-
Δεν έπιασα τι ακριβώς θές να πείς...Ίσως αν το έγραφες να ήταν πιο σαφές
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Η άρνηση επιβίβασης είτε σε πιάτσα είτε αν έχει την σημαία σηκωμένη, είναι παράνομη.
Το ξέρω απλά η απορια μου είναι γιατί δεν κάνανε τίποτα οι άλλοι 5 ταξιτζήδες που περιμένανε...
'Συναδελφική αλληλεγγύη' ίσως?
Το ποιό απλό είναι οι υπόλοιποι οδηγοί μάλλον ήξεραν πόσο μ@λ@κ@ς ήταν ο συγκεκριμένος και δεν ήθελαν να μπλέξουν μαζί του ούτε να τσακωθούν.
Όταν πρέπει να δουλέψεις δεν είναι εύκολο να τα παρατήσεις όλα και να πλάκωθείς με «συνάδελφο» για το δίκιο ενώς αγνώστου χωρίς να ξέρεις πού μπορεί να σε βγάλει.
-
[quote='TLG']Mη στεναχωριεσε καθολου σε λιγες μερες η ελαχιστη θα παει 2,5
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Ας παει και τόσο. Αρκεί να μου δίνουν το μισό ευρώ όταν δίνω 3.
Το 90% απλα καθυστερουν λιγο να δωσουν τα ρεστα μπας και παρουν κανενα φιλοδωρημα ...
Δυστυχώς ήταν ο μόνος στην πιάτσα. Ήμουν με την κοπέλα μου, και θέλαμε να πάμε σπίτι. Έχω μπει σε πιό βρώμικα ταξί, δεν ήταν εκεί το βασικό πρόβλημα. Αλλά καταλαβαίνεις ότι φανερώνει μια αντίληψη, δεν είναι;
Φανερωνει μια αντιληψη , αλλα φανερωνει και πολλα αλλα, οπως καμια σοβαρη πολιτικη απο το κρατος για τα ταξι και κατα συνεπεια για τον χρηστη ταξι .....και δεν προσπαθω να δικαιολογησω τον εν λογω ταριφα ....
Γιατι λοιπον δεν γινεται μια εκστρατεια απο το κρατος με στοχο την ανανεωση των ταξι ?? Γιατι ΔΕΝ πεφτουν προστιμα για την απαραδεκτη κατασταση πολλων ταξι??? κ.λ.π κ.λ.π
Γιατι δυστυχως ζουμε στην Ελλαδα και τιποτα δεν γινεται σωστα ...Αν και δεν είπα ότι θα του έκανα μήνυση, τώρα που το σκέφτομαι θα ήταν καλή ιδέα. Για το λεξιλόγιό του και για τα ρέστα φυσικά.
Για το πρωτο θα σου εδινα ολο το δικιο του κοσμου , ως αναφορα το δευτερο θα το χαρακτηριζα το λιγωτερο υπερβολη ......διαφορετικα αν σε βλεπω να περνας την υπολοιπη ζωη σου στην Ευελπιδων ...
Ναι το ξέρω, αλλά δεν αντιλαμβάνομαι ποιά είναι η σημασία αυτού. Αν εννοείς ότο το ταξί είναι δεύτερη δουλειά, άρα δεν είναι 'επαγγελματίας', θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω. Εφόσον δουλεύει ταξί, πρέπει να ακολουθεί κάποιους κανόνες συμπεριφοράς. Και μάλιστα τους σωστούς, όχι να προσπαθεί να επιβεβαιώσει την αντίληψη ορισμένων για τους 'ταρίφες'.
Τρέμω στην ιδέα ότι ένας τέτοιος άνθρωπος θα μπορούσε να είναι καθηγητής, αστυνομικός, ή οτιδήποτε άλλο.Η σημασια ειναι στο οτι και οι ταξιτζηδες ειναι μεσα απο το κοινωνικο συνολο οπως ολοι μας .....Δεν υπαρχει κανενα ειδικο καλουπι που βγαζει ταξιτζηδες ...και αυτο που λες για τους κανονες συμπεριφορας μακαρι να επρεπε να διορθωθει μονο στα ταξι .....
Ως αναφορα τωρα το τι επαγγελματα κανουν πολλοι οδηγοι ταξι ειναι αυτα που ανεφερα παραπανω και πολλα αλλα ...οποτε δυστυχως μπορεις να τρεμεις οσο θελεις ....Ποιά συμπεριφορά; Η υβριστική; Ναι, την βλέπω παντού. Παρολ'αυτά, ενώ (ή επειδή) είμαι 20 χρονών, προσπαθώ να αλλάξω κάτι. ΄Εστω και μόνος μου. Το ότι όλοι το κάνουν, αντιλαμβανεσαι και εσύ ότι είναι μια φθηνή δικαιολογία.
Σε αυτο ειμαι μαζι σου και δεν το ειπα σαν δικαιολογια , παρα μονο ως δυσαρεστη επισημανση...
-
Ο χρήστης dpolal έγραψε:
Η άρνηση επιβίβασης είτε σε πιάτσα είτε αν έχει την σημαία σηκωμένη, είναι παράνομη.
Το ξέρω απλά η απορια μου είναι γιατί δεν κάνανε τίποτα οι άλλοι 5 ταξιτζήδες που περιμένανε...
Το ποιό απλό είναι οι υπόλοιποι οδηγοί μάλλον ήξεραν πόσο μ@λ@κ@ς ήταν ο συγκεκριμένος και δεν ήθελαν να μπλέξουν μαζί του ούτε να τσακωθούν.
Όταν πρέπει να δουλέψεις δεν είναι εύκολο να τα παρατήσεις όλα και να πλάκωθείς με «συνάδελφο» για το δίκιο ενώς αγνώστου χωρίς να ξέρεις πού μπορεί να σε βγάλει.
Αλλωστε οπως σε ολες τις δουλειες αν δεν σε εξυπηρετησει ο ενας πας στον αλλον .....
-
Κοίτα, καταρχήν συμφωνώ ότι η ελάχιστη μίσθωση είναι πραγματικά ελάχιστη. Αυτό νιώθω, έτσι; Λοιπόν, από κει και πέρα, επαφίεται στον καθένα μας αν θα αφήσω κάτι παραπάνω σε αυτόν που με εξυπηρέτησε σωστά. Το φιλοδώρημα το δίνει ο πελάτης, δεν είναι νταβατζιλίκι από τον ταξιτζή (ή από τον υπάλληλο του σούπερμαρκετ ας πούμε). Στην ευελπίδων δεν ξέρω, στα δικαστήρια στην σαλόνικα μπορεί! σοβαρά τώρα, δεν πρόκειται φυσικά να κάνω μήνυση σε όποιον δεν μου δίνει ρέστα, αλλά φυσικά δεν θα αφήνω από εδώ και μπρος να με κλέβουν. Γιατί περί κλεψιάς πρόκειται, και ας με συγχωρήσουν οι αναγνώστες. Όταν είναι να πληρώσω εγώ, συνήθως η στρογγυλοποίηση γίνεται προς τα πάνω. Βιοπαλεστές είστε, και είμαστε, το καταλαβαίνω, αλλά όταν κάνω ένα καλό να αφήνω και 20 και 30 και 50 λεπτά, θέλω να γίνεται επειδή το θέλω εγώ, όχι άλλος για μένα.
Περιμένουμε μόνο από το κράτος, αλλά δεν είναι έτσι. Όπως συμφωνήσαμε, υπάρχει έλλειψη επαγγελματισμού. Δεν γίνεται να γίνονται έλεγχοι σε όλα τα ταξί. Πρέπει να υπάρχει σεβασμός στον πελάτη, αυτός να σεβαστεί με την σειρά του τον ταξιτζή, κ.ο.κ.
Το ότι υπάρχουν πολλοί με λανθασμένη συμπεριφορά δεν πρέπει να δικαιολογεί τίποτα. Ίσως είμαι αφελής επειδή είμαι μικρός, αλλά πιστεύω πραγματικά πως εγώ, και εσύ, και οποιοσδήποτε ενδιαφέρεται, μπορεί να αλλάξει πολλά πράγματα.
Συγνώμη για το πάπλωμα, αλλά δεν αντέχω να με βρίζουν χωρίς λόγο, οπότε κάπου ήθελα να τα πω και να συζητήσω.
-
Ο χρήστης nasos/156ti έγραψε:
αμαν πια...
αφηστε ησυχους τους ταριφες επτελους..σας κλεβουν ενα σεντς την ημερα κ κανετε δεν ξερω κ γω πως..,τι να κανουμε τωρα?να επιβιωσουν προσπαθουν...
ειδατε πολλους ταριφες να εχουν μεζονετες κ πισινες?
μαλλον ειναι ευκολα θηραματα του αρρωστου κομπλεξισμου καποιων κ της ηλιθιας παραπληροφορησης..
τι προσπαθειτε να πετυχετε μπορειτε να μου πειτε δηλ..?
αυτοι νοιωθουν πιο κακομοιριδες απο καποιους γυρω μας που κλεινουν συμφωνιες σε γραφεια κι ας βγαζουν 159ε παραπανω τον μηνα..
τα πληρωνουν σε βιταμινες κ ορθοπεδικους..
αυτα...οχι αλλα..ειπαμε πολλα κ οσοι καταλαβαν καταλαβαν..
καντε σεξ αποψε,βγειτε πιειτε,μεθυστε,χορεψτε,φτιαχτειτε..ο μαλακας ο ταριφας θα σας περιμενει να σας παει σπιτι..
αν παθετε κατι ομως ο ντοκτορ κ ο συμβουλιογραφος περιμενουν να σας πιουν το αιμα κ την περιουσια..
ο γονιδης πηρε αεμγκε επειδη το κατισαρκ εχει 9ε κ δωσατε 170..
κοκ....Σωστος
-
Συνφωνώ και επαυξάνω, γιαυτό προσπαθώ, χωρίς να μου περισσεύουν εμένα, να αφήνω ένα φιλοδώρημα. Όχι μόνο στον ταξιτζή, αλλά και στον σερβιτόρο ας πούμε. Κατάλαβες ελπίζω την ένστασή μου.
Κωνσταντίνος
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Συνφωνώ και επαυξάνω, γιαυτό προσπαθώ, χωρίς να μου περισσεύουν εμένα, να αφήνω ένα φιλοδώρημα. Όχι μόνο στον ταξιτζή, αλλά και στον σερβιτόρο ας πούμε. Κατάλαβες ελπίζω την ένστασή μου.Κωνσταντίνος
+1
-
Ο χρήστης TLG έγραψε:
Φανερωνει μια αντιληψη , αλλα φανερωνει και πολλα αλλα, οπως καμια σοβαρη πολιτικη απο το κρατος για τα ταξι και κατα συνεπεια για τον χρηστη ταξι .....και δεν προσπαθω να δικαιολογησω τον εν λογω ταριφα ....Το κράτος είναι ο εύκολος στόχος για τη δική μας έλλειψη καταναλωτικής συνείδησης (από τη μία) και επαγγελματισμού (από την άλλη).
Ετσι δεν προσπαθείς να δικαιολογήσεις μόνο τον εν λόγω ταρίφα αλλά τους πάντεςΓιατι λοιπον δεν γινεται μια εκστρατεια απο το κρατος με στοχο την ανανεωση των ταξι ??
Δεν έγινε επί Ολυμπιακών ?
Τι είδους εκστρατεία να γίνει ? Διαφήμιση από το κράτος 'ταξιτζήδες, όσοι έχετε βρωμερά και τρισάθλια αυτοκίνητα, αλλάξτε τα' ? 'πελάτες, μην μπαίνετε σε βρωμερά και τρισάθλια ταξί' ? Ή να δοθούν οικονομικά κίνητρα από το κράτος να κάνουν κάποιοι το αυτονόητο ? Αν είναι το τελευταίο, να πάω και εγώ να ζητήσω επιδότηση από το κράτος για να αλλάξω τους υπολογιστές στην επιχείρησή μουΓιατι ΔΕΝ πεφτουν προστιμα για την απαραδεκτη κατασταση πολλων ταξι??? κ.λ.π κ.λ.π
Γιατί μετά από οργανωμένες μάχες ετών από την πλευρά των ταξιτζήδων, η δικαιοδοσία για τον έλεγχο της ποιότητας των ταξί πέρασε από την Τροχαία στο 'πειθαρχικό'. Ξέρεις ντε, καταγγέλω σήμερα και η υπόθεση εκδικάζεται το 2014 (ακόμα περιμένω 2 χρόνια τώρα...)
Φίλε μου, μακάρι να ήταν όλοι οι ταξιτζήδες σαν και σένα ή το nasos/156ti (που μετά από τα αρχικά μπινελίκια , έχει πολύ βελτιωθεί ). Δυστυχώς όμως η εικόνα που έχω γενικά για τους ταξιτζήδες και το αντιπροσωπευτικό τους επίπεδο είναι ο ...Μπαρμπουνάκης Μόνο και μόνο αυτό θα έπρεπε να σε προβληματίσει.
Γιατι δυστυχως ζουμε στην Ελλαδα και τιποτα δεν γινεται σωστα ...
Και το πρόβλημα ξεκινά από ΕΜΑΣ.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Το κράτος είναι ο εύκολος στόχος για τη δική μας έλλειψη καταναλωτικής συνείδησης (από τη μία) και επαγγελματισμού (από την άλλη).
Ετσι δεν προσπαθείς να δικαιολογήσεις μόνο τον εν λόγω ταρίφα αλλά τους πάντεςΔεν έγινε επί Ολυμπιακών ?
Τι είδους εκστρατεία να γίνει ? Διαφήμιση από το κράτος 'ταξιτζήδες, όσοι έχετε βρωμερά και τρισάθλια αυτοκίνητα, αλλάξτε τα' ? 'πελάτες, μην μπαίνετε σε βρωμερά και τρισάθλια ταξί' ? Ή να δοθούν οικονομικά κίνητρα από το κράτος να κάνουν κάποιοι το αυτονόητο ? Αν είναι το τελευταίο, να πάω και εγώ να ζητήσω επιδότηση από το κράτος για να αλλάξω τους υπολογιστές στην επιχείρησή μουΜαλλον δεν καταλαβες τι ειπα..και μακρια απο εμενα η προσπαθεια να δικαιολογησω τετοιες καταστασεις ....η προσπαθεια μου ειναι να αιτιολογησω ...
ΚΑτ'αρχην το κρατος στην συγκεκριμενη παριπτωση παιζει τον μεγαλυτερο ρολο , γιατι ΑΥΤΟ καθοριζει τα τιμολογια των ταξι ....δηλαδη τον ΒΑΣΙΚΟΤΕΡΟ παραγοντα για την λειτουργια οποιασδηποτε επαγγελματικης λειτουργειας ....
Δεν εχει καμια σχεση με μια αλλη ιδιωτικη επιχειρηση που μπορει ο καθενας να διαμορφωνει ελευθερα τα τιμολογια ή αναλογα με τον ανταγωνισμο ...
Και για να προσπαθησω να γινω λιγο ποιο κατανοητος ...οπως εχω ξαναπει οτι η σε χρεπι ταξι μπεις ή στο καλυτερο καθαροτερο με τον ποιο ευγενικο ταξιτζη της Αθηνας, το ιδιο θα πληρωσεις ....οποτε οπως καταλαβαινεις δεν ειναι μονο θεμα νοοτροπιας , αλλα και πραγματικων δεδομενων...
Αν θελεις το αναλυουμε ακομη περισσοτερο ..Γιατί μετά από οργανωμένες μάχες ετών από την πλευρά των ταξιτζήδων, η δικαιοδοσία για τον έλεγχο της ποιότητας των ταξί πέρασε από την Τροχαία στο 'πειθαρχικό'. Ξέρεις ντε, καταγγέλω σήμερα και η υπόθεση εκδικάζεται το 2014 (ακόμα περιμένω 2 χρόνια τώρα...)
Παλι και εδω τα χαμηλα τιμολογια ειναι ο λογος που γινονται ολα αυτα ....και παλι το κρατος ειναι ο υπολογος για ολη αυτη την κατασταση ...
Ολα αυτα που λες και που δεν ειναι ομως ακριβως ετσι , οφειλονται στο οτι το κρατος θελει να κρατησει τα τιμολογια του ταξι χαμηλα για να λειτουργουν ως μεσα μαζικης μεταφορας για αυτο και κανει αρκετες φορες τα στραβα ματια οταν και εκει που θελει βεβαια....
Κλασικο παραδειγμα Αεροδρομιο (γινονται ελεγχοι μεχρι και για το αν το ταξι ειναι καθαρο ) και το ακρως αντιστροφο παραδειγμα Πρακτορεια Κηφισσου , που γινεται της κακομοιρας και η αστυνομια δεν κανει τιποτα ...
(εχω παραδειγμα απο την γυναικα μου και την θεια της που πηραν την αστυνομια , αλλα ....ΔΕΝ ΗΡΘΕ !!!!)
Συμπερασμα ..οταν εχω να πληρωσω ταμεια , φπα, τελη κυκλοφοριας, ασφαλειες , service κ.λπ και διπλη μισθωση θα κανω και τριπλη και επιλογη και ολα ....ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ..... καταλαβε τε το ...
Και οποιος ΔΕΝ το καταλαβαινει ...το ξαναλεω ...ας ερθει να το διαπιστωσει μονος του ...Φίλε μου, μακάρι να ήταν όλοι οι ταξιτζήδες σαν και σένα ή το nasos/156ti (που μετά από τα αρχικά μπινελίκια , έχει πολύ βελτιωθεί ). Δυστυχώς όμως η εικόνα που έχω γενικά για τους ταξιτζήδες και το αντιπροσωπευτικό τους επίπεδο είναι ο ...Μπαρμπουνάκης Μόνο και μόνο αυτό θα έπρεπε να σε προβληματίσει.
Να αρχισεις να βλεπεις το ποτηρι μισογεματο,να κατακρινεις τα κακως κειμενα , αλλα να επιβραβευεις τα καλως , χωρις να τους τσουβαλιαζουμε ολους...
Το θεμα του Μπαντουρακη ειναι ενα αλλο μεγαλο θεμα και εχει να κανει με τον ακρατο κομματισμο που επικρατει στο συνδικαλιστικο/συντεχνιακο κινημα και τις προσωπικες φιλοδοξιες του καθενα , ανιδιοτελεις ή ιδιοτελεις ...Και το πρόβλημα ξεκινά από ΕΜΑΣ.
A γεια σου .....Εκει καταληγω παντα ....
Η κοινωνια που εχουμε δεν ειναι κατι αερινο , αυλο ....
Ειμαστε εμεις ...Εμεις την αποτελουμε , εμεις την διαμορφωνουμε , εμεις την τρωμε στην μαπα....
Κοιτα γυρω σου και θα δεις ......Υγεια , παιδεια, πολιτικοι ...πολιτισμος ?? δημοσιογραφια , Αθλητισμος ...τραγουδιστες , ......και η λιστα ΔΕΝ τελειωνει ...
Γιατι λοιπον το ταξι να διαφερει ??
Και πιστεψε με ποιο ευγενικος ταξιτζης απο εμενα ΔΕΝ υπαρχει , αλλα οταν με κρατησε ενας μεθυσμενος (δεν του φαινοταν καθολου ) 3 τεταρτα κατω απο καταρακτωδη βροχη να φωναζει και να λεει την ιστορια της ζωης του , ποιες ηταν οι επιλογες μου ??Η λυση ειναι η εξης ...
1)ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΤΙΜΟΛΟΓΙΩΝ ΤΩΝ ΤΑΞΙ με βαση τα πραγματικα δεδομενα
2)Μειωση των ηδη υπαρχουσων αδειων τουλαχιστον κατα 20% (με καποιο τροπο ) π.χ δυο αδειες ταξι ανταλλαγη με ενα αστικο λεωφορειο..
3) Κινητρα για ανανεωση στολου Πραγατικα και για ολους
4) Κενρικες Πιατσες ΠΑΝΤΟΥ σε ολους τους Δημους με τουαλλετες ..καθως και οι στασεις των λεωφορειων αν ειναι οι επιτρεπομενες στασεις των ταξι για επιβιβαση αποβιβαση ...
5)Μετρα προστασιας του οδηγου ταξι ...(gps σε συνεργασια με gprs και κουμπι SOS)
6)Ουσιαστικες ψυχολογικες εξετασεις οδηγου που μεταφερει επιβατες ...
(ΑΝ δειτε τι εξετασεις γινονται τωρα θα γελατε 1 μηνα ...)και αλλα πολλα ....
Αφου θελετε λοιπον να ξεκινησετε απο τα ταξι που ειναι ο ακρωγονιαιος λιθος της ασχημης καταστασης της κοινωνιας μας ...καντε το εξης ..
ΜΗΝ μπαινετε σε βρωμικα και κακοσυντηρημενα ταξι ....και οταν μπαινετε σε καθαρα καλοσυντηρημενα να αφηνετε και κανενα φιλοδωρημα για να μην καταντησουν και αυτα σαν τα αλλα .... -
Εξαρτάται πώς το εννοείς...
-
Ο χρήστης dpolal έγραψε:
Οι ταξιτζήδες ειναι απο τα λιγα επαγγελματα οπου δεν υπαρχει συναδελφικη αλληλεγύη.Ειναι το αντίθετο των γιατρών.
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Το να μπουν μεσα εταιρειες και να κανουν καρτελ για αυξηση των τιμων ενω παραλληλα θα δινουν μισθους πεινας στους υπαλληλους τους, δεν νομιζω να ωφελήσει κανεναν.Αλλες λυσεις χρειαζόμαστε.Ακριβώς. Θα εργάζεται ο οδηγός με 600€ το μήνα, απλήρωτες υπερωρίες και λοιπά εργασιακά κερατιάτικα τα οποία υπάρχουν στην Ελλάδα και θα κονομάνε 4-5.
-
Ο χρήστης TLG έγραψε:
Τωρα για την παλαιοτητα των αυτοκινητων και την συντηρηση τους ειναι ενα μεγαλο προβλημα ....ευθυνεται το κρατος σε ΟΟΟΛΛΟΟΟ το φασμα .......
Το κρατος ευθύνεται και για το οτι σημερα κατούρησα στραβά.
Λεω να κανω απεργία 24ωρη και να κλείσω το κέντρο της Αθήνας.Να σοβαρευτουμε λιγο,το κρατος φταίει για πολλα αλλα όταν λεμε οτι ευθύνεται το κρατος σε ολο το φάσμα,τότε μαλλον νοσταλγούμε τον Στάλιν-που ποτε δεν είχαμε.
Καθε ατομο ξεχωριστα εχει ευθύνη,οχι μονο γιατι αποτελει μελος μιας επαγγελματικης ομαδας,οχι μονο γιατι ψηφίζει,αλλα και γιατι με τον τροπο του καθε μερα διαμορφωνει το περιβαλλον στο οποίο ζει.
Ειναι ευκολο να λεμε για ολα φταιει το συστημα,και βολικο παραλληλα να ψηφιζουμε τα 3 γνωστα κομματα ωστε να ειμαστε βεβαιοι οτι δεν θα αλλαξει τιποτα.
-
Ο χρήστης nasos/156ti έγραψε:
αν παθετε κατι ομως ο ντοκτορ κ ο συμβουλιογραφος περιμενουν να σας πιουν το αιμα κ την περιουσια..Σωστό φιλάρα αλλά off-topic. Το παρόν thread αναφέρεται στα ταξί. Εάν θες να πεις για γιατρούς/συμβολαιογράφους και λοιπούς κερατάδες μπορείς να ανοίξεις συζήτηση στον αντίλογο.
ο γονιδης πηρε αεμγκε επειδη το κατισαρκ εχει 9ε κ δωσατε 170..κοκ....
Πές τα χρυσόστομε. ΕΓΡΑΨΕΣ
Πάντως ρε μάγκες, οφείλουμε να παραδεχτούμε ότι σαν λαός παίρνουμε αυτό το οποίο μας αξίζει. Μπορεί στη Γερμανία ή στην Ολλανδία να έχουν καλύτερα ταξί αλλά, μήπως τους αξίζει;
Δεν κάνουμε μια ολοκληρωμένη και πολύπλευρη σύγκριση; Ο έλληνας μπορεί να είναι ο ωραίος, ο γλεντζές, να έχει μερικές χιλιάδες χρόνια ιστορία, να έχει Παρθενώνα κλπ κλπ αλλά να μην ξεχνάμε:
[list:iafb2lxg]
[:iafb2lxg] είναι τσόγλανος διότι περνάει με κόκκινο ξέροντας ότι ο δικυκλιστής δεν θα τολμήσει να διεκδικήσει την προτεραιότητα του[/iafb2lxg]
[:iafb2lxg] είναι απολίτιστος, αντί να κατέβει και να βάλει τη σακούλα με τα σκουπίδια στον κάδο την πετάει από το μπαλκόνι στο πεζοδρόμιο[/iafb2lxg]
[:iafb2lxg] αδειάζει το τασάκι του αυτοκινήτου χάμω στο δρόμο[/iafb2lxg]
[:iafb2lxg] έχει επαναπαυθεί με τη μονιμότητα του δημοσίου και κάνει κοπάνες, βγάζει γλώσσα στον πολίτη κλπ κλπ[/iafb2lxg]
[:iafb2lxg] νομίζει ότι επειδή έχει μαγαζί ο δρόμος του ανήκει και δεν αφήνει άλλον να παρκάρει[/iafb2lxg]
[:iafb2lxg] κλπ κλπ[/iafb2lxg][/list:u:iafb2lxg]
Όλα τα παραπάνω τα εισπράτουμε δικαίως. Από τέτοιο στραβόξυλο λαό θα βγει ο τραμπούκος/μαγκάκος αστυνομικός, ο κακός ταξιτζής, ο απατεώνας μάστορας κλπ κλπ -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Τωρα για την παλαιοτητα των αυτοκινητων και την συντηρηση τους ειναι ενα μεγαλο προβλημα ....ευθυνεται το κρατος σε ΟΟΟΛΛΟΟΟ το φασμα .......
Το κρατος ευθύνεται και για το οτι σημερα κατούρησα στραβά.
Λεω να κανω απεργία 24ωρη και να κλείσω το κέντρο της Αθήνας.Αν μπορει το Εθνικο συστημα υγειας να σε κανει καλα , αλλα δεν το πρατει ,φταιει ακομα και για αυτο ....
Να σοβαρευτουμε λιγο,το κρατος φταίει για πολλα αλλα όταν λεμε οτι ευθύνεται το κρατος σε ολο το φάσμα,τότε μαλλον νοσταλγούμε τον Στάλιν-που ποτε δεν είχαμε.
Εγω σοβαρα μιλαω...
Ξερεις τον τροπο λειτουργειας των Ταξι??
Τι σχεση εχει ο Σταλιν με αυτα που ειπα ???
Για να δωσω ακομη ενα παραδειγμα γιατι ΔΕΝ εγινα κατανοητος ή δεν προσπαθειτε να καταλαβετε....Π.χ Ο καφες παντου εχει την ιδια τιμη ??? Αν οχι γιατι ??
Αλλη τιμη στο καφενειο , αλλη στην καντινα , αλλη στο κολωνακι , αλλη ...και επιλεγει και ο πελατης αλλα και ο μαγαζατορας διαμορφωνει τις τιμες και το μαγαζει του αναλογα.....Παμε στο ταξι τωρα.... Τα τιμολογια των ταξι διαμορφωνονται απο το κρατος ..ετσι ΔΕΝ εχεις κανενα περιθωρια ελιγμου ...
Ελα ντε ομως που αλλο κοστος συντηρησης εχει το χρεπι , αλλο το Avensis , αλλο το Mercedes....
Εσυ ομως ως καταναλωτης τον καφε θα τον πληρωσεις παραπανω για να το πιεις σε ενα καλο μαγαζι ...το ταξι ομως θα το πληρωσεις το ιδιο σε οτι ταξι και να μπεις....Καθε ατομο ξεχωριστα εχει ευθύνη,οχι μονο γιατι αποτελει μελος μιας επαγγελματικης ομαδας,οχι μονο γιατι ψηφίζει,αλλα και γιατι με τον τροπο του καθε μερα διαμορφωνει το περιβαλλον στο οποίο ζει.
Ειναι ευκολο να λεμε για ολα φταιει το συστημα,και βολικο παραλληλα να ψηφιζουμε τα 3 γνωστα κομματα ωστε να ειμαστε βεβαιοι οτι δεν θα αλλαξει τιποτα.
Aυτα ακριβως λεω και εγω ...Φταιει το συστημα , αλλα δυστυχως το συστημα ειμαστε ΕΜΕΙΣ......!!!
-
Ο χρήστης rethimno01 έγραψε:
Όλα τα παραπάνω τα εισπράτουμε δικαίως. Από τέτοιο στραβόξυλο λαό θα βγει ο τραμπούκος/μαγκάκος αστυνομικός, ο κακός ταξιτζής, ο απατεώνας μάστορας κλπ κλπMπραβο φιλε ...ακριβως αυτο ειναι η κοινωνια ...καθρεφτης του εαυτου μας ....δυστυχως αν δεν αλλαξουμε εμεις δεν αλλαζει το ειδωλο στον καθρεφτη......αστα ..φαυλος κυκλος ......
-
Ο χρήστης TLG έγραψε:
Παμε στο ταξι τωρα.... Τα τιμολογια των ταξι διαμορφωνονται απο το κρατος ..ετσι ΔΕΝ εχεις κανενα περιθωρια ελιγμου ...
Ελα ντε ομως που αλλο κοστος συντηρησης εχει το χρεπι , αλλο το Avensis , αλλο το Mercedes....
Εσυ ομως ως καταναλωτης τον καφε θα τον πληρωσεις παραπανω για να το πιεις σε ενα καλο μαγαζι ...το ταξι ομως θα το πληρωσεις το ιδιο σε οτι ταξι και να μπεις....Εδω μπαινουμε σε οικονομικα μεγεθη...αν βγαινει καποιος με τα τιμολογια που υπαρχουν ή οχι.
Αυτος με το χρεπι μπορει να εχει μεγαλυτερο κοστος συντηρησης γιατι παθαινει πιο συχνα βλαβες και καίει περισσότερο καυσιμο,μπορει και οχι.
Αυτος με το χρέπι,οταν τον βλεπει ο κόσμος κατεβαζει το χερι του και περιμενει καναν αλλο(σπανιο αλλα σε δρόμο με κίνηση παιζει ως σενάριο).
Σίγουρα το κρατος δεν μπορει να δινει αλλο κόστος για εσενα που εχεις πχ Mercedes διετίας,κατι τετοιο θα δημιουργούσε χάος.
Κατά την γνωμη μου ενα απο τα πραγματα που πρεπει να γινουν αμεσα είναι να μειωθούν οι άδειες με καποιον τρόπο.Ετσι θα αντιστοιχούσε μεγαλύτερο κομματι στον κάθε εργαζόμενο και δεν θα υπηρχαν αμετρητα ταξι (βαλτε και τα πειρατικα που δυσκολα ελεγχονται σε ενα τετοιο χαος) να πηζουν τους δρομους.Αν αυξάνονται τα τιμολόγια και γίνουν και ελκυστικα,κλαύτα Χαράλαμπε....
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Παμε στο ταξι τωρα.... Τα τιμολογια των ταξι διαμορφωνονται απο το κρατος ..ετσι ΔΕΝ εχεις κανενα περιθωρια ελιγμου ...
Εσυ ομως ως καταναλωτης τον καφε θα τον πληρωσεις παραπανω για να το πιεις σε ενα καλο μαγαζι ...το ταξι ομως θα το πληρωσεις το ιδιο σε οτι ταξι και να μπεις....Εδω μπαινουμε σε οικονομικα μεγεθη...αν βγαινει καποιος με τα τιμολογια που υπαρχουν ή οχι.
Αυτος με το χρεπι μπορει να εχει μεγαλυτερο κοστος συντηρησης γιατι παθαινει πιο συχνα βλαβες και καίει περισσότερο καυσιμο,μπορει και οχι.
Αυτος με το χρέπι,οταν τον βλεπει ο κόσμος κατεβαζει το χερι του και περιμενει καναν αλλο(σπανιο αλλα σε δρόμο με κίνηση παιζει ως σενάριο).
...Σωστά αυτά αλλά το βασικό νομίζω πως είναι το εξής: μία κούρσα Θεσσαλονίκη - Χαλκιδική θα την πάρει ένα mercedes και όχι ενα χρεπι.
TΑΧΙ και συμπεριφορά οδηγών - Εμπειρίες