-
Γράψτε τις εμπειρίες σας.
-
-
-
Καλή χρονιά σε όλους αν και υπάρχει θέμα για τις ευχές.
Οι ταξιτζήδες συνεχίζουν να επιλέγουν πελάτες ανάλογα με τη διαδρομή. Θα έπρεπε να αφήσουν όποιον έχει αυτοκίνητο να βάλει ένα χαρτόνι στο παρμπρίζ που να γράφει ΤΑΞΙ και να εξυπηρετείται ο κόσμος.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Συνεχίζουμε εδώ χωρίς βρισιές του αποχωρήσαντος «πειρατή» τα καλά του επαγγέλματος.Ο ΑΞΙΟΤΙΜΟΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΔΕΝ ΕΒΡΙΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ.
ΚΑΙ ΜΟΝΟ
ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΚΕΦΑΛΙΔΑ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΕΣΥ Ο ΙΔΙΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΣ
ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ.
ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΤΙΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΠΟΧΩΡΗΣΑΝΤΑ ΠΑΝΩ ΣΤΑ ΕΔΧ ΚΑΘΟΤΙ
ΚΑΝΩ ΤΕΣΣΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΑΛΛΑ ΘΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ ΤΟ
ΕΥΓΕΝΕΣΤΑΤΟ ΘΕΜΑ ΣΑΣ ΝΑ ΠΑΙΡΝΩ ΓΕΥΣΕΙΣ ΑΠΟ ΧΑΟΣ,ΚΑΠΝΟ,ΒΡΩΜΙΑ,
ΓΑΙΔΟΥΡΙΑ. -
Ο χρήστης visconti έγραψε:
Συνεχίζουμε εδώ χωρίς βρισιές του αποχωρήσαντος «πειρατή» τα καλά του επαγγέλματος.
Ο ΑΞΙΟΤΙΜΟΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΔΕΝ ΕΒΡΙΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ.
ΚΑΙ ΜΟΝΟ
ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ.
ΓΑΙΔΟΥΡΙΑ.Σε παρακαλώ πολύ...μέρες που είναι.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Συνεχίζουμε εδώ χωρίς βρισιές του αποχωρήσαντος «πειρατή» τα καλά του επαγγέλματος.
ΚΑΙ ΜΟΝΟ
ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ.
ΕΓΩ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΟΛΥ!!!
ΜΗ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΒΓΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΠΑΝΩ!
ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙΣ ΑΜΕΣΩΣ ΤΟ ΘΕΜΑ ΔΙΟΤΙ ΕΣΥ ΒΡΙΖΕΙΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ
57ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ!
ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ!ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ ΣΟΥ ΛΕΩ! -
ΚΑΙ ΜΟΝΟ
ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ.
ΕΓΩ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΟΛΥ!!!
57ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ!
ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ!ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ ΣΟΥ ΛΕΩ!Satisfied visconti? Αυτό σας πείραξε....δεν κοιτάτε τα χάλια σας!
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Satisfied visconti? Αυτό σας πείραξε....δεν κοιτάτε τα χάλια σας!πρωτοχρονιά έχουμε, όχι πρωταπριλιά!
τι fake τίτλος είναι αυτός;
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Satisfied visconti? Αυτό σας πείραξε....δεν κοιτάτε τα χάλια σας!
πρωτοχρονιά έχουμε, όχι πρωταπριλιά!
τι fake τίτλος είναι αυτός;
Τους υβρίζουμε ρε Ιkar κιόλας ....θα μας ανέβουν και στο σβέρκο. Υπήρχε ένα θέμα που γράφαμε τις εμπειρίες μας ΤΙΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΜΑΣ και μπαίνει ο εν λόγω κύριος με διάθεση να το κλειδώσει υβρίζοντας αισχρά.
Κι έρχεται εδώ να μου κάνει μάθημα ηθικής;;;;; -
Ο χρήστης elteo έγραψε:
ΚΑΙ ΜΟΝΟ
ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ.
ΕΓΩ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΟΛΥ!!!
57ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ!
ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ!ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ ΣΟΥ ΛΕΩ!Satisfied visconti? Αυτό σας πείραξε....δεν κοιτάτε τα χάλια σας!
ΟΡΙΣΤΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΔΙΑΛΟΓΟ..
ΝΑ ΚΟΙΤΑΞΟΥΜΕ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΜΑΣ..
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΙΛΟΦΡΟΝΗΣΗ.
ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΠΩΣ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΣΥΓΚΑΤΑΛΕΓΕΣΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ ΕΝΟΣ ΤΑΞΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΚΦΕΡΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟΨΗ ΟΤΑΝ ΑΠΟ ΠΡΙΝ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΣ ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΚΛΙΜΑ ΜΟΥ ΛΕΣ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ?ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΤΕΧΩ ΘΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ ΤΟ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΘΑ ΑΠΑΝΤΑΩ
ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΓΝΩΣΤΙΚΟ ΜΟΥ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ! -
Πες μας λοιπόν, πώς γίνεται σχεδόν όλοι μας εδώ μέσα να παρατηρούμε ότι οι σημαντικά περισσότεροι οδηγοί ταξί (και δε θα μείνω στο 9 στους 10 που είπαμε στο άλλο thread, και 7 στους 10 να είναι, πάλι είναι πολύ) δεν είναι σωστοί επαγγελματίες; Από το μυαλό μας το κατεβάσαμε; Ή μήπως έχουμε εκ γεννετής εμπάθεια προς το επάγγελμα αυτό; Όχι βέβαια.
Αν το παίρνεις προσωπικά, δεν πρόκειται να γίνει κουβέντα. Δεν είπαμε ότι ΕΣΥ (ή ο Νάσος) είσαι κακός ταξιτζής. Είπαμε ότι οι περισσότεροι συνάδερφοί σας είναι. Αν δεν παραδέχεστε κάτι το οποίο πιστεύουν σχεδόν όλοι οι υπόλοιποι και να συζητήσουμε από εκεί και πέρα, πώς θα γίνει σωστός διάλογος;
-
Το αρνητικό κλίμα είναι δεδομένο γιατί χθες το βράδυ εμείς, που μένουμε σε διαδρομή που προτιμούν οι ταξιτζήδες, θα μπορούσαμε να είχαμε φύγει σε 5 λεπτά αλλά λόγω ευγενείας περιμέναμε πάνω από μισή ώρα να εξυπηρετηθούν και οι άλλοι της παρέας που τους έδιωχναν οι ελεύθεροι ταρίφες.
Μόνο στα αεροδρόμια με το όργανο να απειλεί μπαίνουν στα ταξί οι πελάτες με τη σειρά.
-
ΔΕΝ ειναι ολοι οι ταξιτζηδες κακκοι...
Υπαρχουν και καλοι ανθρωποι και οικογενειαρχες..Για αυτο μην τους κατηγορειτε ολους...
-
Με τον τρόπο που έγραφες στο άλλο θέμα, δε νομίζω ότι προσωπικά μπορώ να κάνω διάλογο ούτε μαζί σου ούτε και με το Νάσο.
Απο'κει και πέρα, συμφωνώ με την τοποθέτηση του nass στο άλλο θέμα, αλλά δε φτάνει αυτό, είναι όμως κάτι βασικό:
Για ποιο λόγο σταματάει ένας ταρίφας σε ένα σημείο εντελώς μ@λακισμένο ( οπου στο μ@λακισμένο βάλε ό,τι θες, αρκετά επικίνδυνο ή ενοχλητικό απέναντι στους άλλους οδηγούς, συνδιάζεται πολλές φορές από έλλειψη ειδοποίησης αυτού που ακολουθεί, γιατί δε βαριέσαι τώρα, ποιος ανάβει φλας/αλαρμ κλπ)
Φυσικά, σταματάει γιατί κάποιος καραγκιόζης δε σκέφτεται ότι εκει που είναι δεν είναι το σωστό σημείο να κάνει νόημα σε ταξί. Λες και δε μπορεί να περπατήσει πέντε μέτρα παραπάνω για να μπορει ο ταξιτζής να σταματήσει σ'ενα ασφαλές σημείο..
βέβαια, αυτό δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση δικαιολογία για τους ταξιτζήδες, ίσα-ίσα το αντίθετο..
προσωπικά δε με ενοχλεί τόσο η συμπεριφορά τους στους πελάτες τους, γιατί εγώ δεν είμαι ένας από αυτούς. Τους λυπάμαι ( τους πελάτες) που υφίστανται κάτι τέτοιο, αλλά αν οι ίδιοι δεν ξέρουν πως να συμπεριφερθούν και να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους.. εγώ τί μπορώ να πω;
Με ενοχλεί αυτό που με αφορά άμεσα, δηλαδή η συμπεριφορά τους στο δρόμο.
έχω σιχαθεί να βλέπω ΖΩΑ στους δρόμους.
Επίσης με ενοχλεί το γεγονός ότι είναι παααααρα πολλοί ( για Αθήνα μιλάμε ).
πριν ένα χρόνο, κατέβαινα κάθε Σάββατο πρωί στο κέντρο λόγω υποχρεώσεων.
Ειλικρινά, όποτε κάνανε απεργία, έκανα πάρτι.
Βλέπεις στα 10 αυτοκίνητα τα 7 να είναι ταξί..
στη σειρά μιλάμε... είναι παντού, όπου και αν γυρίσεις το κεφάλι σου βλέπεις έναν και εισπνέεις τα ντουμάνια του.
Ας κάνουν κανένα έλεγχο τέλοσπάντων.. τι σκ@τα, θέρμανσης καίνε;
βαρέθηκα...τα'πα και ξεθύμανα
-
Ο χρήστης Random1 έγραψε:
ΔΕΝ ειναι ολοι οι ταξιτζηδες κακκοι...Υπαρχουν και καλοι ανθρωποι και οικογενειαρχες..Για αυτο μην τους κατηγορειτε ολους...
Κανείς δεν είπε κάτι τέτοιο.
Αλλά δε θα εθελοτυφλούμε για να μη χαρακτηριστούμε ρατσιστές.
Αφού αυτή είναι η κατάσταση, ψέματα να πούμε; Να κοροϊδευουμε, ποιον;
Οι περισσότεροι, κάτι δεν πάει καλά μαζί τους.
Όπως και στους deliverάδες. Οι περισσότεροι είναι.. κάπως.. εώς επικίνδυνοι.
Αφού αυτή είναι η πραγματικότητα που ζούμε και βλέπουμε κάθε μέρα στους δρόμους.
Εννοείται πως υπάρχουν αρκετοί οι οποίοι πάνε να βγάλουνε απλά το μεροκάματό τους, σέβονται τους άλλους, είναι πολύ εντάξει και γενικά σπάνια θα ενοχλήσουν, που είναι ανθρώπινο, και είναι και σωστοί επαγγελματίες, και τίμιοι. Αλλά έτσι θα έπρεπε να είναι, η δουλειά τους είναι αυτή ( και μπράβο τους όσοι είναι..).Αυτό μου θυμίζει τους και καλά αναρχικο-κομμουνιστές, που λένε ζήτω όλοι οι ξένοι και αντίστοιχα βρίζουν τους έλληνες και μόνο.. ( είναι ρατσιστές με τους έλληνες δηλαδή αχεχεχα )
Μπορεί να μπεις σπίτι τους, αν είσαι ξένος, να τους μ@μησεις τη γυναίκα και να τους κλέψεις, και να αρχίσουν να σου λένε δεν πειράζει, δείχνουμε κατανόηση γιατι πέρασες δύσκολα κλπ -
Γενική η τάση να βλέπουμε έναν 'μαλάκα' καί να χαρακτηρίζουμε έτσι όλους όσους έχουνε κοινή ιδιότητα/επάγγελμα/καταγωγή κ.λ.π.
Ταξιτζήδες,γιατροί,παπάδες,δικηγόροι,ασφαλιστές,εφοριακοί,περιπτεράδες,γυναίκες οδηγοί,οδηγοί λευκών βάν,οδηγοί 'παπιών',οδηγοί 'σαξόραλλων' καί ατέλειωτες άλλες κατηγορίες πού (μήπως λόγω ευκολίας; ) επινοούμε.
Τό έχω ξαναγράψει πολλές φορές παλιώτερα.
ΔΕΝ είναι δυνατόν,να υπάρχουν τόσοι 'μαλάκες' (100%) μαζεμένοι σέ έναν χώρο πού κρίνεται από εργασιακά κριτήρια.
Ούτε κάν στόν χώρο τής πολιτικής.Η δική μου άποψη,είναι ότι γενικά σαν Ελληνες (γιά άλλους λαούς δέν γνωρίζω) έχουμε πολλούς πονηρούς,οί οποίοι θα τύχουν να υπάρχουν σέ όλους τους χώρους.
Αλλά είναι άδικο να χαρακτηρίσουμε όλους έτσι,λόγω τού ότι βρίσκουμε καί εκεί τέτοια δείγματα. -
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Γενική η τάση να βλέπουμε έναν 'μαλάκα' καί να χαρακτηρίζουμε έτσι όλους όσους έχουνε κοινή ιδιότητα/επάγγελμα/καταγωγή κ.λ.π.
Ταξιτζήδες,γιατροί,παπάδες,δικηγόροι,ασφαλιστές,εφοριακοί,περιπτεράδες,γυναίκες οδηγοί,οδηγοί λευκών βάν,οδηγοί 'παπιών',οδηγοί 'σαξόραλλων' καί ατέλειωτες άλλες κατηγορίες πού (μήπως λόγω ευκολίας; ) επινοούμε.
Τό έχω ξαναγράψει πολλές φορές παλιώτερα.
ΔΕΝ είναι δυνατόν,να υπάρχουν τόσοι 'μαλάκες' (100%) μαζεμένοι σέ έναν χώρο πού κρίνεται από εργασιακά κριτήρια.
Ούτε κάν στόν χώρο τής πολιτικής.Η δική μου άποψη,είναι ότι γενικά σαν Ελληνες (γιά άλλους λαούς δέν γνωρίζω) έχουμε πολλούς πονηρούς,οί οποίοι θα τύχουν να υπάρχουν σέ όλους τους χώρους.
Αλλά είναι άδικο να χαρακτηρίσουμε όλους έτσι,λόγω τού ότι βρίσκουμε καί εκεί τέτοια δείγματα.Σαφώς, δε φταίει η κάθε κατηγορία καθεαυτή.
Δηλαδή δεν είπε κανείς ότι το να είσαι οδηγός ταξι είναι κακό επάγγελμα από μόνο του..
Φταίει η προβληματική νοοτροπία ορισμένων που βρίσκουν πάτημα στην κάθε κατηγορία για να κλέψει/παρανομήσει κλπ
Δυστυχώς όμως, λογω της φύσης του κάθε επαγγέλματος, σε μερικά επαγγέλματα είναι πιο πολλοί οι 'κακοί επαγγγελματίες' απ'οτι σε άλλα..
τουλάχιστον αυτή είναι η άποψή μου.
Οι συγκεκριμένοι, ό,τι δουλειά και να κάνανε πιθανότατα θα ήταν κακοί επαγγελματίες, αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση εκμεταλλεύονται καταστάσεις και γι'αυτό και δέχονται κριτικήεντελώς φιλικά κ καλή χρονιά να έχετε όλοι
-
ΟΡΙΣΤΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΔΙΑΛΟΓΟ..
ΝΑ ΚΟΙΤΑΞΟΥΜΕ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΜΑΣ..
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΙΛΟΦΡΟΝΗΣΗ.
ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΠΩΣ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΣΥΓΚΑΤΑΛΕΓΕΣΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ ΕΝΟΣ ΤΑΞΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΚΦΕΡΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟΨΗ ΟΤΑΝ ΑΠΟ ΠΡΙΝ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΣ ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΚΛΙΜΑ ΜΟΥ ΛΕΣ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ?ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΤΕΧΩ ΘΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ ΤΟ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΘΑ ΑΠΑΝΤΑΩ
ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΓΝΩΣΤΙΚΟ ΜΟΥ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ!Χρυσέ μου άνθρωπε :
μιλάς για κόσμιο διάλογο ΕΣΥ; Θες να σου παράθεσω τα σχόλια σου και τα επιχειρήματά σου (τα ποιά?);
Το αρνητικό κλιμα το διαμόρφωσες ΕΣΥ ο φίλος σου ο 156ΤΙ και το 70% των taxi-drivers.Μετά πέσμου τι δεν ανταποκρίνεται στις 4 λέξεις που έγραψα...Χάος σαφώς εφόσον όπου θέλετε σταματάτε, τα φλας και τα alarm διακοσμητικά.
Καπνός; Τσιγάρα και diesel καλό χαρμάνι.
Βρωμιά; Εχω μπει σε ταξί που σιχαίνεσαι να κάτσεις.
Γαϊδουριά; Τρόποι πιάτσας λες και μιλάμε στον κολλητό μας. Ρέστα ποτέ...έλα μωρέ δεν έχω ψιλά η συνήθης απάντηση. Μωρέ; Με ξέρεις και από χτες ρε μεγάλε;
Τα παραπάνω δεν αφορούν το 100% των ταξι-drivers αλλά σίγουρα ένα 70% !
Μετά το 2004 και τους ΟΑ έχει φτιάξει κάπως η κατάσταση και στα αυτοκίνητα. Πλέον έχουν εκλείψει τα περισσότερα σαράβαλα.Oταν μάθεις να συζητάς και όχι να υβρίζεις τότε αυτό το φόρουμ θα σε ακούσει.
-
Μια συνεπαγωγική θεώρηση: δεν φταίνε οι ΤΑΧΙτζήδες, το κράτος (πάλι) φταίει
α) Σε μιά 'προηγημένη' χώρα (ας υποθέσουμε ότι και η Ελλάδα είναι), το
1/3 παράγει απτά αγαθά, το 1/3 παρέχει υπηρεσίες και το 1/3 απλά καταναλώνει.β) Οι ΤΑΧΙ-τζήδες ανήκουν στο 1/3 που παρέχει υπηρεσίες. Στην ίδια
κατηγορία είναι και οι γιατροί, οι δικηγόροι κλπΤο κράτος ΠΟΤΕ δεν κατάφερε, και ούτε πρόκειται, να ελέγξει επαρκώς όσους
παρέχουν υπηρεσίες.- Δεν ελέγχει την ποιότητα των υπηρεσιών
- Δεν ελέγχει την τιμολόγηση τους
Προσέξτε, οι υπηρεσίες είναι 'άυλες', δεν είναι όπως τα γιαούρτια που υπόκεινται
σε ελέγχους.Κάποιες συντεχνίες είναι άκρως δυναμικές (δικηγόροι, γιατροί, ταξιτζήδες) και ποτέ
δεν τους αγγίζει το κράτος επαρκώς.-
Πχ κάποιοι δικηγόροι με το γάντι παίρνουν παραστατικά σε δίκες που συνεχώς αναβάλονται
-
Πχ κάποιοι ταξιτζήδες σου φέρονται όπως θέλουν παρέχοντας μίζερες υπηρεσίες
-
Και οι δύο δεν εκδίδουν ουσιαστικά αποδείξεις
-
Δεν έχουν φορολογικούς μηχανισμούς, οπότε ότι θέλουν λένε
-
Δεν μετρούν οι αποδείξεις (που έτσι κι αλλιώς δεν εκδίδουν!) στην εφορία.
Όταν το κράτος δεν έχει την τόλμη να βάλει φορολογικούς μηχανισμούς σε όλους, ώστε να
είναι όλοι ίσοι όπως ορίζει και το σύνταγμα, πιστέυετε ότι μπορει να τους εξαναγκάσει
σε καλή συμπεριφορά?Χα!
Ο ορισμός του γκρινιάρη είναι 'Ο άνθρωπος που παραπονιέται στα λάθος άτομα'
Γκρινιάρηδες, παραπονιέστε(παραπονιόμαστε) σε λάθος άτομα.
TΑΧΙ και συμπεριφορά οδηγών - Εμπειρίες