-
Ο χρήστης msamaro έγραψε:
Θα ήμουν ανάμεσα σε C2, swift και fiesta. C2 θα το απέκλεια πρώτο λόγω απαίσιας ποιότητας πλαστικών στο εσωτερικό και γενικά μου φαίρνει λίγο σε κουβά. Ανάμεσα σε swift και fiesta ψήφησα το δεύτερο και ας τρίζει πολύ απ'ότι λένε οι κάτοχοι.
3.67m x 1.66m x 1.46m το C2 VTS
3.70m x 1.69m x 1.50m το Swift 3d 1.3
Συγνώμη πόσο πιο κουβάς είναι το C2 σε σχέση με το Swift ας πούμε...;
Και δεύτερον αγοράζετε αυτοκίνητο αυτής της κατηγορίας (μικρό γρήγορο) βάση των πλαστικών του; Οχι βάση οδικής συμπεριφοράς, κινητήρα, αξιοπιστίας;
Γιατί εάν ήταν έτσι όσοι έπαιρναν Saxo - 106 Rallye δεν θα έπαιρναν αυτά αλλά το Polo.Το σχολιό κουβάς δεν αφορούσε τις διαστάσεις του C2. Το τελευταίο διάστημα μπαίνω πολύ συχνά σε ένα C2 ενός φίλου (όχι vts, ούτε καν vtr) και το έχω οδηγήσει κιόλας μερικές φορές. Το σχόλιο πήγαινε για την αίσθηση ασφάλειας που σου αποπνέει. Δεν ξέρω αν αποτελεί κριτήριο για κάποιους άλλους (το πιθανότερο είναι πως όχι) αλλά ο ήχος από το κλείσιμο της πόρτας συγκρίνεται μόνο με πολύ χαμηλότερης ποιότητας αυτοκίνητα και όχι με αυτά της ψηφοφορίας.
Που θέλω να καταλείξω? Στο ότι για να διαλέξει κάποιος το c2 πρέπει να είναι λίγο σκληροπυρηνικός οπαδός της οδήγησης και να μην το ενδιαφέρουν πολύ τα υπόλοιπα (ποιότητα, χώροι κλπ). Χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι το fiesta ή το swift δεν θα ικανοποιούσαν οδηγικά, το αντίθετο μάλιστα. Εξάλλου όπως είπα και στο πρώτο post θα κατέλειγα ανάμεσα σε αυτά τα 3 μοντέλα, απλά μάλλον δεν θα το προτιμούσα.οχι και σκληροπυρηνικο το c2.....
-
Το σχολιό κουβάς δεν αφορούσε τις διαστάσεις του C2. Το τελευταίο διάστημα μπαίνω πολύ συχνά σε ένα C2 ενός φίλου (όχι vts, ούτε καν vtr) και το έχω οδηγήσει κιόλας μερικές φορές. Το σχόλιο πήγαινε για την αίσθηση ασφάλειας που σου αποπνέει. Δεν ξέρω αν αποτελεί κριτήριο για κάποιους άλλους (το πιθανότερο είναι πως όχι) αλλά ο ήχος από το κλείσιμο της πόρτας συγκρίνεται μόνο με πολύ χαμηλότερης ποιότητας αυτοκίνητα και όχι με αυτά της ψηφοφορίας.
Που θέλω να καταλείξω? Στο ότι για να διαλέξει κάποιος το c2 πρέπει να είναι λίγο σκληροπυρηνικός οπαδός της οδήγησης και να μην το ενδιαφέρουν πολύ τα υπόλοιπα (ποιότητα, χώροι κλπ). Χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι το fiesta ή το swift δεν θα ικανοποιούσαν οδηγικά, το αντίθετο μάλιστα. Εξάλλου όπως είπα και στο πρώτο post θα κατέλειγα ανάμεσα σε αυτά τα 3 μοντέλα, απλά μάλλον δεν θα το προτιμούσα. -
Ok δεν έχω οδηγήσει το vts και δεν μπορώ να κρίνω με ασφάλεια, απλά κάπου είχα διαβάσει ότι είναι μεν καλό αλλά όχι τόσο όσο το παλιό vts.
Ε τότε αν είναι έτσι όπως τα λέτε και δεν προσφέρει πολλά από οδηγική άποψης, δεν προσφέρει χώρους, δεν προσφέρει ποιότητα κατασκευής...
Ε τότε ποιος ο λόγος να το αγοράσει κάποιος? -
Συγνώμη αλλά ποια μικρο-βόμβα σήμερα είναι σκληροπυρηνική;
Πάνε οι εποχές του Rallye.
-
Ok δεν έχω οδηγήσει το vts και δεν μπορώ να κρίνω με ασφάλεια, απλά κάπου είχα διαβάσει ότι είναι μεν καλό αλλά όχι τόσο όσο το παλιό vts.
Ε τότε αν είναι έτσι όπως τα λέτε και δεν προσφέρει πολλά από οδηγική άποψης, δεν προσφέρει χώρους, δεν προσφέρει ποιότητα κατασκευής...
Ε τότε ποιος ο λόγος να το αγοράσει κάποιος?για τo VTS τα χουμε πει: γρήγορο (ότι εκρηκτικό βέβαια), στρίβει αρκετά ως πολύ καλά, αλλά από συγκινήσεις όχι κάτι το ιδιαίτερο. Το τιμόνι εμένα δεν μου άρεσε καθόλου -άλλοι πάλι το βρίσκουν εξαιρετικό - κι ο επιλογέας 'κλασικός' Citroen
Από την άλλη πλευρά, υπάρχουν αρκετοί/ες που δεν τους ενδιαφέρουν οι χώροι, (ειδικά αν πρόκειται για 2ο αυτοκίνητο) ούτε η σκληρότητα των πλαστικών και πως κλείνουν οι πόρτες
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Συγνώμη αλλά ποια μικρο-βόμβα σήμερα είναι σκληροπυρηνική;Πάνε οι εποχές του Rallye.
Έχετε δίκιο, ο χαρακτηρισμός μου ήταν υπερβολικός. Απλά ήθελα να τονίσω ότι για να το προτιμήσει κανείς από τα fiesta και swift μάλλον σημαίνει ότι δεν το νοιάζουν καθόλου χώροι και ποιότητα κατασκευής.
-
Νομίζω οτι αυτή τη στιγμή το μόνο πραγματικά σκληροπυρινικό μικρό ειναι το Φιέστα...
-
Ο χρήστης silencer51 έγραψε:
Νομίζω οτι αυτή τη στιγμή το μόνο πραγματικά σκληροπυρινικό μικρό ειναι το Φιέστα...υπάρχει και το 'ξεχασμένο' Sport Ka
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
υπάρχει και το 'ξεχασμένο' Sport Ka
Aκριβώς!
Και μην το γελάτε καθόλου,γιατί βγάζει μάτια με το στήσιμό του (δυστυχώς,όχι και με τα άλογά του)...
Μέχρι πρόσφατα η Φορντ είχε μια προσφορά πολύ περιορισμένων κομματιών στην εξαιρετική τιμή των 11400 ευρώ περίπου
Δυστυχώς δεν νομίζω να έχει μείνει κάποιο διαθέσιμα
-
το πιο σκληροπυρινικο ειναι κατα τη γνωμη μου το ignis
-
Ο χρήστης baspats έγραψε:
το πιο σκληροπυρινικο ειναι κατα τη γνωμη μου το ignisθα ελεγα τι ειναι το ιγκνις αλλα τεσπα....
οσο αναφορα για το ΚΑ , πρεπει να ειναι μακραν το πιο fun to drive απο ολα....
-
το ignis και σε 0-100 και σε χρονους πιστας ειναι απο τα καλυτερα μονο το c2 το κοντραρει και ειναι 15 αλογα παραπανω...
-
το ignis και σε 0-100 και σε χρονους πιστας ειναι απο τα καλυτερα μονο το c2 το κοντραρει και ειναι 15 αλογα παραπανω...Συγνώμη αλλά τι βρίσκετε στο Ignis...; Εντάξει είναι γρήγορο μικρό αμαξάκι αλλά από εκεί και πέρα είναι μία γενιά πίσω από τα άλλα.
Αποψη μου...πολυμορφικό κουτί με ρόδες από πλευράς σχεδίασης.
-
ναι αλλα παραμενει το πιο σκληροπυρηνικο απο τα αλλα
-
ναι αλλα παραμενει το πιο σκληροπυρηνικο απο τα αλλακολησε αυτος......
-
Ο χρήστης popol@ros έγραψε:
θα ελεγα τι ειναι το ιγκνις αλλα τεσπα....
και το πιο design disaster απ'ολα
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
θα ελεγα τι ειναι το ιγκνις αλλα τεσπα....
και το πιο design disaster απ'ολα
Both of them.
-
με βλεπω για το swift ή το colt ειδικα αν ανακοινωσει συντομα το gti
-
Σχετικα με το swift, να μιλαμε μονο για το sport, γιατι το 1.3 δεν εχει λογο υπορξης στο topic. Σχετικα με το sport νομιζω οτι θα εχει μη απενεργοποιουμενο ESP. Αν ειναι ετσι, εξω και αυτο για καποιον που ξερει να οδηγαει.
Για εμενα μένει το C2 και το Fiesta. Αν το φιέστα 1.6 ειχε τον κινητηρα του focus, τοτε μάλλον θα ηταν η επιλογή μου. Τωρα ειναι το C2.Y.Γ. Το ignis ειναι το πιο σκληροπυρηνικο οδηγικα, αυτο δεν σημαινει οτι ειναι και το πιο συγχρονο ή αποδοτικο οδηγικα. Το Ignis υποστρεφει και υπερστρεφει σαν τρελο, και μεσα στην στροφη δεν μπορει να βαλει την δυναμη ομαλα ουτε μπορει να γλυστρισει και να διατηρησει ομαλα μια υπερστροφη. Ειναι το πιο άμεσο στις εντολες του οδηγου και ειναι το μονο με ντιζα. Επίσης το εσωτερικο του ειναι αισθητικης τελους δεκαετιας 80 -αρχες 90..
-
Ο χρήστης tsilis έγραψε:
Μέχρι πρόσφατα η Φορντ είχε μια προσφορά πολύ περιορισμένων κομματιών στην εξαιρετική τιμή των 11400 ευρώ περίπου
Δυστυχώς δεν νομίζω να έχει μείνει κάποιο διαθέσιμα
Νομίζω ότι πρόσφατα σταμάτησε και η παραγωγή του, ίσως γι' αυτό να γινόταν και η προσφορά... Η τιμή με την οποία το έδιναν στην έκθεση αυτοκινήτου ήταν πραγματικός πειρασμός (γύρω στις 12.500, με δέρματα, φιμέ τζάμια, τις ρίγες του fiesta st και διάφορα άλλα εξτρά). Βέβαια, μετά την έκθεση τηλεφώνησα κάνα-δυο φορές στη ford hellas για να μάθω αν η τιμή αυτή ίσχυε και στους κατά τόπους εξουσιοδοτημένους εμπόρους, αλλά ακόμα περιμένω απάντηση.
Βοηθεια!! αμαξι μεχρι 16.000 euro