-
Αραγε εκείνος ο μαγκάκος που καυχιόταν στο facebook για το δικαστήριο τι να λέει τώρα αραγες?
-
Eζησα επικες στιγμές!!!!
Επειδη η γυναικα μου είχε πάει από την πρηγούμενη σε επαρχειακή πόλη 210χλμ από την Αθηνα και εγώ έπρεπε να πάω την επόμενη, για να μην γυρναμε με δυο αυτοκινητα έλεγα να πάω με ΚΤΕΛ.
Με παιρνει τηλέφωνο νωρις το πρωι πριν παω στο ΚΤΕΛ ότι έρχεται Αθηνα ένα ταξι και για να μην ταλαιπωρήσαι πάρτον μήπως σε φέρει. (btw νομίζω ότι είναι και ψιλοπαράνομο). Τελοσπάντων.Δίνουμε ραντεβου...... βλέπω απο μακρυα το κλασσικο Ε Mercedes με φουμο όλα τα παράθυρα. Λεω έπεσα σε κάγκουαρα! Σταματάει.... πάω προς το πορτ μπαγκαζ και βλέπω πίσω σήμα 320 δεξια και AMG αριστερα και εξατμισεις μουφAMG. Ωρε φουστη λεω μιλάμε για το top καγκουρι.
Και εκει που ελεγα να γελάσω ή να δακρύσω ανοιγει το πορτ μπαγκαζ για να βάλω μέσα την τσαντα μου και έχει μεσα ο θεος 3 ΚΛΟΥΒΑΚΙΑ ΜΕ 5 ΚΟΤΕΣ!!!!!
Εχω μεινει μαλακας!Κάθομαι στοικα μέσα....... όπου ο θεος είχε στον καθρεπτη το επώνυμο του χτυπημένο σε ασημι να κρέμεται, 2 κινητά και barοπετσέτα.
Στα του δρόμου
Εκανε για μισή ώρα conference call με τα δυο κινητα για να στησουν τον διαγωνισμο για την μεταφορα μαθητών
Ανοιξε το παράθυρο μετα απο 1ώρα και μου ειπε αν θες κάπνισε!
-Ευχαριστώ δεν καπνιζω
-Εγω θα το αναψω ένα!
Μετα μου ελεγε σε τι μπουρδελο χώρα ζουμε που μας παιρνει τις άδειες ο Ραγκουσης.Καλα να πάθω.
PS και εκει που ειμαι παρμενος με τον ταριφα.... φτανω και τσεκαρω από τον ρουφιανο στο αυτοκινητο που μηδενισα την προηγούμενη ότι η γυναικα έκανε το Αθήνα Πάτρα με μέση ταχύτητα 150χλμ/ ώρα.
-
Το παρακάτω 'σεντόνι' αφορά εμπειρία μου από ταξιτζή στη Σόφια Βουλγαρία:
Χθες (Τρίτη) έφτασα αεροπορικώς Σόφια (από Αθήνα). Από την πιάτσα πήρα ένα ταξί που ανήκει σε γνωστή και (θεωρητικά) ασφαλή ως προς το θέμα της εξαπάτησης/υπερχρέωσης εταιρεία ( http://www.oktaxi.net/cgi-bin/oktaxi.pl ). Όποτε βρίσκομαι στη Σόφια χρησιμοποιώ σχεδόν αποκλειστικά ταξί αυτής (συνήθως είτε από την πιάτσα στο αεροδρόμιο είτε με τηλεφωνική κλήση στο κέντρο).
Χθες, δυστυχώς, τα πράγματα δεν ήταν τόσο ιδανικά. Εξ αρχής μού φάνηκε ότι ο μετρητής γυρνούσε πολύ γρήγορα. Κάποια στιγμή πρέπει να 'κέρδισε' στιγμιαία και 2-3lv ενώ είχα στραμμένο αλλού το βλέμμα μου. Οπότε σε όλη την υπόλοιπη διαδρομή είχα καρφωμένο το βλέμμα μου σε αυτόν. Τελικά φτάνοντας στο ξενοδοχείο ο μετρητής έγραφε 17,80lv αντί για τα 9-9,5lv που γράφει συνήθως (σχεδόν κάθε μήνα κάνω ένα πήγαινε-έλα αεροδρόμιο-ξενοδοχείο), ήτοι double score. Σα να μην έφτανε αυτό ο οδηγός στην αρχή προσπάθησε να με αφήσει έξω από τον χώρο του ξενοδοχείο (φοβούμενος ότι θα γκρινιάξω σε κάποιον υπάλληλο αυτού; ). Δεν το δέχτηκα και μπήκε μέσα. Μόλις σταμάτησε του έδωσα ένα χαρτονόμισμα των 20lv και του ζήτησα απόδειξη. Συνεχίζοντας το σερί της απατεωνιάς πήγε να μού δώσει μία τραγική χειρόγραφη απόδειξη. Πάλι δε δέχτηκα κι αναγκάστηκε να εκδώσει μηχανογραφημένη. Στο μεταξύ περιμένω να μού δώσει και τα ρέστα (σιγά μην άφηνα φιλοδώρημα στον κλέφτη, γενικότερα αφήνω). Αυτός κάνει τον χαζό, οπότε ζητάω και τα ρέστα και μού τα δίνει. Μετά από όλα αυτά, βγαίνω από το ταξί. Πριν, όμως, φύγει σημειώνω την πινακίδα του και τον αριθμό του (τριψήφιος αναγνωριστικός εντός της εταιρείας).
Ανεβαίνοντας στο δωμάτιο κοιτάω την απόδειξη που μού έδωσε, στην οποίο ανεγράφετο ότι η διαδρομή ήταν 28km, ενώ στην πραγματικότητα είναι γύρω στα 13,5km! Για να μην μακρηγορώ, έστειλα email στην εταιρεία που είναι οργανωμένο (/ανήκει, δε γνωρίζω το ακριβές καθεστώς) το ταξί όπου παρέθεσα τα γεγονότα, ανέφερα τα στοιχεία του ταξί κι επισύναψα δύο σαρωμένες αποδείξεις, αυτήν του 'κλέφτη' και μία από την προηγούμενη εβδομάδα όπου φαίνεται η πραγματική απόσταση για την ίδια διαδρομή.
Και φτάνουμε στο ζουμί της υπόθεσης. Το email-καταγγελία το έστειλα χθες στις 2:10 το μεσημέρι. Πριν μισή ώρα (περίπου 30ώρες αργότερα) μού τηλεφώνησαν στο δωμάτιο από τη reception του ξενοδοχείου . Με ενημέρωσαν ότι πέρασε κάποιος από την εταιρεία των ταξί και μού άφησε κάποια χρήματα. Κατέβηκα και μού έδωσαν έναν φάκελο με 10lv, δηλαδή κάτι παραπάνω από την υπερ-χρέωση Απλά RESPECT στους ανθρώπους της εταιρείας. Δεν περίμενα τόσο άμεση ανταπόκριση στην καταγγελία, για να μην πω ότι δεν περίμενα καμία ανταπόκριση!
Υ.Γ.: Δεν έκανα στον ίδιο τον οδηγό φασαρία για την υπερχρέωση γιατί θα μπορούσε πολυ εύκολα να κάνει ότι δεν καταλαβαίνει πολλά αγγλικά και δε θα έβγαζα άκρη.
-
Και Βούλγαρος Επίτροπος δεν θα ήταν κακός τελικά.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Και Βούλγαρος Επίτροπος δεν θα ήταν κακός τελικά. -
Ωραίος...
Πάνω που θα έγραφα εγώ σήμερα σε αυτό το θέμα:
Στην κάθοδο της Συγγρού είδα για πρώτη φορά αστυνομικό να διώχνει τους ταξιτζήδες που παρκάρουν παράνομα, καταλαμβάνουν 30 ταξί τη δεξιά λωρίδα και δημιουργούν το συνήθες χάος.
Εύγε!!! Αντε με το καλό και στην Ερμού! (Και να κόβουμε και κάνα ραβασάκι, ε; Όχι μόνο συστάσεις, δεν πολυκαταλαβαίνουν! )
-
ναι και τωρα η τροχαια κατι καταφερε..μολις φυγει παλι εκει ειναι αυτοι...
στον πειραια βαζουν εναν τροχονομο για ολη την διαρκεια της ημερας για να μην το κανουν πιατσα..και την αλλη μερα τσουπ παλι εκει ειναι.. -
Αυτή είναι μια μεγάλη διαφορά ανάμεσα στην εταιρεία Taxi και τον ιδιώτη: με την εταιρεία έχεις κάπου να διαλέξεις (ταξί της τάδε εταιρείας για τους Χ-Υ λόγους) και κάπου παραπονεθείς. Με τον ιδιώτη ΔΕΝ έχεις δικαίωμα επιλογής (όποιος σου κάτσει) και ΔΕΝ έχεις πρακτική δυνατότητα διαμαρτυρίας (η δική μου ιστορία έκανε 4 χρόνια να τελεσιδικήσει εν μέσω πειθαρχικών κτλ.) και φυσικά όχι αποζημίωσης (ο ταρίφας τιμωρήθηκε αλλά εγώ βέβαια δεν πήρα πίσω τα χρήματά μου).
1000 φορές εταιρείες και ας γίνουν υπάλληλοι οι 'φτωχοί μεροκαματιάρηδες', ας πρόσεχαν να προσφέρουν σωστές υπηρεσίες τόσα χρόνια.
-
Ποια είναι η δική σου ιστορία..?
-
Ο χρήστης djalma έγραψε:
Ποια είναι η δική σου ιστορία..? -
Θενκς! Ενδιαφέρουσα και αρκετά επιμορφωτική η υπόθεσή σου!
-
το taxibeat που έτυχε να χρησιμοποιήσω κανά δυο φορές, αποδείχτηκε πολύ καλή εναλλακτική των ραδιοταξί κλπ.
Καμία έξτρα χρέωση, όλα τα στοιχεία οχήματος/οδηγού διαθέσιμα, μια χαρά! -
Με την ψήφιση του νέου μνημονίου προχθές στη Βουλή τελειώνει ένα ακόμη σίριαλ, αυτό της απελευθέρωσης των ταξί. Οι διατάξεις είναι σαφής, αν και θα πρέπει να ακολουθήσει ο εφαρμοστικός νόμος: Δεν θα υπάρχει κανενός είδος περιορισμός για τις νέες άδειες που θα εκδοθούν.
Στην 5η αναθεώρηση του Μνημονίου, τον Νοέμβριο του 2011 αναγράφονταν σαφώς: 'In line with the policy objectives of Law 3919/2011 on regulated professions, the Government removes entry barriers to the taxis market (in particular, restrictions on the number of licences and price of new licences), in line with international best practice. [Q4-2011]'.
Το νέο Μνημόνιο που ψηφίστηκε την Κυριακή (Φεβρουάριος 2012) είναι απλή αντιγραφή 'In line with the policy objectives of Law 3919/2011 on regulated professions, the Government removes entry barriers to the taxis market (in particular, restrictions on the number of licences and price of new licences), in line with international best practice. [Q1-2012]'.
Ετσι, λήγει μια μεγάλη συζήτηση που διεξήχθη επί μήνες στην Ελλάδα, καθώς η πρόσβλεψη είναι σαφής: Κανένας περιορισμός στην αγορά ταξί στον αριθμό των αδειών και στην τιμή των νέων αδειών.
-
Υπέρ της απελευθέρωσης με κανόνες
Δημοσίευση: 16-02-2012 19:31 | City Press NewsroomΥπέρ της απελευθέρωσης του επαγγέλματος τους αλλά μέσα από συγκεκριμένους κανόνες τάσσονται οι ιδιοκτήτες ταξί όπως ανέφερε σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε το προεδρείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας τους.
Οι ιδιοκτήτες επεσήμαναν πως και στα δύο μνημόνια που ψήφισε η Βουλή γίνεται λόγος για άμεση απελευθέρωση της ελληνικής αγοράς ταξί, με κατάργηση όλων των διατάξεων που αποτελούν τροχοπέδη για την ανάπτυξη του κλάδου και των υπηρεσιών προς τον πολίτη, όχι όμως με ασυδοσία και χωρίς κανόνες. Αναφερόμενοι στο νομοσχέδιο που προωθεί το υπ.Υποδομών και Μεταφορών, υπό τον υπουργό Μ.Βορίδη, οι αυτοκινητιστές τόνισαν ότι αυτό αποτελεί προϊόν ουσιαστικού διαλόγου, με αμοιβαίες υποχωρήσεις.
Οι ιδιοκτήτες ταξί τόνισαν ότι όταν το νομοσχέδιο ψηφιστεί και εφαρμοστεί ο νόμος δεν αναμένεται να υπάρξει η έκδοση νέων αδειών τουλάχιστον για την Αθήνα. Όπως είπαν, και σύμφωνα με μελέτη του Μετσόβειου Πολυτεχνείου, σήμερα αντιστοιχούν 4,25 ταξί ανά 1.000 κατοίκους, την ώρα που στο προσχέδιο του νόμου προβλέπεται να μην ξεπερνά η αναλογία τα 2,50 ταξί ανά 1.000 κατοίκους.
Ιδιαίτερη αναφορά έκαναν και στην οικονομική κρίση, η οποία όπως είπαν πλήττει τον κλάδο τους δεδομένου ότι τα έσοδα τους έχουν συρρικνωθεί σε ποσοστό που αγγίζει το 60%, υπογραμμίζοντας ότι η αναμονή στο αεροδρόμιο φτάνει και τις επτά ώρες, προκειμένου ένα ταξί να πάρει κούρσα προς την Αθήνα.
Υπάρχει ταξιτζής που περιμένει επτά (7 - VII - ζ') ώρες στο αεροδρόμιο για να πάρει μια κούρσα;
-
In the real world ναι... Στη Θεσσαλονίκη φτάνει και 5ωρο άρα της Αθήνας λογικό δείχνει
-
Λογικό είναι, με τόσα πολλά που περιμένουν στην ουρά. (Hint: αν κάνετε scroll προς τα πάνω θα δείτε ακόμη περισσότερα στον κυκλικό δρόμο που επιστρέφει στις αφίξεις).
-
Η φωτο είναι παλιά, τώρα πλέον περιμένουν επιπλέον ταξί (overflow) στη βόρεια άκρη του πάρκινγκ Ρ3 (μακράς διάρκειας).
Αναμονή τουλάχιστον 5 ώρες...
Η απορία μου είναι: γιατί δε φεύγουν να πάνε προς Κορωπί μεριά ή πίσω ? -
Για της Αθήνας δεν γνωρίζω αλλά μπορώ να σου απαντήσω για το αεροδρόμιο της Θεσ/νίκης.
Με μια συνηθισμένη αναμονή έως και 3ωρο, τα πρόσθετα της παραλαβής απο αεροδρόμιο και των αποσκευών και η κατα 50% (αυθαίρετο ποσοστό αλλα υπήρχε) πιθανότητα για διαδρομή ακόμα και σε άλλη διπλανή πόλη ... καλύτερα εκεί παρα οι βόλτες εντός πόλης για 'χαμαλίκια' των 3€. (Και φυσικά μιλαμε για μικρότερες αποστάσεις, χωρίς διόδια κλπ).
Φανταζομαι και στην ΑΘήνα κατι τετοιο θα παίζει. 35€ καποτε μου βγήκε Βενιζέλος - Παπάγου οπότε καλύτερα απο τα 4€ Παπάγου -Χαλάνδρι που έδωσα μια άλλη που και στην εκεί πιάτσα ... έναν φραπέ ήπιε ο ταξιτζής μεχρι να δει πελάτη.
Έικόνα βεβαια απο 3ετίας και πιο πριν.
Πρόσφατα παντως εδω πάνω μου είπαν ότι μόνο αεροδρόμιο, σταθμός ΟΣΕ και ΚΤΕΛ έχουν καποια δουλίτσα κατι καλύτερο απο τις άλλες πιάτσες ή το βολταρισμα στους δρόμους με ότι τυχει. -
Τις καταρες μου στον κλεφταρο ταριφα που απο τον σταθμο του ΟΣΕ ως την καμαρα μου πηρε 7 ευρω...Τον περιμενα και 3 λεπτα στο superb του,να ψαρεψει κ αλλους πελατες,ηρθε για να ξεκινησουμε οταν ανοιγα το πορτμπαγκαζ του για να παρω τη βαλιτσα μου
Φτανουμε καμαρα,ταξιμετρο πουθενα,αποδειξη πουθενα---->7 ευρω...ειχες και τον σακο ρε φιλε( -
μεχρι 10 η καθε αποσκευή δε χρεώνεται θαρρώ.
το θεμα ειναι, γιατί πλήρωσες.
?
TΑΧΙ και συμπεριφορά οδηγών - Εμπειρίες