-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
αμα εγραψες 7 προβληματα που εχετε εσεις, θελεις να γραψουμε 200 προβληματα που εχουν οι πελατες σας, ή αλλα 800000 προβληματα που εχουν οι αλλες επαγγελματικες ταξεις? Και τι θα πει αυτο?
Για το 7 μονο θα πω, οτι εσεις αρνηθηκατε να βαλετε τζαμι ασφαλειας....
Εγω αναφερω τις αποψεις μου σε ενα thread που αφορα τα ταξι ....και ειμαι διατεθειμενος να πω την γνωμη μου για ολα συν και πλην ...
Αν θελεις να συζητησουμε για καποιο αλλο επαγγελμα μπορεις να ανοιξεις αντιστοιχο νημα ...Ως αναφορα το τζαμι ασφαλειας ετσι οπως πηγε να γινει ηταν ακομη μια αρπαχτη ....αλλα συμφωνω οτι ακομη και ετσι θα πρεπει να μπει παρ'αυτα ...
Περιμενω ομως να ακουσω γνωμες και προτασεις και για τα υπολοιπα 6 θεματα και οτι αλλο εσυ νομιζεις ....
Αλλωστε τα υπολοιπα 6 θεματα τα εχετε ηδη θιξει σε προηγουμενα post απο αλλη σκοπια ....Ας πουμε τωρα οτι εισαι οδηγος ταξι και κατεβαινεις την Ιπποκρατους ...(δυο λωριδες η μια λεωφορειολωριδα ) ... και σου σηκωνει χερι ο πελατης ...ποιο ειναι το σωστο να κανεις ??
-
Ο χρήστης nasos/156ti έγραψε:
να βγαλς πιστολα να ακινητοποιησεις τον λεωφορειατζη κ να παρς τον πελατη ς.Γιατι εισαι σιγουρος οτι θα πιασουν τα φρενα του λεωφορειου ???
(αλλη ιστορια αυτη ...πεντακαθαρα λεοφωρεια , καλοντυμενοι με στολη οδηγοι , ευγενικοτατοι , οχι υπεραριθμοι επιβατες κ.λ.π κ.λ.π) !!
Ασε το αλλο εισαι π.χ Αχαρνων και σου λεει ο επιβατης σταματησε με εδω..
Συμφωνα με τον νομο (γιατι νομοι υπαρχουν τρομαρα μας) πρεπει να το αποβιβασεις στην κοντυνοτερη εσοχη η σε ειδικα διαμορφωμενη σταση ταξι ....
Λοιπον ..κουιζ... που θα αποβιβασω πελατη στη αχαρνων ???Ξαναλαω επειδη ολοι μας 'εξω απο τον χορο πολλα τραγουδια ξερουμε' ας ερθει οποιος θελει για ενα tour και ας βγαλει ιδιοις ομασοι τα
συμπερασματα του ..υπαρχει κατι ποιο λογικο απο αυτο ?? -
Ο ταξιτζης που εχει δικη του αδεια,δεν χρειαζεται ουτε υπερωρίες ουτε βραδινα ούτε τιποτα,αρκει να δουλευει ενα 6ωρο την ημερα.
Αυτος που εχει μισο ταξι/το εχει νοικιασμένο κτλ πρεπει να μαζευει χρήμα σαν τρελός για να βγει... -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Ο ταξιτζης που εχει δικη του αδεια,δεν χρειαζεται ουτε υπερωρίες ουτε βραδινα ούτε τιποτα,αρκει να δουλευει ενα 6ωρο την ημερα.
Αυτος που εχει μισο ταξι/το εχει νοικιασμένο κτλ πρεπει να μαζευει χρήμα σαν τρελός για να βγει...Ειλικρινα τωρα που το στηριζεις αυτο ??????
Με ενδιαφερει γιατι και εγω εχω δικη μου αδεια και θα ηθελα πολυ να δουλευω μονο 6 ωρες την ημερα ....
-
Ο χρήστης TLG έγραψε:
Αυτος που εχει μισο ταξι/το εχει νοικιασμένο κτλ πρεπει να μαζευει χρήμα σαν τρελός για να βγει...Ειλικρινα τωρα που το στηριζεις αυτο ??????
Με ενδιαφερει γιατι και εγω εχω δικη μου αδεια και θα ηθελα πολυ να δουλευω μονο 6 ωρες την ημερα ....
Με το συμπάθειο τότε: πόσα βγάζεις ημερησίως καθαρά και με πόσες ώρες εργασίας;
-
Ο χρήστης TLG έγραψε:
αν εγω πιστευα οτι δεν βγαζω αρκετα με την δουλεια που κανω, και ειχα ενα κεφαλιο περιπου 120000ε (που κανει η αδεια), θα εκανα δικια μου δουλεια.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Με το συμπάθειο τότε: πόσα βγάζεις ημερησίως καθαρά και με πόσες ώρες εργασίας;
Δεν υπαρχει ταξιτζης που να δουλευει κατω απο 12 ωρες ..μονο καποιες συγκεκριμενες περιπτωσεις .....
Το μονο που σου λεω ειναι να μπεις σε ενα ταξι και να δεις ποσα θα γραψει το ταξιμετρο για μια ωρα ....(περιπου 10€ με το ζορι ....) υπολογισε τωρα ποσες ωρες εργασιας 6-8-10-12 (βαλε και την ωρα που ΔΕΝ εχεις πελατη ) βγαλε τα παγια εξοδα(40-50 € ) και θα δεις ....
Βεβαια δεν εχουμε υπολογισει βλαβες , ατυχηματα (φτου - φτου) !!
Απλα πραγματα ειναι ..σου ξαναλεω για να μην ψαχνεσε ..μπες σε ενα ταξι κανε μια διαδρομη δες ποση ωρα ησουν μεσα και ποσα πληρωσες .... -
Ο χρήστης spiros έγραψε:
αν εγω πιστευα οτι δεν βγαζω αρκετα με την δουλεια που κανω, και ειχα ενα κεφαλιο περιπου 120000ε (που κανει η αδεια), θα εκανα δικια μου δουλεια.
Η αδεια κανει αρκετα παραπανω ..περιπου 180000€ ...Μπες στην Χρυση Ευκαιρια να δεις ακριβως τιμες ...
Αν εχεις κατι να προτεινεις σχετικα με ιδεες για δουλειες ..ευπροσδεκτο ....υ.γ Ρε παιδια ομως δηλωστε και εσεις με τι ασχολειστε ...ισως αποτελεσει ευκαιρια για αλλες συζητησεις ..
-
Η αδεια κανει αρκετα παραπανω ..περιπου 180000
-
ρε ταριφακο μην μπλεκεις μ αυτα τα καθαρματα εμενα με εκαναν κ τα πουλησα,με γλωσοτρωγανε ολη μερα.αφου καθε μερα με ξεματιαζε η θεια μου.πωωω να κατι ματαρες,χιλιαδες...
θα τους τα παιρνω ομως με το γαντι τωρα..χεχεχε..διακοπες στο βουνο κ τζακουζι θελετε ε?χεχεχε θα πλερωσετε κ θα πειτε κ ευχαριστω!Σα να εχεις δικιο.......Λοιπον ..αντε να το δωσω και εγω να ξεμπερδευω ..αν ενδιαφερεται κανεις μου λεει ....
Και εσυ φιλε naso ειδικες τιμες για τους παλιοταριφες ....οκ??? -
Γυρνάω με ταξί σπίτι μου σήμερα. Συνήθως, επειδή η διαδρομή είναι μικρή, (1,60 συνήθως), αφήνω ολόκληρο το 2ευρω. Σήμερα όμως; Καταρχήν το ταξί, ένα superb, αρκετά βρώμικο μέσα, με χαρτόνια λερωμένα με λευκή μπογιά αντί για πατάκια, και ο ταξιτζής να μην με ακούει λόγω της μουσικής και να με ξαναρωτάει με ένα Ε; Φτάνω στον προορισμό μου, μου δίνει 20 λεπτά ρέστα.
Εγω: 5λέπτο δεν έχετε παρακαλώ;
Ταξιτζής: τι;
Η ελάχιστη είναι 1,75, δεν έχετε 5λεπτο να μου δώσετε;
Ταξιτζής: α, όλα τα ξέρεις ε; Μέσα σε όλα είσαι χωμένος.
Εγώ περιμένω υπομονετικά, ο κύριος τίποτα. Επιμένω, 5λεπτο ΔΕΝ έχετε;
Ταξιτζής: ε, πάρτο, να πλουτίσεις, μαλάκα χουβαρντά.
Ευχαριστώ, γεια σας.Τί να λέμε τώρα; Δυστυχώς δεν μπόρεσα να πάρω τον αριθμό του.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Γυρνάω με ταξί σπίτι μου σήμερα. Συνήθως, επειδή η διαδρομή είναι μικρή, (1,60 συνήθως), αφήνω ολόκληρο το 2ευρω. Σήμερα όμως; Καταρχήν το ταξί, ένα superb, αρκετά βρώμικο μέσα, με χαρτόνια λερωμένα με λευκή μπογιά αντί για πατάκια, και ο ταξιτζής να μην με ακούει λόγω της μουσικής και να με ξαναρωτάει με ένα Ε; Φτάνω στον προορισμό μου, μου δίνει 20 λεπτά ρέστα.
Ευχαριστώ, γεια σας.Τί να λέμε τώρα; Δυστυχώς δεν μπόρεσα να πάρω τον αριθμό του.
για αυτό δεν στο έδινε...για να πλουτίσει ο ίδιος!
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Ταξιτζής: ε, πάρτο, να πλουτίσεις, μαλάκα χουβαρντά.Εκεί είναι να έχεις λευτά και χρόνο να του τρέχεις στα δικαστήρια...
ΖΩΑ!!!
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Mη στεναχωριεσε καθολου σε λιγες μερες η ελαχιστη θα παει 2,5€ και δεν θα υπαρχει αυτο το προβλημα .....
- Αφου ειδες οτι το ταξι ειναι χαλια γιατι μπηκες ?? Και μολις μπηκες και σε ενοχλησαν ολα αυτα επρεπε να κατεβεις αμεσως ....
- Δεν μπορεσες να παρεις τον αριθμο γιατι εφυγε με ιλιγγιωδη ταχυτητα ??ή δεν το σκεφτηκες εκεινη την ώρα ???
3)Για ποιον λογο θα του εκανες μυνηση ?? για την συμπεριφορα του ή για τα 5 λεπτα ??
Εννοειται οτι το λεξιλογιο του ταξιτζη ηταν τουλαχιστον ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ....
Ξερεις ομως οτι αυτος το ταξιτζης μπορει να ηταν αστυνομικος,δημοσιος υπαλληλος ,καθηγητης ή οτι αλλο ?? και απλα να δουλευει ταξι για να ανισχυσει το εισοδημα του??
Ξερεις οτι η συμπεριφορα αυτη δυστυχως υπαρχει σε ολη την κοινωνια μας γιατι υπαρχει τεραστια ελλειψη παιδειας ???
Αλλα εμεις οι ιδιοι δεν ειμαστε ταυτοχρονα πελατες αλλα και εργαζομενοι σε εναλλασομενους ρολους και στο τελος ο ενας ταλαιπωρει τον αλλον ???
Μια ειναι η λυση ..να αρχισουμε να σεβομαστε πρωτα απ'ολα τους εαυτους μας ....τοτε μονο θα γλυτωσουμε (δυσκολο το βλεπω ετσι οπως παμε ) απο την κοινωνια του 'ο κλεψαντας του κλεψαντος Ω παλιοκλεφταραιοοοιι!!) -
Ο χρήστης A-Viper7 έγραψε:
Εκεί είναι να έχεις λευτά και χρόνο να του τρέχεις στα δικαστήρια...
ΖΩΑ!!!
Απο Ζωα εχουμε γεμισει .....ξερεις ποσα βλεπω στους δρομους καθε μερα και νυχτα ,αλλα και ποσα απο αυτα μπαινουν στο ταξι μου ?????
Και ξερετε τα ζωα ειναι πολυχρωμα δεν ειναι μονο κιτρινα ....Εκτος ομως απο τα ζώα υπαρχουν ομως και ανθρωποι που οχι μονο ειναι ευγενικοι , αλλα θεωρεις οτι την ωρα αυτη που χρειαστηκες για να τον πας στον προορισμο του την ευχαριστηθηκες και δεν καταλαβες πως περασε ....
Σε ολα οσα λετε για πολλους ταξιτζηδες ειμαι και εγω συμφωνος ,αλλωστε τα ζω κ κατακρινω και εγω καθημερινα , αλλα ειλικρινα να εστιαζετε το θεμα στην συμπεριφορα και οχι στα 5 ή 20 λεπτα ...Εξαλλου η συντριπτικη πλειοψηφια του κοσμου αφηνει μεγαλυτερα φιλοδωρηματα απο αυτα....
Εγω πιστευω οτι αν ο ταξιτζης και ο πελατης ειναι οσο το δυνατον ευγενικοι και ευχαριστοι δεν υπαρχει ποτε κανενα προβλημα ....
Και φυσικα να προτεινετε και λυσεις ....ιδεες εφικτες που να μπορουν να διορθωσουν τα πραγματα ...
Το 'αν δεν σου αρεσει τραβα να κανεις αλλη δουλεια' ευκολο να το λες ..
Αλλα να πας να το πεις και σε ολους εκεινους που αγωνιζονται για καλυτερες συνθηκες εργασιας και μισθους .....
Αλλωστε και αυτους εμεις δεν τους πληρωνουμε ???Ως αναφορα τωρα την κατασταση των αυτοκινητων και της εμφανισης των οδηγων , υπαρχουν 2 κατηγοριες ....Αυτοι που ειναι απο την μανα του βρωμιαρηδες (υπαρχουν παντου) και αυτοι που θελουν να ειναι καθαροι και αξιοπρεπεις (υαπρχουν παντου)...
Τωρα για την παλαιοτητα των αυτοκινητων και την συντηρηση τους ειναι ενα μεγαλο προβλημα ....ευθυνεται το κρατος σε ΟΟΟΛΛΟΟΟ το φασμα ...
Τελος παντων αν υπαρχει διαθεση να συζητησουμε καλοπροαιρετα για αυτο το θεμα να συνεχισουμε , αν ειναι να γινονται απλα επιθεσεις στον κλαδο των ταξι τοτε να πει ο καθενας τι δουλεια κανει και τοτε να δουμε ποιος ειναι ο αναμαρτητος εδω μεσα ....
-
Επισης επειδη εδω μεσα πεφτουν πολλες καταγγελιες και μυνησεις θα ηθελα να ειμασταν ολοι τοσο ευαισθητοι και σε αλλες περιπτωσεις ....
Θα ηθελα να ρωτησω λοιπον ολους εσας εδω μεσα που τοοσο ευκολα τσουβαλιαζεται ενα ολοκληρο κλαδο , ποσες φορες καταγγειλατε,μυνησατε ...- τον τυροπιτα σας επειδη η τυροπιτα ειχε λιγοτερο τυρι ?
- Το club επειδη τα ποτα ήταν μπομπα ??
- Το club παλι επειδη φαγατε πόρτα ??
- Τις εταιρειες για παραπλανητικες διαφημισεις ??
κ αλλα πολλα καθημερινα γεγονοτα ....
-
Λοιπόν αφού ξαναανέβηκε το θέμα ψηλά ας γράψω και εγώ μερικές πρόσφατες εμπειρίες.
Νούμερο 1
Πηγαίνω στην πίατσα ταξί απέναντι από την Καμάρα ( ώρα περίπου 2 το βράδυ και ημέρα Κυριακή ). Πρώτο ταξί ένα Corona με ένα μεσήλικα οδηγό με απίστευτα ξυνισμένα μούτρα. Το αμάξι σε ψιλοτραγική κατάσταση ακριβώς πίσω του ένα Vectra καινούργιο με νεαρό οδηγό. Αποφασίζω να περιμένω 5 λεπτά μέχρι να έρθει πελάτης για να φύγει το Corona και να γλιτώσω τον εκνευρισμό από τα όσα έχω να ακούσω, όντως μετά από 2-3 λεπτά εμφανίζεται πελάτης μπαίνει στο ταξί και φεύγει. Εγώ μπαίνω στο Vectra. Λέω τον προορισμό μου ( όχι παραπάνω απο την ελάχιστη χρέωση ) στον οδηγό και αυτός ξεκινά. Το αμάξι πεντακάθαρο, μουσική σχετικά χαμηλή. Το ραδιόφωνο παίζει Αλεξίου η οποία τραγουδά ένα τραγούδι του Καζαντζίδη ( μου διαφεύγει ποιο έχει καιρό από τότε ). Λέω στον οδηγό οτι αν θέλει μπορεί να το δυναμώσει ( το χαμήλώσε μόλις μπήκα μέσα ) και με ρωτά αν ξέρω οτι είναι του Καζαντζίδη. Του λέω πως ναί και ξεκινάμε να μιλάμε για μουσική για ρεμπέτικα και βέβαια για την μεγάλη φωνή που λέγεται Καζαντζίδης. Τέσπα η συζήτηση με τα πολλά φτάνει στα του επαγγέλματος ( 4 χρόνια στην δουλειά το παλικάρι 3 οδηγός και 1 ιδιοκτήτης στο ταξί του πατέρα του ) και τις δυσκολίες του. Μου λέει πόσο καραγκίοζηδες, αγενείς και τσιγγούνηδες είναι μερικοί ταξιτζήδες κλπ.Κάπου εδώ έχουμε φτάσει στον προορισμό μας, πληρώνω και βέβαια δεν μπορώ παρά να πώ ένα μπράβο για την καθαριότητα του αμαξιού ( είναι καινούργιο μου λέει αλλά έτσι θα παραμείνει ) και για τηνευγένεια του.
Νούμερο 2
Πίατσα ταξί στην Διαγώνιο. 2 κοριτσάκια ( 15-16 χρονών ) πλησιάζουν ταξιτζή που περιμένει στην πίατσα και τον ρωτάνε αν μπορεί ( ???? ) να τα πάει στο Meditteranean Cosmos αυτός αρνείται την μίσθωση και τα διαολοστέλνει στολίζοντας τα ένα σωρό κοσμητικά επίθετα...Επιλέγει άλλον πελάτη που περίμενε στην ουρά ( εγώ δεν θα έμπαινα πάντως θα έκανα φασαρία αφού είχε και άλλα ταξί ) τα κορίτσια μπαίνουν στο επόμενο ταξί και ακούω τον οδηγό να λέει 'κάτι τέτοιοι μαλάκες κάνουν όλο τον κόσμο να μας βρίζει'.
Ουδεν σχόλιον...αν και το έχω ξανακούσει και από άλλους ταξιτζήδες...
Υ.Γ1 Η άρνηση επιβίβασης πελάτη σε πίατσα είναι παράνομη σωστά? Γιατί οι συνάδελφοι του δεν έβαλαν στην θέση του το εν λόγω Ζώο... -
Η άρνηση επιβίβασης είτε σε πιάτσα είτε αν έχει την σημαία σηκωμένη, είναι παράνομη.
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Η άρνηση επιβίβασης είτε σε πιάτσα είτε αν έχει την σημαία σηκωμένη, είναι παράνομη.Το ξέρω απλά η απορια μου είναι γιατί δεν κάνανε τίποτα οι άλλοι 5 ταξιτζήδες που περιμένανε...
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Η άρνηση επιβίβασης είτε σε πιάτσα είτε αν έχει την σημαία σηκωμένη, είναι παράνομη.
Το ξέρω απλά η απορια μου είναι γιατί δεν κάνανε τίποτα οι άλλοι 5 ταξιτζήδες που περιμένανε...
'Συναδελφική αλληλεγγύη' ίσως?
TΑΧΙ και συμπεριφορά οδηγών - Εμπειρίες