-
Ο χρήστης piii έγραψε:
Ρε παιδιά όταν βγάζει κάποιος καινούργια ταυτότητα με λατινικούς χαρακτήρες έχει τον ίδιο αριθμ. με την παλιά ή αλλάζει;Αλλάζει
Και πρεπει να πας σε Εφορια,Τραπεζα κτλ για να εισαι ΟΚ
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Ρε παιδιά όταν βγάζει κάποιος καινούργια ταυτότητα με λατινικούς χαρακτήρες έχει τον ίδιο αριθμ. με την παλιά ή αλλάζει;
Αλλάζει
Και πρεπει να πας σε Εφορια,Τραπεζα κτλ για να εισαι ΟΚ
Αυτό φοβόμουν και ήθελα να αποφύγω..... great...
-
Φίλοι μου βοηθείστε με να απαλλαγώ γρήγορα από την πεθερά μου! Mπορεί να μου ξεμείνει κανένα μήνα ακόμα και θα τρελλαθώ.
Περιληπτικά όσο γίνεται:
H πεθερά μου είναι ξένη και πήρε ταυτότητα και ελληνικό διαβατήριο πριν 28 χρόνια. Tο διαβατήριό της το ανανέωνε κάθε 5 χρόνια στην Eλλάδα χωρίς πρόβλημα. Tα τελευταία χρόνια ζει στην Aυστρία και τώρα ήρθε για 15 μέρες να μας δει και να βγάλει 'νέου τύπου' διαβατήριο. Πήγε (με τη γυναίκα μου αφού η ίδια δεν μιλάει καλά Eλληνικά) στο A.T. Kηφισιάς, πήρε νούμερο για μετά από 6 ώρες και όταν έφτασε η στιγμή της συνέντευξης , ο αστυνομικός είπε, 'Ωωωωπ, στον κομπιούτερ είστε γραμμένη Άννα'. H ίδια τον διαβεβαίωσε ότι γεννήθηκε σαν Ίννα, πράγμα που γράφει το πιστοποιητικό γέννησης, η ταυτότητα και όλα της τα ληγμένα διαβατήρια.
Aπό δω αρχίζουνε τα ωραία. Tο λάθος του δυσλεξικού γραφειοκράτη που πέρασε στο κομπιούτερ (εξέλιξη!) τα στοιχεία κάνει να διορθωθεί 'περίπου' ΔEKA EPΓAΣIMEΣ. Kατόπιν αιτήσεως της ενδιαφερομένης που περίμενε άλλη 1 ώρα να την καταθέσει και η οποία 'επροωθήθη με επείγουσες διαδικασίες'. Στο τμήμα 'δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα, τώρα είναι στην αρμοδιότητα του Yπουργείου Δημόσιας Tάξης'...
Έχει ήδη περάσει μία εβδομάδα. H γυναίκα μου πήγε πάλι και ρώτησε και ο αστυφύλαξ την εξυπηρέτησε ταχύτατα, βλέποντας on-line ότι ...δεν διορθώθηκε το λάθος ακόμα -της είπε ότι ίσως πάρει και παραπάνω από 10 εργάσιμες!!!!Tώρα, όχι μόνο χάθηκε μισό εισιτήριο αλλά κινδυνεύουμε να την φάμε στη μάπα για άγνωστο χρόνο. Στην αστυνομία προτείνουν να πάμε να παρακαλέσουμε στο υπουργείο αυτοπροσώπως, πράγμα για το οποίο κανένας μας δεν έχει χρόνο και όρεξη.
Φίλοι συμφορουμίστες και πολίτες της Eλληνικής Δημοκρατίας του 2007, τι θα κάνατε στη θέση μου για να γλυτώσετε πιο γρήγορα;
(Λύσεις βίας προς το κράτος ή την πεθερά μου τις αποκλείω, τουλάχιστον για μερικές μέρες ακόμη). -
Ρε τι έπαθε ο άνθρωπος
Ελληνική ταυτότητα δεν κάνει ? Εχω ταξιδέψει έξω με Ελληνική ταυτότητα, ακόμα και τις παλιές, με τα Ελληνικά μόνο γράμματα
Τίποτα Αυστριακό δεν έχει ? Ταυτότητα, διαβατήριο, δίπλωμα οδήγησης ?
-
Να παει να βγαλει Αυστριακο αν μπορει.
Διαφορετικα να την στειλετε στον Πολυδωρα με ένα καλάθι φρούτα -
Συγγνώμη που γελάω με τον πόνο σου, αλλά δεν μπορώ να κρατηθώ.
-
Είμαι σίγουρος οτι και ο υπουργός έχει πεθερά και εξίσου σίγουρος οτι θα σε καταλάβει
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
:ysterical:Συγγνώμη που γελάω με τον πόνο σου, αλλά δεν μπορώ να κρατηθώ.
Φοβερό
Τι ζημία μας κάνει αυτή η ανοργάνωτη αστυνομία με τις ταυτότητες/διαβατήρια. -
Ο χρήστης leonp έγραψε:
:ysterical:
Συγγνώμη που γελάω με τον πόνο σου, αλλά δεν μπορώ να κρατηθώ.
Φοβερό
Τι ζημία μας κάνει αυτή η ανοργάνωτη αστυνομία με τις ταυτότητες/διαβατήρια.Μιλάμε για κραυγή αγωνίας
-
Εγω πήγα ομορφα και ωραια να βγαλω στις αρχες του χρονου διαβατηριο και ενω είχα ολα τα χαρτια ΟΚ,πριν τα καταθεσω κοιταζουνε στον υπολογιστη και βλεπουνε οτι ειχανε γινει 2 δικαστηρια για ΚΟΚ (καποτε δεν ειχα διπλωμα με το παπι) και επρεπε να με κρατησουνε μεχρι να πληρωσω.Εγω ειχα αλλαξει διευθυνση και δεν ενημερωθηκα ποτε για τα δικαστηρια,διοτι την περιοδο που εκδικαστικανε οι υποθεσεις μου,εγω είχα βγαλει διπλωμα και θα πηγαινα στο δικαστηριο.
Με συλλαβανε και περιμενα να βρουνε τις υποθεσεις μου στα αρχεια τους.Με τα πολλα συνταξανε κατι χαρτια και με στειλανε μεσα σε ασφαλιτικο με δυο ασφαλιτες συνοδεια,στο δικαστηριο για να πληρωσω.Ισα ισα που το προλαβα ανοιχτο γιατι εαν εκλεινε θα με κρατουσανε και θα πηγαινα την επομενη.Πλήρωσα 1168,29
Στο τελος γυρισα να παρω το αυτοκινητο μου που το ειχα παρκαρισμενο εξω απο την αστυνομια και κατεθεσα τα χαρτια για το διαβατηριο.
Εναν παππου που ηρθε απο ΗΠΑ για τις γιορτες και πηγε να βγαλει διαβατηριο,του βρηκανε κατι απο το 1993 και τον κρατησανε και αυτον.Καθομασταν διπλα διπλα στο τμημα με την μονη διαφορα οτι εγω προλαβα τα δικαστηρια και πληρωσα,ενω του παππου μεχρι να ξεμπερδεψουνε μ'εμενα και ν'ασχηληθουνε μ'αυτον,κλεισανε τα δικαστηρια και ο παππους κοιμηθηκε πισω απο τα καγκελα.
Την εχει παθει πολυς κοσμος έτσι
Παει να βγαλει διαβατηριο και του βρισκουνε καποια υποθεση που δεν ξερει οτι υπαρχει. -
Ο χρήστης nass έγραψε:
Ρε τι έπαθε ο άνθρωποςΕλληνική ταυτότητα δεν κάνει ? Εχω ταξιδέψει έξω με Ελληνική ταυτότητα, ακόμα και τις παλιές, με τα Ελληνικά μόνο γράμματα
Eυχαριστώ για την ιδέα.
Δεν το είχα σκεφτεί, αφού καιρό τώρα μας τρομοκρατούσαν ότι έπρεπε να τα έχουμε αλλάξει όλα μέχρι 31/12 γιατί μετά δεν βγαίνει κανείς.
Πήρα τηλέφωνο τον Eλβενιζέλο, με συνδέσανε με τον έλεγχο διαβατηρίων και μου είπαν κατηγορηματικά ότι μπορεί κανείς να ταξιδέψει και με την παλιά ταυτότητα.
H πεθερά μου φεύγει!!!!!!!! -
Ο χρήστης angel rabbit έγραψε:
Φίλοι μου βοηθείστε με να απαλλαγώ γρήγορα από την πεθερά μου! Mπορεί να μου ξεμείνει κανένα μήνα ακόμα και θα τρελλαθώ.Περιληπτικά όσο γίνεται:
H πεθερά μου είναι ξένη και πήρε ταυτότητα και ελληνικό διαβατήριο πριν 28 χρόνια. Tο διαβατήριό της το ανανέωνε κάθε 5 χρόνια στην Eλλάδα χωρίς πρόβλημα. Tα τελευταία χρόνια ζει στην Aυστρία και τώρα ήρθε για 15 μέρες να μας δει και να βγάλει 'νέου τύπου' διαβατήριο. Πήγε (με τη γυναίκα μου αφού η ίδια δεν μιλάει καλά Eλληνικά) στο A.T. Kηφισιάς, πήρε νούμερο για μετά από 6 ώρες και όταν έφτασε η στιγμή της συνέντευξης , ο αστυνομικός είπε, 'Ωωωωπ, στον κομπιούτερ είστε γραμμένη Άννα'. H ίδια τον διαβεβαίωσε ότι γεννήθηκε σαν Ίννα, πράγμα που γράφει το πιστοποιητικό γέννησης, η ταυτότητα και όλα της τα ληγμένα διαβατήρια.
Aπό δω αρχίζουνε τα ωραία. Tο λάθος του δυσλεξικού γραφειοκράτη που πέρασε στο κομπιούτερ (εξέλιξη!) τα στοιχεία κάνει να διορθωθεί 'περίπου' ΔEKA EPΓAΣIMEΣ. Kατόπιν αιτήσεως της ενδιαφερομένης που περίμενε άλλη 1 ώρα να την καταθέσει και η οποία 'επροωθήθη με επείγουσες διαδικασίες'. Στο τμήμα 'δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα, τώρα είναι στην αρμοδιότητα του Yπουργείου Δημόσιας Tάξης'...
Έχει ήδη περάσει μία εβδομάδα. H γυναίκα μου πήγε πάλι και ρώτησε και ο αστυφύλαξ την εξυπηρέτησε ταχύτατα, βλέποντας on-line ότι ...δεν διορθώθηκε το λάθος ακόμα -της είπε ότι ίσως πάρει και παραπάνω από 10 εργάσιμες!!!!Tώρα, όχι μόνο χάθηκε μισό εισιτήριο αλλά κινδυνεύουμε να την φάμε στη μάπα για άγνωστο χρόνο. Στην αστυνομία προτείνουν να πάμε να παρακαλέσουμε στο υπουργείο αυτοπροσώπως, πράγμα για το οποίο κανένας μας δεν έχει χρόνο και όρεξη.
Φίλοι συμφορουμίστες και πολίτες της Eλληνικής Δημοκρατίας του 2007, τι θα κάνατε στη θέση μου για να γλυτώσετε πιο γρήγορα;
(Λύσεις βίας προς το κράτος ή την πεθερά μου τις αποκλείω, τουλάχιστον για μερικές μέρες ακόμη).Το θέμα σου είναι ο χρόνος και δεν ξέρω πως να σε βοηθήσω εκεί...
Αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να πάτε στο ειδικό ληξιαρχείο Αθηνών (ή κάντε ένα τηλεφώνημα) για να πάρετε πρωτότυπη ληξιαρχική πράξη γέννησης να την προσκομίσετε στο δημαρχείο που είναι γραμμένη η γυναίκα ώστε να πάρετε πιστοποιητικό γέννησης με τα σωστά στοιχεία. Θα μπορούσατε στην συνέχεια να μην προχωρήσετε στην έκδοση διαβατηρίου αλλά στην έκδοση νέας ταυτότητας για να μπορέσει η γυναίκα να ταξιδέψει πίσω. Δεν καταλαβαίνω τι το χρειάζεται εντός Ε.Ε εκτός και αν ταξιδεύει σε άλλες χώρες πέραν αυτής. Στην περίπτωση αυτή βγάλτε νέα ταυτότητα και ξανά μανά στην αστυνομία για νέο διαβατήριο...δυστυχώς δεν έχω άλλη λύση -
Ο χρήστης spyros.s έγραψε:
Το θέμα σου είναι ο χρόνος και δεν ξέρω πως να σε βοηθήσω εκεί...
Αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να πάτε στο ειδικό ληξιαρχείο Αθηνών (ή κάντε ένα τηλεφώνημα) για να πάρετε πρωτότυπη ληξιαρχική πράξη γέννησης να την προσκομίσετε στο δημαρχείο που είναι γραμμένη η γυναίκα ώστε να πάρετε πιστοποιητικό γέννησης με τα σωστά στοιχεία. Θα μπορούσατε στην συνέχεια να μην προχωρήσετε στην έκδοση διαβατηρίου αλλά στην έκδοση νέας ταυτότητας για να μπορέσει η γυναίκα να ταξιδέψει πίσω. Δεν καταλαβαίνω τι το χρειάζεται εντός Ε.Ε εκτός και αν ταξιδεύει σε άλλες χώρες πέραν αυτής. Στην περίπτωση αυτή βγάλτε νέα ταυτότητα και ξανά μανά στην αστυνομία για νέο διαβατήριο...δυστυχώς δεν έχω άλλη λύσηOK, ευχαριστώ, το θέμα λύθηκε όπως έγραψα παραπάνω.
Πάντως, οι νέες ταυτότητες βγαίνουν το έτος 2007 μέσα σε μισή ώρα ... έως 35 μέρες. Στο ίδιο ελληνικό κράτος, στον ίδιο νομό, σε διαφορετικούς δήμους.
Πρόσφατες εμπειρίες της οικογενειάς μου και αφορούν την κοινότητα Π.Πεντέληςκαι τον Δήμο N. Eρυθραίας
αντίστοιχα.
-
Το θέμα σου είναι ο χρόνος και δεν ξέρω πως να σε βοηθήσω εκεί...
Αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να πάτε στο ειδικό ληξιαρχείο Αθηνών (ή κάντε ένα τηλεφώνημα) για να πάρετε πρωτότυπη ληξιαρχική πράξη γέννησης να την προσκομίσετε στο δημαρχείο που είναι γραμμένη η γυναίκα ώστε να πάρετε πιστοποιητικό γέννησης με τα σωστά στοιχεία. Θα μπορούσατε στην συνέχεια να μην προχωρήσετε στην έκδοση διαβατηρίου αλλά στην έκδοση νέας ταυτότητας για να μπορέσει η γυναίκα να ταξιδέψει πίσω. Δεν καταλαβαίνω τι το χρειάζεται εντός Ε.Ε εκτός και αν ταξιδεύει σε άλλες χώρες πέραν αυτής. Στην περίπτωση αυτή βγάλτε νέα ταυτότητα και ξανά μανά στην αστυνομία για νέο διαβατήριο...δυστυχώς δεν έχω άλλη λύσηOK, ευχαριστώ, το θέμα λύθηκε όπως έγραψα παραπάνω.
Πάντως, οι νέες ταυτότητες βγαίνουν το έτος 2007 μέσα σε μισή ώρα ... έως 35 μέρες. Στο ίδιο ελληνικό κράτος, στον ίδιο νομό, σε διαφορετικούς δήμους.
Πρόσφατες εμπειρίες της οικογενειάς μου και αφορούν την κοινότητα Π.Πεντέληςκαι τον Δήμο N. Eρυθραίας
αντίστοιχα.
αυτό έχει να κάνει θεωρητικά με το φόρτο εργασίας του κάθε τμήματος πρακτικά με τον βαθμό διάθεσης των εργαζομένων να εξυπηρετήσουν
-
Ρε τι έπαθε ο άνθρωπος
Ελληνική ταυτότητα δεν κάνει ? Εχω ταξιδέψει έξω με Ελληνική ταυτότητα, ακόμα και τις παλιές, με τα Ελληνικά μόνο γράμματα
Eυχαριστώ για την ιδέα.
Δεν το είχα σκεφτεί, αφού καιρό τώρα μας τρομοκρατούσαν ότι έπρεπε να τα έχουμε αλλάξει όλα μέχρι 31/12 γιατί μετά δεν βγαίνει κανείς.
Πήρα τηλέφωνο τον Eλβενιζέλο, με συνδέσανε με τον έλεγχο διαβατηρίων και μου είπαν κατηγορηματικά ότι μπορεί κανείς να ταξιδέψει και με την παλιά ταυτότητα.
H πεθερά μου φεύγει!!!!!!!!Lucky you
-
Ο χρήστης spyros.s έγραψε:
αυτό έχει να κάνει θεωρητικά με το φόρτο εργασίας του κάθε τμήματος πρακτικά με τον βαθμό διάθεσης των εργαζομένων να εξυπηρετήσουν
Γιατί τα ξύνουν στα αστυνομικά τμήματα. Είναι δυνατόν να βγάζουν 30 ταυτότητες τη μέρα; Ένα άτομο δουλεύει ΜΟΝΟ 3 ώρες τη μέρα. Σε 20 χρόνια θα βγάλουμε ταυτότητες.
-
Ρε τι έπαθε ο άνθρωπος
Eυχαριστώ για την ιδέα.
H πεθερά μου φεύγει!!!!!!!!Αισθάνομαι
-
Παω στην Αθηνα, στο ΑΤ Αργυρουπολης, πριν 10 μερες περιπου (με τα σχετικα πιστοποιητικα και φωτογραφιες), να βγαλω ταυτοτητα...
-Εχετε ραντεβου?
-Εεεεε..... οχι
-Ε τοτε θα πρεπει να κλεισετε ραντεβου
-Να κλεισω. Να σας αφησω τα δικαιολογητικα?
-Οχι. Θα κλεισετε ραντεβου για να μας αφησετε τα δικαιολογητικα και μετα απο τρεις εργασιμες θα βγει η ταυτοτητα
-.........
-Λοιπον, εχουμε κενο το απογευμα της Πεμπτης 24/5.
-.........εεεε?........ Μα... ταξιδευω πιθανοτατα στις 18 για Ρωμη, γι' αυτο την χρειαζομαι
-Δυστυχως, δε γινεται νωριτερα
Εφυγα απρακτος εννοειται...
Τελικα την εβγαλα σημερα στο κ@λοχωρι, σε 15'
Και για να σε φακελωσουνε, ουρα εχει σ' αυτη τη χωρα -
τα ελληνικά βιομετρικά διαβατήρια ξερουμε τι πληροφορίες εχουν αποθηκευμένες στο τσιπ τους???
-
Πόσο καιρό κάνει το διαβατήριο να βγει;
Από δικαιολογητικά εκτός από τα παράβολα και τις φωτό, θέλει κάτι άλλο;
ΝΕΑ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΑ