-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
**μερικές στροφές δεν είναι απλές στροφές σταθερής ακτίνας οπότε έχουν πάνω από μία κορυφή **Ακριβώς!
Αυτές αποτελούν άθροισμα 'τόξων' (τμημάτων) περισσοτέρων του ενός κύκλων, διαφορετικής ακτίνας. Οπότε, στη διάρκειά τους 'ανοίγουν' ή 'κλείνουν'.
Είναι και οι πλέον δύσκολες.Οι κορίνες επισήμανσης των κορυφών είναι άριστη ιδέα για εκπαιδευτικούς λόγους, ως προς την τελειοποίηση της τεχνικής του στρίβειν. Ωστόσο, επί της ουσίας είναι 'μασημένη τροφή'.
Το απαύγασμα της οδηγικής τέχνης, αφού έχει κανείς κατακτήσει τις βασικές τεχνικές ελέγχου του οχήματος (προσωπικώς πόρρω απέχω), ίσως είναι ακριβώς να μπορεί κανείς να διακρίνει εγκαίρως τις κορυφές των στροφών που έρχονται κατά πάνω του και να πράττει αναλόγως!
Γι' αυτό και σέβομαι περισσότερο τους ράλλυμεν, που καλούνται να 'εκτιμήσουν' επί τόπου χιλιάδες στροφές, έναντι των αγωνιζόμενων σε πίστες, όπου για κάθε μια από τις (10-20 όλες κι όλες) στροφές έχουν εκπονηθεί διδακτορικές διατριβές.
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
(αναρωτιέμαι πώς να είναι ο πληθυντικός του apex....)Μια που αναρωτιέσαι Όνυχα:), κοίτα κι εδώ για τον πληθυντικό!
-
theoM5 ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ ιδέα οι κορίνες!!! Θα βοηθήσει πολύ κόσμο που θέλει να μάθει.
-
Ας μαζευτούμε αρκετοί και αν το σετάρουμε καλά, θα δείτε πως μπορούμε να κάνουμε ωραία πράγματα, πέρα από το καίμε λάστιχα!
-
Και φυσικά, να ζητήσω συγγνώμη από τον Βαγγέλη (Bagus), ο οποίος μου χάρισε μια πολύ γρήγορη βόλτα με το ταχύτατο δίλιτρο Clio του και τον οποίο ξέχασα να ευχαριστήσω ! Το 1.14 ήρθε πολύ φυσιολογικά...
-
Σιγα τη βολτα βρε Δημητρη....
Την επομενη φορα θα παμε καλυτερα και για περισσοτερη ωρα...
Τρομερα τα Toyo.....
-
'Περίπου' τρομερά μιας και τα δικά μου ολόφρεσκα Toyo T1-R δεν άντεξαν τα 95 χλμ που έκανα σε ένα δίωρο στα Μέγαρα (οκ, τα έκανα στο 99.9% με κλίσεις 30-45%! ) και πρέπει μέσα σε μια εβδομάδα να ξαναδώ τον λαστιχά μου!
Θα αντέξουν άλλη μια επίσκεψη στο Μέγαρο και ελπίζω να γίνει σύντομα!
Πάντως δείχνουν πολύ πολύ καλά και ανεξάρτητα από την μεγάλη ταλαιπωρία που τους επέβαλλα με τις 49 ντουζίνες άλογα
Τα δε πλαϊνά τους δείχνουν αθάνατα...
[/off-topic]
-
Ο χρήστης theoM5 έγραψε:
'Περίπου' τρομερά μιας και τα δικά μου ολόφρεσκα Toyo T1-R δεν άντεξαν τα 95 χλμ που έκανα σε ένα δίωρο στα ΜέγαραTheoM5, για πέρνα, σου έχω ένα νέο προϊόν tailor-made για σένα: 'Λαστιχο-δάνειο' ή αλλιώς, το δάνειο-λάστιχο.
-
Αυριο η πιστα θα ειναι 1-6μμ ανοιχτη οσοι πιστοι προσελθετε θα εχει και πολλα αγωνιστικα λογω του επικειμενου αγωνα ...!!!
-
Ό,τι πρέπει θα ήταν λίγα Μέγαρα τώρα, αλλά τρέχω από δουλειά σε μάστορες για το σπίτι και δε βλέπω φως στην άκρη του τούνελ...
-
Αύριο η πίστα είναι ανοιχτή για το κοινό ή έχει καμιά εκδήλωση?
-
-
Αντε ρε παίδες να κανονιστεί καμιά πιστούλα, θα ειμαι Αθήνα τις επόμενες 10 μέρες...
-
Μόλις πλημμυρίσει, πάμε!
-
-
Θα ειναι κανείς σήμερα στα Μέγαρα ???
-
Σκέφτεσαι να πας κυρ Βασίλη?
-
Αργήσαμε γμτ
-
Just got back...
-
Βασίλη, 'άργησες' και δυστυχώς χάσατε μια από τις απολαυστικότερες μέρες στα Μέγαρα.
Αρκετά αμάξια (μέχρι και Scaglietti και Porsche 4S είχε! )
Τα δε καλόστημένα scoobie, EVO, Caterham, και Lotus ήταν χάρμα οφθαλμών και ακουστική πανδαισίαΘα ανεβάσω κάποιες φωτογραφίες αργότερα, μιας και τώρα τις 'κατεβάζω' στον υπολογιστή μου...
ΟΙ Νίκος που ευχαριστήθηκε για μια ακόμα φορά το κάθισμα του συνοδηγού θα έχει πολλά να σας πει...
Νίκο;
Παμε Μεγαρα;