Ο χρήστης nass έγραψε:
Το κράτος είναι ο εύκολος στόχος για τη δική μας έλλειψη καταναλωτικής συνείδησης (από τη μία) και επαγγελματισμού (από την άλλη).
Ετσι δεν προσπαθείς να δικαιολογήσεις μόνο τον εν λόγω ταρίφα αλλά τους πάντες
Δεν έγινε επί Ολυμπιακών ?
Τι είδους εκστρατεία να γίνει ? Διαφήμιση από το κράτος 'ταξιτζήδες, όσοι έχετε βρωμερά και τρισάθλια αυτοκίνητα, αλλάξτε τα' ? 'πελάτες, μην μπαίνετε σε βρωμερά και τρισάθλια ταξί' ? Ή να δοθούν οικονομικά κίνητρα από το κράτος να κάνουν κάποιοι το αυτονόητο ? Αν είναι το τελευταίο, να πάω και εγώ να ζητήσω επιδότηση από το κράτος για να αλλάξω τους υπολογιστές στην επιχείρησή μου
Μαλλον δεν καταλαβες τι ειπα..και μακρια απο εμενα η προσπαθεια να δικαιολογησω τετοιες καταστασεις ....η προσπαθεια μου ειναι να αιτιολογησω ...
ΚΑτ'αρχην το κρατος στην συγκεκριμενη παριπτωση παιζει τον μεγαλυτερο ρολο , γιατι ΑΥΤΟ καθοριζει τα τιμολογια των ταξι ....δηλαδη τον ΒΑΣΙΚΟΤΕΡΟ παραγοντα για την λειτουργια οποιασδηποτε επαγγελματικης λειτουργειας ....
Δεν εχει καμια σχεση με μια αλλη ιδιωτικη επιχειρηση που μπορει ο καθενας να διαμορφωνει ελευθερα τα τιμολογια ή αναλογα με τον ανταγωνισμο ...
Και για να προσπαθησω να γινω λιγο ποιο κατανοητος ...οπως εχω ξαναπει οτι η σε χρεπι ταξι μπεις ή στο καλυτερο καθαροτερο με τον ποιο ευγενικο ταξιτζη της Αθηνας, το ιδιο θα πληρωσεις ....οποτε οπως καταλαβαινεις δεν ειναι μονο θεμα νοοτροπιας , αλλα και πραγματικων δεδομενων...
Αν θελεις το αναλυουμε ακομη περισσοτερο ..
Γιατί μετά από οργανωμένες μάχες ετών από την πλευρά των ταξιτζήδων, η δικαιοδοσία για τον έλεγχο της ποιότητας των ταξί πέρασε από την Τροχαία στο 'πειθαρχικό'. Ξέρεις ντε, καταγγέλω σήμερα και η υπόθεση εκδικάζεται το 2014 (ακόμα περιμένω 2 χρόνια τώρα...)
Παλι και εδω τα χαμηλα τιμολογια ειναι ο λογος που γινονται ολα αυτα ....και παλι το κρατος ειναι ο υπολογος για ολη αυτη την κατασταση ...
Ολα αυτα που λες και που δεν ειναι ομως ακριβως ετσι , οφειλονται στο οτι το κρατος θελει να κρατησει τα τιμολογια του ταξι χαμηλα για να λειτουργουν ως μεσα μαζικης μεταφορας για αυτο και κανει αρκετες φορες τα στραβα ματια οταν και εκει που θελει βεβαια....
Κλασικο παραδειγμα Αεροδρομιο (γινονται ελεγχοι μεχρι και για το αν το ταξι ειναι καθαρο ) και το ακρως αντιστροφο παραδειγμα Πρακτορεια Κηφισσου , που γινεται της κακομοιρας και η αστυνομια δεν κανει τιποτα ...
(εχω παραδειγμα απο την γυναικα μου και την θεια της που πηραν την αστυνομια , αλλα ....ΔΕΝ ΗΡΘΕ !!!!)
Συμπερασμα ..οταν εχω να πληρωσω ταμεια , φπα, τελη κυκλοφοριας, ασφαλειες , service κ.λπ και διπλη μισθωση θα κανω και τριπλη και επιλογη και ολα ....ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ..... καταλαβε τε το ...
Και οποιος ΔΕΝ το καταλαβαινει ...το ξαναλεω ...ας ερθει να το διαπιστωσει μονος του ...
Φίλε μου, μακάρι να ήταν όλοι οι ταξιτζήδες σαν και σένα ή το nasos/156ti (που μετά από τα αρχικά μπινελίκια , έχει πολύ βελτιωθεί ). Δυστυχώς όμως η εικόνα που έχω γενικά για τους ταξιτζήδες και το αντιπροσωπευτικό τους επίπεδο είναι ο ...Μπαρμπουνάκης Μόνο και μόνο αυτό θα έπρεπε να σε προβληματίσει.
Να αρχισεις να βλεπεις το ποτηρι μισογεματο,να κατακρινεις τα κακως κειμενα , αλλα να επιβραβευεις τα καλως , χωρις να τους τσουβαλιαζουμε ολους...
Το θεμα του Μπαντουρακη ειναι ενα αλλο μεγαλο θεμα και εχει να κανει με τον ακρατο κομματισμο που επικρατει στο συνδικαλιστικο/συντεχνιακο κινημα και τις προσωπικες φιλοδοξιες του καθενα , ανιδιοτελεις ή ιδιοτελεις ...
Και το πρόβλημα ξεκινά από ΕΜΑΣ.
A γεια σου .....Εκει καταληγω παντα ....
Η κοινωνια που εχουμε δεν ειναι κατι αερινο , αυλο ....
Ειμαστε εμεις ...Εμεις την αποτελουμε , εμεις την διαμορφωνουμε , εμεις την τρωμε στην μαπα....
Κοιτα γυρω σου και θα δεις ......Υγεια , παιδεια, πολιτικοι ...πολιτισμος ?? δημοσιογραφια , Αθλητισμος ...τραγουδιστες , ......και η λιστα ΔΕΝ τελειωνει ...
Γιατι λοιπον το ταξι να διαφερει ??
Και πιστεψε με ποιο ευγενικος ταξιτζης απο εμενα ΔΕΝ υπαρχει , αλλα οταν με κρατησε ενας μεθυσμενος (δεν του φαινοταν καθολου ) 3 τεταρτα κατω απο καταρακτωδη βροχη να φωναζει και να λεει την ιστορια της ζωης του , ποιες ηταν οι επιλογες μου ??
Η λυση ειναι η εξης ...
1)ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΤΙΜΟΛΟΓΙΩΝ ΤΩΝ ΤΑΞΙ με βαση τα πραγματικα δεδομενα
2)Μειωση των ηδη υπαρχουσων αδειων τουλαχιστον κατα 20% (με καποιο τροπο ) π.χ δυο αδειες ταξι ανταλλαγη με ενα αστικο λεωφορειο..
3) Κινητρα για ανανεωση στολου Πραγατικα και για ολους
4) Κενρικες Πιατσες ΠΑΝΤΟΥ σε ολους τους Δημους με τουαλλετες ..καθως και οι στασεις των λεωφορειων αν ειναι οι επιτρεπομενες στασεις των ταξι για επιβιβαση αποβιβαση ...
5)Μετρα προστασιας του οδηγου ταξι ...(gps σε συνεργασια με gprs και κουμπι SOS)
6)Ουσιαστικες ψυχολογικες εξετασεις οδηγου που μεταφερει επιβατες ...
(ΑΝ δειτε τι εξετασεις γινονται τωρα θα γελατε 1 μηνα ...)
και αλλα πολλα ....
Αφου θελετε λοιπον να ξεκινησετε απο τα ταξι που ειναι ο ακρωγονιαιος λιθος της ασχημης καταστασης της κοινωνιας μας ...καντε το εξης ..
ΜΗΝ μπαινετε σε βρωμικα και κακοσυντηρημενα ταξι ....και οταν μπαινετε σε καθαρα καλοσυντηρημενα να αφηνετε και κανενα φιλοδωρημα για να μην καταντησουν και αυτα σαν τα αλλα ....