητα είναι πως έτρεχα πάνω από το όριο (80?)στην ψιλοάδεια Βουλιαγμένης, κάτι άσχετο με την κλήση νομικά, και έκανα μια αλλαγή λωρίδας από αριστερή στη δεξιά σε μια κίνηση μιας και η μεσαία ήταν τελείως άδεια και δεξιά υπήρχε χώρος (δλδ δεν έκανα 'σφήνα'). Από πίσω μου πρέπει να ήταν το περιπολικό καθώς φαίνεται μιας και λίγο πιο κάτω είδα τα φώτα του...
Βέβαια έχω εκνευριστεί πολύ (και η γκρίνια των γονιών το πολλαπλασιάζει) και σκέφτομαι τί θα μπορούσε να γίνει για να γλιτώσεις την κλήση, πέρα από την περίπτωση καλής διάθεσης των αστυνομικών.
Για παράδειγμα αν σταματούσες αλλά το έπαιζες κινέζος σαν να μην υπάρχουν, με κλειστά-πόρτες παράθυρα.
Ή αν συνέχιζες να προχωράς με νορμάλ ρυθμούς σαν να μην ακούς την σειρήνα.
Αναφέρομαι δηλαδή σε πόλεμο νεύρων...τί δυνατότητες έχουν οι αστυνομικοί σε τέτοια περίπτωση (και πόσες από αυτές πιστεύετε ότι είναι διαθετιμένοι να εξαντλήσουν)Τέλος, αν γίνει καταδίωξη και τελικά ξεφύγεις, τί μπορεί να γίνει εναντίον σου? (έχουν δει την πινακίδα σου αλλά το μόνο που έχουν είναι ο λόγος τους)
-
Ο τίτλος γράφει 'επικίνδυνοι ελιγμοί'. Η πραγματικότητα είναι πως έτρεχα πάνω από το όριο (80?)στην ψιλοάδεια Βουλιαγμένης, κάτι άσχετο με την κλήση νομικά, και έκανα μια αλλαγή λωρίδας από αριστερή στη δεξιά σε μια κίνηση μιας και η μεσαία ήταν τελείως άδεια και δεξιά υπήρχε χώρος (δλδ δεν έκανα 'σφήνα'). Από πίσω μου πρέπει να ήταν το περιπολικό καθώς φαίνεται μιας και λίγο πιο κάτω είδα τα φώτα του...
Βέβαια έχω εκνευριστεί πολύ (και η γκρίνια των γονιών το πολλαπλασιάζει) και σκέφτομαι τί θα μπορούσε να γίνει για να γλιτώσεις την κλήση, πέρα από την περίπτωση καλής διάθεσης των αστυνομικών.
Για παράδειγμα αν σταματούσες αλλά το έπαιζες κινέζος σαν να μην υπάρχουν, με κλειστά-πόρτες παράθυρα.
Αναφέρομαι δηλαδή σε πόλεμο νεύρων...τί δυνατότητες έχουν οι αστυνομικοί σε τέτοια περίπτωση (και πόσες από αυτές πιστεύετε ότι είναι διαθετιμένοι να εξαντλήσουν)Τέλος, αν γίνει καταδίωξη και τελικά ξεφύγεις, τί μπορεί να γίνει εναντίον σου? (έχουν δει την πινακίδα σου αλλά το μόνο που έχουν είναι ο λόγος τους)
-
-
Aμα σταματησεις τι κινεζος να το παιξεις,θα σου σκασει διπλα στο παραθυρο,ουτε να προχωρας χωρις να κανεις οτι δεν ακους, τι νομιζεις οτι θα φυγουν?Αν δεν εισαι με μηχανη μη δοκιμασεις να τη κοπανησεις ειναι μαλλον σιγουρο οτι θα σε πιασουν και θα εχεις προβλημα,απο μικρο ως μεγαλο αναλογα τους μπατσους.
-
-
Το thread δεν είναι τόσο για την εμπειρία μου (που εμπίπτει στο thread που λες) αλλά, με αφορμή αυτήν, την δυνατότητα-σκοπιμότητα 'πώλησης τρέλλας' στα αστυνομικά όργανα, και αν υπάρχει πιθανότητα ακολουθώντας τέτοια τακτική να βγεις κερδισμένος.
Αν εγώ πχ. ήμουν κοντά στο Πανεπιστήμιο, έμπαινα από τη μία είσοδο και έβγαινα από την άλλη αδιαφορώντας για την παρουσία τους, (συνεπώς με έχαναν) τί θα μπορούσαν να κάνουν?
-
Γνωστός μου είχε προσπαθήσει να το παίξει αλλοδαπός.
'Excuse me;;;'
'Άσε τα εξκιούζμι γιατί θα σου βάλω χειροπέδες και στα πόδια!!!' -
Ένας θείος μου (με απαράδεκτη/κάφρικη οδική συμπεριφορά ) έκανε το εξής:
Έκοψε από μονόδρομο , για να γλιτώσει μποτιλιάρισμα. Προφανώς ήταν κάτι σύνηθες για εκείνη την περιοχή και είχαν στήσει μπλόκο. Τον σταματάνε και :
-Παιδιά, βιάζομαι, πρέπει να πάω στο νοσοκομείο επειγόντως!
-Έχετε ασθενή στο αυτοκίνητο;
-Όχι, είμαι χειρουργος και με φωνάξαν επειγόντως.
-Άδεια και δίπλωμα κύριε!
-Ορίστε, αλλά πρέπει να φύγω! Θα περάσω να τα πάρω απ' το τμήμα!Τους τα δίνει, βάζει πρώτη, γκάζι και φεύγει!
Οι τροχαίοι μάλλον απέκτησαν ένα βλέμμα σαν κι αυτόΤελικά δεν ξέρω αν τον πίστεψαν και δεν τον έγραψαν...
-
Αν για λίγο κάνεις τον Κινέζο και τους πας μία μικρή βολτούλα σαν να μην κατάλαβες το φάρο και τη σειρήνα ότι βαράει για εσένα θα σε πλευρίσουν θα σε κάνουν νόημα να σταματήσεις και αν δεν τα έχουν πάρει για τα καλά στο κρανίο θα σε γράψουν για αυτό που σε έγραψαν δηλ επικίνδυνο ελιγμό ή για ότι ήθελαν πριν τους αναγκάσεις να παίξουν για λίγο κυνηγητό. Αν όμως έχουν νευριάσει για τα καλά για αντίσταση δύσκολα να σε πάνε αφού δε μπορεί να χαρακτηριστεί καταδίωξη τότε μάλλον θα σε ψάξουν για ότι γράφει o Κ.Ο.Κ. ότι πρέπει να έχεις στο αυτοκίνητο. Αν δε σταματήσεις και πάρουν πινακίδες και δε σε πιάσουν στο κέντρο θα ρωτήσουν σε ποιον ανήκει το αυτοκίνητο και σε λίγα λεπτά θα είναι σπίτι του. Μου φαίνεται τον πάνε αυτόφωρο είτε ήταν είτε όχι και ο οδηγός του αυτοκινήτου (μπορεί να είναι το αυτοκίνητο στο όνομα της γυναίκας σου ή κάποιου γονιού σου). Αν δεν το έχει δηλώσει σαν κλεμμένο την ώρα της καταδίωξης θεωρείται υπεύθυνος και την άλλη μέρα στο δικαστήριο για τη λυπητερή δηλ για εξαγοράσιμη φυλάκιση με αναστολή ή χωρίς αναστολή. Με επιφύλαξη σου γράφω για το αυτόφωρο στην περίπτωση που ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου δεν ήταν και ο οδηγός την ώρα της καταδίωξης. Αν κόψουν φάτσα τον οδηγό και δεν τον πιάσουν κατά την καταδίωξη και τον βρουν στο διάστημα του αυτοφώρου (μου φαίνεται είναι 48 ώρες) πάει κατευθείαν για εξακρίβωση και δικαστήριο για αντίσταση κατά της αρχής που όταν το ακούει ο δικαστής τα ψιλοπαίρνει και βαράει στο κεφάλι. Αν σε πιάσουν κατά την καταδίωξη τότε αν είσαι τυχερός φτάνεις στο δικαστήριο χωρίς γρατζουνιά. Αν όχι στο τμήμα μπορεί έχεις δυσάρεστες εμπειρίες. Βλέπουμε στα κανάλια πολλούς που καταγγέλλουν αστυνομικούς για κατάχρηση εξουσίας, ξυλοδαρμό, άσκηση ψυχολογικής βίας κ.α. Η γνώμη τους μετράει πάρα πολύ σε παραβάσεις του Κ.Ο.Κ. έστω και αν δεν έχουν χειροπιαστές αποδείξεις. Αν για παράδειγμα σε γράψουν για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη και πας στο δικαστήριο να το αντικρούσεις δύσκολα να πιστέψει ο δικαστής εσένα και όχι τον τροχονόμο. Άλλο να πεις ότι το πέρασα το κόκκινο γιατί έπρεπε να προλάβω αυτό ή να κάνω επειγόντως εκείνο και άλλο να πεις ότι δεν πέρασες με κόκκινο. Στο ένα το παραδέχεσαι ότι το έκανες ενώ στο άλλο το αρνείσαι. Καλύτερα να σταματάς. Είναι πάντως κάποιες φορές εριστικοί και σε κάνουν να βγαίνεις έξω από τα ρούχα σου.
-
Η γνώμη τους μετράει πάρα πολύ σε παραβάσεις του Κ.Ο.Κ. έστω και αν δεν έχουν χειροπιαστές αποδείξεις
Aυτό ακριβώς είναι το θέμα...μπορούν μόνο επικαλούμενοι το λόγο τους να σου φορτώσουν ό,τι θέλουν???
Αν δλδ κάποιος αποφασίσει να πάει το πράγμα στα άκρα είναι ικανή μόνο η ομολογία των αστυνομικών (με τους οποίους θα μπορούσες να έχεις προσωπικές διαφορές...) για να κριθείς ένοχος από το δικαστήριο? Δεν απαιτείται και κάποια χειροπιαστή απόδειξη για κάτι τέτοιο? -
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
Η γνώμη τους μετράει πάρα πολύ σε παραβάσεις του Κ.Ο.Κ. έστω και αν δεν έχουν χειροπιαστές αποδείξεις
Aυτό ακριβώς είναι το θέμα...μπορούν μόνο επικαλούμενοι το λόγο τους να σου φορτώσουν ό,τι θέλουν???
Αν δλδ κάποιος αποφασίσει να πάει το πράγμα στα άκρα είναι ικανή μόνο η ομολογία των αστυνομικών (με τους οποίους θα μπορούσες να έχεις προσωπικές διαφορές...) για να κριθείς ένοχος από το δικαστήριο? Δεν απαιτείται και κάποια χειροπιαστή απόδειξη για κάτι τέτοιο?Ειλικρινά δεν το ξέρω, πάντως, αν είναι έτσι, οποιοσδήποτε αστυνομικός μπορεί να σε γράψει για ζώνη (αν είσαι μόνος) ακόμα και αν τη φοράς..
Πάντως, να την κοπανήσεις με το αμάξι δεν αξίζει, εκτός αν είσαι 1000% σίγουρος ότι δε θα σε πιάσουν και ότι δε θα προκαλέσεις κάποιο ατύχημα ή κάτι τελοσπάντων.
Με μηχανή είναι πολυ πιο εύκολα τα πράγματα, και έχω πολλά να γράψω, αλλά δε λέει -
Εάν είσαι στην ΑΟ για παράδειγμα και πηγαίνεις στην αριστερή με 150 και σου κάνει νόημα τροχαίος από μπλόκο υπάρχει περίπτωση να σταματήσεις με ασφάλεια ή να προλάβεις να τον δεις ή να προλάβει να σε δει;
-
Nickolas: προτείνω να μην κάνεις καμμία τέτοια χαζομάρα από αυτές που γράφεις, και να είσαι τυπικός, ευγενικός και συνεργάσιμος.
Τυπικός και στην οδήγηση ακόμη. Στον ελιγμό που έκανες, ας πούμε, έβγαλες φλας;
Αν είχες βγάλει, αν είχες όλα τα χαρτιά μαζί σου (ΚΤΕΟ, κάρτα καυσαερίων, άδεια, δίπλωμα, ασφαλιστήριο, σήμα τελών, απόδειξη σήματος τελών, αστυνομική ταυτότητα, ... ουφ...), αν φόραγες ζώνη, αν είχες πυροσβεστήρα φαρμακείο τρίγωνο... κ.λπ, δεν υπήρχε περίπτωση να σε γράψουν!!!
Αυτό είχαν κάνει μια φορά στον αδερφό μου που τον είχαν σταματήσει. Εψαχναν, έψαχναν, έψαχναν, ε στο τέλος δε βρήκαν τίποτε και τον άφησαν.
Και σε μένα έχει τύχει, γυρνώντας από μπαράκι. Μας είχαν στις 3 τη νύχτα εμένα και τον φίλο μου για μισή ώρα και μας έπρηζαν. Τελικά ο φίλος μου είπε δύο κουβέντες περί πυρηνικής φυσικής - είχαμε εξεταστική τότε - που τούς τρόμαξε (!) και μάς αφήσανε.
Ο χρήστης skye έγραψε:
Πάντως, να την κοπανήσεις με το αμάξι δεν αξίζει, εκτός αν είσαι 1000% σίγουρος ότι δε θα σε πιάσουν και ότι δε θα προκαλέσεις κάποιο ατύχημα ή κάτι τελοσπάντων.
**Με μηχανή είναι πολυ πιο εύκολα τα πράγματα, και έχω πολλά να γράψω, **αλλά δε λέειΕσύ όχι μόνο να γράψεις, αλλά να ανοίξεις και καινούριο topic.
-
Ο χρήστης avel έγραψε:
Nickolas: προτείνω να μην κάνεις καμμία τέτοια χαζομάρα από αυτές που γράφεις, και να είσαι τυπικός, ευγενικός και συνεργάσιμος.Τυπικός και στην οδήγηση ακόμη. Στον ελιγμό που έκανες, ας πούμε, έβγαλες φλας;
Αν είχες βγάλει, αν είχες όλα τα χαρτιά μαζί σου (ΚΤΕΟ, κάρτα καυσαερίων, άδεια, δίπλωμα, ασφαλιστήριο, σήμα τελών, απόδειξη σήματος τελών, αστυνομική ταυτότητα, ... ουφ...), αν φόραγες ζώνη, αν είχες πυροσβεστήρα φαρμακείο τρίγωνο... κ.λπ, δεν υπήρχε περίπτωση να σε γράψουν!!!
Αυτό είχαν κάνει μια φορά στον αδερφό μου που τον είχαν σταματήσει. Εψαχναν, έψαχναν, έψαχναν, ε στο τέλος δε βρήκαν τίποτε και τον άφησαν.
Και σε μένα έχει τύχει, γυρνώντας από μπαράκι. Μας είχαν στις 3 τη νύχτα εμένα και τον φίλο μου για μισή ώρα και μας έπρηζαν. Τελικά ο φίλος μου είπε δύο κουβέντες περί πυρηνικής φυσικής - είχαμε εξεταστική τότε - που τούς τρόμαξε (!) και μάς αφήσανε.
**Με μηχανή είναι πολυ πιο εύκολα τα πράγματα, και έχω πολλά να γράψω, **αλλά δε λέειΕσύ όχι μόνο να γράψεις, αλλά να ανοίξεις και καινούριο topic.
μην είσαι σιγουρος γι'αυτό
-
Φλας έβγαλα (...φαντάζομαι δηλαδή-πάντα βγάζω)
Δεν κρατούσα μαζί μου όμως δίπλωμα* και ταυτότητα (ούτε το αυτοκίνητο ήταν στο όνομά μου) το οποίο δεν φάνηκε να τους ενοχλεί και πολύ (πέρα από το 'άγχος' μηπως δεν έχω δίπλωμα) Έκοψαν βέβαια κλήση και επειδή δεν είχα δίπλωμα μαζί μου.Ζώνη φοράω πάντα.
Όταν τους είπα πως είμαι λογικός άνθρωπος και αυτό που έκανα δεν ήταν επικίνδυνο η απόκριση ήταν 'και που ξέρω αν είσαι λογικός άνθωπος, δεν είμαι ψυχολόγος, μήπως είσαι εσύ?'
Του απάντησα ότι ίσως να γίνω ψυχίατρος και εκείνος αποκρίθηκε 'αν γίνεις, σε λίγα χρόνια μπορεί να σε επισκεφτώ' Κάτι είναι και αυτό...
*το δίπλωμα τελικά το είχα αλλά όχι στη συνήθη θέση και μέσα στη σύγχυση νόμιζα πως το είχα ξεχάσει
-
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
Φλας έβγαλα (...φαντάζομαι δηλαδή-πάντα βγάζω)Δεν κρατούσα μαζί μου όμως δίπλωμα* και ταυτότητα (ούτε το αυτοκίνητο ήταν στο όνομά μου) το οποίο δεν φάνηκε να τους ενοχλεί και πολύ (πέρα από το 'άγχος' μηπως δεν έχω δίπλωμα) Έκοψαν βέβαια κλήση και επειδή δεν είχα δίπλωμα μαζί μου.
Αααα Λίγα λίγα μάς τα λες..
Κοίτα, δε διαφωνώ ότι ψάχνουν να γράψουν ό,τι και όποιον βρουν για να γυρίσουν στο τμήμα με τις 20 κλήσεις της ημερήσιας παραγγελίας .
Αλλά αν είχες δείξει το δίπλωμα και εφ όσον τα υπόλοιπα χαρτιά ήταν οκ και είχες βγάλει φλας, πιστεύω ότι δε θα σού έκοβαν.
Ακόμη και αν επέμεναν στους ... 'επικίνδυνους ελιγμούς', ίσως μπορούσες να προσβάλεις εύκολα την ισχύ της κλήσης στο δικαστήριο. Ιδίως αν έκανες γνωστή αυτήν την πρόθεσή σου, σε περίπτωση που επέμεναν.
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
μήπως εδώ;Όχι. Εδώ: http://www.4troxoi.gr/forum/viewtopic.php?t=11313
ή εδώ: http://www.4troxoi.gr/forum/viewtopic.php?t=7039Το πρώτο που παρέθεσα είναι και το πιο κατάλληλο μάλλον. Συνεχίζουμε εκεί.
[moderator]
Koπή κλήσης και τρόποι αντιμετώπισης των τροχαίων λειτουργών